Tohumlar Haberleri

Ata tohumu nedir, özellikleri nelerdir? Ata tohumu ne işe yarar, nereden temin edilir, nasıl anlaşılır?

Günümüzde pek çok tohum çeşidi kullanılır. Yüzlerce hatta binlerce yıldır yapısıyla oynanmamış, genetiği bozulmadığı için kalitesini koruyan ata tohumu meyve ve sebzelerin yapısına besin değerinin artırılması bakımından olumlu bir işleve sahiptir. Günümüzde doğal yapısı bozulmamış tohumların tercih edilmesi oldukça yaygınlaşmıştır. Bu durum içeriğinde kimyasal içermeyen besinlerin üretiminde de yükseliş sağlamıştır. Peki, GDO’lu ürünlere karşı olarak ortaya çıkan ata tohumu ne işe yarar?

Haber 20-03-2023 17:47

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, tohum çimlendikten sonra ne yapılır? Tohum ne kadar sürede çimlenir?

Çimlenme sayesinde embriyo tohumdan yükselir ve bir bitki dönüşür. Bu süreç bitki yetiştiricileri arasında tohum çimlendirme işlemi olarak bilinir. Çimlenme için uygun koşulları oluşturmak gerekir. Doğal ortamlarında kendiliğinden gelişebilen bitkilerin istenilen koşullarda yaşayabilmeleri için bu aşamaları yerine getirmek şarttır. Bazı tohumları uyandırmak kolaydır bazılarını uyandırmak ise daha zordur. Peki, tohum çimlendirme nasıl yapılır?

Haber 20-03-2023 17:44

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, çimlendikten sonra ne yapılır? Evde tohum nasıl çimlendirilir, tohum hangi ortamda daha iyi çimlenir?

Tohumlar, bitkinin büyütleceği embriyorlardır denebilir. Tüketilen birçok meyve ve sebzenin çekirdeği aslında onların tohumudur. Çoğu insan bu çekirdekleri atık olarak görüp çöpe atar, ancak bitki yetiştirmek isteyen kişiler, çekirdeği tohum olarak kullanırlar. Bu tohumlar toprakla bir araya geldiğinde yeni bitkilerin canlanmasını sağlarlar. Bu noktada önemli olan tohumun çimlenmesi sağlamaktır. Çimlenme işlemi nasıl gerçekleşir, çimlendikten sonra ne yapılır?

Kadin 07-03-2023 17:29

Tohumlar

Tohumlar Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Tohumlar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.