Vegan Haberleri

Lezzetiyle damak çatlatan vegan çikolatalar

Vegan beslenme tarzını benimsemek hem sağlık hem de çevresel bilinç açısından önemli. Vegan beslenme tarzını benimseyenler için tatlı krizleriyle başa çıkması bazen zor olabiliyor. Vegan tatlı, çikolata seçenekleri bulmak bir külfet haline gelse de endişelenmeyin çünkü karamelliden naneliye, vişneliden kakao parçacıklıya farklı tatlarıyla damakları şenlendiren 10 muhteşem vegan çikolatayı sizler için seçtik. Tadına doyum olmayan çikolataların yer aldığı seçkimize gelin bir göz atalım.

Yemek 07-01-2024 15:33

Böyle at yarışı ne görüldü ne de duyuldu! Finlandiya’daki vegan binicilik şampiyonası sosyal medyada gündem yarattı

Finlandiya’da düzenlenen vegan binicilik yarışmasına ait görüntüler kısa sürede sosyal medya gündem yaratmayı başardı. Yarışmacıların oyuncak bir ayının üzerine kıyasıya rekabet ettikleri anlar ilginç görüntülere sahne oldu. Söz konusu görüntüler kısa sürede sosyal medyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 10-08-2023 08:57

Vegan sosyal medya fenomeni Zhanna Samsova’nın açlıktan öldüğü iddia edilmişti! Son paylaşımı çok konuşuldu

39 yaşındaki Rus sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova sadece meyveyle beslendiği sıkı bir diyet uyguluyordu. Sosyal medyada sık sık vegan beslenmeyi savunan ve takipçilerini de vegan beslenme konusunda teşvik eden Samsonova çiğ meyve diyetiyle açlıktan hayatını kaybetmeden önce sosyal medyadaki son paylaşımıyla da kafaları karıştırdı. Arkadaşlarının sağlığından endişelendiğini söylediği Samsonova, son gönderisinde hayatın anlamını sorguladı.

Trend 02-08-2023 15:42

Vegan sosyal medya fenomeni Samsonova açlıktan hayatını kaybetti

Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova'nın (39), Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu "açlıktan" yaşamını yitirdiği belirtildi.

Trend 31-07-2023 23:25

Çam balı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çam balı nasıl yapılır, hangi hastalıklara iyi gelir?

Çam balı doğanın bize sunduğu değerli bir besindir. Ormanlarda yetişen çam ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen bu bal, birçok sağlık faydasıyla bilinir. İlk olarak çam balı güçlü bir doğal antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca çam balı antioksidan açısından zengin olup serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize eder ve hücrelerin sağlığını korur.

Haber 18-07-2023 11:24

Çıplak protestolarıyla tanınan vegan aktivist yine olay yarattı! “Ünlü olmak için hayvanları kullanıyor”

Tartışmalı havyan hakları akvisti Tash Peterson özellikle çıplak bir şekilde yaptığı protestolarıyla tanınıyor. Sosyal medya hesaplarından sıklıkla hayvan haklarına yönelik paylaşımlar yapan Peterson son olarak bir restoranı basarak domuzların haklarını savunmak istedi. Ancak bu kez sosyal medyadan “Ünlü olmak için hayvanları kullanıyor” tepkisiyle karşılaştı.

Trend 14-07-2023 10:33

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-2023 14:07

65 yaşındaki Michelle Pfeiffer, genç gözükmesini sağlayan güzellik sırrını paylaştı! Yaşlanmaktan korkmuyor çünkü...

Başarılı oyuncu Michelle Pfeiffer, 65 yaşında olmasına rağmen kusursuz cildini yıllardır korumayı başarıyor. Güzel aktris yıllara meydan okuyan görünümünün sırlarını paylaşarak genç gözükmesini sağlayan bakımını açıkladı. Basit yaşlanma karşıtı bakımı kadınlara ilham oldu.

Kadin 02-05-2023 16:14

Vegan beslenenler vücut geliştirebilir mi, nasıl geliştirilir? Vegan sporcu beslenmesi nasıl olmalıdır, bitki bazlı diyet programı nedir?

Veganlık son yıllarda popülerliği artan bir beslenme şeklidir ve çevre, hayvan refahı, sağlık gibi nedenlerden dolayı tercih edilmektedir. Veganlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar arasında spor yapmanın mümkün olmadığı bulunur. Sporcuların protein ve diğer besin maddelerine ihtiyacı olduğu doğrudur ancak vegan beslenme de bu ihtiyaçları karşılamak için uygun seçenekler sunar. Peki, vegan diyetinde kas nasıl geliştirilir?

Haber 28-04-2023 15:15

Sağlıklı ve lezzetli yiyecekler hazırlarken kullanabileceğiniz en iyi badem unları

Badem unu; besin değeri yüksek, sağlığa faydalı ve sık sık tercih edilen bir gıda. Özellikle diyet yapanların ve glüten hassasiyeti olanların tercih edebileceği badem unu ile tariflerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Peki, en iyi badem unu markalarını ve ürünlerini biliyor musunuz? O hâlde gelin, tatlıdan tuzluya bütün tariflerinizde kullanabileceğiniz en iyi badem unu önerilerini birlikte inceleyelim.

Haber 18-01-2023 17:25

Vegan aktivist Tash Peterson yine rahat durmadı! Süpermarketin et reyonuna çiçek koydu... “Noel bir soykırım...”

OnlyFans yıldızı ve vegan aktivisti Tash Peterson, anavatanı Avustralya'da bir süpermarkette et bölümünde çiçeklerin yanına ölmekte olan domuz yavrularının fotoğraflarını koyarken görüldü. Vegan aktivistin protestosu sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Trend 28-12-2022 16:36

Uzun yaşamın sırrı çözüldü! Bilime göre daha uzun yaşamak için yapmanız gerekenler basit

Herkes daha uzun bir yaşama sahip olmak istiyor. Daha fazla yaşamak adına çeşitli yöntemler deneniyor. Bilim insanları bu konuyla ilgili araştırmalar yaptı. Uzmanların kanıtlarına göre daha uzun yaşam için basit yedi tane yol bulunuyor. Bu basit yöntemleri alışkanlık edinerek ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Haber 15-11-2022 09:24

Yetişkin içerik platformlarındaki 'son bakire' olacaktı! ''Veganlar cinsellikte daha iyiler''

21 yaşındaki Kerolay Chaves, daha önce popüler yetişkin içerik platformu Onlyfans'daki son bakire olmaya yönelik hedefiyle ismini duyurmuştu. Hayranlarının teşvikinin de etkisiyle bunun için bıçak altına yatmayı bile düşünen genç model, şimdi de veganlarla ilgili açıklamasıyla gündem oldu.

Trend 02-11-2022 14:44

'Süt dökme' eylemi! Market market gezip her yeri talan ettiler

Animal Rebellion aktivistlerinin Birleşik Krallık'ın dört bir yanında düzenledikleri protesto gösterileri büyük dikkat çekti. Süpermarket reyonlarından sütleri yere dökerek gerçekleştirdikleri bu eylem ile hükümeti insanlara yaşanabilir bir gelecek vermeye çağırdıklarını belirttiler.

Trend 16-10-2022 13:04

Kadınlara çağrıda bulundular: 'Et yiyen erkeklere karşı seks grevi!'

Hayvan refahı örgütü PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin İnsanlar), erkekleri vegan olmaya ikna etmek için yeni bir fikir ortaya attı. Örgüt, kadınlar et yiyen erkeklere karşı bir seks grevi başlatırsa, bunun onların etobur olmaktan vazgeçmeleri için gereken dönüm noktası olabileceğini belirtti.

Trend 22-09-2022 10:02

Vegan eylemcilerin protestosunu şiş kebap yiyerek böldü! Eylemcileri çıldırttı

New York’ta hayvan hakları aktivistlerinden oluşan vegan bir grup, hayvanların deneylerde kullanılmasını protesto etmek için dünyaca ünlü mağazaların önünde bir eylem yapmaya başladı. Vegan grubunun eylemine ise protestocuların karşısına geçerek şiş kebap yiyen bir adam damga vurdu. O anlar sosyal medyada bir anda popüler oldu.

Trend 29-08-2022 11:56

Vegan aktivist Tash Peterson, dünyaca ünlü deri markasını tanga ve kanla bastı! Protestosu ses getirdi

Sosyal medyadan hayvan haklarına yönelik paylaşımları ve vegan beslenmeyi teşvik etmek için yaptığı protestolarla adından söz ettirmeyi başaran Tash Peterson’un hedefinde bu kez dünyaca ünlü bir deri markası vardı. Vegan aktivist, elindeki kana benzeyen sıvıyı mağazanın zeminine dökerken protestosu turistleri ve alışveriş yapanları korkuttu ve sonunda dükkandan ayrılması istendi.

Trend 22-08-2022 13:13

Vegan aktivist Tash Peterson, sokak ortasında iç çamaşırlı protesto yaptı! Tepki çekmesine aldırmadan hayvan haklarını savundu

Sosyal medyadan yaptığı hayvan haklarına yönelik paylaşımları sayesinde kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Tash Peterson, protestolarına bir yenisini daha ekledi. Sokağın ortasında beyaz iç çamaşırı takımıyla elindeki pankartla hayvan haklarını savunan Peterson’a sosyal medyadan tepki yağdı.

Trend 10-08-2022 11:23

Canan Karatay’a seslendi: Bir popülizm akımıdır

Prof. Dr. Canan Karatay, dönem dönem yaptığı dikkat çeken açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Karatay, geçtiğimiz günlerde vegan beslenmenin ömrü kısalttığını söylediği açıklaması basında geniş yer buldu. Veganlığın hastalıklara davetiye çıkardığını söyleyen Canan Karatay’ın bu görüşüne tepkiler kadar destekler de geldi. Canan Karatay’ın açıklamasını destekleyenlerden biri de Uzman psikolog ve yeme bozuklukları danışmanı Yelda Başaran oldu.

Haber 28-07-2022 07:39