Üniversite Tercih Haberleri

EŞİT AĞIRLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ TABAN PUANLARI 2023! ÖSYM eşit ağırlık bölümleri başarı sıralaması, taban puanı ve kontenjanları

Eşit ağırlık üniversite bölümleri ve puan bilgisi merak ediliyor. YKS sınav sonuçları 20 Temmuz tarihinde adayların erişimine açıldı. Üniversite hayali kuran milyonlarda aday için tercih dönemi 27 Temmuz itibariyle başladı. AYT puanı ile 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri tercih listesine eklemek isteyen adaylar sözel bölümlerinin puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını araştırıyorlar. Peki, ÖSYM eşit ağırlık bölümler hangileri, puanları kaç?

Egitim 29-07-2023 00:20

YKS tercih sonuçları 2023: YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler üniversite yerleştirme sonuçlarında

YKS tercih sonuçları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Üniversite sınavına giren adaylar YKS tercihlerini yapmaya başladı. 27 Temmuz tarihinde başlayan işlemler 8 Ağustos tarihinde sona erecek. Kayıt işlemleri ise 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haber 28-07-2023 15:35

İletişim ve Tasarım mezunları ne iş yapar? İletişim ve Tasarım bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Sözel puanla alım yapan İletişim ve Tasarım Bölümü son zamanlarda ön plana çıkmaya başladı. Bu lisans bölümünde öğrenciler, iktisat ve sosyoloji gibi farklı alanlarda dersler alıyorlar. Birçok farklı firmada çalışabilen İletişim ve Tasarım mezunlarının özel sektörde iş olanakları oldukça fazladır. Peki, İletişim ve Tasarım Bölümü nedir? İletişim ve Tasarım mezunları ne iş yapar?

Egitim 09-09-2022 16:44

İletişim Sanatları mezunları ne iş yapar? İletişim Sanatları Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

İletişim Sanatları öğrencileri, üniversite dönemleri boyunca davranış bilimleri, reklamcılık gibi birçok alanda ders görürler. Hem reklamcı hem de hakla ilişkiler mezunu olarak çalışabilirler. Peki, İletişim Sanatları mezunları ne iş yapar? İletişim Sanatları Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:44

Diğer Haber Etiketleri

İnşaat mühendisi Mühendis Halkla İlişkiler Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Hemşirelik Hidrojeoloji Mühendisliği İbrani Dili Ve Edebiyatı İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı İletişim İletişim Sanatları İletişim Ve Tasarım İngiliz Dili Ve Edebiyatı İngilizce Öğretmenliği İnşaat Mühendisliği İngilizce ÖSYM üniversite YKS sonuçları YKS tercihleri Üniversite taban puanları 2 yıllık üniversite taban puanları 4 yıllık üniversite taban puanları ayt hemşirelik nedir kariyer iş imkanları yks yks sonuç belgesi yks sonuç sorgulama yks sonuçları ne zaman açıklanacak? yks tercih yks tercih kılavuzu yks tercih ne zaman son yks tercih sonuçları yks tercih sonuçları aciklandi mi yks tercih sonuçları ne zaman yks tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor yks tercihleri ne zaman yks tercihleri ne zaman aciklanacak yks tercihleri ne zaman bitecek? yks tercihleri ne zaman bitiyor yks yerleştirme sonuçları yök atlas tercih robotu meslek meslek seçimi tercih dönemi taban puanları osym aday işlemleri ösym yks tercih kılavuzu üniversite kayıt üniversite kayıt için gerekli belgeler üniversite kayıt tarihleri üniversite taban puanları 2 yıllık üniversite taban puanları ösym üniversite tercih kılavuzu üniversite tercih sonuçları üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor üniversite tercihleri üniversiteler ne zaman açılacak eşit ağırlık

Üniversite Tercih

Üniversite Tercih Hakkındaki Haberler Mynet'te. Üniversite Tercih Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Üniversitelerde dil alanında en çok tercih edilen bölümlerden birisi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüdür. Mezunlarına yazarlıktan çevirmenliğe, tercümanlıktan yöneticiliğe kadar pek çok farklı iş kapısı açar. Peki, İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunlarının özel sektörde iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:41

İnşaat Mühendisliği mezunları ne iş yapar? İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

İnşaat Mühendisliği en popüler mühendislik dallarından birisidir. İnşaat Mühendisliği mezunları iş imkânları, her yıl sürekli büyüyen inşaat sektörüyle birlikte artmaktadır. İstatistik, teknik resim ve mukavemet gibi farklı dersler alırlar. Peki, İnşaat Mühendisliği Bölümü nedir? İnşaat Mühendisliği mezunlarının kamuda iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:40

İngilizce Öğretmenliği mezunları ne iş yapar? İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Dil alanında en çok talep gören bölümlerden olan İngilizce Öğretmenliği bölümüdür. Lisans dönemi boyunca İngilizceye hem yazılı hem de sözlü bir şekilde hâkim olurlar. Aynı zamanda öğretmenlik mesleğine dair dersler almaktadırlar. Peki, İngilizce Öğretmenliği Bölümü nedir? İngilizce Öğretmenliği mezunları iş imkânları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:40

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları ne iş yapar? İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, ülkemizde en bilinen bölümlerin başında gelir. Öğrenciler dört yıllık lisans dönemleri boyunca teknik çizimden iş sağlığına kadar çeşitli konularda eğitim alır. Özellikle dekorasyon firmalarının talep gösterdiği mezunlar farklı sahalarda çalışabilme imkânına sahiplerdir.

Egitim 09-09-2022 16:39

İbrani Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Ülkemizde pek yaygın olarak bilinen ve tercih edilen bir bölüm olmayan İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü sadece bir üniversitede var. Lisans süresince oldukça kapsamlı bir eğitim alan İbrani Dili ve Edebiyatı mezunlarının kamuda iş olanakları maalesef ki zengin değildir. Peki İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü nedir? İbrani Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar?

Egitim 09-09-2022 16:38

Hidrojeoloji Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Hidrojeoloji Mühendisliği, pek bilinmeyen ama önemli işlere hizmet eden bir bölümdür. Temel amacı yer altı ve yer üstü sularının aranması, bulunması ve işlenmesi olan bölüm, dünyanın su ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynar. Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü lisans dönemi boyunca fizik ve mineraloji gibi çeşitli bilim dallarından oluşan kapsamlı bir eğitimi içerir. Peki, Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü nedir? Hidrojeoloji Mühendisliği mezunlarının özel sektörde iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:25

Hemşirelik mezunları ne iş yapar? Hemşirelik Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Hemşirelik dört yıllık lisans eğitimi boyunca anatomiden histolojiye kadar birçok ders görürler. Hemşirelik mezunları iş imkânları açısından da oldukça şanslıdırlar. Peki, Hemşirelik bölümü nedir? Hemşirelik mezunları ne iş yapar?

Egitim 09-09-2022 16:23

Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü son yıllarda artan uzay çalışmalarıyla popülerlik kazanmıştır. Matematik, fizik gibi birçok temel bilimin yer aldığı eğitim programı ile donanımlı mezunlar vermektedir. Hem özel sektörde hem de kamuda iş imkânı sunar. Peki Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü nedir?

Egitim 09-09-2022 16:21

Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunları ne iş yapar? Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, kurumların halk ile iletişiminin sağlanması için çalışmalar yürüten kişileri eğitir. Bu bölümden mezun olanlar hem kamuda hem de özel sektörde iş imkânına sahipler. Bölümde psikolojiden fotoğrafçılığa kadar pek çok alanda dersler verilir. Peki, Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışır?

Egitim 09-09-2022 16:19

YKS üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM YKS sonuçları ne zaman açıklanır?

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Üniversite tercihleri 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü alınmaya başlayıp 5 Ağustos tarihinde son buldu. Tercihlerin ardından adaylar, üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM'den konuya ilişkin açıklama yapılmıştı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri hangi tarihte açıklanır? İşte ÖSYM 2022 üniversite tercih sonuçları tarihi...

Egitim 07-08-2022 15:13

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2022-2023 üniversitelerin açılacağı tarih belli mi?

Üniversitelerin ne zaman açılacağı, üniversite öğrencileri ve adayları tarafından merak ediliyor. YKS tercih döneminde olan üniversite adaylarının gündeminde "Üniversiteler ne zaman açılacak?" sorusu yer alıyor. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? 2022-2023 üniversitelerin açılacağı tarih belli mi? İşte detaylar...

Egitim 04-08-2022 15:22

Üniversite tercihleri ne zaman son? YKS 2022 tercihleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite tercih sonuçları tarihi!

Üniversite tercih sonuçları ne zaman son 2022? sorusu gündemde yer alıyor. 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayan YKS tercih döneminin ne zaman biteceği merak konusu. YKS tercih işlemlerini tamamlayan adaylar ise tercihlerin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki üniversite tercihleri ne zaman bitiyor? YKS 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin verdiği YKS tercih tarihleri...

Egitim 03-08-2022 19:54

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM üniversite tercih sonuçları tarihi!

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? Üniversite tercihleri 27 Temmuz 2022 tarihinde alınmaya başlandı. Üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren adaylar tarafından merak edildi. ÖSYM'den konuya ilişkin açıklama yapılmıştı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'den yapılan açıklama ve 2022 üniversite tercih sonuçları tarihi...

Egitim 03-08-2022 08:27

2022 YKS'de en fazla kaç tercihte bulunulacak? Tercih üniversite puanına göre mi yoksa sıralamaya göre mi yapılmalı?

YKS'de en fazla kaç tercihte bulunulacağı ve tercihin üniversite puanına göre mi yoksa sıralamaya göre mi yapılması gerektiği adaylar tarafından merak konusu oldu. İstediği üniversitede hayalini kurduğu bölümde eğitim görmek isteyen adaylar ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün açıklamasının ardından araştırmalarına hız verdi. Peki 2022 YKS'de en fazla kaç tercihte bulunulacak? Tercih üniversite puanına göre mi yoksa sıralamaya göre mi yapılmalı? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Egitim 27-07-2022 15:16

2022 YKS'de kaç tercih hakkı var? YKS’de en fazla kaç üniversite tercihi yapılabiliyor? ÖSYM açıkladı!

YKS'de kaç tercih hakkı var? 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü adaylar tarafından merak edildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda tercih sürecinin başladığını belirterek tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Peki 2022 ÖSYM YKS’de en çok kaç üniversite tercihi yapılabiliyor? İşte YKS tercih süreci ile ilgili ayrıntılar...

Egitim 27-07-2022 15:01

YÖK Atlas 2022 YKS tercih robotu ile üniversite tercihi nasıl yapılır? ÖSYM YÖK Atlas tercih robotu 2022!

YÖK atlas tercih sihirbazı, üniversite tercih sürecinin ilk günü olan 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü adaylar tarafından merak konusu oldu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tercih sürecinin başladığını belirterek tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Peki YÖK atlas tercih sihirbazı nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Egitim 27-07-2022 14:51

YKS'de 200, 220, 240 ve 250 puanla hangi üniversiteye giderim? 2022 üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları!

YKS'de 200, 220, 240 ve 250 puanla hangi üniversiteye gidebileceğini öğrenmek isteyen adaylar arama motorlarında sorgulama yapmaya devam ediyor. Üniversite taban puanları 2022, üniversite tercih sürecinin ilk günü olan 27 Temmuz Çarşamba günü merak konusu oldu. Üniversite tercih süreci için beklenen gün geldi. Peki YKS'de 200, 220, 240 ve 250 puanla hangi üniversiteye giderim? İşte üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları...

Egitim 27-07-2022 14:45

YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanır, hangi gün belli olur?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman belli olacağı adaylar tarafından merak edildi. Çok sayıda aday, üniversite tercih sürecinin ilk günü olan 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanır, hangi gün belli olur? İşte üniversite tercih sonuçları ile ilgili merak edilen soruların yanıtı...

Egitim 27-07-2022 12:27

YKS TERCİH SÜRECİ BAŞLADI! YKS üniversite tercih ekranı: ösym.gov.tr

YKS tercihleri hakkında merak edilen sorular, adaylar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Üniversite tercihi yapacak olan çok sayıda kişi YKS tercih tarihleri ve süreci ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Beklenen açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapıldı. İşte YKS üniversite tercih ekranı ve ayrıntılar...

Egitim 27-07-2022 10:07