Yiyecekler Haberleri

Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda en çok ne tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler

İftar saatine kadar tok tutup, susatmayacak ve mideye rahatsızlık vermeyecek besinleri merak eden vatandaşlar sahurda ne yenir, ne yenmez sorularının cevabını arar. Ramazan ayında doğru ve yeterli tüketimin sağlık açısından oldukça büyük bir önemi bulunur. Bu nedenle hem iftar hem de sahur menüsüne dikkat edilmelidir. Sahur oruç için en önemli öğünlerden biridir. Sahurda tüketilen besinlerin uzun süre tok tutmasına önem verilir. Peki sahurda ne yenir?

Yemek 21-03-2024 23:07

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Ramazan ayında oruç tutarken sahur vaktinde susatan yiyecekler yenilmesi takdirde gün içerisinde susuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hâlbuki oruç tutma süresi boyunca rahat edebilmek için bazı besinler susuzluk hissini önleyebilmektedir. Peki, sahurda ne susatır ve sahurda susamamak için ne yemeliyiz?

Yemek 21-03-2024 23:05

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 21-03-2024 17:34

'Soluğu acillerde alıyorlar' İftarda hızlı yemekle ilgili önemli uyarı

Ramazan ayının gelmesiyle hastanelerin acil servislerine iftarda yemeği fazla kaçıran kişilerin başvurularının artmaya başladığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, “Hastalar namazlarını yarı dolu mideyle kılmalıdır. İftarlarını ise uzun bir yemek periyotuyla yapmaları daha iyi olacaktır” dedi.

Yemek 18-03-2024 17:53

Diğer Haber Etiketleri

beyti batırık tarifi brüksel lahanası tarifi corn dog tarifi helva tarifi kabak dolması tarifi kek tarifi kurabiye tarifi brüksel lahanası ceviz chia tohumu hurma makarna tost Ramazan menüsü blender fritöz Elmalı diyet biber iftar Ramazan pidesi Sahur tencere tava baklava badem pizza Ramazan mücver tarifi selanik gevreği tarifi soğan çorbası tarifi tarifi turta tarifi ağlayan kek ağlayan kek tarifi çılbır çıtır tavuk çıtır tavuk yapımı cif börek burger bıçak seti et döner fındık ezmesi gül böreği güllaç hasanpaşa ara sıcak dolma doğrayıcı yulaf ezmesi yumurtalı ekmek yemek kesme tahtası mücver meze çeşitleri püf noktası peynirli börek philips airfryer revani plastik saklama kabı siyah zeytin sıkma selanik gevreği sahur menusu sahurda ne yenir saklama kabı saklama kabı plastik sigara böreği portakal reçeli tencere seti tarif tava böreği kabak dolması kurabiye kıymalı börek kıymalı börek tarifi tuzlu kurabiye ramazan helvası kahke çeşitleri bir tarifi bastı yumurtalı ekmek yapımı tuzlu kurabiye tarif sağlıklı sebzeler krambıl tarifi kirde farklı lezzetler kahvaltı için kahke kurabiye glüt etli tatlılar yumurtalı ekmek tarifleri yumurtalı ekmek nasıl kızartılır yumurtalı ekmek tarifi yumurtalı ekmek nasıl yapılır kahve sohbetleri tuzlu yiyecekler aşlama püf noktaları ne yenir meyve ve sebze krambıl böreği nasıl yapılır hint mutfağı kek tarif batırık nedir leziz farklı yemekler portakallı pekin ördeği yemeği tarifi yapılışı yumurtalı ekmek nasıl hint yemek tok tutan yiyecekler en iyi kesme tahtası etli hamur mantısı en güzel yumurtalı ekmek tarifi yumurtalı ekmek yapılışı yumurtalı ekmek nasıl olur

Yiyecekler

Yiyecekler Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Yiyecekler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Sahura 5 dakikada hazır tava böreği tarifi! Kolay tava böreği nasıl yapılır?

Ramazan ayında sahur hazırlıkları yapılırken genellikle hızlıca yapılabilen pratik tarifler aranıyor. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifi tam sahura layık. Sahur için pratik ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, kolayca hazırlanabiliyor ve kısa sürede de pişiyor. Kolay tava böreği nasıl yapılır, gelin birlikte öğrenelim ve sahur sofralarınıza hızlıca lezzet katalım.

Yemek 13-03-2024 21:40

Airfryer kabak dolması tarifi: Airfryer'da kabak dolması nasıl yapılır?

Son yılların en gözde mutfak aleti olan Airfryer ile tüm yiyecekler hem daha az yağlı hem de çok daha kısa süreler içinde hazırlanır. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri haline gelmiş olan kabak dolmasını da Airfryer ile kolaylıkla yapmanız mümkün. İşte Airfryer kabak dolması tarifi.

Yemek 13-03-2024 21:20

Ramazanda oruç tutanlara önemli uyarı! 'Sahur yaptıktan sonra bir bardak tüketin'

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarına değinen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çiğnenmesi, yavaş ve sakin yemek yenilmesi gerektiğini belirterek, sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söyledi.

Yemek 13-03-2024 10:12

Sahur için kıymalı börek tarifi: Sahurda kıymalı börek nasıl yapılır?

Çeşit çeşit yiyeceklerin süslediği iftar sofralarının yanı sıra bir o kadar zengin olan sahur sofralarında uzun süre tok tutan, susatmayacak yiyecekler tercih edinir. Pratik ve tam da sahurluk tarifler arıyorsanız aşağıdaki sahur için kıymalı börek tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Afiyet olsun.

Yemek 11-03-2024 22:12

Sahur için peynirli börek tarifi: Sahurda peynirli börek nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl 1 aylığına gelirken berberinde huzur, hoşgörü, sabır ve bu aya has lezzetleri de getirir. İftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yiyecekler boy gösterirken, sahur sofralarında ise daha çok uzun süre tok tutan yiyecekler tercih edilir. Sahur için peynirlik börek tarifimiz de tam bu ihtiyaca göre. Üstelik hem kolay hem de lezzetli.

Yemek 11-03-2024 21:40

Fırında mücver tarifi: Fırında mücver nasıl yapılır?

Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi seven, hafif ama doyurucu yiyecekler hazırlamayı tercih eden insanlardansanız fırında mücver tarifini çok beğeneceksiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu mücver yağda kızarmıyor fırında pişiyor. Yapılışı ise çok kolay. Afiyet olsun.

Yemek 10-03-2024 19:46

Yumurtalı Ramazan pidesi tarifi: Yumurtalı Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan ayında kurulan sofraların olmazsa olmaz yiyeceklerinden biri de ramazan pidesidir. Damak tadına göre ister yumurtalı ister yumurtasız olarak tercih edilebilen Ramazan pidesini isterseniz siz de evinizde, kendi mutfağınızda kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Yemek 10-03-2024 19:37

Gün boyu tok hissetmenizi sağlayıp susatmayacak yiyecekler

Oruç tutarken en büyük zorluklardan biri, ilerleyen saatlerde bastıran susuzluk ve açlık hissi, ancak endişelenmeyin! Sahurda sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doğru besin tercihleriyle bu zorluğun üstesinden gelmek mümkün. Bu nedenle sizin için gün boyu tok tutacak ve susatmayacak yiyecekleri bir araya getirdik. Bu yiyecekleri sahurda tüketerek gün boyunca enerjinizi koruyabilir ve orucunuzu daha rahat bir şekilde tutabilirsiniz. İşte detaylar!

Yemek 09-03-2024 00:48

Hurma dolması tarifi: Hurma dolması nasıl yapılır?

Ramazan her yıl 1 aylığına coşkusuyla, sabrıyla, neşesiyle ve birbirinden lezzetli tatları ile gelir. Bu ayın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri de çoğu kişinin orucunu açarken tercih ettiği hurmadır. Hurma hem lezzetli hem de çeşitli yiyeceklere farklı tatlar katan bir meyvedir. Kuru hurma ile yapacağınız hurma dolması tarifini denemek isterseniz ise tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 08-03-2024 20:22

Ballı revani tarifi: Ballı revani nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılar Türk mutfağında çok eski zamanlardan bugüne gelmiş olan lezzetleridir. Bunların başında ise Osmanlı saraylarında yapılan ve bugün mutfaklarımıza da girmeyi başaran revani olmuştur. Kendi tatlısını kendi yapanlardansanız revani için farklı bir lezzet seçeneği olan ballı revani tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 19:18

Güllaç sarma tarifi: Güllaç sarma nasıl yapılır?

Güllaç tatlısı, ramazanın gelişi ile birlikte adını en sık duyduğumuz yiyeceklerin başında gelir. İftar sofralarının baş tacı güllaç, çeşitleri ile de bilinir. İşte farklı bir güllaç servisi yapmak isteyenler için güllaç sarma tarifimiz.

Yemek 08-03-2024 19:11

Güllaç beyti tarifi: Güllaç beyti nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl bir aylığına da olsa bereketiyle, coşkusuyla ve kendine has lezzetleriyle gelir. Bu ayın başlıca yiyeceklerinden biri de güllaçtır. Aslında güllaç tatlısı yapımında kullanılan güllaç yaprakları, börekten kebaba birçok farklı yiyecek yapımında da kullanılabilir. Bu farklı lezzetlerden biri de güllaç beytidir.

Yemek 08-03-2024 18:48

Sahur için parmak böreği tarifi: Sahurda parmak börek nasıl yapılır?

Ramazanda sahur için en önem verilen noktalardan biri de uzun süre tok tutan yiyecekler tüketmektir. Sahur için parmak böreği tarifimiz bundan dolayı tam da size göre. Bu tarifi deneyerek gün boyu size açlık hissettirmeyecek bir menü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca parmak böreği tarifimizin yapımı da son derece kolay.

Yemek 08-03-2024 03:42

Sahur için puf böreği tarifi: Sahurda puf böreği nasıl yapılır?

Bereketiyle, hoşgörüsüyle, sabrıyla her yıl sadece bir aylığına gelen ramazan, birçok lezzeti de beraberinde getirir. Sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak yiyecekler yemek önemlidir. Sahur için puf böreği tarifimiz de tam da bu ihtiyacı karşıladığı için favori sahur yiyeceklerinizin başında yerini alacak!

Yemek 08-03-2024 03:32

Hurmalı turta tarifi: Hurmalı turta nasıl yapılır?

Farklı lezzetler, atıştırmalıklar, glutensiz yiyecekler tüketmeyi ve denemeyi seviyorsanız hurmalı turta tarifimizi çok seveceksiniz. Sadece birkaç malzeme kullanarak yapabileceğiniz hurmalı turta tarifimiz sadece birkaç dakikanızı alacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 02:52

Ramazan helvası tarifi: Ramazan helvası nasıl yapılır?

Her yıl 12 ayda bir, sadece 1 aylığına gelen Ramazan, beraberinde bereket, bolluk, sabır ve çeşitli Ramazana özel lezzetlerle gelir. Hem tatlı hem tuzlu Ramazana özel birçok yiyeceklerden biri de Ramazan helvasıdır. Bu eşsiz lezzeti siz de evinizde kolaylıkla yapabilir damak tadınıza göre servis edebilirsiniz.

Yemek 08-03-2024 01:59

Patatesli gül böreği tarifi: Patatesli gül böreği nasıl yapılır?

Çeşit çeşit börekler Türk mutfağının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alır. İster kahvaltıda ister ara öğünlerde isterseniz de çay, kahve sohbetlerinde size eşlik edecek olan ve yapımı son derece kolay bir patatesli gül böreği yapmak isterseniz aşağıdaki tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek 08-03-2024 00:28

Airfryer makarna pizza tarifi: Airfryer'da makarna pizza nasıl yapılır?

Airfryer son zamanlarda tüm mutfaklarda yerini almaya başlayan bir alettir. Airfryer ile hem çok kısa süreler içinde çeşit çeşit yiyecekler pişirebilir, hem de çok daha lezzetli ve çok daha sağlıklı yemekler, atıştırmalıklar, tatlılar yapılabilir. Airfryer ile makarna pizza da yapabilir! Airfryer'da makarna pizza tarif için ise gerekli adımları ve malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 07-03-2024 23:51

Ramazan kahkesi tarifi: Ramazan kahkesi nasıl yapılır?

Ramazan ile birlikte gelen bereket, iftar sofralarına ve sahur sofralarına misafir olur. Gün boyunca tok tutacak yiyeceklerin olduğu sahur ile çeşit çeşit yiyeceklerden, tatlılardan, salatalardan ve çorbalardan oluşan iftar sofraları Ramazan’ın heyecanla beklenme sebeplerinden sadece birkaçıdır. 1 ay boyunca Ramazan’a özel yiyecekler hazırlanır. Bunlardan biri de özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen ve bu yönüyle dikkat çeken Ramazan kahkesidir.

Yemek 07-03-2024 23:18

Yemek yapmayı sevenler buraya! Mutfaktaki en büyük yardımcılarınız bu listede

Pratik ve lezzetli yemekler yapmak için doğru ekipmanlar kullanmanız son derece önemli. Mutfakta sıkça tercih edilen ve işlerinizi kolaylaştırarak leziz sofralar kurmanıza yardımcı olacak ürünleri listemizde derledik. Göz atmaya hazır mısınız?

Yemek 07-03-2024 14:57

Her evin olmazsa olmazı uzun ömürlü ve sağlıklı saklama kapları

Hem mutfağınızın düzenli görünmesini hem yiyeceklerin sağlıklı şekilde muhafaza edilebilmesini istiyorsanız size bu konuda kolaylık sağlayacak en iyi ürünler saklama kapları olabilir. Farklı boyutlarda ve çeşitli şekillerde tasarlanan saklama kapları sayesinde tüm gıda ürünlerini daha uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz. Mutfakların gizli kahramanı olan en iyi saklama kabı modellerinden bir seçki hazırladık. İşte farklı bütçelere hitap edebilecek o ürünler...

Yemek 07-03-2024 14:57

Elmalı krambıl (Crumble) tarifi: Elmalı krambıl (Crumble) nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarından, farklı ülkelere ve bölgelere ait yiyecekler, tatlılar, ana yemekler ya da atıştırmalıklar denemeyi, tatmayı seviyorsanız Elmalı krambıl tarifimize mutlaka göz atmalısınız. İngiliz mutfağına ait bu tatlının hem yapımı çok kolay, hem de kolay ulaşabileceğiniz malzemeleri var. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 21-02-2024 16:18

Yumurtalı ekmek tarifi: Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Hafta içi günlük koşuşturmalar yüzünden kahvaltıyı geçiştiren, lezzetli ve kalabalık kahvaltı sofraları kurmaya vakit bulamayanların pazar kahvaltıları pek keyifli olur. Uzun süren sıcak sohbetlerin yapıldığı kahvaltı sofralarının en sevilen yiyeceklerinden biri de yumurtalı ekmektir. Türk mutfağına has olan bu lezzetin yapımı ise son derece kolay.

Yemek 18-02-2024 14:53

Portakal reçeli tarifi: Portakal reçeli nasıl yapılır?

Türk mutfağına has konulardan biri de türlü türlü tatlı ve tuzlu yiyeceklerin sunulduğu kahvaltı sofralarıdır. Günlük hayatın koşturmacası nedeniyle genellikle hafta içi kahvaltı için geniş zamanlar ayrılamasa da hafta sonları uzun sohbetlere eşlik eden kahvaltı sofraları kurulur. Bu sofraların gözde lezzetlerinden biri de türlü türlü reçeller olur.

Yemek 14-02-2024 20:51

Girdiği her yemeğe farklı bir lezzet katan mucizevi ürünler

Yemeğe kattığınız anda lezzetini değiştirecek ürünleri biliyor musunuz? Biz hem lezzetine lezzet katacak hem de etkisi ile yemeği farklı bir hale getirecek o mucizevi ürünleri bulduk. Artık her yemeğiniz çok daha lezzetli olacak!

Yemek 13-02-2024 11:13

Her masada tadına doyulamayacak kadar leziz ve pratik meze çeşitleri

Mezeler sofralarımıza renk ve lezzet katan pratik yiyecekler. Sohbeti de yemekten alınan keyfi de artırıyor. Peki kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli mezeler hangileri? Gelin hep birlikte içerikteki tarifleri inceleyelim.

Yemek 12-02-2024 13:47

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Her an elinizin altında tatlı tuzlu atıştırmalıklar ya da çat kapı gelen misafirler için çayın kahvenin yanında servis edebileceğiniz yiyecekler bulunsun isteyenlerdenseniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimizi çok seveceksiniz.

Yemek 10-02-2024 17:20

Evde et döner yapımı: Evde et döner nasıl yapılır?

Türkiye’nin dört bir yanında dönerciler, dönere eşlik eden diğer yiyeceklerle sunulan tabakların yer aldığı lokantalar ve kafeler olsa da et döneri evde de kolayca yapabilmek mümkündür. Eğer siz de evde kendi yaptığınız yiyecekleri tüketmeyi sevenlerdenseniz aşağıdaki evde et döner tarifimizi mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yemek 10-02-2024 16:12

Evde fındık ezmesi tarifi: Evde fındık ezmesi nasıl yapılır?

Dışarıdan, marketlerden, dükkanlardan hazır olarak aldığınız birçok ürünü çok kısa süreler içinde ve çok kolay tarif aşamaları ile kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Bunlardan biri de özellikle kahvaltıların vazgeçilmesi fındık ezmesidir. Sadece kahvaltılarda değil çeşitli tatlılarda ya da farklı başka tariflerde de kullanabileceğiniz fındık ezmesi için aşağıda malzemeleri ve tarif adımlarını görebilirsiniz.

Yemek 10-02-2024 15:29

Pelmeni tarifi: Pelmeni nasıl yapılır?

Çeşitli ülkelere ait mutfaklardan birçok yemek ve tatlı, zaman içinde diğer mutfaklara da yayılarak tüketilmeye başlamıştır. Bu yemek ve tatlılar, hâlâ tüketilmeye de devam etmektedir. Rus mutfağının gözde yiyeceklerinden biri olarak bilinen Pelmeni de bu yiyeceklerden biridir. Pelmeni, hem lokantaların ve kafelerin menülerinde yer alan hem de evde kolayca yapılabilen bir yemektir.

Yemek 10-02-2024 14:46

Corn dog tarifi: Corn dog nasıl yapılır?

Amerikan mutfağına has fast food ürünleri artık herkesin mutfaklarında da kolaylıkla yapılmakta ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilmektedir. Bu ürünlerden biri de Amerikan kızartılmış sosisi ya da corn dog adı ile bilinen bir atıştırmalıktır. Eğer isterseniz siz de evinizde damak tadınıza göre kullanabileceğiniz baharatlarla ya da soslarla servis edebileceğiniz nefis corn dog'lar yapabilirsiniz.

Yemek 10-02-2024 14:07

Batırık tarifi: Batırık nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin kaynağı farklı bölgelerde, farklı şehirlerde yapılan türlü türlü yiyeceklerdir. Mercimek köftesi ya da kısıra benzetilse de malzemeleri ve tarif aşamalarındaki değişiklikler nedeniyle bambaşka bir yiyecek olan batırık da İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yapılan yiyeceklerden biridir.

Yemek 10-02-2024 13:46

Soğan çorbası tarifi: Soğan çorbası nasıl yapılır?

Nesilden nesile aktarılıp günümüze ulaşmayı başarmış, ilgi uyandıran bir ortaya çıkış hikâyesi olan bazı yiyecekler vardır. Bunlardan biri de Roma döneminden bu yana yapılan ve Fransız mutfağının gözde lezzetleri arasında kabul edilen soğan çorbasıdır. Siz de eğer isterseniz krallara sunulan bu lezzeti kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 10-02-2024 13:36

Hasanpaşa köfte tarifi: Hasanpaşa köfte nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan ve tarihçesi Osmanlı dönemine dayanan birçok tatlı ve tuzlu yiyecek vardır. Bunlardan biri de ana yemeklerin şahı olan yiyeceklerden biri olan Hasanpaşa köftesidir. Bir tür fırın köftesi olan bu yemek çeşitli lokantaların menülerinde yer alır. Ancak evde yapımı da son derece kolaydır.

Yemek 09-02-2024 18:46

Lavaş burger tarifi: Lavaş burger nasıl yapılır?

Dışarıda çok yüksek rakamlara yiyeceğiniz birçok lezzeti evde kendi mutfağınızda kolaylıkla ve çok kısa süre içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Son dönemlerin en gözde yiyecekleri arasında yer alan lavaş burgeri de çok kolay malzemeler kullanarak birkaç dakika içinde hazırlayıp öğünlerinizde afiyetle yiyebilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 02:34

Portakallı Pekin ördeği tarifi: Portakallı Pekin ördeği nasıl yapılır?

Dünyanın farklı mutfaklarından doğan ve tüm dünyada tüketilen yiyeceklerden biri de Portakallı Pekin Ördeği’dir. Bu yemeğin kökeni Çin’dir. 1800'lü yıllarda tüketilen bu lezzet, bu tarihlerden itibaren ülke ülke tanınmaya başlamıştır. 80'li yıllarda Türkiye mutfağına da girmiş ve evlerde de yapılmaya başlanmıştır. Çok zor olarak kabul edilse de pratik bir tarif olduğu için her evde yapabilmek mümkün olur.

Yemek 24-01-2024 20:31

Süzme yoğurtlu çılbır tarifi: Süzme yoğurtlu çılbır nasıl yapılır?

Türk mutfağından doğan ve zaman içinde tüm dünyaya farklı isimlerle de olsa yayılan birçok lezzet vardır. Bu lezzetlerden biri de yumurta ile yapılan çeşitli yiyeceklerdir. Yumurtanın başrolde olduğu ve hem kahvaltılarda hem diğer öğünlerde tüketilebilecek olan çılbır, Osmanlı zamanından günümüze gelmeyi başaran eşsiz lezzetlerden biridir.

Yemek 24-01-2024 17:14

Airfryer tost tarifi: Airfryer'da tost nasıl yapılır?

Airfryer ile çok çeşit atıştırmalığı, kahvaltı ürününü, tatlıyı ve daha birçok aşamalı tarifleri son derece kısa süreler içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Hem pratik olması hem de diğer pişirme yöntemlerine göre çok daha az kaloride yiyecekler hazırlaması sayesinde mutfakların başköşesinde yerini alan Airfryer ile tercihinize göre istediğiniz peyniri kullanıp tost da yapabilirsiniz.

Yemek 19-01-2024 17:04

Airfryer baklava tarifi: Airfryer'da baklava nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan ve tarihi çok eski yüzyıllara dayanan çok sayıda tatlı vardır. Osmanlı saraylarından günümüze kadar gelmeyi başaran bu lezzetli tatlılardan biri de özellikle bayram günlerinin baş tacı baklavadır. Birçok farklı biçimde servis edilebilen baklava, tüm yiyecekleri, atıştırmalıkları, yemekleri ve tatlıları çok kısa süreler içinde ve daha az kalorili olarak pişirebilen Airfryer ile kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 19-01-2024 16:26

Airfryer Selanik gevreği tarifi: Airfryer'da Selanik gevreği nasıl yapılır?

Dünya çapında bilinen birçok yemek ve tatlı, Türkiye’deki mutfaklarda da yerini almıştır. Selanik gevreği de bu lezzetlerden biridir. Airfryer ile birçok yemek, atıştırmalık ya da tatlı hem çok kısa süreler içinde hem de daha az kalori ile pişirilebilir. Selanik gevreği de Airfryer sayesinde kolaylıkla yapabileceğiniz yiyecekler arasında yer alır.

Yemek 19-01-2024 16:13

Çıtır tavuk yapımı: Çıtır tavuk nasıl yapılır?

Farklı şekillerde pişirilerek tüm öğünlerin en lezzetli yemek seçeneklerini sunan tavuk, dünya çapında en sık tercih edilen yiyecekler arasında yer alır. Genel olarak dışarıdan ünlü markalar tarafından yapılan çıtır tavuk tarifi evde yapılabilecek ve kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetlerden biridir. Çıtır tavuk yapmak için birkaç malzeme ve birkaç dakika yeterli olacaktır.

Yemek 19-01-2024 16:04

Ağlayan kek tarifi: Ağlayan kek nasıl yapılır?

Dışarıdan hazır olarak da satın alınabilen, pastanelerde veya kafelerde servis edilen birçok lezzet evde kolaylıkla ve çok kısa süreler içinde hazırlanabilir. Siz de kendi yiyeceklerinizi kendi mutfağınızda hazırlamaktan yana olanlardan iseniz ağlayan kek tarifini deneyebilir ve adı ile de dikkatleri üzerine çeken bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yemek 19-01-2024 14:58

Şekersiz diyet kurabiye tarifi: Şekersiz diyet kurabiye nasıl yapılır?

Formda kalmak ya da kilo vermek isteyen kişiler uyguladıkları diyetler doğrultusunda belli saatlerde, belirli yiyecekler tüketebilirler. Ancak bol kalorisi ile bilinen bazı yiyecekler farklı malzemeler kullanılarak yapıldığında diyetlere uygun hale gelebilirler. Çeşitli hamur işleri de diyete uygun malzemeler kullanılarak yapılabilir. Diyetisyenlerin de önerdiği bazı özel tariflerde diyeti bozmadan bu yiyecekleri tüketebilmek mümkün olur.

Yemek 19-01-2024 13:56

Kimse yemek istemiyor ama böyle pişirildiğinde tadı harika! Sihir gibi yöntem... 'Nefret ediyordu, artık bayılıyor'

Bazı sağlıklı yiyecekler, çok da lezzetli olmayan tatları nedeniyle tüketilmek istenmeyebiliyor. Ancak sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olan o sebzeleri tüketmek çok önemli. Bu nedenle uzmanlar pişirme yöntemlerine dikkat çekiyor ve farklı şekilde pişirildiklerinde tatlarının tüketmeye teşvik edecekler kadar lezzetli olduğunu vurguluyor. Bu gıdalardan bir tanesi de Brüksel lahanası! İşte Brüksel lahanasını yemeye doyamayacağınız kadar lezzetli hale getiren o sihir gibi pişirme yöntemi...

Yemek 17-01-2024 11:33

Az yağ ile çok lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak 4000 TL altı airfryer modelleri

Evinizde sağlıklı yemekler yapmanın ve atıştırmalıkları daha hafif, daha az yağlı bir şekilde hazırlamanın en pratik yolu olan airfryerlar sağlıklı yaşam tarzınıza uygun alternatifler sunuyor. 4000 TL'nin altında uygun fiyatlarla sunduğumuz bu derlemede, lezzetli yemekleri kolayca hazırlamanızı sağlayacak en popüler airfryer modellerini sizler için bir araya getirdik. Hem bütçenize dost hem de mutfakta size keyifli bir deneyim sunacak airfyerlara gelin, göz atalım.

Yemek 11-01-2024 16:26