tereyağı Haberleri

Marketlerde kafa karışıklığına son! Etiketler de ambalajlar da değişiyor: Tüketiciyi kandırmaya girer
Market raflarında tüketici yanıltıcı ambalajlara sahip ürünlere bakanlık 'dur' dedi. Ambalajında yazanla içeriği farklı olan ürünler rafa kalkacak. Yeni ambalajlama ve etiketlemeyle birçok üründe kafa karışıklığının ortadan kalkması hedefleniyor.
Yayın Tarihi: 25-02-2024 09:59
Tarım Bakanlığı el attı! Satışı durduruldu... Artık market raflarında olmayacak
Margarinin sağlığa zararlı oluğu konusunda doktorlar hem fikir. Son yıllarda bu konuda ciddi bir bilinç de oluştu. Artık tüketicilerin büyük bir kısmı tereyağı kullanmaya çalışıyor ancak bazı firmalar margarinlerin ambalajını ve raftaki markasını tereyağına benzeterek pazarlıyor. Neyse ki Tarım Bakanlığı bu duruma müdahale etti ve margarinlerin tereyağı görselleriyle satışı yasaklandı.
Yayın Tarihi: 03-02-2024 09:16
Etiketlere sıkı markaj! Yasak geliyor... Artık market raflarında olmayacak! Bakanlıktan '174 Gıda Hattı' çağrısı geldi: Tereyağı, bal...
Raflardaki etiketlere sıkı denetim geliyor. Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı özellikle tereyağı etiketlerini mercek altına aldı. İçerisinde bir gram bile tereyağı olmayan etiketlerde kullanılan görseller ve 'tereyağı lezzetinde, tadında' gibi ifadelere yasak geliyor.
Yayın Tarihi: 01-02-2024 07:52
Her mutfakta var: Damarları tıkıyor, iltihaplanma yapıyor! Ağzınıza bile sürmeyin
Kalbe giden damarların tıkanmasına birçok şey sebep olabilmektedir. Yediklerimiz, sağlıksız yaşam, aşırı kilo ve benzeri şeyler kalp sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Ama öyle bir besin var ki damarlarınızın tıkanmasına en büyük sebeplerden birisi bu. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hoş olmayabilir.
Yayın Tarihi: 04-08-2023 08:47
Hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor! Canan Karatay haklı çıktı, meğer şifa deposuymuş!
Yıllardır zararlı olarak ifade edildiği için tüketmekten kaçındığımız bir gıda ürününün daha mucizevi etkileri ortaya çıktı. Prof. Dr. Canan Karatay'ın daha önce birçok kez faydalarını açıkladığı o besin meğer hastalıklara yakalanma riskini en aza indirgiyormuş.
Yayın Tarihi: 13-05-2023 15:40
Yemeklerinize ekstra tat katacak en iyi tereyağı ve markaları
Yemeklerinize ekstra tat katacak, en faydalı ve kaliteli tereyağı markalarını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Tuzludan tuzsuza, geleneksel yöntemlerle üretilenlerden manda sütüyle imal edilen seçeneklere kadar birbirinden farklı tereyağlarını sizin için derledik. Hazırsanız gelin, Türkiye'nin en iyi tereyağı markalarını ve ürünlerini beraber inceleyelim.
Yayın Tarihi: 15-02-2023 18:05
Dolandırılmaya son verin! En sağlıklısı evde yapılanı: Evde tereyağı nasıl yapılır?
Tereyağ neredeyse her yemeğin içerisinde kullanılan en çok tüketilen yağlar arasında bulunuyor. Tereyağın faydaları ve zararları konusunda uzmanlar ikiye bölünse de dışarıdan alınan tereyağların içinde zararlı maddeler olduğu biliniyor. Marketlerden alınan tereyağların içerisindeki süt miktarı giderek azaltılıyor. Bu nedenle birçok kişi evde tereyağ nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. İşte evde pratik tereyağ yapımı...
Yayın Tarihi: 21-12-2022 15:10
Tatlıların vazgeçilmez lezzeti: Tam kıvamında karamel tarifi! Karamel nasıl yapılır?
Karamel en sevilen soslar arasında bulunuyor. Tatlıların lezzetine lezzet katan karameli evde yaparken kıvamını tutturmakta zorluk çekilebiliyor. Ancak doğru tarife sadık kalındığında tam kıvamında karameli yapmak oldukça kolay. Evde karamel nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.
Yayın Tarihi: 25-10-2022 09:47
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 18-10-2022 15:50
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 17-10-2022 16:48
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 22-09-2022 16:19
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 20-09-2022 17:04
Prof. Dr. Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi! Bunu yiyen 90-95 yaşına kadar yaşar
Sağlıklı beslenme uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlardan sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da sağlıklı beslenme üzerine yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklama ile sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü verdi.
Yayın Tarihi: 13-09-2022 12:23
Tereyağından gözünüzü ayırdığınız an patlar!
Tereyağının erirken patladığına hiç şahit oldunuz mu? Eğer dikkatli şekilde eritmezseniz olabilirsiniz! Özellikle mikrodalga fırında eritmeye kalkarsanız hem tereyağından hem de fırınınızdan olabilirsiniz. O yüzden tereyağı eritirken gözünüzü asla ondan ayırmamalı ve verdiğimiz talimatları uygulamalısınız.
Yayın Tarihi: 20-08-2022 07:27
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 16-08-2022 16:40
Dokunduğunuz gibi ikiye ayrılıyorsa... Piyasada o kadar çok sahtesi var ki: Hakiki tereyağı nasıl anlaşılır?
Tereyağı, ülkemizde hem kahvaltıda hem de yemeklerde sevilerek tüketilen ve oldukça faydalı besinlerin başında geliyor. Günümüzde hakiki tereyağını bulmak bir hayli zorlaşmaya başladı. Piyasada kalitesiz ve sahte çok fazla sayıda tereyağı bulunuyor. Bazı durumlarda sahtesini gerçeğinden ayırmak çok zor oluyor. Hakiki tereyağını anlamak için yapmanız gereken birkaç adım var.
Yayın Tarihi: 03-08-2022 11:52
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 01-07-2022 17:27
Bakanlıktan yeni hamle! Şekerden sonra tereyağı...
Daha önce tereyağı ihracatına kısıtlama getiren Tarım ve Orman Bakanlığı, 30 Eylül 2022 tarihine kadar toplam 7 bin ton tereyağı ihracatına izin verileceğini açıkladı. İhracat izni ise yalnızca Bakanlıktan onaylı süt ve süt ürünleri üreten işletmelere verilecek.
Yayın Tarihi: 20-06-2022 11:52
Fark edilmeden yapılıyor: Kurabiyelerinizin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız bu hatalardan uzak durun
Birçok farklı çeşidi bulunan kurabiye sevilerek yeniliyor. Kurabiye hem çayın hem de kahvenin yanına oldukça yakışması ve yapımının kolay olması nedeniyle sıklıkla yapılıyor. Yapımı her ne kadar kolay olsa da tarifleri uygularken yapılan bazı yanlışlar geri dönülmez sonuçlara yol açabiliyor. Aşağıda bulunan hatalar kurabiyeleriniz istediğiniz gibi olmamasına yol açıyor.
Yayın Tarihi: 16-06-2022 10:46
Tereyağı yediğimizi sanıyoruz! Bakteri yuvası
Yıllardır hakkındaki tartışmaların hiç bitmediği tereyağını yıllardır herkes aşağı yukarı aynı şekillerde tüketiyor. Yemeklere eklenecekse buzdolabından direkt tencereye alınıyor. Ancak kahvaltılarda tercih edilecekse, buzdolabından erkenden çıkarılıp oda sıcaklığına gelmesi bekleniyor. Bu büyük bir yanlış! Tereyağında olduğu gibi diğer besinleri de yanlış tükettiğimiz için faydasını öldürüyoruz.
Yayın Tarihi: 04-06-2022 07:27
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 02-06-2022 16:28
Aldığınız tereyağının gerçek olduğundan emin misiniz? Öğrenmek için…
Yemeklerde sıklıkla kullanılan tereyağları hem mis gibi kokusuyla hem de leziz tadıyla yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Sağlık için tüketilmesi önerilen tereyağının içerisinde katkı maddesi olmaması ve gerçek tereyağı olması gerekiyor. Evde kolayca uygulayacağınız yöntem ile aldığınız tereyağının hakiki tereyağ olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Yayın Tarihi: 18-05-2022 08:20
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 06-05-2022 17:05
Sosyal medyayı ayağa kaldıran olay! Tereyağı diye sattığı ürün bakın ne çıktı
Kocaeli'de yaşanan tereyağı sahtekarlığı olayı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kapı kapı dolaşan satıcıdan aldıkları ürünün tereyağı olmadığını anlayan alıcılar şaşkına uğradı. Mahalle halkı olay üzerine sosyal medyada örgütlendi.
Yayın Tarihi: 17-04-2022 15:11
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 14-04-2022 15:52
Zararlı diye yıllarca kimse yemedi! Bir kaşığı hastalıkları bitiriyor
Yıllarca doymuş yağ asitlerinin sağlığa zararlı olduğu söylenerek uzak duruldu. Ancak yeni yapılan çalışmalar tam tersini söylüyor. Tereyağı ve tam yağlı süt ürünlerinde bulunan C15:0 adlı bir doymuş yağ türünün aslında oldukça faydalı olabileceğini ortaya koydu. Tereyağı ve bazı süt ürünlerine karşı yıllarca oluşturulan zararlı olduğu yönündeki fikirler bu gelişmeden sonra değişecek.
Yayın Tarihi: 09-04-2022 09:51
Her gün tereyağı yediğinizde kalbinize ne olur? Kolesterolü ne kadar etkiler?
Tereyağı ülkemizde çok sık kullanılan yiyeceklerin başında geliyor. Son yıllarda sağlıklı beslenme veya kilo vermek için yapılan bazı diyetlerde tereyağı kullanılması gerektiği belirtiliyor. Özellikle karbonhidrat alımını önemli ölçüde azaltan diyetlerde tereyağı tüketimi yaygındır. Ancak bu kadar tereyağı tüketmek özellikle kalp sağlığı için faydalı mı? Her gün belli miktarda tereyağı yediğinizde kalbinize ne olur?
Yayın Tarihi: 02-04-2022 11:27
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 28-03-2022 16:29
Hayati tehlikesi olan trans yağla karıştırılıyor! Tereyağın faydaları ve zararları nelerdir?
Anadolu topraklarıyla özdeşleşen tereyağı, market raflarında yerini alan ve çok kullanılan ürünlerin başında yer alıyor. Son yıllarda zararlarıyla ön plana çıkan margarin gibi trans yağlarla karıştırılan tereyağı ile yapılan yemekler lezzetiyle damak çatlatıyor. Tek başına da kullanılan tereyağı kahvaltı sofralarında da sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle doğal olanının makbul olduğu tereyağının ana maddesi süttür. İnsan sağlığına çok faydası olan tereyağının ölçülü kullanılması gerekmektedir.
Yayın Tarihi: 23-03-2022 14:03
Hastalıktan koruyor, kilo vermeyi hızlandırıyor... Aklınızın ucuna gelmez: Kahveyle karıştırıp için!
Özellikle kahve sever biriyseniz şimdi öğreneceklerinize hazır olun. Hem filtre kahvesinin hem de filtre kahvenin faydaları bilim tarafından da onaylandı. Ancak kararında tüketildiğinde. Her şeyin fazlasında olduğu gibi kahvenin de fazlası yarardan çok zarar sağlayacaktır. Hastalıklardan korunmak ve kilo vermeyi hızlandırmak için kahvenizi tereyağıyla karıştırıp için! Üstelik Canan Karatay da bu yöntemi öneriyor.
Yayın Tarihi: 16-03-2022 10:20
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 15-02-2022 16:55
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 14-02-2022 16:33
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 27-12-2021 16:50
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 19-11-2021 15:13
Erzurum Ticaret Borsası
Erzurum Ticaret Borsası
Yayın Tarihi: 26-10-2021 16:53
Erzurum Ticaret Borsası
Tereyağının kilogramı 37 liradan işlem gördü
Yayın Tarihi: 04-10-2021 17:11
Erzurum Ticaret Borsası
Tereyağın kilogramı ortalama 50,86 liradan işlem gördü
Yayın Tarihi: 29-06-2021 16:41
Erzurum Ticaret Borsası
Tereyağının kilogramı 53 liradan işlem gördü
Yayın Tarihi: 06-05-2021 15:35
İnsanlık yaptı ekmek parasından oldu! Arkadaşının yardımına koşan esnaf döndüğünde şoku yaşadı
Denizli’de lastiği patlayan arkadaşına yardıma giden esnafın, tezgahında bulunan tereyağları 2 kadın tarafından çalındı. İnsanlık yapmak isterken ekmek parasından olan esnafı soyan iki kadın, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Yayın Tarihi: 25-03-2021 09:30
Erzurum Ticaret Borsası
Tereyağın kilogramı 53 liradan işlem gördü
Yayın Tarihi: 12-03-2021 17:17
Gıda fiyatları düşecek mi? Caydırıcı ceza önerisi! Gıda fiyatları neden yükseliyor, ne zaman düşüşe geçecek?
Son dönemde yaşanan fiyatlardaki yükseliş nedeniyle vatandaşlar gıda fiyatları neden artıyor sorusuna yanıt arıyor. Son olarak Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, "Spekülatif hareketler ve stokçuluk, denetim yetersizliği ve caydırıcı tedbirlerin eksikliği fiyatları etkiliyor." dedi. Peki, gıda fiyatları ne zaman düşüşe geçecek?
Yayın Tarihi: 04-02-2021 09:49
Tereyağı: Faydaları nelerdir?
Tereyağ, yüzyıllardır Sibirya gibi soğuk iklim bölgelerinde tüketilen besinlerden biridir. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte üretilen soğutma sistemleri tereyağının saklanabilmesine olanak sağlamış ve tüketimi tüm dünyaya yayılmıştır.
Yayın Tarihi: 24-06-2020 10:55
Tereyağının Faydaları Nelerdir?
Tereyağı hem ülkemizde hem de dünyada tüketilen yemeklerde sıklıkla yer bulan bir besindir.
Yayın Tarihi: 03-04-2016 17:21
Kahvaltı, öğrenciler için önemli
Sabahları okula gitmeden önce yapılan yeterli bir kahvaltının, güne başlamak için gereken en iyi itici güç olduğu belirtilerek, okul çocuğunun et, salam, balık, beyaz et, yumurta ve peynir türleri ile, değerli hayvansal albümin ihtiyacının büyük bölümünü karşılayabileceği bildiriliyor.
Yayın Tarihi: 30-11-1999 00:00