Bilim Haberleri

'LK-99' heyecan yarattı... Sosyal medya onu konuşuyor: Eğer gerçekse devrim niteliğinde olabilir

LK-99 ismi verilen bir malzemenin dünyanın oda sıcaklığında ve basıncında çalışan ilk süper iletkeni olduğu iddia ediliyor. Devrim niteliğinde olabileceği öne sürülen LK-99 sosyal medyada da gündem oldu. Uzmanlar, bilim dünyasında tartışma yaratan LK-99'a ise şüpheyle yaklaşıyor. Peki LK-99 nedir, LK-99 neden bu kadar önemli ve bilim camiası ona neden şüpheyle yaklaşıyor?

Haber 07-08-2023 16:31

Bilim dünyasının konuştuğu Türk! Keşfi, büyük heyecan yarattı... Çığır açıcı

Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nde doktora çalışmalarını tamamlama aşamasına gelen 26 yaşındaki Furkan Öztürk'ün 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemlerden birini ortaya çıkardığı keşfi, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı! Nobel ödüllü biyokimyacı Jack Szostak, Öztürk ve ekibinin çalışmasını, "Bu gerçekten çığır açıcı bir keşif" şeklinde yorumladı.

Haber 22-06-2023 18:47

Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği başladı

Ağrı'da, sergi, bilimsel atölye, bilimsel etkinlik ve yarışmaları kapsayan "Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği" başladı.

Yurthaber 30-05-2023 14:43

ABD'nin konuştuğu Türk! Buluşu, bilim dünyasında yankı uyandırdı

ABD'nin Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesi'nde astrofizik çalışmaları yapan Türk doktora öğrencisi Fulya Kıroğlu'nun buluşu, bilim dünyasında yankı uyandırdı, kara deliklerle ilgili algıyı değiştirdi. Kıroğlu, bilgisayarda oluşturduğu simülasyonda orta kütleli kara deliklerin yıldızları doğrudan yutmadığı, her turda bir parça kopardıktan sonra çekirdeklerini galaksinin derinliklerine fırlattığı sonucuna ulaştı.

Haber 07-05-2023 09:46

Milyonlarca kişiden hakaret aldı ama bilimsel olarak dünyanın en güzel kadını seçildi! Seçilme nedeni tartışma yarattı

Güzellik kişiden kişiye göre değişen bir kavram olsa da altın oran ve belirli ölçüler ideal güzelliği belirleyebiliyor. Dünyanın en güzel kadınını seçmek için her yıl bir sürü testler ve yarışmalar yapılıyor. Bir uzman bilimsel olarak dünyanın en güzel yüzüne sahip olan ünlüyü açıkladı. Yapılan seçim birçok kişi tarafından eleştirildi.

Kadin 31-03-2023 08:45

Bilimsel olarak dünyanın en yakışıklı erkeği seçildi! Kadınlar gözlerini alamıyor

Erkeklerin dış görünümü kadınlara oranla daha az önemseniyor. Birçok kadın yakışıklı erkek yerine çirkin erkeklerin daha çekici olduğunu savunuyor. Ancak bilimsel olarak yapılan testler sonucunda dünyanın en güzel yüzüne sahip olan en yakışıklı erkekler açıklandı.

Kadin 30-03-2023 14:32

Herkes bu soruları merak ediyordu! Hayvanlar depremleri önceden hisseder mi? Nasıl tepki verirler?

Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Türkiye’nin güneydoğusunu adeta yerle bir etti. Depremlerin ardından sosyal medyada bölgede yaşayan hayvanların garip davranışlar sergileyerek depremleri önceden tahmin ettiklerine yönelik iddialar atıldı. Herkes hayvanların depremi önceden hissedilme yetisine sahip olup olmadığını merak ederken hayvanların hislerinin erken bir uyarı sistemi olarak kullanılması konusu dahi gündeme geldi.

Trend 03-03-2023 09:02

Bilimsel olarak dünyanın en güzel kadını seçildi! Herkes bu kadının yüzünü merak ediyor

Güzellik anlayışı kişiden kişiye göre değişse de altı oran gibi bazı ölçümlere göre ideal güzellik belirlenebiliyor. Bilimsel olarak dünyanın en güzel yüze sahip kişisini seçmek için büyük bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmanın sonucunda dünyanın en güzel kişisi belirlendi.

Kadin 24-02-2023 16:20

İbn-i Sina binlerce yıl önceden uyarmış! 'Zelzel' tedbirleri gündem oldu

Deprem yüzyıllardır en büyük hasar bırakan doğal afet olarak görülüyor. Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan depremin etkilerinden korunmak için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. İslam alimi İbn-i Sina'nın 'Zelzel' olarak adlandırdığı deprem hakkında yüzyıllar önce önemli uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Haber 15-02-2023 10:55

Tıp dünyasında 'çığır açan' gelişme: Hastalığı tek bir saç teliyle tespit ediyor

Hastalıkları erken teşhis etmek hastalığın tedavi sürecinin çok daha etkili ve iyi olmasını sağlayabiliyor. Tıp dünyası hastalıkları daha erken teşhis etmek için çeşitli uygulamalar deniyor. Son yapılan açıklamalara göre tek bir saç teliyle geç fark edilen hastalığı tespit etmek mümkün olabiliyor.

Haber 08-01-2023 13:58

Bilim dünyası açıkladı! Daha tatmin edici sekse götüren tek şey

Cinsellik bazı kişilerin hayatının merkezi olarak görülüyor. Seksi daha iyi hale getirmek için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Cinsel ilişkiyi daha etkili yaşamanızı sağlayacak çeşitli davranışlar görülüyor. Yapılan araştırmalara göre daha tatmin edici seks için en etkili yöntem bulundu.

Haber 04-01-2023 14:31

Prof. Dr. Canan Karatay'ın tavsiyesi bilim tarafından doğrulandı! Dünyanın en sağlıklı bitkisi...

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık üzerine yaptığı çarpıcı açıklamalar ve öneriler ile gündem oluyor. Karatay'ın doğal gıdaların tüketimi hakkında yaptığı öneriler birçok vatandaş tarafından güvenilerek tüketiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı bitkisi hakkında yaptığı açıklamalar bilimsel olarak da kanıtlandı. İşte o bitkinin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-01-2023 09:26

Duyanlar şaşırıyor: 30 milyonda bir görülüyor! Cinsel organı olmadan doğdu...

Dünya üzerinde şaşırtıcı doğumlar meydana geliyor. Nadiren görülen bazı durumlar tüm dünyayı etkiliyor. İran'da dünyaya gelen bir bebeğin cinsel organının olmadığı belirtildi. 30 milyonda bir görülen bu durum bilim dünyasını oldukça şaşırttı.

Haber 19-10-2022 09:55

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 4 bilim insani Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer aldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 4 bilim insani "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı

Yurthaber 17-10-2022 13:48

Çankırı'da TÜBİTAK 4007 İlimde Bilim Şenliği başladı

Çankırı'da TÜBİTAK 4007 "İlimde Bilim Şenliği" başladı

Yurthaber 13-10-2022 13:01

Dokuz Eylül Üniversitesinde hazırlanan DNA kolyeleriyle gençlerin dikkati teknolojiye çekilmeye çalışılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesinde hazırlanan DNA kolyeleriyle gençlerin dikkati teknolojiye çekilmeye çalışılıyor

Yurthaber 06-10-2022 11:55

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı'nda Kazdağları'na teknik gezi düzenlendi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı'nda Kazdağları'na teknik gezi düzenlendi

Yurthaber 17-09-2022 11:53

İlim eş anlamlısı nedir? İlim kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe gelişimi boyunca birçok dille iç içe olduğu için kelime haznesini geliştirmiştir. Haznesine, başka dillerden de birçok kelime eklemiştir. İlim kelimesi de bu kelimelere örnektir. Peki, ilim kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 17:36

Evinin arka bahçesinden 82 metrelik dev dinozor iskeleti çıktı! “Şimdiye kadarki en büyüklerinden biri”

Portekiz'in Pombal kentinde bir sauropod dinozorunun fosilleşmiş iskeletine ait kalıntılar bulundu. Şu anda ülkedeki paleontologlar tarafından incelenen kalıntılara göre dinozorun 150 milyon yaşında ve 82 metre uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor.

Trend 27-08-2022 17:28

Yalova'da TÜGVA'nın yaz okulu icathane deneyimiyle sona erdi

Yalova'da TÜGVA'nın yaz okulu "icathane" deneyimiyle sona erdi

Yurthaber 27-08-2022 14:49

TEKNOFEST öncesi Samsun'da Keşif Kampüsü kuruluyor

TEKNOFEST öncesi Samsun'da Keşif Kampüsü kuruluyor

Yurthaber 27-07-2022 20:43