Bitki Haberleri

Pirinci ıslattığınız suyu sakın dökmeyin! Meğer öyle bir faydası varmış ki... Duyan şaştı kaldı

Pirinci ıslattığınız suyun dökülmesi alışılmış bir davranıştır, ancak bilmediğiniz bir şey var: Bu su, bitkiler için mükemmel bir sulama kaynağıdır. Pirinç suyu, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini içerir. Bu şekilde, atık oluşumunu azaltırken aynı zamanda bitkilerinizin sağlıklı büyümesini teşvik edebilirsiniz. Sadece bir gıda artığı olarak değil, aynı zamanda bitki yetiştirme sürecinizde verimli bir şekilde kullanabileceğiniz bir kaynak olarak değerlendirilebilir.

Kadin 25-03-2024 15:17

Evinize asla sokmamanız gereken 6 bitki! Felce ve hatta ölüme neden olabiliyor

Bitkiler, evimizi güzelleştiren ve havayı temizleyen doğal unsurlardır, ancak bazı bitkiler adeta tehlike saçıyor. Evinize asla sokmamanız gereken bu 6 bitkinin yan etkileri sağlığa zarar verebiliyor. İşte evinize sokmadan önce bilmeniz gereken 6 zararlı bitki...

Kadin 04-03-2024 13:47

Kırışıklık, kabızlık, adet sancısı, saç dökülmesi... Konfüçyüs'ün 'çiçeklerin kralı' dediği bitki her derde deva

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, orkide bitkisinin karbon temizleme aktivitesi nedeniyle tabiatı da temizlediğini belirterek insan sağlığına da birçok faydası olduğunu söyledi.

Kadin 06-02-2024 17:53

Tuz Gölü'nde yetişen bitki, Alper Gezeravcı tarafından uzayda test edilecek

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştirileceği "Extremophyte" adlı deneyde, Tuz Gölü'nde endemik olarak yetişen Schrenkiella Parvula bitkisinin uzay ortamında tuz ve diğer stres etkenlerine verdiği tepkiler araştırılacak.

Yurthaber 03-01-2024 10:31

Diğer Haber Etiketleri

balkon saksı çiçekleri begonvil besin beyaz Aktar Bahçıvan Bilim insanı Akdeniz Üniversitesi Bingöl Üniversitesi Eczacılık Kimya Tarımsal Yapılar Ve Sulama Tarla Bitkileri Tıp Toprak Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme TÜBİTAK açlık otu aloe vera ananas biberiye ceviz çilek çörek otu elma fesleğen yumurta ısırgan otu ıspanak karahindiba lavanta limon magnezyum muz nane patates patlıcan sarımsak soğan sperm şerbetçi otu tarçın zencefil tere yaban mersini yasemin zerdeçal kan şekeri kolesterol saç dökülmesi Sulama kanalı Osteoporoz (Kemik Erimesi) bitki çayı ilaç buzdolabı Saksı çiçeği küf kabartma tozu kedi kumu tarım Sebze Zambak ağaç meyve su hastalık Pirinç Sakarya Büyükşehir Belediyesi NASA Karaciğer‎ İngiltere Adıyaman Ağrı Muğla Siirt Çay Kiraz cilt bakımı lavabo açıcı kahve orkide Türkiye Uzay Ajansı biber karaciğer yetmezliği baharat Hayvancılık temizlik tencere reçete Mısır gübre sera saksı tedavi peeling kellik çiçek bakımı tuz yılan uzay antalya tiktok enfeksiyon felç grip kanser nezle stres Birleşik Krallık Polonya alara areka palmiyesi aşk merdiveni dağ palmiyesi damlama sulama çöp ceviz ağacı ceviz fidanı deney cilt tahrişi çiçek çiçek saksısı ayt tyt azot döngüsü bağışıklık böbrek böbrekler bölgeler canlı çekirdek çekirdekli meyveler bilim insanları bitki çayları fayda faydaları fidan fiyat güzellik gran hava ibni sina hücre hasar hasat haşlanmış yumurta analiz ananas faydaları ananas suyu atatürk çiçeği ateş çiçeği araştırma arazi elma çekirdeği doğa kalsiyum yumurta haşlama süresi yöntem yaşam kel kemik ağrısı kemoterapi kemoterapi tedavisi mon mor nem muz ağacı muz besin değeri limon ağacı rutubet rutubet giderici rutubet neden olur rutubet önleyici saç risk plastik saksı sedef sağlıklı saksı çiçekleri seramik saksı sarmaşık şifa stresten kurtulmak stresten nasıl kurtulurum sukulent saksı sulama sistemleri tehlike temizlemek tarla kiraz - izmir kiraz ağacı kireç çözücü kurdele çiçeği kaynana dili paşa kılıcı ölüm ortanca ortanca çiçeği pala palmiye oda üretim toprak ana toprak saksı vücut yanmış döküm tava nasıl temizlenir elma özü muz nasıl olgunlaştırılır buzdolabı kokusu nasıl giderilir kadınlar kulübü muz nasıl olgunlaşır çilekler tıkanmış lavabo nasıl açılır türk bilim insanları zambak çiçeği zarar zayıflama zehir saksıya ne ekilir özsu nedir bitkiler ananas ağacı muz nasıl yapılır soğan kabuğu faydaları zihin ense limon ağacı bakımı limon faydaları ayaklar ağaç aşılama ağaç aşılama nasıl yapılır regl kanı sosyal medya

Bitki

Bitki Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bitki Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sakarya'da pakong üretimiyle silaj maliyetinin düşürülüp hayvancılığın geliştirilmesi hedefleniyor

Sakarya'da silaj maliyetinin yarı yarıya düşürülerek hayvancılığın cazip hale getirilmesi amacıyla üretimine başlanan "pakong" bitkisinin ilk hasadında yüksek verim alındı.

Yurthaber 31-10-2023 14:31

Solmuş bitkileriniz eskisinden daha canlı olacak! Ölmüş çiçekleri açtırma yöntemi

Evde canlı bitki bakımı göründüğü kadar kolay olmayabiliyor. Canlı bitki bakımının kolay olduğu düşünülse de bitkiler yanlış ışık ve toprak, kötü hava şartları yüzünden solabiliyor. Solmuş bitkilerini eskisinden daha canlı yapacak yönteme haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 10-09-2023 11:49

Uzayda yetiştirecekler! Türk bilim insanlarından çarpıcı çalışma...

Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi sırasında önemli bir proje de gerçekleştirilecek. Söz konusu projede, uzay ortamında bitkilere genetik müdahale yapılacak ve bu müdahalenin verimi gözlemlenecek. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü doktora öğrencisi Tuğçe Celayir, bitki üzerinde planladıkları genetik müdahalenin daha önce hiç yapılmadığını, bu açıdan araştırmanın çığır açıcı olacağını dile getirdi.

Haber 18-08-2023 15:37

Saksıda yetiştirdiğiniz bitkilerinizin ömrünü uzatacak en iyi saksı toprakları

İç ya da dış mekân fark etmeksizin saksıda bitki yetiştirmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk konu, kullanacağınız toprağın yapısı. Bitkinin ekileceği toprağın su tutma kapasitesi ve organik madde içeriği bitkinizi gelişimi üzerinde direkt olarak etki eder. Bu noktada kaliteli ve iyi hazırlanmış saksı toprakları kullanmak gerekir. Eğer siz de bitkilerinizi canlandırmak, hızlı ve sağlıklı gelişmelerini sağlamak istiyorsanız gelin, en iyi toprak seçeneklerine bir göz atalım.

Haber 31-07-2023 17:25

Yöntemi şaşkınlık yarattı! Regl kanını biriktiyor... “Bitkileri regl kanımla sularım”

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine Jessica McKasson son açıklamasında regl kanını biriktirdiğini söyledi. Regl kanıyla bitkileri suladığını ifade eden McKasson, “Bitkileri regl kanımla sularım. Bu durum dünyayla yeniden bütünleştiğim anlamına geliyor” dedi.

Trend 22-07-2023 14:17

Bitkilerin mucizevi dünyasına adım atın! İşte pek çok farklı derde derman olacak en faydalı bitki çayları

Doğa; tazeliği, çeşitliliği ve kendini yenileyebilmesi ile gerçek bir mucize! Aynı zamanda pek çok hastalığın şifasını da içinde saklıyor. Doğanın en kıymetli parçalarından biri olan bitkiler dikkat çekici görünüşleri ve mis kokularıyla hayatımıza güzellik katıyor. Peki, bitkiler aracılığıyla hayatımıza doğanın mucizelerini de katabilir miyiz? Bitkilerden şifa bulabilir miyiz? Bu sorulara cevabımız tabii ki “Evet!” Gelin, şifalı bitki çaylarına birlikte bakalım.

Haber 21-07-2023 17:02

Sadece bisikletle yanından geçti! Eli bir anda davul gibi şişti... “Acıdan bayılmışım”

16 yaşındaki Ross McPherson, Birleşik Krallık’ın Dunbar şehrinde bisikletiyle giderken halk arasında “İngiltere’nin en tehlikeli bitkisi” olarak kabul edilen Common Hogweed (Yaban maydanozu) yanından geçti. İstemsiz bir şekilde bitkiye dokunan McPherson’un eli bir anda kabardı ve şişti. Soluğu acil serviste alan McPherson hastanede acıdan bayıldığını itiraf etti.

Trend 01-07-2023 13:16

Tek hasatta 500 bin TL kazanıyor! 7 yıl önce bahçemizde 10 tane vardı, şu anda 10 bin tane var

Akzambaktan tek hasatta 500 bin kazanıyor! Tokat'ta 26 yaşındaki Erdi Aydemir 2 yıl önce vefat eden babasının evinin arka bahçesinde ekimini yaptığı akzambak çiçeğinin hasadına başladı. 400- 500 bin arasında bir kazançlarının olduğunu söyleyen Aydemir, "Bu işe babam başladı, 7 yıl önce bahçemizde 10 tane vardı. Bunu araştırdık ve faydalı bir bitki olduğunu gördük. Çoğalttık, şu anda bahçemizde 10 bin tane var" diye konuştu.

Finans 16-06-2023 16:01

Solmuş bitkileri tek malzemeyle canlandırın! Kısa sürede çiçek açacak

Bitkilerin evin ve bahçenin çok daha güzel görünmesini sağlıyor. Ancak bitki bakımında gözden kaçan ufak hatalar bitkilerin solmasına neden olabiliyor. Solan bitkileri canlandırmak için doğal yöntemler aranıyor. Her evde bulunan bir malzeme solan bitkilerinizi kısa süre içerisinde canlandırabilirsiniz.

Kadin 16-06-2023 13:47

Bilecik'te yetiştirilen şerbetçi otunda alım fiyatları belirlendi

Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaret tescilli endüstriyel bitki şerbetçi otunun 2023 yılı taban fiyatları açıklandı.

Yurthaber 02-06-2023 10:42

NASA evin havasını temizleyen bitkileri açıkladı! Tüm ortamı değiştiriyor

Ev bitkilerinin sağlık ve temiz hava için özenle seçilmesi gerekiyor. Her bitki evde yetiştirilmeye uygun olmuyor. NASA yaptığı araştırmada evin havasını temizleyen bitkileri sıraladı. Evinize bitki almadan hangisini alsam diye düşünüyorsanız bu bitkilere öncelik verebilirsiniz.

Kadin 29-05-2023 09:53

İbn-i Sina'nın şifa kaynağı önerisi! Vücudu baştan aşağı yenileyerek temizliyor

İbn-i Sina binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği önerilerle günümüze ışık tutuyor. Yaptığı çalışmalarda hastalıklara, yorgunluğa karşı doğal ilaçları öneren İbn-i Sina, vücudu temizlediğini söylediği bitkileri sıralamış. İşte her derde deva olan o bitkiler...

Haber 25-05-2023 11:55

Toprağa yumurtayı gömüp bekleyin! Olanlara inanamayacaksınız

Bitki bakımı birçok kişiye huzur veriyor. Bahçesi olmayan kişiler balkonlarına ve evlerin içine aldıkları saksılarla çeşitli bitkiler yetiştiriyor. Ancak bitki bakımında yanlış uygulamalar yapılması ve bazı noktaların aksatılması problemlere neden olabiliyor. Toprağa gömülen yumurtanın etkileri ise görenleri şaşırtıyor. İşte toprağa yumurta gömmenin faydaları...

Kadin 18-05-2023 12:25

Ölmüş çiçeklerinizi canlandırmanın kolay yolu! Solmuş çiçekleri açtırmak için...

Bahar aylarında evde, balkonda bulunan çiçeklerin daha da canlanmasını istiyoruz. Ancak çiçekler zaman içerisinde solarak ölebiliyor. Solmuş çiçekleri bir daha canlanmayacağını düşünerek çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. İşte solmuş çiçekleri canlandırmanız için etkili yöntemler...

Kadin 02-05-2023 14:01

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Tıkanmış lavaboları açıyor, yanmış tencereleri temizliyor

Kahve ülkemizde en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Birçok farklı kahve çeşidi bulunsa da Türk kahvesi vazgeçilmez olarak görülüyor. Kahvenin faydaları sadece kendisiyle sınırlı kalmıyor. Çöpe attığımız kahve telveleri tıkanmış lavabolardan, bitki bakımına kadar birçok konuda hayatımızı kolaylaştırıyor. İşte kahve telvesinin kullanım alanları...

Kadin 28-04-2023 14:36

Her derde deva! Kanser hücrelerini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Bazı bitki ve besinler doğanın bir mucizesi. Her derde deva bitkiler denilince akla ilk gelenlerden biri de çörek otu oluyor. Çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları bulunuyor. Kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 18-04-2023 21:15

Sakın çöpe atmayın! Magnezyum deposunun faydaları duyanları şaşırtıyor

Yediğimiz sebze ve meyvelerin kabuklarını, çekirdeklerini çöpe atıyoruz. Ancak çöpe atılan bazı kabuklar ve çekirdekler sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Magnezyum deposu olarak görülen soğan kabuklarının faydaları da hem sağlık hem de güzellik açısından saymakla bitmiyor. İşte soğan kabuğunun faydaları...

Haber 16-04-2023 09:04

Kanser hücrelerini 48 saatte yok ettiği keşfedildi! Bilim insanlarının 'mucize' olarak adlandırdığı besin...

Kanser çağımızın yaygın hastalıklarından biri. Zaman zaman ölümle sonuçlanabilen kanser hastalığında çevresel faktörler ve tükettiğimiz gıdaların iyi veya kötü yönde etkileri olabiliyor. Kanserin önüne geçebilecek bir gıda olduğu bilim insanları tarafından ifade edildi. Bilim insanları bu besini 'mucize' olarak adlandırdı.

Haber 12-04-2023 21:15

Biber kaç günde bir sulanır, kaç günde yetişir? Biber fidesi suyu sever mi, biber nasıl hızlı büyür?

Biber, patlıcangiller familyasına ait bitki türüdür. Anavatanı Amerika kıtasıdır. Türkiye’de de bazı bölgelerde biber yetiştiriciliği yapılır. Farklı bölgelerde yetiştirilmeye uygun biber, birçok tarifte kullanılır. Sade şekilde de tüketilebilir. Suyu çok seven biber bitkisinin toprağının nemli kalması önemlidir. Biber kaç günde bir sulanır?

Haber 07-04-2023 16:11

Toprak analizi nasıl yapılır, kim yapar? Toprak analizi için numune nasıl alınır, hangi aylarda yapılır?

Toprak analizi, bitkilerin gelişmesinde ve büyümesinde önemli role sahiptir. Toprak analizi alarak test edilen besin değerleri, gübreleme yöntemi ile tamamlanabilir. Böylece bitki yetiştiriciliğinde yüksek ürün kalitesi elde etmek mümkündür. Ayrıca gübrele yöntemleri de toprak analizi sonuçlarına göre planlanır. Torağa gübre takviyesi ve analiz sonuçlarına göre sulama periyodu oluşturmak, bitkilerin kısa sürede olgunlaşmasında etkilidir. Toprak analizi nasıl yapılır?

Haber 07-04-2023 16:10

Mısır kaç günde bir sulanır, kaç koçan verir? Mısırın son suyu ne zaman kesilir, kaç ayda yetişir?

Mısır bitkisi buğdaygiller familyasında yer alır. Orta Amerika ve Meksika kökenli bitki, Türkiye’de de yetiştirilir. Besin değerinin yüksek olması dikkat çeker. Birçok tarifte kullanılan mısır, tek başına da tüketilebilir. Mısır yetiştiriciliğinde ise bölgenin iklim koşulları ve toprak yapısı etkilidir. Mısır kaç günde bir sulanır?

Haber 07-04-2023 16:10

Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır? Ceviz ağacı çok su ister mi, yeni dikilen ceviz ağacının su ihtiyacı nasıl olur?

Ceviz ağacı yıl boyu düzenli mahsul vermesiyle dikkat çeker. Türkiye’de de birçok bölgede ceviz ağacı yetiştiriciliği yapılır. Ceviz ağacına, sulama ve gübreleme gibi bakım işlerinin yapılması ise alınan ürünün kalitesi üzerinde etkilidir. Ayrıca cevizgiller familyasına ait ceviz ağacı, tüylü yapraklara sahiptir. Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır?

Haber 07-04-2023 16:09

Limon ağacı ne zaman çiçek açar, kaç yıl sonra meyve verir? Limon ağacının çiçek açması için ne yapılır, ne zaman budanır?

Limon, C vitamini deposu olmasıyla ön plana çıkar. Yemeklerde ve birçok tarifte kullanılan limon, ülkemizde sıkça tüketilir. Zengin besleyici içeriğiyle dikkat çeker. Tarım arazilerinin yanı sıra ev ortamında da limon yetiştirmek mümkündür. Limon, turunçgiller ailesinde yer alır. Humuslu ve killi topraklarda daha verimli olan limon nasıl yetişir?

Haber 07-04-2023 16:09

Muz nerede yetişir, hangi bölgelerde yetişir? Muz hangi mevsimde, nasıl yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan muz, tatlı tariflerinde veya direkt tüketime uygun özelliktedir. Nemli ve sıcak iklim koşullarına sahip bölgelerde yetişen muz, dünyada en çok tüketilen meyvelerden biridir. İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Yüksek nem oranına sahip olmayan bölgelerde ise muz yetiştiriciliği yapılmaz.

Haber 07-04-2023 16:07

Elma çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, kaç günde bir sulanır? Çekirdekten elma yetişir mi, elma fidanı nasıl dikilir?

Elma, besin değeri yüksek meyveler arasında yer alır. Ülkemizde de sıklıkla tüketilen elma, gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Yüksek besin değeri ile farklı tariflerde de kullanılır. Sonbahar mevsimi meyvesi olmasına rağmen farklı yetiştiricilik faaliyetleri ile pazar veya manavlarda dört mevsim boyunca taze elma bulabilirsiniz.

Haber 07-04-2023 16:01

Çilek çimlendirme nasıl yapılır, nasıl yetiştirilir? Çilek ne kadar zamanda çimlenir?

Çilek mevsimi İlkbahar ve Yaz ayları olarak bilinir. Yaz aylarında sıkça tüketilen çilek, gülgiller familyasında yer alan tatlı bir meyvedir. Pazarlarda veya manav tezgahlarında Mart, Nisan veya Mayıs aylarında taze çilek bulmak mümkündür. Ülkemizde ise genellikle Antalya ve Muğla illerinde çilek yetiştiriciliği yapılır.

Haber 07-04-2023 16:00

Kiraz çekirdeği çimlendirme nasıl olur, nasıl ekilir? Kiraz çekirdekten yetişir mi, kaç günde filizlenir?

Kiraz meyvesi, koyu kırmızı çekirdeklere sahiptir. Haziran ve temmuz gibi yaz aylarında yetişen kiraz meyvesinin çekirdeklerini kullanarak, yeni mahsul elde etmek mümkündür. Ancak çekirdekten kiraz yetiştirme işlemi için sabırlı ve dikkatli olmak gerekir. Çekirdeklerin çimlenmesini sağlayarak, ev veya bahçe ortamında kiraz yetiştirmek mümkündür.

Haber 07-04-2023 16:00

Azot simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Azot elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Azot, atmosfer içinde en çok bulunan elementler arasında yer almasıyla dikkat çeker. Canlı yaşamının sürmesi için gerekli olan azot elementi, bitkiler sayesinde proteine dönüştürülür. İsmini ise Yunancada potasyum nitrat oluşturan anlamına gelen “Nitrogene” kelimesinden alır. Azot elementinin sıvı hâli ise yüksek donduruculuk özelliğiyle ön plana çıkar. Peki, azotun simgesi nedir, periyodik tabloda nerede yer alır?

Egitim 10-03-2023 16:50

Ananas nerede yetişir? Ananas hangi mevsimde, ağaçta mı yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan Ananas; Malezya, Tayland, Brezilya gibi ülkelerde yetiştirilir. Dünya çapında üretime en çok katkı sağlayan ülke ise Hindistan’dır. Ananas; A, B ve C vitamini yönünden zengin içeriğe sahiptir. Ananasgiller familyasına ait olan ananası yetiştirirken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunur. Peki, Ananas nerede yetişir?

Haber 03-03-2023 17:41

Bahçeniz olmasa bile saksıda domates, salatalık gibi sebzeler yetiştirin! Saksıda sebze yetiştirmenin püf noktaları

Sürdürülebilir yaşam trendleri ve minimalizm gibi akımların yanı sıra yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle de pek çok kişi, tüketeceği kadar meyve ve sebzeyi yetiştirmek istiyor. Bunun için uygun bir bahçesi ya da tarım arazisi olmayanlar, balkonda ya da terasta, saksı içerisinde en azından domates, salatalık gibi ürünleri yetiştirmek istiyor. Siz de saksıda sebze meyve yetiştirmeyi düşünüyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız rehber niteliğindeki yazımıza göz atmalısınız!

Haber 03-03-2023 15:51

Sandığımız kadar faydalı olmayabilir! Karaciğeri bitiriyor

Tükettiğimiz içecekler ve yiyecekler sağlığımız için oldukça risk oluşturabiliyor. Sağlıksız gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulması öneriliyor. Ancak sağlıklı olduğu düşünerek yediğimiz ve içtiklerimiz de riskli durumlara neden olabiliyor. Karaciğer hasarı yaşayan bir kadın bunun nedenini paylaştı.

Haber 16-02-2023 11:41

Türk bilim insanları tarafından keşfedilen bitki türü Siirt adıyla literatüre girdi

Siirt'in Pervari ilçesinde yapılan araştırmalarda yeni bir bitki türü keşfedildi. Türk bilim insanları tarafından keşfedilen yeni bitki türü, bilimsel bir dergide hakem sürecinden geçtikten sonra bilim dünyasına kazandırıldı. Yeni kılıç otu türü "gladiolus siirtensis/Siirt kılıç otu" adıyla literatüre girdi. İşte ilginç keşfin detayları...

Haber 26-01-2023 17:50

Hastalıktan korunmak isteyenler aktara koşuyor! Şifa kaynağının fiyatı iki katı arttı

Kış aylarında artış gösteren grip ve nezle bu sene de tüm hızıyla yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Oldukça ağır geçen gripten korunmak isteyenler doğal kaynaklara yöneliyor. Son günlerde aktaran alınan şifa kaynağı baharatların satışı patlama yaşıyor.

Haber 23-01-2023 11:43

Faydalarını duyan aktara koşuyor! Bu ot zahmetsizce zayıflatıyor! Tansiyon dengeleyici özelliğe sahip

Doğal ilaçlardan biri olan açlık otunun faydalarını duyan aktara koşuyor. Doğal müshil olarak da bilinen açlık otu kabızlık sorununa oldukça yararlı. Bağırsakların rahat çalışmasını sağlayan açlık otu bitkisinin saymakla bitmeyen faydaları ve daha fazlasını sizler için haberimizde derledik.

Haber 04-01-2023 20:39

Tüm stresi alıp götürecek bitkiler! Evin içerisinde bulunması yeterli

Günlük hayatta yaşadığımız stresler hem anın etkisini hem sağlığımızı yakından etkiliyor. Farkında olmasak bile birçok sağlık problemine yol açan stresten uzak durmak uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı olarak görülüyor. Uzmanlar eve alacağınız bazı bitkilerin stresi azalttığını belirtiyor. İşte stresi azaltmak için eve alınabilecek bitkiler...

Kadin 04-01-2023 15:48

Evinize bile sokmayın! Sadece ufacık bir teması kelliğe yol açabilir: Tehlikeleri hiç bilinmiyor

Saç dökülmesi hem erkeklerin hem de kadınların ortak sorunları arasında bulunuyor. Saç dökülmesini engellemek ve yeni saç çıkartmak için çok çeşitli yöntemler deneniyor. Saç dökülmesine neden olan etkenlerin başında stres, genetik ve hormonal bozukluklar olduğu biliniyor. Ancak birçok evde bulunan bir bitkinin de ciddi oranda saç dökülmesine neden olabileceği bulundu.

Haber 20-12-2022 09:37

Bingöl'de Herbaryum Hazırlık Odası'nda yaklaşık 27 bin bitki saklanıyor

Akademisyenlerin büyük emekleri sonucu kentte bulunan bitkilerin belgelemesiyle oluşturulan Bingöl Üniversitesi Herbaryumu'nda muhafaza edilen bitkilerden 2 bini Uluslararası Herbaryum İndeksi'nde tescil edildi.

Yurthaber 13-12-2022 13:17

Yıllarca zararlı olduğunu düşündük ama öyle bir faydası çıktı ki... Bilim insanlarına göre kanseri tedavi edebilir

Yıllar boyunca yediğimiz karbonhidratların vücudumuz için ne kadar zararlı etkiler yaptıklarını paylaştılar. Zararlarına rağmen oldukça sevilen karbonhidratlardan olan patatesin öyle bir faydası çıktı ki duyanlar şaştı kaldı. Polonyalı bilim insanlarına göre patates yemek kanseri tedavi edebilir.

Haber 08-12-2022 09:25

Sağlığınızı tehlikeye atıyor! Evdeki küften ve rutubetten kurtulmak için kesin çözüm

Evde bulunan küfler, rutubet genellikle koku ve görünüm nedeniyle rahatsız edici bulunmaktadır. Ancak bu küflerin en büyük problemi sağlığınız için tehlike oluşturmalarıdır. Özellikle kış aylarında artan evdeki küflerden kurtulmak için çeşitli yöntemler aranmaktadır. İşte evdeki küfleri ve rutubetleri geçirmek için yapmanız gerekenler...

Kadin 25-11-2022 09:18

Türkiye'de yeni bir bitki türü keşfedildi! Bilim dünyasından Adıyaman halkına uyarı: Çok titiz davranın

Adıyaman'da bilim insanları, yeni bir bitki türü keşfetti. Araştırmacılar, 'Adıyaman çanı' olarak adlandırılan türün tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Bilim dünyasına henüz yeni tanıtılan ve 200 kadar bireye sahip Adıyaman çan çiçeği ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Bilim insanları, bu bitkinin korumasının büyük önem arz ettiğini dile getirerek, yöre halkının bu konuda çok titiz davranması gerektiğini ifade etti. İşte heyecanlandıran keşfin detayları...

Haber 20-11-2022 16:04

Dünyanın en tehlikeli bitkisini yetiştirdi! Dokunanı öldürüyor... “Aynı anda sıcak asitle yanıp elektrik çarpması gibi”

Avustralya’nın Queensland bölgesindeki yağmur ormanlarından gelen bir tür ısırgan otunu Birleşik Krallık’ta yetiştiren 49 yaşındaki Daniel Emlyn-Jones dünyanın en tehlikeli bitkisine evinde bakıyor. Özel bir kafesin içinde yetiştirdiği bitkisinin yapraklarına dokunulması durumunda dayanılmaz bir acı verdiği ve kişileri intihara sürüklediği söylendi.

Trend 02-11-2022 14:56

Her evde bulunması şart! Sağlığa iyi gelen iç mekan bitkileri

Evin içerisinde bitki bakma fikri kişide kişiye göre değişiyor. Bazıları bundan zevk alırken bazıları ise bitki bakımının zor olduğunu düşünüyor. Ancak evde bulunan bazı bitkiler var ki sadece görsel olarak değil sağlık için de etkili sonuçlar sağlıyor. En iyi iç mekan bitkileri ve faydaları...

Kadin 29-10-2022 11:08

Hazineyi yıllarca çöpe atmışız! Yumurta kabuklarının faydalarını duyunca çöpe attığınıza pişman olacaksınız

Yumurta neredeyse her gün tüketilen faydalı besinler arasında bulunuyor. Yıllar boyunca yumurtanın içini kullandıktan sonra kabuğunu çöpe attık. Ancak yumurta kabuğunun faydaları resmen hazine gibi. Yumurta kabukları birçok alanda hayatımıza kolaylık sağlıyor. Yumurta kabuklarının kullanım alanları çok yararlı olsa da maalesef bilinmiyor. Bu faydaları öğrendikten sonra kimse bu kabukları çöpe atmıyor.

Kadin 26-10-2022 09:00

Yeşil yapraklı terminatör! Pala sallayan bu bitki akıllara durgunluk verdi

Bir mucit, pala sallayan yeşil yapraklı bir terminatör tasarlayarak internet dünyasını salladı. Pala sallayan bitkinin videosu Twitter'da milyonlarca kez izlendi. Videoda, canlı bitkinin robotik bir kol yardımıyla bir palayı kontrol edebildiği görüldü. İlginç gelişme sonrası gelen "Bu bitki önüne geleni mahveder" yorumu ise herkesin beğenisini kazandı.

Haber 07-10-2022 13:22

Antalya'da geçen yılki orman yangını endemik bitki türlerine de zarar verdi

Antalya Orman Kaynakları Koruma Uygulamaları (CONIFERA) Projesi Koordinatörü Pınar Kınıklı: - "Yaptığımız arazi çalışmasında bölge türlerinin yangından oldukça olumsuz etkilendiğini saptadık"

Yurthaber 04-10-2022 11:38