Cv Hazirlama Haberleri

Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı... CV de gönderelim tam olsun

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram'da kimi kullanıcılar hesabını gizli, kimi kullanıcılar da herkese açık bir şekilde kullanmayı tercih ediyor. Ancak geçmişte birçok Instagram özelliğini önceden haber vererek paylaşan Alessandro Paluzzi'ye göre Instagram, hesabını gizli kullanmayı tercih edenleri yakından ilgilendiren bir özellik üzerinde çalışıyor. Paluzzi tarafından, yeni bir dönemi işaret eden bu özelliğin haberinin verilmesi sonrası sosyal medyadan ise deyim yerindeyse yorum yağdı.

Haber 2024-01-21 18:15:53

Öz geçmiş nasıl yazılır, öz geçmişe ne yazılır? Öz geçmiş yazarken nelere dikkat edilmelidir, CV nasıl hazırlanır?

Bir kişinin kendine göre yaptığı ve kısa bir şekilde hayatını anlatan yazılara öz geçmiş adı verilir. İş başvuruları için kullanılan, kişilerin kendilerini tanıtması için kullanılan CV adı ile de anılır. Amacı kendini tanıtmak olan öz geçmiş ya da diğer adı ile CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. İş başvurusu yapacak olan kişilerin hazırlaması gereken öz geçmiş nedir ve nasıl yazılır?

Egitim 2023-02-03 15:19:01

Fatih Karagümrük'ün İtalyan teknik direktörü Andrea Pirlo'dan beklenmedik hamle! Belçika Milli Takımı'na CV gönderdi

Fatih Karagümrük'ün İtalyan teknik adamı Andrea Pirlo için Belçika basınından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Kırmızı siyahlı kulüpte başarılı bir sezon geçiren İtalyan çalıştırıcının, boşta olan Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için Belçika Futbol Federasyonu’na CV gönderip iş başvurusunda bulunduğu belirtildi. İşte detaylar...

Spor 2023-01-11 17:45:21

1 Milyon Yazılımcı İstihdam Projesi'nde 270 bin kişi işe başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın: - "Şu an 910 bini buldu kayıtlı aday sayımız, bunlardan 370 bini CV oluşturdu"

Yurthaber 2022-10-19 19:15:33

İş başvurularından cevap alamayan kadın, özgeçmişi yerine regl takip formunu gönderdiği fark etti! Gerçeği öğrenince utandı

İrlanda'nın başkenti Dublin'de yaşayan 23 yaşındaki Ashleigh Keenan, yaşadığı ilginç bir olayı sosyal medya hesabından anlattı. Uzun süredir işsiz kaldığını ifade eden Keenan, onlarca yere özgeçmişini (CV) göndermesine rağmen bir türlü dönüş alamayınca endişelendi. Özgeçmişindeki bilgilere güvenen Keenan ise durumu araştırmaya başladı, öğrendiği gerçek karşısında utancını gizleyemedi.

Trend 22-01-22 10:50

Sosyal medya bu iddiayı konuşuyor: Özgür Demirtaş, Berat Albayrak'a CV gönderdi

Finans profesörü Özgür Demirtaş'ın, geçmiş yıllarda Berat Albayrak'a CV gönderdiği iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu. Demirtaş'ın ayrıca, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adının geçtiğini fakat kabul etmediğini söylediği öne sürüldü. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş ise olayı yalanladı. İşte sosyal medyayı sallayan olayla ilgili detaylar.

Haber 23-02-21 14:31

Çiğli Belediyesi üniversite öğrencilerini iş yaşamına hazırlıyor

Çiğli Belediyesi öncülüğünde bölgedeki iş potansiyeline doğru yön vermek amacıyla kurulan “İşte Çiğli” istihdama destek projesi kapsamında üniversite öğrencilerine zoom üzerinden cv hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimi verildi.İş arayan vatandaşlar ile işverenleri bir araya getirerek istihdam sorununa yerel anlamda katkı sağlamayı hedefleyen Çiğli Belediyesi, barista ve pasta yapımı eğitimlerinden sonra bu kez de üniversite öğrencilerini iş yaşamına hazırlayacak önemli bir uygulamaya imza attı.

Yurthaber 05-02-21 15:39

HKÜ’den öğrencilere profesyonel cv hazırlama eğitimi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kariyer Merkezi tarafından video konferans yöntemiyle düzenlenen “Özgeçmiş Hazırlama Eğitimi ve Yetenek Kapısı Tanıtımı” programında öğrencilere, profesyonel özgeçmiş (CV) hazırlamanın püf noktaları anlatıldı.Profesyonel ve doğru bir özgeçmiş hazırlamanın öneminin anlatıldığı programa öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Yurthaber 27-01-21 17:41

CV nedir? Etkileyici bir CV nasıl hazırlanır?

İş hayatına atılmak isteyenler, yeni kariyer fırsatları için başvurularda bulunanların hazırladığı CV kişiler ve kurumlar için çok önemlidir. Deneyimlerinizi ve yeteneklerinizi tek bir belgede toplayabileceğiniz CV ne demektir? CV örnekleri nelerdir sizin için yazımızda tüm detaylara yer verdik.

Haber 29-12-20 19:11

RDW, RDW-CV, RDW-SD nedir? RDW değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri

Birey için sağlıklı bir yaşam demek, konforlu geçirilmiş bir hayat demektir. Kan sağlığı ise hiç şüphesiz sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Birçok rahatsızlığın sebebini direkt olarak kan testleri sayesinde öğrenebiliyoruz. İşte bu testlerde yer alan değerlerden biri de RDW değeridir. Peki RDW değeri nedir? Hangi durumlarda RDW değerine bakılmaktadır?

Haber 16-11-20 16:10

CV nasıl hazırlanır? İyi bir öz geçmiş için bilinmesi gerekenler

Artık okulunuzu bitirdiniz ve iş hayatına atılmak mı istiyorsunuz? Ya da başka bir işe girebilmek için hazırlık mı yapıyorsunuz? Bu noktada ilk yapmanız gereken etkili bir CV hazırlamak. Kendinizi en iyi şekilde tanıtabileceğiniz ve dikkat çekecek bir CV hazırlamanız için yapmanız gerekenleri bu yazıda topladık. CV nasıl hazırlanır, nelere dikkat edilmesi gerekir?

Haber 12-10-20 13:49

Gaziantep’te kadın girişimcilere eğitim

Gaziantep’te üniversitede öğrenim gören kız öğrencilerin girişimcilik yolunda başarılı bir kariyere sahip olmalarını sağlamak amacıyla eğitim programı düzenlendi.Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi iş birliğinde organize edilen programa; Ezogelin Yurt Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi’nden 105 kız öğrenci katılım sağladı.Ezo Gelin Yurt Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitimde; CV oluşturma, mülakat teknikleri, kariyer planlama eğitimleri, değişim yönetimi eğitimleri konuları detaylandırılarak katılımcılar bilgilendirildi.

Yurthaber 14-03-20 15:46

KUTO’nun CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimleri ilgi gördü

Kuşadası Ticaret Odası tarafından, gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlenen eğitimlere “CV Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık” konulu eğitimle devam edildi.Kuşadası Ticaret Odası Eğitim Salonunda People First HR Consulting Eğitmenlerinden Ebru Tunç tarafından verilen eğitim, büyük ilgi gördü.

Yurthaber 06-03-20 17:06

Hisarcık MYO’da “Kariyer Planlama ve İş Yaşamına Hazırlık” semineri

DPÜ-KAMER ve İŞKUR‘un ortaklaşa düzenlediği Kariyer Planlaması ve İş Yaşamına Hazırlık Seminerlerinin 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Döneminde Hisarcık Meslek Yüksekokulunda devam edildi.Meslek Yüksekokulu M.Ali Tahtalı Amfisinde düzenlenen Kariyer Planlaması ve İş Yaşamına Hazırlık Seminerine, (Kariyer Planlama, Etkili İletişim, İş Yaşamına Hazırlık, Mülakat Teknikleri, İş arama Becerileri ve CV Yazma) Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Danış, Müdür Yardımcıları Arif Emre Şen ve Burak Kavaslar, Yüksekokul Sekreteri Arif Köylü, Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Hüseyin Yılmaz, Öğretim Görevlileri, Kariyer ve Gelişim Topluluğu öğrencileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak Üniversite Rektörlüğü bünyesinde yeni kurulan ve faaliyetlerine 26 Kasım 2018 itibariyle başlayan Kariyer ve Mezun Merkezi hakkında bilgi veren Öğr.

Yurthaber 05-03-20 10:12

ADÜ’de kişisel gelişim eğitimleri semineri gerçekleşti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen ‘Kişisel Gelişim Eğitimleri’ semineri yüksekokul konferans salonunda gerçekleşti.Yazar ve Yüz Okuma Uzmanı Halim Altınışık, yüz okuma, ikili ilişkiler, iş hayatı, farklı karakterlerin yüz işaretleri ve yüzdeki olumsuz özellikler başlıklı konularda öğrencilere sunum gerçekleştirip, uygulamalı olarak bilgi verdi.Yüz Okuma Eğitiminin ardından, İnsan Kaynakları Uzmanı ve Klinik Psikolog Deniz Uludogan tarafından, insan kaynakları, cv hazırlama, mülakat teknikleri, kariyer planlama, zaman ve stres yönetimi hakkında sunum gerçekleştirildi.İş mülakatlarında özgeçmiş’in önemine vurgu yapan Deniz Uludogan, “Özgeçmişin yarısını elektronik posta adresi (e-posta) oluşturur.

Yurthaber 31-12-19 08:02

İŞKUR Kampüste

Ağrı’da İŞKUR İl Müdürlüğünce ‘İŞKUR Kampüste Etkinliği’ düzenlendiEtkinlik kapsamında İŞKUR personeli, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri ile kampüste bir araya gelerek, İŞKUR’un üniversiteli gençlere yönelik faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.Etkinliğe katılan Ağrı İŞKUR Müdürü Gıyas Güven, üniversiteli öğrencilere iş hayatında deneyim kazanmaları amacıyla, Sosyal Çalışma Programı, İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kursları, Staj, Mülakat Teknikleri, CV Hazırlama gibi konularda bilgiler verdi.Düzenlenen etkinliğe öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterirken, etkinlik sonrasında Güven, üniversitenin yemekhanesinde gençlerle bir araya geldi.

Yurthaber 12-12-19 09:24

THY, Challenge Kupası’nda adını son 16 takım arasına yazdırdı

SALON: TVF Burhan Felek HAKEMLER: Kristjan Vanaveski (Estonya), Danica Lisa-Viktorini (Slovakya) TÜRK HAVA YOLLARI: Kingdon, Ceylan, Aneta, Buijs, Aelbrecht, Özge, Berin (L) (Ada, Büşra, Nursevil) IBSA PALMAS: Rodrigues, Manzano, Gadelha, Mercado, Brun, Alonso, Caballero (L), Hernandez (L) (Plasencia, Folgueira) SETLER: 25-22, 25-19, 25-15 SÜRE: 1 saat 7 dakika (25,21,21) CEV Challenge Kupası Son 32 Turu ikinci maçında sahasında İspanya’nın Ibsa CV CCO 7 Palmas takımını ağırlayan Türk Hava Yolları (THY), sahadan 25-22, 25-19 ve 25-15‘lik set skorlarıyla 3-0 galip ayrıldı.

Spor 04-12-19 22:11

Türk Hava Yolları, 2020 CEV Challenge Kupası’nda son 16 turuna kaldı

Türk Hava Yolları Kadın Voleybol Takımı, son 32 turu ikinci karşılaşmasında İspanya’nın Ibsa CV CCO 7 Palmas takımını 3-0 mağlup ederek son 16 turuna kaldı.Türkiye’yi 2020 CEV Challenge Kupası Kadınlar kategorisinde temsil eden Türk Hava Yolları Kadın Voleybol Takımı, son 32 turu ikinci karşılaşmasında İspanya’nın Ibsa CV CCO 7 Palmas takımını 25-22, 25-19 ve 25-15‘lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Spor 04-12-19 19:37

Voleybol: Kadınlar CEV Challenge Kupası

Türk Hava Yolları: 3 - Ibsa CV CCO 7 Palmas: 0 - Türk Hava Yolları, 8'li final turuna çıktı

Spor 04-12-19 18:25

THY - Ibsa Cv Coo 7 Palmas: 3-0

SALON: Burhan Felek HAKEMLER: Lisa Danica Viktorini (Slovakya), Kristaj Vanaveski (Estonya) TÜRK HAVA YOLLARI: Şeyma Ercan, Büşra Şahin, Aneta Havlickova, Elise Anne Buijs, Freya Aelbrecht, Özge Kırdar (Berin Yıldırım, Ceylan Arısan, Yasemin Özel, Gökbudak Aydınlar) IBSA CV CCO 7 PALMAS: Ja Souza de Rodrigues, Sara Manzano, Wiwi Gadelha, Erika Mercado, Raquel Brun, Lydia Alonso (Claudia Caballero, Cla Hernandez, Javie Plasencia, Fernandez Folgueira) SETLER: 25-22, 25-21, 25-15 SÜRE: 71 dakika (25, 25, 21) CEV Challenge Kupası 16’lı final turu ilk maçında Türk Hava Yolları (THY) evinde konuk ettiği İspanyol temsilcisi Ibsa CV CCO 7 Palmas’ı 25-22, 25-21 ve 25-15’lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Spor 03-12-19 18:25

Voleybol: CEV Kadınlar Challenge Kupası

Türk Hava Yolları: 3 - Ibsa CV CCO 7 Palmas: 0

Spor 03-12-19 18:19

THY, Ibsa CV CCO 7 Palmas maçı öncesi basın toplantısı düzenledi

Türk Hava Yolları Kadın Voleybol Takımı’nın yarın CEV Challenge Kupası 16'lı final turu ilk maçında İspanya’nın Ibsa CV CCO 7 Palmas takımı ile karşılaşacağı müsabaka öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi.  Düzenlenen basın toplantısına Türk Hava Yolları (THY) Takımı’nın başantrenörü Marcello Abbondanza, takım kaptanı Aneta Havlickova, Ibsa CV CCO 7 PALMAS takımı başantrenörü Pedro Pablo Lanero ve takım kaptanı Saray Manzano katıldı.  Yarınki maç için oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Takımı’nın baş antrenörü Marcello Abbondanza, “Yarınki maç için çok heyecanlı ve mutluyum.

Spor 02-12-19 22:35

THY, Ibsa CV CCO 7 Palmas maçı öncesi basın toplantısı düzenledi

Türk Hava Yolları Kadın Voleybol Takımı’nın yarın CEV Challenge Kupası 16'lı final turu ilk maçında İspanya’nın Ibsa CV CCO 7 Palmas takımı ile karşılaşacağı müsabaka öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi.  Düzenlenen basın toplantısına Türk Hava Yolları (THY) Takımı’nın başantrenörü Marcello Abbondanza, takım kaptanı Aneta Havlickova, Ibsa CV CCO 7 PALMAS takımı başantrenörü Pedro Pablo Lanero ve takım kaptanı Saray Manzano katıldı.  Yarınki maç için oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Takımı’nın baş antrenörü Marcello Abbondanza, “Yarınki maç için çok heyecanlı ve mutluyum.

Spor 02-12-19 20:49

Türk Hava Yolları, CEV Challenge Kupası'nda Ibsa CV CCO 7 Palmas'ı ağırlayacak

Türk Hava Yolları, CEV Challenge Kupası'nda Ibsa CV CCO 7 Palmas'ı ağırlayacak

Spor 02-12-19 10:27

İşsiz gençlerden Soyer’e CV verme yarışı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumuna katılan işsiz gençler, oturum sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e öz geçmişlerini (CV) verme yarışına girdi.İzmir Büyükşehir Belediyesinin ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Haber 15-10-19 10:00

İmamoğlu, İBB'den çıkarılan personelle görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, işten çıkarılan işçilerin temsilcileriyle görüştü. İmamoğlu, Temiz bir dönem başlatacağız. Biz, siyasi alanda değiliz. Hakkaniyetle, adil bir süreç yönetimi yapacağız. Seçime 20 gün kala, 1 ay kala ya da iki seçim arasında eleman alımını doğru bulmuyorum” dedi. Öte yandan İmamoğlu'nun "İşinin ehli olduğunu düşünüyorsanız, CV bırakın değerlendirelim" dediği öğrenildi.

Haber 30-08-19 18:10

Denetimli Serbestlik yükümlülerine ‘Kariyer Eğitimi’ verildi

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde kurs görmekte olan yükümlülere, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü İş Kulübü tarafından ‘Kariyer Eğitimi’ konulu seminer verildi.Mersin Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, müdürlük bünyesinde eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında kurs görmekte olan yükümlülere iş arama becerileri, CV hazırlama ve mülakat teknikleri anlatıldı.

Yurthaber 19-06-19 15:47

Mersin İşkur öğrencileri iş hayatına hazırlıyor

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Mersin Üniversitesi arasındaki işbirliği, iş kulübü eğitimleriyle devam ediyor.Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Mersin Üniversitesi son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen iş kulübü eğitimlerine katılan öğrencilere, İl Müdür Vekili Halil Bozkurt ve Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Süleyman Değirmen tarafından sertifikaları verildi.Kulüp eğitimlerinde öğrencilere CV ve mülakat teknikleri, iş arama kanalları, kendini tanıma, mülakat simülasyonları, iletişim becerileri, beden dili gibi konularda uzmanlar tarafından ücretsiz uygulamalı eğitimler verildi.İŞKUR İl Müdür Vekili Bozkurt, iş kulübü çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Yurthaber 28-05-19 12:20

İş arayanlar için Sanal Fuar

İŞKUR, iş arayanların herhangi bir sebeple katılamadığı istihdam fuarı ve kariyer günlerine erişebilmesi için "Sanal Fuar" uygulaması başlattı - Mersin İş ve Kariyer Fuarı ile dün başlatılan uygulama sayesinde, iş arayanlar, seyahat etmek zorunda kalmadan aynı anda birden çok katılımcı firma ile yazılı ve görüntülü iletişim kurabilme ve firmalara CV iletebilme imkanına kavuştu - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: - "Bu uygulamamız, işverenlere farklı coğrafi bölgelerden çok sayıda nitelikli iş gücüne ve oldukça geniş bir aday havuzuna daha kolay erişim imkanı sağlaması ve farklı disiplinlerden sıra dışı adaylar ile karşılaşma fırsatı sunması bakımından çok yararlı olacak"

Haber 03-05-19 11:14

Hisarcık MYO’da kariyer eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), KAMER ve İŞKUR‘un ortaklaşa düzenlediği Kariyer Eğitimleri Seminerlerinin 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Döneminde Hisarcık Meslek Yüksekokulunda devam edildi.Hisarcık Meslek Yüksekokulundaki Kariyer Eğitimleri Seminerine, (Etkili İletişim, Mülakat Teknikleri, İş arama Becerileri ve CV Yazma) Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Danış, Müdür Yardımcısı Arif Emre Şen, Yüksekokulu Sekreteri Arif Köylü, Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Hüseyin Yılmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı.Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak Üniversite Rektörlüğü bünyesinde yeni kurulan ve faaliyetlerine 26 Kasım 2018 itibariyle başlayan Kariyer ve Mezun Merkezi hakkında bilgiler aktaran Öğretim Görevlisi H.

Yurthaber 30-04-19 12:00

İş Kulübü Eğitimini başarıyla bitiren gençler sertifikalarını aldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve İş Kur Denizli İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen ‘İş Kulübü Eğitim’ programını başarıyla bitiren gençler sertifikalarını aldı.İş Kulübü Eğitmeni Taner Beter tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüsü 15 kursiyere 5 gün süren eğitim sürecinde, kendini tanıma, iş arama ağlarını etkin kullanma, CV çeşitleri, CV hazırlama teknikleri, mülakat teknikleri ve mülakat çeşitleri ile İş-Kur’un programları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 02-04-19 14:55

Adıyaman’da “Mental Talks Üniversite Buluşmaları” etkinliği

Adıyaman Üniversitesinde, “Mental Talks Üniversite Buluşmaları” adlı etkinlik gerçekleştirildi.Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonundaki programa konuşmacı olarak katılan Mental HR-Consultancy Direktörü Sinan Yavuz, kariyer planlaması, yetenek keşfi ve yönlendirmesi, mülakat teknikleri gibi konularda öğrencilere bilgiler verdi.Mülakat uygulamalarının gerçekleştirildiği programda öğrencilere; meslek seçimi, kendini tanıma, yeteneklerini keşfetme, plan yapma, CV oluşturma gibi konularda yardımcı fikirler sunuldu.Sinan Yavuz ayrıca, Türkiye’de gerçekleştirilen genç yetenek uygulamalarına değinerek istihdam olanakları ve kariyer fırsatlarından örnekler de anlattı.

Yurthaber 22-02-19 15:00

Suriyeliler İçin Mesleki Eğitim ve CV Kursu Önerisi

Türkiye’de yaşayan Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacıların mesleki eğitim durumları, iş bulabilmeleri için ne yapmaları gerektiğinin belirlenebilmesi için yapılan araştırmada, sığınmacıların mesleki eğitim kurslarına ihtiyaç duydukları belirlendi

Haber 17-02-19 23:52

Adıyaman Üniversitesinde İş-Kur semineri

Adıyaman İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik iş arama becerileri, mülakat teknikleri, CV hazırlama ve kendini tanıma konularında eğitim verildi.İş Kur İl Müdürlüğünde görevli İş Kulübü Liderlerinden Ömer Faruk Bozan, Özlem Bozan ve Erkan Yılmaz tarafından verilen ve 3 gün devam eden eğitimlerin sonunda 197 öğrenciye katılım belgesi ve sertifika verildi.Katılım belgeleri verilen öğrenciler faaliyetlerden oldukça memnun kalırken, İş Kulübü Liderlerinden Ömer Faruk Bozan, eğitimlerin İş-Kur tarafından hizmet amaçlı verildiğini belirtti.Bozan, “Eğitimler oldukça verimli geçti.

Yurthaber 13-02-19 15:05

Erasmus projesiyle ülkeler arası dostluklar kuruldu

Hatay’ın Belen İlçe Kaymakamlığı ile Romanya CPDIS Derneği işbirliğinde Romanya’nın Horezu kentinde gerçekleştirilen CVyazımı temalı projesi sona erdi.Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörlüğünce Türkiye’den 8 öğrenci, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Yunanistan’dan toplamda 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “UpDate+ Your Cv” adlı Erasmus Gençlik Değişimi projesi kapsamında; iş hayatına başlarken nelerin doğru bir şekilde yapılması gerektiği üzerine 10 gün süren eğitimlerde bölgenin iş olanakları, gençlere sunduğu imkanlar ve sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunulduğu, Horezu şehrinin başlıca geçim kaynağı olan seramik ve el işlemelerinin üretim yerlerine ziyaretler gerçekleştirildiği belirtildi.Kaymakam Hayrettin Baskın, eğitimlere katılan öğrencilerin, farklı ülkelerden gelen gençlerle bir araya gelerek, yaygın öğrenme metotları üzerine hazırlanan programa katıldıklarını, 10 günlük program sonunda verilen ve tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan “Youthpass” sertifikasının geleceklerine yönelik planlamalarında büyük destekçisi olacağını kaydetti.

Yurthaber 29-01-19 16:50

Muratpaşa Kariyer Merkezi’nde 28 bin kişi işe yerleştirildi

Muratpaşa Belediyesi Kariyer Merkezi, kurulduğu 11 Temmuz 2014’ten bugüne, aldığı 28 bin 559 iş başvurusunun 28 bin 124’ünü başvuruya uygun pozisyonda bir işe yönlendirdi.Muratpaşa Belediyesi Kariyer Merkezi, 11 Temmuz 2014’te Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hizmet noktası olarak, işverenler ve iş arayanlar arasında köprü olmak, işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla ana hizmet binası içinde kuruldu.Merkez, iş arayanlara yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmeti, İŞKUR portalı takip ve güncellenmesi, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitimi programları gibi çalışmalara başvuru yapılması ve işsizlik ödeneği başvurularının alınması gibi hizmetler veriyor.İş arayanların TC Kimlik numarası beyanı ve 1 adet vesikalık fotoğrafla kayıt olabileceği Kariyer Merkezi, işletmelere ise insan kaynakları danışmanlığı, ön elemeden geçirilmiş aday CV paylaşımı hizmetleri sunuyor.

Yurthaber 23-01-19 12:55

Timsah havuza sürükleyip yedi! Bilim kadınının korkunç sonu

Endonezya CV Yosiki Laboratuvarı'nda geçtiğimiz gün korkunç bir olay yaşandı. Hayvanlara yemek veren bilim kadını, timsah tarafından havuza sürüklenip yenildi.

Trend 15-01-19 07:34

DPÜ- KAMER ve İŞKUR ortaklığında kariyer eğitimleri semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (DPÜ-KAMER) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Şaphane Meslek Yüksekokuluna yönelik kariyer eğitimleri semineri gerçekleştirildi.Yüksekokul öğrencilerine yönelik olarak Dumlupınar Üniversite Rektörlüğü bünyesinde yeni faaliyetlere başlayan kariyer ve mezun merkezi hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil, ayrıca merkezdeki hizmet noktasında gerçekleştirilen faaliyetler, dikey geçiş sınavı ve mezun olduktan sonra neler yapmaları gerektiği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Neşe Ayğahoğlu tarafından öğrencilere “Özgeçmiş hazırlama (CV), mülakat teknikleri, iş arama becerileri” konularında bilgilendirici seminer verildi.

Yurthaber 05-01-19 12:10

DPÜ- KAMER ve İŞKUR ortaklığında kariyer eğitimleri semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (DPÜ-KAMER) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Şaphane Meslek Yüksekokuluna yönelik kariyer eğitimleri semineri gerçekleştirildi.Yüksekokul öğrencilerine yönelik olarak Dumlupınar Üniversite Rektörlüğü bünyesinde yeni faaliyetlere başlayan kariyer ve mezun merkezi hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil, ayrıca merkezdeki hizmet noktasında gerçekleştirilen faaliyetler, dikey geçiş sınavı ve mezun olduktan sonra neler yapmaları gerektiği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Neşe Ayğahoğlu tarafından öğrencilere “Özgeçmiş hazırlama (CV), mülakat teknikleri, iş arama becerileri” konularında bilgilendirici seminer verildi.

Yurthaber 05-01-19 12:10

İş Kulübü eğitimlerine katılanlara sertifikaları verildi

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde 2017 döneminde dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla kurulan İş Kulübü eğitimlerine katılanlara sertifikaları verildi.İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de ilk kurulan iş kulüplerinden biri olan Mersin İş Kulübü’nde, özellikle dezavantajlı grupta yer alan engelliler, eski hükümlüler, uzun süre işsiz olanlar, kadınlar, Suriyeli göçmenler ve üniversite öğrencilerinin iş hayatına kazandırılmaları amacıyla iş ve meslek danışmanları tarafından eğitimler veriliyor, işgücü piyasasının liderleriyle buluşturuluyor.Bu kapsamda Mersin Şefkat İşitme Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile işitme engellilere, ’iş arama becerileri, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, iş hayatının beklentileri ve İŞKUR hizmetleri’ konularında verilen eğitimlerin ardından, katılımcılara sertifikaları verildi.Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, iş kulüplerinin, ’Bu kulüpte engel yok iş var’ sloganıyla İŞKUR’ların en önemli hizmetlerinden birini gerçekleştirdiğini söyledi.

Yurthaber 07-12-18 11:25

GAÜN’de CV hazırlama ve staj etkinliği düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yönetim ve Kariyer Topluluğu ile Procter Gamble (P&G) Firması tarafından hazırlanan "Cv Hazırlama ve Staj" etkinliği GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Konuşmasında işe alım süreçleri, mülakat, staj konularına değinen P&G Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgeler Müdürü Mustafa Erdi Durak, öğrencilerin kariyerleri için neler yapabilecekleri konusunda bilgi verdikten sonra kariyerlerine ulaşmaları için kendilerine yatırım yapmaları gerektiğini vurguladı.

Yurthaber 30-11-18 10:05

Nazilli Belediyesi, 1050 kişiyi iş sahibi yaptı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın talimatlarıyla 2014 yılında kurulan CV Bank Koordinatörlüğü bugüne kadar bin 50 kişiyi iş sahibi yaptı.Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen ve iş arayanlarla işverenleri bir araya getiren CV Bank Koordinatörlüğü, bugüne kadar bin 50 vatandaşı iş sahibi yaptı.2014 yılının Eylül ayında faaliyete geçirilen CV Bank sayesinde ilçedeki işsizlik sorununu ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Alıcık, “Vatandaşlarımızın uygun işlerde çalışmaları ve işverenlerin eleman bulabilmeleri için projemizi hayata geçirdik.

Yurthaber 14-11-18 15:30

İŞ-KUR’dan ’İş arama becerileri’ eğitimi

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) tarafından Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan er ve erbaşlara yönelik “İş Arama Becerileri ve Mülakat Teknikleri” Eğitimi verildiği bildirildi.Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Hüsnü Balcı yaptığı açıklamada, eğitimin amacının Hava Er Tugay Komutanlığında vatani görevini yapmakta olan er ve erbaşların teskere sonrasında iş hayatına atıldıklarında iş ararken nelere dikkat edecekleri, mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve İŞ-KUR çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmalarına imkan sağlamak olduğunu ifade etti.Programda, İş ve Meslek Danışmanı Serdar Çilenmez tarafından er ve erbaşlara, doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacı ile iş arama becerileri eğitimi, CV hazırlama, işverenle nasıl görüşüleceği, iş arama teknikleri ve İŞ-KUR’un faaliyetleri konularında bilgilendirme yapıldı.Programa, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Hüsnü Balcı, Şube Müdürü Erdoğan Şahin, Albay Kazım Ceylan ve askeri personel katıldı.

Yurthaber 05-11-18 15:45

RDW nedir? RDW-CV ve RDW-SD ne anlama gelir? RDW düşüklüğü, yüksekliği ve tedavisi

RDW değeri, tam kan sayımı yapıldığı zaman bir ölçüdür. Red Cell Distribution Width kısaltması olan RDW ile kandaki eritrosit dağılım genişliği nedir öğrenilir. Sağlıklı bir insanda alyuvarların boyutları birbirine yakındır. Fakat bazı hastalıklar ve durumlar, RDW değerinin yükselmesine ya da düşmesine neden olur. Yani Alyuvarların büyüklükleri arasında farkların olması anlamına gelir. Peki RDW nedir, neden yapılır? RDW-CV ve RDW-SD nedir? RDW normal değerleri nedir? İşte RDW testi detayları...

Haber 27-10-18 17:07

İş arayanlar Video CV yöntemini sevdi

Addvio.net Kurucusu Muhammet Önder Erdoğan: - "Kariyer platformlarında video yöntemi kabul gördü. Beta yayında olan addvio.net internet sitemizde şu anda 3 bin adayın video CV'si bulunuyor. Hedefimiz Türkiye'de 5 büyük şehirden sonra Londra ve Paris eksenli Avrupa ve ABD pazarı oluşturmak" - "Video CV'ler ile adayın kişiliği ve sosyal yönü ile ilgili bilgiye ulaşabildiğiniz gibi klasik CV'lerden daha fazla bilgi sunulmakta ve adayla sesli ve görsel iletişim kurabilmektesiniz" - "Türkiye'de yer alan holdinglerden ve kurumsal şirketlerden çok önemli geri bildirim ve dönüşler almaktayız"

Finans 23-10-18 11:07
big

SAÜ’de ‘CV hazırlama tekniklerini’ konulu etkinlik düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından “CV Hazırlama Teknikleri” konulu bir etkinlik düzenlendi.SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe SAÜ Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörü Doç.

Yurthaber 18-10-18 17:40

SAÜ’de ‘CV hazırlama tekniklerini’ konulu etkinlik düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından “CV Hazırlama Teknikleri” konulu bir etkinlik düzenlendi.SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe SAÜ Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörü Doç.

Yurthaber 18-10-18 17:40

Yozgat’ta kadınlara yönelik iş eğitimi verildi

Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen eğitimler aralıksız devam ediyor.Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı kapsamında, Yozgat Sosyal Hizmet Merkezinden destek alan annelere; iç motivasyon, başarı kavramı, iş arama sürecine hazırlık, cv hazırlama, mülakat teknikleri ve mülakat sürecine hazırlık gibi konularda eğitim verildi.İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli uzman ve eğitimciler tarafından verilen eğitimler, hafta başında başladı.

Yurthaber 09-10-18 15:55

“İŞ’te Ben CV Yarışması başvuruları başladı

Ulusal düzeyde organize edilen ve bireylere özgeçmiş (CV) oluşturma noktasında farkındalık oluşturacak olan “İŞ’te Ben CV Yarışması” Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından seçici kurul üyelerinin yaptıkları toplantı ile ikinci kez başladı.2017 yılında Adana Çalışma ve İş Kurumu karafından ilk kez düzenlenen ve yüzlerce kişinin başvuru yaptığı yarışmada dereceye girenlerin ödülleri "Yenilikçi Bakış" temasıyla gerçekleştirilen İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi’nde sahiplerini bulmuştu.İkinci kez düzenlenen “İŞ’te Ben CV Yarışması” seçici kurul üyelerine detaylar hakkında bilgi verildi.

Yurthaber 18-09-18 10:20