Keops Piramidi Haberleri

Keops Piramidi hakkında bilgiler nedir, Keops Piramidi nerede? Keops Piramidi ne zaman yapıldı, özellikleri neler?

Yüzlerce yıldır gizemini koruyan Mısır Piramitleri hakkında araştırmalar ve çalışmalar bugün de devam etmektedir. Nasıl inşa edildikleri, içlerindeki odalar ve bölümler net ve kesin olarak açıklanamamış durumlardır. Bu piramitlerden en önemlilerinden biri de Keops Piramidi’dir. Keops Piramidi’ni diğer piramitlerden ayıran bazı belirgin özellikler bulunmaktadır. Peki, Keops Piramidi özellikleri nelerdir?

Egitim 2023-03-10 17:03:30

Kefren Piramidi gizemi nedir? Kefren Piramidi özellikleri nedir, ne zaman yapılmıştır?

En eski uygarlıklardan biri de Mısır Uygarlığı'dır. İnsanlığın gelişimine birçok katkı sağlamış olan Mısırlar, piramitlerinin gizemi ile de oldukça dikkat çekmektedir. En büyüğü, Dünyanın Yedi Harikası listesine girmeyi başarmış olan Mısır Piramitleri'nden biri de Kefren Piramidi'dir. Kefren Piramidi tarihsel süreci, gizemli hikâyesi ve boyutları ile hâlâ bilimsel araştırmalara konu olmuş bir piramittir. Peki, Kefren Piramidi özellikleri nedir, ne zaman yapılmıştır?

Egitim 2023-03-10 17:02:57

Bartın'daki kazıda muska bulundu! Üzerinde tılsımlı sözler var

Bartın'da yapılan kazılarda 2 santim genişliğinde piramidi andıran ve üzerinde büyüsel simgelerin yer aldığı 'tılsımlı amulet' bulundu. Söz konusu muska hakkında konuşan Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam, ''Tılsımlı bir nesne olarak tanımlayabiliriz. Mısır dinindeki hiyografik harflerin, tılsımlı sözlerin yer aldığını görüyoruz. Soru işaretlerini aydınlatmak için elimizden geleni yapacağız. Heyecanlandıran bir keşif" diye konuştu.

Haber 2022-11-09 15:54:32

Fransa'da enerji tasarrufu kararı! Louvre Müzesi piramidinin ışıkları da erken söndürüldü

Fransa'da enerji tasarrufu ile ilgili bilinç oluşturmak için bir dizi kararlar alındı. Buna göre belirli turistik ve tarihi yapıların ışıkları da normal saatinden önce söndürülecek. Başkent Paris'te bulunan Louvre Müzesi'nin piramidi de iki saat erkenden söndürüldü.

Haber 2022-09-18 01:00:08

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Tarhan'dan tercih yapacak adaylara uyarılar:

"Adayların başarı sıralarını iyi bilmeleri gerekir. Ayrıca, seçmek istedikleri mesleği belirlemeleri gerekir. Burada en çok sevdiklerini en üste almalılar. Muhakkak öncelik piramidi yapsınlar" - "Üniversiteyi seçerken de vizyon sahibi bir üniversite olmasına dikkat edilmelidir"

Yurthaber 19-07-22 15:42

Peri piramidi ne demek? Peri piramidi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Peri piramidi birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Peri piramidi ne demektir?

Egitim 19-05-22 00:10

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali yeni sezona hazırlanıyor

Festival direktörü Cem Karaca: - "Dünyada birçok kum heykel etkinliği iptal edilirken, biz gerekli salgın önlemlerini de alarak zor şartlar altında da olsa etkinliğimizi bu yıl da sürdüreceğiz" - "Başta Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduğumuz Keops Piramidi olmak üzere alanımızdaki bazı heykellerimizi muhafaza ederken, Atlantis temasını işlediğimiz yeni heykellerimizi de alanımızda ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız"

Yurthaber 03-05-21 11:14

Mezarını korumak için tuzaklarla dolu bir piramit inşa ettiren Mısır firavunu: III. Amenemhat

Labirent olarak bilinen Hawara piramidi, antik dönemin en görkemli ve kapsamlı yapıları arasında yer alıyor. Antik Mısır denildiğinde pek çok kişinin aklına dış yüzeyleri üçgen olan tek bir noktada birleşen piramitler gelir. Dünyanın çok sayıdaki noktasında farklı medeniyetler tarafından inşa edilen birçok piramit bulunuyor. Hiç şüphesiz en çok bilinenleri ise Mısır’da karşımıza çıkıyor. Bu piramitlerin en önemli nedeni ise firavunların mezarlarını korumak istemesidir.

Trend 26-04-21 10:07

Mısır’da fotoğrafçı piramitlerin önünde çektiği fotoğraflar sonucu gözaltına alındı

Mısır’da polis, Zoser Piramidi önünde Mısırlı model Salma al-Shimi’nin fotoğraflarını çeken fotoğrafçıyı, ‘müstehcen’ olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı.

Haber 02-12-20 01:45

Büyük Giza Piramidi’ni inşa ederken kaç kişi çalıştı

Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan Büyük Giza Piramidi ya da diğer adıyla Keops Piramidi, binlerce yıllık devasa bir yapı. Eski Mısır'da böyle bir yapının nasıl inşa edildiği hala gizemini korusa da, piramidi inşa etmek için kaç kişinin gerektiği hesaplanabilir.

Trend 29-05-20 11:44

Dünyanın 7 harikası isimleri ve yerleri

Dünyanın 7 Harikası diğer adıyla "Antik Dönemin Yedi Harikası", tamamı insan gücüyle inşa edilmiş olağanüstü yapılardır. İki tanesi Türkiye’de olan bu tarihi yapıların seçilmesi MÖ 2’nci yüzyılda son şeklini almıştır. Birbirinden muhteşem dünyanın 7 harikasından sadece biri günümüzde halen ayaktadır. Yangın, deprem veya savaş gibi nedenlerden dolayı yok olan diğer antik yapıların yanında Mısır’daki Keops Piramidi tüm ihtişamıyla tarihe meydan okumaya devam ediyor.

Trend 23-01-20 16:46

Turkcell dijital dönüşüme tedarikli

Turkcell'in, müşterileri için sunduğu hizmetleri geliştirme sürecine teknolojik gelişmeleri dahil etme deneyimi uluslararası alanda ilgi gördü - Turkcell Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk: - "Veriyi işleyen firmalar da, şimdi olduğu gibi, önde gelen, lider firmalar olacak. Geleneksel şirketler, bu piramidi tırmanmak için insan kaynağını kullanıyor. Dijital firmalar ise bu piramidin ilk basamaklarını robotik ve yapay zeka destekli teknolojilere bıraktı" - "Bu zor pazarda rekabet edebilmek için tüm tedarik zinciri süreçlerinin dijitalleşmesi gerekiyor. Bu dönüşüme ayak uyduramayan şirketler hayatta kalamayacak. Bu yüzden Turkcell olarak bu dönüşüme liderlik ediyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz"

Yurthaber 27-10-19 10:21

Turkcell dijital dönüşüme tedarikli

Turkcell'in, müşterileri için sunduğu hizmetleri geliştirme sürecine teknolojik gelişmeleri dahil etme deneyimi uluslararası alanda ilgi gördü - Turkcell Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk: - "Veriyi işleyen firmalar da, şimdi olduğu gibi, önde gelen, lider firmalar olacak. Geleneksel şirketler, bu piramidi tırmanmak için insan kaynağını kullanıyor. Dijital firmalar ise bu piramidin ilk basamaklarını robotik ve yapay zeka destekli teknolojilere bıraktı" - "Bu zor pazarda rekabet edebilmek için tüm tedarik zinciri süreçlerinin dijitalleşmesi gerekiyor. Bu dönüşüme ayak uyduramayan şirketler hayatta kalamayacak. Bu yüzden Turkcell olarak bu dönüşüme liderlik ediyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz"

Finans 27-10-19 10:06

Paris’te mayın ve bomba kurbanlarına destek için ayakkabı piramidi oluşturuldu

Fransa’nın başkenti Paris’te kara mayını ve misket bombası kurbanlarına destek için Republique Meydanı’nda ayakkabı piramidi oluşturuldu.

Haber 28-09-19 21:31

NASA uyardı: Üç Keops Piramidi büyüklüğünde, yarın geliyor!

NASA, yarın büyük bir asteroidin Dünya’ya yaklaşacağını duyurdu.

Trend 24-09-19 10:27

Mısır'ın en gizemli piramidi Bent Piramidi ziyarete açıldı

Mısır'daki Kahire yakınlarında yer alan Gize kentinde bulunan Mısır Piramitleri'nin gizemi hala tam olarak çözülmüş değil. 139 tane piramit yer aldığının tahmin edildiği bölgede dönemin firavunlarının mezarları olduğuna inanılıyor. Ülke, Gize Piramitleri kadar en eski iki piramitten biri olan Bent Piramidi de dikkat çekiyor. 1965'ten sonra ilk kez ziyaretçilere kapılarını açan piramitle ülkeye daha fazla turistin gelmesi amaçlanıyor.

Trend 15-07-19 11:37

Mısır'da Bent piramidi ziyaretçilere açıldı

Eğimli kenarlarıyla Mısır'daki diğer piramitlerden daha farklı bir görüntüsü olan Bent Piramidi ziyarete açıldı. Ziyaretçiler 79 metrelik dar bir tünelden piramidin içinde bulunan 2 odaya ulaşabilecek.

Haber 14-07-19 12:15

'Dünyanın 7 Harikası' bugün olsa nasıl görünürdü?

Antik çağlarda inşa edilen 'Dünyanın 7 Harikası'ndan sadece Keops Piramidi günümüze kadar ulaşabildi. Peki bu harikalar ayakta kalabilseydi nasıl görünürdü?

Trend 20-06-19 08:40

Keops Piramidi'nin sırrı ortaya çıktı! Meğer KGB de peşindeymiş

Yalnızca Mısır'da değil, tüm dünyada ilgi odağı olarak görülen Keops Piramidi sırlarıyla özellikle arkeologların yakından ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Sovyetler Birliği istihbaratı ve gizli servisi KGB'nin bile gizemini çözmeye çalıştığı Keops Piramidi'nin diğer anıtların kontrol merkezi olduğuna inanılıyor.

Trend 16-01-19 07:44

Mısır'da 'piramitte sekse' soruşturma

Andreas Hvid adlı Danimarkalı bir fotoğrafçı, Keops Piramidi'ne gece vakti bir kadınla birlikte tırmanışlarını ve ardından kadının kıyafetlerini çıkarmasını içeren bir videoyu YouTube'a yüklemişti. Hvid, seks yaparken çekilmiş fotoğraflarını da sosyal medyada paylaşmıştı. Çift, soruşturma sonucu UNESCO Dünya Mirası listesindeki alana zarar vermekten suçlu bulunabilir.

Haber 10-12-18 13:59

Piramidin tepesine tırmanıp soyunmaya başladılar! Sosyal medyadaki video çiftin başını yaktı

Mısır'daki Keops Piramidi'nin tepesine tırmanıp soyunmaya başlayan çift, çektikleri videoyu sosyal medyadan paylaştı. Videonun kısa sürede yayılması sonrası çift hakkında soruşturma başlatıldı.

Trend 09-12-18 10:42

Ay Piramidi’nin altında gizli tünel bulundu

Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü’nden uzmanlar, Teotihuacan arkeolojik alanındaki ünlü Ay Piramidi’nin altında cenaze ritüellerinin gerçekleştirildiği düşünülen bir odaya çıkan gizli bir tünel buldu. Meksika'da uzmanlar, Ulusal ünlü Ay Piramidi üzerindeki bir elektriksel direnç araştırmasında önemli bir keşif yaptı.

Haber 01-11-18 07:37

Burun kırıklarının görünüşü etkilememesi için ne yapmalı?

Burun kırıkları geçirilen kazalar sonucu burnun ağır darbe almasıyla meydana gelir. Burnun dış kısmındaki piramidi oluşturan kemiklerin yerinden oynamasıyla meydana gelen burun kırıkları tedavisinin hızlı olması önem taşımaktadır. Estetik görünümün bozulmaması için burun kırığı tedavisinde bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Burun kırığı, ödem sebebiyle hissedilmeyebilir. Bu sırada kişinin görünümünün bozulmaması için burun kırığına kimsenin müdahale etmemesi büyük önem taşımaktadır.

Haber 15-10-18 11:08

Büyük Giza Piramidi, Odalarında Elektromanyetik Enerji Topluyor Olabilir

Uluslararası fizikçilerden oluşan bir ekip tarafından yapılan teorik araştırma sonucunda, Mısır’daki Büyük Giza Piramidinin iç...

Yurthaber 31-07-18 16:41

Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü

Mısır'daki Keops Piramidi, diğer adıyla Büyük Giza Piramidi bir kez daha mercek altına alındı ve yapının tasarımı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Haber 01-03-18 14:46

Büyük Giza Piramidi'nde keşfedilen 'uçak büyüklüğündeki boşluk' yapım sırrını çözebilir

Mısır'da bulunan Büyük Giza Piramitleri'nin en büyüğü ve en eski olanı Büyük Piramit olarak bilinen Keops Piramidi'nin ortasında yolcu uçağı büyüklüğünde bir boşluk keşfedildi. Henüz bu boşluğun gizemi çözülmemiş olsa da Cambridge Üniversitesi'nden Mısır Bilimci Dr. Kate Spence'e göre bu keşif Piramitler'in yapım sırrını aydınlatabilir.

Haber 03-11-17 06:42

Son dakika! Mısır'daki Büyük Piramit'te (Keops Piramidi) heyecanlandıran keşif

Associated Press'in geçtiği son dakika haberine göre, bilimadamları Mısır'daki Büyük Piramit'te (Keops Piramidi) yeni bir oda keşfetti.

Haber 02-11-17 15:23

Piramitlerin gizemi 3 bin yıllık günlükle çözüldü

"Piramitler nasıl yapıldı?" sorusuna bilim insanları sonunda yanıt buldu. Keops Piramidi'nin yapımında kullanılan 170 bin ton kayanın nasıl getirildiği 3 bin yıllık günlükte yazanlarla ortaya çıktı. Kayanın Nil Nehri’nde, insan yapımı bir kanal üzerinden sandallarla taşındığı ortaya çıktı.

Haber 25-09-17 03:43

Keops Piramidi'ne Tırmanan Enam Seyrek: Zirvedeki Görüntü Muhteşemdi

Mehmet TÜRK- Ahmet ÜN/ DİYARBAKIR,(DHA)- MISIR'da yasak olmasına karşın macera olsun diye Keops Piramidi'ne tırmanan Diyarbakırlı doğa sporcusu Enam Seyrek,

Yurthaber 26-04-17 12:08

Mısır piramitlerine tırmanan Türk serbest bırakıldı

Mısır'da Keops Piramidi’ne tırmanan Türk serbest bırakıldı.

Haber 23-01-17 08:34

Camdan Yapılmış İki Devasa Su Altı Piramidi Bermuda Üçgeni’nin Merkezinde Bulundu

Sonar metodu ile iki bin metre derinlikte garip yapıların varlığının tespit edildiği öne sürüldü. Farklı cihazlar ie yapılan çalışmalar bilim adamlarına Mısır’daki ünlü Cheops Piramidi’nden bile daha büyük , cama benzer bir şeyden yapılma iki devasa piramidin varlığını öne sürme imkanı tanıdı.

Trend 17-03-16 15:07

Latin Amerika’nın Tarihindeki En Büyük Piramidi Keşfedildi

Araştırmacılar Meksika‘da, Büyük Güneş Piramidi‘nden daha büyük bir piramit keşfettiler.

Trend 25-11-15 00:37

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'nin son zamanlarda yaşlanan bir nüfus piramidi izlemeye...

Yurthaber 14-03-14 19:50

Mısır'daki Darbeyi Piramit Yakarak Protesto Ettiler

Konya’da Mısır'daki darbeyi protesto eden bir grup öğrenci, minyatür piramidi yaktı.Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi yönetimine...

Yurthaber 05-07-13 18:29

2,300 yıllık Maya piramidi yerle bir edildi

Orta Amerika ülkesi Belize’de 2,300 yıllık bir Maya piramidi yol inşaatı için yıkıldı.

Trend 17-05-13 10:17

Mayalar için 21 Aralık yeni bir başlangıç

Meksika'nın Yucatan eyaletindeki Chichen Itza ve muhteşem Kukulkan piramidi antik Maya medeniyetinin merkezi. Yerel hükümet kıyamet turizminden medet umarken, bölgenin Maya yerlileri yeni bir beşbin yıla hazırlanıyor.

Haber 20-12-12 11:17

Kefren Piramidi ziyarete açıldı

Mısır Tarihi Eserlerden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed İbrahim, başkent Kahire'nin Giza bölgesindeki Kefren Piramidi'nin ve 6 tarihi mezarın açılışını yaptı.

Haber 13-10-12 01:08

Büyük sır ortaya çıkıyor

Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Gize Piramitlerinin bilinen en eski parçası olan Keops Piramidi, aradan asırlar geçmesine rağmen sırrını hala muhafaza ediyor.

Haber 13-08-10 07:59
Haber 11-01-05 12:44
Haber 28-03-04 09:54