Mektup Haberleri

Merkez Bankası'ndan hükümete açık mektup! Ana konu enflasyon, dikkat çeken asgari ücret detayı

Merkez Bankası, hükümete enflasyon konusunda açık mektup gönderdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gönderilen mektupta 2023 yılı enflasyonu ele alındı. Mektupta, dezenflasyon sürecinde para ve maliye politikalarının eş güdümünün büyük önem taşıdığına işaret edildi.

Finans 05-04-2024 18:31

Dilan Polat'tan mektup var! 'İntihar' iddiaları sonrası ilk kez konuştu... 'Hayatın cilvesi' diyerek açıkladı: Dışarıdakiyle taban tabana zıt bir hayat yaşıyorum

Dilan Polat, tutuklandıktan günler sonra sessizliğini bozdu. Gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularına yanıt veren Polat, mektup gönderdi. İntihar iddialarının ardından ilk kez açıklama yapan Polat, "Haksız suçlamalara karşı çaresiz oluşum da beni üzüyor" ifadelerini kullandı. Cezaevinde, dışarıdaki hayatıyla taban tabana zıt bir hayat yaşadığını belirten Polat, "Özellikle son günlerde hayatın bir cilvesi olduğuna inanıyorum" dedi.

Magazin 28-11-2023 07:38

Henüz anne karnındayken yazılmıştı! 21 yıl sonra gelen mektup duygulandırdı

Ankara'da Nilüfer-Hüseyin Gazi Demiroğlu çiftinin 21 yıl önce 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılına Mektup Kampanyası' kapsamında yazdığı 2 mektup, kızları Yağmur Demiroğlu'na (21) teslim edildi. Annesinin kendisine hamileyken yazdığı mektubu okurken duygulanan Demiroğlu, "Benim için çok değerli bir hediye oldu" dedi.

Haber 06-11-2023 12:59

Cumhuriyet'in 100. Yılı için 21 yıl önce yazılmışlardı... O mektuplar bugün sahiplerine ulaştırılıyor: Teslim alanlar duygusal anlar yaşıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı PTT AŞ tarafından 2002'de düzenlenen "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında yazılan mektupların adreslere ulaştırılmasına başlandı. Mektupları alanlar duygusal anlar yaşadı.

Haber 29-10-2023 14:23

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel mektuplar oğullarına 21 yıl sonra ulaştırıldı

PTT AŞ tarafından 2002'de düzenlenen "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında Gülcan ve Noman Lermi çiftinin özenle kaleme aldığı mektupları şimdi 27 ve 23 yaşında olan iki oğlu tarafından teslim alındı.

Yurthaber 27-10-2023 11:11

Niyet mektubu nedir? Niyet mektubu nasıl yazılır?

Niyet mektubu yeni bir iş pozisyonu, akademik program veya eğitim alanına yönelik olarak hazırlanabilir. Dolayısıyla bu metnin temelde başvuruda bulunan kişinin öz geçmişinde yer almayan önemli detayları içermesi gerektiği belirtilmelidir. Yine akademik alana veya iş pozisyonuna yönelik olarak oluşturulan niyet mektuplarında farklı detaylara yer verilebilir. Bu nedenle bir niyet mektubunun genel olarak hangi kurallara göre hazırlandığı ve amaca göre nasıl şekillendirildiği açıklanmalıdır.

Egitim 07-09-2023 14:41

Yapay zeka üreticilerine açık mektup... Binlerce yazar imza attı!

Binlerce yazar, yapay zeka liderlerini eser hırsızlığını durdurmaya çağıran bir açık mektubu imzaladı. Açık mektupta, ChatGPT, Bard, LLaMa gibi büyük dil modellerinin arkasındaki teknoloji şirketleri, yazıları izinsiz ya da tazminatsız kullandıkları için eleştiriliyor.

Haber 19-07-2023 12:44

Evinde ölü bulundu! Mektup detayı... Evde yapılan incelemede bulundu

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bir kişi evinde tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu. Evde şahsın bıraktığı bir mektup bulundu.

Haber 14-07-2023 17:53

Mektup zarfı nasıl yazılır? Mektup zarfının üzerine ne yazılır?

Mektup, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ve günümüzde önemini yitiren haberleşme araçlarından biridir. Hayatımıza teknoloji girmeden önce gerek arkadaşlarımızla gerekse sevdiklerimizde iletişim kurmak için mektup yazardık. Günümüzde ise mektubun yerini dijital iletişim araçları almış olsa yine de kullanımı halen devam etmektedir. Mektup ve benzeri gönderiler için kullanılan ve kâğıttan oluşan keseler, mektup zarfı olarak tabir edilir. Peki, mektup zarfı nasıl yazılır?

Egitim 07-07-2023 18:41

49 yıllık mektup: Hatay'daki enkazdan çıktı! Okurken boğazı düğümlendi... İçinde yazanlar yürek yaktı 'Bu kadar korunmuş yırtılmamış'

Deprem felaketinden en çok etkilenen ve büyük yıkımların, can kayıplarının yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesine grupların ziyaretleri sürüyor. Bölgeye gidenlerden olan tıp fakültesi öğrencisi Derya Kahıgan, bir enkazda 49 yıllık bir mektup buldu. Mektubu bulmasıyla duygusal anlar yaşayan Kahıgan'ın mektubu okurken boğazı düğümlendi. Kahıgan, ilk görev yeri olarak da Antakya'yı yazacağını söyledi.

Haber 12-06-2023 18:17

Erbakan'ın mektubu 26 yıl sonra Erdoğan'a ulaştı! Dikkat çeken detay…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu döneme ilişkin dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a 1997 yılında gönderdiği Ramazan Bayramı tebriği 26 yıl sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştı. O anların görüntüsü ortaya çıktı…

Haber 21-04-2023 08:50

Son dakika: Fenerbahçe'den TFF'ye mektup! Burak Çağlan Kızılhan, isim vererek sorduğu iki soruyu açıkladı! 'Fenerasyon cevap ver' tweet'i sonrası...

Son dakika haberleri: Spor Toto Süper Lig'de son viraja girilirken flaş gelişmeler yaşanıyor. Şampiyonluk yarışında yer alan kulüplerden olan Fenerbahçe'nin genel sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Türkiye Futbol Federasyonu'na bir mektup yazdı. Sarı - lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan mektupta, PFDK'da görev yapan 'İlyas Çelik'in daha önce Fenerbahçe ile ilgili yaptığı paylaşımlara yer verildi. İşte detaylar...

Spor 13-04-2023 18:48

Mektup nasıl yazılır, mektup yazma kuralları nedir? Mektup yazarken nelere dikkat edilmelidir, mektup türleri nedir?

Türkçeye Arapçadan gelmiş olan mektup el yazısı, elektronik cihazlar ya da daktilo gibi araçlarla yazılan, duygu ve düşüncelerin aktarıldığı özel içerikli yazılardır. Farklı türde ve içerikte mektuplar bulunur. Bu sebeple mektup yazmadan önce bilinmesi gereken bazı kurallar vardır. Mektup yazılırken dikkat edilmesi gereken kurallar doğrultusunda yazılmalıdır. Peki, mektup nasıl yazılır?

Egitim 03-02-2023 15:44

Muğla'da cezaevindeki hükümlünün Kızılaya yazdığı mektup iyilik hareketine dönüştü

Aile yakını ve geliri olmadığı için ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten hükümlünün mektubu üzerine Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 44 hükümlü ve tutuklu için yardım kolileri hazırlandı.

Yurthaber 30-11-2022 11:10

Babası annesini öldürmüştü... 11 yaşındaki çocuktan mahkeme heyetine mektup! 'Bu adam bizi döverdi, bize küfürler ederdi...'

Ankara'nın Sincan ilçesinde Mehmet Kuyar (33), boşanma aşamasındaki eşi Gülsüm Kuyar'ı (23) hizmetli olarak çalıştığı ortaokulda bıçaklayarak öldürdü. Olayla ilgili davanın dosyasına, çiftin oğlu H.A.K.'nin (11) yazdığı iddia edilen bir mektup da girdi. Mektupta, "Bu adam bizi döverdi, bize küfürler ederdi. Anneme bir kere 'Aşkım' demedi. O, evde oturup oyun oynarken annem canını dişine takıp çalışıyordu. Eve ekmeği annem alırdı" ifadeleri yer aldı. İşte olayın detayları...

Haber 13-11-2022 14:13

Milyonlarca işçi ve işverene müjde: Gelir vergisinde flaş hamle!

Milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gelir vergisi dilimlerinde çalışanların lehine düzenleme gerçekleştirilmesi adına mektup yazıldı. Mektupta ürk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un imzası yer alıyor. Söz konusu mektupta, gelir vergisi dilimlerinin değiştirilmesi talep edildi. İşte detaylar...

Finans 09-10-2022 12:21

35 yıl önce Turgut Özal'a gönderilmişti! Sır mektuptan 5 kişinin ismi çıktı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ABD'den 35 yıl önce gönderilen gizemli mektubun içinden bir sır daha çıktı. 5 kişinin ismi çıkan mektubu açan Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "Mektubu yazan adam Orrion Johnson, Adana'dakiler ile ne bağlantısı var? Ne ilişkisi var? O konuda hiçbir fikrim yok. Zaten zarfta hepsinin isimleri yazıyor. Bunların isimlerini ancak istihbaratlar ve devletler bilebilir, ben bilemem" dedi.

Haber 06-10-2022 11:28

35 yıl önce ABD'den gönderildi! 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a sır gibi mektup ortaya çıktı

İzmit'te sahaflık yapan Sahaf Şerafettin Ergül, 3 yıl önce yaklaşık iki yüz bin kitap arasında bir mektup buldu. Mektup, 1987'de ABD'den Türkiye'de dönemin başbakanı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a göndermişti. Mektup gizemini korurken üzerinde yer alan ifadeler ortaya çıktı. Sahaf Ergül, mektubu bulduğunda çok heyecanlandığını belirterek "Turgut Özal siyaset yaptığı dönemde ülkenin sıkıntılı dönemleriydi, mektuptaki bilgi bu dönemlere ışık tutulabilir, yardımcı olabilir" dedi.

Haber 03-10-2022 11:50

Yıllardır Galileo'ya ait olduğu söyleniyordu... O mektup sahte çıktı!

Gözlemsel astronominin babası Galileo Galilei tarafından yazıldığı söylenen bir mektubun sahte olduğu anlaşıldı. ABD'deki Michigan Üniversitesi, Galileo Galilei tarafından kaleme alındığı düşünülen, elle yazılmış mektubun aslında sahte olduğunu duyurdu. Gerçek, bir tarih profesörünün bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenmesi sonrası gün yüzüne çıktı.

Haber 24-08-2022 18:16

Mektupla davet edilen keman virtüözü Kırklareli'nde öğrencilerle buluştu

Keman sanatçısı Canan Anderson: - "Ben hep şunu söylüyorum, sokak müzisyeni olsun, profesyonel müzisyen olsun, amatör müzisyen olsun herkese el vermek gerektiğine inanıyorum, o yüzden de buradayım"

Yurthaber 23-08-2022 14:03

Adana'da ilik nakliyle yaşama tutunan Elif'ten, Bursa'daki donörünün mezarına ziyaret

Adana'da ilik nakliyle yaşama tutunan Elif'ten, Bursa'daki donörünün mezarına ziyaret

Yurthaber 15-08-2022 14:10

İletişim Başkanı Altun'dan küresel medya ve teknoloji şirketlerine Türkiye mektubu

Fahrettin Altun, mektubunda, dünyanın önde gelen medya kuruluşları ile teknoloji şirketlerinden ülke isminin "Türkiye" olarak kullanılması noktasında hassasiyet gösterilmesini istedi

Yurthaber 06-08-2022 11:20

İlik nakliyle yaşama tutunan Elif, donörünün hayatını kaybettiğini mektupla öğrendi

İlik nakliyle yaşama tutunan Elif, donörünün hayatını kaybettiğini mektupla öğrendi

Yurthaber 05-08-2022 12:59

Muğla'da eski hükümlülerin mektuplarından oluşturulan kitap tanıtıldı

Muğla'da eski hükümlülerin mektuplarından oluşturulan kitap tanıtıldı

Yurthaber 17-07-2022 17:02

İngiltere'deki boş bir evde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma aşk mektupları bulundu

İngiltere'de boş bir evde İkinci Dünya Savaşı sırasında yazılmış 20 kadar aşk mektubu bulundu.

Haber 17-06-2022 06:37

Açık mektup nedir? Finans sayfalarında sıkça rastlanan açık mektup örnekleri nelerdir?

Finans piyasasında şeffaflık ilkesi oldukça önemli bir konudur. Özellikle Merkez Bankası için hesap ve işlemlerde netlik, temel prensiplerden biridir. Herhangi bir ülkenin para politikası Merkez Bankası tarafından yönetilir. Buradaki asıl amaç, para arzının ve istikrarın sürdürülebilir olmasıdır. Dönem dönem enflasyon alanında istenilen hedeflere ulaşılamadığında Merkez Bankası tarafından hükümete açık mektup yazılır. Açık mektup nedir? Açık mektup örneği nasıl olur?

Finans 01-06-2022 10:14

Antalya 12. Uluslararası Tiyatro Festivali devam ediyor

Antalya 12. Uluslararası Tiyatro Festivali devam ediyor

Yurthaber 22-05-2022 22:46

Gençlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dev mektup! AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilecek

İstanbul Sultanbeyli'de, AK Parti'nin "Genç Üyeler Katılım Töreni" gerçekleştirildi. Partiye katılımı gerçekleşen gençlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı dev mektup dikkat çekti. 4,5 metreye 2,2 metre boyutunca mektubun, ilerleyen günlerde AK Parti Genel Merkezi'ne gönderileceği öğrenildi.

Haber 27-04-2022 10:33

Afyonkarahisar'da taraflar LÖSEV'e bağış ve özür mektubu şartıyla uzlaştı

Afyonkarahisar'da taraflar "LÖSEV'e bağış" ve "özür mektubu" şartıyla uzlaştı

Yurthaber 18-04-2022 13:07

Alvarlı Efe Hazretleri'nin yazdığı mektuplar Erzurum Şehir Arşivi'ne ulaştırıldı

Alvarlı Efe Hazretleri'nin yazdığı mektuplar Erzurum Şehir Arşivi'ne ulaştırıldı

Yurthaber 11-02-2022 09:56

Aşk mektubu yazıp genç kızın anne ve babasını öldürmüştü! Mahkemede şok sözler: Baban seni bana satacak

Kocaeli’de yaşanan korkunç cinayetle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kızlarına mektup yazdığı için davalık olduğu çifti pompalı tüfekle öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada anne ve babası öldürülen çiftin kızının da ifadesi dinlendi. Genç kızın sözleri sonrası mahkeme salonu adeta buz kesti. Genç kız, Ben henüz 14-15 yaşındayken sanık bana sözlü tacizde bulunmaya başladı. Bana küfürler ederek ‘Baban seni bana satacak’ diye sözler söyledi" ifadelerini kullandı.

Haber 02-02-2022 19:10

Son dakika haberi... Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Batı ülkelerine mektup: Yanıt bekliyoruz

Avrupa'nın doğusunda NATO-Rusya arasında gerginliğe neden olan askeri sevkiyatlara ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir mektup kaleme aldı. Lavrov, NATO'nun eylemlerinin temel Avrupa belgelerine aykırı olduğunu vurgulayarak, "Batı, tüm AGİT ülke liderlerinin bu diplomatik başarılarını tek taraflı olarak kendi lehinde revize etmeye çalışıyor. Bu, derin endişeler yaratıyor. Durum, pozisyonun dürüst bir şekilde açıklanmasını gerektiriyor." dedi.

Haber 02-02-2022 11:00

İkinci Dünya Savaşı’ndaki askerlerin mektupları 76 yıl sonra teslim edildi! Duygusal anlar yaşandı

İkinci Dünya Savaşı’nda görev yapan 22 yaşındaki Amerikalı bir askerin Almanya’dan annesine gönderdiği mektup ortaya çıktı. 76 yıl sonra teslim edilen mektuptaki satırlar duygusal anlar yaşattı.

Trend 08-01-2022 11:26

Yunus Gezer kimdir? Yunus Gezer kaç yaşında ve neden intihar etti?

Yunus Gezer isimli kişinin intihar etmeden önce paylaştığı mektup sosyal medyada çok konuşuldu. "Umarım ölümüm hayatımdan daha değerli olur" diyen Yunus Gezer mektubunda, kimseden sevgi görmediğini ifade etti. Bu mektup sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Haber 05-01-2022 13:59

Aşkı aramak için şişeye not yazan adam, 22 yıl sonra mektubunu buldu

Stephen Caulfield isimli bir adam 5 Ocak 1999 tarihinde filmlerde gördüğü bir sahneyi canlandırmak istedi. Gerçek aşkı bulmayı temenni ederek bir mektup yazan Caulfield, notu cam şişenin içine sıkıştırarak rıhtımdan bıraktı. Sadece 28 kilometre sürüklenen şişelenmiş mektup 22 yıl sonra Caulfield’in karşısına çıktı.

Trend 23-12-2021 11:04

Kayıp mektupları bit pazarında buldu! Orijinal alıcısına ulaşma çabası sosyal medyada popüler oldu

28 yaşındaki Chelsey Brown, 1900’li yılların başından kalan bir dizi kayıp mektuba bit pazarında rastladığında büyük bir heyecan yaşadı. Mektubun orijinal alıcısını bulmak için çaba sarf eden Brown, büyük yeğene ulaştı ve bu serüveni sosyal medya hesabından paylaştı.

Trend 29-11-2021 15:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Irak Başbakanı Kazımi'ye geçmiş olsun mektubu:

"Bağdat'taki konutunuza yapılan terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum" - "Türkiye Cumhuriyeti, terörle devam eden mücadelenizde size olan güçlü desteğini devam ettirmekte kararlıdır"

Yurthaber 10-11-2021 17:00

35 yıllık gizem çözüldü! Seri katilin kimliği o mektupla açığa çıktı

Fransa’da geçtiğimiz çarşamba günü intihar eden eski jandarma ve polis memuru François Verove’un, 1986-1994 yılları arasında başkent Paris’te bir dizi cinayet ve tecavüzden sorumlu olan seri katil olduğu ortaya çıktı.

Haber 01-10-2021 22:10

Almanya'da skandal olay! Kadın polisin, aşırı sağcı teröriste aşk mektupları yazdığı ortaya çıktı

Almanya'da bir kadın polisin, Halle kentinde sinagoga girip katliam yapmak isteyen ancak amacına ulaşamayınca dışarıda iki kişiyi öldüren aşırı sağcı terörist Stephan Balliet'e aşk mektupları yazdığı belirlendi.

Haber 21-09-2021 11:55

Polisler fark etti, 27 yaşındaki genç son anda kurtarıldı

Malatya'da kendinden bir süredir haber alınamayan genç, polis ekipleri tarafından parkta bir ağaca eşofmanla asılı halde bulundu. Hayatını kaybetmek üzere olan genci, polis ekipleri eşofmanı keserek kurtardı.

Haber 04-07-2021 08:40

Eşinin boğazını falçatayla kesti, cezaevinden aşk mektupları gönderdi

Manisa'da, kendisinden boşanmak isteyen eşi Esra Oymak'ı (31) çocuklarının gözü önünde falçatayla boğazını keserek yaraladıktan sonra tutuklanan Mikail Oymak'ın (32), cezaevinden aşk mektupları gönderdiği ortaya çıktı. Duruşmada eşinin yazdığı aşk mektuplarını gösteren Esra Oymak, "Bana cezaevinden aşk mektupları gönderdi. Madem aldattım neden boşanmıyor, neden aşk mektupları gönderiyor. Cezası neyse alsın istiyorum" dedi.

Haber 01-07-2021 20:06

Kovid-19'u yenen hastadan, sağlık çalışanlarına duygulandıran mektup

Tedavi sürecinde kendisiyle özveriyle ilgilenen sağlık çalışanlarına yazdığı mektupla teşekkür eden 3 çocuk annesi Rabia Yazıkan: - "Oradaki hizmeti hiçbir özel hastanede görmedim. Allah razı olsun, bana çok iyi baktılar. Yoğun bakımda bile hepsinin yüzü gülüyordu" - Kepez Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Dr. Ayça Gümüş: - "Rabia teyze bizi unutmamış, tüylerim diken diken oldu. Çok şaşırdım"

Yurthaber 10-06-2021 11:09

Kafka’nın el yazmaları gün yüzüne çıktı! Koleksiyonu internet üzerinden görücüye sunuldu

İsrail Ulusal Kütüphanesi, ünlü yazar Franz Kafka’nın el yazmalarından, mektuplarından ve çizimlerinden oluşan koleksiyonu internet sitesinden yayınladı. Nadir tarihi eser olarak tanımlanan koleksiyonun mülkiyeti, uzun süren dava sonucunda İsrail Ulusal Kütüphanesi’ne bırakılmıştı.

Trend 31-05-2021 15:02

Sağlık çalışanı mektup bırakarak intihar etti: Yaşamayı beceremedim

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan 23 yaşındaki Ömer Ç., ek iş olarak çalıştığı iş hanı içindeki bıçak bileme atölyesinde kendi damarına enjektörle ilaç verip, yaşamına son verdi. Ömer Ç.'nin cansız bedeninin yanında bulunan ve yakınlarına bıraktığı mektubunda "Yaşamayı beceremedim. İntiharı kendi hür irademle yaptım" yazdığı öğrenildi.

Haber 27-05-2021 14:52

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir'den Avrupa Konseyi Başkan ve üyelerine mektup:

"Avrupa Konseyi'nin 11 Mayıs 2021 tarihli toplantısında, bazı konuşmacıların Türkiye ve Türkiye'de kadın olmak hakkında manipülatif ifadeleri ülkemizin gerçeklerini yansıtmamaktadır" - "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıyor olması kadına karşı şiddetle mücadeleden vazgeçtiği anlamına asla gelmemektedir"

Yurthaber 25-05-2021 18:55

Filistin'e giden gençlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup:

"Duyun ey kardeşlerim, Kudüs bir emanet bıraktı bana. Kalbinizin askısında asılı kalsın bu sözler. Kudüs olmasa yetim kalır din, yetim kalır dökülen ağıtlar, feda edilen canlar... Üzülür Kabe, Mekke, Medine... Mescid-i Aksa bedensiz bir yürek olur yalnızca, eksik kalır her secde"

Yurthaber 19-05-2021 18:42

ABD’nin eski başkanı Kennedy’nin kız arkadaşına yazdığı mektuplar 88 bin dolara satıldı

ABD’nin eski başkanı John F. Kennedy’nin İsveçli kız arkadaşına kendi el yazısıyla yazdığı mektuplar, Boston kentindeki müzayedede 88 bin dolara satıldı.

Haber 16-05-2021 13:53

Depremde kaybettiği annesine 10 yıl önce yazdığı mektup, enkazdan çıktı

İzmir'de, geçen yılki 6.6 büyüklüğündeki depremde 2,5 yaşındaki oğlu Barlas Dal ile annesi Fatma Ateş'i (49) kaybeden Yağmur Gürman'ın (28), yaklaşık 10 yıl önce annesine yazdığı mektup ortaya çıktı. Oğlu ve annesi olmadan ilk Anneler Günü'nü geçiren Gürman, enkaz altında bulunup, polisin iki hafta önce kendisine verdiği mektubu okuyunca gözyaşlarına boğuldu.

Haber 09-05-2021 18:41

Sınır hattındaki Mehmetçikten, moral mektubu gönderen öğrencilere videolu teşekkür

Sınır hattındaki Mehmetçikten, moral mektubu gönderen öğrencilere videolu teşekkür

Yurthaber 09-05-2021 16:45