Orkide Bakımı Haberleri

Orkidelerin aylarca çiçek açmasını sağlayacak basit yöntemler! Doğru orkide bakımı

Orkideler en sevilen ev bitkileri arasında yer alıyor. Yıl içerisinde kısa süreliğine çiçek açan ve çiçekleri kolayca dökülen orkidelerin doğru bakımıyla çiçek açma süresini uzatmak mümkün olabiliyor. İnternetten orkide bakımı hakkında araştırmalar yapıyorsanız bu basit yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 23-05-2023 09:39

Orkide ne zaman çiçek açar, ne kadar sıklıkla çiçek açar? Orkide çiçeklerini döktükten sonra tekrar ne zaman çiçek açar, çiçeklerini döktükten sonra ne yapılmalı?

Orkide, en sevilen çiçek türleri arasında yer alır. Rengiyle, şekliyle ve mis kokusu ile dikkat çeken orkide özel günlerin vazgeçilmez bitkisidir. Saksıda ve vazoda da oldukça hoş görünen orkide zarif ve kibar bir çiçektir. Pek çok kişi bu güzel çiçeği evinde yetiştirmek ister. Bu nedenle orkide nasıl yetiştirilir, ne zaman çiçek açar gibi soruları araştırır. Peki, orkide ne zaman çiçek açar, çiçeklerini döktükten sonra ne yapılmalı?

Kadin 07-03-2023 17:55

Orkide kaç günde bir sulanır, nasıl coşturulur? Orkide nasıl ortam sever, çiçekleri dökülünce ne yapılır?

Bakımı iyi yapıldığı zaman uzun yıllar boyunca güzelliğini koruyan ve her yeni açan çiçeği sayesinde daha bir güzelleşen orkide narin çiçekler arasında yer alır. Bu bakımdan orkide bakımında yapılması gereken bazı püf noktalar bulunur. Dünya üzerinde yaklaşık olarak 880 tane cinsi bulunan orkidelerin bir çoğu tropik bölgeler olmak üzere pek çok alana yayılan bir bitkidir. Birkaç rengi bulunan orkiden ülkemizde en çok bilinen orkide cinsi Phalaenopsis olarak bilinir. Orkide nasıl ortam sever?

Kadin 07-03-2023 17:31

Çürüdü sanarak çöpe atmayın! Orkideyi tekrardan canlandırabilirsiniz

Özel günlerde en sık hediye edilen çiçeklerden olan orkidenin görünüşü herkes tarafından beğeniliyor. Zarif çiçeklerden olan orkidenin en sık görüleni beyaz olsa da farklı renkte çiçekleri bulunuyor. Ancak orkidenin bakımında yapılan bazı hatalar çiçeklerinin dökülmesine ve uzun süre açmamasına neden olabiliyor. Evde yapacağınız doğal çözümlerle orkidenizi tekrardan canlandırabilirsiniz.

Kadin 14-10-2022 12:55

Orkide Bakımı

Orkide Bakımı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Orkide Bakımı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.