Reçel Tarifi Haberleri

Karpuz reçeli tarifi: Karpuz reçeli nasıl yapılır?

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına karşı lezzetli bir serinletici olan karpuz, hem çeşitli içecekler ve salatalarda yer alabilen bir meyve olmasının yanı sıra kahvaltı sofralarını renklendiren bir reçel olarak da tüketilebilir. İşte tadına doyamayacağınız karpuz reçeli tarifi!

Yemek

Evde süt reçelli çikolatalı dondurma tarifi: Evde süt reçelli çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarını süsleyen lezzetlerden biri ve son yıllarda popülerleşmiş olan süt reçelini çikolatayla birlikte dondurma olarak denemediyseniz evde süt reçelli çikolatalı dondurma tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarifi deneyerek hem lezzetli hem de serinletici bir dondurma hazırlayabilirsiniz.

Yemek

Kayısı reçeli tarifi: Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli yapımı

Türk kahvaltı sofralarının rengine renkler katan reçellerin tadına doyum olmaz. Hele bir de marketten ya da bir dükkândan hazır almak yerine ev yapımı hazırlanan reçellerin tadı bambaşka olur. İşte bu reçellerden biri de kayısı reçelidir. İşte lezzetli mi lezzetli kayısı reçeli tarifi!

Yemek

Gül reçeli yapımı başladı! Her gülden reçel olmaz

Gül şehri olarak bilinen Malatya’nın Darende ilçesinde toplanan güllerin reçelleri yapılmaya başlanıldı.

Yemek

İncir reçeli tarifi: İncir reçeli nasıl yapılır?

Türk kahvaltı sofraları dünya çapında bir üne sahiptir. Çeşit çeşit peynirler, bal, kaymak, zeytin çeşitleri ve tabi ki renk renk reçeller... Neredeyse her meyveden ve her sebzeden ve çiçekten yapılabilen reçellerin en sevilenlerinin başında ise incir reçeli gelir. Ayrıca incir reçelinin yapımı da oldukça kolaydır.

Yemek

Çilek reçeli tarifi: Çilek reçeli nasıl yapılır?

Reçeller kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinin başında gelir. Mevsiminde yetişen meyvelerden sebzelerden ve hatta çiçeklerden yapılan çeşit çeşit reçeller sohbetlerle şenlenen kalabalık kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Siz de kendi reçelini kendi mutfağında yapmayı tercih edenlerdenseniz aşağıdaki çilek reçeli tarifimizi mutlaka denemelisiniz!

Yemek

Gül reçeli tarifi: Gül reçeli nasıl yapılır?

Reçeller, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak kabul edilir. Her meyveden, sebzeden hatta çiçekten bile reçel yapılabilir. Gül reçeli de bunun en iyi örneklerinden biridir. Ayrıca bu gül reçeli yapımı da son derece kolaydır. İşte gül reçeli tarifimiz!

Yemek

Enfes İspanyol lezzeti: Kışın vazgeçilmezi süt reçeli tarifi! En kolay süt reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıda klasik reçellerden sıkıldıysanız ve kışın hangi reçeli yapsam diye düşünüyorsanız süt reçeli favoriniz olabilir. Oldukça kolay bir şekilde yapılan süt reçeli tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak lezzette oluyor. Süt reçeli tarifini daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek

Yok böyle lezzet... Mis gibi kokan portakal kabuğu reçeli! Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Reçeller kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri olarak görülüyor. Sıcacık ekmeğin üzerine sürülen çeşit çeşit reçeller çok daha mutlu olmamızı sağlıyor. Reçeller genellikle yaz meyveleri ile yapılsa da kış meyveleri kullanılarak da çok lezzetli reçeller yapabilirsiniz. Portakal kabuğu reçeli misler gibi kokusu ve enfes lezzetiyle herkesin hayran kaldığı bir reçel. Bu reçeli deneyenler hiçbir portakal kabuğunu çöpe atmıyor.

Yemek

Bu tarif kaçmaz: Ayva reçeli tarifi! Ayva reçeli nasıl yapılır?

Reçeller kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Reçelin genellikle yaz meyveleriyle daha lezzetli düşünülüyor. Ancak ayva reçeli yaz reçellerinin tadını unutturacak cinsten. Bu nefis lezzeti hem tatlılarınızın içinde hem de kahvaltılarınızda sık sık kullanabilirsiniz. Ayva reçeli nasıl yapılır? Merak ediyorsanız ayva reçeli tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek

Sezonunu kaçırmadan yapın: Nefis armut reçeli tarifi! Armut reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan reçel mevsim meyveleri ile yapıldığında ayrı bir lezzetli oluyor. Yazın ve sonbaharın eşsiz lezzetli meyvelerini diğer mevsimlere de taşımak için bu meyvelerden reçel yapabilirsiniz. Armut reçeli de armudun en sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Armut reçeli nasıl yapılır? Merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla armut reçeli tarifi...

Yemek

Bu lezzeti kaçırmayın! Üzüm reçeli nasıl yapılır? Üzüm reçeli tarifi

Üzüm yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Farklı çeşitleri bulunan üzüm herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak bu leziz meyve diğer meyveler kadar tatlılarda kullanılmıyor. Oysa ki üzüm tatlılara ayrı bir lezzet katıyor. Üzüm reçeli nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek

İncir reçeli nasıl yapılır? İncir reçeli malzemeleri neler?

İncir reçeli tarifi ve malzemeleri araştırılmaya başlandı. İncir reçeli hazırlarken gerekli olan ana malzeme, adından da anlaşılacağı üzere incirdir. Peki incir reçeli nasıl yapılır? İncir reçeli malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek

Şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli malzemeleri nelerdir?

Şeftali reçeli tarifi araştırılmaya başlandı. Şeftali reçeli yapmak için gerekli olan ana malzeme, adından da anlaşılacağı üzere şeftalidir. Peki şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Yemek

Aslında çok basit! Reçellerinizi koyulaştırmak için uygulamanız gereken yöntemler

Kahvaltı sevenler kahvaltı sofralarından reçeli eksik etmiyorlar. Reçel en sevilen kahvaltılıklar arasında yer alıyor. Her çeşidi ayrı güzel olan reçeliniz istediğiniz kıvamda olmadıysa üzülmenize gerek yok. Evde uygulayacağınız basit yöntemler ile reçellerinizi tam istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Yemek

Tam mevsimi mutlaka yapın! Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli tarifi

Yaz mevsimi meyveleriyle yapılan reçellerin tadı ayrı bir lezzetli oluyor. Uzun süre kullanılan reçelleri bu mevsimden yaparak kış için kahvaltılıklarınızı hazırlayabilirsiniz. Tam kıvamında kayısı reçeli tarifi arıyorsanız aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek

Kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçeli malzemeleri neler?

Kahvaltı sofralarına renk katan tariflerden biri olan kiraz reçelinin nasıl hazırlandığı merak ediliyor. Bir porsiyon kiraz reçelinde yaklaşık 65 kalori bulunuyor. Diyet listelerine uygun bu tarifi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Peki kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek

Vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli malzemeleri neler?

Kahvaltı sofralarının sevilen lezzetlerinden biri olan vişne reçelinin ana malzemesi adından da anlaşılacağı üzere vişnedir. Vişne reçeli tarifi aramaları hız kazandı. Peki vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek

Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli malzemeleri neler?

Kahvaltıların sevilen lezzetlerinden biri olan kayısı reçelinin tarifi yaz aylarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Kayısı reçelini yalnızca üç malzeme ile evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek

Çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek Reçeli malzemeleri neler?

Yaz aylarının gelmesiyle çilek reçeli hazırlamak için kollar sıvandı. Şimdi sıra tarifini öğrenmekte... Çilek reçeli tarifi için en önemli malzeme adından da anlaşılacağı gibi çilektir. Peki çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek Reçeli malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek

Reçelleriniz hiç olmadığı kadar güzel olacak! Daha lezzetli reçel yapmak için püf noktaları

Reçel, kahvaltıların çok daha zevkli ve lezzetli olmasını sağlıyor. Her zevke uygun farklı çeşitte reçeller bulunuyor. Tatlı ihtiyacınızı karşılayan reçellerin yapımı kolay olarak düşünülse de yapımında yanlış hamleler yapmak reçelinizin çöpe gitmesine sebep olabiliyor. Tam kıvamında lezzetli reçel yapabilmek için aşağıdaki püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Yemek

Gül reçeli nasıl yapılır? İşte gül reçeli tarifi ve malzemeleri

Gül reçelini yaparken kullanılacak en önemli malzeme, adından da anlaşılacağı üzere güldür. Gül reçeli yapmak için güllerin güzel kokulu ve taze olması gerekir. Gül yapraklarını 1 ya da 2 gün önceden temiz suda beklerseniz, gülleri sularını salar ve kendi sularında pişerek daha lezzetli bir reçel ortaya çıkar.

Yemek

Tatlıların lezzetine lezzet katıyor! Karamel tadında süt reçeli tarifi

Kahvaltılarda sıklıkla sevilerek tüketilen reçellerin farklı farklı çeşitleri bulunuyor. Genellikle çilek, vişne gibi reçeller yenilse de süt reçelini deneyenler bu lezzetten vazgeçemiyor. Yapımı oldukça kolay olan süt reçeli tatlılara oldukça yakışıyor.

Yemek

Hiç kullanmıyoruz ama öyle faydaları var ki! Kabızlık, uyku, güçlü kemikler...

Bahar ayları bizi en iyi ve en taze meyvelerle buluşturur. Bu meyvelerden biri de hünnaptır. Kahverengiden mora kadar çok çeşitli renklerde olabilen hünnap, görüntüsüyle, kokusuyla ve tadıyla herkesi etkiliyor. Peki, eşsiz meyve hünnapın faydaları nelerdir? Tüm detayları sizler için derledik.

Yemek

Her meyvenin reçeli olmaz! diyenler burada mı? Ekmeğe sürmelere doyamayacağınız mandalina reçeli tarifi

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan mandalinanın C vitamini deposu olduğunu bilmeyen yok. Ekşi, mayhoş ya da tatlı olabilen mandalinalar; bir çırpıda soyulup yenebildiği için de aslında bu kadar sevdiğimiz bir meyve. Peki, mandalinayla sınırları zorlamaya ne dersiniz? Farklı lezzetler denemekten hoşlananlar için mandalina reçeli tarifini aşağıya bırakıyoruz!

Yemek

Kış kahvaltılarını çok seveceksiniz! Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz kıpkırmızı nar reçeli tarifi

Reçeller, iştah açan bir kahvaltı masasının başrollerinden biri. Neredeyse her meyve, hatta bazı sebzeler; mevsiminde taptaze toplanıp uzun uzun kaynatılarak şahane reçellere dönüşebiliyor. Kış kapıya dayanmışken portakal ve mandalina reçelleri için kolları sıvamış olabilirsiniz ama biz bambaşka bir tarifle geldik: Kıpkırmızı tane tane nar reçeli..

Yemek

Reçelden farkı sağlığa katkısı! Bu marmelat tariflerini deneyince duramayacaksınız

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez öğelerinden biri de marmelatlar. Reçel ailesinden olan marmelatlar, meyvelerden aldığı renklerle sofralara hoş bir görünüm katar. İçerdiği vitaminler sayesinde oldukça sağlıklı bir yiyecek olan marmelat, farklı aromalarıyla hemen hemen herkesin damak zevkine hitap eder. İşte karşınızda kahvaltı sofralarınızı renklendirecek lezzetli marmelat tarifleri...

Yemek

En acı biberlerden en tatlı reçellere yolculuk! Arap turistler akın ediyor

Bursa’da geleneksel yöntemler kullanan ve içerisinde katkı maddesi olmadan reçel üretimi yapan firmanın, acı Şili biberinden ürettiği reçeller, Arap turistlerin gözdesi oluyor. Alışılmış lezzetlerin dışına çıkan firma, patlıcan, zeytin, domates, kekik, zencefil ve süt reçelleriyle de dikkatleri çekiyor.

Yemek

Bildiğiniz reçelleri unutun! Bu reçel tadıyla bambaşka dünyalara götürecek

Kahvaltılarının en tatlı dakikaları ekmeğin üzerine reçeli sürdüğünüz anda yaşanır. Hemen hemen her ürünün reçeli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak genellikle kayısı, ayva, çilek, portakal gibi meyvelerin reçellerine damak tadınız alışkındır. Damağınıza bambaşka bir dünyanın esintilerini sunacak bir tarifi ne dersiniz? Sizler için acı biber reçeli tarifini araştırdık.

Yemek

Öğrenciler çiğ sütten üretti! Katma değerli ürüne dönüştü

Çankırı’da Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler pandemi döneminde sağlıksız beslenen vatandaşlar için katma değeri olan ‘süt reçeli’ üretti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 'GençBizz' Lise Girişimcilik Programı'na katılan öğrenciler, okul bünyesinde bulunan çiftliklerinde ürettikleri çiğ sütü, katma değerli ürüne dönüştürdüler.

Finans