Yapboz Haberleri

Yapboz nasıl yazılır? Yapboz ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İletişim çağında en çok karşılaşılan sorunlar arasında yazım hataları bulunur. Yazım yanlışlarına neden olmamak için sıkça kitap okunması tavsiye edilir. Dilimizde en fazla yapılan yazım yanlışları arasında sözcüklerin bitişik veya ayrı yazılması olduğu görülür. Bu nedenle Türkçede en çok merak edilen araştırılan konu birleşik kelimelerin nasıl yazılacağıdır. Birleşik kelimeler oluşturduğu anlama göre belirlenen kurallar dâhilinde bitişik ya da ayrı olarak yazılır. Peki, yapboz nasıl yazılır?

Egitim 2023-09-11 17:24:44

Avustralya’nın pratik ev inşaatı sosyal medyanın gündemine oturdu! Yapboz gibi saatler içinde inşa ettiler

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından ülkelerin inşaat şekilleri de gündem olmaya başladı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda yapbozu anımsatan bir şekilde Avustralya’da öğrenciler için inşa edilen yurdun inşaatı gösterildi. Paylaşım kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Trend 2023-03-04 13:19:37

Yapboz ne demek? Yapboz kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Yapboz kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Yapboz TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 2022-05-18 22:01:38

Asla eskimeyen hobilerden puzzle ile zamanını geçirmek isteyenlerin edinmesi gereken ürünler

Evde zamanını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlere, sanatseverlere ve simetri tutkunlarına özel bir aktivite: Puzzle. Yapboz ya da puzzle, yüzyıllardır tüm dünyada severek oynanan bir oyun şekli. Hem eğlendiren hem dinlendiren bu sanat dolu aktivitenin sıkı takipçileri için birçok ürün tavsiye ediliyor. Puzzle halısından puzzle yapıştırıcısına kadar birçok malzeme bu keyifli uğraşın sözlüğüne girmiş durumda. Peki, farklı malzemelerle bir puzzle sanatçısı olmaya ne dersiniz?

Haber 2021-12-31 09:56:21

Çok fazla kişi bilmiyor! Bu mezarın 40 yıl ömrü var, yapboz gibi birleştirilerek yapılıyor

Türkiye’nin batısında saksı mezar olarak kullanılan kompozit hazır mezarlar, 40 yıl ömürleriyle dikkat çekiyor. 5 parçadan oluşan mezarlar bir yapbozun parçaları gibi birleştirilerek monte ediliyor. Vatandaşlar tarafından çok fazla bilinmeyen kompozit hazır mezarlara talep orta düzeyde ilerlerken 3 bin 500 liradan alıcı buluyor.

Finans 24-08-21 15:07

‘Benim Oyun Sandığım’ Kahta’daki öğrencilere ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi öğrencilere yönelik hazırlanan ‘Benim Oyun Sandığım’ adlı eğlenceli eğitim ve oyun seti Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki öğrencilere ulaştı.Kırsal bölgelerde okul öncesi eğitim alamayan öğrencilere yönelik hazırlanan sayı çubuğu, bloklar, kuklalar, yapboz, hikaye gibi oyun ve eğitim setlerinden oluşan ‘Benim Oyun Sandığım’ seti Kahta ilçesine bağlı Tütenocak, Sirakaya, Bozağaç, Gülveren ve Karadut köyleriyle Salik mezrasında yaşayan okul öncesi öğrencilere ulaştı.

Yurthaber 05-04-21 16:02

Safranbolu’da ‘Hanım Evi’ açılışı yapıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde sadece kadınların faydalanabileceği sosyal yaşam merkezi olan ‘Hanım Evi’nin açılışı gerçekleştirildi.Safranbolu Belediyesi kadınlar için sosyal faaliyetlerin yer aldığı yapboz, satranç gibi oyunların yanı sıra mini kütüphaneden yararlanacağı ‘Hanım Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yurthaber 10-03-21 19:12

Gününüzü renklendirecek zeka oyunu! Yapboz ustaları bu bulmacayı çok kısa sürede çözecek

Araştırmacılar beynin iki tarafının sürekli olarak birbiriyle etkileşim içinde olduğunu ortaya çıkarttı. Söz konusu bilmeceler olduğunda beynin her iki tarafı da büyük bir uyum içerisinde hareket eder. Sizler için mantık ve gözlem becerilerinizi test edebileceğiniz bir bulmaca hazırladık.

Trend 25-02-21 15:50

Yunanistan'dan küstah hareket: O dergi toplatıldı

Yunanistan’da bir yayınevinin çocuklara yönelik eğitici yapboz oyunu ile birlikte dağıttığı dergi, içeriğinde yer alan Kıbrıs’ın kuzeyinin Türklere ait olduğuna ilişkin ifadeler nedeniyle toplatıldı.

Haber 22-02-21 15:12

Çocuklara hijyen ve boyama seti

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan hijyen paketi ile eğitici boyama kitapları ve yapboz setleri, ilçe genelindeki tüm ilkokullar ve anaokullarında eğitim gören çocuklara ulaştırılmak üzere Süleymanpaşa Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.Süleymanpaşa’da eğitim gören binlerce çocuğun korona virüsü salgınından korunabilmesi, maske kullanma ve hijyen alışkanlığı kazanabilmesi amacıyla hazırlanan ve üzerinde gülümseyen yüz görseli bulunan 3 adet maske, kolonya, dezenfektandan oluşan hijyen paketleri, okulların salgının şiddetini arttırması nedeniyle kapatılmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırıldı.Ayrıca içerisinde deprem, ilkyardım, trafik ve hijyen eğitimi temalı boyama kitapları ile Rumeli İskelesi yapbozunun bulunduğu eğitim setleri de öğrencilere ulaştırılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bırakıldı.Başkan Yüksel bizzat teslim ettiSüleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar ile birlikte, belediye bünyesinde üretilerek özel ambalajla paketlenen hijyen setleri ile eğitici boyama kitabı setlerini Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla’yı makamında ziyaret ederek bizzat teslim etti.

Yurthaber 30-11-20 10:56

Kars’a ‘kayyum’la hizmet geldi

Karslılar 5 yıl bağımsız belediye ve 1,5 yılda HDP’li belediyeden hizmet görmezken, 1 ay önce atanan kayyum, kenttin kısa sürede çehresini değiştirdi.Kars’ta yapboz tahtasına dönen ve her belediye başkanının sökerek yaptığı yol ve kaldırımlar, belediyeye kayyum atanmasıyla son buldu.

Yurthaber 26-10-20 10:00

Meslek Lisesi öğrencileri Kütahya’yı tanıttı

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri e-Twining "81 İlin Şehir Efsaneleri" projesi kapsamında Kütahya’yı tanıttı.e-Twining kapsamında başlatılan "81 İlin Şehir Efsaneleri" projesi ile her ilde bir okula gönderilen yapboz parçasına kültürel değerlerinin işlenmesi ve bu işlenen yapboz parçalarının da Konya’da birleştirilmesiyle oluşturulan Türkiye haritasında, Türkiye’nin tüm kültürel zenginlikleri ve miraslarının ortaya konması, her ilin efsanesinin canlandırması yapılarak efsanelerin yaşatılması, kültürler arası etkileşimin oluşturulması hedeflendi.81 ilin gönüllü öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen projede Kütahya’yı Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, proje sorumlusu Biyoloji Öğretmeni Tuba Keçili temsil ederken, Kütahya’nın "Ilıcaksu-Sarı Kız" şehir efsanesi tanıtıldı.Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” Kütahya’ya ait yapboz parçaları baskı işlemleri gerçekleştirildikten sonra projede tanıtılan efsanemiz, öğrencilerin katılımıyla drama tekniği ile canlandırılarak video haline getirilmiştir.

Yurthaber 17-06-20 12:02

6 bin çocuğa yapboz

Pandemi sürecinde evde kalan 4-6 yaş arasındaki 6 bin çocuğa Ankara Kalesi temalı yapboz hediye edildi.Altındağ Belediyesi, ilçede ikamet eden 4-6 yaş arası 6 bin çocuğa yapboz hediye etti.

Yurthaber 28-05-20 15:13

Salgın döneminde en çok yapboz tercih edildi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, salgının perakende sektöründe dengeleri altüst ettiğini belirterek, "Online satışta 5 yıl sonrası için planlanan hedefe bir yıl sonra, yani 2021'de ulaşma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Öte yandan yapılan araştırmaya göre salgın döneminde online satışlarda en büyük talep edilen ürün yapboz (puzzle) oldu.

Finans 23-04-20 14:53

Problem çözmenin ilk adımı yapboz

Canada Schools rehber öğretmeni Jessica Lee Beaver: - "Her yaştaki çocuğun ihtiyacına göre farklı şekil ve parçalarda yapboz verilmesi gerekiyor"

Finans 29-01-20 17:03

Endüstri Mühendisliği topluluğundan kütüphane projesi

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMK), Geyve’de bir ilkokulda kütüphane kuracak.Geyve Süleyman Gülsüm Odabaş İlkokulunda gerçekleşmesi planlanan proje hakkında bilgi veren topluluk üyesi öğrenciler, oluşturulacak kütüphanede kitaptan yapboz ve satranç gibi zeka oyunlarına, hikaye ve romandan dergiye kadar birçok eşyanın gerektiğini söyledi.

Yurthaber 07-11-19 11:22

AK Parti Sözcüsü Çelik:“Referanduma götürülmüş sistem değişikliği var, vatandaşımız buna güçlü bir destek vermiş, bu yapboz tahtası değil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Referanduma götürülmüş bir sistem değişikliği var, vatandaşımız buna güçlü bir destek vermiş, bu bir yapboz tahtası değil.

Haber 02-10-19 19:58

Çocuklar camiye koşarak gidiyor

Adıyaman’da bir din görevlisinin başlattığı proje ile çocuklar camide ney dinleyip kitap okuyor, yapboz oynayıp film izliyor.Adıyaman Yeşil Cami imam hatibi ve Adıyaman Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Sorumlusu Nedim Yetiş, hazırladığı proje ile öğrencileri okul dönemlerinde de camiye çekiyor.

Haber 22-09-19 09:28

Datça'dan dünyanın dört bir yanına yapboz pazarlıyor

 MUĞLA'nın Datça ilçesinde yaşayan Yavuz Demirhan, yaptığı 3 boyutlu yapbozları, Japonya'dan ABD'ye kadar dünyanın birçok ülkesine satıyor.

Haber 07-06-19 11:20

Güder’den öğrencilere bayram hediyesi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kuluşağı İlkokulu öğrencilerine Ramazan Bayramı öncesi çeşitli hediyeler verdi.Battalgazi ilçesine bağlı Kuluşağı Mahallesi’nde bulunan Kuluşağı İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, öğrencilere Ramazan Bayramı öncesi bayram hediyesi olarak tişört, boyama kitabı ve yapboz hediye etti.

Yurthaber 25-05-19 16:20

Polis motosiklet parçalarını yapboz gibi birleştirdi olayı çözdü

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir ikametin bahçesinde bulunan motosiklet parçaları yapboz gibi birleştirilerek hırsızlık olayı aydınlatıldı.Edinilen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde İ.G.

Haber 14-05-19 12:34

Atık ahşap malzemeler oyuncağa dönüşüyor

Gaziantep'te meslek liselerinin öğrencileri, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında eski okul sırası, masa gibi malzemeleri okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere oyuncağa dönüştürüyor - Öğrencilerin yaptığı tangram, araba, hayvan figürleri, yapboz gibi çeşitli oyuncaklar kentteki anaokullarına ücretsiz dağıtılıyor - Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete: - "Hem çocuklarımız oyuncakla buluşmasını hem de sektörün istediği nitelikli insan gücünün yetişmesini hedefliyoruz"

Haber 05-04-19 11:12

Atık ahşap malzemeler oyuncağa dönüşüyor

Gaziantep'te meslek liselerinin öğrencileri, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında eski okul sırası, masa gibi malzemeleri okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere oyuncağa dönüştürüyor - Öğrencilerin yaptığı tangram, araba, hayvan figürleri, yapboz gibi çeşitli oyuncaklar kentteki anaokullarına ücretsiz dağıtılıyor - Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete: - "Hem çocuklarımız oyuncakla buluşmasını hem de sektörün istediği nitelikli insan gücünün yetişmesini hedefliyoruz"

Yurthaber 05-04-19 11:11
Yurthaber 28-03-19 10:00

Eski okul sıraları oyuncağa dönüşüyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eski okul sırası, masa gibi malzemeleri okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere oyuncaklara dönüştürüyor - Ahşaptan yapboz, tangram, çekiç bloğu, bultak gibi zeka geliştirici oyuncakların satışı yapılarak, okulun döner sermayesine katkıda bulunuluyor

Yurthaber 21-03-19 11:26

Eski okul sıraları oyuncağa dönüşüyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eski okul sırası, masa gibi malzemeleri okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere oyuncaklara dönüştürüyor - Ahşaptan yapboz, tangram, çekiç bloğu, bultak gibi zeka geliştirici oyuncakların satışı yapılarak, okulun döner sermayesine katkıda bulunuluyor

Haber 21-03-19 11:24

Türk Kartalı, en mükemmel uçak tasarımı ödülünü aldı

Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen, Türkiye'de üretimini planladığı "Türk Kartalı ALPINA" uçak tasarımı ile Almanya'da düzenlenen uluslararası yarışmada "Mükemmel Tasarım" ödülünün sahibi oldu - Avrupa'nın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen "German Design Awards"da altın ödüle layık görülen "Türk Kartalı ALPINA"nın, hem karaya hem suya inebilmesi, üstten kanatlı yapısı ve enerjisini tasarruflu kullanma özelliği, dünyaca ünlü tasarımcıların beğenisini topladı - Uçak, kullanım ömrünü tamamlasa bile yapboz gibi başka uçakların tasarımlarında kullanılabilecek - Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık sahibi Celal Gökçen: - "Sertifikasyonlara uyabildiği seviyede tabii ki Aquila'yı yerli yapacağız. Gönül istiyor ki yüzde 100'ünü yerli yapalım. Tüm bunları en erken 2021 yılı Mart ayına yetiştirebileceğimizi tahmin ediyoruz"

Haber 11-02-19 11:07

Hayata parçaları birleştirerek tutunuyor

Yakalandığı MS hastalığıyla mücadele için doktorunun önerisiyle yapbozla tanışan Ayşe Tanjet Önöner, 20 yılda yaklaşık 120 bin parçayı birleştirdi - Yüzü aşkın yapboz tablosunu tamamlayan Önöner, evini adeta yapboz sergisine dönüştürdü - Ayşe Tanjet Önöner: - "İnsanın puzzle parçaları gibi doğru parçayı bulduğu zaman hayatının düzene girdiğini de öğrenmiş oldum"

Haber 10-02-19 11:16

Hayata parçaları birleştirerek tutunuyor

Yakalandığı MS hastalığıyla mücadele için doktorunun önerisiyle yapbozla tanışan Ayşe Tanjet Önöner, 20 yılda yaklaşık 120 bin parçayı birleştirdi - Yüzü aşkın yapboz tablosunu tamamlayan Önöner, evini adeta yapboz sergisine dönüştürdü - Ayşe Tanjet Önöner: - "İnsanın puzzle parçaları gibi doğru parçayı bulduğu zaman hayatının düzene girdiğini de öğrenmiş oldum"

Yurthaber 10-02-19 11:16

Dünya Yapboz Günü için en güzel puzzle’lar n11.com’da

Çocuklar ve hobi sever büyüklerin vazgeçilmez eğlencesi yapbozlar n11.com’da satışa sunuluyor

Haber 29-01-19 18:44

DESAM Başkanı Gürkan Avcı: “Ders saatleri ve tatil süreleri kısaltılmalı, sınav ve ödev sayısı azaltılmalıdır”

Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) “Türkiye’nin Muasır Medeniyet Seviyesinin Üzerine Çıkma Hedefinde Milli Eğitimin Eleştirisi” gündem ana temasıyla Kocatepe ofisinde toplandı.DESAM mütevelli heyet üyeleri ve yönetim kurulu ile davetli düşünce kuruluşlarının murahhas üyelerinin, akademisyenler, uzman eğitimciler ve iş insanlarının iştirakiyle gerçekleşen toplantının kapanış/sonuç oturumunda konuşan DESAM Başkanı Gürkan Avcı, “İlkel, kaba ve yapboz bir milli eğitim vizyonumuz olduğu için büyük devlet ve muasır millet olma parametrelerini bir türlü yakalayamadık.

Yurthaber 16-12-18 14:55

Süleyman Koç Camii minaresindeki taşları en iyi ustalar yerleştirecek

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Ilısu baraj göletin altında kalacağı için taşları yapboz gibi sökülen Süleyman Koç Camii minaresinin yeni yerleşim biriminde taşlarının, Türkiye'nin en iyi taş ustaları tarafından yeniden yerine yerleştirileceği belirtildi.

Haber 21-10-18 15:13

Süleyman Koç Camii minaresindeki taşları en iyi ustalar yerleştirecek

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Ilısu baraj göletin altında kalacağı için taşları yapboz gibi sökülen Süleyman Koç Camii minaresinin yeni yerleşim biriminde taşlarının, Türkiye'nin en iyi taş ustaları tarafından yeniden yerine yerleştirileceği belirtildi.

Haber 21-10-18 13:40

DES Genel Başkan Yardımcısı Topal: “Türkiye torpil ve iltimas nedeniyle patinaj yapıyor”

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, Milli Eğitim Bakanlığında yönetici atama süreçlerinde yaşanan torpil ve iltimasların eğitim paydaşları arasında büyük ümitsizlik, rahatsızlık ve infial oluşturduğunu söyledi.Topal, yıllardır izlenen yanlış ve yanlı politikalarla, yapboz reformlarla içinden çıkılmaz hale gelen ve sistem anarşisi içinde bocalayan Milli Eğitimde, Bakan Ziya Selçuk’un çağdaş bir ruh ve kaliteli bir form kazandırmaya çalıştığını belirterek, “”Eğitim sistemini düzeltmek ve nitelik kazandırmak bir ekip işidir.

Yurthaber 14-10-18 14:40

AK Parti Kepez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (2) - "Düğmeye bastık. Yeni sistemde inşallah seçimlerden sonra tekrar o reformcu kimliğimiz ön plana çıkacak" - "Bugün Fransa'da içlerinde Sarkozy'nin de olduğu densizler Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerinin değişmesi gerektiğini, bazı bölümlerinin çıkarılması gerektiğini savunmuşlar. Kutsal kitabımız senin yapboz tahtan mı? Neymiş efendim, Yahudi düşmanlığı içeriyormuş. Tarih boyunca Yahudilere siz zulmettiniz" - "İşte bunların ırkçılıkta da İslam düşmanlığında da vardığı noktanın, entellektüel yobazlığın bir göstergesidir bu" - "Bugün Türkiye'nin gerçekleştirdiği demokratikleşme sürecini, yaptığı reformları görmezden gelen ülkeler, bundan 6 sene, 7 sene, 8 sene önce 'Türkiye'de sessiz devrim var.' diyorlardı. Şimdi niye inkar ediyorsunuz?" - "Elbette bu ülkenin imajı önemli, elbette biz de imajımızın düzgün olmasını isteriz. Bir Dışişleri Bakanı olarak en çok ben isterim. Ama bugün Türkiye'nin güvenliği ve bekası her şeyden önemlidir"

Haber 06-05-18 22:53

Devrek’te Yapbozdan Sattılar Etkinlik Sınıfı Açtılar

Devrek’ te geçtiğimiz Kasım ayında hayata geçirilen yapboz projesinde kapsamında elde edilen gelir ile örnek...

Yurthaber 02-03-18 16:34

Devrek’te yapbozdan sattılar etkinlik sınıfı açtılar

Devrek’ te geçtiğimiz Kasım ayında hayata geçirilen yapboz projesinde kapsamında elde edilen gelir ile örnek sınıf hayata geçirildi.Zonguldak’ın Devrek ilçesinde geçtiğimiz Kasım ayında Devrek Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen yap boz satışlarında elde edilen gelir ile Devrek İstiklal İlköğretim Okuluna etkinlik sınıfı kazandırıldı.

Haber 02-03-18 15:41

Devrek’te Açılan Yapboz Sergisi Büyük İlgi Gördü

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yapboz sergisi büyük ilgi gördü.Zonguldak’ın Devrek ilçesinde açılan yapboz sergisi davetliler tarafından...

Yurthaber 14-11-17 16:57

Datçalı Yapboz Ustası Adını Dünyaya Duyurdu

Cavit AKGÜN/ MUĞLA, (DHA)- MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde yaşayan marangoz Yavuz Demirhan, yaptığı 3 boyutlu yapbozlar, Japonya'dan Kanada'ya birçok ülkede koleksiyonerler tarafından

Yurthaber 16-03-17 12:56

Emre Kaya Yeni Single İle İddiasını Sürdürecek

’Yapboz’ ve ’Esaret’ isimli single çalışmaları ile hayran kitlesini artıran ünlü besteci ve popçu Emre...

Yurthaber 16-08-16 11:10

Çocukların Yeni Eğlencesi 3 Boyutlu Yapboz

Eski yapbozların yerini, çocukların daha çok sevdiği 3 boyutlu yapbozlar almaya başladı.Çocuklar, hem eğlenceli hem...

Yurthaber 29-09-15 10:47
Van

Alanya Belediyesi’nden “çevremi Koruyorum” Kitabı Ve Yapboz

Antalya’nın Alanya Belediyesi tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk gününde ilkokul öğrencilerine ‘Çevremi Koruyorum’ adlı 20...

Yurthaber 28-09-15 16:40

Mhp Kastamonu İl Başkanı Maşalacı: “eğitim Sistemimiz Yapboz Tahtasına Çevrildi”

MHP Kastamonu İl Başkanı İbrahim Maşalacı, eğitim sisteminin yapboz tahtasına çevrildiğini söyledi.MHP’nin eğitim kurumlarıyla ilgili...

Yurthaber 09-03-15 20:14
YGS

“Yapboz” telefonlar geliyor

Modüler akıllı telefon konseptini uygulamaya çalışan firmalara, Google’dan sonra Puzzlephone modeli ile Circular Devices katıldı.

Haber 03-12-14 12:39

Başkan Özdemir’den Öğrencilere Hediye

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ziyaret ettiği okullarda öğrencilere Amasya konulu yapboz ve boyama seti...

Yurthaber 19-11-14 14:21

(özel Haber) Kırkpınar'a 'yapboz' Stadyum Geliyor

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı stadyumun kurulup sökülebilen 'yapboz' bir yapısının...

Yurthaber 09-07-14 17:40

Yol Kontrollerinde Mehmetçik Çocukları Sevindirdi

Gaziantep Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları yol kontrollerinde durdurdukları araçlardaki çocuklara yapboz hediye ederek...

Yurthaber 13-05-14 10:29

Minik Eller Yarışıyor

Bartın’da anasınıfı öğrencileri arasında yapboz, boyama ve hamurdan hayaller yarışması düzenlenecek.Bartın Gülpembe Koleji tarafından geleneksel...

Yurthaber 29-04-14 11:47

Türk Eğitim-Sen: Eğitim Yapboz Tahtasına Çevrildi

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, eğitimde eksiklikleri kapatma prensibiyle kurulan dershaneleri kapatmanın mantıklı...

Yurthaber 27-11-13 15:15