Birlesmis Milletler Mayin Eylem Servisi Haberleri

BM Türkiye Ofisi önünde insani ihtiyaçların Filistin'e ulaştırılması için eylem yapıldı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, insani ihtiyaçların koşulsuz şartsız Gazze'ye ulaştırılması için Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Ofisi önünde eylem yaptı.

Yurthaber 2024-01-19 15:46:37

Kongo'da katliam gibi polis müdahalesi! 48 ölü...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler karşıtı eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan çatışmalarda 48 kişi hayatını kaybetti...

Haber 2023-08-31 15:46:52

İstihbarat servisi ne demek? İstihbarat servisi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Istihbarat servisi şeklindedir. Peki, Istihbarat servisi ne demek?

Egitim 2022-05-18 20:11:45

Adana'nın Kozan ilçesinde okul servisi şoförleri caddeyi trafiğe kapatarak eylem yaptı

Adana'nın Kozan ilçesinde okul servisi şoförleri caddeyi trafiğe kapatarak eylem yaptı

Yurthaber 2022-02-07 12:39:35

İklim krizi: COP26 öncesi genç aktivistlerden liderlere 'Söz değil eylem' çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP26) öncesi İtalya'da bir araya gelen genç iklim aktivistleri, dünya liderlerine "söz değil eylem bekledikleri" mesajı verdi.

Haber 30-09-21 17:13

“Sıfır atık” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Ödülü’ne layık görülen Sıfır Atık Projesi’ni kendi birim ve alanlarında hayata geçiren Trakya Üniversitesi, bu kapsamda önemli bir işbirliği gerçekleştirdi.İsrafın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla önemli çalışmalar hayata geçiren Trakya Üniversitesi ve Teknik Masura Kâğıt Konik Fabrikası arasında işbirliği yapıldı.

Yurthaber 25-03-21 12:17

İtalya’da restoran sahiplerinden Covid-19 önlemlerine sivil itaatsizlik

İtalya’da, Covid-19 kısıtlamaları çerçevesinde sadece paket servisi yapmalarına izin verilen restoran sahipleri cuma günü dükkanlarını açarak bir sivil itaatsizlik hareketi başlattı.Korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 4 aydır müşteri kabul edemeyen restoran sahipleri, ekonomik olarak zor durumda olduklarını belirterek 15 Ocak’tan itibaren sivil itaatsizlik eylemine başladı.Sosyal medyada #ioapro (ben açıyorum) etiketiyle örgütlenen sivil itaatsizlik hareketine 48 farklı şehirde yaklaşık 60 bin işletmenin katılacağı bekleniyordu ancak katılımın beklenenin oldukça altında kaldı.İçişleri Bakanlığı eylem nedeniyle güvenlik güçlerinin ve kontrollerin sayısını arttırdı ve eyleme katılacak olan müşterilerin de cezaya tabi tutulacağını duyurdu.Monza kentinde daha önce eyleme katılarak restoranını açacağını duyuran Aldo Rotunno, 2 gün içinde 50’yi aşkın rezervasyon isteği aldığını söyledi.

Haber 16-01-21 03:37

Şanlıurfa Bozkır Koruma Strateji ve Eylem Planı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO) tarafından Türkiye’nin bozkır ekosistemlerinin korunması amacıyla yürütülen proje ile ilgili Şanlıurfa Bozkır Koruma Strateji ve Eylem Planının son haline getirilmesi ile ilgili toplantısı düzenlendi.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO), Türkiye’nin bozkır ekosistemlerinin korunması amacıyla Şanlıurfa Bozkır Koruma Strateji ve Eylem Planının son haline getirilmesi ile ilgili toplantısı düzenledi.

Yurthaber 23-09-20 15:12

Karadeniz'de sular ısınıyor! Rusya'nın savaş gemisi hamlesine AB'den sert uyarı

Avrupa Birliği (AB) Dış Eylem Servisi, Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’da iki savaş gemisinin inşasına başlamasının Karadeniz’deki güvenliğe olumsuz etkileyeceği konusunda uyarı yaptı.

Haber 29-07-20 00:33

AB’den Afrin’deki saldırıyla ilgili açıklama: Sorumlular mutlaka hesap vermeli

Avrupa Birliği (AB) Dış Eylem Servisi tarafından Afrin’de 40 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısına yönelik yapılan açıklamada, "Tahammül edilemez bir terör saldırısı. Sorumlular mutlaka hesap vermelidir" ifadelerini kullanıldı.

Haber 29-04-20 23:26

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İdlib'e ilişkin yeni çağrı: Gerginlikten geri adım atın

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında özellikle son 24 saatte tırmanışa geçen gerginlik nedeniyle ciddi korku duyduğunu belirterek, "Suriye'de süren çatışmalar boyunca bu en endişe verici anlardan biri. Acil bir eylem olmazsa, saat başı daha fazla tırmanma riski var." dedi.

Haber 29-02-20 00:19

Kayseri’de 112 Personeli Hizmet İçi Eğitimde Buluştu

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve Sağlık Bakanlığı Eylem Planları doğrultusunda, 112 personeline yönelik düzenlenen eğitim modülünün ilk oturumu 10 Şubat 2020 tarihinde tamamlandı.Erciyes Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Recep Baydemir’in, ‘İnme’ eğitimi programı sırasında, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.

Yurthaber 11-02-20 15:47

Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinden kadına yönelik şiddete karşı sessiz eylem

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, sessiz bir eyleme imza attı.Birleşmiş Milletler (BM) Şiddet Raporu’na göre dünyada her gün 137 kadın eşleri, erkek arkadaşları veya aile fertleri tarafından öldürülüyor.

Haber 26-11-19 10:05

Trump'ın iklim anlaşmasından çekilmesi 24 trilyon doları riske atabilir

Dünya Kaynakları Enstitüsü Sürdürülebilir Şehirler Global Direktörü Aniruddha Dasgupta: - "Düşük karbonlu kalkınmanın 2050'ye kadar sadece şehirlerde 24 trilyon dolar net fayda sağlayacağını hesaplıyoruz. Umuyorum olmaz ama Trump ve yönetiminin bu hareketi, iklim değişikliğine karşı tüm bu çabaları olumsuz etkileyebilir" - "Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi sırasında 7 milyon insan iklim değişikliğine dikkati çekmek için grev yaptı. Bu rakam, siyasi liderler ve hükümetler için çok önemli çünkü liderlerin iklim değişikliğine karşı sergiledikleri tutum ters tepebilir"

Finans 06-11-19 11:06

Rus istihbaratı, Kırım’da eylem planlayan Ukrayna yanlılarına operasyon yaptı

Rus istihbaratı, Kırım’da yanıcı ve patlayıcı maddelerle eylem planlayan Ukrayna yanlılarına operasyon yaptı.Ukrayna’da yaşanan iç savaşın ardından Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ın Sivastopol şehrinde Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından uzun süredir takip edilen bir grup Ukrayna yanlılarının evlerine geniş çaplı operasyonlar yapıldı.

Haber 11-10-19 09:45

UNICEF ve İslam Kalkınma Bankasından insani yardımlar için ortak fon

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ile İslam Kalkınma Bankası, Müslüman hayırseverlerin dünyada insani desteğe ihtiyacı olan milyonlarca çocuğa ulaşmasını sağlayacak ortak bir fon oluşturdu - İslam Kalkınma Bankası Başkanı Bandar Hajjar: - "2019'da dünyada 89 milyonu çocuk yaklaşık 184 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Şiddet, istismar, iklim değişikliğinden kaynaklı hastalık ve afetlerden en fazla çocuklar etkileniyor" - UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore: - "İslam Kalkınma Bankası ile olan bu yeni ortaklık, en savunmasız çocuklara hayati destek için ulaşma çabalarımızı hızlandıracak ve her çocuğun her hakkı elde etmesine yardımcı olması konusunda kolektif eylem gücümüzü gösterecek"

Haber 27-09-19 04:35

Erdoğan: İklim değişikliği, sonuçları itibariyle sınır tanımayan küresel bir sorundur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulu kapsamında katıldığı İklim Eylem Zirvesi’nde konuştu.

Haber 23-09-19 23:54

DHA DIŞ- Erdoğan: İklim değişikliği, sonuçları itibariyle sınır tanımayan küresel bir sorundur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulu kapsamında katıldığı İklim Eylem Zirvesi’nde konuştu.

Haber 23-09-19 23:42

Bakan Kurum'dan Guterres'e iklim sunumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelerek, BM İklim Zirvesi öncesi Türkiye'nin, Kenya ile eş öncülüğünü yürüttüğü Altyapı, Şehirler ve Yerel Eylem Çalışma Grubu'nun faaliyetlerinin sonuçlarını sundu

Haber 23-09-19 00:15

Petrol krizi endişeleri artarken dünya iklimi konuşacak

Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırılar sonrası petrol fiyatlarının yükseldiği ve jeopolitik gerilimlerin arttığı bugünlerde dünyanın gündemi, iklim krizinin etkilerini en aza indirmek için somut kararların alınması amacıyla 23 Eylül'de New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi'ne kayacak - Zirve öncesinde 20 Eylül itibarıyla 117 ülkede milyonlarca insanın katılımıyla "iklim grevleri" düzenlenecek - ABD Başkanı Trump'ın katılımının beklenmediği zirvede, gözler 2050 karbonsuzlaşma planını açıklaması beklenen Çin'de olacak - Birçok ülkenin 2030-2050 karbonsuz gelecek hedeflerini açıklayacağı zirvede, 70'in üzerinde uluslararası şirket de iklim değişikliğine uyum planlarını duyuracak

Finans 17-09-19 11:07

BM'den son dakika Arakanlı Müslüman açıklaması!

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara karşı şiddet eylemlerinin "soykırım niyetiyle" yapıldığının yeni delillerle pekiştiği ve hükümetin Müslümanlara karşı "sistematik ve geniş çaplı insanlık dışı eylem ve zulmünün" sürdüğünü duyurdu.

Haber 16-09-19 13:09

Limak Yatırım, UNDP'nin Eşitlik Mührü Programı'nı başlattı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından küresel ölçekte yürütülen "UNDP Eşitlik Mührü-Özel Sektör için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifika Programı"nın Türkiye pilot uygulaması, Limak Yatırım bünyesinde başlatıldı - Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir: - "Eşitlik Komitesi oluşturduk ve ortak anlayış geliştirmeye yönelik kurum içi eğitimler, çalışan anketleri ve bireysel görüşmeler gerçekleştirdik. Çalışmalarımız sonucunda bir yıllık eylem planı oluşturarak şirketimizde uygulayacağız"

Yurthaber 22-08-19 12:00

Limak Yatırım, UNDP'nin Eşitlik Mührü Programı'nı başlattı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından küresel ölçekte yürütülen "UNDP Eşitlik Mührü-Özel Sektör için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifika Programı"nın Türkiye pilot uygulaması, Limak Yatırım bünyesinde başlatıldı - Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir: - "Eşitlik Komitesi oluşturduk ve ortak anlayış geliştirmeye yönelik kurum içi eğitimler, çalışan anketleri ve bireysel görüşmeler gerçekleştirdik. Çalışmalarımız sonucunda bir yıllık eylem planı oluşturarak şirketimizde uygulayacağız"

Finans 22-08-19 11:59

Kadın dostu olma yolunda bir başkent

Yerel eşitlik eylem planını hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu plan çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısıyla ilk kez gerçekleştirilen “Kadın Kooperatifleri Çalıştayı”; Başkent’teki kadın üretici ve kooperatifleri ile sivil toplum kuruluşlarını ve belediyeleri bir araya getirdi.Başkent kadın dostu kent adayıBüyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN WOMEN) iş birliği ile düzenlenen çalıştay aracılığıyla Başkent’teki kadın kooperatiflerinin güçlenmesini amaçladıklarını söyleyen Başkan Yavaş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için “kadın dostu kent” adaylığı için başvurduklarını ifade etti.Yerel eşitlik eylem planı çerçevesinde kadınların üretime dahil edilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yavaş, önemli açıklamalarda bulundu:“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 150 bin aileye yardım ediyoruz ancak onlara zaten evlerinde ürettikleri şeyleri dışardan satın alıp vermenin bir çözüm olmadığını da düşünüyoruz.

Haber 05-08-19 15:50

Başkentli kadınlar gücünü birleştiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) iş birliğinde ilk kez başkentte üreten kadınların ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesi amacıyla “Kadın Kooperatifleri Çalıştayı” düzenlenecek.Kadınların üretime katılımını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine destek vermek üzere harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadınların gücünü birleştirmesi için önemli kararlar alınmasına da çalıştayla zemin hazırlayacak.Başkan Yavaş’tan kadınlara davetYerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında düzenlenecek çalıştay için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkent genelinde üreten tüm kadınları ’Kadın Kooperatifleri Çalıştayı’na davet etti.Büyükşehir belediyesinin ev sahipliğinde Crowne Plaza’da 5 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan çalıştayın açılışını da yapacak olan Başkan Yavaş, önemli mesajlar verecek.Kadın kooperatiflerinin önemiGöreve başladıktan sonra başkentte üretici kadınlarla sık sık görüşen ve büyükşehir belediyesinin ihtiyaç duyduğu birçok malzemeyi kadın üreticilerden alarak bir ilke imza atan Başkan Yavaş, kadın kooperatiflerinin ayakta kalması, tanıtılması ve ekonomik olarak güçlenmesi için destek olacaklarına vurgu yapacak.UN Women başta olmak üzere çalıştaya; İlçe Belediye Başkanları, Büyükelçiler, Kadın Kooperatifleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri de katılacak.

Yurthaber 03-08-19 09:50

İran'ın petrol ihracatına herhangi bir müdahale, anlaşmaya aykırı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi: - "İran'ın petrol taşıyan tankerinin alıkonulması veya petrol ihracatına ilişkin herhangi bir müdahale, Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2231 sayılı kararına aykırıdır"

Haber 28-07-19 17:48

Gölbaşı Belediyesi’nin Sürdürülebilir Kalkınma Yolculuğu başladı

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi, Sürdürülebilir Kentsel Gelişim protokolü yaparak Sürdürülebilir Kalkınma Yolculuğuna dahil oldu.Gölbaşı Belediyesi 2012 yılında Rio de Janeiro’da toplanan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda ortaya çıkan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, 2030 yılına kadar yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır.Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağının önemine dikkat çeken Belediye Başkanı İskender Yıldırım, “Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolüne imza atan belediyelerle iletişim, paylaşım ve iş birliğini içeren ve Türkiye’de alanında bir ilk olan Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı bizim için büyük önem arz etmektedir.

Yurthaber 17-07-19 14:45

Türkiye BM'deki YPG/PKK skandalını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı: - "Birleşmiş Milletler Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba'nın, terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde SDG'ye komutanlık eden PKK teröristi 'Ferhat Abdi Şahin' ile BM'nin Cenevre Ofisi'nde üyelerin bilgisi dışında bir araya gelerek 'Eylem Planı' imzalaması, BM adına son derece vahim bir gelişmedir, şiddetle kınıyoruz" - "Terörle mücadelede ön sırada bulunması gereken Birleşmiş Milletlerin, bir terör örgütüyle anlaşma yapması hiçbir şekilde izah edilemez"

Haber 02-07-19 12:46

Türkiye BM'deki YPG/PKK skandalını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı: - "Birleşmiş Milletler Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba'nın, terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde SDG'ye komutanlık eden PKK teröristi 'Ferhat Abdi Şahin' ile BM'nin Cenevre Ofisi'nde üyelerin bilgisi dışında bir araya gelerek 'Eylem Planı' imzalaması, BM adına son derece vahim bir gelişmedir, şiddetle kınıyoruz" - "Terörle mücadelede ön sırada bulunması gereken Birleşmiş Milletlerin, bir terör örgütüyle anlaşma yapması hiçbir şekilde izah edilemez"

Yurthaber 02-07-19 12:46

Vali Çağatay’dan “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü” mesajı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Vali Çağatay, yayımladığı mesajda, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak kabul etmiştir.

Yurthaber 26-06-19 17:50

Öğrenci servis şoförlerinden “Okul Paketi” eylemi

Okul servis araçlarıyla ilgili yeniden yapılan “Okul Paketi” düzenlemesiyle ilgili olarak Adıyaman’daki okul öğrenci servis şoförleri eylem yaptı.Öğrenci servisleri ile alakalı olarak yeniden düzenlenen “Okul Paketi” uygulamasının servis sürücülerini mağdur edeceğini belirten Adıyaman’daki öğrenci servisi şoförleri basın açıklaması düzenleyerek kent merkezinde servis araçlarıyla konvoy yaptı.Atatürk Bulvarı Sanayi Kavşağında toplanan öğrenci servisi şoförlerine Adıyaman Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Turabi Bayır ve Şehiriçi Servisçiler Kooperatifi Başkanı Yusuf Daşkol’da destek verdi.Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Adıyaman Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Turabi Bayır, “Okul Paketi” adı altında 3 boyutlu emniyet kemeri, koltuk sensörü, araç takip sistemi, kamera kayıt sistemi, dur levhası, otomatik kapı gibi bir çok şey istenmektedir.

Yurthaber 10-06-19 12:15

Iraklı iç göçmenlerin geri dönüş yolundaki mayın engeli

BM Mayın Eylem Servisi: - "Iraklı iç göçmenlerin DEAŞ'tan 2 yıl önce geri alınan bölgelere güvenli şekilde dönememesinin önündeki asıl sorun, enkaz altındaki mayın ve patlamamış bombalar"

Haber 09-06-19 16:45

Başkent’te Türk ve mülteci kadınlarla dayanışma etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yerel Eşitlik Eylem Planı” kapsamında Mülteci kadınlarla Türk kadınlarını ortak bir etkinlikte bir araya getirdi.Kültürler arası diyaloğu artırmak ve güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında kadınlar, Ankara turu ile keyifli bir gün geçirdi.Dolu dolu bir günBirleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği ile sürdürülen Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında yürütülen projeye katılan kadınlarla, Büyükşehir Sığınma Evleri’nde kalan şiddet mağduru kadınların buluştuğu etkinlik, çeşitli sosyal aktivitelerle gün boyu devam etti.Ankara kent gezisi ile başlayan programda; Hacı Bayram-ı Veli Camii, Hamamönü, Melike Hatun Camii ve Vakıf Eserleri Müzesini gezen kadınlar, kent tarihi hakkında ayrıntılı bilgi aldılar.Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından Büyükşehir Sığınma Evleri’nde kalan kadınlar için her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine bu yıl ilk kez mülteci kadınlar da davet edildi.Gençlik Parkı Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeği, Kent Orkestrası müzik dinletisi ile sona erdi.

Haber 24-05-19 11:57

AB: Venezuela’da askeri çözümlere inanmıyoruz

Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi (EEAS) Genel Koordinatörü Helga Schmid, “Venezuela’da askeri çözümlere inanmıyoruz” açıklaması yaptı.

Haber 22-05-19 18:42

Ukrayna’da bombalı eylem son anda önlendi

Ukrayna’nın Harkov şehrindeki metro istasyonunda planlanan bombalı eylem, istihbarat ekiplerince son anda engellendi.Rus istihbarat servisi tarafından organize edildiği iddia edilen bombalı eylem, amacına ulaşmadan Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU) tarafından engellendi.

Haber 22-03-19 17:34

GAÜN’ de Mülteci Ve Göçmen Hakları Paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Topluluğu tarafından hazırlanan “Sivil Toplum ve İnsan Hakları Bağlamında Mülteci ve Göçmen Haklarının Değerlendirilmesi" konulu Panel GAÜN Hukuk Fakültesi Amfisinde gerçekleştirildi.Gaziantep Barolar Birliği Başkanı Avukat Bektaş Şarklı’nın katılımı ve Hukuk Topluluğu Başkanı Rumeysa Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe; Gaziantep Valiliği İl Göç İdaresi Düzen ve Uyum Başkanı Mehmet Erbaş, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM) Temsilcisi Avukat Gaye Eylem Danış ve Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği’ni (UNHCR) temsilen katılan Avukat Işıl Özkeleş panelist olarak katıldı.

Yurthaber 27-12-18 15:40

Yenimahalle, ’Kadın Dostu Belediye’ unvanına kavuşuyor

Yenimahalle Belediyesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından yürütülen ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından desteklenen “Kadın Dostu Kentler Birleşmiş Milletler Ortak Programı” kapsamında, 2019-2020 yılında yürürlüğe alınacak Yerel Eşitlik Eylem Planı Sunumunu gerçekleştirerek Türkiye’de ’Kadın Dostu Belediye’ unvanını alan 5.

Yurthaber 13-11-18 09:45

Akdeniz ülkeleri İzmir’de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Barselona Sözleşmesi çerçevesinde bir araya gelen Birleşmiş Milletler Çevre Programı katılımcı ülkelerinin Deniz Çöpü En İyi Uygulamaları Bölgesel İşbirliği Toplantısına ev sahipliği yaptı.Birleşmiş Milletler Çevre Programı Akdeniz Eylem Planı kapsamında, Akdeniz’e kıyısı olan şehirlerin çevre ve yaşam kalitesini iyileştirme çabalarını tanımak ve sürdürülebilir kalkınmalarını teşvik etmek amacıyla ilk kez 2017 yılında verilen ödülü kazanan İzmir, Barselona Sözleşmesi MAP Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 2018 yılı teknik toplantısına da ev sahipliği yaptı.Tarihi Havagazı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Fransa, İtalya, Yunanistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kıbrıs, İsrail, Lübnan, Malta, Fas, Slovenya, Libya, Tunus ve Türkiye’nin temsilcileri katıldı.

Yurthaber 17-10-18 11:01

PAÜ’den ‘Dünya El Yıkama Günü’ açıklaması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Nezihan Yamandağ, Dünya El Yıkama Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, “3-4 dakikamızı alan basit gibi görünen bu eylem hayatımızı kurtarabilmektedir” dedi.Yamandağ, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından 15 Ekim tarihini Dünya El Yıkama Günü olarak kabul ettiğini hatırlattı.

Yurthaber 15-10-18 15:10

Trump : ‘Çocuklarımıza Uyuşturucusuz Bir Gelecek Sunalım’

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde uyuşturucuya karşı düzenlenen, ‘Uyuşturucu Sorunu Üzerine Küresel Eylem Çağrısı’ etkinliğine ev sahipliği yaptı

Haber 24-09-18 21:52

Akdeniz'de kurtarılan göçmenler Libya'ya geri götürüldü

Bir İtalyan gemisinin Akdeniz'de kurtardığı 108 göçmenin Libya'ya geri götürdüğü bildirildi - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalya Temsilciliği: "Libya, sığınılacak bir liman değil ve bu eylem uluslararası hukukun çiğnenmesine yol açmış olabilir" - İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini: "İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı, kurtarma operasyonunu koordine etmedi ve katılmadı"

Haber 31-07-18 18:47

BM: ABD'nin kararı endişe verici

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Antonio Guterres'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile yapılan Ortak Kapsamlı Eylem Planı anlaşmasından (JCPOA) geri çekileceğini ve ABD'nin yaptırımlarını yeniden başlatmaya başlayacağını duyurmasından derin endişe duyduğunu söyledi.

Haber 09-05-18 09:04

BM: ABD'nin kararı endişe verici

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Antonio Guterres'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile yapılan Ortak Kapsamlı Eylem Planı anlaşmasından (JCPOA) geri çekileceğini ve ABD'nin yaptırımlarını yeniden başlatmaya başlayacağını duyurmasından derin endişe duyduğunu söyledi.

Haber 09-05-18 02:53

KADEM Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "(Çocuk istismarı) Bakanlık olarak koruyucu ve önleyici hizmetlere büyük önem veriyoruz. Taraf olduğumuz Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında hazırladığımız strateji belgeleri ve eylem planları ile bu konuda yol haritamızı belirliyoruz. 2018-2023 dönemini kapsayan Ulusal Çocuk Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın da hazırlıklarını tamamladık ve en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz" - "İhmal ve istismar, çocuğun sağlığına, gelişimine ve onuruna karşı tehlike oluşturan her türlü fiziksel, duygusal ve cinsel şiddeti ayrıca çocuğun ihtiyacı olan sevgi, şefkat ve ilgiden mahrumiyeti barındıran bir davranış biçimi. Bu insanlık dışı davranışa karşı sesimizi sıfır tolerans anlayışıyla yükseltmek zorundayız"

Haber 04-05-18 14:13

İpek Yolu Görev Gücü Toplantısı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 8'inci İpek Yolu Görev Gücü Toplantısı Kayseri'de gerçekleştirildi - Dünya Turizm Örgütü Temsilcisi Fritz: "Bu toplantıda güncellenecek eylem planımız neticesinde, 4 yıllık bir süre içerisinde Türkiye ve diğer ülkeleri içerecek şekilde çalışmaların neticelerini görme imkanı bulacağız"

Haber 26-04-18 11:46

Doğu Guta için eylem ve gıyabi cenaze namazı

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, ablukada tuttuğu Doğu Guta'da yaptıkları katliam protesto edildi - Özgür-Der Başkanı Kaya: - "Esed rejimi, bütün bu zulümleri, vahşeti işlerken iki şeye dayandı, birincisi İran'ın ve Rusya'nın sınırsız katliam desteği, ikincisi ise bütün bir dünyanın umursamazlığı ve vurdumduymazlığı. Bütün dünya 7 yıl boyunca zulmü seyretti ve seyretmeye devam ediyor" - İHAK Genel Başkan Yardımcısı Sönmez: - "Ne Birleşmiş Milletler ne de İslam İşbirliği Teşkilatı, uluslararası mekanizmaların hiçbirisi kendi imtihanını vermedi. Karar vericiler vicdanlı halklardır, yani biziz. Kendi kardeşlerimize yapılan zulmün hesabını bizim sormamız gerekiyor. Hesap verecek olan Esed rejimi ile işbirliği yapan bütün katillerdir. İster siyasi ister askeri olsun"

Haber 16-03-18 16:30

Irak'ta IŞİD'den Temizlenenen Bölgelerde Mayın Tehlikesi

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Dairesi, IŞİD militanlarının Irak’ta binlerce patlayıcı madde bıraktığını bildiriyor. Örgüte göre bu, yaşadıkları yerleri terketmek zorunda kalan halkın evlerine güvenli bir şekilde dönmesini engelliyor

Haber 21-02-18 15:47

İran'da katılmadığı protestoların yüzü olan kadın

Protestolar sırasında İran'dan dünyaya ulaşan görüntüler arasında en fazla paylaşılanlardan biri beyaz başörtüsünü bir sopaya takarak eylem yapan Tahranlı kadına aitti. BBC İzleme Servisi ve sosyal medya ekibi bu görüntünün perde arkasını araştırdı.

Haber 03-01-18 21:00