Dogu Ve Guneydogu Anadolu Tarim Teknolojileri Haberleri

Yerli otomobil Togg, Sivas'ta bilişim lisesi öğrencilerine tanıtıldı

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X, Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluşturuldu.

Yurthaber 2023-05-10 13:34:24

Ankara’da açıldı Sivas’ta büyük heyecan uyandırdı

Millî Eğitim Bakanlığınca Ankara’da açılan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas’ta büyük heyecan uyandırdı.

Yurthaber 2023-05-08 15:03:02

Son dakika | Savunma sanayii için tarihi gün: Dünyada ilke imza atan TCG Anadolu göreve hazır! 27.4 bin ton...

Son dakika haberi: Savunma sanayiinde tarihi gün geldi; Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine girdi. 27.4 bin tonluk gemi ve savunma sanayiine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, projenin dünyadaki önemine vurgu yaparken "Bu tür projelerde elde ettiğimiz deneyimler bize yerli ve milliliği daha fazla olan teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor" dedi.

Haber 2023-04-10 14:49:59

Taşköprü'deki meslek lisesi fabrika gibi üretim yapıyor

Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve metal teknolojileri atölyesinde üretilen ahşap ve metal ürünler, yurdun dört bir yanındaki okullarda kullanılıyor.

Yurthaber 2023-04-05 11:13:24

Lise öğrencileri okuldaki süt ürünleri üretim merkezinde deneyim kazanıyor

Düzce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin merkezde ürettiği yoğurt, ayran peynir gibi süt ürünleri, taşımalı eğitim kapsamındaki arkadaşlarına ulaştırılıyor - Gıda Teknolojileri Alan Şefi Kadriye Çaloğlu: - "Çocuklar çok ilgili ve heyecanlılar. Özellikle laboratuvardaki uygulamalara katılımları çok iyi. Deneyler, analizler onlara çok keyif veriyor"

Yurthaber 16-06-22 11:22

Batmanlı meslek lisesi öğrencileri, Almanya ve Portekiz'de staj yapacak

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Doğan Kümet: - "Projedeki amacımız kimya teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerimizin Avrupa'da eğitim öğretim ortamları ile bireysel ve sektör bazlı çalışmaları görmelerini sağlamak"

Yurthaber 28-04-22 15:33

Meslek lisesinde geliştirilen uygulamayla okul öncesi kurumların takip sistemi kolaylaşacak

Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Abdullah Öselmiş: - "Uygulamanın amacı öğretmenlerimizin tamamıyla yönetimsel işleri çok hızlı ve verimli bir şekilde yapabilmeleri" - Okul Müdürü Hamit İzdaş: - "Devletimizin öncelikleri doğrultusunda geliştirdiğimiz proje ile çocuklarımızın takibini öğrencilerimizin velilerle buluşmasını varsa eksikliklerin giderilmesini, iyi taraflarının güçlendirilmesini hedefliyoruz"

Yurthaber 12-04-22 14:09

Ordu'da öğrenciler atık su tesisatı malzemelerini aksesuara dönüştürüyor

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atık malzemelerden yaptığı avize, duvar lambası ve süsünün, okul döner sermaye işletmesi aracılığıyla satışa sunulması hedefleniyor - Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Bölümü Öğretmeni Coşkun Yüce: - "Burada en önemli konu hurdaya atılması gereken malzemeler öğrencilerin ellerinde esere dönüşerek yeniden ekonomiye kazandırılmış oluyor"

Yurthaber 03-03-22 13:27

Fabrika gibi okulun cirosu 1 milyon lirayı aştı

Bitlis'teki Cemil Özgür Meslek Teknik Anadolu Lisesinde geçen yıl kurulan ve günlük 8 ton kimyasal madde üretimi yapılan atölyede hazırlanan dezenfektan ve temizlik malzemeleriyle çevre illerdeki okulların ihtiyacı karşılanıyor - Kimya Teknolojileri Alan Şefi Nargül Korkmaz: - "Hakkari, Van, Siirt ve Ağrı gibi çevre illere desteğimiz oldu. Yıl bitmeden 1 milyon lira ciroyu aşmış durumdayız" - Öğrencilerden Mehmet Savucu: - "Burada ürettiğimiz ürünleri Bitlis ve bölgedeki okullara gönderiyoruz. Burada hem meslek öğreniyoruz hem de para kazanıyoruz"

Yurthaber 11-12-21 11:43

Meslek lisesinde, güneş enerjisiyle çalışan kompost makinesi geliştirildi

Konya'daki Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, geliştirdikleri evsel atıkların değerli toprağa dönüşümünü sağlayan modelle, ödüle de layık görüldü - Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğretmeni Mehmet Ali Yılmaz: - "Makine güneş enerjisiyle çalıştığı için geri dönüşüme yine katkı sağlamış oluyor. Güneş panelinden yaptığı şarjla hiç güneş görmeden ortalama 48 saat çalışabiliyor"

Yurthaber 27-11-21 11:21

Biyomedikal sektörünün aranan elemanları bu okulda yetişiyor

Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2007'den itibaren Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı'nda tıbbi cihazların bakım-onarım, montaj ve tasarımını yapan öğrencileri sektöre hazırlıyor - Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ: - "Mezun olan öğrencilerimizden iş isteyenlere 3-5 aylık kurslar süresince 3'er bin lira, daha sonrasında işletmeyle anlaşarak 4-5 bin lira gibi maaşlarla girmelerini sağladık. Buradan mezun olup 'Ben iş istiyorum.' diyen öğrencilerimizin hiçbirini boş bırakmadık"

Yurthaber 22-10-21 11:18

Meslek lisesinde geliştirilen telefon uygulamasıyla tarım zararlıları tespit ediliyor

İnegöl'de eğitim veren Hacı Sevim Yıldız 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bilişim teknolojileri alanında öğretmen ve öğrencilerin çalışmasıyla hazırlanan program, tarım zararlısı böceğin fotoğrafını tanıyor, hakkında bilgi veriyor ve mücadele yöntemlerini anlatıyor - Bilişim Teknolojileri Alanı Atölye Şefi Musa Selman Kunduracı: - "Lokal veri tabanından internet bağlantısı olmadan, herhangi bir izin olmadan yapıyor çünkü kullanıcının gittiği yerde internet bağlantısı olmayabilir. Bu bilgilere internete bağlanmadan erişebilmesi lazım. Şu anda Türkiye'de en çok mahsul alınan tarım ürünlerinin zararlılarını tespit ettik, programımıza bunları ekledik"

Yurthaber 08-10-21 11:05

ÜRETİMDEN İHRACATA TARIM - Tekirdağ Ziraatbiyotek'te bitki doku kültürüyle hastalıklardan arındırılmış bitkiler üretiliyor

NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen Arat: - "En son ada çayı üretimi yaparak çiftçilerimize dağıttık. Tıbbi aromatik bitkiler üzerine de üretim çalışmalarımız var. Aynı zamanda belediyelere süs bitkisi temini için çalışmalar yapıyoruz" - Ziraatbiyotek Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sefer Demirbaş: - "En son yaptığımız çalışmada İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Anadolu Ada Çayı Üretim Projesine katkı sağladık. Proje kapsamında 100 bin fide üretildi. Bu fideler de çiftçilere dağıtıldı"

Yurthaber 19-06-21 11:02

Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı'na katılan lise öğrencilerinin ürettiği ahşap oyuncaklar ilgi görüyor

Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Yoğurtçu: - "Farkındalık olsun diye ahşap oyuncak grubumuzla fuara çıktık. Dünya genelinde de bu ahşap oyuncak revaçta olan bir olay. Nijerya ekibiyle bir görüşmemiz oldu, birkaç oyunumuzu çok beğendiler, fiyat teklifimizi verdik, büyük olasılıkla da Nijerya'ya ahşap oyuncak göndereceğiz" - İTSO ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ: - "Burada yurt dışından çok ciddi bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Dünyanın 80-90 ülkesinden ziyaretçiler geliyor. Ziyaretçilerimiz tematik lisenin ürünlerini burada görme şansına sahip oluyor"

Yurthaber 09-04-21 11:18

Efeler’den lise öğrencilerine mesleki atölye teklifi kabul edildi

Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Dezenfektan Üretimi, Egzoz Emisyon ve Yıkama Servisinin açılması teklifi, Efeler Belediyesi Nisan Ayı 2’nci Meclis toplantısında oy birliği ile kabul edildi.Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motor Teknolojileri Alanı içerisinde mesleki eğitim gören öğrencilerin mesleki yeterliklerini geliştirmek ve aile ekonomilere katkı yapabilmeleri amacıyla okul bünyesinde Dezenfektan Üretimi, Egzoz Emisyon ve Yıkama Servisi açılacak.Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün arasında ‘Mesleki/Teknik Eğitime Destek ve Yerel Yönetim İle AR-GE İşbirliği’ Protokolü imzalanmıştı.

Yurthaber 05-04-21 17:41

Safranbolu’da Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi devam ediyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" Projesi kapsamında faaliyetler devam ediyor.Proje kapsamında Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lisesi ile Bilim Sanat Merkezi tarafından ortak yürütülen faaliyetlerde öğrencilerin gelecek teknolojileri konusunda yetkinliklerinin artırılmasına yönelik "Güneş Sistemi ve Gezegenler", "Bakteri Ekim Tekniği", "3D Tasarım ve Üretim", "Drone Programlama" faaliyetleri yürütüldü.İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Meslek liselerimizin pandemi döneminde ortaya koydukları performansla ne kadar önemli olduğuna şahit olduk.

Yurthaber 31-03-21 15:25

GAP Tarım Fuarı 6-9 Nisan’da Gaziantep’te

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası ve KOSGEB’in destekleri ile Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nın (GAPTARIM) 12’ncisi 06-09 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Sektörü Gaziantep’te buluşturan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılarda bulunan fuar, çok sayıda ilden katılımla Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenecek.

Yurthaber 15-03-21 13:56

Mesleki lisesi öğrencileri ilçe halkının tarım aletlerinin ve bilgisayarlarının bakımını yapıyor

İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bünyesinde bulunan Makine ve Tasarım Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Bilişim Teknolojileri alanlarındaki imkânlarla "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor" Projesi kapsamında ilçe halkının traktörlerinin, tarım aletlerinin ve bilgisayarlarının bakım ve onarımlarını ücretsiz yapmaya devam ediyor.Projenin amaçlarına uygun olarak yapılan çalışmalarla; velilerin eğitim-öğretim ortamına katılımı sağlanıyor.

Yurthaber 19-02-21 12:26

NETAFİM’den Başkan Akay’a ziyaret

Dünya’nın sayılı Akıllı Tarım Uygulamaları üreticilerinden Netafim firmasının Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Pınar Parmaksız ile beraberindeki heyet, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı makamında ziyaret ederek, Kayseri Şeker ve Netafim’in Akıllı Tarım Teknolojileri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.Netafim Türkiye Satış Direktörü Okan Başaran, İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürü Hikmet Çetin ile Karadeniz Satış Temsilcisi Serdar Kırmacı’nın da katıldığı ziyarette, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Avni Hokkaömeroğlu, Harun Halıcı, Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu ve Ziraat Koordinatörü Oğuzhan Ulu da hazır bulundular.Netafim Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Pınar Parmaksız, Türkiye ve Kayseri Şeker gibi kurumsal firmaların, çiftçilerin kaliteli tarım ürünleri yetiştirmesine yardımcı olacak; Akıllı Sulama, Sürdürülebilir Tarım ve Agronomik Uzmanlık konularında çok önemli mesafeler kat edildiğini belirterek, Kayseri Şeker’in hedeflerine ulaşmak adına izlediği politikaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.Başkan Akay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri Şeker’in sürdürülebilir tarım planlarının daima; tarım yapılan arazinin, çiftçilerin, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunmasını geliştirecek, sistem ve uygulamalar üzerine olduğunu söyledi.

Yurthaber 10-02-21 15:19

NETAFİM’den Başkan Akay’a ziyaret

Dünya’nın sayılı Akıllı Tarım Uygulamaları üreticilerinden Netafim firmasının Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Pınar Parmaksız ile beraberindeki heyet, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı makamında ziyaret ederek, Kayseri Şeker ve Netafim’in Akıllı Tarım Teknolojileri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.Netafim Türkiye Satış Direktörü Okan Başaran, İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürü Hikmet Çetin ile Karadeniz Satış Temsilcisi Serdar Kırmacı’nın da katıldığı ziyarette, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Avni Hokkaömeroğlu, Harun Halıcı, Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu ve Ziraat Koordinatörü Oğuzhan Ulu da hazır bulundular.Netafim Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Pınar Parmaksız, Türkiye ve Kayseri Şeker gibi kurumsal firmaların, çiftçilerin kaliteli tarım ürünleri yetiştirmesine yardımcı olacak; Akıllı Sulama, Sürdürülebilir Tarım ve Agronomik Uzmanlık konularında çok önemli mesafeler kat edildiğini belirterek, Kayseri Şeker’in hedeflerine ulaşmak adına izlediği politikaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.Başkan Akay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri Şeker’in sürdürülebilir tarım planlarının daima; tarım yapılan arazinin, çiftçilerin, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunmasını geliştirecek, sistem ve uygulamalar üzerine olduğunu söyledi.

Yurthaber 10-02-21 15:19

Dünyanın en büyük maratonuna dördüncü kez ev sahipliği yaptı

Dünyanın en büyük ve kapsamlı oyun geliştirme etkinliği olan “Global Game Jam’e” (GGJ) dördüncü kez ev sahipliği yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Zeugma Oyun Teknolojileri ve Oyunlaştırma Merkezi (ZOOM), Güneydoğu Anadolu Bölgesinde GGJ’yi gerçekleştiren tek oyun merkezi olarak, dijital oyun sektörünün üretkenliğine katkı sunuyor.Dijital oyun sektörüne yön veren çalışmalar yapmayı amaçlayan HKÜ, GGJ’ye dördüncü kez ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 02-02-21 13:50

Öğrencilerden sosyal mesafe cihazı

Adıyaman’ın Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri sosyal mesafe cihazı yaptı.Robotik kodlama eğitimi alan Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Recep Akbaşlı ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bahattin Kuş rehberliğinde, hazırladıkları proje ile salgın döneminde sosyal mesafeyi ayarlamak amacıyla geliştirdikleri sosyal mesafe sensörünü tanıttı.Öğrenciler hazırladıkları proje ile sosyal mesafe kuralları kapsamında 1,5 metrelik sosyal mesafeyi korumayı amaçlandı.

Yurthaber 21-01-21 14:44

Anadolu Üniversitesi özel sektör iş birlikleri ile öğrencilerine katkı sağlamaya devam ediyor

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Başarsoft Firması ile coğrafi bilgi sistemleri ve teknolojileri alanında iş birliği protokolü imzaladı.Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen imza töreninde, AÜ Rektörü Prof.

Yurthaber 30-12-20 15:14

Meslek liselerinde inovasyon kampı başladı

Meslek liselerine yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile TR82 Bölgesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen E-Challenge inovasyon kampları başladı.Kadınların ve Gençlerin İşgücü Potansiyelinin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde meslek liselerine yönelik düzenlenen Dijital Tarım Teknolojileri temalı e-challenge inovasyon kampı başladı.

Yurthaber 24-11-20 13:51

Sivas’ta öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek

Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ile ASELSAN Hassas Optik A.Ş.

Yurthaber 10-11-20 09:52

Türkiye birincisi öğrencilerden Savaşçı’ya ziyaret

Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören ve geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı (İHA) ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Liseler Arası İHA yarışmasında birinci olan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’yı ziyaret etti.Elde ettikleri başarıyla Sivaslıları gururlandıran öğrencileri tebrik eden Savaşçı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir süre öğrenciler Emre Sait İnanıcı, Ferhat Karadeve ve Enes Ceylan ile sohbet etti.

Yurthaber 01-10-20 18:23

LGS tercih dönemi öncesinde PYK üyeleri öğrencileri teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında illerde de belirlenen İl Protokol Yürütme Kurulları (PYK) Liselere giriş sınavı (LGS) tercih dönemi arifesinde öğrenci ve velilere Meslek liselerinin önemini anlatarak tercih de bulunmaları yönünde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Protokol Yürütme toplantısının ardından harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Protokol Yürütümü Kurulu (PYK) protokol kapsamında oluşturulan okulların idarecileri ile öğrencileri, LGS tercih dönemi öncesinde tanıtım faaliyetlerinde bulunarak şehrin çeşitli noktalarında stant açtılar.LGS tercih döneminin son günlerinde çalışmalarına hız veren Erzurum İl Protokol Yürütme Kurulu protokol çerçevesinde belirlenen Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yakutiye Elektrik Elektronik Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Sultan Abdülhamit Raylı sistemler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yine Yakutiye bölgesinde bulunan Mecidiye ve Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’nin daha çok tercih edilmesi için şehrin önemli yerleri ile AVM ve öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde bilgilendirme amaçlı stant açarak öğrenci ve velilere Meslek liselerinin tanıtımı yapıp , tercih döneminde lise tercihinin, gençlerin kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamasında ve doğru meslek seçiminde kilit rol oynadığını anlatmaya çalışıyorlar.Konu ili ilgili olarak bugün kent meydanında bir araya gelen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve İl Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Oral, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Salih Kaygusuz, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Atatürk MTAL Müdürü Osman Aksakal, Yakutiye Elektrik Elektronik Teknolojileri MTAL Müdürü Zakir Akkuş, Sultan Abdülhamit Raylı Sistemler MTAL Müdürü Fahrettin İlter, Hamidiye MTAL Müdürü İstek Bulut ile Cumhuriyet MTAL Müdürü Çiğdem Hopur Kent meydanında bir araya gelerek kurulan stantların önünde Meslek liselerinin önemini anlatıp, Meslek liselerinin faaliyetleri hakkında öğrenci ve velilere bilgiler verdiler.Öte yandan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve İl Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Oral, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Salih Kaygusuz yaptıkları açıklamada, öğrencilerin yapacakları tercihlerde, meslek liselerine öncelik vermelerinin önemine dikkati çekerek şu ifadelere yer verdiler.

Yurthaber 27-07-20 16:44

Öğretmenler kendini dezenfekte eden akıllı kapı kolu tasarladı

İzmir Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde geliştirilen kapı koluyla, sosyal ve kamusal alan hareketliliğinin yoğun olduğu noktalarda izolasyonun etkin kontrolü amaçlanıyor - Bilişim Teknolojileri öğretmeni Vahap Doğan: - "Cihaz kapıdaki açma-kapama hareketini algılıyor ve belli bir süre sonra aktif hale gelip ultraviyole ışınlarla kendini temizliyor. Bunu 50-70 lira maliyetle hazırladık. Ama seri üretime geçtiğinde maliyet daha da düşecektir"

Yurthaber 17-07-20 11:49

Maske üretim makinesi yaptılar, saatte 400 maske üretiyor

Koronavirüsün başladığı ilk günlerde sağlık ve emniyet çalışanları için yüz koruyucu siperlik maske üreten Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri şimdi de ‘Cerrahi Maske Üretim Makinesi’ yaptı.Okulun, Makine Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümü öğretmenlerinden oluşan ekibin çalışmaları sonuçlandı ve üretime başlayan cihaz, büyük beğeni topladı.

Yurthaber 10-07-20 18:30

Atatürk Üniversitesi Türkiye için uzayı gözleyecek

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: - "Doğu Anadolu Gözlemevi'nin sadece uzay bilimlerinde değil uzay teknolojileri ve atmosfer bilimlerinde de büyük atılımlar yapılmasına fırsat sağlayacağına inanıyorum"

Yurthaber 10-07-20 12:06

Sınavla öğrenci alınan okullar arasına girdi

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, bir proje kapsamında yapılan istişareler, mutabakatlar sonucunda özel program ve proje uygulayan okul ’Proje Okulu’ ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da ’Sınavla öğrenci alınan okul’ statüsü de verildi.Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri ve Makine Teknolojileri alanlarına sınavla öğrenci alınacaktır.

Yurthaber 06-07-20 15:07

Eğitim fakültesinden öğretim elemanlarına uzaktan eğitim dersleri

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim elemanları öncülüğünde, uzaktan eğitim etkinliklerinin planlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi sürecine katkı sağlayacak “Canvas Anadolu Öğrenme Yönetim Sistemi Eğitimi” adlı projeyi hayata geçirdi.Eğitim etkinlikleri yüz yüze ve çevrim içi katılıma olanak sağlayacak biçimde planlanarak öğretim elemanlarının tercihine sunuldu.

Yurthaber 04-07-20 16:45

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünden sensörlü dezenfektan

İzmir Kemalpaşa Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bina girişlerinde kullanılmak üzere sensörlü dezenfektan cihazı üretildi.Kemalpaşa Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Alanı ile Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı öğretmenleri tarafından geliştirilen dezenfeksiyon cihazı, özellikle kapalı alanlarda ve bina girişlerinde, korona virüsün ve diğer virüslerin etkisizleştirilmesi için tasarlandı.

Yurthaber 16-06-20 14:20

Emet Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Metal Teknolojileri Bölümü

AK Parti Emet İlçe Başkanı Süleyman Ciner, Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde metal teknolojisi bölüm açılmasının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.Başkan Ciner, yaptığı açıklamda, ’’Bölgemizde başta Emetbor işletmesi olmak üzere sanayi alanındaki işletmelerde en çok ihtiyaç duyulan metal işleri bölüm mezunu işçi mezun sayısın artırma adına yürütülen bakanlık nezdinde çalışmalar sonunda ilçemize Metal İşleri bölümü kazandırıldı.

Yurthaber 15-06-20 09:41

Hedef eTwinning de iki yeni ödül

Van’ın Gürpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi, eTwinning projeleri çerçevesinde iki yeni projeyle güzel bir başarı yakalamayı hedefliyor.Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Destek Servisi tarafından ulusal ve de uluslararası alanda yürütülen eTwinning projelerine Van’ın Gürpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi iki yıl üst üste katılım sağlayarak büyük bir başarıya imza attı.Geçtiğimiz yıl yürüttükleri eTwinning projesiyle büyük başarı elde eden okul, ulusal ve Avrupa kalite etiketleriyle ödüle layık görülmüştü.eTwinning projeleri kapsamında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Van’ın Gürpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu yıl yine iki önemli proje ile çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yurthaber 11-05-20 15:27

MEB, ilk solunum cihazını üretti

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu ilk solunum cihazı, Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde üretildi.

Haber 16-04-20 09:04

Kütahya’da 0-10 yaş bebek ve çocuklar için maske üretiyorlar

Korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle ihtiyaç duyulan tek kullanımlık maske üretimine başlayan Kütahya Haymana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetişkin maskesinin yanında Türkiye’de ilk defa 0-10 yaş bebek ve çocuk maskesi üretiyor.İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, okulu ziyaret ederek, maske üretimini yerinde incelediler.Maske üretimi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nur Öziltürk, ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un Meslek Liselerinde yapılan üretimleri teşvik etmeleri vesilesiyle, okulumuz ve Moda Tasarım Teknolojileri alanı olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde bu hizmetin içinde olmak, sadece sağlık çalışanlarının değil, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de desteği ile tek kullanımlık maske üretimine başladık.

Yurthaber 03-04-20 11:46

Çeşmeli öğretmenler, sağlık çalışanları için siperlik üretti

Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, evlerinde ürettikleri siperlikleri sağlık çalışanlarına teslim etti.Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri, korona virüsü salgınında risk altında olan sağlık çalışanları için siperlik üretti. Evlerinde 3D yazıcılarla, kısıtlı imkanlarla siperlik üreten öğretmenler, ilk ürettikleri siperlikleri Alaçatı’daki Aile Sağlık Merkezinde görev yapan sağlık çalışanlarına teslim etti.Bir siperliğin 3D yazıcıda 2 saatte yapılabildiğini belirten öğretmenler, Çeşme Aile Sağlığı Merkezi içinde siperlik yapmaya başladıklarını belirterek, malzeme için sıkıntı yaşadıklarını, kendilerine malzeme sağlanabildiği takdirde Çeşme’deki tüm sağlık çalışanlarına siperlik üretmek istediklerini ifade etti.

Yurthaber 31-03-20 14:17

Çeşmeli öğretmenler, sağlık çalışanları için siperlik üretti

Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, evlerinde ürettikleri siperlikleri sağlık çalışanlarına teslim etti.Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri, korona virüsü salgınında risk altında olan sağlık çalışanları için siperlik üretti. Evlerinde 3D yazıcılarla, kısıtlı imkanlarla siperlik üreten öğretmenler, ilk ürettikleri siperlikleri Alaçatı’daki Aile Sağlık Merkezinde görev yapan sağlık çalışanlarına teslim etti.Bir siperliğin 3D yazıcıda 2 saatte yapılabildiğini belirten öğretmenler, Çeşme Aile Sağlığı Merkezi içinde siperlik yapmaya başladıklarını belirterek, malzeme için sıkıntı yaşadıklarını, kendilerine malzeme sağlanabildiği takdirde Çeşme’deki tüm sağlık çalışanlarına siperlik üretmek istediklerini ifade etti.

Yurthaber 31-03-20 14:17

Kırşehir, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Covid-19’a karşı dezenfektan üretimi yapılıyor

Kırşehir, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Covid-19 virüsüne karşı dezenfektan üretimi yapıyor.Sağlık Bakanlığı koordinesinde yürütülen okullarda eş zamanlı hijyen uygulaması ve Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında, Kırşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, okul ve kurumların ihtiyacı olan dezenfeksiyon sülisyonu üretimini yapıyor.Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nünde katkılarıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Covid-19 virüsü ile mücadelede sürecine dahil olarak, Ahi Şehri Kırşehir’de fırsatçılara imkan vermemek için, işin maddi boyutlarına bakılmadan gece yarılarına kadar çalışarak ekonomik, sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde çalışmalarını yürütüyor.Hazırlanan 15 ton 1.etap dezenfektan solüsyonu ile 50 adet ilaç pompaları 79, ilçedeki 90 okul ve kurum binasına, İl Milli Müdürlüğü araçlarıyla ulaşım sağlanarak dezenfekte işlemi gerçekleştirildi.İl ve İlçelerdeki Kaymakamlıkların, Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörler ile şahısların yoğun taleplerini karşılamak üzere 25 ton dezenfektan solüsyonu üretimi yapılarak ihtiyaçların karşılanması sağlandı.Kırşehir Valililiği, İl Emniyet Müdürlüğü binalarının dezenfekte işlemleri ile camilerin, imkanı olmayan 65 yaş üstü vatandaşların (talepleri doğrultusunda) dairelerinin dezenfekte işlemleri, öğrenciler ve vatandaşların ulaşımında kullanılan resmi veya şahıslara ait 118 adet servis aracı ticari ve hususi 44 aracın dezenfekte işlemleri, Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirildi.Dezenfektan üretimleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Turan Altıok, Teknik Müdür Yardımcısı Hakan Akpınar, Kimya Teknolojileri Alan Şefi Murat Güneş, Kimya Teknolojisi Alanı Öğretmeni İsmail Arık ve durumu uygun olan on öğrencinin çalışmalara katkıda bulunması ile yapılıyor.

Yurthaber 30-03-20 10:50

Sanko Şirketleri Gap Tarım Fuarı’nda

SANKO Holding’in iş ve tarım makineleri sektörlerindeki şirketleri Başak Traktör, MST İş ve Tarım Makineleri ile Asko Claas Tarım Makineleri, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenen 11’inci Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda (GAPTARIM) ürünlerini çiftçilerle buluşturdu.SANKO Holding’e bağlı iş ve tarım makineleri sektörlerindeki şirketleri, Gaziantep Sanayi Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği destekleriyle düzenlenen fuara katıldı.

Yurthaber 05-03-20 11:33

Sanko Şirketleri Gap Tarım Fuarı’nda

SANKO Holding’in iş ve tarım makineleri sektörlerindeki şirketleri Başak Traktör, MST İş ve Tarım Makineleri ile Asko Claas Tarım Makineleri, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenen 11’inci Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda (GAPTARIM) ürünlerini çiftçilerle buluşturdu.SANKO Holding’e bağlı iş ve tarım makineleri sektörlerindeki şirketleri, Gaziantep Sanayi Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği destekleriyle düzenlenen fuara katıldı.

Yurthaber 05-03-20 11:32

SAKRAD’dan lise öğrencilerine amatör telsizcilik eğitimi

Sakarya Yunus Emre Anadolu Lisesinde Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Elektronik Haberleşme Teknolojileri Derneği (SAKRAD) tarafından amatör telsizcilik ve afet haberleşmesi konulu eğitim verildi.Sakarya Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda SAKRAD Başkanı Gürel Özbakış ve Denetim Kurulu Başkanı Yavuz Şişman tarafından gerçekleştirilen eğitimde telsizin tanımı ve mahiyeti, günlük hayatta ne işe yarayacağı ve nasıl kullanılacağı, amatör telsizciliğin kapsamı ve amatör telsizci olmak için neler yapılması gerektiği gibi konular hakkında bilgi verildi.

Yurthaber 28-02-20 09:31

Çeşme’deki okul, Mekanik Tasarım ödülü kazandı

Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi First Lego League Takımı, Robokod Robosörf Mekanik Tasarım Ödülü kazandı.RoboKod İzmir Girişimcilerinin "İzmir’in Yeni Girişimcileri Robotik Eğitimleri ile Yetişiyor" projesi kapsamında, İzmir genelinde 35 devlet okulunda eğitim gören öğrencilerin robotik eğitim almaları sağlanırken, Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego Leauge (FLL) turnuvalarına da katılım sağladı.Turnuvaya katılan Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi First Lego League takımı, başarı göstererek Mekanik Tasarım Ödülü kazandı.RoboKod İzmir Girişimcilerinin "İzmir’in Yeni Girişimcileri Robotik Eğitimleri ile Yetişiyor" projesi, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Bölümü - İzmir EBA İçerik Geliştirme Ekibi koordinesinde, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın destekleri ve İzmir Bilim Park, Teknopark İzmir, DEPARK ve Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliği ile gerçekleşiyor.

Yurthaber 24-02-20 13:29

Lise öğrencileri hem okuyorlar hem de üretiyor

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler, masa ve sıra üretimi yaparak hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyor.Güroymak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Metal Teknolojileri Bölümü ve Mobilya ve İç Tasarım Alanında okuyan öğrenciler, bazı günlerde okulda sıra ve masa üretirken haftanın geriye kalan günleri ise okullarında ders alıyorlar.

Yurthaber 17-02-20 14:56

Okulun enerji ihtiyacının yüzde 50'si güneş ve rüzgardan

Hatay'da Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında çatıya yerleştirilen güneş paneli ve rüzgar gülü sayesinde okulun elektrik ihtiyacının yüzde 50'si karşılanıyor - Yenilenebilir enerji teknolojileri alanı öğretmeni Mustafa Kara: - "Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla yıllık 22 bin liralık tasarruf sağladık. 24 güneş panelimiz ve 2 rüzgar gülüyle okulumuzun konferans salonu, çevre aydınlatması ve farklı noktalardaki enerji ihtiyacı karşılanıyor. Bir yıl içinde yüzde 50 gibi bir tasarruf sağlandı"

Yurthaber 03-02-20 11:02

İletişim fakülteleri Gelecek 100 Yılın Habercileri projesini değerlendirdi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun: - "Anadolu Ajansının bu projesi özellikle gazetecilik alanında, habercilik alanında eğitim gören ve bu alanda kendine kariyer hedefleyen genç arkadaşlar için çok önemli bir kendini gösterme fırsatı yaratacak. İletişim fakültelerinin önemli bir ihtiyacını giderecek bir çalışma. Umarım Anadolu Ajansı, başvuru ve kısıtlı bir sürede yürütüleceği düşünülen çalışmanın sürekli hale gelmesini sağlayacak mekanizmaları da üretir" - İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan: - "Doğrudan uygulamaya yönelik bu projeyle öğrenciler mesleğin gerektirdiği ciddiyete ve özene sahip olma yolunda duyarlılık göstermeyi daha şimdiden öğrenmeye başlayacaklardır. Projenin medyanın çoklu ortamlarda kendi gösteren bir formata büründüğü düşünüldüğünde, öğrencilerimizin, önceki kuşaklara göre daha üretken olduğunu düşündüğümüz bu formatta başarılı olacaklarını ve bunu göstermenin de bu projeyle mümkün olacağını düşünüyorum" - Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör: - "İletişim eğitimi görmekte olan gençlerin ve onlara eğitim vermekte olan öğreticilerin bu eğitim öğretim sürecini sektörle iş birliği halinde götürmeleri, yeniliklerin uygulanması ve yeni teknolojileri kullanım becerisinin güçlendirilmesi açısından da önemlidir" - Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kemal Suher: - "Tarih boyunca hem üretim hem de eğitim işlevi görmüş olan bir kurumun, gelecek vizyonunu eğitim üzerine kurduğunu göstermesi iletişim fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri için çok kıymetlidir"

Haber 16-01-20 11:09

Meslek lisesinde üretilen temizlik ve kozmetik ürünleri yok satıyor

İzmir Kemalpaşa Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Kimya Teknolojileri Bölümü öğrencileri tarafından üretilen temizlik ve kozmetik ürünlerinin satışından 1 milyon liralık ciro elde edildi - Okul, yoğun ilgi dolayısıyla kamu kurumlarının parfüm, temizlik ve kozmetik ürün talebini karşılamakta zaman zaman zorlanıyor - Kimya Teknolojileri Alan Şefi Ufuk Akış: - "Mezun olan çocuklarımızın iş yeri açma belgeleri var. Sanayi bölgesinin içinde olduğumuz için kimya teknolojileri alanından mezun olan hiçbir öğrencimiz işsiz kalmıyor"

Haber 15-01-20 11:47

Okulun bahçesine, Boeing 737- 400'ün ardından savaş uçağı

TÜRKİYE'nin ilk tematik lisesi Antalya'nın Aksu ilçesindeki Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, havacılık üssüne dönüştü.

Haber 15-01-20 08:12