Rsv Haberleri

‘Üçlü salgın’ uyarısı: Riskli gruplarda ölümcül olabilir! Her kış bu virüslerin tekrar artması bekleniyor... Oldukça bulaşıcı!

Grip, COVID-19 ve RSV vakalarının sayısının toplumda aynı anda önemli ölçüde arttığı durumu ifade eden üçlü salgın hakkında bilgilendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Doktoru Prof. Dr. Kürşat Uzun, “Üçlü salgın önlenemeyebilir, ancak hazırlıklı olmak ve koruyucu önlemler toplumlarımızdaki en savunmasız kişilerin hastalanmasını, hastaneye kaldırılmasını ve hayatlarını kaybetmesini önlemeye yardımcı olabilir” dedi.

Haber 2024-02-17 13:56:54

Hastalığın süresi uzuyor Üçlü salgında profesörden 'süperenfeksiyon' uyarısı

Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, şikayetlerin uzama nedeninin belirlenmesi ve bağışıklık durumunun değerlendirilmesi için hekime başvurmalıdır” dedi.

Haber 2024-01-29 17:54:37

'Olmazsa olmaz' Herkes hasta... Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için...

Bu yıl üst solunum yolunu etkileyen üç virüsün arka arkaya görülmesinin uzun süren şikayetlere sebep olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Cem Özuğuz, grip -influenza-, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirtti. Özuğuz “Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kuru baklagil, tahıl ve yağlı tohumların yer aldığı bir beslenme planı, bu enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmazlar arasında. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal beslenilmeli” dedi.

Haber 2024-01-24 17:18:59

Herkes hasta, acile başvurular yüzde 20 arttı! 3 virüsten de korunmanın tek bir yolu var... Kar yağmadığı için mi hastalıklar arttı?

Son dönemde toplumda üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış konuşuluyor. Hemen hemen herkesten duyulan o cümle ise: Herkes hasta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyledi. Bakan Koca en sık da grip yani influenza, sonra RSV ve Covid görüldüğünü vurguladı. Peki, üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? Uzmanlar ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 2024-01-19 09:58:01

Hastaneler dolup taşıyor! Bakan Koca ve Prof. Dr. Ateş Kara'dan salgın uyarısı: Türkiye o 3 virüsün etkisi altında

Kışın gelmesiyle birlikte üst yolunum yolu şikayetleri artış gösterdi. Hastanelerin acil servisleri dolup taştı. Çoğu kişinin aynı şikayetten başvurduğu ve hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluk herkesi korkuttu. Yaşanan salgınla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Prof. Dr. Ateş Kara'nın uyarılarını paylaştı. Dr. Ateş Kara, RSV virüsü, influenza ve koronavirüse dikkat çekerek hijyen uyarısı yaptı. Hastalık bulgusu olanların maske takmasını tavsiye etti.

Haber 16-01-24 00:37

Koronavirüse benzemez çok daha yıkıcı Korkutan 'Yeni pandemi' sözleri! Girmediği ev kalmadı…

Uzun süredir halk arasındaki en önemli gündemlerden bir tanesi grip. Geçmek bilmeyen hastalıklardan herkes şikayet ederken grip neredeyse her eve bir şekilde girmiş durumda. Koronavirüs pandemisi sonrası bu hastalıklarla ilgili korku dolu sorular da akıllara gelmeye başladı. Kovid, grip, RSV ve rinovirüs derken ortalık adeta virüs kaynıyor. Koronavirün yeni varyantı kraken de çıkınca endişe arttı ancak uzmanlar asıl olarak gripten endişe duruyor. Çünkü yeni pandeminin gripten olma ihtimali var.

Haber 09-01-23 16:50

'En az iki ay daha...' Kombine hastalık ailelerin kabusu oldu, hem RSV hem İnfluenza! Yüksek ateş, bitmek bilmeyen öksürük...

Hava sıcaklıklarındaki değişim ve dengesizlik hastalıkları da beraberinde getiriyor. Aileler özellikle Aralık ayında yine hastanelerin yolunu ezberledi! Okullarda başlayan hastalıklar çocuklardan ailelere geçiyor. Birden fazla virüs ve bakterinin peş peşe hasta ettiği salgınla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Şubat ayını işaret etti.

Haber 26-12-22 08:03

Çocuklarda üst üste tekrar eden gribin sebebi belli oldu

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mümine Türksoylu, ilkokul çağındaki çocukların kısa dönem içerisinde tekrar tekrar üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanmasına ilişkin açıklama yaptı. Çocukların tek bir enfeksiyon geçirmediğini birçok viral hastalığı ardı ardına yaşadığını belirten Türksoylu, İnfluenza A ve B, Covid, RSV ile solunum yolu hastalığına neden olan birçok virüsün neden olduğunun altını çizdi.

Haber 10-12-22 16:05

Eğitime grip arası verildi: Anne babalar tedirgin! Uzmanlar net konuştu: Hasta çocuk...

Influenza (grip), RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs), Covid-19 gibi solunum yolu enfeksiyonları artış göstermeye devam ediyor. Bitmeyen öksürük, ateş, halsizlik ve daha bir çok belirtiyle ortaya çıkan bu hastalıkları özellikle çocukları etkiliyor. Öyle ki Isparta’nın Sütçüler ilçesinde okullara mecburi grip arası verildi. Anne babalar hastalıklara karlı tedirgin iken, uzmanlar bulaşın aktif olduğu ilk 3 gün çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini söylüyor.

Haber 08-12-22 08:57

Yeni 'ölümcül' tehlike! Üçlü virüs uyarısı geldi: Rinovirüs, RSV ve influenza...

Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle grip vakalarında artış yaşanmaya başlandı. Hastanelere benzer şikayetlerle başvuranların sayısı hızla artarken, dikkat çeken bir uyarı geldi. Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, RSV ve influenza ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken "Değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte" diye konuştu.

Haber 04-12-22 14:43

Aciller dolup taşıyor! Üçlü tehlike dolaşımda... Kovid, RSV, grip hepsi birbirine karıştı!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Ekim ayından bu yana viral enfeksiyonların dolaşımda olduğunu söyleyip açıklamalarda bulundu. Yavuz, son günlerde acillere başvuruların 3-4 kat arttığına işaret ederek, ''Viral üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan etkenler içinde Kovid var, grip (influenza) var ve diğer nezle yapan virüsler var ki yüzlerce virüs aslında dolaşımda. Çocuk yoğun bakımlarda doluluk bayağı yüksek" dedi.

Haber 01-12-22 10:35

GSK, RSV tedavisinde kullanılacak ilk aşı adayının Faz 3 sonuçlarını duyurdu

GSK AR-GE Başkanı ve Bilimsel Sorumlusu Dr. Hal Barron: - "Faz 3 çalışmaları sonucu elde ettiğimiz veriler, aşı adayımızın RSV enfeksiyonun sebep olduğu ciddi sonuçlara karşı yaşlı erişkinlerde olağanüstü bir koruma sağladığını ortaya koyuyor"

Yurthaber 13-07-22 15:54

RSV: Solunum yolu hastalıklarına yol açan virüs son dönemde çocuklarda neden daha fazla görülüyor?

Küçük çocuklarda solunum yolu hastalıklarına yol açan Respiratuvar Sinsitiyal Virüs (RSV), Kuzey Yarımküre'de son aylarda beklenmeyen hızda yayılıyor. Normalde kış aylarında artışa geçip yaz aylarında neredeyse tamamen kaybolan mevsimsel virüs, Kuzey Yarımküre'de birçok ülkede çocuk hastanelerinde bu yıl Haziran ayında yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Haber 06-10-21 14:21

RSV virüsü: Solunum yolu hastalıklarına yol açan virüs son dönemde çocuklarda neden daha fazla görülüyor?

Küçük çocuklarda solunum yolu hastalıklarına yol açan Respiratuvar Sinsitiyal Virüs (RSV), Kuzey Yarımküre'de son aylarda beklenmeyen hızda yayılıyor. Normalde kış aylarında artışa geçip yaz aylarında neredeyse tamamen kaybolan mevsimsel virüs, Kuzey Yarımküre'de birçok ülkede çocuk hastanelerinde bu yıl Haziran ayında yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Haber 15-09-21 12:58

Ağır olmayan kalp hastalığı yıllarca belirti vermeyebilir

Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çelebi: - "Ağır kalp hastalıklarının belirtileri, ilk birkaç gün, hatta saatler içinde dahi ortaya çıkabiliyor. Ağırlık derecesi az olanlar, çeşidine göre aylar içinde hatta yıllar içinde de görülebilir" - "Çocuklarda özellikle çabuk yorulma, çarpıntı, göğüs ağrısı ve bayılma durumları yaşanabilir. Bazılarında ise hiçbir yakınma veya ebeveynlerin fark edebileceği bir belirti görülmez" - "Bu bebekler, enfeksiyon kaptığı takdirde hastaneye yatma ve daha uzun hastanede kalma, daha fazla yoğun bakım gereksinimi gibi risklere daha fazla maruz kalırlar. Özellikle Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), influenza A, B, adenovirus gibi virüslerle solunum yolu enfeksiyonları görülme riski daha yüksektir"

Haber 14-02-19 11:25

RSV virüsü nedir, belirtileri nelerdir? RSV virüsünden korunmanın yolları nelerdir?

Ocak ve Şubat aylarında zirve yapan RSV virüsü grip ve nezleye benzer belirtiler gösterirken uzmanlar bu virüsün özellikle 0 2 yaş arasındaki bebekleri etkilediğini belirtti. Tedavi edici bir aşısı olmayan RSV virüsü ellerde 4 saatten fazla, çevre yüzeylerde ise saatlerce canlı kalabiliyor.

Haber 23-01-19 10:05

IWBF Avrupa Şampiyonlar Ligi

Beşiktaş RMK Marine: 48 - RSV-Lahn Dill: 61

Haber 10-03-18 21:02

Bu virüs yeni doğan bebekleri tehdit ediyor!

Bu kış kar yağışının az olması ve havaların çok fazla soğumaması, insanların tedbirsizliği ile birleştiğinde virüslerin hızla yayılmasına ve hastalıkların daha uzun sürmesine zemin hazırlıyor.Bu virüslerin çok bilineni grip olsa da, aslında daha bulaşıcı ve yaygın olan RSV (Respiratuar Sinsityal Virus) virüsü çok daha tehlikeli olarak adlandırılıyor. Virüs her yaş grubunu tehdit etse de, özellikle yenidoğanlar ve prematüre bebekler en büyük risk grubunu oluşturuyor.

Haber 19-02-18 16:51

Beşiktaş RMK Marine'in Avrupa'daki rakipleri belli oldu

Siyah-beyazlı tekerlekli sandalye basketbol takımı, IWBF Şampiyonlar Ligi çeyrek final grubunda Almanya'dan RSV-Lahn, İsrail'den Ilan ve İspanya'dan Ilunion ile karşılaşacak

Haber 04-02-18 12:26

Rsv Virüsü Akciğerleri Tehdit Ediyor

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Altay Yücel, Nisan ayı sonuna...

Yurthaber 15-03-17 17:35

RSV virüsü akciğerleri tehdit ediyor!

Yetişkin, çocuk, bebek demeden tüm yaş gruplarını tehdit eden virüs, son yıllarda görülme sıklığındaki artışla dikkat çekiyor.

Haber 14-03-17 11:02