Öksürük Haberleri

Bir aydır öksürüyordu! Her geçen gün giderek arttı... Sebebi bakın ne çıktı

Amasya’da bir aydır yaşadığı öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde böbreğinde 5 santimlik kitle fark edildi. Laparoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyat olan hasta sağlığına kavuşarak iki gün sonra taburcu oldu.

Haber 13-04-2024 11:07

‘100 günlük öksürük’ deniyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor... 3 ayda 2 ölüm ve 54 vaka! Son derece bulaşıcı

Avrupa genelindeki ülkeler, son derece bulaşıcı boğmaca vakalarıyla mücadele ediyor. Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'nün (EODY) verilerine göre, '100 günlük öksürük' olarak adlandırılan hastalık son 3 ayda iki ölüm ve 54 vaka ile sonuçlandı.

Haber 05-04-2024 07:45

Sayı arttı, alarm veriyor! 3 haftayı geçiyorsa dikkat 'Tehlikeli' diyerek uyardı 'Herkesin gözünden kaçıyor'

Uzun süren öksürüğün bazı hastalıkların belirtisi olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk “Öksürükler genelde normal enfeksiyonlarda 3 hafta kadar sürebilir. 3 haftayı geçen ve 8 haftaya ulaşan, hatta bu süreyi de aşan öksürükler tehlikeli kabul edilmeli ve detaylı incelenmelidir. 8 haftadan uzun süren öksürükler alerji, sinüzit, reflü, astım, KOAH, bronşektazi, tüberküloz, akciğer kanseri, kalp yetmezliği gibi birçok önemli hastalığın belirtisi olabilir” dedi.

Haber 03-04-2024 11:54

Geçmeyen öksürüğü olan kadın ne olduğunu öğrendikten sonra dehşete düştü! 20 kez doktora gittim ciddiye almadılar

Anne Ashley Vassallo boğazında tuhaf bir his hissetti ve bir türlü geçmeyen bir öksürük yaşadı. 34 yaşındaki kadın daha sonra ne olduğunu öğrenince dehşete düştü.

Kadin 29-03-2024 10:49

Diğer Haber Etiketleri

bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir belirti Aktar Doktor ananas anne sütü ayva bal boza elma hatmi çiçeği karabiber kekik köri incir limon mandalina meyan kökü pekmez sarımsak siyah turp soğan zencefil zerdeçal zeytinyağı saç dökülmesi ilaç su hastalık karanfil Prof. Dr. Tevfik Özlü Bakteri Evliya Çelebi Antioksidan Akciğer‎ Kalp‎ Mide‎ İngiltere Çay Pastil tarifi Akupunktur sigara kemik kış safran baharat sivilce yanık antibiyotik Yürüyüş parmak Acı biber çörek otu yağı tarifi Çin akciğer kanseri burun tıkanıklığı astım Bağışıklık Sistemi boğaz ağrısı boğmaca bronşit gribal enfeksiyon grip kanser kızıl hastalığı koah nezle soğuk algınlığı stres tüberküloz uykusuzluk ülser virüs cilt çin tıbbı bağırsak bağışıklık boğaz pastili burun akıntısı covid bulaşıcı hastalıklar balgam faydaları hatmi ibni sina ibrahim saraçoğlu içecekler ateş ayak dünya kanser günü egzersiz işaret isim yara kemoterapi mon nasıl yapılır mikrop kore koronavirüs sabah saç uzatma risk şifa salgın tehlike tentürdiyot teşhis soğuk soğuk algınlığına ne iyi gelir kuru öksürüğe ne iyi gelir kuru öksürüğe ne iyi gelir evde kür nedir koah belirtileri koah hastalığı tedavisi kaya tuzu pastil ölüm öksürüğe iyi gelen bitkiler öksürüğe iyi gelen şeyler öksürüğü ne iyi gelir öksürük için ne iyi gelir öksürük için ne yapmalı öksürük nasıl geçer? uzman tuzlu su gargara boza neyden yapılır nane çayı tarifi safran faydaları öksürük nasıl kesilir üst solunum yolu enfeksiyonu koah hastalığı nedir koah hastalığı bitkiler pastil nedir pastil ne işe yarar boza nedir nasıl yapılır akciğerler ayva çekirdeği jeli faydaları öksürük ne keser 1 günde grip nasıl geçer doğal yöntemler ayva çekirdeği jeli faydası öksürüğü ne geçirir tuzlu su ile gargara çörekotu boğaz pastili nedir öksürüğü anında ne keser en iyi balgam sökücü

Öksürük

Öksürük Hakkındaki Haberler Mynet'te. Öksürük Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzman isimden 'öksürük alarmı' uyarısı! Ölümcül 10 hastalıktan 4'ü göğüs hastalıklarından geçiyor Ciddiye almak lazım

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, solunum enfeksiyonları sırasında görülen öksürüklerin 3-4 hafta içinde iyileşmesi gerektiğini belirterek, "Eğer bir öksürük 3 haftadan fazla sürüyorsa, özellikle 8 haftadan daha uzun sürüyorsa bu önemlidir. Öksürük aslında bir alarmdır, yani vücudumuzda bir şeylerin doğru olmadığını, yanlış gittiğini bir yerlerde bir sorun olduğunu bize duyurur, bu alarmı ciddiye almak lazım" dedi.

Haber 08-03-2024 07:24

Geçmeyen öksürüğe dikkat! KOAH veya kanserin habercisi... Zaman kaybetmeden tedaviye başlanmalı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, genellikle solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu öksürüğün bazen yaşamı tehdit eden önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini bu nedenle uzun süre geçmeyen öksürük şikayetlerinde altta yatan nedenin mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Kadin 01-03-2024 07:58

Bu çayı içen 30 yıl öksürmedi! Çinlilerin öksürüğü bıçak gibi kesen şifa çayı! Sadece tek malzeme ile yapılıyor

Günümüzde geleneksel tıbbın mucizevi gücüne olan ilgi artıyor. "Bu çayı içen 30 yıl öksürmedi!" başlığıyla sosyal medyada paylaşılan bu çay Çin tıbbından şifa getiriyor. Çinlilerin öksürüğü kesen mucizevi çayı, tek bir malzeme ile kolayca hazırlanıyor. Doğanın bize sunduğu basit bir çözüm, yıllardır süregelen bir sağlık sorununa çare olabilir. Bu çayın, sadece öksürüğü durdurmakla kalmayıp aynı zamanda öksürük oluşumunu da engellediği iddia ediliyor.

Kadin 09-02-2024 15:16

Bir kaşık yerseniz öksürük size uğramıyor! Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etki gösteriyor! Ciğerleri tertemiz yapan karışım

Kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük sorununa karşı doğanın bize sunduğu mucizelerden faydalanmak gerekiyor. Bu karışımı sadece bir kaşık alıp yediğinizde öksürük size uğramıyor. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etkili olan bu karışım, ciğerleri adeta tertemiz yapıyor.

Kadin 16-01-2024 10:23

Öksürüğü anında kesen mucize karışım! 3 saat bekletince doğal ilaç etkisi gösteriyor

Son günlerde yaygın olan geçmeyen öksürük ve balgam gibi rahatsızlıklara yakalandıysanız çözümü çok basit. Sadece siyah turp ve bal ile hazırlanan bu karışımı 3 saat beklettiğinizde adeta doğal ilaç etkisi gösteriyor. İşte mucize karışımın yapımı...

Haber 10-01-2024 16:00

Uzmanlar öksürüğe karşı tavsiye etti: Bir kaşığı bile yetiyor!

Uzmanlar, kışın ham bal kullanımının öksürük sıklığını ve şiddetini etkili bir şekilde azalttığına ve uykuyu iyileştirdiğine dikkat çekerek, çocuklarda öksürüğe karşı ham bal tüketimini öneriyor.

Haber 31-12-2023 08:59

Bunu kimse bilmiyor: Öksürüğü anında kesen tarif! Etkisine şaşıracaksınız

Öksürük, günlük yaşantımızı etkileyebilen rahatsız edici bir durumdur ve bazen hızlı bir çözüm bulmak zor olabilir. Öksürüğü hızlıca durduran bu tarif, hem doğal hem de evde kolayca hazırlanabiliyor. İşte kimsenin bilmediği öksürük kesen tarifin detayları...

Kadin 29-12-2023 09:58

Haftalarca süren burun akıntısı, kuru öksürük... Grip sonrası geçmeyen belirtilerin nedeni açıklandı: Bağışıklık borcunuz olabilir!

Bu kış hemen hemen herkes aynı dertten muzdarip: Soğuk algınlığı ya da grip geçse de ne kuru öksürük ne burun akıntısı gitmek biliyor, gitse de 1-2 hafta sonra geri dönüyor. Doktorlara göre mevsimin geri kalanında daha ciddi hastalıklarla karşılaşılması riski de oldukça yüksek! Özellikle bu yılki hastalıklarda görülen durumun merak edilen nedenini uzmanlar açıkladı. Son tezlerden birine göre geçmek bilmeyen belirtilerin nedeni 'bağışıklık borcu'nuz olabilir...

Haber 26-12-2023 11:03

İbrahim Saraçoğlu'ndan mucize yöntem! Kuru öksürüğü anında kesiyor

İbrahim Saraçoğlu öksürüğü şıp diye kesen mucizevi yöntemi açıkladı. “Tere, bunu unutmayın. 6, 7 yaprak sapları ile beraber taze tere tüketeceksiniz. O balgamı söküyor. Bunu çocuklar da kullanabilirler.” ifadesini kullanan uzman isim, hatmi çiçeği ve yulaf samanının da kuru öksürüğe ve bronşite iyi geldiğini belirtti.

Haber 25-12-2023 13:04

Gece öksürük krizi neden olur? Gece öksürük krizine ne iyi gelir?

Bilinçli veya bilinçsiz olarak gerçekleşebilen öksürük bir tür reflekstir. Boğazda ve solunum yollarında oluşan çeşitli sıvılar veya mukus, öksürükle dışarı atılır. Beynin yönlendirmesiyle oluşan bu refleks, çeşitli hastalıkların habercisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu nedenle özellikle 3 haftayı geçen öksürük yaşanması durumunda vakit kaybetmeden doktora danışılması gerekir. Peki gece öksürük krizi neden olur, ne iyi gelir?

Haber 11-12-2023 00:09

Kuru ve balgamlı öksürük neden olur, nasıl geçer? Kuru ve balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürük çeşitli nedenlere bağlı ortaya çıkabilir. Hangi nedenden ortaya çıktığı tespit edildikten sonra tedavi süreci başlar. Özellikle 3 haftayı geçen ve bitmeyen öksürük ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bu nedenle vakit kaybetmeden doktora gidilmeli, doktor tarafından uygun görülen tedaviye uyulmalıdır. Peki kuru ve balgamlı öksürük neden olur, nasıl geçer, ne iyi gelir?

Haber 10-12-2023 23:19

Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürük, hava yolları ve boğazdan mikrobik etkenler, yabancı parçacık, mukus veya çeşitli sıvılar gibi maddeleri uzak tutmak için oluşan bir reflekstir. Beynin verdiği komutla yaşanır. Bu sayede öksürük geliştiği zaman akciğer içinden hava, hızlıca atılır. Farklı türdeki öksürükler farklı durumlardan kaynaklı olabilir. Özellikle uzun süren öksürük yaşanması gibi durumlarda vakit kaybı yaşamadan doktora gidilmelidir. Peki geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe ne iyi gelir?

Haber 10-12-2023 22:36

Öksürüğü ne keser? En hızlı öksürük kesici önerileri

Boğaza ve üst solunum yollarına etki eden enfeksiyonlar, tahriş edici etkenler ve mikropları vücuttan uzaklaştırmak adına havanın ciğerlerden hızla dışarı atılması öksürük olarak adlandırılmıştır. Öksürük beynin yönlendirmesiyle vücudun verdiği doğal bir tür refleks olarak da tanımlanır. Vücudun kendi kendini iyileştirebilmek ve zararlardan kendini korumak için oluşturduğu öksürük en sık görülen durumlar arasında bulunur. Peki, öksürüğü ne keser?

Haber 09-12-2023 17:47

Öksürük nasıl geçer, öksürüğe ne iyi gelir? Evde öksürük geçirme yöntemleri

İnsanların üst solunum yollarında veya boğazında bulunan mikropların, tahriş durumlarının, enfeksiyonların veya yabancı maddelerin bir sonucu olarak yaşanan öksürük, vücudun verdiği bir reaksiyondur. Öksürük, beynin göğüs ve karın kaslarına tahrişin önüne geçebilmek için yaptığı bir yönlendirme olarak da tanımlanır. Farklı hastalıkların da habercisi olabilen öksürüğün nedenlerini anlayabilmek için bir doktora danışılmalıdır. Peki öksürük nasıl geçer, öksürüğe ne iyi gelir?

Haber 09-12-2023 17:14

Öksürüğü şıp diye kesiyor! Gece yatmadan önce başucunuza koyun

Öksürük, insanları rahatsız eden ve günlük yaşantılarını etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Pek çok insan, öksürük kesici ilaçlar veya doğal yöntemler arayışında. Özellikle de gece uykuya dalarken rahatlamak için çözümler aranıyor. Ancak, son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken yeni bir öneri var: Öksürüğü şıp diye kesen bir yöntem! Gece yatmadan önce başucunuza koyacağınız bu tarif öksürüğü anında durdurduğu iddia ediliyor.

Haber 01-12-2023 09:28

Ciğerden gelen öksürüğe ne iyi gelir, nasıl anlaşılır? Ciğerden gelen öksürük neyin belirtisi?

Günlük yaşantımızda karşılaştığımız birçok sağlık sorunu arasında öksürük herkesin deneyimlediği yaygın bir semptomdur. Öksürük solunum sistemimizin doğal bir savunma mekanizmasıdır ve genellikle solunum yollarında bir sorunun belirtisi olarak ortaya çıkar. Öksürüğün farklı türleri vardır ve özellikle ciğerden gelen öksürük bazen derinlemesine bir sağlık sorununu işaret edebilir. Ciğerlerden gelen öksürük ise genellikle alt solunum yollarını etkileyen bir durumu yansıtabilir.

Haber 30-11-2023 01:28

Bronşit öksürüğü nasıl olur? Bronşit öksürüğü nasıl geçer?

Bronşit solunum sistemi üzerinde etkili olan bir iltihaplanma durumudur ve genellikle bronşların iltihaplanmasıyla karakterizedir. Bu durum genellikle soğuk algınlığına bağlı olarak gelişebilir veya solunum sistemini etkileyen diğer faktörlerle ilişkilendirilebilir. Bronşit, özellikle kış aylarında yaygın olarak görülür ve genellikle öksürük, hırıltı, göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Peki, bronşit öksürüğü nasıl geçer?

Haber 28-11-2023 15:36

İbn-i Sina'nın yüz yıllık gizli reçetesi ortaya çıktı! Sadece bir kaşığı öksürüğü anında kesiyor

İslam dünyasının önemli alimleri arasında yer alan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri yüzyıllardır büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa da reçeteleriyle çözüm bulmuş. Bu gizli reçetelerden biri daha ortaya çıktı. İbn-i Sina'nın ''El Kanun Fi' Tıbb’’ eserinde bahsettiği bu tarifler öksürüğünüzü anında kesecek.

Kadin 13-11-2023 08:51

Bu karışım tam bir şifa kaynağı! Ne öksürük ne de mikrop kalıyor

Kış aylarının gelmesiyle beraber artan hastalıklara karşı doğal çözüm yolları aranıyor. Özellikle çocuklar için tavsiye edilen bu karışım öksürük ve mikrobu söküp atıyor.

Kadin 11-11-2023 10:53

Evliya Çelebi'den '70 derdin devası'! Geleneksel Çin tıbbında reçete ediliyor! Fayda etmediği hastalık yok

70 derdin devası olarak bilinen ve çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü, soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Glycyrrhiza glabra bitkisinden elde edilen bir bitki kökü olan Meyan’ın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitkinin faydalarını hakkında bilgiler verdi.

Haber 10-11-2023 08:56

Faydaları saymakla bitmiyor! Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı, grip ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor

Grip ve soğuk algınlığı belirtileri havaların soğuması ile birlikte kendini gösteriyor. Bundan hareketle bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar kış aylarında yetişen bir meyveyi işaret etti. İşte, grip ve nezleye karşı kalkan olan o meyve...

Haber 02-11-2023 14:39

Adeta bağışıklık iksiri! Bu kışı sapasağlam geçirmenizi sağlayacak zencefil shot tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bağışıklığı çok iyi koruyan zencefil shot tarifi hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Kadin 08-10-2023 10:48

Bu baharat karışımı kış hastalıklarından uzak tutuyor! Kalp ve damar sağlığını koruyor

Soğuk havaların gelmesiyle beraber kış hastalıkları da baş göstermeye başladı. İzmir’de aktar esnafı olan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kişilerin vücutlarının özellikle soğuk aylarda yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için baharat karışımının tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunarak nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı.

Haber 06-10-2023 14:54

En etkili antibiyotik: Soğana karanfil batırıp başucunuza koyun! Kışın hastalıklardan korunun

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...

Haber 29-09-2023 14:27

İbrahim Saraçoğlu her gün içiyor! Mucize formülü yalnızca günde iki bardak için, o illetten kurtulun

İncir, doğanın bize sunduğu nimetler arasında yer almaktadır. Bazı besinlerin vücuda birçok faydası bulunuyor. Öte yandan beslenme düzenine katılan her sağlıklı besin de vücuttaki farklı değerlere iyi gelebiliyor. İncir de onlardan biri. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her gün tükettiği mucize formülü açıkladı. Günde iki bardak içip o illetten kurtulun. İşte uzman ismin her gün tükettiği o kür...

Haber 30-08-2023 09:17

Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir, öksürüğü önleme yolları nelerdir? Bebeklerde öksürüğe doğal yollardan nasıl geçer, doğal çözümler nelerdir?

Bebeklerde en sık görülen problemlerden biri olarak öksürük karşımıza çıkar. Bu öksürük, bebeklerin günlük yaşamını zorlaştırdığı gibi huysuz olmalarına da neden olabilir. Ayrıca sık yaşanan bir durum olsa da bebeklerin nefes almada zorluk yaşaması ve öksürürken kızarmaları, ebeveynleri korkutabilir. Bebeklerde çeşitli nedenlerden dolayı öksürük meydana gelebilir. Peki, bebeklerde öksürük doğal yollarla tedavi edilir mi?

Haber 24-02-2023 17:44

En ölümcül kanser türü! Bu belirtiler varsa hemen doktora koşun

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En ölümcül kanser türü olarak bilinen akciğer kanserinin belirtileri hakkında uyarılar yapıldı.

Haber 03-02-2023 11:59

Kendi küçük etkisi büyük: Sakın çöpe atmayın! Cildi gençleştiriyor, öksürüğü kesiyor

Ayva en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Tatlı olarak da sıklıkla kullanılan ayvaların çekirdeklerini çöpe atıyoruz ama bu çekirdekler adeta şifa deposu olarak görülüyor. Birçok cilt problemine iyi gelen ayva çekirdekleri geçmeyen öksürüğü bitiriyor.

Haber 24-01-2023 11:26

Böyle uyanıyorsanız dikkat! Kanserin ilk belirtisi sabahları ortaya çıkıyor

Kansere neden olan çok çeşitli faktörler bulunuyor. Kanser riskini artıran yaşam alışkanlıklarını uygulamak ve kanserin belirtilerini görmezden gelmek çok riskli durumlara yol açabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek bu hastalık için büyük önem taşıyor. Uzmanlar sabah yaşanan bir durumun kanserin önemli işareti olduğunu belirterek uyarıyor.

Haber 16-01-2023 08:39

Gribin kurtarıcısı: Ev yapımı pastil tarifi! Öksürüğü kesen pastil nasıl yapılır?

Pastil kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Boğaz ağrısı nasıl geçer sorusunun en doğru cevabı olan pastil boğazdaki kaşıntıyı ve öksürüğü söküp atıyor. Evde yapılan doğal pastil ise çok daha etkili sonuçlar sağlıyor. Birçok kişi evde pastil nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. İşte en etkili pastil tarifi...

Yemek 27-12-2022 16:57

'En az iki ay daha...' Kombine hastalık ailelerin kabusu oldu, hem RSV hem İnfluenza! Yüksek ateş, bitmek bilmeyen öksürük...

Hava sıcaklıklarındaki değişim ve dengesizlik hastalıkları da beraberinde getiriyor. Aileler özellikle Aralık ayında yine hastanelerin yolunu ezberledi! Okullarda başlayan hastalıklar çocuklardan ailelere geçiyor. Birden fazla virüs ve bakterinin peş peşe hasta ettiği salgınla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Şubat ayını işaret etti.

Haber 26-12-2022 08:03

Ölümcül Strep A salgını artarken her ebeveynin bilmesi gereken belirtiler! Erken önlem alın

Strep A bakterisi İngiltere'de çok ciddi sağlık problemlerine neden olurken Türkiye'de de görüldüğü haberi vatandaşların tedirginlik yaşamasına neden oldu. Koronavirüsün etkileri bitmeden başlayan Strep A bakterisinin görülme hızı giderek artırıyor. Uzmanlar her ebeveynin bilmesi gereken Strep A belirtileri ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.

Haber 21-12-2022 17:08

Küçük bir tutamı bile şifa dağıtıyor: En güçlü antioksidan! Kanserle savaşıyor

Sağlık için çok faydalı bitkiler bulunuyor. Ancak birçok bitkinin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Oysa ki güçlü antioksidan özelliğe sahip bazı bitkiler hem kış hastalıklarından hem de çok tehlikeli hastalıklardan koruma sağlıyor. Günlük hayatta çok sık kullanılmayan safranın da faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 21-12-2022 10:59

Uzmanlar açıkladı: 24 saatte nezleyi iyileştirecek basit yöntem!

Kış aylarında yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar özellikle bu sene oldukça artmış durumda. Çocuklardan yaşlılara kadar herkesi etkisi altına alan soğuk algınlığını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar soğuk algınlığının etkilerini 24 saatte geçirecek o basit yöntemleri paylaştı.

Haber 21-12-2022 10:01

Dolabınızdan eksik etmeyin! Kanserle mücadele ediyor, hastalıklardan koruyor, öksürüğü anında geçiriyor

Bazı yiyecek ve içecekler her mevsim olsa da onları tüketmek belirli mevsimlerde çok daha zevkli hale geliyor. Soğuk kış günlerinde sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla sıcacık kestane ve enfes boza geliyor. Bozanın lezzetinin yanı sıra faydaları da oldukça dikkat çekiyor. Bozanın faydasını duyanlar bu içecekten vazgeçemiyor.

Haber 12-12-2022 14:47

Baharatlı yemek yedikten sonra öksürmeye başladı! Şiddetli öksürüğü nedeniyle kamurgasını kırdı

Çin’in yerel kaynaklarında ismi sadece Huang olarak açıklanan bir kadın baharatlı bir yemek yediği sırada şiddetli öküsrük nöbetine tutuldu. Şanghay’da yaşayan kadın baharatın soluk borusuna yapışmasından sonra nefes alma konusunda zorluk yaşayınca şiddetli bir şekilde öksürmeye başladı. O sırada göğsünden çatlama sesinin duyulduğunu ifade eden kadın hastaneye gittiğinde ise kaburgalarının kırıldığını öğrendi.

Trend 10-12-2022 14:17

İkisini birleştirmek kimsenin aklına gelmez ama adeta mucize yaratıyor! Öksürüğü anında keser, kanserden korur...

Kış aylarında artış gösteren hastalıklardan korunmak için çeşitli yöntemler deneniyor. Hastalıklara karşı kimyasal ürünler kullanmak yerine doğal gıdaları tercih edenler kişiler farklı kür tariflerini araştırıyor. İlginç kürler arasında bulunan soğan ve bal karışımının faydaları saymakla bitmiyor. Öksürükten kansere kadar birçok sağlık sorununa katkı sağlıyor.

Haber 08-12-2022 17:02

Çöpe atanlar bin pişman! Elma kabuğunun vücuda faydaları duyanları şaşırtıyor

Yediğiniz meyve ve sebzelerin kabuklarını genellikle çöpe atıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Bu kabukların öyle faydaları ki duyanlar şok oluyor. En faydalı meyve kabukları arasında bulunan elma kabuğunun faydalarını duyduktan sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız.

Haber 06-12-2022 15:44

Korelilerin büyük iyileşme sırrı! Baş parmağınıza sarımsak sarıp bekleyin... Olacaklara inanamayacaksınız

Bağışıklık düştüğü için kışın sık sık hastalanıyor ve kolayca iyileşemiyor musunuz? Bunun çözümü basit! 'Öksürük nasıl geçer?' diye araştırmalar yapıyorsanız Korelilerin sağlık tüyosunu uygulayabilirsiniz. İşte Korelilerin uyguladığı sarımsak yöntemi...

Haber 02-12-2022 11:51

Ne yaptıysanız bir türlü geçmediyse dikkat: Geri dönüşü olmayabilir!

Son günlerde gündemden düşmeyen geçmeyen öksürük, uzun süren burun tıkanıklığı, sürekli tekrarlayan grip gibi hastalıklar insanların üzerine kabus gibi çöktü. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileri olan bu durum genellikle bal, sıcak içecekler ve vitamin takviyesi ile geçmesi beklenir. Daha zorlu durumlarda doktora gitmek tercih edilir. Uzun süren hastalık, başka hastalıkların görünmemesine neden olabilir.

Haber 30-11-2022 07:44

Geçmeyen rahatsızlıklarınız son bulacak! Öksürükten doğal olarak kurtulmak için yapacağınız ev ilaçları

Kış aylarında hastalıklardan kurtulsak bile öksürük uzun süre devam edebiliyor. Uzun süren öksürükler oldukça can sıkıcı durumlar yaratabiliyor. Birçok insan öksürüğü geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Öksürüğü geçirmek için kimyasal yollar yerine doğal yolları tercih etmek istiyorsanız evde yapacağınız çok etkili yöntemler bulunuyor.

Haber 24-11-2022 15:23

Hastalığı başlamadan bitiriyor! İşte doğal reçete

Çoğu kişinin şikayetçi olduğu geçmeyen öksürük sorununu başında yakalamak veya başlamadan bitirmek şu an çok önemli. Uzmanlar, geçmeyen öksürüklerin grip virüsünden veya astım ataklarından kaynaklandığını belirtiyor. Geçmeyen öksürüğün hiç başlamaması için etkili yöntemlerden biri boğazı sıcak tutmaktır. Ancak boğazınızda bir gıcıklanma başladıysa en iyisi bu reçeteyi uygulamak.

Haber 23-11-2022 07:21

Geçmeyen öksürük nasıl geçer? Tentürdiyot kafesi işe yarıyor mu? En iyi balgam sökücü...

Bir süredir yaşanan geçmeyen öksürük rahatsızlığı ile ilgili doktorlardan önemli uyarı geldi. Bir aydan uzun süren öksürüğün vücudun alarm verdiğine işaret eden uzmanlar, geçmeyen öksürüğün en önemli nedenlerinden birinin grip virüsü olduğunun altını çiziyor. Alternatif şifa arayanlara da önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle son günlerde konuşulan tentürdiyot tedavisinin kişilerde tiroit krizine neden olabileceğini söylüyor.

Haber 23-11-2022 07:05

İlaçlardan daha hızlı etki ediyor: Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! İşte saymakla bitmeyen faydaları...

Vücut için gerekli olan birçok maddeyi barındıran balın faydaları saymakla bitmiyor. İlaçtan daha kısa sürede etki eden bal, öksürüğü bıçak gibi kesiyor. Kahvaltı sofralarında da sıklıkla bulunan bal enerjiyi artırıyor, kas ağrılarını gideriyor. İşte balın faydaları...

Haber 20-11-2022 18:03

Her yıl 3 milyondan fazla insan bu yüzden ölüyor! Öksürük ve balgam alarmdır

Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Öksürük ve balgam alarmdır Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ölüm nedenleri arasında 3’üncü sırada yer alan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) ilişkin “Akciğerimizi korumak önemli. Her türlü zararlı gazlardan, tozlardan, dumanlardan kaçınmalıyız. Sağlıklı bir kişi öksürüp, balgam çıkarmaz. Öksürük ve balgam bir alarmdır; bu alarmı duymak lazım” dedi.

Haber 16-11-2022 11:44