Virüs Haberleri Ve Son Dakika Virüs Haberleri

Virüs Haberleri Ve Son Dakika Virüs Haberleri

Virüs, organizmaların canlı olan hücrelerinde coğalır ve enfeksiyona neden olur. Hayvanlar, bitkilere bakteriler, insanlar gibi birçok yaşam formunda bulaşabilir.

Virüslerle ilgilenen bilim dalına viroloji denir. Bu bilim dalı mikrobiyolojinin alt uzmanlık dalıdır. Enfekte olduğu hücre içerisinde, vironlar ve bağımsız parçacıklar halinde bulunurlar. Virion ya da viyon denen virüs partikülleri virüsün tüm parçacıklarını barındırır.

Virüsler protein kaplı bir nükleik asittir. Bu kılıf içerisinde DNA ya da RNA taşıyan bir çekirdek bulunur. Yaşayabilmesi için konak bir hücreye ihtiyaç duyarlar. Böylece hızla çoğalılar . Virüslere antibiyotikler etki etmez. Canlı olmayan yüzeylerde kısa sürede parçalanırlar ve yok olurlar.

Virüslerin çoğalmasını durdurmak için antiviral ürünler kullanılır. Virüslerin yok olmasını sağlamak için en önemli yöntem aşı olmaktır.

Virüs Haberleri

Uzmanından ‘M Çiçeği virüsü' uyarısı: Eldiven kullanımı artacak! 'Komaya kadar gidebiliyor'

Geçtiğimiz aylarda Afrika, maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan etmişti. Dünya’da korku ve paniğe neden olan bu virüs, İsveç, Tayland, Pakistan’ın ardından Hindistan’da da görülmüştü. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'M Çiçeği' virüsünün Türkiye'de yayılması halinde eldiven kullanımının artacağını söyledi.

Haber

M Çiçeği Virüsü 18 ülkeye yayıldı! Ölenlerin sayısı bini geçti... Belirtileri ve tedavi yöntemi nedir?

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) M Çiçeği Virüsü (Mpox) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada kıta genelinde 1100 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Virüs, Afrika'nın 18 ülkesine yayılırken, vaka sayısı 42 bini geçti.

Haber

Covid-19'dan sonra çalışmaya başladı! Ortamdaki virüs ve bakterileri yok eden cihaz üretti

Gaziantep Teknopark'ta faaliyet gösteren Endüstri Yüksek Mühendisi Kemal Karaoğlan, 4 yıllık çalışma sonucu bulunduğu ortamdaki zararlı virüs ve bakterileri yok ettiğini belirttiği "airpurger" ismini verdiği cihaz geliştirdi.

Haber

Kanamaya neden olan 'Marburg virüsü' paniği! Bir haftada vaka sayısı zirve yaptı... 13 kişi hayatını kaybetti

Ebola benzeri bir virüs olan göz kanaması hastalığının temel semptomlarını ve yayılması konusunda endişe edip etmememiz gerektiğini uzmanlar açıkladı. Son derece bulaşıcı olan göz kanaması hastalığı salgınında 13 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan vakalar bir hafta içinde neredeyse iki katına çıktı.

Haber

Virüs

Virüs Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Virüs Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Beyin iltihabına neden olan 'tembellik' ateşi vakaları artıyor! İlk kez spermde canlı virüse rastlandı! 'Cinsel yolla bulaşma' endişesi konuşuluyor

Uzmanlar, sivrisinek ve tatarcık ısırıklarıyla yayılan tembellik ateşi'nin ilk kez spermde tespit edilmesinin ardından cinsel yolla bulaşabileceğinden endişe ediyor. Resmi adı Oropouche virüsü olan ve az bilinen hastalık, Latin Amerika'da ve Karayipler'de hızla yayılmaya başlamasının ardından bu yaz ilk kez ABD ve Avrupa'da görüldü.

Kadin

O ülkede virüs paniği! Ölüm oranı yüzde 88 'Temasta bulunmayın'

Ruanda Sağlık Bakanlığı, Marburg virüsü sebebiyle 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ruanda Sağlık Bakanı Sabin Nsanzimana salgında hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde görevli sağlık çalışanları olduğunu söyleyip salgının yayılmasını engellemek için fiziksel temastan kaçınılması çağrısında bulundu. Öte yandan Marburg virüsünün bulaştığı kişilerde ölüm oranı yüzde 88'lere kadar çıkabiliyor.

Haber

Kabus geri mi dönüyor? Uzmanlar uyardı, Covid-19'un yeni varyantı daha hızlı yayılıyor!

21. yüzyılın korkulu rüyası Covid-19 yeni ve daha dinamik varyantıyla yayılmaya devam ediyor. 'XEC' için endişe veren açıklama geldi. Mevsim geçişleriyle beraber hastalıkların yaygınlaşması arttı. Bu durum yeni varyantın bulaşıcılığını da arttırdı. Uzmanlar yeni varyant için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber

En çok makarnada kullanılıyor! ‘Beyin yiyen mikrop’ sosta çıktı...5 kişi yoğun bakıma alındı

Fransa’da bir doğum gününe katılan konuklar, yemek yedikten sonra ‘beyin yiyen mikrop’ virüsü nedeniyle hastaneye geldi. Ülke gündemini sarsan Paris’te doğum gününde pestolu yemek yiyen kişilerden 5 kişi hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Doktorlar, bulaşıcı hastalık olan beyni yiyen ‘botulizm’ virüsünden şüpheleniyor.

Haber

Oropouche virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Oropouche virüsü nasıl tedavi edilir?

Hayvanlar aracılığıyla hızla yayılabilen ve ciddi sonuçlar doğurabilen Oropouche virüsü, yeniden gündem oldu. Batı Nil ve Zika virüsleriyle yapısal benzerlikler taşıyan bu virüs, bazı hastalarda ağır semptomlara yol açabilmektedir. Peki, Oropouche virüsü belirtileri nelerdir? Oropouche virüsü nasıl tedavi edilir?

Haber

Doğu at ensefaliti nedir, nasıl bulaşır? Doğu at ensefaliti belirtileri ve tedavisi

Yalnızca canlı hücreler üzerinde enfekte etme özelliği bulunan virüsler hayvanlardan, bitkilerden, yiyecek ya da içeceklerden, arkelerin ya da bakterilerin yer aldığı mikroorganizmalar da dahil her türlü canlıya virüs bulaşabilir. Bilimin ve teknolojinin ilerlemesi ile birçok virüs için aşı geliştirilmiş olsa da hala tedavisi mümkün olmayan ölümcül virüsler de bulunmaktadır.

Haber

Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Batı Nil virüsü belirtileri ve tedavisi

Virüsler farklı nedenlere bağlı olarak, hayvanlardan, insanlardan bitkilerden yiyeceklerden ya da içeceklerden insan bedenine bulaşabilirler. Yalnızca canlı hücreler üzerinde etkili olan ve enfekte olabilen virüsler, mikroorganizmalara kadar her türden canlılara bulaşabilirler. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi bu virüslerle savaşabilmek adına son derece önemlidir.

Haber

Bin 700 antik virüs keşfedildi! 40 bin yaşında… Ya buzul erirse…

Bilim insanları iklim değişikliğiyle birlikte korkunç bir detayı ortaya çıkardı. Guliya Buzulu'nda yapılan araştırmalarda yaklaşık 40 bin yıl öncesine dayanan bin 700 antik virüs tespit edildi.

Haber

Maymun Çiçeği konuşulurken şimdi de listeria virüsü çıktı! ABD'de 9 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı artıyor

Tüm dünya, giderek yayılan Maymun Çiçeği hastalığı endişesine kapılırken ABD'den gelen haber ise daha da korkuttu. Ülkede dokuz kişi listeria virüsü sebebiyle hayatını kaybetti. Virüsü taşıyan 57 kişi ise hastanede tedavi altına alındı. Peki bu hastalık nasıl bulaştı? İşte tüm detaylar...

Haber

Sıcak çarpması geçirdiğini zannetti! Grip semptomlarını önemsemedi... Ölümcül tatil virüsü beni hastaneye yatırdı

Sıcak çarpması geçirdiğini düşünen 20 yaşındaki Serenity Tanner isimli bir turist sonrasındaki grip semptomlarını önemsemeyince hastanelik oldu. Tanner'e ölümcül bir tropikal virüs teşhisi konuldu. Genç kadın sivrisineklerden insanlara geçen Dang hummasına yakalandıktan sonra 12 gün hastanede kaldı.

Trend

ABD'de ‘Ölümcül Virüs’ alarmı! İlk vakayı resmen duyurdular; Tedavisi yok

Koronavirüs salgınının ardından virüs tehlikelerine karşı hemen artık tüm dünya anında teyakkuz haline geçiyor. Korkutan virüs haberinin bu seferki adresi ise ABD… Ülkede sivrisineklerden bulaşan ölümcül virüs endişe yarattı. Nadir ve ölümcül bir hastalık olarak bilinen 'doğu at ensefaliti' virüsünü kaparak hastalığa yakalananların yaklaşık yüzde 30'u ise hayatını kaybediyor.

Haber

Yeni öldürücü hastalık varyantı kontrolsüzce yayılıyor! Uzmanlar uyarıyor: Yüz binlerce kişiyi etkileyebilir

Uzmanlar, 2022'deki maymun çiçeği virüsü mpox salgınından bu yana virüsün yayılmasını önlemek için yeterli bir önlem alınmadığını ve şimdi ise 10'da bir ölüm oranına sahip yeni bir öldürücü varyantın hızla yayıldığı konusunda uyarılar yapıyor.

Haber

Sivrisineklerden bulaşan ölümcül virüse dikkat! Yunanistan'da Batı Nil Virüsü paniği: 1 haftada 5 can aldı

Yunanistan'da Batı Nil Virüsü nedeniyle son bir haftada 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İlk kez 1937 yılında Uganda'da tanımlanan Batı Nil Virüsü, yıllar içinde dünya geneline yayılmaya devam etti. İnsanların yanı sıra pek çok memeli hayvan türüne de kolayca bulaşabilen Batı Nil Virüsü, 50 yaş ve üzeri kişilerde çok daha hızlı ve etkili ilerliyor. Sivrisinek ısırığı ile bulaşan bu virüsün son bir haftada yayılması sebebiyle Yunanistan'da bulunan vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Haber

DSÖ 'şimdiye kadarki en tehlikeli varyant' olarak açıklamıştı! O ülkede de görüldü

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'şimdiye kadarki en tehlikeli varyant' olarak açıkladığı M çiçeği virüsü Fildişi Sahili'nde ilk kez görüldü. Ulusal basında çıkan haberlere göre, Sağlık Bakanlığı, dünyayı etkisi altına alan 2022'deki salgından sonra ilk kez 2 kişide M çiçeği virüsüne rastlandığını duyurdu.

Haber

Asla öksürük deyip geçmeyin, 1970'lerin hastalığı boğmaca geri döndü!

1970'lerin hastalığı boğmaca maalesef geri döndü! Bundan 50 sene önce birçok ailenin hayatında olumsuzluğa yol açan, bebek ve çocuk ölümlerine neden olan boğmaca hastalığı Avrupa'da hortladı. Türkiye'de de kendisini gösteren bakteri hakkında Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan uyarı geldi. Öksürük nöbetlerini dikkate alın...

Haber

Tablete virüs bulaşırsa ne olur? Tablete giren virüs nasıl temizlenir? Tablet virüs temizleme

Günümüzde gerek günlük işlemler gerekse iş için kullanılan birçok farklı teknolojik cihaz vardır. Bu teknolojik cihazlardan biri mobil bilgisayar olarak da tabir edilen tabletlerdir. Tablet bilgisayarlarda da tıpkı diğer bilgisayar ya da mobil cihazlarda olduğu gibi bazı zararlı yazılımlar bulaşabilmektedir. Peki, tablete virüs bulaşırsa ne olur, tablete giren virüs nasıl temizlenir ve tablet virüs temizleme işlemi nasıl yapılır?

Haber

Virüs giren bilgisayar nasıl temizlenir? Bilgisayar virüs temizleme

Bilgisayar kullanıcıların en sık karşılaştığı problemlerden biri cihazlara bulaşan bilgisayar virüsleridir. Virüs adından da belli olduğu üzere yayılma özelliğine sahip olduğu için yerleştikleri cihazlara kalıcı hasarlar da verebilmektedir. Kötü amaçlı yazılan bu virüsler kendi içlerinde farklı türlere ve özelliklere sahiptir. Kullanıcılar cihazlarına virüs girdiğinden şüphelendikleri takdirde virüs temizleme işlemine başvurulabilmektedir. Peki, virüs giren bilgisayar nasıl temizlenir?

Haber

En tehlikeli bilgisayar virüsü nedir? Bilgisayar virüs isimleri, çeşitleri ve özellikleri

Teknolojik cihazlar arasında hem günlük yaşamda hem de çalışma hayatında en sık kullanılan cihazlardan biri bilgisayarlardır. Masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar olarak iki sınıfa ayrılan bu cihazlarda bazı durumlarda virüslerle karşılaşılmaktadır. Bilgisayar virüsleri sayı açısından çok fazladır ve her virüsün kendine has özellikleri vardır. Peki, en tehlikeli bilgisayar virüsü nedir, bilgisayar virüs isimleri, çeşitleri ve özellikleri nelerdir?

Haber

Bilgisayar virüsü nasıl bulaşır? Bilgisayarımda virüs olduğunu nasıl anlarım?

Günümüzde gerek iş gerekse günlük yaşantıda en sık kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Bilgisayarlar üzerinden birçok farklı işlem kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu cihazların sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu noktalardan biri de bilgisayar virüsleridir. Peki, bilgisayar virüsü nasıl bulaşır ve bilgisayarımda virüs olduğunu nasıl anlarım?

Haber

Havuz keyfi zehir oldu: Küçük kız ilk kez havuza girdi günlerce yoğun bakımda yattı! Uzman doktor uyardı: Solunum yetmezliğine götürebilir!

Annesi çıktıkları tatilde kızı Sümeyye'yi havuza götürdü. Ancak 1,5 yaşındaki minik Sümeyye'nin havuz eğlencesi zehir oldu. Küçük kız havuzdan adenovirüs kaptı ve günlerce ateşler içinde yoğun bakımda yattı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahadır Ceylan konuya dair vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Manşet

Martıların binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölmek üzere! Nedeni ortaya çıktı! İnsanlara bulaşma riski korkuttu

Elazığ’ın Ağın ilçesinde Keban Baraj Gölü kıyısında binlerce martı telef oldu. Elazığ’da paniğe neden olan martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı. Alınan numunelerin ilk değerlendirmesine göre kuşlarda Newcastle hastalığı virüsü (NDV) tespit edilirken, ileri tetkiklerin devam ettiği bildirildi. Bölge halkı hastalığın diğer hayvanlara bulaşmasından endişeli.

Haber

Japonya'da gizemli virüs! Rekor hızla yayılıyor: Yetkililer nedenini bilmiyor, açıklama yapamıyor... Semptomları açıklandı

Japonya'da uzmanlar, nadir fakat tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun rekor bir hızla yayıldığı ve yetkililerin bunun nedenini belirlemekte zorlandığı konusunda uyarıda bulundu. Şu ana kadar Japonya'daki 47 şehrin 45'inde görülen enfeksiyonun yüksek oranda ölümcül olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar hastalığın semptomlarını açıkladı. İşte tüm detaylar!

Haber

‘Üçlü salgın’ uyarısı: Riskli gruplarda ölümcül olabilir! Her kış bu virüslerin tekrar artması bekleniyor... Oldukça bulaşıcı!

Grip, COVID-19 ve RSV vakalarının sayısının toplumda aynı anda önemli ölçüde arttığı durumu ifade eden üçlü salgın hakkında bilgilendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Doktoru Prof. Dr. Kürşat Uzun, “Üçlü salgın önlenemeyebilir, ancak hazırlıklı olmak ve koruyucu önlemler toplumlarımızdaki en savunmasız kişilerin hastalanmasını, hastaneye kaldırılmasını ve hayatlarını kaybetmesini önlemeye yardımcı olabilir” dedi.

Haber

Kullanıcılar dikkat! iPhone'larda ilk kez truva atı virüsü tespit edildi: 'Uzmanlar tedirgin'

Siber korsanlar, kötü amaçlı yazılımlar yoluyla akıllı telefonlarımızı hedef almayı sürdürürken, çarpıcı bir haber geldi! O habere göre, hem Android hem de iOS ekosistemindeki cihazları etkileyen bir truva atı virüsü tespit edildi. Dikkat çeken nokta ise virüsün iPhone'lar için bir ilk olarak kabul ediliyor olması. Siber güvenlik uzmanlarının hacker'ların bu virüse odaklanmış olmaları nedeniyle tedirgin oldukları söyleniyor.

Haber

'Kara Ölüm' olarak da biliniyor! En son 2015'te görülmüştü... Yıllar sonra ilk vaka ortaya çıktı

ABD'nin Oregon eyaletinde hıyarcıklı veba (bubonik veba) teşhisiyle tedavi altına alınan bir kişinin, hastalığı kedisinden kapmış olabileceği belirtildi.

Haber

Yeni kabus: Alaskapox virüsü! Yetkililer ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu! İşte belirtiler...

Alaska'da yaşayan yaşlı bir adam, Alaskapox'a yakalandıktan sonra ölen ilk kişi olarak kayıtlara geçti. Sky News'in haberine göre yetkililer, kurbanın virüse maruz kalma kaynağının "belirsiz" olduğunu söyledi; ancak evinde başıboş bir kediye baktığını ve bunun kendisini tırmaladığını ve muhtemelen bulaşmaya neden olduğunu bildirdiğini söyledi.

Haber

'Pikini yaptı ve azalma seyrine girdi' Uzman isim 'bulaş zincirinde kırılma' diyerek açıkladı

Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında yaşanan artışın, okulların sömestir tatiline girmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini söyledi. Hastane aciline günlük başvuran 900 kişiden sadece 200'ünün üst solunum yolları şikayetiyle geldiğini belirten Doğan "Viral üst solunum yolları enfeksiyonları pikini yaptı ve azalma seyrine girdi. Ocak ayıyla mukayese ettiğimizde şu an üst solunum yollarına bağlı hastane başvurularında yüzde 75 oranında azalma gözlemekteyiz" dedi.

Kadin

Kronik hastalığı olanlarda ölüm riski 241 kat artıyor! 'Halsizlik ve kas ağrıları haftalarca devam edebilir'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, grip sebebiyle ölüm riskinin kalp-damar hastalığı olanlarda 52 kat, akciğer hastalığı olanlarda 120 kat, hem kalp-damar hem de diyabeti olanlarda 241 kat arttığını söyledi.

Haber

Meyve suyu içen adam hayatını kaybetti! 'Yeni pandemi tehdidi' uyarısı! Beynin şişmesine neden oluyor! Kişilikleri değişti

Covid-19 pandemisinin ardından uzmanlar bir sonraki pandemi tehdidi konusunda uyardı. Bangladeş'te bir adam, çiğ meyve suyu içtikten sonra beyninin şişmesine neden olan Nipah virüsünden hayatını kaybetti. Bulaştığı kişilerin yüzde 75'ini öldüren virüse dair açıklama yapılırken ölen adamın enfekte yarasanın idrarı ya da tükürüğüyle kirlenmiş çiğ hurma suyunu içtiği belirtildi. Virüs bulaşan kişilerin yüzde 20'sinde de kişilik değişiklikleri gibi uzun vadeli nörolojik sorunlar olduğu aktarıldı.

Haber

'Olmazsa olmaz' Herkes hasta... Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için...

Bu yıl üst solunum yolunu etkileyen üç virüsün arka arkaya görülmesinin uzun süren şikayetlere sebep olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Cem Özuğuz, grip -influenza-, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirtti. Özuğuz “Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kuru baklagil, tahıl ve yağlı tohumların yer aldığı bir beslenme planı, bu enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmazlar arasında. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal beslenilmeli” dedi.

Haber

Sibirya'da keşfedildi! Çok daha ölümcül yeni salgın tehdidi: Zombi virüs! Uzmanlar nasıl yayılacağını açıkladı

Dünya yeni bir zombi virüs tehdidiyle karşı karşıya! Araştırmacılar Sibirya'da donmuş topraklarda hapsolmuş antik virüslerin bulunduğunu keşfetti. Virüslerin çok uzun zamandır donuk halde beklediği için çok daha ölümcül olabileceğini ifade eden bilim insanları, salgının insanlara nasıl uyanıp yayılacağını da açıkladı.

Trend

Herkes hasta, acile başvurular yüzde 20 arttı! 3 virüsten de korunmanın tek bir yolu var... Kar yağmadığı için mi hastalıklar arttı?

Son dönemde toplumda üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış konuşuluyor. Hemen hemen herkesten duyulan o cümle ise: Herkes hasta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyledi. Bakan Koca en sık da grip yani influenza, sonra RSV ve Covid görüldüğünü vurguladı. Peki, üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? Uzmanlar ayrıntılarıyla anlattı.

Haber

'Bütün ekipler alarmda' Hastaneler dolup taşıyor, herkes hasta! Tarih vererek açıkladı: Şubatın ortasından itibaren...

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu özellikle son birkaç haftadır üst solunum yolu enfeksiyonunun yoğunlaştığı dönem yaşandığını belirtip "Daha çok influenza dediğimiz grip virüsü ağırlıklı ama diğer virüslerin de olduğu üst solunum yolu enfeksiyonunun fazlalaştığı dönemi yaşıyoruz" dedi. Memişoğlu, ekiplerin alarmda olduğunu, başhekimler, kamu hastane başkanlıkları, acil hizmetler ve halk sağlığı başkanlıkları dahil hastalıkla mücadele ettiklerini söyleyip yoğunluğun azalmasını bekledikleri tarihi verdi.

Haber

Dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi! 'Neredeyse' Kovid kadar etkili, hiç görülmemiş bir virüs!

ABD'de New York merkezli EcoHealth Alliance'ın başkanı Dr. Peter Daszak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzenlediği bir etkinlikte yarasalarda yeni bir virüsün keşfedildiğini ifade etti. Yeni virüsün insanlar üzerinde Kovid kadar etkili bir potansiyele sahip olduğu belirtilirken dünya bu açıklama sonrası ayağa kalktı. Yeni keşfedilen bu virüsün ortaya çıkmasının an meselesi olduğu belirtilirken, virüsün ilk bulaşabileceği kişiler açıklandı!

Trend

'Virüs potpurisi yaşıyoruz' Uzman isim uyardı! 'Hastaların sayısı 2 katına çıktı' İnfluenza virüs, koronavirüs, adenovirüs, rinovirüs...

Kış aylarına girilmesiyle beraber hastalık şikayetleri artarken uzmanlardan da önemli uyarılar geliyor. Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan da üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi.

Haber

Omricon varyantı nedir? Omricon belirtileri nelerdir?

Coronavirüs salgını dünya genelinde hala etkisini sürdürürken, son günlerde dikkatleri üzerine çeken bir gelişme, Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı oldu. Bilim dünyası bu yeni varyantın özellikleri ve potansiyel etkileri konusunda yoğun bir şekilde çalışıyor. Toplumlar, bireysel önlemlerini alarak ve aşı kampanyalarına destek vererek, salgının yayılmasını kontrol altında tutma çabalarına katkıda bulunabilirler.

Haber

Yavru bir kedi 7 milyon insanın hayatını tehlikeye soktu! Yetkililer teyakkuzda: Daha önce böyle bir alarma geçmemiştik...

ABD'nin Nebraska eyaletinde yaşayan Madeline ve Rich Wahl çiftinin garajlarında buldukları yavru bir kedi, 7 milyon insanın kaderini etkilemek üzere... Kedi öldükten sonra ortaya çıkan rakun kuduzu yetkilileri alarma geçirdi. 'Daha önce hiç böyle alarma geçmemiştik' ifadesinde bulunan sağlık yetkilileri 10 gündür aşılama çalışmaları yaptıklarını belirtti. Rakun kuduzunun bölgede yaşayan 7 milyon insanı etkilemesinden korkuluyor. İşte haberin tüm detayları!

Trend

Vampir virüs kabusu! Bilim insanları şokta! İlk tepkisi 'buna inanmıyorum' oldu

Bilimsel bir ilk olarak Maryland ve Missouri'deki toprak örneklerinde vampir virüsleri ortaya çıktı. Bu virüslerin varlığı araştırmacılar tarafından onlarca yıldır bilinse de bilim insanları virüslerin konakçı durumda yardımcılarının boynuna yapışarak çoğaldığı ilk vakayı buldu. Maryland'deki bir araştırma ekibi, bir 'uydu' ve 'yardımcı' virüsü içeren bu süreci mikroskop altında izledi.

Trend

Telefondaki virüsü temizleme - Telefona virüs girerse ne olur?

Akıllı telefonlarımız iletişimden eğlenceye işten eğitime kadar bir dizi önemli işlevi yerine getiriyor. Ancak her teknolojik avantajın bir dezavantajı olabilir. Akıllı telefonların bilgisayarlar gibi virüslerin hedefi haline gelmesi kullanıcıların hassas bilgilerinin ve kişisel verilerinin tehlikeye girmesine neden olabilir.

Haber

iPhone virüs temizleme yöntemleri - iPhone'da virüs olup olmadığını nasıl anlarız

Tüm elektronik cihazlarda çeşitli sebeplerden kaynaklı bazı arızalar yaşanabilir. İnternet bağlantısı olan mobil cihazlar, akıllı telefonlar, dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar virüs bulaşmasına daha açık olduğu için daha çok arızalanabilirler. Tüm cihazlar için özel olarak üretilen çözümler ve virüs temizlemek ya da anti virüs programları sayesinde bu tür virüslerden ve onların neden olabileceği arızalardan korunabilmek mümkündür.

Haber

Uzman isimden Covid-19 uyarısı! Kış döneminde yaygın ve baskın olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Covid-19 kısıtlamalarıyla geçen iki yılın ardından yeni koronavirüs varyantlarına karşı duyarlılık sürerken Sağlık Bakanı Koca ise "Endişe konusu yapılmayacak bir gelişme" olarak duyurduğu varyantla ilgili hasta etme gücünün düşük olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.

Haber

Baş ağrısı ve öksürük varsa dikkat: Eris varyantı vakalarında artış yaşanıyor! Uzman Dr. belirtileri sıraladı

Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.

Haber

Süper Enfeksiyon nedir? Okul sezonu öncesi Süper Enfeksiyon uyarısı!

Süper enfeksiyonun ne olduğu merak ediliyor. Okul sezonu öncesi uzmanlar çocukların süper enfeksiyona yakalanabileceği uyarısında bulunuyor. Virüs bulaşan çocukların henüz iyileşemeden yeni bir enfeksiyonun başlamasıyla okul içinde hızlı bir şekilde yayılabileceğini belirten uzmanlar bu konuyla ilgili tavsiyelerde bulunuyor.

Kadin

Çocukları okula başlayan veliler dikkat! Uzmanından okul enfeksiyonlarına karşı uyarı

Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.

Haber

Ormanda keşfedilen dev virüsler bilim insanlarını hayrete düşürdü! Özellikleri inanılmaz: 'Saç' detayı dikkat çekiyor

Dünya 2019 sonlarında Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin etkilerini günümüzde de yaşamaya devam ederken bu kez sıra dışı özelliklere sahip dev virüsler keşfedildi. ABD'nin Massachusetts eyaletinde bir ormanda keşfedilen virüslerin olağandan çok daha büyük olduğu tespit edildi. Daha da ilginç olan ise virüslerin çoğunun saç benzeri çıkıntılarla kaplı olduğu görüldü.

Haber