Tasa Haberleri

Bu çorba sadece kalabalıkta içiliyor! Tasa ilk düşüren bunu yapmak zorunda... İlginç gelenek

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde kış aylarında sık sık tüketilen tescilli lezzet ’Arapaşı’ çorbası insanları bir araya getirme geleneğiyle öne çıkıyor. Sivrihisarlılar bu çorba için "Kış içeceğimiz olmazsa olmazımız" derken "Tek başına içilen bir içecek değil. Aile, akraba, arkadaş, eş, dostla sohbet ortamında güzel oluyor. Şöyle bir özelliği var; pişirdikten sonra önceden ortadan içiliyordu. Ortadaki tasa hangisi hamurunu düşürürse bir dahaki davet o arkadaşa kalıyor" ifadelerini kullanıyor.

Yemek 2024-01-11 13:12:07

Mide bulandıran görüntüler! Sokak satıcısı müşterileri için kullandığı tasa tuvaletini yaptı

Hindistan’da kaydedildiği iddia edilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. Söz konusu görüntülerde bir sokak satıcısının müşterileri için kullandığı tasa tuvaletini yaptığı anlar yer aldı. Görüntüler tepkilere neden oldu.

Trend 2023-08-15 14:48:42

Tasa eş anlamlısı nedir? Tasa kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Gün içerisinde yazılı ve sözlü anlatımlarımızda kullandığımız kelimeleri sıklıkla tekrar etmemiz gereken durumlarda, anlatım bozukluğundan kaçınabilmek için kelimenin eş anlamlısını kullanabiliriz. Dilimiz hem kelimeler hem de eş anlamlı sözcükler açısından oldukça zengindir. Konuşmamızda ya da yazılı anlatımımızda eş anlamlı sözcükleri kullanmak anlatıma çeşitlilik sağlar. Tasa sözcüğü eş anlamlısı olan bir sözcüktür. Tasa sözcüğünün eş anlamlısı kelime nedir?

Egitim 2022-11-14 15:53:12

Rüyada tırnak kesmek ne anlama gelir? Rüyada gece, makasla tırnak kesmek ne demek?

Rüyada tırnak kesmek, rüyadaki diğer detaylara göre çeşitli şekillerde yorumlanabilir. Ancak güzel ve iyi rüyalardan biri olarak kabul edilir. Rüyada görülen tırnağı; dert, tasa, sıkıntı olarak kabul edilir. Ve rüyada tırnak kesmek ise bu dertlerden kurtulacağı şeklinde yorulmuştur. Rüyada tırnak eti kesmek, sıkıntılardan kurtulan rüya sahibinin, güzel başarılar elde edeceğini simgeler. Rüyada makasla tırnak kesmek ise zahmetin hafifleyip, zorlukların azalacağını alamet eder.

Haber 2022-06-23 12:56:41

Tasa ne demek? Tasa kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Tasa kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Tasa kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 18:37

Tasa çekmek ne demek? Tasa çekmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Tasa çekmek ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Tasa çekmek ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:36

Tasa etmek ne demek? Tasa etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Tasa etmek ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Tasa etmek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:36

Bin tasa (veya merak) bir borç ödemez ne demek? Bin tasa (veya merak) bir borç ödemez TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Bin tasa (veya merak) bir borç ödemez de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Bin tasa (veya merak) bir borç ödemez ne demektir?

Egitim 17-05-22 17:53

Patlamaya hazır bomba gibi hissediyorsanız bunu mutlaka deneyin: Ne dert kalır ne tasa

Günlük hayatın rutin bir parçası haline gelen stres, sağlığı ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Gerilim ve stresi kabullenmek yerine stresten uzaklaşmak birçok hastalıkla da baş etmenize yardımcı olabilir. Eğer bulunduğunuz ortamdan çıkamıyorsanız en azından beslenme listesine ekleyeceğiniz bazı yiyecekler sayesinde rahatlayabilirsiniz.

Haber 25-02-22 15:51

Şeyma Subaşı Miami'ye döndü, bikinisini giyip poz verdi! Biraz kilo al

Şeyma Subaşı Miami'ye döndü soluğu hemen plajda aldı. Bikinisiyle poz veren Şeyma Subaşı'na takipçileri "Hayat sana güzel, dert tasa yok" yorumlarında bulunurken bazı takipçiler ise "Çok zayıflamışsın" dedi. Subaşı'nın son günlerde Miami'de kafe açmak istediği ancak ekonomik daralma sebebiyle bu fikrinden vazgeçtiği iddia edilmişti.

Magazin 07-02-22 11:29

Vali Okay Memiş’ten yeni yıl mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Vali Memiş, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bu güzel kadim şehrimiz Erzurum’da, hep beraber yeni bir yılı karşılamanın heyecan ve mutluluğunu duymaktayım.Sizlerle birlikte, sevinçlerini, mutluluklarını, tasa ve üzüntülerini hep beraber yaşayıp, paylaştığımız 2019 yılını geride bırakarak, yeni umut, müreffeh ve aydınlık bir gelecek vaat eden 2020 yılına da hep birlikte ilk adımımızı atıyoruz.

Yurthaber 31-12-19 10:16

600 gram doğan Fatma Nida hayata tutundu

Konya'da 23 haftalıkken 600 gram ağırlığında dünyaya gelen Fatma Nida bebek, doktorlar ve yenidoğan yoğun bakım personelinin çabasıyla 110 gün süren yaşam savaşını kazandı - Anne Ayşe Tasa: "İsmi 'Hayat' olsun diyenler oldu. Gerçekten bu kız 'hayat', çünkü doğduktan sonra beyin kanaması geçirdi. Kalbinin de delik olduğu tespit edildi. Bu sorunları zamanla atlattı. Fatma Nida şu anda 3 kilogram ve sağlıklı" - Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Kadir Yümlü: "Kainattaki hiçbir ortam bu bebeklere anne karnındaki ortamı vermez ama biz bu işe sevgimizi de katarak, uygun olan ortamı sağlamaya çalıştık. Olumsuzlukların üstesinden gelerek, yaklaşık 110 gün sonra taburcu ettik"

Trend 23-11-19 12:01

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Ortak tasa, orta kıvanç, ortak gelecek bizi birleştiriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ’’Doğu Akdeniz artık milli mesele haline gelmiştir.

Haber 07-08-19 13:10

Terör sorununun çözülmesi için hükümete desteğimiz tamdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: - "Ülkemiz terör sorununun üstesinden mutlaka gelmelidir, hükümete konuyla ilgili desteğimiz tamdır. Terör örgütlerine hayat ve varlık hakkı tanınmamalıdır. Terörün kökünün kazınması için hangi fedakarlık gerekiyorsa seve seve yapılmalıdır" - "AB ülkemize yaptırım uygulayacakmış, ABD ülkemizi F-35 programından çıkaracakmış, ne gam ne tasa. Varsın alayı üstümüze gelsinler. Varsın hepsi birden yaptırım kozlarıyla avunsunlar ancak şunu bilsinler ki Türkiye'yi teslim alamazlar, bağımsızlığına gölge düşüremezler, tarihi yürüyüşüne set çekemezler"

Haber 20-07-19 18:16

Terör sorununun çözülmesi için hükümete desteğimiz tamdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: - "Ülkemiz terör sorununun üstesinden mutlaka gelmelidir, hükümete konuyla ilgili desteğimiz tamdır. Terör örgütlerine hayat ve varlık hakkı tanınmamalıdır. Terörün kökünün kazınması için hangi fedakarlık gerekiyorsa seve seve yapılmalıdır" - "AB ülkemize yaptırım uygulayacakmış, ABD ülkemizi F-35 programından çıkaracakmış, ne gam ne tasa. Varsın alayı üstümüze gelsinler. Varsın hepsi birden yaptırım kozlarıyla avunsunlar ancak şunu bilsinler ki Türkiye'yi teslim alamazlar, bağımsızlığına gölge düşüremezler, tarihi yürüyüşüne set çekemezler"

Yurthaber 20-07-19 18:16

Vali Memiş’ten yeni yıl mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Vali Memiş, mesajında şu görüşlere yer verdi:“Bu güzel ilimiz Erzurum’da, yeni bir yılı karşılamanın heyecan ve mutluluğunu duymaktayım.Sizlerle birlikte, sevinçlerini, mutluluklarını, tasa ve üzüntülerini beraber yaşayıp, paylaştığımız 2018 yılını geride bırakarak, yeni umut ve aydınlık bir gelecek vaat eden 2019 yılına da hep birlikte ilk adımımızı atıyoruz.

Yurthaber 31-12-18 09:45

- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk:

"Kız çocuklarının daha çok okullaşması bu ülkenin geleceği açısından çok kıymetli" - "Böyle güzel okullarımız arttıkça biz artık derslik, öğretmen ve bazı altyapı unsurları açısından değil dünya ile yarışmak için dert sahibi, tasa sahibi olacağız"

Haber 12-11-18 19:54

Şüpheli çantadan tarihi materyaller çıktı

Erzurum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Aşkale uygulama noktasında yapılan aramada 16 adet tarihi materyal ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Aşkale uygulama noktasında KOM ekiplerince H.F.Ç isimli şahsa ait çantada ve üzerinde yapılan aramada; 1 adet taştan yapılma aslan heykeli, 1 adet metal bakır renkli tasa benzer üzerinde desen ve motiflerin bulunduğu metal obje, 1 adet metal dikdörtgen şeklinde her iki tarafı açık üzerinde kabartmalar olan sarı renkli parça, 6 adet küçük sarı renkli kahve fincanı, 1 adet sarı renkli su bardağı görünümünde metal parça, 1 adet 1 sağ arka ayağı kırık sarı renkli deve figürü, 1 adet üst kısmı sivri sapsız sarı renkli üzerinde 7 adet delik bulunan balta, 1 adet sarı renkli küçük metal ucunda zincirli tek parça kefesi bulunan terazi, 1 adet sarı renkli at nalı içerisinde at kafası figürü, 1 adet küçük boy bakır görünümlü metal tepsi, 1 adet iki kulplu renkli vazo ele geçirildi.Olayla ilgili H.F.Ç.

Yurthaber 24-09-18 17:55

Özalp’lı Kore Gazisi İbrahim Tasa Vefat Etti

Van’ın Özalp ilçesi Çırak Mahallesinde ikamet eden 102 yaşındaki Kore Gazisi İbrahim Tasa vefat etti.Özalp...

Yurthaber 01-09-18 09:26

DHA YURT BÜLTENİ-20

Adana'da silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı   ADANA'da motosiklet ile seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 21 yaşındaki Ramazan Tasa öldü, 24 yaşındaki Aydın Gözel ise yaralandı.

Haber 02-03-18 00:25

Adana'da silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

ADANA'da motosiklet ile seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 21 yaşındaki Ramazan Tasa öldü, 24 yaşındaki Aydın Gözel ise yaralandı.

Haber 01-03-18 23:34

DHA YURT - Adana'da silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

ADANA'da motosiklet ile seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 21 yaşındaki Ramazan Tasa öldü, 24 yaşındaki Aydın Gözel ise yaralandı.

Haber 01-03-18 23:29

Adana'da silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

ADANA'da motosiklet ile seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 21 yaşındaki Ramazan Tasa öldü, 24 yaşındaki Aydın Gözel ise yaralandı.

Haber 01-03-18 23:16

Tasa Tenisinde Bronz Kupa Erzurum Emniyeti’nin

İzmir’in Çeşme ilçesinde yapılan Kurumlararası Türkiye Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Masa Tenisi...

Yurthaber 02-06-14 14:26

Tozdan para kazanıyorlar

Başkaları için dert-tasa anlamına gelen bazı şeyleri bazen birileri paraya çevirmenin yolunu buluyor.

Haber 13-11-12 10:00

Aydınlı Çiçekçiler Hoş Kokmayan Durumlara Karşı Bundan Sonra Birlikte Mücadele Edecek

İnsanoğlu’nun varlığından bu yana tasa ve sevinci paylaşmanın en önemli araçlarından biri olan çiçekten ekmeğini...

Yurthaber 13-06-12 14:01

Otomobilin, Otobüs Durağında Çarptığı Kadın Öldü

Konya'da otobüs durağına giren otomobilin çarptığı 3 kişiden Fatma Tasa tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Kaza,...

Yurthaber 11-06-12 13:02