Artist Haberleri

Ceza yazılan taksici hem polisle hem basınla tartıştı: Ben artist miyim?

Fatih'te taksilere yönelik denetim yapıldı. Denetimler sırasında bir taksi trafikten men edilirken, emniyet kemeri takmayan 7 taksi sürücüsü ile ehliyetini yanından bulundurmayan bir taksi sürücüsüne ceza uygulandı. Taksiciler görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterirken, ceza yazan polislerle tartıştı.

Haber 2023-08-26 20:32:34

Yeşilçam'dan bir çınar daha gitti! Artist Ahmet lakaplı Ahmet Cengiz hayatını kaybetti

"Umudumuz Şaban", "Nerede O Eski Günler", "Islak Mendil", "Kara Gurbet" ve "Dokunmayın Dünyama" gibi filmlerdeki performansıyla hafızalara kazınan Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Ahmet Cengiz hayatını kaybetti. Usta oyuncunun ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Magazin 2023-08-25 14:51:14

Yeşilçam'ın emektarı Artist Ahmet vefat etti

Yeşilçam oyuncularından "Artist Ahmet" lakaplı Ahmet Cengiz 70 yaşında hayatını kaybetti.

Yurthaber 2023-08-25 14:07:21

Kaza yapan İbrahim Tatlıses paylaştı! Adam gününde gerek

İbrahim Tatlıses'in davalık olduğu oğlu Ahmet Tatlıses kaza haberini alınca olay yerine koşmuştu. İbrahim Tatlıses ise davalık olduğu oğlu Ahmet Tatlıses için 'Şov yaptı gitti artist' demişti. Bu gerilim sürerken Tatlıses'ten bir paylaşım daha geldi. Ünlü türkücünün ifadeleri dikkat çekti.

Magazin 2022-09-01 08:05:50

İbrahim Tatlıses oğlu için Artist, geldi numarasını yaptı gitti demişti! Ahmet Tatlıses'ten yeni paylaşım

Geçtiğimiz hafta Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında ölümden dönen şarkıcı İbrahim Tatlıses'in yardımına olay yerine gelen oğlu Ahmet Tatlıses koşmuştu. Kendisiyle küs ve davalık olan Ahmet Tatlıses'in yardımına gelmesi hakkında konuşan İbrahim Tatlıses, oğlunu eleştirerek, “Artist, artist. Geldi, numarasını yaptı gitti” dedi. Ahmet Tatlıses ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda babasının sözlerine gönderme yaparak "Artistlik nedir bilmem, malum benim mesleğim değil" dedi.

Magazin 29-08-22 21:23

Contemporary Istanbul Vakfı, Tosyalı Holding iş birliğinde 5 sanatçıya ev sahipliği yapıyor

Artist in Residence programı kapsamında konuk edilen sanatçılar, seçtikleri hurda ve atık malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor - Sanatçıların öne çıkan eserlerinden oluşan bir seçki, 17-22 Eylül tarihleri arasında Contemporary Istanbul'un 17. edisyonunda Tersane Istanbul'da sergilenecek

Yurthaber 10-08-22 14:41

Artist ne demek? Artist kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Artist kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Artist kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:52

Artist gibi ne demek? Artist gibi TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Artist gibi ne demektir? Artist gibi, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:41

Nazan Şoray'dan yıllar sonra gelen Türkan Şoray itirafı! Ablam artist olunca yalnız kaldım

TRT 2 ekranlarında yayınlanan, Türk Sineması’nın efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit'in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programına; Türkan Şoray'ın kardeşi, şarkıcı ve oyuncu Nazan Şoray'ı konuk oldu.

Magazin 08-01-22 13:45

Hollywood’un en korkunç cinayeti! Kara Dalya ve kan dolduran ölümünün sırrı hala çözülemedi

Hollywood tarihinin en kanlı ve gizemi hala çözümlenmemiş bu cinayetin kurbanı ise 23 yaşındaki artist adayı Elizabeth Short’tu. 1947 yılında ünlü yıldız ölü olarak bulunmuştu. Cesedin belden aşağısı parçalanmış ve ikiye bölünmüştü. Bu olayın gizemli yönü günümüzde hala sırrını koruyor.

Trend 30-04-21 17:50

‘Artist’i bulanı ödüllendirecek

Samsun’da kaybolan papağanını afişler asarak sokak sokak arayan adam, 6 aydır baktığı papağanı bulana ödül vereceğini duyurdu.Samsun’da esnaflık yapan 50 yaşındaki Şenol Çelik’in Artist isimli papağanı 3 gün önce kayboldu.

Yurthaber 13-03-20 17:35

4 kadından sanat hareketi

İZMİR’de, aynı firmada çalışırken tanışan ve sanatla bir araya gelen 4 kadın, ‘Artist Panda’ adı altında, 3 yılda 15 farklı mekanda resim sergisi açtı.

Haber 15-01-20 08:12

İstanbul Sanat Fuarı'nda Faust buluşması

"ARTİST 2019 / 29. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı" kapsamında Goethe'nin ünlü eseri "Faust", ücretsiz olarak her gün ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor

Magazin 08-11-19 11:23

İstanbul Sanat Fuarı edebiyat dünyasıyla plastik sanatçıları buluşturuyor

ARTİST 2019 / 29. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı Genel Koordinatörü Ümit İyem: - "Biz burada genç okurları da yakalayarak sanat fuarını gezdirmiş oluyoruz. Çünkü sanat sadece edebi eserlerden oluşmuyor" - "Çok fazla bağımsız sanatçı grubumuz ile yaklaşık 500'ün üzerinde sanatçımız var. Bu sanatçılarımızın birbirine geçişkenliği olan farklı sanat disiplinlerinden etkilenmesini sağlamaya çalışıyoruz"

Magazin 07-11-19 12:25

ARTİST 2019 / 29. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı

Fuarda bu sene, 12 bin metrekarelik alanda, yüzlerce sanatçının çalışmalarının yer alacağı "Faust" temasıyla birçok sergi, panel ve performans düzenlenecek

Haber 09-10-19 21:37

Türk grafikçinin Oscar ödüllü filme yaptığı fragman ödül getirdi

Oscar ödüllü ‘Roma’ filminin fragman tasarımını yapan Grafik Artist Doğan Can Gündoğdu, dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Golden Trailer Awards ödüllerinde en iyi orijinal fragman ödülünü aldı.Meksika ve ABD ortak yapımı aile dramı temalı, Oscar ödüllü ’Roma’ filmi, Türk Grafik Artisti Doğan Can Gündoğdu’ya da ödül getirdi.

Haber 07-09-19 10:03

Kaş prensi estetik için Anka’yı tercih etti

Ünlü make-up artist ve stil danışmanı Uğur Arslan, estetik operasyon yaptırmak için Gaziantep Özel Anka Hastanesi’ni tercih etti."Kaş Prensi" olarak tanınan make-up artist ve stil danışmanı Uğur Arslan, bişektomi (yanak inceltme) ve yağ enjeksiyonu uygulaması yaptırmak için Gaziantep Özel Anka Hastanesi’ne başvurdu.

Yurthaber 19-08-19 09:25

Gerçek hayatla birleşen inanılmaz çizimler!

Yaptığı çizimleri gerçek hayatla birleştirip ortaya birbirinden inanılmaz görüntüler çıkaran yaratıcı artist Pietro Cataudella ve onun eğlenceli çizimleri!

Trend 22-07-19 15:09

Topladığı çöpler müzisyenlere dönüştü

İrlanda’nın Leinster ilinde bulunan Westmeath Kontluğu’dan yaşayan bir sanatçı çevre kirliliğine dikkat çekmek için topladığı çöpleri müzisyenlere dönüştürdü.İrlandalı artist Mishel Griffiths yaşadığı Westmeath Kontluğu’nda yol kenarından topladığı çöpleri müzisyenlere dönüştürdü.

Haber 13-06-19 16:16

Ukraynalı sanatçılardan İstanbul'da sergi

Ukraynalı 7 ressamın İstanbul Artist Residency kapsamında yaptığı eserler, 2 Mayıs'a kadar görülebilecek

Haber 25-04-19 15:58

Günlük eşyaları sanata çeviren 21 sıra dışı artist

Söz konusu sanat olunca hayal gücünüzü dilediğiniz gibi ortaya koyabilirsiniz. İşte şimdi göreceğiniz birbirinden yetenekli insanlar günlük hayatta kullandığınız şeyleri sanata çeviriyor...

Trend 15-04-19 16:34

Avrasya Üniversitesi butik pasta workshopuna ev sahipliği yaptı

Avrasya Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübü tarafından Betül Tekin’in katılımıyla ‘Butik Pasta’ konulu workshop ve konferans etkinliği düzenlendi.Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencilerinin yanı sıra Trabzon’da bulunan halk eğitim merkezleri, meslek liseleri öğretmen ve öğrencileri ve çok sayıda konu ile ilgili blogger katıldı.Etkinlikte şeker hamuru ile pasta kaplama tekniği, yenilebilir dantel kullanımı, stencil kalıp kullanımı, iki katlı pasta yapım tekniği, kurabiye süsleme teknikleri, royalicing kullanımı teknikleri ayrıntılı olarak gösterildi.Etkinliğin sonunda Sugar Artist Betül Tekin katılım gösterdiği uluslararası ve yöresel yarışmalar hakkında bilgi vererek dereceye giren yapıtlarını katılımcılarla paylaştı.

Yurthaber 05-04-19 12:20

Adanayı karıştırdı: Artist olmak için yaptım

Adana'da alkollü olduğu gözlenen bir genç, üzerine tırmandığı midibüse zarar verdi. Eline aldığı taşları da polislere atan şüpheli, gözaltına alındı.

Trend 28-01-19 07:43

TÜYAP Kültür Fuarları Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Selim İleri, Alev Ebüzziya, Prof. Dr. Meral Özbek, Açık Radyo ve Erol Tabanca, 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü

Haber 13-11-18 15:56

Tiyatro Konak, Değirmenci’yle perde açtı

Konak Belediyesinin Türkiye’nin önemli tiyatro toplulukları ve oyuncularını İzmirlilerle buluşturacak kültür-sanat projesi Tiyatro Konak, Gazeteci İrfan Değirmenci’nin ‘Anne Ben Artist Oldum’ adlı oyunuyla perdelerini açtı.

Yurthaber 02-11-18 11:45

“Anne Ben Artist Oldum” oyununa büyük ilgi

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübünün birlikte düzenlediği, Televizyon Programcısı İrfan Değirmenci tek kişilik gösterisi “Anne Ben Artist Oldum!” büyük ilgi gördü.6.

Haber 04-04-18 17:18

“anne Ben Artist Oldum” Oyununa Büyük İlgi

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübünün birlikte düzenlediği, Televizyon Programcısı İrfan Değirmenci tek...

Yurthaber 04-04-18 17:11

Efsad, Afıap Ünvanlı Mine Evren Ertuğrul’un Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yaptı

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD), Artist of the International Federation of Photographic Art (AFIAP) ünvanlı...

Yurthaber 03-03-18 12:57

EFSAD, AFIAP ünvanlı Mine Evren Ertuğrul’un fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD), Artist of the International Federation of Photographic Art (AFIAP) ünvanlı ulusal ve uluslararası alanda önemli projelerde yer almış olan Mine Evren Ertuğrul’un fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliği fotoğrafseverler dikkatle takip etti.

Haber 03-03-18 12:04

Makyaj Yapımında Cildin İhtiyaçları İyi Belirlenmeli

Biyolog, Güzellik Uzmanı ve Makeup Artist (Makyaj Eğitmeni) Gülsüm Sözen, makyaj yapımında cildin ihtiyaçlarının çok...

Yurthaber 20-12-17 12:57

İrfan Değirmenci Yenimahalle’de Sahne Aldı

İrfan Değirmenci, "Anne Ben Artist Oldum" adlı iki perdelik müzikli tek kişilik gösterisini Nazım Hikmet...

Yurthaber 15-11-17 12:11

Alişan'ın babasından ilk tepki 'Kendini artist zannediyor galiba'

Alişan, nişanlısı Eda Erol’la ayrıldıklarını doğruladı. Ünlü türkücünün açıklamasının ardından her iki taraf da sosyal medya hesaplarından birbirlerinin fotoğrafını sildi. Alişan, nişan takılarını geri istediği iddiasına da ateş püskürdü.

Magazin 07-09-17 08:45

Çöpten Elbiseler Türkiye'ye Açılıyor

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI make-up artist ve modacı Mustafa Demir tarafından tasarlanan çöpten elbiseler, İstanbul, Ankara ve İzmir'de

Yurthaber 29-06-17 10:51

Çöpten Elbiseler Türkiye'ye Açılıyor

- ANTALYALI make-up artist ve modacı Mustafa Demir tarafından tasarlanan çöpten elbiseler, İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenecek defilelerle tanıtılacak. Çevre kirliliğine

Yurthaber 29-06-17 10:06

Ünlü Sanatçıları O Hazırlıyor

Erzurumlu profesyonel Make Up Artist Eğitmen sanatçısı Çetin Koyuncu, yoğun çalışma temposundan fırsat buldukça...

Yurthaber 28-03-17 11:27

Türkan Şoray Kadınlar Günü’nde Zeytinburnu’nda

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü "Artist Defteri: Başrolde Türkan...

Yurthaber 07-03-17 10:20

En seksi Türk Beren Saat

Latin Amerika'da düzenlenen "Latina Turkish Awards" ödül törenine Beren Saat ve Engin Akyürek damga vurdu. Saat, En İyi Kadın Oyuncu ve En Seksi Artist ödüllerine layık görüldü.

Magazin 27-01-17 03:27

Greenpeace’Den Artist On Board Sergisi

İstanbul, 13 Aralık Artist on Board, Rainbow Warrior’da üretilen işlerin yanında sanal gerçeklik deneyimi, artivizm söyleşisi, film gösterimleri ve masal

Yurthaber 13-12-16 16:32

Dünyaca Ünlü Make Up Artist Arslan’dan eşcinsel İddialarına Tepki

Dünyaca ünlü Make-Up Artist ve Stil Danışmanı Uğur Arslan, hakkındaki “eşcinsel” iddiaları ile ilgili açıklama...

Yurthaber 01-04-16 20:28

'İbrikçi' karakteri ile hafızalara kazınan Ahmet Cengiz yardım bekliyor

Kemal Sunal'ın "Umudumuz Şaban" filmindeki "ibrikçi" karakteriyle hafızalarda yer eden "Artist Ahmet" lakaplı Ahmet Cengiz (61), Yeşilçam günlerini anarken ilerleyen yaşı nedeniyle mesleğini sürdürebileceği kapalı bir mekana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Magazin 09-11-15 15:22

Ekim Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri ‘artist’ İsimli Sinema Gösterimi İle Devam Etti

Sakarya Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Artist’ filminin özel gösterimine Sakaryalı sinemaseverler yoğun ilgi...

Yurthaber 23-10-15 15:56

Turkish Artist-Author Otyam's Mask Welcomes Visitors In Art Park

- In Mediterranean resort province of Antalya, the mask of Turkish painter, photographer-journalist and author Fikret Otyam welcomes visitors, art

Yurthaber 24-09-15 13:13

Turkish Artist Fikret Otyam Dies

- Famous Turkish painter, journalist and author Fikret Otyam died on Aug. 9 at the age of 89 in the

Yurthaber 10-08-15 09:38

Turkish Police To Protect Chinese Exhibition In Istanbul Over Attacks

- With his famous fat women sculptures, Chinese state-approved artist Xu Hongfei will be in Istanbul between July 23 and

Yurthaber 14-07-15 08:31

Artist Faces Four Years In Jail For ‘Insulting’ President Erdoğan

- An artist who President Recep Tayyip Erdoğan was ordered to be pay 10,000 Turkish Liras in compensation now faces

Yurthaber 23-06-15 08:46

Mural Portrait By Renowned Artist Vandalized In Istanbul

- Unknown assailants have vandalized a mural portrait painted on the façade of a ruined building in the Fatih district

Yurthaber 19-06-15 08:58

respiro Opens At Turkish Pavilion In Venice+

- “Respiro,” an installation by the influential conceptual artist Sarkis, opened at the Pavilion of Turkey at Venice’s 56th International

Yurthaber 08-05-15 16:56

Litvanyalı Artistten Masallar Diyarından Fırlamış Kitap Kapakları

Mandarin Duck ismiyle bilinen, Litvanya'lı tasarımcı-artist Aniko Kolesnikova'nın polimer kil ve deri kullanarak tasarladığı el yapımı kitap kapakları birer sanat eserini andırıyor.

Trend 02-05-15 15:06

Hermann Nitsch Opens Exhibit In Çanakkale, Gifts Paintings To City

- Renowned Austrian performance artist Hermann Nitsch has opened an exhibition to celebrate the 100th anniversary of Turkey’s victory at

Yurthaber 23-04-15 10:06