Bedelli Sermaye Artirimi Nedir Haberleri

SASA'da bedelli sermaye artırımı! Primli fiyattan yapılacak

SASA'da bedelli sermaye artırımı primli fiyattan yapılacak. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "Yaptığımız sermaye artırımıyla SASA'nın dev yatırımları daha güvenle ilerleyecek" dedi.

Finans 2024-05-21 11:17:27

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

SPK’dan 2 şirketin bedelli ve bedelsiz sermaye artırımı başvurusuna onay verdi. Adına kayıtlı telefon hattını kullandırarak izinsiz sermaye piyasası faaliyeti bulunması sebebiyle 8 telefon hattının sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

Finans 2024-03-15 09:30:15

Vera Konsept halka arz ne zaman, kaç lot veriyor, hisse fiyatı nedir? VERA Konsept GYO hisse fiyatı!

Vera Konsept GYO halka arz tarihleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Sermaye Piyasası Kurulu, Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arz başvurusunu onayladı. Talep toplama işlemleri 3 gün sürecek. 1 TL nominal değerli payların 15,78 lira sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı aktarıldı. Peki, Vera Konsept halka arz ne zaman, kaç lot verir? İşte Vera Konsept GYO halka arz talep toplama tarihleri...

Finans 2023-10-18 14:02:28

TAB GIDA halka arz ne zaman, kaç lot veriyor, hisse fiyatı nedir? TABGD hisse fiyatı!

TAB Gıda halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile hisselerle ilgilenen vatandaşlar, internette konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. 52 milyon 500 bin adet hisse 130 TL'den satılacak. TAB Gıda halka arz talep toplama işlemleri başladı. Peki, TAB Gıda halka arz kaç lot, TABGD hisse fiyatı nedir?

Finans 2023-10-18 13:59:50

Reeder halka arz ne zaman, kaç lot verir? Reeder halka arz fiyatı nedir, eşit mi oransal mı?

Reeder halka arz fiyatı borsa ile ilgilenen yatırımcılar tarafından merak konusu olurken birçok kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Ünlü teknoloji firmasının Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı başvurunun kabul edildi. Birçok kişi "Reeder halka arz ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Reeder halka arz kaç lot verir, arz eşit mi oransal mı? İşte detaylar...

Finans 14-09-23 08:26

ENERYA ENERJİ halka arz ne zaman 2023? Enerya Enerji halka arz eşit mi, oransal mı? İşte hisse kodu ve fiyatı!

Enerya Enerji halka arzın ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Enerya Enerji halka arz ediliyor. Bu gelişme sonrası Enerya Enerji halka arz tarihi, ne zaman borsada işlem göreceği, hisse kodu ve fiyatı araştırmaları yoğunlaştı. Peki, Enerya Enerji halka arz ne zaman? Enerya Enerji halka arz eşit mi, oransal mı? Hisse kodu ve fiyatı nedir?

Finans 10-08-23 15:43

Borsaya iki yeni şirket geliyor! Halka arz edilecekler...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Baydöner Restoranlarının pay başına 21 liradan, Enerya Enerjinin pay başına 88,76 liradan ilk halka arzını onayladı. SPK ayrıca Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımına gitmesine de onay verdi.

Finans 10-08-23 09:39

Halka arz nedir? Halka arz amacı ve şartları nedir?

Halka arz (initial public offering veya IPO), bir özel şirketin veya bir devlet kurumunun hisse senetlerini ilk kez halka açarak yatırımcılara sunmasıdır. Bu süreç şirketin büyüme stratejilerini finanse etmek, sermaye artırmak ve genişlemek için dış kaynaklara erişim sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. Halka arz aynı zamanda şirketin değerlemesini belirlemek ve likidite yaratmak için önemli bir adımdır. Şirket bir aracı kurum ile anlaşarak paylarını halka sunar ve yatırımcılardan sermaye toplar.

Finans 31-05-23 20:36

Sermaye artırımı muhasebe kaydı nasıl yapılır, sermaye taahhüt kaydı nedir? Sermaye artırımı hesaba nasıl kaydedilir?

Şirketlerin iş hacmini genişletme gibi amaçlar doğrultusunda sermaye artırımı yapabildikleri söylenebilir. Gerçekleştirilen bu sermaye artırımı ise muhasebe programları kullanılarak kaydedilir. Böylelikle sermaye taahhüdünde belirtilen sermaye artırımı tutarı ve gerçekleştirilen bu işlem dijital ortamda da saklanmış olur. Sermaye artırımının muhasebe programlarından yardım alınarak kaydedilmesinde hangi hususlara dikkat edildiği de önemlidir. Peki, sermaye taahhüt kaydı nedir?

Finans 23-01-23 17:10

Öz sermaye kârlılığı ve aktif kârlılık nedir, ne anlama gelir? ROE ve ROA nasıl hesaplanır?

Herhangi bir şirkete yatırım yapmadan önce şirketle ilgili gelirler, kâr, zarar ya da marjlar gibi pek çok finansal veri ile birlikte göz önünde bulundurulması gereken önemli göstergelerden biri de şirketin ne kadar kârlı bir yapıya sahip olduğudur. Şirketler bazı zamanlarda yüksek miktarda gelir ya da kâr kazansa da öz sermayelerine ya da varlıklarına göre kârlılıkları yüksek olmayabilir. İncelenmesi gereken iki gösterge olan ROE ve ROA nedir, nasıl hesaplanır?

Finans 06-01-23 09:39

ASTOR halka arz ne zaman, borsada ne zaman işlem görecek? İşte ASTOR ENERJİ halka arz hisse kodu ve fiyatı!

Barem Ambalaj halka arzın ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Barem Ambalaj halka arz ilan ediliyor. Bu gelişme sonrası halka arz tarihi, ne zaman işlem göreceği, hisse kodu ve fiyatı gibi ayrıntılar arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki, Astor halka arz ne zaman? Astor Enerji halka arz hisse kodu, fiyatı nedir? İşlemler eşit mi, oransal mı? İşte ayrıntılar...

Finans 29-12-22 11:42

Öz sermaye bulmaya yönelik finansman türleri nelerdir? Borç ve öz sermaye ile finansmanın temel özellikleri ve farklılıkları nedir?

Öz sermaye terimi finans sektöründe sıklıkla kullanılır. Şirketler için oldukça önemli bir yer tutan öz sermaye merak edilen konular arasındadır. Bir şirketin herhangi bir borcu olmadan elinde bulundurduğu varlıklarına öz sermaye adı verilir. Öz sermaye kavramının bilinmesi oldukça önemlidir. Bunun sebebi ise şirketin hem gelecek dönemlere ait gidişatının takip edilmesi hem de yapılacak olan yatırımlar bakımından kritik bir noktadır. Peki, öz sermaye bulmaya yönelik finansman türleri nedir?

Finans 23-12-22 16:25

Öz sermaye nedir, kârlılığı neyi ifade eder? Öz sermaye hesaplama nasıl yapılır, öz sermaye kârlılığı yüksek şirketler nasıl değerlendirilir?

Şirketler bakımından oldukça önemli olan ve öz kaynak olarak da adlandırılan öz sermaye bilinmesi gereken konular arasındadır. Öz sermaye bir şirket ve şirket yöneticileri bakımından oldukça önemli bir kavramdır. Öz sermaye karlılığı ve öz sermaye hesaplaması oldukça kritik bir noktadır. Öz sermaye dikkate alınarak şirketim hem gelecekteki durumunu hem de alınacak kararlar bakımından yol göstericidir. Peki, öz sermaye kârlılığı nedir ve yüksek olması ne anlama gelir?

Finans 23-12-22 16:24

Öz sermaye maliyeti nedir, nasıl hesaplanır? Öz sermaye maliyeti formülü ile hesaplama nasıl yapılır?

Finansal alanda işlem yapabilmek adına bilinmesi gereken pek çok kavram vardır. Özelikle de yatırım yapmak isteyen işletmeler için bazı finansal kavramlar büyük önem arz eder. Öz sermaye maliyeti de finansal ihtiyaçların ve kararların alınmasında etkili olan kavramlardan biridir. Öz sermaye temel olarak şirketlerin sahip/sahiplerinin şirketteki payına denir. Öz kaynak maliyeti olarak da bilinen öz sermaye maliyeti nedir ve nasıl hesaplanır?

Finans 23-12-22 16:19

Tahvil nedir? Tahvilin özellikleri nelerdir, tahvil faizi nedir?

Para piyasalarında kullanılan terimlerden biri de tahvildir. Ticaret kanunlarına göre ya da sermaye piyasasının kanunları doğrultusunda hazırlanan değerli kâğıtlardır. Anonim şirketler kaynak bulmak için vadesi bir yıldan fazla olan borç senetleri imzalarlar. Bu borç senetleri tahvil olarak adlandırılır. Devlet tarafından da ihraç edilebilirler. Tahvil satışları, iskonto esaslarında dayalı olarak gerçekleşir. Peki, tahvilin özellikleri nelerdir ve tahvil ihracı neyi ifade eder?

Finans 02-12-22 18:15

Sermaye hesabı nedir, ana bileşenleri nelerdir? Sermaye hesabı nasıl çalışır?

Ekonomi ve finans alanında kullanılan ifadeler ve terimler bulunur. Sermaye hesabı ifadesi de makroekonomi kapsamında kullanılan ifadeler arasında yer alır. Makroekonomideki ödemeler dengesinde bazı ögeler bulunur. Sermaye hesabı da makroekonomideki ödemeler dengesinin ögeleri arasındadır. Millî varlıklar üzerinde olan değişiklikleri ifade etmek için kullanılır ve formül ile hesaplanır. Peki, sermaye hesabının ana bileşenleri nedir ve sermaye hesabı nasıl çalışır?

Finans 28-11-22 17:38

Takasbank nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Türkiye’nin Merkez Saklama Kuruluşu ve Ulusal Numaralandırma Kuruluşu olarak görevlendirilen Takasbank, tüm etkinlikleri ve işlemleri ile SPK’ya bağlıdır. Takasbank, Borsa İstanbul’da (BIST) yapılan tüm alım ve satım işlemlerinin menkul değer ve nakit para takasının gerçekleştirilmesinden sorumlu bir kurumdur. Tüm üyeleri için takas ve bankacılık gibi hizmetler verir.

Finans 18-11-22 00:45

Sermaye piyasası nedir? Sermaye piyasası araçları nelerdir?

Ekonomik şartların finansal ve parasal boyutlarının oluşmasını sağlayan piyasalar sermaye piyasaları olarak adlandırılır. Menkul değerlerin alım ve satım işlemleri sermaye piyasalarında yapılır. Bu menkul değerler hisse senetleri ve tahvillerdir. Uzun süreli vade tarihleri bulunur. Sermaye piyasaları, para piyasalarında hareketlenme sağlamak, üretimin artmasını ve ekonominin canlanması hedeflerinin gerçekleşmesine imkân sağlayan piyasalardır. Peki, sermaye piyasası araçları nelerdir?

Finans 17-11-22 21:34

Sermaye koruma tamponu nedir?

Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan ifadelerden biri de Sermaye Koruma Tamponu (SKT) ifadesidir. "Capital Conservation Buffer" olarak da bilinir. Mali ve ekonomik göstergelerde bozulma yaşandığı zaman yaşanacak olası kayıplar sebebi ile sermaye kaynaklarının yetersizliğini önlemek için bulundurulması gereken ek sermaye tutarı için kullanılır. Bu sermaye tutarının bankalar tarafından tutulması beklenir.

Finans 17-11-22 20:43

Para piyasası nedir? Para piyasası araçları nelerdir, sermaye ve para piyasası farkı nedir?

Para piyasalarında ticari senetler araç olarak kullanılır. Kaynaklar da farklı mevduat türlerinden oluşabilir. Kendi içinde örgütlenen ya da örgütlenmemiş olan para piyasaları olarak ayrılan türleri vardır. Para piyasaları sayesinde kişiler yahut kurumlar, kısa süreli olarak ihtiyaç duydukları fonu karşılayabilirler. Genellikle yatırımcılar tarafından kullanılan para piyasası ve para piyasası araçları nedir?

Finans 14-11-22 15:27

Net İstikrarlı Fonlama Oranı Nedir? Net İstikrarlı Fonlama Oranı Nasıl Hesaplanır?

Ekonomi alanında mevcut olan istikrarlı fonlama ederinin gerek duyulan istikrarlı fonlama ederine oranı "net istikrarlı fonlama oranı" olarak adlandırılır. Var olan istikrarlı fonlama rakamı temel alınarak sermaye, etkin olan vadesi bir yılı geçen yükümlülükler, KOBİ (Küçük, Orta, Büyük İşletmeler) mevduatı ile tasarruftan oluşur.

Finans 11-11-22 15:34

Kaldıraç oranı nedir? Finansal kaldıraç oranı hesaplama nasıl yapılır?

Finans dünyasında sıkça kullanılan terimler arasında bulunan kaldıraç oranı genelde borçlar ve öz sermaye kavramlarında karşılaşılan bir terimdir. İşletmelerin kaynak yapısını ve finansman oranlarını ifade eden terim kaldıraç oranıdır. Bu sistem özellikle yatırımcılar tarafından sıklıkla kullanılır.

Finans 07-11-22 00:33

Merkezi Saklama Kuruluşu Nedir?

Para piyasalarında, sermaye piyasasına ait araçların merkezi olarak saklanması ya da bu araçlara ait hakların kullanım hizmetlerini sunan anonim bir ortaklık halindeki tüzel kişiliği bulunan kurum Merkezi Saklama Kuruluşu olarak anılır. Kitle fonlaması, ihraç ve hak kullanım işlemleri gibi işlemleri saklama görevini üstlenmiştir.

Finans 31-10-22 18:36

Merkezi Kayıt Kuruluşu nedir? Merkezi Kayıt Kuruluşu ne iş yapar?

Merkezi Kayıt Kuruluşu, Türk Sermaye Piyasalarının Merkezi Saklama Kuruluşu sorumluluğu ile tüm üyelerine raporlama, veri depolama, saklama, kurumsal yönetim ya da yatırımcı hizmetleri sunan bir kurumdur. Hem yerli hem de yabancı finansa ve sermaye kuruluşlarında teknoloji ve veri hizmetleri sunar.

Finans 31-10-22 18:22

Kira sertifikası nedir? Kira sertifikası getirisi hesaplama nasıl yapılır?

Sukuk adı ile de bilinen kira sertifikası, değişken ya da sabit getirisi bulunan bir tür yatırım aracıdır. Faizsiz olan sermaye piyasası ürünleri arasında yer alır. Yüksek stopaja sahip olmadığı için kira sertifikası yatırımcılarına vergi avantajı sağladığı bilinir.

Finans 27-10-22 22:59

Barem Ambalaj halka arz ne zaman 2022? Barem Ambalaj halka arz hisse kodu, fiyatı nedir? İşlemler eşit mi, oransal mı?

Barem Ambalaj halka arz konusu ilgiyle takip ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Barem Ambalaj halka arz ilan ediliyor. Bu gelişme sonrası halka arz tarihi, ne zaman işlem göreceği, hisse kodu ve fiyatı merak konusu oldu. Peki Barem Ambalaj halka arz işlemleri ne zaman? Barem Ambalaj halka arz hisse kodu, fiyatı nedir? İşlemler eşit mi, oransal mı? İşte tüm detaylar...

Finans 01-08-22 11:12

OBASE halka arz ne zaman? OBASE halka arz fiyatı ve hisse kodu nedir?

OBASE halka arzın ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Yazılım ve Teknoloji Geliştirme Şirketi OBASE'nin halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Gelişme sonrası halka arz fiyatı ve hisse kodu da merak konusu oldu. Peki OBASE halka arz ne zaman? İşte OBASE halka arz fiyatı ve hisse kodu!

Finans 29-07-22 09:02

1 Lot nedir? Hisse senedi Forex Lot hesaplama nasıl yapılır?

Normalde 1 adet hisse senedine denk olan 1 lot, Forex piyasasında da karşılaşılan bir kavramdır. Bu kavram, borsada ödeme birimi olarak karşımıza çıkar. Dolayısıyla para ve sermaye piyasalarında işlem yürütülürken 1 lot birimi kullanılmaktadır. 1 lot nedir, lot hesaplama nasıl yapılır?

Finans 25-07-22 22:33
Lot

Rüçhan hakkı nedir? Rüçhan hakkı nasıl kullanılır, kullanılmazsa ne olur?

Rüçhan hakkı, sermaye artırımı yapmak isteyen ortaklara öncelik tanınmasıdır. Rüçhan hakkının en az 15, en çok 60 günlük bir süre sınırı vardır. Bu süre sınırına uyan ortaklardan yeni pay almak isteyenlere işlem sırası açılarak rüçhan hakkından yararlanmaları sağlanır. Peki rüçhan hakkına nasıl hak kazanılabilir, rüçhan hakkı kullanılmazsa ne olur?

Finans 23-07-22 11:06

SPK nedir, ne işe yarar? SPK ne demek?

SPK, uzun yazımı ile Sermaye Piyasası Kurulu’dur. TBMM tarafından 1981 yılında, kanunlar uyarınca kurulmuştur. Kendi idare ve mali kontrolü olan, devlet kurumudur. Serbest piyasa içerisinde, denetleyici ve düzenleyici rol oynar. Özellikle yatırım danışmanlarına sağladığı lisanslar ile bilinir. Piyasa içerisinde finansal okuryazarlığı güçlü ve güvenilir yatırım danışmanlarının bulunmasını sağlar.

Finans 21-07-22 22:09

SPK lisansı nedir? SPK lisansı nasıl alınır?

SPK, Sermaye Piyasa Kurulu’nun kısaltması olarak bilinir. SPK’nın vermiş olduğu lisans ile yatırım konusundaki tecrübeli kişiler belirlenebilir. SPK belgesine sahip kişiler, finansal piyasalar içerisinde yatırım danışmanlığı ve koçluğu yapabilir. Yatırım tavsiyelerinde bulunarak, yatırımcıyı kazançlı kaynaklara yönlendirebilir. SPK lisansına sahip tecrübeli danışmanlar, yatırımcının fonlarını kazançlı şekilde yönetmesini kolaylaştırır. SPK lisansı nedir, nasıl alınır?

Finans 21-07-22 22:08
SPK

SPK mutabakat nedir? SPK mutabakat kaydı nasıl yapılır?

SPK, sermaye piyasası kurulunun kısaltılmış adıdır. Sermaye piyasaları içerisindeki kuralların belirlenmesinde rol oynar. Aynı zamanda piyasa içerisinde kredi kullanan şirketlerin kurallardan en avantajlı şekilde yararlanmasını sağlar. İdari özerkliğe sahip bir kamu kurumu olarak, düzenleyici ve denetleyici görevi bulunur. 1981 yılında düzenlenen, sermaye piyasası kanunu ile kurulması karar alınmıştır. Piyasaların adil ve etkin şekilde çalışmasını sağlamakla görevlidir.

Finans 21-07-22 17:03
SPK

Tahsisli sermaye artırımı nedir? Tahsisli sermaye artırımı hisseye nasıl yansır?

Şirketler ekonomik durumları kötüye gittiğinde küçülme ya da kapanma gibi son çarelerden önce türlü uygulamalara baş vururlar. Sermaye artırımı da bu uygulamalardan biridir. Şirketin finansal durumu ve faaliyetlerine bağlı olarak gerçekleştirilen tahsisli sermaye artırımı nedir, hisseye nasıl yansır?

Finans 20-07-22 21:15

Sirküler nedir, hangi durumlarda yapılır? Sirküler özellikleri nelerdir?

GİB’in bir konuya yönelik görüşlerini yansıtan sirküler, birimlerin toplu olarak bilgilendirilmesini sağlar. Bu iletiler genellikle güvenlik, vergi, sermaye artırımı ve toplantı duyurusu gibi konularda olur. Mükelleflere yol göstermekte olan sirküler, geleceğe yönelik olay ya da uygulamaları kapsar. Sirküler özellikleri nedir, hangi durumlarda yapılır?

Finans 15-07-22 22:31

Bedelsiz sermaye artırımı nedir? Bedelsiz sermaye artırımı neden uygulanır, nasıl hesaplanır?

Ticaretten reklam dünyasına pek çok farklı alanda etkinlik gösteren şirketler, çeşitli yollar ile kar elde etmeye çalışır. Hisse senetlerinin bir karşılık alınmaksızın ortaklar arasında dağıtılması yöntemine dayanan bedelsiz sermaye artırımı, şirket stratejilerinden biri olur. Bu yöntemin avantajları, detayları ve seçenekleri ile alakalı tüm detayları sizler için bir araya getirdik.

Finans 13-07-22 17:39

Bedelli sermaye artırımı nedir? Bedelli sermaye artırımı özellikleri ve avantajları nelerdir?

Bedelli sermaye artırımı yaparak şirket sermayenizi artırmanız mümkün. Üstelik bu işlem şirket kasanıza kazandırdığı gibi şirket ortakları için de faydalı olur. Peki nedir bu bedelli sermaye artırımı?

Finans 13-07-22 17:15

İzahname nedir, ne işe yarar, hangi bilgileri içerir? İzahname geçerlilik süresi ne kadar?

İzahname, sermaye piyasaları araçlarının halka arz ya da ihracında, şirket hakkında olumlu olumsuz bilgiler veren kapsamlı bir belgedir. Geçerlilik süresi 12 aydır. Kamuyu aydınlatma ilanı olarak da hukuken bağlayıcılığı vardır. İzahname nedir, ne işe yarar ve hangi bilgilerden oluşur?

Finans 13-07-22 16:00
SPK

MKK nedir? MKK sicil numarası öğrenme nasıl yapılır?

Açılımı Merkezi Saklama Kuruluşu olan MKK, yerli ve yabancı sermaye ya da finans kuruluşlarına veri ve teknoloji hizmetleri sunar. Ayrıca menkul kıymetlerin takas işlemlerinin yürütüldüğü bu sistemde kurumsal yönetim ile raporlama hizmetleri de mevcuttur. MKK ne iş yapar, MKK sicil numarası nasıl öğrenilir?

Finans 11-07-22 20:13

Faaliyet raporu nedir? Faaliyet raporunu kim hazırlar?

Herhangi bir şirketin bir önceki döneme ait faaliyetleri hakkında kapsamlı bir şekilde hazırladığı rapora yıllık faaliyet raporu denmektedir. Her yıl sonu hazırlanma zorunluluğu olan bu raporlarda şirketlerin finansal durumları ve faaliyetleri şeffaf bir şekilde açıklanmaktadır. Faaliyet raporu, tüm sermaye kuruluşlarının her sene sonunda yapılan işlemleri göstermek amacı ile yükümlü oldukları bir rapor türüdür. Faaliyet raporu nedir, kim hazırlar?

Finans 08-07-22 16:57

Risk sermayesi nedir? Risk girişim sermayesi daha çok ne amaçla finansman sağlar?

İngilizcede Venture Capital şeklinde ifade edilen risk sermayesi; yeni iş kurmak ve işini büyütmek isteyenlerin ihtiyaç duyduğu bir yatırım çeşididir. Cesaret, cüret anlamını taşıyan venture kelimesinin Türkçe karşılığı olan risk sermayesi; yatırım yapmak isteyen girişimcilere kaynak sağlar. Risk sermayesi, bir çeşit özel sermaye yatırımı şeklinde de tanımlanır.

Finans 26-06-22 21:14

Hedge ne demek? Hedge fonları nasıl çalışır?

Hedge işlemleri, riskten korunmak isteyen yatırımcılar terci eder. Çeşitli önemler almak için kullanılan hedge işlemlerine genelde büyük sermaye sahibi tecrübeli yatırımcılar yönlenir. Hedge fonlarına sahip olan yatırımcılar, birçok farklı tipteki menkul kıymetlere yatırım yapılabilir, kısa ve uzun pozisyonlar alabilirler. Yatırımcılar, hedge fonları ile kesin getiri sağlamayı amaçlar. Hedge fonu nedir? Hedge fonu amacı nedir? Hedge fonları nasıl çalışır?

Finans 01-06-22 12:38

Anonim şirket nedir? Anonim şirket nasıl kurulur, özellikleri nelerdir?

Anonim şirket, üç farklı şirket türünden biridir. Diğer şirket türlerine göre daha fazla ortak sayısına sahiptir. Anonim şirket kuruluşunda asgari bir sermaye gerekir. Bu şirketlerin ticari amaçları önceden belirlenmiştir. Anonim şirket nedir? Anonim şirket nasıl kurulur? Anonim şirket ilkeleri nelerdir?

Finans 01-06-22 11:17

Sermaye şirketi nedir? Sermaye şirketi türleri nelerdir, nasıl kurulur?

Türk Ticaret Kanunu’na göre şirketler, şahıs ve sermaye şirketi olarak ikiye ayrılır. Tercih edilecek olan şirket türü, yapılmak istenen ticari faaliyetlere göre belirlenir. Sermaye şirketi nedir ve özellikleri nelerdir? Sermaye şirketi kurulurken istenen belgeler nelerdir? Sermaye şirketi türleri arasında hangi şirketler yer alır?

Finans 27-05-22 17:36

Bedelli askerlik nedir? Bedelli askerlikten kimler yararlanabilir? Bedelli askerlik kaç gün yapılır?

Bedelli askerlik konusu gündemde yer alıyor. Askerlik bir vatani görevdir. Bu görevi bedelli yapmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bedelli askerliğin nasıl yapıldığı, kimlerin yapabileceği araştırılıyor. İşte bedelli askerlik konusuna dair detaylar!

Haber 24-05-22 15:20

Kayıtlı sermaye ne demek? Kayıtlı sermaye birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Kayıtlı sermaye de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Kayıtlı sermaye ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:07

Sermaye mal ne demek? Sermaye mal birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Sermaye mal birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Sermaye mal ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 21:06

Sermaye piyasası ne demek? Sermaye piyasası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Sermaye piyasası ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Sermaye piyasası TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 23-05-22 20:17

Bedelsiz sermaye artırımı nedir? Bedelsiz sermaye artırımı hesaplama nasıl yapılır?

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketlerin hisse senetlerinde likiditasyonu artırmak veya hisse senetlerinin değerini yükseltmek için kullandıkları bir yöntemdir. Bedelsiz sermaye artırımı ile hisse senetlerinde yeniden fiyatlama yapılır, ancak şirketin piyasa değeri korunur. Bir şirketin bedelsiz sermaye artırımına gitmesi piyasalarda değişiklik yarattığı için yatırımcılarını etkiler. Şirketlerin enflasyondan korunmak için de kullandığı bedelsiz sermaye artırımı nedir?

Finans 21-05-22 21:25

Sermaye ne demek? Sermaye kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türk dili üzerine araştırmalar yürüterek dilimizin gelişmesine ve korunmasına katkıda bulunmaktadır. Bu araştırmalar dahilinde Türkçe ve ilişkili dillerdeki kaynaklar incelenmekte, bulunan Türkçe kökenli kelimeler kayda geçilmektedir. Üstelik TDK bu çalışmalarında pek çok kelimelerin de anlamını açıkça belirtmektedir. Bu nedenle bilinmeyen kelimeler TDK anlamlarına göre araştırılır. TDK’ye göre Sermaye ne demektir? Sermaye TDK sözlük anlamı kökeni…

Egitim 18-05-22 23:58