Merkezi Haberleri

Merkezi Yönetim Riski Nedir?

Merkezi Yönetim Riski, bazı durumlara bağlı olarak ortaya çıkabilecek bir risk türüdür. Bir ülkedeki bir yatırımcı farklı bir ülkeye borç verdiği ya da ülkenin kefil olduğu bir kuruma borç vermesi durumunda oluşur.

Finans 31-10-2022 19:30

Merkezi Yönetim Faiz Dışı Bütçe Dengesi Nedir?

Bir ülkenin merkezi yönetimi kapsamında bulunan genel bütçedeki idareler ile denetleyici kurumların bütçe gelirleri toplamından faiz hariç tutularak elde edilen bütçe giderlerinin çıkartılması sonucu ortaya çıkan bütçe dengesine Merkezi Yönetim Faiz Dışı Bütçe Dengesi adı verilir.

Finans 31-10-2022 18:48

Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi Nedir?

Genel bütçeli olan ve merkezi yönetim kapsamına dahil olan idarelerin, özel bütçesi bulunan idarelerin denetleyici ve düzenleyici görevi olan kurumların bütçe gelirlerinin tamamından bütçe giderleri çıkartılarak bütçe dengesi oluşturulur. Bu işlem Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi olarak isimlendirilmiştir.

Finans 31-10-2022 18:42

Merkezi Kayıt Kuruluşu nedir? Merkezi Kayıt Kuruluşu ne iş yapar?

Merkezi Kayıt Kuruluşu, Türk Sermaye Piyasalarının Merkezi Saklama Kuruluşu sorumluluğu ile tüm üyelerine raporlama, veri depolama, saklama, kurumsal yönetim ya da yatırımcı hizmetleri sunan bir kurumdur. Hem yerli hem de yabancı finansa ve sermaye kuruluşlarında teknoloji ve veri hizmetleri sunar.

Finans 31-10-2022 18:22

Merkezi

Merkezi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Merkezi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya'da gündemi değerlendirdi:

"Aylardır Meclis'te yapılan çalışmalara katılmayıp şimdi Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracak kadar zavallı duruma düşmeyin lütfen. Bunlar ucuz kahramanlıklar. Derdimiz üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi?"

Yurthaber 27-07-2022 15:00