Emeklilik Prim Gün Sayısı Haberleri

Emeklilikte ‘oda’ya takılan çiftçiye müjde: Genelge iletildi

Yenişehir Ziraat Odası’nın hatası yüzünden gününde emekli olamayan çiftçinin sorunu çözüldü. Emeklilikte prim gün sayısıyla ilgili esas alınacak kayıt da belli oldu. Genelge Bursa'ya iletildi.

Finans 24-03-2024 14:50

O talebe olumlu yanıt! Bağ-Kur'luların 9000 prim günü şartına düzenleme: Uygulanacak kriterde istihdam sayısı...

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme! Emeklilik için gereken 9 bin prim günü şartında yeni düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma yaptıklarını ve bir kriter uygulanacağını açıkladı. ATO'dan yapılan açıklamada ATO Başkanı Baran'ın 9 bin prim gün sayısının düşürülmesi talebini olumlu karşılayan Bilgin'in işverenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi içeren bir çalışma içinde oldukları müjdesini paylaştığı belirtildi.

Finans 07-04-2023 14:55

Emekli olma şartları nelerdir, 25 yıl şart mı? Emeklilikte yaş ve prim gün şartları nasıl belirlenir?

Çalışma yaşamanın ilk yıllarında pek önemsenmese de emeklilik çalışma hayatının sonlarına doğru çok istenilir ve gerçekleşmesi beklenir. İster işçi ister memur isterse de kendi hesabına çalışan kişiler için emeklilik hayatı temel olarak üç koşula bağlıdır. Temel olan bu üç koşul yerine getirildiği takdirde kişi emekli olma hakkını elde eder. Emekli olmak için temel şartlar arasında olan yaş ve prim gün şartları nasıl hesaplanır?

Haber 11-11-2022 16:16

Erkeklerde emeklilik yaşı tablosu nasıl hesaplanır? Erkeklerde emeklilik yaşı kaç, erkeklerde emeklilik şartları nedir?

Emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen şartlara uygun olan her çalışanın emekli olma hakkı vardır. Emeklilik için gerekli şartları yerine getiren sigortalı çalışanlar belirli prim gün sayısı ve işe giriş tarihleri dikkate alındığında emekli olabilir. Emekli olmak için belirli bir süre çalışma hayatlarında bulunmaları gerekir. Bu süre çalışanların cinsiyetine, sigorta başlama tarihine, sigorta sistemine ve yaşa göre farklılık gösterir. Erkeklerde emeklilik şartı nedir?

Haber 08-11-2022 15:34

Emeklilik Prim Gün Sayısı

Emeklilik Prim Gün Sayısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Emeklilik Prim Gün Sayısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.