Kentsel Donusum Kira Yardimi Haberleri

4500 liradan 7000 TL'ye yükseltildi! İBB kentsel dönüşüm kira yardımlarını arttırdı

İBB, riskli binalar için yaptığı kira yardımını yüzde 55 artırdı. Kentsel dönüşüm alanlarındaki riskli yapılarda oturan kiracılara ve hak sahiplerine 4 bin 500 TL yerine 7 bin TL kira yardımı yapılacak

Finans 2024-01-23 07:21:58

Kira ve taşınma desteği arttı, kredi şartları belli oldu! İşte kentsel dönüşümde 2024 rakamları…

İstanbul'da dönüşüme giren riskli yapılarda daire başına kira yardımı yapılıyordu. 2024 yılının gelmesi ile birlikte devlet kira ve taşınma yardımında da artışa gitti. Yapılan yardımlar özellikle büyükşehirlerde artan kira fiyatları karşısında ‘yetersiz’ bulunsa da evi kentsel dönüşüme girenler tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Kira desteğinde güncellenen yeni rakamlar belli olurken bankalar tarafından kentsel dönüşümde ne kadar ve hangi şartlarda kredi veriliyor? İşte cevabı…

Finans 2024-01-11 07:57:16

Kentsel dönüşümde kira desteği arttı: İşte illerde yeni ücret listesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için kira desteğini artırdı. İllerde yeni ücret listesi de belli oldu.

Finans 2024-01-10 10:22:18

Kira fiyatı karmaşası! Emlakçılar 'yüzde 15 geriledi' dedi: Kiracılar ‘biz kimseden duymadık…’ diye tepki gösterdi

Günlük kiralık evlere getirilen tedbirler ve kentsel dönüşüm sürecince süreçlerin sona ermesi konut stokunu arttırdı. Bu gelişme kiralık konut fiyatlarını yüzde 15’e kadar düşürdü. Emlak sektörü temsilcileri bu düşüşün devam edeceği görüşünü savunuyor. ‘Fiyatlar olması gereken yere geri geldi’ diyorlar. Ev sahipleri ve kiracılar ise aynı şeyi düşünmüyor.

Finans 2023-12-14 11:40:39

Kira yardımı artacak, yeni evler o alanlarda verilecek: İstanbullular dikkat! Kentsel dönüşüm yasasında milyonları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı

İstanbul'da imara kapalı alanlar üzerinde inşa edildiği tespit edilen binalarda oturanların ruhsat alamayıp kentsel dönüşüme yanaşmamasına yönelik yeni çözüm getiriliyor. Rezerv alanlardaki evler için vatandaşa düşük faiz ve uygun taksit sunulacak. Ayrıca kira yardımında artış yapılması planlanıyor. En büyük sıkıntıyı oluşturan karar aşamasında ise üçte iki çoğunluk koşulu getirilecek. İşte tüm detaylar!

Finans 24-09-23 10:05

Kira fiyatlarındaki artış ile ilgili dikkat çeken yorum: Konut satışlarını tetikliyor”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023’ün ilk altı ayında 565 bin 779 konut satışı gerçekleşirken, satışların önceki yıla göre %22,1 azaldığı kaydediliyor. Sektör profesyonelleri ise konut alırken vatandaşların artık kriterlerinin ilk sırasına güvenliği yazdığını bildiriyor. Bu sebeple kentsel dönüşüm kapsamındaki toplu konut projeleri yoğun bir taleple karşı karşıya kalıyor.

Finans 16-08-23 10:22

Kentsel dönüşümde yeni plan! Ücretsiz olacak, kira desteği yerine...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında kentsel dönüşüm daha da ön plana çıktı. Özellikle İstanbul'da yaşlı yapı stoğuna dikkat çekilirken, hükümetin kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni bir planı ortaya çıktı. Buna göre vatandaşlara kira desteği yerine geçici evler tahsis edilecek. Vatandaşlar evlerine giresiye kadar bu evlerde ücretsiz bir şekilde kalacak. Öte yandan bu uygulamanın fahiş kira artışının da önüne geçmesi bekleniyor.

Haber 31-07-23 08:12

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahiplerinden yeni kriter: 'Özellikle Avrupa Yakası'nda moda'

Ev sahiplerinin yüksek kira almak için başvurduğu yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Yüzde 25 sınırına takılmamak için kısa süreli kiracı arayan ev sahipleri, şimdi de kentsel dönüşümde evi olan kişilere ev kiralamanın derdinde. Uzman isimler "Özellikle Avrupa Yakası'ndaki kentsel dönüşümün yoğun olduğu yerlerde şu anda bu moda var" dedi.

Haber 24-07-23 06:42

MEMURA KİRA YARDIMI 2023: Memurlara kira yardımı ne kadar, kimlere verilecek? Destek tutarı il ve ilçe bazında değişecek

Memura kira yardımı müjdesinin ardından konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada büyükşehirlerde yaşayan memurlara il ve ilçe bazında kira yardımı verileceğini ifade etti. Peki, Memurlara kira yardımı ne kadar, kimlere verilecek? Memurlara kira yardımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

Finans 23-05-23 09:22

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU EKRANI: TOKİ kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası başvuru şartı nedir?

Yarısı Bizden başvuruları başladı. TOKİ kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başvuru alımlarının başladığını açıkladı. Kampanyaya bugünden itibaren 29 Mayıs’a kadar başvuru yapılabilecek. Kentsel dönüşüme teşvik edecek kampanyanın yanı sıra vatandaşlara kira yardımı da verilecek. Peki, TOKİ kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası başvuru şartı nedir?

Finans 26-04-23 11:40

Kentsel dönüşümde yeni dönem! Kampanya ile dönüşüm nasıl olacak? TOKİ Başkanı tek tek açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümü teşvik etmek amacıyla konut yenileme maliyetinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını açıkladı. İstanbul'da kira yardımı da 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya çıkarıldı. Vatandaşın merak ettiği konuyla ilgili detayları TOKİ Başkanı Ömer Bulut canlı yayında anlattı. İşte detaylar...

Haber 21-04-23 18:14

Kentsel Dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL? Kentsel dönüşümde kira desteği verilen iller hangileri? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı miktarları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayramın 1. gününde İstanbul'da konuştu. Kentsel dönüşümü hızlandıracak müjdeleri duyuran Erdoğan, kira desteği hakkında da konuştu. Peki, Kentsel Dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL? Kentsel dönüşümde kira desteği verilen iller hangileri?

Finans 21-04-23 16:51

SON DAKİKA | Kentsel dönüşümde 'Yarısı bizden' kampanyası! Erdoğan detayları açıkladı, 2+1 ve 3+1 daire...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüme hız kazandıracak müjdeleri açıkladı. İstanbul'da konuşan Erdoğan, kentsel dönüşüm için 'yarısı bizden' kampanyasını duyurdu. "Önümüzdeki çarşamba başvuruları başlayacak kampanyanın detaylarını Bakanlığımız paylaşacak" diyen Erdoğan, ikinci müjde olarak ise İstanbul'da kira yardım oranlarının da artırıldığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 21-04-23 16:11

Ada Hayat projesinde hak sahiplerine kira yardımları ödendi

Adapazarı Belediyesi tarafından şehrin kalbinde hayata geçirilen Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde hak sahiplerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kira yardımları ödenmeye başladı.

Yurthaber 20-04-23 13:12

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL oldu? Kentsel dönüşüm kira desteği hangi illerde veriliyor? Bakan Kurum'dan açıklama geldi!

Kentsel dönüşüm kira desteği miktarı merak ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımlarının arttırıldığını duyurdu. İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir gibi illerde verilen kira desteklerine zam yapıldı. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL oldu? Kentsel dönüşüm kira desteği hangi illerde veriliyor?

Finans 10-03-23 18:33

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya… Kentsel dönüşümde kira yardımı arttırıldı! Nisan ayından itibaren geçerli olacak: 3.500 TL…

Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yeniden yapılan vatandaşlar için ödenen kira yardımı miktarı arttırıldı. Haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum duyurdu. Bu kapsamda İstanbul'da bin 500 lira olan kentsel dönüşüm kira yardımı 3 bin 500 liraya, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin liraya çıkarıldı.

Finans 09-03-23 11:31

Son dakika: Bakan Kurum canlı yayında açıkladı! İstanbul için devrim gibi karar... 1.5 milyon konutu etkileyecek

Son dakika haberi... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı. Deprem bölgesinde incelenmeyen binanın kalmadığını belirten Bakan Kurum, "Binadan bakacak olursak 1 milyon 700 bin incelenmiş binanın yüzde 20 oranına yakını yıkılacak." ifadelerini kullandı. İstanbul için 1.5 milyon konutun taşınacağını da söyleyen Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira desteğini de artırdıklarını duyurdu.

Haber 08-03-23 20:49

KİRA VE TAŞINMA YARDIMI nedir, kimler alabilir? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

Depremzedelere kira ve taşınma yardımının detayları merak ediliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak olan tespit sonuçlarına göre afetzedelere barınma desteği sağlanacak. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre ise ev sahibi veya kiracılara barınma desteği (kira yardımı) başvuruları başladı. Peki, KİRA VE TAŞINMA YARDIMI nedir, kimler alabilir? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Finans 18-02-23 09:05

KİRA YARDIMI ne zaman, kimlere verilecek? Deprem kira desteği nasıl, nereden alınır?

Kira desteğine ilişkin açıklamaları geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük yıkıcı deprem sonrası 10 ilde birçok bina enkaza büründü. Evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak. Peki, kira yardımı ne zaman, kimlere verilecek? Deprem kira desteği nasıl, nereden alınır?

Finans 13-02-23 23:04

DEPREM YARDIMI ne zaman verilecek? 15 bin TL'lik deprem yardımı kimler alabilecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Deprem yardımı ile ilgili detaylar, geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Vatandaşların kira bedelini ödeyeceklerini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, afette evi zarar gören ve binası yıkılan kişilere taşınma yardımı yapacaklarını ifade etti. Peki, deprem yardımı ne zaman verilecek, kimler alabilecek? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan 15 bin TL deprem destek ödemesi açıklaması...

Finans 13-02-23 09:44

Paranızı PTT'den hemen alabilirsiniz! Dar gelirli ailelere 18 ay boyunca 1.500 TL'ye varan yardım!

Devlet tarafından maddi olarak zorluk çeken ailelere bazı nakit destekler veriliyor. Bu maddi desteklerden biri de kentsel dönüşüm kira yardımı olarak karşımıza çıkıyor. Evi kentsel dönüşüm kapsamına alınan ev sahiplerine ve kiracılara 18 ay boyunca 1.500 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Paralarınızı PTT'den hemen alabilirsiniz...

Finans 08-12-22 09:00

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Samsun'da konuştu: (2)

"(500 bin sosyal konut projesi) 'Gençler nasıl alacak?' diyen muhalefete gençlerimiz 2 milyona yakın başvuru yaparak en net cevabı vermiştir" - "Kira ve konut fiyatları düşüyor. Bakın Samsun'a, fiyatlar düşüyor. Bunlar nasıl düşüyor? Yapılan sosyal konutlarla, kentsel dönüşümle düşüyor, Meclis'imizin yapmış olduğu düzenleme ile düşüyor"

Yurthaber 30-09-22 14:31

Türkiye’de ve dünyada bugün neler yaşandı? Türkiye ve İsrail’den karşılıklı büyükelçi atama kararı, akaryakıt fiyatları, kentsel dönüşümde kira desteği...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Türkiye ve İsrail’in karşılıklı büyükelçi atama kararı, kentsel dönüşümde kira desteğinde artış, benzin grubunda indirim, motorin grubunda fiyat artışı, Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "14. cumhurbaşkanımız" ifadeleri, Çin'deki bir kapalı yüzme havuzunda çocuğun boğulması...

Haber 17-08-22 18:48

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm desteklerinde artışa ilişkin açıklama:

"Kentsel dönüşümde kira miktarını bugün itibarıyla 1500 liraya çıkarıyoruz. Proje bazında 2000 liraya kadar çıkan alanlarımız var. Konut maliyetlerine ilişkin destek olabilmek amacıyla vatandaşlarımıza Bakanlığımız 600 bin liraya kadar kredi desteğinde, 600 baz puanda destek sağlamış olacak. 400 bin lira ve 400 baz puandı" - "60 bin konutluk projemizin ilk etapta 4 bin 941 konutunu başlattık. İnşallah Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle cuma günü 2 bin 30 anahtarımızı Esenlerli vatandaşımıza teslim edeceğiz"

Yurthaber 17-08-22 14:22

Bakan Kurum tarih vererek duyurdu: 'Eylül ayından yeni konut kampanyası başlayacak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'da sosyal konut projesi kapsamında son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Kurum yeni konut kampanyasının eylül ayında başlayacağını duyurdu. Kentsel dönüşümde kira desteğinin yüzde 30 artacağını açıklayan Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları da paylaştı.

Finans 17-08-22 12:36

Ne göç, ne maliyet! Kira fiyatları 3'e katlandı! İşte artışın arkasındaki gerçek sebep...

İnşaat maliyetlerindeki artış, dışarıdan göç derken kira fiyatları neredeyse 3 kat arttı. Ancak sektör temsilcileri kira fiyatlarındaki artışın kentsel dönüşüm süreci ile başladığını söyledi. Kira fiyatlarında düşüş için konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin altı çizildi.

Finans 12-04-22 14:57

Düşük faizli kredi, kira yardımı, tapu harcı muafiyeti... Buralardan ev alana büyük avantaj

Kentsel dönüşüm projelerinden ev satın alanlar için kira yardımı, kredi faiz desteği, yüzde 1 oranlı Katma Değer Vergisi (KDV) gibi uygulamaların yanı sıra vergi ve harçları muafiyeti bulunuyor. Ancak bazı tapu müdürlüklerinde, belediyelerde ve noterlerde bazı işlemler için hala ücret talep ediliyor. Bu durumda vatandaş için mahkeme yolu açılırken, kararlar genellikle vatandaş lehine çıkıyor ve geriye dönük iade alınabiliyor.

Finans 12-04-22 09:29

Uzman isim değerlendirdi... Kentsel dönüşümde kira yardımı 2022'de ne kadar olacak?

Son dakika haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüme dahil olan ve evi yenilenen vatandaşlara talep edilen şartları sağladığı takdirde kira yardımı yapıyor. Bu yıl 140 bin kişinin faydalandığı kira yardımı için emlak uzmanı Özkan Aydemir değerlendirme yaptı. Peki kentsel dönüşümde 2022 kira yardımı ne kadar olacak?

Finans 21-12-21 11:17

Yüz yüze eğitim başladı, kiralık ev kalmadı! Kiralık konutlar karaborsaya düştü, kira fiyatları fırladı

İzmit’te üniversitelerin yüz yüze eğitime başlama kararı ile birlikte kiralık evler bir bir tutulmaya başlandı. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, öğrencilerin kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşadığını ve bunda kentsel dönüşümün etkili olduğunu açıkladı. Öte yandan Türkiye'nin birçok ilinden emlakçılar, kiralık evlerin karaborsaya düştüğünü ve kira fiyatlarının fırladığını belirtti.

Finans 20-08-21 14:50

Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor? Kentsel dönüşümde kira yardımı almak için nereye başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyen pek çok kişi kira yardımı başvurusunda bulunuyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ile bir nebze olsun rahatlayan vatandaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen süre kapsamında bu kira yardımını alabiliyor.

Finans 16-06-21 11:33

Kentsel dönüşümde kira yardımı da yapılıyor! İşte tüm şartlar

Deprem riski karşısında bazı kanunlar çerçevesinde başlanılan kentsel dönüşüm projelerinde kişiler, çok istekli olsa da bazı problemlerle karşılaşılabiliyor. Bu nedenle kentsel dönüşüm hakkında bilgi sahibi olmak ve doğru müteahhitle anlaşmak büyük önem taşıyor. Peki kentsel dönüşüm için nereye başvurmak, ne kadar oy çokluğuna sahip olmak gerekir? Kentsel dönüşümde kira yardımı için gereken şartlar nelerdir? Kentsel Dönüşüm Uzmanı Hakan Çatalkaya'nın anlatımıyla bilinmesi gerekenler...

Haber 07-06-21 14:05

Bakanlık kentsel dönüşümde 5 milyar liraya yakın kira desteği verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde 5 milyar liraya yakın kira desteği sağladı.

Finans 10-05-21 15:26

Bakan Kurum, Çankaya'da kontrollü yıkımı süren binanın çevresinde incelemelerde bulundu:

"Yapılan kontrolsüz kazı sebebiyle Açelya Apartmanı ve etrafındaki apartmanlar şu an için risk altında. Kontrollü bir şekilde yıkımını yürütüyoruz. Etraftaki 11 binayı da riskli görüyoruz. Bu çerçevede bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz" - "Oluşturacağımız kriz masasında vatandaşlarımıza taşınma, kira, eşya yardımı yapılacak" - "Taşınma sürecinin bitmesine müteakip TOKİ Başkanlığımız uygulama projelerini çalışacaklar, akabinde en geç 1-2 ay içerisinde ihalesini yapacağız, en kısa sürede de inşaatlarımızı bitireceğiz"

Yurthaber 11-04-21 12:02

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e geçmiş olsun ziyareti

Bakan Kurum: - "Bakanlığımız nerede vatandaşımızın ihtiyacı varsa o alanları kentsel dönüşüm alanı ilan ederek, bu süreçte vatandaşımıza taşınma ve kira yardımı, yapım desteği, maddi ve teknik her türlü desteği vermek suretiyle İzmir'imizin yanında olmaya devam edecek"

Yurthaber 11-11-20 14:57

Devlet sizin yerinize kiranızı ödüyor! Başvuru şartları açıklandı...

Kira yardımı son zamanlarda çok fazla merak edilen konuların başında geliyor. Öncelikle hasarlı ve risk oluşturan bölgelerdeki insanların kentsel dönüşüm sebebiyle arayış içine girdiği, diğer taraftan ise ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan dar gelirli vatandaşların merak ettiği bir konu olan kira yardımının nasıl alınacağı ve kimlere verileceği hususu önem arz ediyor.

Finans 13-07-20 09:12

Yeşilyurt Belediyesi, parsel satacak

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Belediyesi, Yakınca, Mollakasım, Topsöğüt ve muhtelif mahallelerde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan parsel ve taşınmazların açık teklif usulü ile satışını yapacak.Yeni tip korona virüste normalleşme süreciyle birlikte çalışmalarına başlayan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Meclisi, Haziran Ayı 3.Oturum Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Meclisi, açılış ve yoklamanın ardından gündemindeki maddeleri tek tek görüştü.Korona virüs salgını dolayı esnaflara destek vermek amacıyla Yeşilyurt Belediyesine ait kiralık işyerlerinden 1 Mart 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında kira alınmamasına dair Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi onaylanırken, Topsöğüt Karşıyaka Mahallesinde devam eden sosyal konut projesi için 305 ada 2 nolu parsel üzerinde hasılat paylaşımı yöntemiyle arsa satışına yönelik gündem maddesi görüşüldükten sonra kabul edildi.Yeşilyurt Belediyesi tarafından Dilek Gölpınar Mahallesine kazandırılacak olan ‘Karakaya Göl Park’ projesinin yapım işi için mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan 143 nolu parselin yanı sıra 142, 145 ve 538 nolu taşınmazların Park ve Sosyal Tesisi yapılması için 10 yıl süre ile işletme hakkı tesisi suretiyle kiralanma talebini onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yakınca Mahallesine yapılacak olan ‘Yakınca Gençlik Merkezi’ projesi için mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan 157 ada 55 nolu parselin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesine karar verdi.Parsel ve taşınmaz satışı için onay alındıYakınca, Mollakasım, Topsöğüt ve muhtelif mahallelerde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan parsel ve taşınmazların açık teklif usulü ile satışının yapılmasına dair Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifini onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Özal (Cihadiye) Mahallesinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için Yeşilyurt Belediyesine bedelsiz bir şekilde devir edilen 2 milyon 836 bin metrekarelik alanda bulunan taşınmazların satışıyla ilgili Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün teklifini kabul etti.Yeşilyurt Belediyesine ait olan Tecde Mahallesinde ki park alanına kazandırılacak olan sosyal tesislerin 10 yıl süreyle yap-işlet-devret modeline uygun olarak açık teklif usulüyle kiralanmasına yönelik gündem maddesi ise onaylandı.Bu arada, Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran Ayı 4.Oturum Toplantısını 12 Haziran Cuma günü saat 10:00’da gerçekleştirecek.

Yurthaber 11-06-20 17:18

O yardımın süresi uzatıldı! 12 ay daha bu destekten faydalanabilirsiniz...

Salgınla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde ülkemizde kira yardım başvurusu sistemi başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm içerisine girmiş olan ve riskli bölge olarak belirlenen alanlarda kira yardımının 48 aya çıkarılmış olduğunu açıkladı. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen herkes T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifreleri ile beraber yardımdan faydalanmak istiyor.

Finans 13-05-20 11:01

Kentsel dönüşümde o süre 48 aya çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya çıkarıldı. Bu kapsamda ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun görülmesi halinde kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmının peşin olarak ödenebilmesi uygulamasında süre bir yıl olarak tespit edildi.

Finans 24-04-20 09:30

Cinderesi’nde ilk kazma vuruldu

Altındağ, Feridun Çelik Mahallesi’ndeki 451 konut ve sosyal donatı alanlarının inşa edileceği ‘Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma vuruldu.Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kira yardımı müjdesi alan hak sahiplerine bir müjdeli haber daha geldi.

Yurthaber 09-03-20 09:53

Kadıköy'de kentsel dönüşüm mağdurlarından eylem

KADIKÖY  Fikirtepe Mahallesi’nde yaklaşık 8 yıl önce kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini müteahhit firmalara veren vatandaşlar, yıkılan evlerinin yerine yenisinin yapılmaması ve yıllardır kira yardımı alamadıkları gerekçesiyle Kadıköy Meydanı’nda toplandı.

Haber 02-02-20 16:54

Kentsel dönüşümde 2019'da yaklaşık 682 milyon lira kira yardımı yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2019'da "riskli" olarak tespit edilen yapılardaki hak sahiplerine 715 ile bin 150 lira arasında değişen oranlarda kira yardımında bulundu - En çok kira yardımı yapılan illerin başında 248 milyon 912 bin 251 lirayla İstanbul geliyor - Bakanlık, 2012'den bugüne kadar 296 bin 720 hak sahibine, 686 milyon 214 bin lira riskli alan, 3 milyar 167 milyon 734 bin lira riskli yapı kira yardımı olmak üzere 3 milyar 853 milyon 948 bin lira destekte bulundu

Finans 30-01-20 11:04

Konya’da çöken bina çevresindeki riskli binalar yıkılacak

Konya’da 2’si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından çöken bina ve çevresinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vedad Gürgen, riskli binaların yıkılacağını, bu süre zarfında vatandaşlara kira yardımı yapacaklarını söyledi.Olayın meydana geldiği ev çevresindeki yaklaşık 100 dönümlük bir alanın riskli bölge olduğunu belirten Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Gürgen, toplamda 347 bina olduğunu dile getirdi.

Haber 10-12-19 18:30

Konya'da kerpiç evin çöktüğü bölgede yıkılması gereken 12 binanın tespitini yaptık

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen: - "(Konya'da kerpiç evin çökmesi) Bölgede yaklaşık 100 dönüm alan içerisinde 347 bina var. Karatay Belediyesi bu olaydan önce 12 binayla ilgili karar almış, 10'unu da yıkmış. Bu binalardan iki tanesi sağlamlaştırılmış. Bölgede yıkılması gereken 12 binanın tespitini yaptık" - "Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca buradaki 24 binanın güçlendirme ve restorasyon çalışması gerçekleştirilecek. Yıkılacak olan riskli binalarda kalan vatandaşlara da kira yardımı yapılacak"

Haber 10-12-19 18:15

Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne protesto

GAZİOSMANPAŞA Belediyesi önünde toplanan bir grup, kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine ödenmesi gereken kira bedellerinin yatırılmadığını gerekçesiyle eylem yaptı.

Haber 02-10-19 13:12

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NE PROTESTO

GAZİOSMANPAŞA Belediyesi önünde toplanan bir grup, kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine ödenmesi gereken kira bedellerinin yatırılmadığını gerekçesiyle eylem yaptı.

Haber 02-10-19 13:06

 İSTANBUL - GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NE PROTESTO

GAZİOSMANPAŞA Belediyesi önünde toplanan bir grup, kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine ödenmesi gereken kira bedellerinin yatırılmadığını gerekçesiyle eylem yaptı.

Haber 02-10-19 12:48

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine 500 milyondan fazla kira yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kentsel dönüşüm kapsamında, bu yılın ilk yarısında 80 bin 601 hak sahibine 500 milyon 144 bin lira kira yardımı yapıldı.

Finans 23-09-19 11:26

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine 500 milyondan fazla kira yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kentsel dönüşüm kapsamında, bu yılın ilk yarısında 80 bin 601 hak sahibine 500 milyon 144 bin lira kira yardımı yapıldı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2012'de başlayan kentsel dönüşüm sürecinden bugüne kadar toplam 282 bin 261 hak sahibine 3 milyar 666 milyon lira kira yardımında bulunuldu - Bugüne kadar sırasıyla İstanbul, Ankara, Şırnak, İzmir ve Antalya en fazla kira yardımı yapılan, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara ve Van ise kredi kullanacak hak sahiplerine Bakanlık tarafından en fazla faiz desteği verilen iller oldu

Haber 23-09-19 11:11

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı açıklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: (1) - "Kentsel dönüşüme dair her konuda belediyelerimize kapımız sonuna kadar açıktır. Eser siyaseti anlayışıyla ortaya koyulan tüm projelere, belediyelerimize, 82 milyon vatandaşımıza her zaman destek olacağız ve projelerin yanında olacağız. Çünkü 2012'den bu yana bir seferberlik ruhuyla hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşümle ilgili bundan sonraki süreçte de atacağımız adımlar şehirlerimizin, vatandaşlarımızın geleceği adına çok önem arz ediyor" - "2012'den bu yana 53 farklı ilimizde ilan ettiğimiz 281 çalışma alanımızda kentsel dönüşümü başlatmış olduk ve bu alanlarda bugüne kadar 1 milyon 166 bin bağımsız birimin dönüşümünü başlatmış olduk. Bunların bir kısmı yapıldı hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edildi, bir kısmı inşa aşamasında. Bu çerçevede kira, taşınma yardımı, yine bu alandaki donatılarla ilgili kamulaştırma yardımları olmak üzere vatandaşlarımıza ve belediyelerimize 11 milyar Türk lirası kaynak sağlandı" - "Vatandaşımız, herkes bu dönüşüm sürecinden sonra da kendi mahallesinde komşularıyla birlikte, alıştığı, benimsediği çevreden kopmadan dönüşüme katılmak istiyor. Biz de önceliğimizi bu anlamda yerinde dönüşüme verdik" - "İkinci önemli gördüğümüz süreç ise gönüllü dönüşüm yapmak zorundayız. Vatandaşımızın rızası olmayan hiçbir kentsel dönüşüm projesini zorla, vatandaşımıza rağmen yapmayacağız, yaptırmayacağız. Bu noktada vatandaşımızla el birliği içerisinde, omuz omuza gönüllü dönüşüm sürecini yapacağız. Üçüncüsü de hızlı dönüşüm yapmak zorundayız"

Yurthaber 12-09-19 12:55