Ramsay Hunt Sendromu Nedir Haberleri

Marfan sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Marfan tanısı nasıl konulur? Marfan sendromu tedavisi

Marfan Sendromu, insan bedenindeki bağ dokusunda meydana gelen bir genetik bozukluk olarak tanımlanır. Bu sendrom bir proteindeki mutasyonlardan kaynaklanır ve birçok fiziksel özelliğe ve sağlık sorununa yol açabilir. Bu durum, nadir görülen ancak karmaşık bir rahatsızlıktır. Peki, marfan sendromu nedir?

Haber 2024-03-30 11:58:15

Lima sendromu nedir, nedenleri nelerdir? Lima sendromu belirtileri ve tedavisi

Lima Sendromu, kaçırılan kişi ile kaçıran kişi arasında gelişen duygusal bağı ifade eden bir durumdur. Bu sendromda rehin alan ya da kaçıran kişi bir süre sonra kaçırılan ya da rehin alınan kişiye karşı bir bağ geliştirir. Kaçıran kişi kendisini kaçırılan kişinin yerine koyar, derin bir empati ve bağlılık geliştirir. Bu süreç içerisinde de 2 kişi arasında bir bağ kurulur. Peki, adını yaşanmış bir olaydan alan Lima sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Haber 2024-03-26 18:32:44

Progeria (erken yaşlanma hastalığı) nedir, neden olur? Progeria hastalığının tedavisi var mı?

Progeria, bilimsel olarak Hutchinson-Gilford progeria sendromu (HGPS) olarak adlandırılan nadir ve genetik bir hastalıktır. Bu sendrom, çocuklarda yaşlanma sürecinin hızlanmasıyla karakterizedir. Genellikle çocuk yaşta belirtiler gösterir ve yaşlanma belirtileri erken çocukluk döneminde başlar. Progeria, yaşamı tehdit eden bir durumdur.

Haber 2024-03-26 18:21:02

Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu nedir? Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu belirtileri ve tedavisi

Balık kokusu sendromu, bilimsel olarak trimetilaminüri olarak adlandırılan nadir bir genetik bozukluktur. Bu sendromda vücut trimetilamin adı verilen bir kimyasalı normalden çok daha fazla üretir ve bu kimyasalın birikmesi sonucunda kişinin vücudundan, teri, idrarı ve solunum yoluyla balık benzeri bir koku yayılır.

Haber 2024-03-26 12:45:23

Yabancı el sendromu (Alien Hand Sendromu) nedir, nasıl anlaşılır? Yabancı el sendromu belirtileri ve tedavisi

Yabancı El Sendromu, nörolojik bir bozukluk olarak tanımlanan, oldukça nadir görülen bir durumdur. Bu sendromda, bir kişinin kendi uzuvu sanki bir başkasına aitmiş gibi algılanır ve kontrol dışı davranışlar sergileyebilir. Yabancı El Sendromu genellikle beyin yapısında meydana gelen bir hasar sonucunda ortaya çıkar. Bu sendromun tedavisi oldukça zordur ve genellikle semptomları hafifletmek veya yönetmek için çeşitli terapi yöntemleri kullanılır.

Haber 26-03-24 11:23

Cotard Sendromu (Yürüyen Ceset Sendromu) nedir, neden olur? Cotard Sendromu belirtileri ve tedavisi

Cotard Sendromu, nadir görülen ancak oldukça farklı bir psikiyatrik bozukluktur. Bu sendrom hastaların kendi varlıklarını ya da bir kısmını kaybettiklerine inanmalarıyla karakterizedir. İnsanlar bedenlerinin parçalarının yok olduğuna, ölmüş olduklarına ya da hiç var olmadıklarına inandıklarında, genellikle bu sendromla ilişkilendirilirler. Peki, cotard ya da yürüyen ceset sendromu nedir, neden olur?

Haber 26-03-24 11:13

Overthinking (aşırı düşünme) sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Overthinking (aşırı düşünme) sendromu tedavisi

Overthinking, insanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmaya çalışırken sıkça yaşadıkları bir durumdur. Bu, bir konu veya durum hakkında aşırı düşünme, analiz etme ve endişelenme eğilimidir. Genellikle gelecekle ilgili korkular, geçmişteki hatalar veya belirsizlikler üzerinde aşırı odaklanmakla ilişkilendirilir. Overthinking, kişinin zihnini işgal ederek stres, anksiyete ve hatta depresyon gibi olumsuz duygulara yol açabilir.

Haber 13-03-24 19:58

Kaçış Sendromu nedir, neden olur? Kaçış Sendromu belirtileri

Kaçış Sendromu nadir görülen ve hâlâ anlaşılması gereken bir tıbbi durumdur. Bu neden ile Kaçış Sendromu belirtileri olan kişilerin uzman bir sağlık ekibinden destek alması ve tedavi edilmesi önemlidir. Kaçış Sendromu'nun bilinmesi, hızlı tanı ve etkili müdahale ile hastaların hayatını kurtarabilir ve yaşam kalitesini artırabilir.

Haber 17-02-24 14:34

Auto-Brewery sendromu nedir, neden olur? Auto-Brewery sendromu belirtileri ve tedavisi

Auto-Brewery Sendromu nadir görülen ancak oldukça ilginç bir tıbbi durumdur. Bu sendrom sindirim sistemindeki mayaların aşırı miktarda alkol üretmesi sonucu ortaya çıkar ve kişinin vücudu kendi kendine alkol üretir. Peki, alkol tüketmeden sarhoş olma sendromu olarak da tanımlandığı görülen Auto-Brewery sendromu nedir ve neden olur, belirtileri nelerdir?

Haber 17-02-24 14:23

Sjögren sendromu nedir? Sjögren sendromu belirtileri ve tedavisi

Sjögren sendromu, bağışıklık sisteminin vücuda saldırıp gözyaşı ve tükürük bezlerini etkilediği bir hastalıktır. Sjögren sendromu ismi verilen bu sendrom, özellik ile göz ve ağız gibi ıslak yüzeylerde kuruluk, yanma hissi ve şişlik gibi semptomlar ile kendini gösterir. Ancak Sjögren sendromu, sadece bu sayılan bölgeleri değil aynı zamanda vücudun diğer bezlerini de etkileyebilir. Peki sjögren sendromu nedir, sjögren sendromu belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 22-01-24 18:07

Kompartman sendromu nedir, belirtileri ve tedavisi nelerdir? Kompartman sendromu iyileşir mi?

Kompartman sendromu, kasların ve dokuların içinde bulunduğu "kompartman" adı verilen sınırlı alanlarda basınç artışının meydana geldiği bir durumdur. Bu durum genel olarak bir bacak, kol ya da başka bir vücut bölgesindeki kasların şişmesi ya da travmaya bağlı bir şekilde kan dolaşımının kısıtlanması sonucunda gelişir. Kompartman sendromu, acil tıbbi müdahale gerektirebilen ciddi bir durumdur. Kompartman sendromu, tedavi edilmez ise uzun vadeli hasara neden olabilir.

Haber 14-01-24 19:58

Asperger sendromu nedir? Asperger sendromu belirtileri nelerdir?

Asperger sendromu, özel bir öğrenme ve gelişim bozukluğu olan otizm spektrum bozukluklarından biridir. Bu sendrom genel olarak sosyal etkileşim ve iletişim becerilerindeki zorluklar ile, sınırlı ilgi alanları ile ve tekrarlayıcı davranışlar ile karakterizedir. Ancak bu zorluklara rağmen bireyler genel olarak belirli alanlarda üstün yeteneklere sahip olabilirler. Peki, asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Asperger sendromunun otizm ile farkı nedir?

Haber 14-01-24 19:47

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu neden olur?

Ramsay Hunt sendromu, yüz kaslarını etkileyen ve genellikle bir virüsünün neden olduğu bir enfeksiyonun komplikasyonu olarak ortaya çıkan dikkat çekici bir durumdur. Bu sendrom genellikle suçiçeği veya zona olarak bilinen hastalıkların bir sonucu olarak gelişir. Olağan dışı belirtileri ve etkileyici seyri ile bilinen Ramsay Hunt sendromu hastaları yüz felci, ağrı, kulak çınlaması ve diğer çeşitli semptomlarla karşı karşıya bırakabilir. Bu sendrom, Justin Bieber'ın hastalığı olarak da bilinir.

Haber 14-01-24 19:21

Othello sendromu nedir, belirtileri ve tedavisi nelerdir? Othello sendromu kimlerde görülür?

Othello sendromu ismini ünlü yazar William Shakespeare'in "Othello" adlı tragedyasındaki karakterden alır. Bu sendrom insanların romantik ilişkilerde, genellikle aşırı kıskançlık ve şüphecilikle karakterize edilen bir psikopatolojik durumu ifade eder. Othello sendromu bir kişinin partnerine aşırı güvensizlik ve kıskançlık duygularıyla bağlı olduğu bir durumu anlatır ve genellikle bu durum yoğun obsesyonlar ve kontrol saplantıları ile ilişkilidir.

Haber 14-01-24 19:08

Stockholm sendromu nedir? Stockholm sendromu belirtileri ve tedavisi

Stockholm sendromu sıra dışı bir psikolojik durumu temsil eden, rehine ile suçlu arasında beklenmeyen bir bağ kurulması olarak bilinir. Bu fenomen Stockholm'de 1973 yılında gerçekleşen bir banka soygunu sırasında ortaya çıktı ve o tarihten beri psikolojide ilgi çekici bir konu olarak kalmaya devam etmektedir. Bu durum insan zihninin karmaşıklığını ve duygusal bağlantıların sıra dışı yollarını anlamak için önemli bir örnek teşkil eder. Peki, Stockholm sendromu nedir?

Haber 14-01-24 17:46

Cushing sendromu nedir? Cushing sendromu belirtileri nelerdir? Cushing sendromu tedavisi

Cushing sendromu vücutta aşırı miktarda kortizol hormonunun üretildiği bir durumu ifade eder. Kortizol hormonu denilen bu hormon, normalde stres ile başa çıkmamıza yardımcı olan bir madde olmasına rağmen aşırı miktarda üretildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cushing sendromunun belirtileri oldukça çeşitlidir ve genellikle hastaların fiziksel görünümlerinde belirgin değişikliklere yol açar. Peki, cushing sendromu nedir? Cushing sendromu belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 14-01-24 17:20

Tükenmişlik sendromu nedir, nasıl teşhis edilir? Tükenmişlik sendromu nedenleri ve belirtileri

Tükenmişlik sendromu yoğun stres, duygusal ve fiziksel yorgunluk gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Günümüzün hızlı tempolu yaşamında iş ve sosyal sorumlulukların ağırlığı altında kalan birçok insan, tükenmişlik sendromuyla karşılaşabilir. Bu durum bireyin enerji seviyelerini düşürerek, motivasyonunu azaltarak ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkileyerek kendini gösterir. Peki, tükenmişlik sendromu nedir?

Haber 13-01-24 15:37

Stevens-Johnson sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Stevens-Johnson sendromu nasıl tedavi edilir?

Stevens-Johnson sendromu, nadir görülen ancak potansiyel olarak hayati tehlike taşıyan bir durumdur. İlaçlar gibi birtakım maddeler bu sendromu tetikleyebilir. Bu neden ile herhangi bir ciddi cilt reaksiyonu veya mukoza zarlarında değişiklik belirtisi olan bireyler, derhal tıbbi yardım almalı ve potansiyel tetikleyiciler hakkında doktorlarına bilgi vermeli, bu maddelerden ise kaçınmalıdır. Peki, Stevens-Johnson sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Stevens-Johnson sendromu nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 14:15

Imposter sendromu nedir, neden olur? Imposter sendromu belirtileri ve tedavisi

Birçok kişi yüksek beklentilere karşılık verme ve sürekli mükemmeliyet arayışı gibi baskılara maruz kaldıkça Imposter sendromuyla karşılaşabilir. Bu durum kendine güvenin azalmasına, motivasyon kaybına ve stresin artmasına neden olabilir. Imposter sendromunu tanımak ise önemlidir. Bu durum, bireyin potansiyelini tam olarak gerçekleştirmesini engelleyebilir. Bu sendromla başa çıkmak için adım atmak bireyin kendine dönmesi konusunda önemlidir.

Haber 07-01-24 14:06

İlyas Yalçıntaş'ın hastalığı Ramsay Hunt Sendromu nedir? Ramsay Hunt Sendromu neden olur, belirtileri nelerdir?

İlyas Yalçıntaş'ın hastalığına dair araştırmalar hız kazandı. Seslendirdiği şarkılar ve yakışıklılığıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş, "Ramsay Hunt" sendromuna yakalandığını açıkladı. Ünlü ismin bu açıklamasının ardından İlyas Yalçıntaş'ın hastalığı Ramsay Hunt Sendromu nedir? Ramsay Hunt Sendromu neden olur, belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Haber 08-12-23 13:16

Tourette sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Tourette sendromu tedavisi nasıl yapılır?

Tourette sendromu nörolojik bir rahatsızlık olarak bilinen ve genellikle çocukluk döneminde başlayan, tekrarlayıcı tiklerle kendini gösteren bir durumdur. Bu sendrom ismini Fransız doktor Georges Gilles de la Tourette'den almıştır, 19. yüzyılda tanımlanan bu hastalığın kökeni daha da eskilere dayanmaktadır. Tourette sendromunun en belirgin özelliği, birden fazla motor ve vokal tikin varlığıdır.

Haber 30-07-23 19:56

Dönence dizisindeki Rüzgar'ın hastalığı Asperger Sendromu nedir? Asperger Sendromu belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Dönence dizisinde Doğa Karakaş'ın hayat verdiği Rüzgar'ın hastalığı olan Asperger Sendromu merak konusu oldu. Kanal D'nin yeni yaz dizisi 4 Temmuz 2023 Salı günü izleyici ile buluşuyor. Caner Topçu ve Sümeyye Aydoğan'ın başrollerinde yer aldığı dizinin kadrosunda Karakaş'ın yanı sıra Didem İnselel, Ülkü Hilal Çiftçi, Can Kızıltuğ gibi oyuncular da yer alıyor. Peki, Dönence dizisindeki Rüzgar'ın hastalığı Asperger Sendromu nedir? Asperger Sendromu belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Magazin 04-07-23 19:39

GAPS diyeti nedir? GAPS diyeti örnek menü listesi

GAPS diyeti bağırsak sağlığını iyileştirmek ve vücutta mevcut olan sindirim sorunlarını tedavi etmek amacıyla tasarlanmış bir beslenme programıdır. GAPS, "Gut and Psychology Syndrome" (Bağırsak ve Psikoloji Sendromu) kelimelerinin kısaltmasıdır ve bağırsak sistemi ile beyin arasındaki yakın ilişkiyi vurgular. Peki, GAPS diyeti nedir ve nasıl uygulanır?

Haber 30-06-23 19:55

Geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu tedavisi nasıl yapılır?

Geçirgen Bağırsak Sendromu (GBS), son yıllarda giderek artan bir şekilde dikkat çeken bir bağırsak sağlık sorunudur. Bağırsakların iç yüzeyinde bulunan hücreler, normalde sıkı bir şekilde bir araya gelerek zararlı maddelerin ve mikroorganizmaların bağırsak içine geçişini önler. Ancak GBS durumunda bağırsak bariyeri zayıflar ve bağırsak geçirgenliği artar. Bu durum, zararlı toksinlerin ve bakterilerin bağırsak duvarından geçerek kan dolaşımına karışmasına neden olabilir.

Haber 25-05-23 11:23

Down Sendromu özellikleri nedir, neden 21 Mart'ta kutlanır? Otizm ve Down Sendromu farkı nedir?

21 Mart’ın Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan edilmesinin ardından dünya genelinde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Kullanıcılar down sendromunu ve belirtilerini araştırıyor. Peki Down Sendromu özellikleri nedir, neden 21 Mart'ta kutlanır? Otizm ve Down Sendromu farkı nedir? İşte detaylar...

Haber 21-03-23 13:11

Yüz felçi geçirmişti! Justin Bieber dünya turnesi için kararını verdi

Grammy ödüllü dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz yıl bir çeşit yüz felci olan Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı. Bieber, gerçekleşmesi planlanan tüm turnelerini erteleme kararı almıştı. Ünlü şarkıcı, Justice World Tour turnesinin geri kalan tüm konserleri için kararını verdi...

Magazin 03-03-23 15:17

ABD istihbaratından gizemli hastalık açıklaması! Havana Sendromu nedir?

ABD istihbaratındaki yetkililerden yapılan açıklamaya göre, "Havana Sendromu" ile yabancı güçler arasında bir bağ bulunmadığı bildirildi.

Haber 02-03-23 00:38

Crush sendromu nedir, ne demek? Deprem sonrası crush sendromu tedavisi var mı? İşte komplikasyonları

Crush sendromu, Kahramanmaraş ve diğer birçok ilde meydana gelen depremlerin ardından araştırılmaya başlandı. İngilizce bir kelime olan 'crush' ezmek anlamına geliyor. Peki Crush sendromu nedir, ne demek? Crush sendromu, vücut dokularının kısmen veya tamamen ezilmesine verilen isimdir. İşte ayrıntılar...

Haber 07-02-23 16:59

Celine Dion milyonda bir görülen hastalığa yakalandığını gözyaşları içinde açıkladı! 'Katı kişi sendromu' nedir?

Dünyaca ünlü şarkısı Celine Dion, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını gözyaşları içinde duyurdu. Titanic filmiyle özdeşleşen 'My Heart Will Go On' şarkısını da seslendiren 54 yaşındaki Celine Dion, sadece milyonda bir görülen ve nadir bir nörolojik hastalık olan 'katı kişi sendromu'na (stiff-person sendromu) yakalandığını sosyal medya hesabından açıkladı. Dion, katı kişi sendromunun, spazmlara sebep olup yürüme ve şarkı söyleme yetisini etkilediği de belirtti.

Magazin 08-12-22 20:55

Her 5 kişiden 1’inde görülüyor: Kireçlenmeye yol açabilir! Kalça sıkışma sendromu nedir?

Şiddetli kasık ağrısı, oturup kalkarken, çömelirken keskin ve batıcı bir ağrı ya da kalçanızı hareket ettirdiğinizde bir tıklama, kilitleme sesi… Bu ve benzeri şikayetler, son yıllarda giderek yaygınlaşan kalça sıkışma sendromunun en sık görülen belirtileri arasında yer alıyor.

Haber 12-10-22 16:19

İstifçilik sendromu nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı?

İstifçilik sendromu, istifleme (biriktirme) bozukluğu, kompulsif istifleme ya da dispozofobi olarak bilinen ruhsal bozukluk neden kaynaklanıyor, belirtileri neler? Kadın-erkek, kültür ya da sosyo-ekonomik konum ayrımı gözetmeyen ve dünya nüfusunun en az yüzde 2,6'sını etkileyen bu bozukluğun tedavisi var mı? Türkiye'yi sarsan Bursa'daki çöp evden 9 yaşında ve 17 kilogram ağırlığında bir çocuğun bulunması akıllara istifçilik sendromu hastalığını getirdi. Peki, istifçilik nedir ve tedavisi var mı?

Haber 26-07-22 14:35

Justin Bieber: Ramsay Hunt sendromu nedir?

Kanadalı pop yıldızı hafta sonu paylaştığı bir video ile nadir görülen Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını duyurdu. Peki bu hastalığın belirtileri ve tedavisi nedir?

Haber 04-07-22 22:17

İstifçilik sendromu nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı?

İstifçilik sendromu, istifleme (biriktirme) bozukluğu, kompulsif istifleme ya da dispozofobi olarak bilinen ruhsal bozukluk neden kaynaklanıyor, belirtileri neler? Kadın-erkek, kültür ya da sosyo-ekonomik konum ayrımı gözetmeyen ve dünya nüfusunun en az yüzde 2,6'sını etkileyen bu bozukluğun tedavisi var mı?

Haber 17-06-22 07:53

Ramsay Hunt sendromu erken tedavi edilmediğinde beyin damarlarına yayılabilir

Medipol Üniversitesi Sefaköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nicer Korkut Bıçak: - "İyileşme sürecinin hastalığın şiddeti ve kişinin bağışıklık sistemi ile yakın alakası var"

Yurthaber 14-06-22 10:11

Justin Bieber: Ramsay Hunt sendromu nedir?

Kanadalı pop yıldızı hafta sonu paylaştığı bir video ile nadir görülen Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını duyurdu. Peki bu hastalığın belirtileri ve tedavisi nedir?

Haber 14-06-22 01:40

Hastalıklara davetiye çıkarıyor, kalçanın görünümünü bozuyor! Ölü popo sendromu nedir?

Ölü popo sendromu, diğer adıyla gluteal amnesia çağımızın hastalıklarından biri olarak her geçen gün daha fazla yayılmaya devam ediyor. Adı her ne kadar garip gelse de ciddi sonuçları olabiliyor. Obezitede olduğu gibi ölü popo sendromunda da en büyük tehlike hareketsizlik. Uzun süre oturmak kalça ve poponun yapısını değiştiriyor. Uzun süre oturmak aynı zamanda başka hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

Kadin 02-06-22 10:50

Asperger Sendromu nedir, belirtileri neler? Asperger Sendromu tedavisi var mı?

Asperger Sendromu belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Bu sendroma sahip kişiler diğer insanlar kadar zeki hatta daha zeki olabiliyor fakat sosyal becerileri yönünden oldukça zayıf oluyorlar. Asperger Sendromu, otizm spektrum bozuklukları grubuna dahil edilmiş bir sendromdur. Peki Asperger Sendromu nedir, belirtileri neler? Asperger Sendromu tedavisi var mı? İşte merak edilenler...

Haber 29-05-22 21:11

Çocuklarda tekrarlayan ateşe dikkat! Başka hastalıklarla karışabildiğinden tanı ve tedavisi gecikebiliyor! PFAPA sendromu nedir?

Anne babaları telaşlandıran ve genellikle nasıl davranacaklarını bilemedikleri yüksek ateş, doktora en sık başvurulan sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek ateş şikayetinin belirli aralıklarla sık tekrarlaması, çocuğun ve ailesinin yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürebilirken, çocukların okul başarısını da olumsuz etkiliyor. PFAPA sendromu olarak adlandırılan bir romatizmal hastalık ise bu tekrarlayan dirençli ateşlere neden olabiliyor.

Haber 08-04-22 14:06

Kramp, şişkinlik, geçmeyen gaz... Huzursuz bağırsak sendromu nedir?

Huzursuz bağırsak sendromuna yakalananlarda en sık görülen belirtiler karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık ya da her ikisi yer almaktadır. Huzursuz bağırsak sendromu sindirim sistemini etkileyen en yaygın hastalıklarından birisidir. Mide krampları, şişkinlik, ishal ve kabızlık gibi sorunlara neden olur. Bu sorunlar bazen günler, haftalar ya da aylar sürebilir. Huzursuz bağırsak sendromu genellikle hayat boyu süren bir problemdir.

Haber 11-03-22 15:24

'Gizemli hastalık' ABD'li 4 personelde daha görüldü (Havana Sendromu nedir, belirtileri neler?)

ABD’nin Avrupa’daki misyonlarında görevli toplam 4 diplomatta 'gizemli hastalık' olarak bilinen Havana Sendromu belirtileri görüldüğü bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından söz konusu haberlere ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Hastalığın kaynağı henüz bilinmezken, bir tür silah olabileceği de düşünülüyor.

Haber 14-01-22 07:42

Her geçen gün daha fazla yayılıyor! Adı şaşırtsa da ağrıları dayanılmaz: Ölü popo sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

İlk bakışta adı şaşırtsa da ölü popo sendromu her geçen gün daha fazla kişide görülmektedir. Ağrıları dayanılmaz olan çağın hastalığının temel nedeni saatlerce oturmak ve hareketsiz kalmak olarak gösteriliyor. Bilimsel adı gluteal amnezi olan ölü popo sendromuna dikkat edilmelidir.

Haber 13-01-22 13:42

Donuk omuz sendromu belirtileri ve tedavisi nedir? Nedeni stresli yaşam

Donuk omuz sendromu belirtileri genelde kişilerin dayanmaya çalıştığı omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrılar olarak kendini gösterir. Ciddi bir sağlık sorunu olan donuk omuz sendromu farklı nedenlerle meydana gelebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Dr. Emine Bukan Arıca, yaşam kalitesini bozan bu hastalık ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 13-12-21 13:59

Tüm dünyada hızla yayılıyor! Adı gülümsetse de ağrıları hayata küstüren hastalık: Ölü Popo Sendromu

İsmi kulağa bir hayli ilginç gelse de poponuz ölü olabilir. Şimdiye kadar böyle bir hastalığın varlığından dahi haberdar olmayabilirsiniz. Ancak çağımızın vebası olarak bilinen hareketsizlik pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Gün içinde uzun saatler boyunca oturmak birçok kronik hastalığa yol açabilir. Bu hastalıklardan bir tanesi de ölü popo sendromu olarak karşımıza çıkıyor. Peki ölü popo sendromu nedir, nasıl önlenir? Ölü popo sendromu belirtileri nelerdir?

Trend 11-10-21 10:02

Munchausen by proxy sendromu nedir? İşte munchausen by proxy sendromunun belirtileri

Son birkaç gündür Türkiye, Elmalı davasını konuşuyor. Twitter üzerinden konuya ilişkin on binlerce tweet atıldı. Anne ve üvey baba tarafından istismara uğrayan ve para karşılığında satılan iki çocuğun olayı anlatmak için yaptığı çizimler görenleri derinden üzdü. Bu çocuklara Münchausen sendromu denen 'munchausen by proxy' hastalığının konulduğu öğrenildi. Peki Munchausen by proxy sendromu nedir? İşte munchausen by proxy sendromunun belirtileri...

Haber 01-07-21 13:54

Seren Serengil'den kötü haber! | Seren Serengil’in sağlık durumu nasıl? Dumping Sendromu nedir?

Beyaz TV’de “Söylemezsem Olmaz” sabah programında sunuculuk yapan Seren Serengil, tekrar hastaneye kaldırıldı. Mide ameliyatı geçirdikten sonra uzun bir süredir sağlık sorunları ile ilgili büyük sıkıntılar yaşayan Seren Serengil’den dün sabaha karşı kötü haber geldi. Kötü haberi, Seren Serengil’in sevgilisi Mustafa Tohma verdi.

Magazin 08-06-21 01:16

MIS-C hastalığı nedir, MISC-C sendromu belirtileri neler, bulaşıcı mı? Koronavirüs geçiren çocuklarda bu hastalığa dikkat!

MIS-C hastalığı nedir, MIS-C hastalığı belirtileri neler gibi sorular vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sars CoV-2 virüsüne maruz kalmış ve koronavirüse yakalanmış çocuklarda virüsün bağışıklık sistemini tetiklemesine bağlı olarak MIS-C, yani “multisistem inflamatuar sendrom” görülebilmekte. Peki MIS-C hastalığı nedir, MISC-C sendromu belirtileri neler, MIS-C hastalığı bulaşıcı mı? Koronavirüs geçiren çocuklarda bu hastalığa dikkat...

Haber 07-06-21 12:53

Koronavirüs sonrası ortaya çıkan MIS-C hastalığına dikkat! Bu kez risk grubu çocuklar

Koronavirüs (Kovid19) salgınının dünyadaki etkisi devam ederken, koronavirüs sonrası ortaya çıkan MIS-C hastalığı da hızla yayılıyor. Uzmanlar bu hastalıktaki yoğun bakıma kaldırılma oranının yüzde 70 bandında olduğunu belirtirken, sadece Hindistan'da 2 bin kişide görülen bu hastalığın daha çok 5 ila 15 yaş arasındaki çocuklarda görüldüğü ifade edildi. Peki MIS-C sendromu nedir, MIS-C enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İşte MIS-C hastalığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar!

Haber 07-06-21 12:44

MAS hastalığı nedir? Miyofasiyal Ağrı Sendromu nedir? Miyofasiyal Ağrı Sendromu tedavisi ve belirtileri nelerdir?

Miyofasiyal Ağrı Sendromu yani MAS hastalığı; vücutta batma, kramp, yanma gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Özellikle duruş bozukluğu bulunan kişilerde meydana gelen hastalık için uzmanlar, hastanelere başvuran hastaların yaklaşık %80'ine Miyafasal Ağrı Sendromu tanısı konulduğunu ifade ediyor. Miyofasiyal Ağrı Sendromu belirtileri ise hastalığın etkilediği bölgeye göre farklılık gösteriyor. Peki Miyofasiyal Ağrı Sendromu nedir? Miyofasiyal Ağrı Sendromu tedavisi ve belirtileri neler?

Haber 07-06-21 11:26

Dumping Sendromu nedir? İşte Dumping Sendromu belirtileri...

Seren Serengil'in hastalığı Dumping Sendromu'nun belirtileri ve tedavisi araştırılıyor. Mide bypass ameliyatı sonrasında rastlanabilen Dumping Sendromu'nun en yaygın belirtileri arasında baş dönmesi, ishal, çarpıntı, mide ağrısı gibi şikayetler yer alıyor. İşte, Dumping Sendromu hastalığı ve tedavisi hakkında tüm detaylar...

Haber 01-04-21 22:16