Solunum Yolu Enfeksiyonu Haberleri

Uzman isim uyardı! ‘Afrika çöl tozları çocukları daha fazla etkiliyor’

Çöl tozlarının solunum yolu hastalığı olanları olumsuz etkileyebileceğine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Çöl tozlarının yoğun olduğu günlerde özellikle çocuklar ve solunum sistemi rahatsızlığı olanların sağlığı olumsuz etkilenmektedir” dedi.

Kadin 26-04-2024 09:54

Kışın aşırı terleme problemine dikkat! Uzman isimden kritik uyarı

Kış mevsimi, soğuk hava, kar ve buzla özdeşleşirken, aşırı terleme gibi bir durum akla gelmeyebilir. Ancak, bedenimizin bu mevsimde değişen koşullara adaptasyonu bazen beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Aşırı terleme, sıcak havalara özgü bir sorun gibi görünse de kış aylarında da karşımıza çıkabilen bir durumdur. Uzman isim, kışın aşırı terleme sorununa dikkat çekerek, bu durumun altında yatan sebepleri ve ortaya çıkarabileceği hastalıkları anlattı.

Haber 01-12-2023 08:44

Bu şekilde uyuyanlar dikkat! İdrar ve solunum yolları riski doğuruyor

Uzmanlar yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerektiğini vurguluyor. Uyku vücudun en temel ihtiyaçları arasındadır. Fakat yapılan araştırmalar, az ya da fazla uykunun kalp krizi, ve felç riskini artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar toplumda birçok kişinin uyku sırasında yaptığı bir hataya da değindi. İşte detaylar...

Haber 20-11-2023 09:51

Vakalar arttı! Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı: 'Bu semptomlar varsa okula göndermeyin'

Son zamanlarda okulların açılmasıyla birlikte hastanelerde solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında artış yaşandığını belirtildi. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bir kişi hasta olarak okula geldiğinde bu 40-50 kişi oluyor. Daha sonra hastalık okullardan evlere taşınıyor. Bu sürecin en az hasarla atlatılması için bu zincirin kırılması lazım. Solunum yolu enfeksiyonu semptomları olan öğrencileri ne olur okula göndermeyin” dedi.

Haber 23-09-2023 09:40

Solunum Yolu Enfeksiyonu

Solunum Yolu Enfeksiyonu Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Solunum Yolu Enfeksiyonu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Çocukları okula başlayan veliler dikkat! Uzmanından okul enfeksiyonlarına karşı uyarı

Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.

Haber 08-09-2023 08:54

Sakın bu şekilde uyumayın! İdrar ve solunum yolları için büyük risk oluşturuyor

Uyku vücudumuzun en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda az ve fazla uykunun kalp krizi, felç riskini artırdığı öğrenildi. Sağlık için uykunun süresinin düzenlenmesinin yanı sıra nasıl uyuduğumuzda önem taşıyor. Uzmanlar toplumda birçok kişinin uyku sırasında yaptığı bir hatayı paylaşarak bu hatanın meydana getirdiği hastalıkları sıraladı.

Haber 23-04-2023 16:22