Kadayıf Haberleri

Erzurum'da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı! Tüketiminde rekor kırılıyor

Erzurum'da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan kadayıf dolması bu Ramazan'da yine bolca tüketildi. Ramazan ayında kadayıf dolması tüketiminde rekor kırılıyor.

Yemek 05-04-2024 12:12

'Bugün iftara ne pişirsem?' diyenlere muhteşem tarifler! Ramazan'ın 26. gününe özel iftar menüsü

Ramazan ayının son günleri yaşanırken menü fikirleri de hız kesmeden araştırılmaya devam ediyor. Müslüman vatandaşların oruç ibadetini yerine getirdiği ramazan ayında hazır menüler oldukça kurtarıcı oluyor. Eğer siz de 'İftara ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu birbirinden lezzetli ve pratik tariflerle dolu ramazan menüsünü deneyebilirsiniz. İşte ramazanın 26. gününe özel hazırlanan menü fikri ve detaylı tarifler...

Yemek 05-04-2024 10:48

Kilis'in tescilli lezzeti cennet çamuru iftar sofralarından eksik olmuyor! Ramazanda talep artıyor

Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti "cennet çamuru", ramazanda da damakları şenlendiriyor.

Yemek 30-03-2024 12:48

Taş kadayıf tarifi: Taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Türk mutfaklarından Arap ülkelerine, dünyanın dört bir yanında bilinen taş kadayıf birkaç pişirme aşamasından oluşan bir tatlıdır. Adı Adana şehri ile özdeşleşmiş olan bu tatlı birden fazla aşamadan oluşsa da aslında son derece kolay bir tarife sahiptir.

Yemek 13-03-2024 22:30

Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi: Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Saraylardan günümüz mutfaklarına ulaşmayı başaran kaymaklı ekmek kadayıfı tatlısı yüzlerce yıldır bu topraklarda yapılmakta ve tüketilmektedir. Ünü ülke sınırlarını da aşan bu tatlının Afyonkarahisar şehrinden çıktığı bilinir. Afyonun meşhur kaymağı ile yapılan bu tatlı bu özelliği ile coğrafi işaret de almıştır. Yapımı ise son derece kolaydır.

Yemek 08-03-2024 02:37

Kadayıf tatlısı tarifi: Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Türk mutfağında tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan birçok tatlı, çorba ve ana yemek bulunur. Bunların başında tatlıların sultanı olarak da anılan kadayıf tatlısı gelir. Selçuklu zamanından bugüne tüketilmeye ve yapılmaya devam eden kadayıf tatlısını siz de dilerseniz evinizde kendi mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 08-03-2024 01:22

Muhallebili kadayıf tarifi: Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Son derece zengin bir mutfağı olan ülkemizde coğrafi olarak tescillenmiş ve özdeşleştiği şehir ile anılan birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de birkaç yıl önce coğrafi tescil almış olan ve adı Diyarbakır ile anılan kadayıftır. Tatlı ve tuzlu birçok lezzete eşlik eden kadayıfın değişik bir hâlini denemek isterseniz muhallebili kadayıf tarifine mutlaka göz atın. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 00:55

MasterChef kadayıf dolması tarifi! En pratik kadayıf dolması nasıl yapılır? İşte malzemeleri

MasterChef kadayıf dolması tarifi merak ediliyor. All Star sezonuyla ekranlara dönen MasterChef'te heyecan dolu mücadeleler yaşanıyor. Jüri üyelerinden Mehmet şef, Danilo şef ve Somer şef yarışmacılardan Türkiye'nin 7 bölgesinden tatlılar yapmalarını istedi. Bunlardan biri de kadayıf dolması oldu. En iyi kadayıf dolması tarifini yapan takım dokunulmazlıkta öne geçecek. Peki, MasterChef kadayıf dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 18-07-2023 19:21

MasterChef taş kadayıf nasıl yapılır? İşte cevizli fıstıklı MasterChef taş kadayıf malzemeleri ve tarifi

MasterChef'te taş kadayıf yapılmasıyla birlikte, Adana'nın yöresel tatlısı ile ilgili aramalar hız kazandı. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar en güzel taş kadayıfı yapmak için yarıştılar. Peki, MasterChef taş kadayıf nasıl yapılır? İşte cevizli fıstıklı MasterChef taş kadayıf malzemeleri ve tarifi

Yemek 18-06-2023 22:03

Gelinim Mutfakta Taş kadayıf tarifi! Kolay taş kadayıf nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde cuma günü taş kadayıf tarifi verildi. Tatlıcıların en sevilen çeşitlerinden olan taş kadayıf lezzetini eve taşımak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Gelinim Mutfakta izleyicileri taş kadayıf nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte hakiki taş kadayıf tarifi...

Yemek 12-05-2023 13:15

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 19. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu Ramazan ayında en sık aratılan konular arasında yer alıyor. İftarda doyurucu ve lezzetli yemek tarifleri aranıyor. Ramazan ayının 19. günü için hazırlanan iftar menüsündeki yemekler herkesin seveceği lezzetler arasında bulunuyor. İşte 10 Nisan iftar menüsü...

Yemek 10-04-2023 10:20

İskenderun'da depremde binası yıkılan 69 yıllık tatlıcı seyyar hizmet vermeye başladı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde binası yıkılan 69 yıllık tatlıcı firması, seyyar olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.

Yurthaber 30-03-2023 13:58

İftar sofralarını süsleyen kadayıf tarifi! Cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır?

Ramazan ayının başlamasıyla iftar sofraları şenlendi. İftara ne tatlı yapacağını bilemeyenler için sofraları süsleyen kadayıf tarifini sizler için hazırladık. Peki cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır? İşte iftar sofralarının aranan tatlısı cevizli tepsi kadayıfının malzemeleri ve tarifi...

Yemek 27-03-2023 22:28

Tam kıvamında ekmek kadayıfı tarifi! Karamelize ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Ekmek kadayıfı pastanelerin en sevilen tatlıları arasında yer alıyor. Karamelize tadıyla dondurma veya kaymakla oldukça yakışan bu tatlının yapımının zor olduğu düşünülüyor. Ancak evde hazırlanan ekmek kadayıfının yapımı oldukça kolay. Tadına yiyen herkesin hayran kalacağı ekmek kadayıfı tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 28-02-2023 16:19

Zuhal Topal'la Yemekteyiz taş kadayıf nasıl yapılır? Hatay usulü taş kadayıf tarifi!

Hatay'ın meşhur lezzeti taş kadayıf Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlandı. Çıtır çıtır şerbetli tatlılardan biri olan taş kadayıfı lezzetiyle kendisine hayran bırakıyor. Özel günlerde, çay vakitlerinde, misafirliklerde sıklıkla tercih ediliyor. İşte Hatay'ın meşhur lezzeti taş kadayıf tarifi!

Yemek 16-12-2022 16:46

Kadayıfın en pratik hali: Cennet çamuru tarifi! Kilis'in saklı lezzeti cennet çamuru nasıl yapılır?

Kadayıf tatlısı çok sevilse de kadayıfla yapılan tatlıların yapımında zorluk yaşanabiliyor. Ancak cennet çamuru tatlısı hem pratik hem de lezzetli oluyor. Künefeyle karıştırılan cennet çamurunun çok daha basit. Bol şerbetiyle tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak cennet çamuru tatlısını mutlaka denemelisiniz.

Yemek 15-12-2022 17:23

Masterchef Kadayıflı karides nasıl yapılır? Kadayıflı karides tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 28 Ağustos Pazar günü eleme yapıldı. Yarışmacı adaylardan kadayıflı karides yapmaları istendi. İzleyiciler internette “Kadayıflı karides nasıl yapılır?” diye araştırmalar yaptı. İşte kadayıflı karides yapımı…

Yemek 29-08-2022 09:38