Gastronom Haberleri

Tekirdağ'ın ramazan çöreği için coğrafi işaret başvurusu! Kendine has kokusu ve tadı var... 'Günlerce bozulmuyor'

Tekirdağ'da geleneksel ramazan lezzeti "ramazan çöreği"nin coğrafi işaret tescili için başvuru yapıldı. Kentin zengin gastronomi kültüründe özel bir yere sahip ramazan çöreği, geçmişten bugüne uzanan lezzet mirası olarak biliniyor. Bu lezzetin korunması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Yemek 15-03-2024 14:12

2 litresini 25 TL'ye satıyorlar! O bitkinin kökünden yapılıyor... Şifa dolu 'İple çekiyoruz, içmeyenlere tavsiye ederim'

Fırat Nehri kenarında yetişen meyan bitkisinin kökünden elde edilen meyan şerbeti, iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Yaklaşık 2 litresi 25 TL'ye satılan meyan şerbeti, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Şifalı özelliğiyle dikkat çeken meyan şerbeti hakkında vatandaşlar "Vazgeçilmez içeceğimizdir. Ramazan ayını iple çekiyoruz. Faydalı bir içecek. İçmeyenlere tavsiye ederim" dedi.

Yemek 13-03-2024 10:00

11 aydır bunu bekliyorlardı! Dükkanların önünde sıraya girdiler... 'Başka zaman bulamazsınız'

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı. İşletmeciler, 11 ay boyunca ramazan kahkesini bekleyen insanların olduğunu belirtirken yalnızca ramazanda bir ay boyunca tezgahlarda bulunduğunu, 11 ay boyunca bu lezzetin bulunamayacağını söyledi. Vatandaşlar, ramazan kahkesi satın almak için dükkanların önünde sıraya girmeye başladı. İşletmeciler bu özel lezzet için "Ramazan ayında soframızda olmazsa olmazımız" dedi.

Yemek 11-03-2024 15:55

Gaziantep mutfağı dünyada ilk 10’da! 99 adet tescilli yemeğiyle adından söz ettiriyor... “Ülke ekonomisi için çok önemli

Dünyaca ünlü derecelendirme firmasının seçtiği dünyanın en iyi gastronomi şehirleri arasında 9’uncu sırada yer alan Gaziantep, yemeklerini uluslararası alanda tanıtmaya devam ediyor.

Yemek 28-02-2024 21:44

Gastronom

Gastronom Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Gastronom Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

İşin ustasından öğrendik! Hiçbir yerde bulamayacağınız şef tüyoları

Şeflerin Sır Dolu Mutfağından: İşin Ustasından Öğrendik! Hiçbir yerde bulamayacağınız özel şef tüyolarıyla mutfağınızı bir adım öteye taşıyın. Pratik püf noktaları, lezzetli teknikler ve sırları keşfedin!

Yemek 12-02-2024 16:41

MASTERCHEF BİBİMBAP TARİFİ: Bibimbap nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Parmak ısırtan Kore lezzeti!

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Bibimbap tarifi merak edildi. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü ekrana gelen bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, Kore yemeği de yapıldı. Peki, Bibimbap nasıl yapılır? Bibimbap malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-2023 22:02

MASTERCHEF BERGENSK FİSKESUPPE TARİFİ: Bergensk Fiskesuppe nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Parmak ısıttıran Norveç lezzeti

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Bergensk Fiskesuppe tarifi merak edildi. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü ekrana gelen bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, Norveç yemeği de yapıldı. Peki, Bergensk Fiskesuppe nasıl yapılır? Bergensk Fiskesuppe malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-2023 22:02

MASTERCHEF ROCOTO RELLENO TARİFİ: Rocoto Relleno nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Peru lezzeti MasterChef'te!

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Rocoto Relleno tarifi merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü yayınlanan bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, Peru yemeği de yapıldı. Peki, Rocoto Relleno nasıl yapılır? Rocoto Relleno malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-2023 22:01

MASTERCHEF TUTU DE FEIJAO TARİFİ: Tutu de Feijao nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Brezilya lezzeti MasterChef'te!

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Tutu de Feijao tarifi merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü ekrana gelen bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi . Programda, Brezilya yemeği de yapıldı. Peki, Tutu de Feijao nasıl yapılır? Tutu de Feijao malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-2023 21:59

MASTERCHEF MUALLE TARİFİ: Mualle nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Mualle tarifi merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü yayınlanan bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, Türk mutfağından çıkan bir yemek de yapılacak. Peki, Mualle nasıl yapılır? Mualle malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-2023 21:58

MASTERCHEF MAPO TOFU TARİFİ: Mapo Tofu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Japon mutfağının vazgeçilmez lezzeti!

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Mapo Tofu tarifi merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü yayınlanan bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, Japon yemeği de yapıldı. Peki, Mapo Tofu nasıl yapılır? Mapo Tofu malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-2023 21:58

MASTERCHEF TORTA Dİ RİSO TARİFİ! Torta di Riso nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti

MasterChef'in yeni bölümü nedeniyle Torta di Riso tarifi merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu MasterChef All Star'ın 29 Ağustos 2023 Salı günü yayınlanan bölümünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Programda, İtalyan tatlısı da yapıldı. Peki, Torta di Riso nasıl yapılır? Torta di Riso malzemeleri nelerdir?

Yemek 29-08-2023 21:56

Yemekleriniz hem lezzetiyle hem görüntüsüyle iştah açsın! Sunum yaparken kullanabileceğiniz doğrama yöntemleri

Günümüz dünyasında gastronomiye olan merak bir hayli artıyor. Dolayısıyla çoğumuz çeşitli yerlerde gördüğümüz tarifleri evde hazırlamak için can atıyoruz. Her ne kadar birbirinden güzel lezzetler hazırlasak da tabağımızdaki görüntünün o özendiğimiz yemeklere benzemesi için sunumlarımızı da güzelleştirmemiz gerekiyor. Peki, sofralarınıza renk katacak birbirinden farklı doğrama yöntemlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Yemek 06-03-2023 16:56