Yubari Kavunu Haberleri

Bu kavunlar tam 25 bin dolar! İlk hasat Yubari kavunları satışa sunuldu

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido'da yetişen Yubari kavunları sezonun ilk hasadında 3,5 milyon yene (25 bin dolar) alıcı buldu.

Finans 2023-05-25 11:33:50

Kavun kabuğunun faydaları nelerdir? Kavun kabuğu nelere iyi gelir?

Kavun, yaz meyveleri arasında en sevilenlerden biridir. Şekerli tadı, mis gibi kokusunun yanı sıra kavun faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Ancak, herkesin atladığı konu ise kavunun kabukları! Yıllarca kavunu kestikten sonra çöpe giden kavun kabuklarının öyle faydaları var ki, öğrendikçe çok şaşıracaksınız. Özellikle kavun kabuğunu haşlayıp suyunu içtiğinizde sindirim sisteminizdeki aksaklıkları gidererek, rahatlatabilir.

Haber 2022-10-22 17:28:53

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Yurthaber 2022-10-02 17:14:34

Coğrafi işaret tescilli Kırkağaç kavunu, kış sofraları için askıya çıktı

Manisa'nın dayanıklılığı ve aromasıyla ünlü Kırkağaç kavunu, kışın tüketilmek üzere özel depolara asılmaya başlandı - Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk: - "Askıya alma işlemiyle ocak ayına kadar pazara sunulacak bu ürün ayrı bir katma değer kazanmış oluyor"

Yurthaber 2022-09-14 11:04:34

Ata tohumundan yetiştirilen Yeşilçomlu kavunu pazara inmeden alıcı buluyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı mahallede 4 bin dönümlük alanda yetiştirilen kavun, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor - Üreticilerden Mehmet Özgen: - "Bizim kavunumuzun tadını alan başka kavun yiyemez. Hibrit tohumlara benzemez"

Yurthaber 13-09-22 14:47

MasterChef kedi batmaz tarifi nasıl yapılır? Kedi batmaz yemeği nereye ait?

MasterChef kedi batmaz nasıl yapılır? MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın 2. dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan farklı isimdeki yemek tarifleri odağında 7 farklı tarif; Bireysel dokunulmazlık oyununda ise biga, kırağaç ve davut bey kavunu çeşitleriyle yaratıcı tabak yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri olan MasterChef kedi batmaz yemeğinin hangi yöreye ait olduğu ve tarifi merak ediliyor. Peki kedi batmaz nedir, nasıl yapılır? İşte MasterChef kedi batmaz yemeği tarifi...

Yemek 07-09-22 17:29

MasterChef pırtımpırt tarifi nasıl yapılır? Pırtımpırt yemeği nereye ait?

MasterChef pırtımpırt nasıl yapılır? MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın 2. dokunulmazlık oyunu gerçekleşecek. Şefler dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan farklı isimdeki yemek tarifleri odağında 7 farklı tarif; Bireysel dokunulmazlık oyununda ise biga, kırağaç ve davut bey kavunu çeşitleriyle yaratıcı tabak yapmalarını istedi. MasterChef pırtımpırt yemeğinin hangi yöreye ait olduğu ve tarifi merak ediliyor. Peki pırttımpırt nasıl yapılır? İşte MasterChef pırtımpırt yemeği tarifi...

Yemek 07-09-22 16:19

Emekli olduktan sonra hobi olarak başladı! Tüm Türkiye'ye gönderiyor

Rize'de yaşayan 58 yaşındaki Rauf Türüt'ün emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı fidan yetiştiriciliği mesleği haline geldi. Türüt, fidan çeşitlerini daha sonra arttırırken, greyfurt, portakal, ağaç kavunu, incir gibi onlarca fidanını talep üzerine internet üzerinden Türkiye'nin her noktasına gönderiyor.

Finans 16-06-22 10:17

Yuva kavunu ne demek? Yuva kavunu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Yuva kavunu de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Yuva kavunu ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:05

Kırkağaç kavunu ne demek? Kırkağaç kavunu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Kırkağaç kavunu birleşik kelimesidir. Kırkağaç kavunu ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:37

Ağaç kavunu ne demek? Ağaç kavunu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Ağaç kavunu birleşik kelimesidir. Ağaç kavunu ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:46

Ağustos ayından bu yana karanlıkta bekletiliyor! Kışlık sofralar için hazır

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yetişen Kırkağaç Kavunu hasadı yapıldığı 15 Ağustos'tan bu yana karanlık depolarda bekletilerek tazeliğini koruyor. Kışlık sofralar için hazırlanan kavunlar alıcılarını bekliyor. 10 bin dekarlık arazide yaklaşık 30 bin ton rekolte elde edildiğini söyleyen Özarı, "Her yıl olduğu gibi bu senede 10 bin dekar seviyelerinde bir üretimimiz oldu. Yaklaşık 30 bin ton bir rekolte yakaladık. Kavunlarımızın bir kısmı satıldı bir kısmı da satılmayı bekliyor'' şeklinde konuştu.

Haber 09-11-21 09:58

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Yurthaber 10-10-21 18:18

'Yetişmez' diyenlere inat bahçesinde Afrika kavunu yetiştirdi: Şevk kırıcı sözler duydum

Elazığ'da Telha Tanyıldızı, bahçesine Afrika kavunu olarak bilinen kiwano meyvesinin tohumunu ekti. Ürün vermeye başlayan kiwanonun yanı sıra diğer tropikal meyvelerin tohumlarını da eken Tanyıldızı, "Bu tohumların Elazığ'da olmayacağı yönünde yorumlar ve şevk kırıcı söylemler duydum. Bu tohumların Harput bölgesinde verimli olduğunu gördükten sonra çevre köylere ve çiftçilerimize dağıtımını yapacağım. İnşallah, onlara yeni bir gelir kapısı olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Haber 29-09-21 14:19

Tatlı krizine girenler buraya! Kavunla yapılabilecek 3 enfes tatlı tarifi

Yaz aylarından kalma sıcak günlerde hem vitaminlerle sağlığa iyi gelen hem ağızları tatlandıran ve bunalanları serinleten kavunun marifetleri bunlarla da sınırlı değil. Birçoğumuz kavunu meyve olarak tüketsek de kavunla yapılabilecek birçok tatlı tarifi bulunuyor. İşte sınırları zorlamak isteyenler için kavunla yapılabilecek 3 tatlı tarifi!

Yemek 28-09-21 11:21

Çeşme kavunu, coğrafi işaret tescili aldı

Çeşme kavunu, coğrafi işaret tescili aldı

Yurthaber 03-09-21 16:31

MasterChef 2021'de Sergen Özen kavun ve peyniri birleştirdi, ana kadroya girdi! Şef Mehmet Yalçınkaya: Kaşık atabilirdik

MasterChef 2021'in 22 Ağustos Pazar ekrana gelen son bölümünde ana kadroya giren 16. yarışmacı belli oldu. MasterChef'in dikkat çeken yarışmacılarından olan Sergen Özen, çıkardığı tabakla ünlü şefleri şaşırttı. Ana ürün olarak verilen kavunu, peynirle harmanlayan Sergen, ana kadroya girmeyi başardı. Şef Mehmet Yalçınkaya, "Kaşık atabilirdik" dedi.

Magazin 23-08-21 02:34

Kutuyu açınca şoke oldu: Böyle bir şeyi hiç beklemiyorduk

Kocaeli'nde, otomobil mekanik ustası Mehmet Akyürek, internetten satın aldığı 1800 liralık kompresörün kusurlu olduğunu iddia ederek, iki kez geri gönderdi. Akyürek üçüncü defa kargo ile gönderilen kutudan kompresör yerine kavun çıkınca şaşırdı. Kavunu kesip, yediklerini belirten Akyürek, "Hayatımda yediğim en pahalı kavun oldu" dedi.

Haber 08-07-21 11:19

Sungurlu’nun 10 dilim kavunu marka oluyor

Sungurlu’da yöresel olarak yetiştirilen ondilim kavununun markalaşması için ilk adım atıldı.Sungurlu’da Ondilim kavununun geleceği konulu bir toplantı düzenlendi.

Yurthaber 18-03-21 16:59

Meriç Kara Kavunu, Trakya’nın coğrafi işaret alan 18. ürünü oldu

Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Meriç Ziraat Odası tarafından başvurusu yapılan Meriç Kara Kavunu’na coğrafi işaret alındı.

Yurthaber 11-03-21 13:56

Yazın hasat ediliyor, kışın bile afiyetle yeniyor! Tadı bal gibi

Yaz aylarında hasat edilmesine rağmen kış aylarında bile tazeliğini koruyan Kırkağaç kavunu, lezzeti ve kokusuyla ön plana çıkıyor. Hasat vaktinden bu yana tazeliğini koruyan kavunlar, şubat ayında bile alıcı buluyor.

Yemek 14-12-20 13:59

’Kırkağaç Kavununda Sıfır Atık’ Projesi başarılı bulundu

Kırkağaç Kaymakamlığınca Zafer Kalkınma Ajansına 2020 yılı teknik destek kapsamında sunulan "Kavunda Sıfır Atık Projesi" ön fizibilite danışmanlığı, yapılan değerlendirme sonucunda başarılı bulundu.Kırkağaç’ın marka değeri olan dünyaca meşhur kavununun ilçe için çok önemli bir ürün olduğunu belirten Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, "Kırkağaç kavunu ile ilgili kaymakamlığımız AB Proje bürosu tarafından hazırlanan’ Kavunda Sıfır Atık Projesi Ön Fizibilite danışmanlığı’ Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Yurthaber 29-11-20 08:55
Yurthaber 15-11-20 11:01

Kırkağaç kavunundan pekmez yaptılar, siparişlere yetişemiyorlar

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde satış ve depolama sırasında ezilerek pazar değerini yitiren, dünyaca ünlü, tescilli Kırkağaç kavunu pekmez yapılarak değerlendiriliyor. Çiftçiler, ilk kez üretimini yaptıkları ve kilosu 30- 40 liradan alıcı bulan kavun pekmezinde siparişlere yetişemiyor.

Finans 05-10-20 09:30

Bahçesinde 40 kiloluk kabak yetiştirdi

Kütahyalı üretici Şaban Tekin, bahçesinde yetiştirdiği 40 kilo 100 gram ağırlığındaki bal kabağını 300 TL’ye satabileceğini söyledi.Kütahya merkeze bağlı Ahmetoluğu köyünde yaşayan 73 yaşındaki Şaban Tekin, bahçesinde 40 kilo 100 gram ağırlığında bal kabağı yetiştirdi.Tekin, yaptığı açıklamada, beldede yaklaşık 50 yıldır tarımla uğraştığını ve ilk kez bu büyüklükte bir kabak yetiştirdiğini ifade etti.Kabak fidelerini mayıs ayında bahçesine ektiğini belirten Tekin, "Bahçedeki domatesi, biberi, salatalığı, karpuzu, kavunu nasıl yetiştirdiysem kabağı da aynı şekilde doğal yetiştirdim.

Yurthaber 19-09-20 12:48

Kavun için gelip motosiklet çaldılar

Eskişehir’de kamyonetin kasasından kavun çalarken park halinde bırakılan motosikleti fark eden hırsızlar, kavunu bırakıp motosiklet sahibinin vefat eden dayısından kalma aracı çaldılar.Edinilen bilgilere göre olay, Asarcıklı Caddesi üzerinde bulunan bir otelin önünde yaşandı.

Haber 05-09-20 11:56

Yozgat'ın bağrıbütün kavunu coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Yozgat'ın "bağrıbütün kavunu" coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Yurthaber 04-09-20 13:23

Balotu Kavunu Tezgâhlardaki Yerini Aldı

Muş’un Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde yetiştirilerek piyasaya sürülen kavun, yol kenarlarında kurulan tezgâhlardaki yerini aldı.Mevsimsel koşullar nedeniyle kavun ekiminin en geç yapıldığı illerden biri olan Muş’ta, üreticiler hasadını yaptığı ürünleri satışa çıkararak alıcıları beklemeye başladı.

Yurthaber 02-09-20 12:45

Munzur'un Zümra kavunu kalitesi ile üreticisini sevindirdi

Erzincan'da Munzur Dağı eteklerinde son yıllarda yetiştirilmeye başlanan, değişik aromasıyla damakları tatlandıran "Zümra" kavunu yoğun talep görüyor - Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik: - "İlimiz genelinde 1300 dekar alanda karpuz, 1100 dekarlık alanda ise kavun ekimi gerçekleştirilmiştir. Burada karpuzdan yaklaşık 18 bin ton, kavundan ise 1400 ton civarında üretim gerçekleştirilmiştir" - Çiftçi Eyüp Karaaslan: - "Bölgemizde son iki yıldır yoğun şekilde kavun üretimine başlandı. Gerçekleştirdiğimiz bu üretimle tahminlerimizin üstünde talep gördük. Şu anda siparişlerimizi karşılamayla baş edemiyoruz"

Yurthaber 21-08-20 13:07

Silivri’de en iyi kavun ve bamya üreticileri yarıştı

Silivri Belediyesi Geleneksel 8’inci Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Yarışmasında bölgenin en iyi bamya ve kavun yetiştiricileri yarıştı.

Yurthaber 09-08-20 12:01

Hiç kimsenin haberi yok! Kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor...

Kapari, menginik, kedi tırnağı, gebre otu, karga kavunu ya da hint hıyarı... Bu isimlerden biriyle duymuş olabileceğiniz bu bitkinin çiçeklenmeden önceki tomurcukları kullanılır. Konserve ya da salamura şeklinde tüketilir. Hipokrat ve Aristo sağlığa faydalarını fark etmiş olacak ki çeşitli hastalıkların tedavisinde kapariyi kullanmışlar. Sağlığa faydalarını gelin, birlikte inceleyelim.

Haber 07-08-20 09:52

Manisa’da ‘Altınbaş Kavunu’nda hasat başladı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesinde üretilen ve sarı renginden dolayı Altınbaş kavunu olarak bilinen kavunda hasat başladı.Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesinde sezonun ilk Altınbaş kavunları tarladan toplanıyor.

Yurthaber 25-07-20 20:11

Medetli kavunu Almanya pazarında

Bilecik Osmaneli Belediyesi tarımda yaptığı bakanlık onaylı Hal Kompleksi İle satış ve pazarlama konusunda çiftçinin büyük bir sorununu çözdü.Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin:, "Bu yıl korona virüsü dönemini fırsata çeviren ve bir önceki döneme göre yüzde 20 daha fazla tarımsal ürün üreten çiftçinin yüzü gülüyor.

Yurthaber 20-07-20 16:00

Kavun seçmek bu kadar kolaymış! Kavunun iyisini almak için...

Alışverişten eve en güzel kokulu, en tatlı ve en sulu kavunla dönmek ister misiniz? O zaman önerilerimize kulak verin. Aslında mükemmel kavunu seçmek konusunda kesin olarak bilinen evrensel kurallar yok ama elbette ki bazı işaretler size en tatlı kavunu seçmenizde yardımcı olabilir. Tabii ki en güzel kavun, yaz mevsiminde alacağınız kavunlar arasından çıkacaktır, bunu unutmayın.

Yemek 25-06-20 10:28

Çeşme kavunu tescilleniyor: Uygun koşullarda 6 aydan fazla dayanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin lezzeti ve kokusuyla ünlü Çeşme kavunu için Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru kabul edildi. 6 aylık askı süresinin ardından Çeşme kavunu "coğrafi işaretli ürün" statüsüyle dünya pazarlarına sunulacak.

Yemek 27-05-20 09:51

Dünyanın en pahalı meyvesi Yubari kavunu da koronavirüsten etkilendi

Japonya’da düzenlenen sebze ve meyve açık artırması bu sene koronavirüs sebebiyle sönük geçti. Her yıl zengin alıcıların yüksek meblağlar ödediği meyve sebzeler, geçen seneye göre 40 kat daha düşük fiyata satıldı.

Yemek 27-05-20 09:35

Çeşme kavunu tescilleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin lezzeti ve kokusuyla ünlü Çeşme kavunu için Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru kabul edildi.

Yurthaber 25-05-20 17:30

Çeşme kavunu tescil yolunda

Çeşme kavunu tescil yolunda

Yurthaber 25-05-20 15:21

Japonya’da 2 yubari kavunu 7 bin 500 liraya satıldı

Japonya’da lezzeti ve fiyatı ile ünlü özel yubari kavunlarının görücüye çıktığı açık artırmada 2 kavun, 7 bin 500 lira fiyata alıcı buldu.

Haber 25-05-20 09:08

İntihar etmek için falezlere çıkan adam, vazgeçmek için içki istedi

Antalya'da, 40 metre yükseklikteki falezlerde içki içip intihara kalkışan Süleyman K., içki getirilmesi karşılığında eylemine son vereceğini söyledi. Getirilen içki, peynir ve kavunu yiyen Süleyman K., intihardan vazgeçti.

Haber 08-04-20 15:17

'Şadok', görenleri şaşırtıyor

OSMANİYE'de bir vatandaşın evinin kenarında yetiştirdiği greyfurta benzeyen 1 kilo 650 gram ağırlığındaki 'şadok' (ağaç kavunu), ilk kez görenleri şaşırtıyor.

Haber 16-11-19 11:59

'Şadok' görenleri şaşırtıyor

Osmaniye'de bir vatandaşın evinin kenarında yetiştirdiği greyfurta benzeyen 1 kilo 650 gram ağırlığındaki 'şadok' (ağaç kavunu), ilk kez görenleri şaşırtıyor.

Finans 16-11-19 10:37

'Şadok', görenleri şaşırtıyor

OSMANİYE'de bir vatandaşın evinin kenarında yetiştirdiği greyfurta benzeyen 1 kilo 650 gram ağırlığındaki 'şadok' (ağaç kavunu), ilk kez görenleri şaşırtıyor.

Haber 16-11-19 10:34

Parmaklı ağaç kavunu nedir, parmaklı ağaç kavununun faydaları nelerdir?

Görüntüsüyle herkesi hayrete düşüren parmaklı ağaç kavunu, Buda'nın eli olarak da biliniyor. Asya'da yetişen bu meyve, hem tadı hem de görüntüsüyle şaşırtmayı başarıyor. Asya bölgesinde genelde yemeği ve reçeli yapılır. Aynı zamanda oda kokusu olarak da kullanılır çünkü kokusu oldukça yoğundur. Bu zamana kadar adını bile duymayanlar için bu egzotik meyvenin faydalarından bahsedeceğiz. İşte parmak ağacı kavunu faydaları...

Yemek 17-10-19 14:32

Tekirdağ'da ilginç olay! Gerçeği öğrenince çok şaşırdı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ilginç olay, görenleri, duyanları şaşırttı. Komşusunun kavun tezgahına gizlice giren bir kişi elindeki bıçakla yüzlerce kavunu deldi. Kavunlara hayvanların zarar verdiğini düşünen çiftçi, gerçeği iş yerine sonradan koyduğu güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyince anladı.

Trend 07-10-19 11:22

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Yurthaber 29-09-19 17:16

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Haber 29-09-19 17:14

(ÖZEL) Başkentin kavun merkezinden kötü haber

Kendine has kokusu ve lezzetiyle ünü Türkiye’ye yayılan Kahramankazan kavunu, bu yıl hastalık ve mevsim koşullarından etkilendi.

Haber 24-09-19 12:10

Niğde'de üretilen kantalup kavunu 4 ülkeye ihraç ediliyor

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek: - "Girişimcimiz 500 dönümlük arazide kantalup cinsi kavun ve çekirdeksiz karpuz üretimi gerçekleştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle kurulan paketleme tesisinde ise bu ürünler, otomatik olarak boylarına ve kilolarına göre ayrıştırılıp paketlenerek İngiltere, Hollanda, Dubai ve Singapur'a ihraç ediliyor"

Haber 17-09-19 20:06