Kavun Haberleri

ABD'deki kavunlarda ölümcül risk: Salmonella virüsü! Uzmanlardan korkutan uyarı geldi

ABD ve Kanada'da salmonella salgınında can kayıplara artıyor. Şu ana kadar 8 kişi kavunlar yüzünden hayatını kaybetti. Kesilmiş kantalup kavunların içerisinde bulunan Salmonella bakterisi sebebiyle ABD'nin önde gelen iki sağlık kuruluşu uyarı yayımlamıştı.

Trend 08-12-2023 16:05

Büyük marketlerdeki ürünler bile toplatılıyor! Ölümcül salgın kavun yedirtmedi: Artan salmonella vakaları ABD'yi panikletti

Daha önce can kayıplarına yol açan salmonella salgınında vakalar artınca büyük marketler için de karar alındı: Kesilmiş kavunlar bir bir toplatılıyor! Kesilmiş kantalup kavunlarının salmonella bakterisiyle bağlantılı olduğu tespit edilince ABD'nin önde gelen iki sağlık kuruluşu peş peşe uyarı yayımladı. Uyarıda kavunlarla temas edenlere ise ayrıca bir parantez açıldı. Peki salmonella nedir, belirtileri neler? İşte panik yaratan sürecin detayları...

Trend 03-12-2023 11:02

Kavun kilo aldırır mı? 1 tam kavun kaç kalori?

Kavun yaz aylarında ferahlatıcı ve lezzetli bir meyvedir. Düşük kalorili, su içeriği yüksek ve besleyici bir meyve olarak bilinir. Bu nedenle, kavun, kilo yönetimi ve sağlıklı beslenme planları için sık tercih edilen bir seçenek olarak öne çıkar. Kavunun kilo alımı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Kavun düşük kalorili bir meyvedir ve büyük bir porsiyon almak için bile düşük kaloriler sağlar. Peki, kavun kilo aldırır mı?

Haber 31-07-2023 13:59

İbn-i Sina yıllar önce önerdi! Kavun kabuklarını sakın çöpe atmayın! Her derde deva

İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından yoğun ilgi görüyor. Sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda çeşitli önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın kitaplarından alınan bilgiler günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina’nın kavun kabuklarının şifa deposu olduğunu vurguladığı ortaya çıktı.

Haber 27-07-2023 17:27

Tadına doyulmayan en ferahlatıcı lezzet! Yaz günlerinin aranan içeceği sübye tarifi

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber serinletici lezzetler rağbet görmeye başladı. Sıcak havanın etkisini azaltmak isteyenler soğuk içecekler ile ferahlamaya çalışıyorlar. Sübye de serinleten lezzetler arasında yer alıyor. İşte yaz günlerinin aranan içeceği sübye tarifi

Yemek 27-07-2023 15:40

Hastalıklara davetiye çıkarıyor! Canan Karatay uyardı, yazın tüketmeden önce bir daha düşünün!

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla da gündem olan Canan Karatay yaz aylarında sıkça tüketilen meyvelere dikkat çekip uyarıda bulundu. Vatandaşlar, Prof. Dr. Canan Karatay'ın uyarısı sonrası şeker hastalığından karaciğer yağlanmasına kadar birçok rahatsızlığı tetikleyen bu meyveleri yemeden önce bir kez daha düşünecek. İşte o meyveler...

Haber 23-07-2023 12:04

Kavun çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kavun çekirdeğinde hangi vitaminler var?

Kavun çekirdeği taze kavunların içerisinde yer alan ve genellikle atılan bir parça olarak görülen değerli bir besindir. Ancak pek çok kişi kavun çekirdeklerinin sağlık açısından önemli faydalar sağladığını bilmez. Kavun çekirdeği küçük boyutlarına rağmen sağlık açısından büyük faydalar sunan bir süper besindir. İçerdiği zengin besin öğeleri ve sağlık destekleyici bileşiklerle dikkat çeken kavun çekirdeği hem lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilebilir hem de sağlığınızı destekleyebilir.

Haber 30-06-2023 22:49

Bu kavunlar tam 25 bin dolar! İlk hasat Yubari kavunları satışa sunuldu

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido'da yetişen Yubari kavunları sezonun ilk hasadında 3,5 milyon yene (25 bin dolar) alıcı buldu.

Finans 25-05-2023 11:33

Saksıda yetişen meyveler nelerdir? Evde saksıda meyve yetiştirmenin püf noktaları nedir, nelere dikkat etmek gerekir?

Tarımda kimyasal ilaçların kullanılmasından dolayı insanların organik ürünlere yönelmesi oldukça yaygınlaştı. Kendi ve çevresindekiler için güvenli gıda yetiştirmek isteyenlerle birlikte bu durumu hobi amaçlı yapanlar da bulunuyor. Bu sebeple evde meyve ve sebze yetiştirmek birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu noktada saksıda da yetişebilen tohumları ve yetiştirme püf noktalarını bilmek gerekiyor. Peki, saksıda yetişen meyveler hangileridir, evde bitki yetiştirirken nelere dikkat etmek gerekir?

Kadin 07-03-2023 17:47

Kavun kabuğunun faydaları nelerdir? Kavun kabuğu nelere iyi gelir?

Kavun, yaz meyveleri arasında en sevilenlerden biridir. Şekerli tadı, mis gibi kokusunun yanı sıra kavun faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Ancak, herkesin atladığı konu ise kavunun kabukları! Yıllarca kavunu kestikten sonra çöpe giden kavun kabuklarının öyle faydaları var ki, öğrendikçe çok şaşıracaksınız. Özellikle kavun kabuğunu haşlayıp suyunu içtiğinizde sindirim sisteminizdeki aksaklıkları gidererek, rahatlatabilir.

Haber 22-10-2022 17:28

Putin'in doğum günü hediyeleri olay oldu! 20 bin askerli kutlama, bir kamyon kavun ve traktör…

Rusya lideri Vladimir Putin'in 70. doğum günü, Çeçenistan'da coşkuyla kutlandı. Putin yanlısı Çeçen lider Kadirov'un önderliğinde binlerce güvenlik gücü Grozni'de toplandığı anların görüntüleri uydu fotoğraflarına da yansıdı. Öte yandan Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmanov, Rusya liderine doğum günü hediyesi olarak bir kamyon dolusu ‘kavun’, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da traktör hediye etti.

Haber 09-10-2022 08:40

Coğrafi işaret tescilli Kırkağaç kavunu, kış sofraları için askıya çıktı

Manisa'nın dayanıklılığı ve aromasıyla ünlü Kırkağaç kavunu, kışın tüketilmek üzere özel depolara asılmaya başlandı - Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk: - "Askıya alma işlemiyle ocak ayına kadar pazara sunulacak bu ürün ayrı bir katma değer kazanmış oluyor"

Yurthaber 14-09-2022 11:04

Ata tohumundan yetiştirilen Yeşilçomlu kavunu pazara inmeden alıcı buluyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı mahallede 4 bin dönümlük alanda yetiştirilen kavun, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor - Üreticilerden Mehmet Özgen: - "Bizim kavunumuzun tadını alan başka kavun yiyemez. Hibrit tohumlara benzemez"

Yurthaber 13-09-2022 14:47

Tam mevsimi mutlaka yapın! Şifa kaynağı sübye tarifi

Kavun yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Oldukça lezzetli olan kavunun sorbesi ve dondurması sıklıkla tercih ediliyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübye ise hem eşsiz bir lezzete sahip hem de doğal şifa kaynağı olarak geçiyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübyenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 26-08-2022 17:12

Artık çöpe atmayın: Kavun çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor! Kansızlığı, öksürüğü, saç dökülmesini önlüyor!

Kavun yazın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Serinleten lezzetiyle sık sık tüketilen kavun mis gibi kokusuyla her sofrada bulunuyor. Kavunun faydaları genel olarak biliniyor. Peki kavun çekirdeğinin faydalarını biliyor musunuz? Kavun çekirdeğinin faydalarını öğrendikten sonra çekirdekleri çöpe atmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Haber 26-08-2022 16:58

Bilecik'in Medetli kavununda hasat bereketli geçiyor

Osmaneli'nde üretilen kavunlar arasında en çok Medetli köyündeki tarlalardan toplanan "Konak" çeşidi rağbet görüyor - Çiftçi Abdullah Bahar: - "35 senedir bu işin içindeyim, bu sezon son 20 senedir geçirdiğim en güzel sezon"

Yurthaber 18-08-2022 11:12

Kavunun içinden çıktı! Gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü

Batman'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir çiftçi, bahçesinden kopardığı kavunun içinde bir böcek buldu. Böceği yakından inceleyen çiftçi karşılaştığı ilginç görüntü karşısında şoke oldu. Böceğin sırtında kadın figürü gören çiftçi, yaptığı araştırma sonucunda böceğin cinsini öğrendi. Böceğin benekli kalkan böceği (Rhaphiggaster) olduğu ortaya çıktı.

Haber 15-08-2022 18:50

Kanser hücrelerini önlüyor, böbrek sağlığını koruyor! Faydaları saymakla bitmiyor...

Birçok sağlık problemine iyi gelen kavunun faydaları saymakla bitmiyor. Cilt sağlığı, kanser, böbrek ve kalp sağlığına faydaları olan kavun aynı zamanda vücuttaki su miktarını artırıyor.

Haber 08-07-2022 21:01

Çok seviyorsunuz ama fazlası zarar! Günde sadece bir dilim…

Yaz denilince akla gelen ilk meyveler arasında karpuz bulunuyor. Karpuz eşsiz lezzeti ve hafif tadıyla yaz boyunca sofraları süslüyor. Oldukça serinleten bir lezzet olan karpuz sulu olması nedeniyle fazla tüketilebiliyor. Ancak uzmanlar karpuzu tüketirken fazla yenilmemesi hakkında uyarılarda bulunuyor. Günde üçgen 1 dilimden fazla yememek gerekiyor.

Yemek 21-06-2022 14:30

Tarladan 6 liraya çıkıyor! Markette iki katına satılıyor! Fiyatlar önümüzdeki günlerde...

Adana'nın Karataş ilçesinde hasadına başlanan kavunun tarladan çıkış fiyatının 6 TL olduğunu belirten Adana Tarım Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir, "Kavun, marketlerde en az 2 katına satılıyor. Önümüzdeki günlerde havaların sıcak olmasıyla birlikte fiyatlar düşecektir. Ürün yeterince olgunluğa ulaştıktan sonra hasat hızlanacak ve piyasa da düşecektir" dedi.

Finans 14-06-2022 17:25

Tarsus'ta 200 bin ton karpuz, 50 bin ton kavun rekoltesi bekleniyor

Mevsimlik tarım işçileri, Çukurova'nın sıcağında karpuz ve kavunları büyük bir emekle toplayarak kamyonlara yüklüyor

Yurthaber 05-06-2022 11:15

Kavun kabuklarını sakın atmayın, bu şekilde değerlendirin! Şaşırtıcı faydaları: Sedef, egzama, saç dökülmesi...

Yaz geldi... Yaz meyvelerinden biri olan kavun tezgahlarda yerini aldı. Hem lezzetli hem de faydalı olan kavunun kabuklarının da en az kavun kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Çok az kişinin bildiği kavun kabuklarının faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız. İbn-i Sina’nın bile önerdiği kavun kabuğunu cilt bakımı rutininize eklemenin zamanı geldi de geçiyor bile...

Kadin 31-05-2022 09:45

Osmanlı mutfağının leziz yemeği: Kavun Dolması! Kavun dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan kavun dolması, kokusu ve aromasıyla sizi kendisine hayran bırakacak. Bu tarif kavun, kıyma, pirinç gibi malzemelerle hazırlanıyor. İşte kavun dolması tarifi ve malzemeleri...

Yemek 07-05-2022 01:35

Kavun dolması nasıl yapılır? Kavun dolması malzemeleri neler?

Kavun dolmasının nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu merak konusu oldu. 1 adet kavun, 250 gr koyun-dana karışık kıyma, 1 çay kaşığı kişniş, 2 yemek kaşığı kuş üzümü kavun dolması hazırlarken gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte kavun dolması tarifi!

Yemek 30-11-2021 23:34

Ağustos ayından bu yana karanlıkta bekletiliyor! Kışlık sofralar için hazır

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yetişen Kırkağaç Kavunu hasadı yapıldığı 15 Ağustos'tan bu yana karanlık depolarda bekletilerek tazeliğini koruyor. Kışlık sofralar için hazırlanan kavunlar alıcılarını bekliyor. 10 bin dekarlık arazide yaklaşık 30 bin ton rekolte elde edildiğini söyleyen Özarı, "Her yıl olduğu gibi bu senede 10 bin dekar seviyelerinde bir üretimimiz oldu. Yaklaşık 30 bin ton bir rekolte yakaladık. Kavunlarımızın bir kısmı satıldı bir kısmı da satılmayı bekliyor'' şeklinde konuştu.

Haber 09-11-2021 09:58

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Muğla'da Yayla Kavunu Yarışması düzenlendi

Yurthaber 10-10-2021 18:18

'Yetişmez' diyenlere inat bahçesinde Afrika kavunu yetiştirdi: Şevk kırıcı sözler duydum

Elazığ'da Telha Tanyıldızı, bahçesine Afrika kavunu olarak bilinen kiwano meyvesinin tohumunu ekti. Ürün vermeye başlayan kiwanonun yanı sıra diğer tropikal meyvelerin tohumlarını da eken Tanyıldızı, "Bu tohumların Elazığ'da olmayacağı yönünde yorumlar ve şevk kırıcı söylemler duydum. Bu tohumların Harput bölgesinde verimli olduğunu gördükten sonra çevre köylere ve çiftçilerimize dağıtımını yapacağım. İnşallah, onlara yeni bir gelir kapısı olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Haber 29-09-2021 14:19

Yiyenler hayran kalıyor, İstanbul’a götürüyorlar

Edirne’nin İpsala ilçesinde üretilen ve marka tescili için başvurusu dahi yapılan meşhur dalaman kavunlarının hasadı başladı. Öte yandan İstanbul'da kavun satan tüccarlar soluğu İpsala'da alıyor. Mevsimin başlamasıyla birlikte buradan kavun alarak, İstanbul'daki vatandaşlara satıyor.

Finans 20-08-2021 10:21

Coğrafi işaret tescilli Kırkağaç kavununda hasat başladı

Manisa'nın dayanıklılığı ve aromasıyla ünlü Kırkağaç kavununda bu sezon 30 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor - Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı: - "Kalitemiz ve rekoltemiz bu sene güzel. Herhangi bir hastalık ya da zararlı yok. Bereketli bir sezon bekliyoruz"

Yurthaber 14-08-2021 11:12

İstanbul’da en çok ses ve görüntü sistemi pahalandı, kavun ucuzladı

İstanbul Ticaret Odası, 2021 Temmuz ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. Ses ve Görüntü Sistemi fiyatı yüzde 18,77 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Gıda Harcamaları grubundan yüzde 8,88 ile domates en fazla artış gösteren ürün oldu. Kavun yüzde 27,54 ucuzladı.

Finans 02-08-2021 12:18

Kutuyu açınca şoke oldu: Böyle bir şeyi hiç beklemiyorduk

Kocaeli'nde, otomobil mekanik ustası Mehmet Akyürek, internetten satın aldığı 1800 liralık kompresörün kusurlu olduğunu iddia ederek, iki kez geri gönderdi. Akyürek üçüncü defa kargo ile gönderilen kutudan kompresör yerine kavun çıkınca şaşırdı. Kavunu kesip, yediklerini belirten Akyürek, "Hayatımda yediğim en pahalı kavun oldu" dedi.

Haber 08-07-2021 11:19

Kavunun faydaları nelerdir? Kavun hangi hastalıklara iyi gelir? İşte kavunun 7 önemli faydası

Güzel tadı, hoş kokusu ve ağızda bıraktığı aroması ile yaz ve sonbahar aylarında en çok tüketilen meyvelerden biri olan kavun, zengin besin içeriğiyle ön plana çıkıyor. Kavun, lifli ve sulu yapısı ile kilo vermeye yardımcı olurken, pek çok sağlık sorunun önlenmesi sürecine de katkıda bulunuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Merve Sır, kavunun faydaları ve nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Yemek 07-07-2021 11:48

Yaz sıcaklarına meydan okuyan 7 sağlıklı içecek! Hem ferahlayın hem de sağlığınızı koruyun

Yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek amacıyla tükettiğimizin içeceklerin çoğu zaman lezzetine ve görüntüsünün cazibesine kapılabiliyoruz. Hem susuzluğumuzu gideren hem de düşen kan şekerimizi toparlayacağı düşüncesiyle hiç de masum olmayan içecekleri tüketme eğilimimiz artabiliyor.

Yemek 28-06-2021 12:33

Adana'da kavun verimiyle üreticinin yüzünü güldürdü

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin: - "44 bin dekar alanda ekim yapıyoruz, yaklaşık 200 bin ton civarında kavun üretimimiz var ve Türkiye'de birinci sıradayız"

Yurthaber 21-06-2021 11:15

Antalya'da belediyenin tarlaya dönüştürdüğü alanda karpuz, kavun yetiştirilecek

Antalya'da belediyenin tarlaya dönüştürdüğü alanda karpuz, kavun yetiştirilecek

Yurthaber 13-06-2021 15:47

Kırıkhan kavununun hasadına başlandı

Hatay'da üretilen ve tarlada kilogramı 1,75-2 liradan alıcı bulan kavun, yurt dışına da pazarlanıyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu: - "Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaklaşık 20 bin dekarda kavun üretimimiz bulunuyor ve dekara 3-5 ton verim bekleniyor"

Yurthaber 10-06-2021 11:03

Koronavirüsten korunmak için renkli beslenin! Mor, kırmızı ve yeşil besinlere yönelin

Pandeminin devam ettiği bu günlerde bağışıklık sistemimizin güçlü olması için renkli beslenmek çok önemli. Gün içerisinde tükettiğiniz farklı renkteki meyve ve sebzeler sayesinde farklı antioksidanları ve vitamin gruplarını almış olursunuz. Peki nedir bu renkler? Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger konu hakkında bilgiler verdi.

Yemek 02-06-2021 10:53

Dudak uçuklatan teklif! 2 kavun 208 bin TL

Japonya’da açık artırmaya çıkarılan 2 adet özel üretim kavun 2.7 milyon yene (yaklaşık 208 bin lira) alıcı buldu.

Haber 24-05-2021 10:20

Kavun: Faydaları nelerdir?

Kavun, yaz aylarında yetişen ve bundan ötürü yaz dönemlerinde soframızı süsleyen bir meyve olanak bilinir.

Haber 24-06-2020 10:54

Tadı ballı sağlığa şifacı kavunun 7 faydası

Yaz mevsiminin en lezzetli meyvesi olan kavun, kokusu ve faydalarıyla adeta büyülüyor. Osmanlı zamanında saray kadınlarının maske olarak kullandığı bu meyve zayıflamak isteyenlerin de yardımına koşuyor. Üstelik faydaları bunlarla da sınırlı kalmıyor!

Yemek 09-08-2019 09:25