European Commission President Jean Claude Juncker Haberleri

Günlerce tartışılmıştı! İşte 'koltuk krizinin' asıl sebebi!

Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Ankara'da yaşanan "koltuk krizinin", halefi Ursula von der Leyen ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in ekipleri arasındaki gizli rekabetin ve "siper savaşının" sonucu olduğunu söyledi. Juncker, iki liderin, ekipleri arasındaki bu çekişmenin önüne geçememesi durumunda, AB'nin tepesinde işleyişin çökebileceği uyarısında bulundu.

Haber 2021-04-20 14:05:07

Juncker: Konsey Başkanı AB protokolünde birinci sıradadır!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun eski Başkanı Jean-Claude Juncker, halefi Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sırasında yaşanan protokol olayıyla ilgili değerlendirmesinde, Konsey Başkanının AB protokolünde birinci sırada bulunduğunu söyledi.

Haber 2021-04-08 16:42:02

GRAFİKLİ- Görevi biten Juncker ve Tusk enkaz devretti

1 Aralık itibariyle görevi sona eren AB Komisyonu Başknı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk her ne kadar renkli kişilikleriyle öne çıksalar da siyasi karneleri zayıf kaldı

Haber 2019-11-30 11:14:35

Juncker Komisyonunun karnesi kırıklarla dolu

Avrupa Birliği Komisyonuna Jean-Claude Juncker'in başkanlık yaptığı 5 yıllık dönemde, göreve geldiğinde vadettiklerinin aksine birliğin genişleyemediği, aksine Brexit ile üye kaybedecek olması dikkati çekiyor - Göç politikasıyla büyük eleştirilere maruz kalan Komisyonun, 2015 göç krizi sınavında başarısızlığa uğradığı değerlendiriliyor - Doğu ile Batı Avrupa ülkeleri arasındaki ayrımın da derinleştiği Juncker döneminde, birliğin "küresel aktör" olma rolünü yerine getiremediği görülüyor

Haber 2019-11-27 11:08:07

Juncker: ABD Avrupa'dan araç ithalatına tarife uygulamayacak

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD'nin Avrupa'dan araç ithalatına tarife uygulanması kararını gelecek hafta  yürürlüğe sokacağına inanmadığını söyledi.

Finans 08-11-19 11:31

AB'ye ertelemeler damga vurdu

Avrupa Birliği için yeni bir dönem olması beklenen 1 Kasım'da yeni komisyon görevi devralamazken, Birlik için en büyük sorun haline gelen Brexit de gerçekleşemedi - Jean-Claude Juncker başkanlığındaki AB Komisyonu, 1 Kasım'dan itibaren "geçici yönetim" olarak görevi sürdürecek - AB Komisyonu Başkanlığına seçilen Von der Leyen'in yönetimi en erken 1 Aralık'ta devralması öngörülürken; Brexit, Birlik için sorun olmaya devam edecek

Haber 31-10-19 12:38

Juncker'den Johnson'a yalancılık suçlaması

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı yalancılıkla itham etti

Haber 24-10-19 21:32

AB Komisyonu Başkanı Juncker'den Kıbrıs açıklaması

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Çabalarımıza rağmen Kıbrıs'ın birleştirilmesi konusunda ilerleme kaydetme konusunda başarı sağlayamadık. Bu bir hayal kırıklığıdır"

Haber 22-10-19 17:53

Brexit zaman ve enerji israfı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Görevimin uzun bir süresini Brexit'e harcamış olmak bana acı veriyor. Brexit zaman ve enerji israfı" - AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "Her türlü senaryoya hazır olmalıyız. İngiltere Başbakanı Johnson'a da söylediğim üzere anlaşmasız ayrılık hiçbir zaman AB'nin tercihi olmayacaktır"

Haber 22-10-19 11:28

Donald Tusk: Aslında bu ateşkes değil!

Avrupa Liderler Zirvesi kapsamında, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber 18-10-19 17:10

DHA DIŞ- Donald Tusk: Aslında bu ateşkes değil, Kürtlerin teslim alınması talebi

Avrupa Liderler Zirvesi kapsamında, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber 18-10-19 17:04

AB Liderler Zirvesi sona erdi

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "(Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'la üyelik müzakerelerinin başlatılması) Esasen çok utanıyorum. Dün akşam bu iki ülke sınavı başarıyla geçerken, üye ülkeler sınavda kaldı" - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Eğer AB saygı görmek istiyorsa o zaman sözlerini tutması gerekir"

Haber 18-10-19 16:40

AB liderleri yeni Brexit anlaşmasına onay verdi

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: "Bugün, İngiltere ile AB ülkeleri arasında yaşanabilecek kaosu önleyecek bir anlaşmaya vardık" - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: "Bugün uzlaşı sağladığımız husus, bir anlaşmadan çok daha fazlası. Bu yasal metin, İrlanda Adası'nda istikrar ve barışla 4,5 milyon insanın haklarını koruyor" - İrlanda Başbakanı Leo Varadkar: "Eğer İngiltere geri dönmek isterse, masada her zaman bir yer olduğunu düşünüyorum"

Haber 17-10-19 20:52

AB ile İngiltere arasında yeni Brexit uzlaşması

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Anlaşma sağladık. Bu nedenle Brexit'i ertelemeye gerek kalmadı. Bu adil ve dengeli bir anlaşma. Brexit'in yarattığı belirsizlik karşısında kesinlik sağlıyor" - İngiltere Başbakanı Boris Johnson: - "Anlaşma, aynı zamanda tek bir Birleşik Krallık olarak geleceğimiz, sınırlarımız, paramız ve Birleşik Krallık'ı nasıl yöneteceğimiz gibi konularda kendi kararımızı verebileceğimiz anlamına geliyor"

Haber 17-10-19 16:18

Brexit anlaşması sonrası sterlin beş ayın zirvesinde

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, Brexit konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamalarının ardından, sterlin beş ayın zirvesine ulaştı.

Finans 17-10-19 15:53

AB’de Brexit Uzlaşması

Avrupa Komisyonu, İngiltere'yle 3 yıl devam eden Brexit müzakerelerinde ikinci kez anlaşmaya vardı. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, anlaşma haberini Twitter hesabından paylaştığı mesajla duyurdu

Haber 17-10-19 13:54

Avrupa'dan Türkiye'ye ‘Operasyonu Durdur’ Çağrısı

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye'den derhal operasyonu durdurmasını isteyerek, "güvenli bölge için AB'den finansal yardım beklemeyin" derken, Fransa ise Almanya ve İngiltere ile birlikte, BM Güvenlik Konseyi'ni acil gündemle toplantıya çağıracaklarını açıkladı

Haber 09-10-19 20:55

AB'den Barış Pınarı Harekatı açıklaması

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "(Barış Pınarı Harekatı) Eğer Türkiye'nin planı bir güvenli bölge oluşturmaksa, AB'den bunun masraflarını karşılamasını beklemesin" - "Türkiye ile ilişkiler karmaşık ancak hiç olmadığı kadar önemli"

Haber 09-10-19 18:31

DHA DIŞ- AB: Operasyonu durdurun, güvenli bölge için ödeme yapmayacağız

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’ye Barış Pınarı Harekatı’nı durdurma çağrısı yaptı.

Haber 09-10-19 18:05

AB liderlerinden Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'un üyeliğine güçlü destek

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve 1 Kasım'da görevi devralacak Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AP Başkanı David Sassoli ortak bir mektup kaleme aldı - Mektupta üye ülke liderlerine Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'un üyelik müzakerelerinin başlatılması çağrısında bulunuldu

Haber 03-10-19 19:36

AB'den ABD'ye ticari misilleme uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Birisi havacılık sektörümüze gümrük vergileri uygularsa aynısını yaparız." dedi.

Haber 03-10-19 06:55

AB'den ABD'ye ticari misilleme uyarısı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Birisi havacılık sektörümüze gümrük vergileri uygularsa aynısını yaparız" - "Ticaret savaşları kolayca başlar, hızla şiddeti artar ama genellikle kötü biçimde sonuçlanır"

Finans 02-10-19 23:00

Brexit'te uzlaşma olmazsa sorumluluk İngiltere'nin

AB Komiyonu Başkanı Jean Claude Juncker: - "Brexit müzakereleri sonunda eğer uzlaşı sağlanamazsa bunun sorumluluğu İngiltere tarafında olur''

Haber 27-09-19 13:13

Artan bağlantısallık fayda sağlıyor

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Artan bağlantısallık insanlarımıza ve ekonomilerimize fayda sağlıyor, herkes için istikrar ve refah ortaya çıkarıyor" - Japonya Başbakanı Şinzo Abe: - "Bağlantısallık insanları toplumları ve ülkeleri geleceğe bağlıyor"

Finans 27-09-19 11:57

AB Komisyonu Başkanı Juncker'den Macaristan'a tepki

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "(Macaristan Başbakanı) Viktor Orban'ın, tıpkı zamanında Macarlar gibi zülme uğrayan Müslümanlara Avrupa'da yer olmadığına yönelik açıklamalarını kabul edemiyorum" - "(Brexit) Anlaşma sağlanacağına dair ümidim var"

Haber 25-09-19 12:20

AB/Juncker: Brexit'in gerçekleşeceğine ikna oldum

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit'in gerçekleşeceğine ikna olduğunu ve Britanya'nın bir anlaşma olmadan AB'den ayrılması halinde Kuzey İrlanda ve İrlanda arasında yeniden bir sınır oluşacağını söyledi.

Finans 23-09-19 13:25

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker’den Brexit açıklaması

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit anlaşması olmadan İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması halinde bunun İngiltere’ye yıkıcı etkileri olacağını söyledi.Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiliz Sky News televizyon kanalına verdiği röportajda AB ile İngiltere’nin Brexit konusunda bir anlaşmaya varabileceğine inandığını belirtti.

Haber 19-09-19 23:07

Anlaşmasız ayrılık riski çok gerçekçi

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere'nin Brexit sürecinde "anlaşmasız ayrılık riskinin çok gerçekçi olduğunu" belirtti

Haber 18-09-19 12:37

DHA DIŞ- Boris Johnson, AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Lüksemburg'da görüştü.

Haber 16-09-19 16:05

Juncker-Johnson görüşmesi

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson ilk kez Lüksemburg'ta bir araya geldi

Haber 16-09-19 15:40

Yeni AB yönetiminin göç politikası tepki çekiyor

AB Komisyonu Başkanlığı görevini 1 Kasım'da devralacak Ursula von der Leyen'in göç politikasını "Avrupalı Yaşam Biçimini Korumak" adlı dosyaya dahil etmesi yoğun tepkiye yol açtı - Avrupa Reform Merkezi Kıdemli Uzmanı Camino Mortera-Martinez: - "Göçün, 'Avrupalı Yaşam Biçimini Korumak' adlı bir dosyaya dahil edilmesi bir fiyasko ve popülist söyleminin göç tartışmasında nasıl egemen hale geldiğini ortaya koyuyor" - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Avrupalı yaşam biçiminin göçe karşı olması fikrinden hazzetmiyorum. Esasen uzaklardan gelenleri kabul etmek Avrupalı yaşam biçiminin bir parçası" - Yeşiller Grubu Başkanı Philippe Lamberts: - "Avrupalı yaşam biçimini korumak ifadesi, aşırı sağı teşvik etmeye yönelik üstü kapalı bir mesajdan başka bir şey değildir" - Fransız AP milletvekili Damien Careme: - "Dosya ismi ilk etapta kulağa hoş geliyor ancak bu kapsamda göç, entegrasyon ve güvenliğin ele alınacağını düşünürsek, bunun iğrenç bir adım olduğunu görürüz"

Haber 14-09-19 11:03

İngilizler başından beri yarı zamanlı Avrupalıydı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "İngilizler zaten başından beri 'yarı zamanlı' Avrupalıydı. Bizim 'tam zamanlı' Avrupalılara ihtiyacımız var" - "Avrupalı yaşam biçiminin göçe karşı olması fikrinden hazzetmiyorum. Esasen uzaklardan gelenleri kabul etmek Avrupalı yaşam biçiminin bir parçası"

Haber 12-09-19 23:25

Juncker’den Akıncı’ya mektup

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın hidrokarbon kaynaklarının birlikte yönetilmesine ilişkin Rum Lider Nikos Anastasiadis’e yaptığı öneriler hakkında kendisine gönderdiği mektubuna verdiği cevapta, hidrokarbon kaynaklarının Kıbrıs’ta iki halka yarar sağlayacağı, barış ve istikrara katkıda bulunacağı konusunda hemfikir olduklarını belirtti.Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in hidrokarbonlarla ilgili mektubu KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya iletildi.

Haber 03-09-19 17:08

AB Komisyonu Başkanı Juncker, G7 Zirvesi'ne katılamayacak

Safra kesesi ameliyatı geçiren AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Fransa'da düzenlenecek G7 Zirvesi'nde bulunamayacak

Haber 19-08-19 16:17

AB Komisyonu Başkanı Juncker, safra kesesi ameliyatı olacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in Avusturya’daki tatilini yarıda keserek safra kesesi ameliyatı olmak üzere Lüksemburg’a geldiği açıklandı.Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, tıbbi nedenlerden dolayı tatilini yarıda keserek Lüksemburg’a geldi.

Haber 18-08-19 00:05

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ameliyat olacak

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ameliyat olacak

Haber 17-08-19 19:18

AB'den Brexit anlaşmasında değişikliğe yer yok mesajı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere ile mevcut ayrılık anlaşmasının en iyisi olduğunu ve alternatifi bulunmadığını söyledi

Haber 26-07-19 14:29

Juncker Johnson'ın yeni Brexit anlaşması talebini reddeti

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'a, ülkesinin Avrupa Birliği'nden bir anlaşma ile ayrılması için "tek seçeneğin mevcut geri çekilme (Brexit) anlaşması" olduğunu söyledi.

Finans 26-07-19 09:29

Juncker’den Johson’a “Brexit anlaşması değiştirilemez” uyarısı

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin yeni Başbakanı Boris Johnson’la yaptığı telefon görüşmesinde Brexit anlaşmasının değiştirilemeyeceğini vurguladı.Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere Başbakanı Boris Johnson telefonda görüştü.

Haber 25-07-19 21:56

Başkanlık adaylarının seçilme süreci şeffaf olmadı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "(AB Komisyonu Başkanlığı için aday belirlenmesi) Süreç çok şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmedi. 2014'te benim başkan olarak atanmamı sağlayan Spitzenkandidat süreci şeffaftı"

Haber 05-07-19 12:33

AB'de başkanlık pozisyonları için uzlaşmaya varılması

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "Artık Avrupa Parlamentosunun, Ursula von der Leyen'in AB Komisyonu Başkanlığına atanıp atanmamasına karar vermesi gerekiyor. Eğer seçilirse Komisyonu yönetecek ilk kadın başkan olacak" - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "AP'nin Leyen'i onaylaması doğru olur ancak Spitzenkandidat sisteminin yenilgiye uğramasından dolayı üzüntü duyuyorum" - AB Konseyi Başkanlığına seçilen Belçika Başbakanı Charles Michel: - "Hedefim, birlik içinde hareket edebilen ve ulusal farklılıklara saygı gösteren bir Avrupa inşa etmek" - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: - "Yeni AB liderleriyle çalışmayı iple çekiyorum. Belirsizliklerin hakim olduğu bir dünyada NATO-AB iş birliği çok daha fazla önem taşıyor"

Haber 03-07-19 00:13

AB-MERCOSUR serbest ticaret anlaşması

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "(AB ile MERCOSUR arasındaki serbest ticaret anlaşması) Bu anlaşma, 700 milyon kişiye ticaret ve iş birliği alanı açıyor. Anlaşma sayesinde Avrupalı şirketler 4 milyar avroya kadar gümrük vergisi ödemeyecek" - Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri: - "Bu tarihimizde şu ana kadar yaptığımız en önemli anlaşma. Bu bizim 20 yılımızı aldı ancak birçok liderle iyi niyet esasında bir araya gelmeyi başardık"

Haber 29-06-19 09:47

“ABD ile Çin arasındaki 'zor ticari ilişkiler' küresel ekonomiyi yavaşlatıyor”

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - “(ABD ile Çin arasındaki ticari ilişkiler) Bunlar küresel ekonominin yavaşlamasına neden oluyor"

Haber 28-06-19 09:43

AB Liderler Zirvesi sona erdi

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "AB, İngiltere ile gelecekteki ilişkileri belirleyen siyasi deklarasyon konusunda görüşmeye hazır ama ayrılık anlaşmasını yeniden müzakere etmeye açık değil" - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Ayrılık anlaşmasını yeniden müzakere etmeyeceğiz"

Finans 21-06-19 15:08

Juncker: Şurası çok açık ki, Brexit yeniden görüşülmeyecek

  AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Birliği'nin Birleşik Krallık ile hali hazırda üzerinde uzlaşmaya varılmış olan Brexit anlaşmasını yeniden ele almaya niyetli olmadığını vurguladı ve "Şurası çok açık ki, Brexit yeniden görüşülmeyecek" diye uyardı.

Finans 29-05-19 09:18

Juncker'den Avrupa'daki aşırı sağa sert eleştiri

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "Bu popülist, aptal milliyetçiler kendi ülkelerine aşık. Uzaktan gelenleri sevmiyorlar, ben uzaktan gelenleri seviyorum. Kendimizden daha kötü durumda olanlarla dayanışma içinde olmalıyız."

Haber 22-05-19 23:26

AB, Brexit yanlılarının yalanlarına müdahale etmeliydi

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "(İngiltere'de 2016'daki Brexit referandumuna) AB'nin müdahale etmemesi hataydı, çünkü (ayrılık yanlılarının) yaydığı yalanları bir tek biz düzeltebilirdik" - "Dünyanın karşılaştığı ekonomik sorunlar, büyük ölçüde ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları üzerinden okunmalı"

Haber 07-05-19 16:13

AB-Japonya Zirvesi

Japonya Başbakanı Şinzo Abe: - "Anlaşmasız Brexit'ten muhakkak kaçınmamız gerekiyor" - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: - "5-G ile ilgili olarak AB ve iç pazarı açık piyasalardır ve kurallara uyan herkes iyi karşılanır. Birisini uzaktan geldiği için veya Çinli olduğu için reddetmeyiz" - AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "AB ve Japonya arasındaki stratejik ortaklığımız, liberal demokrasi, insan hakları, açıklık, iş birliği, serbest ve adil ticaret gibi ortak değerler üzerine kurulmuştur"

Finans 25-04-19 22:43

Avrupa Komisyonu Başkanı Junkcer: “Geleceğimiz Brexit değil”

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit tartışmalarına artık son verilmesi gerektiğini söyleyerek, “AB’nin geleceği Brexit değildir.

Haber 16-04-19 15:11