Basak Akbay Haberleri

Günlük 5 bin lira kazandığını söylemişti! O işçiler kaçak çıktı: Sınır dışı edilecekler

Geçtiğimiz günlerde günlük kazançlarıyla gündem olan Senegalli çay işçileri için kötü haber geldi. Bölge halkının da sevdiği ve çalışkanlıklarıyla dikkat çeken Senegalliler günde 5 bin lira kazandıklarını açıklamıştı. O işçilerin kaçak olduğu ve sınır dışı edileceği belirtildi. İşçilerden Süleyman Akbay, "Ton işi olduğu zaman 5 bin 500 TL oluyor. Günlük en az bir ton topluyorum. Çay sezonu bittikten sonra Trabzon’da kalıyorum. Artık Of’luyum” ifadelerini kullanmıştı.

Haber 2024-05-23 13:06:34

Senegalli işçiler çay hasadında! Günlük kazançları dudak uçuklattı

Senegalli işçiler çay bahçelerinde görülmeye başladı. Günlük aldıkları yevmiye dudak uçuklatan Senegalli çay işçileri yörede herkes tarafından seviliyor. Trabzon'un Of ilçesinde 3 yıldır çay toplama işlemi gerçekleştiren Senegalli Süleyman Akbay, "Çay sezonu bittikten sonra Trabzon’da kalıyorum. Burada limanlarda çalışıyorum. Artık Ofluyum” dedi.

Haber 2024-05-21 20:51:55

'Sahildeki gökdelen' diye satılmıştı! 14 kişiye mezar olan apartmanla ilgili korkunç iddia: 'Deniz manzarası için kiriş yapmamışlar'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 14 kişiye mezar olan Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 17 katlı MCG Towers Apartmanı için yargılama süreci başladı. Apartmanın deprem öncesinde vatandaşlara İskenderun sahilindeki gökdelen olarak satıldığı öğrenildi. Avukat Bülent Akbay ise binanın deniz manzarasının açmak ve maliyeti düşürmek için kiriş yapılmadığını söyledi.

Haber 2024-03-05 22:04:34

Yurt dışından evlenmek istedi, başına gelmeyen kalmadı! Cinsel saldırı, darp...

Denizli'de Ramazan Akbay (59), dini nikah yaptığı Özbekistan uyruklu Zulkhunur K.'yi (39) darbedip, cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Kadındaki darp izlerinin eski olduğunun ortaya çıkması ile tahliye edilen Akbay, 6,5 ay kadar boştan yere cezaevinde kaldığını belirtti. İşte detaylar...

Haber 2024-02-18 15:35:20

Deniz Yıldızı'nın Pelin'i Başak Akbay evlilik yolunda ilk adımı attı! Nişanlısı bakın kim çıktı

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran ve hala popülerliğini devam ettiren gençlik dizisi Deniz Yıldızı'nda hayat verdiği Pelin karakteriyle hafızalarımıza kazınan Başak Akbay uzun zamandır ekranlardan uzak bir hayat sürüyor. Güzel oyuncudan müjdeli haber geldi. Başak Akbay evlilik yolunda ilk adımı attı. Nişanlısı bakın kim çıktı.

Magazin 29-08-23 17:27

Antalya'nın yeşili ormancı Nesibeye emanet

Çocuklarını büyütmek için ertelemek zorunda kaldığı orman muhafaza memurluğu görevine geç de olsa başlayan Nesibe Akbay, hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor - Orman köylüleriyle kurduğu iletişimle dikkati çeken Akbay: - "Beni ilk gören özellikle yaşlı teyzelerimiz önce garipsiyorlar. Önce durup kıyafetime bakıyorlar. Kadın ormancı olduğuma inanamıyorlar. Sonrasında sarılıyorlar, öpüyorlar. Beni evlatları yerine koydular"

Yurthaber 15-06-22 11:13

Erhan Güleryüz ile Erol Köse arasında telif davası! İmzalı boş kağıtları teslim ediyorduk

Ayna grubunun solisti şarkıcı Erhan Güleryüz'ün, 'Ölünce Sevemezsem Seni' adlı şarkının sözlerinin kendisine ait olduğu iddiasıyla, yapımcı Erol Köse hakkında açtığı telif davasında, Ayna grubu üyelerinden Bülent Akbay tanık olarak dinlendi. Akbay, "Ben ve birçok müzisyen 2000-2001 yılları arasında imzaladığımız boş kağıtları Erol Köse'ye teslim ediyorduk" dedi.

Magazin 14-06-22 15:36

Basak ne demek? Basak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Basak kelimesinin TDK sözlük anlamı, TDK’nın görevlendirdiği uzman çalışanlar tarafından yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda belirlenmiştir. Kelime anlamları çıkarılırken kelimelerin kökenleri de dikkate alınarak incelemeler yapılır. Zengin bir dil olmasıyla ön plana çıkan Türkçede farklı anlamlara sahip çok sayıda kelime vardır. Dilimizi oluşturan kelimeler arasında bulunan Basak ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:37

6 ay boyunca evden çıkmamışlar! Dolandırıcılar deşifre oldu, milyon dolarlık vurgun ortaya çıktı

Adana'da köpek satış ilanıyla dolandırıcılık yapan şebeke deşifre oldu. Yaklaşık 150 kişiyi 1 milyon TL dolandıran şebekenin lideri Cabbar Onur Akbay (27) ile 8 şüpheli daha yakalandı. Cabbar Onur Akbay ile sevgilisinin 6 ay boyunca evden hiç çıkmadığı bildirildi. Şebekenin dolandırıcılık yöntemine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.

Haber 20-04-22 11:16

İbrahim Tatlıses'e dolandırıcılık şoku! Zararı görünce tehdit mesajı attı: Kanınızı içsem...

İbrahim Tatlıses’i esi çalışanları dolandırdı. Müdür Fulya Akbay ve Özlem P. Tatlıses'in şirket hesabından kiralık araç tahsis edip, eşini ve bebek bakıcısını şirkette çalışır göstererek haksız kazanç elde etti. Bu olayların ortaya çıkmasının ardından çalışanlar hakkında, ‘Güveni kötüye kullanma’ suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tatlıses zararı görünce çalışanlarına tehdit mesajı attı.

Magazin 10-01-22 07:24

İbrahim Tatlıses'e çalışanından dava! 4 yılla yargılanacak

İbrahim Tatlıses, Tatlıses TV Müdürü Fulya Akbay'ın kendisini dolandırdığını ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Uzun yıllar Tatlıses TV'de görev yapan Akbay suçsuz olduğunu ileri sürerken şimdi de Tatlıses hakkında, çalışanına tehdit mesajı attığı için 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Magazin 22-05-21 13:49

Bolu'da Kızılaydan salgın sürecinde kan bağışı yapma çağrısı

Kızılay Kan Merkezi doktoru Ali Rıza Akbay: - "Hafta sonları kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlamasına tabi değildir. İnternet üzerinden Kızılay sisteminden randevu alarak ya da bizim bağışçılarımıza gönderdiğimiz kısa mesajları polis ekiplerine göstererek kan bağışına gelebilirler"

Yurthaber 27-02-21 12:41

Makaron deposuna baskın

Adana’da polisin bir depoya yaptığı operasyonda 2 milyon 250 bin adet kaçak makaron ele geçirildi.Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde bulunan bir depoda kaçak makaron olduğu bilgisine ulaştı.

Haber 10-02-21 09:59

Lokomotifin çarptığı adam öldü

Adana’da lokomotifin çarptığı 57 yaşındaki adam hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, kaza merkez Yüreğir ilçesi, Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde meydana geldi.

Haber 29-01-21 14:07

Ortaca Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Belediye-İş Sendikasıyla Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı.Ortaca Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Belediye Meclis üyesi ve Dal-Bel Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doğaç, Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Sendika Başkan Yardımcısı Atilla Türkmen ve iş yeri temsilcileri katıldı.696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda çalışan taşeron işçilerin, Dal- Bel belediye şirketlerine geçişleri sağlanmıştı.

Yurthaber 27-12-20 09:27

Koronayı yenen Kocaispir göreve başladı

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, korona virüs tedavisinin ardından görevinin başına döndü.8 Aralık günü boğaz ve eklem ağrıları ile halsizlik şikayetleri üzerine Covid-19 testi yaptırdıktan sonra testi pozitif çıkan Başkan Kocaispir, korona virüsü yenerek yeniden sağlığına kavuştu.10 günlük ev karantinasının ardından ikinci testi yaptıran ve testi negatif çıkan Başkan Kocaispir, tekrar görevinin başına döndü.Sağlığına kavuşur kavuşmaz yeniden mesaisine başlayan Başkan Kocaispir, ayağının tozuyla Şehit Erkut Akbay mahallesinden kentsel dönüşüm müjdesi verdi.Sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Yüreğirlilere seslenen Başkan Kocaispir, şunları kaydetti:“Allah’ın izni, sizlerin de duası ile çok şükür hastalıktan kurtulmuş durumdayım.

Yurthaber 22-12-20 12:45

Şehit Erkut Akbay’da kentsel dönüşüm başlıyor

Geçtiğimiz yıl Adana’da yaşanan sel felaketinden Yüreğir’de en çok etkilenen Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor.

Yurthaber 17-12-20 12:09

Isparta’da okul müdürü korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü olarak görev yapan Ali Rıza Akbay, Covid-19 sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü olarak görev yapan Ali Rıza Akbay, rahatsızlanması üzerine 13 Aralık Pazar günü rahatsızlanarak Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne giderek, Covid-19 sürüntü testi verdi.

Yurthaber 15-12-20 14:01

Sarıçam Deresi temizlendi

Yüreğir Belediyesi, çevreye kötü koku yayan ve görüntü kirliliği oluşturan Sarıçam Deresi’ni baştan aşağı temizledi.Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra hafta sonu Ulubatlı Hasan, Mutlu, Kiremithane, Çamlıbel, Şehit Erkut Akbay, Dadaloğlu, Dervişler, Atakent, Sarıçam ve Özgür mahalleleri boyunca Sarıçam Deresi’ni baştan aşağı temizledi.Mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda temizlik ekiplerini Sarıçam Deresi’ne yönlendirdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Maalesef burası ciddi bir sorun.

Yurthaber 08-11-20 12:29

Hayırsever vatandaş evini Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı

Bitlis’in Tatvan ilçesinin Hanelmalı köyünde yaşayan Semra Akbay, evini dini ve hayır hizmetlerinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.Tatvan Müftülüğünde gerçekleştirilen teslim töreninde konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi Başkanı ve Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, "Şüphesiz çok anlamlı ve ulvi bir davranış.

Yurthaber 28-10-20 15:02

Hayırsever vatandaş evini Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı

Bitlis’in Tatvan ilçesinin Hanelmalı köyünde yaşayan Semra Akbay, evini dini ve hayır hizmetlerinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.Tatvan Müftülüğünde gerçekleştirilen teslim töreninde konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi Başkanı ve Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, "Şüphesiz çok anlamlı ve ulvi bir davranış.

Yurthaber 28-10-20 15:02

Koronavirüs tedavisi gören kız arkadaşına evlilik teklifi yaptı

Bitlis'te yaşayan Sedat Akbay, kız arkadaşı Esra Akbay'a, 14 gündür koronavirüs tedavisi gördüğü hastane önünde, "Benimle evlenir misin Esram" yazılı pankart açarak, evlilik teklifinde bulundu. Hastane odasının penceresinden teklifi görüp, sevinç gözyaşı döken genç kız da kağıda, 'Evet' yazarak karşılık verdi.

Haber 05-08-20 16:06

Korona virüs tedavisi gören genç kıza hastanede sürpriz evlilik teklifi

Korona virüse yakalandığı için yaklaşık 15 gündür Bitlis’in Tatvan ilçesinde tedavi gören genç kıza erkek arkadaşı tarafından sürpriz evlilik teklifi yapıldı.Kısa süre önce akrabası ve aynı zamanda kız arkadaşı olan Esra Akbay ile nişanlanan Sedat Akbay, evlilik hayalleri kurarken ikilinin mutluluğu korona virüs engeline takıldı.

Yurthaber 05-08-20 09:08

Alman turizm acenteleri temsilcileri, Antalya'da golf sahalarını gezdi

Matrix Golf Reisen Acentesi Genel Direktörü Uğur Akça: - "Türkiye'nin son derece güvenli bir ülke olduğunu düşünüyorum" - My Travel Company Acentesi Genel Direktörü Christine Basak-Lewin: - "Almanya'ya döndüğümde kesinlikle müşterilerimize 'Hiç tereddütsüz Türkiye'ye seyahat edebilirsiniz' diyeceğim"

Yurthaber 24-07-20 13:36

Bursa’da sağlık çalışanları için kiraz topladılar

Bursa’nın Keles ilçesi Basak Mahalle sakinleri sağlık çalışanları için 60 kasa kiraz topladı.Bursa’nın Keles ilçesine bağlı Basak Mahalle sakinleri bahçelerinden kirazları sağlık çalışanları için topladılar.

Yurthaber 03-07-20 16:09

Sosyal Güvenlik Haftası

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdem Akbay, Covid-19 sürecinde de vatandaşların en çok hizmet aldığı GSS hizmetlerinin aksatılmadan yürütüldüğünü belirterek Covid-19, Kanser ve Parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacı daha geri ödeme listesine alındığını kaydetti.Akbay, Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Kurum Başkanı İsmail Yılmaz’ın koordinatörlüğünde dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde de hiçbir aksaklığa mahal vermeden hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek “Tüm dünyayı derinden etkileyen, adeta günlük yaşamı durma noktasına getiren salgın sürecinde Dünyanın önde gelen ülkeleri bile sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaşıp sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz ve Devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde ülkemiz Dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmıştır” dedi."Bir çok alanda vatandaşımızın yanında yer aldık"Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Akbay, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birçok alanda vatandaşların yanında yer aldıklarını ifade ederek, “Covid-19’un ana gündem maddesi olduğu bu günlerde Kurum başkanımız Sayın İsmail Yılmaz’ın yoğun çalışmaları ve hızlı çözümleri ile çok büyük bir imtihan verip, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birçok alanda vatandaşlarımızın yanında yer aldık.

Yurthaber 15-05-20 09:15

Ortaca Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Ortaca Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’in makamında düzenlenen törende 2021 Mart ayına kadar devam edecek sözleşme, Başkanı Uzundemir ve Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay tarafından imzalandı.İmza törenine belediye meclis üyesi Zeki Doğaç ve belediye iş yeri baş temsilcisi Hasan Orhan katıldı.

Yurthaber 13-03-20 12:01

Ortaca Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Ortaca Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’in makamında düzenlenen törende 2021 Mart ayına kadar devam edecek sözleşme, Başkanı Uzundemir ve Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay tarafından imzalandı.İmza törenine belediye meclis üyesi Zeki Doğaç ve belediye iş yeri baş temsilcisi Hasan Orhan katıldı.

Yurthaber 13-03-20 12:01

‘Renkler ve Çizgiler’ konulu resim ve hat sergisi açıldı

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Yağcılar Bilgievi kursiyerleri tarafından alışveriş merkezinde ‘Renkler ve Çizgiler’ konulu resim ve hat sergisi açıldı.Sergi açılışına, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, AK Partili Meclis Üyeleri Nilgün Akman ve Metin Müftüoğlu, CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay, Kültür İşleri Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Adapazarı Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Özmen, Adapazarı Halk Eğitim Müdür Vekili Sündüz Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.Yağcılar Bilgievi kursiyerleri tarafından açılan resim ve hat sergisini gezen Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, “Adapazarı Belediyesi olarak kültür ve sanatın her alanında düzenlediğimiz etkinliklerle sizlerle buluşuyoruz.

Yurthaber 05-02-20 17:34

Evde 23 kilo 708 gram esrar ele geçirildi

Adana polisi bir eve yaptığı baskında 256 pakette 23 kilo 708 gram esrar ele geçirdi.Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde bir evde yüklü miktarda esrar olduğu ve evden satış yapıldığı bilgisine ulaştı.

Haber 23-01-20 10:16

Estetik ameliyatı sonrası ölen genç kızla ilgili Adli Tıp raporu savcılığa ulaştı

Adana'da özel bir hastanede burnundan ameliyat olan 24 yaşındaki Leyla Sönmez'in yaşamını yitirmesiyle ilgili hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda, genç kızın "burun florasında bulunan bakterilerin meydana getirdiği toksik şok sendromunun ve gelişen komplikasyonların sonucu" hayatını kaybettiği, "ameliyatı yapan plastik cerrahi uzmanı, hastanın takip ve tedavisinde görevli diğer hekimler ile sağlık personelinin tıbbi uygulama hatasının bulunmadığı" görüşüne yer verildi - Leyla Sönmez’in ailesinin avukatı Murat Akbay: "Böyle bir raporu kabul etmek mümkün değildir. Gerekli mercilere itirazlarımızı yapacağız"

Haber 22-01-20 12:03

Milletvekili Fendoğlu’ndan hal çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Malatya hal binasının üstü kapatılmalıdır” dedi.Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ve beraberinde ki heyet ile birlikte Malatya Yaş Sebze ve Meyve halinde Meyve, Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Dernek Başkanı Celal Akbay ve esnaflar ile bir araya gelerek, esnafların sorunları ve taleplerini dinledi.Milletvekili Fendoğlu, Yaş Sebze ve Meyve Halinde yaptığı konuşmada, “Bugün sabah hal esnafımızla bir araya geldik.

Yurthaber 20-01-20 16:45

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın yakalama kararı kaldırıldı

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararı kaldırıldı.

Haber 15-01-20 16:10

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'a yönelik yakalama kararı kaldırıldı 

Sözcü Gazetesi Davasında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi.

Haber 15-01-20 16:08

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'a yönelik yakalama kararı kaldırıldı 

Sözcü Gazetesi Davasında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi.

Haber 15-01-20 16:08

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'a yönelik yakalama kararı kaldırıldı 

Sözcü Gazetesi Davasında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi.

Haber 15-01-20 16:08

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'a yönelik yakalama kararı kaldırıldı 

Sözcü Gazetesi Davasında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi.

Haber 15-01-20 16:08

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'a yönelik yakalama kararı kaldırıldı 

Sözcü Gazetesi Davasında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasına karar verildi.

Haber 15-01-20 16:08

Sözcü Gazetesi davasında gerekçeli karar açıklandı

Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay ve 9 gazete çalışanının FETÖ’den mahkum edildikleri davada mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

Haber 13-01-20 20:07

Sözcü gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki davanın gerekçeli kararı

Gazetenin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada verilen hükümle ilgili gerekçeli kararda, "Sözcü gazetesinin yayın çizgisi, haber içerikleri, internet haber sitesi üzerinden yapılan haberler, kullanılan dil ve üslup incelendiğinde, örgütün kullandığı yayın çizgisi ile aynıdır" ifadesi kullanıldı - Gerekçeli karardan: - "Örgütün algı faaliyeti çerçevesinde sunduğu tüm haberlerin, birkaç dakika sonra Sözcü gazetesine ait haber sitesinden hemen kamuoyuna duyurulması, basının kamuoyunu aydınlatma görevi kapsamında olmayıp, algı yürütme faaliyeti kapsamındadır" - "Emin Çölaşan'ın yarım asra yakın gazeteci olarak Türkiye'nin sayılı gazetelerinde çalışması, hitap ettiği kitlenin genişliği dikkate alındığında paylaşılan yazıların, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, fiili kalkışma olayından sonra bile 'örgüt dili' kullanarak sağladığı katkı, sanığın bilerek ve isteyerek örgütün bizzat kendine yardım ettiği kanaati oluşturmuştur"

Haber 13-01-20 17:39

Sözcü gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki davanın gerekçeli kararı

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı ve hükme bağlanan davanın gerekçeli kararında, FETÖ'nün medya yapılanmasıyla örgütün medya ve sosyal medyayı nasıl kullandığı anlatılıyor - Gerekçeli karardan: - "Özellikle medyanın toplumu etkileme gücünü bilen örgüt (FETÖ), bu kapsamda kendi tabanını ve sempatizanları dışında toplumda kalan kesimleri, 17-25 Aralık hukuksuz operasyonlarına inandırmak amacıyla farklı fraksiyon ve dünya çizgisindeki medya kuruluşlarını ideal ve amaçları için kullanmıştır" - "Sözcü gazetesi, örgütün kara propaganda hesabı olan 'fuatavni', 'haramzadeler' ve buna benzer, örgüt hedefine uygun atılmış tweetleri hiçbir teyide ihtiyaç hissedilmeksizin gazetenin internet sitesinde yayımlamış, topluma duyurmuş, örgütün kara propaganda hesabının popülaritesini artırmış, örgüt üyelerini belli alanlara yönlendirmiştir. Böylelikle örgütün gündem oluşturma, hukuku yanıltma ve mağduriyet algısı yaratmasına yardım etmiştir"

Haber 13-01-20 16:59

Sözcü gazetesi davasında gerekçeli karar açıklandı

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı ve hükme bağlanan davanın gerekçeli kararı tamamlandı.

Haber 13-01-20 15:21

Sıfır Bir 10 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak

Yönetmenliğini Kadri Beran Taşkın'ın üstlendiği filmde, çocuk oyuncu Hiro Hami ile Savaş Satış, Onur Akbay, Cengizhan Yurdutek, Burak Akyüz, Mehmet Elmas, Hakan Aydın ve Salih İnci rol aldı

Magazin 08-01-20 12:05

Sözcü Gazetesi davasında 7 sanığa FETÖ’den hapis cezası

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ile çalışanlarının FETÖ’ye yardım suçundan yargılandığı dava karara bağlandı.

Haber 27-12-19 14:00

Sözcü Gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki davada karar!

Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Son dakika haberine göre Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya "FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Haber 27-12-19 10:33

DENİB, Denizli ve Uşak’ta “Dış Ticaret Bilgilendirme’ seminerleri verdi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ortaklığı ile Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, Denizli ve Uşak’ta “Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri” verildi.Seminerler DENİB iş birliğiyle, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Uşak’ta, Denizli Ticaret Odası ev sahipliğinde ise Denizli’de verildi.Gerçekleştirilen seminerlerde, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Ticaret Uzman Yardımcısı Gökberk Sönmez, ‘İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları Desteklerinden, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Yurtiçi ve Yurtdışı Fuarlar, Marka-Turquality ile Küresel Tedarik Zincirine Giriş ve Türkiye Ticaret Merkezleri’ başta olmak üzere çeşitli konular hakkında mevzuatla ilgili güncel bilgiler sundu.Seminerlere Denizli ve Uşak’tan yoğun katılım olduTicaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden İhracatı Geliştirme Uzmanı Halit Oral Akbay ise !Ülke Sunumu-Rusya pazarına İhraç İmkanları, pazara girişte yapılması gereken detaylar hakkında genel bilgilendirme yaptı.Ticaret Bakanlığı Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü’nden İhracatı Geliştirme Uzmanı Emine Çiğdem Kemahlı Kaleli’nin, ‘Çin Halk Cumhuriyeti Pazarına İhraç İmkanları, Çin Dış Ticaret Verileri, Gümrük Vergileri, Pazara Giriş’ ile ilgili konulardaki sunumunun ardından, Türk Eximbank Denizli Şubesi’nden Uzman Muhammed Afşar, Salih Kayhan ve Selçuk Ekşi, ‘Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları’ konularında güncel bilgi sunumları gerçekleştirildi.Denizli ve Uşak’ta faaliyet gösteren ihracatçı firma temsilcilerinin ve ilgililerin katılım sağladığı seminerler, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Yurthaber 26-12-19 16:23

Sokaklar 1 metre su altında kaldı, mahsur kalan 9 kişi botla kurtarıldı

Adana’da sağanak yağış nedeniyle sokaklarda oluşan yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki su birikintileri sebebiyle evlerinde mahsur kalan 9 kişi, itfaiye ekiplerince bota bindirilerek kurtarıldı.Gece boyunca etkisin devam ettiren sağanak yağış nedeniyle Yüreğir İlçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi sokaklarında 1 metre yüksekliğinde su birikintileri oluştu.

Haber 25-12-19 05:42

Dalaman Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Dalaman Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplamda 20 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzalandı.Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve Belediye iş sendikası Muğla şube Başkanı Ender Akbay ve Yardımcısı Atilla Türkmen tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yurthaber 14-12-19 11:47

Yaşlı adamı, tuvalet tartışmasında vurmuş (2)

TUTUKLANDI KONYA'da sokakta yürüyen Enver Yeşilova'yı (62) tüfekle kasığından vurarak ağır yaralayan Abdulsamet Akbay (24), çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Haber 12-12-19 14:07