Ayancık Haberleri

Sinop'ta 1600 rakımlı Çangal Dağı'ndaki kar manzarası havadan görüntülendi

Sinop'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen Çangal Dağı, doğaseverleri ağırlıyor.

Yurthaber 29-01-2024 15:56

Sinop'ta tarım aracı devrildi, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Sinop'un Ayancık ilçesinde tarım aracının devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Yurthaber 28-04-2023 11:34

Sinop'ta ormanlık alanda erkek cesedi bulundu

Sinop'ta ormanlık alanda erkek cesedi bulundu

Yurthaber 31-08-2022 14:12

Ayancık'ta selin izleri bir yılda büyük ölçüde silindi

Sinop'un 11 Ağustos 2021'deki sel felaketinde köprü, iş yerleri ve evlerin yıkıldığı Ayancık ilçesinde, selin bıraktığı izler ortadan kaldırılıyor - Vali Erol Karaömeroğlu: - "Şükürler olsun Ayancık ve Türkeli ilçelerimizin tüm bölgelerinde selin izlerini sildik. Hatta sel öncesinden daha iyi konuma getiriyor ve getirmeye devam ediyoruz"

Yurthaber 11-08-2022 12:13

Ayancık

Ayancık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ayancık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

GRAFİKLİ - Kastamonu, Sinop ve Bartın'ı vuran selin üzerinden bir yıl geçti

Karadeniz Bölgesi'ndeki üç il 11 Ağustos 2021'de şiddetli yağışlar sonrası sel felaketini yaşadı - Köprülerin ve binaların yıkıldığı, yolların çöktüğü, heyelanların meydana geldiği, araçların sürüklendiği, insanların çatılardan helikopterlerle kurtarıldığı sel nedeniyle 97 kişi hayatını kaybetti

Yurthaber 11-08-2022 11:01

Sinop ve Kastamonu'da sel felaketinde hayatını kaybedenler anılacak

Sinop ve Kastamonu'da sel felaketinde hayatını kaybedenler anılacak

Yurthaber 10-08-2022 16:44

Korkunç olay! Kendini balkondan aşağıya bıraktı

Sinop'ta bunalıma giren bir kişi, 4. katındaki evlerinin balkonundan sarkarak intihara kalkıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken kendini aşağı atarak ağır yaralanan T.Ü. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Haber 04-08-2022 06:21

Sinop Ayancık'ta yağış nedeniyle 3 köy geçici olarak boşaltıldı

Sinop Ayancık'ta yağış nedeniyle 3 köy geçici olarak boşaltıldı

Yurthaber 27-06-2022 16:02

Sinop Ayancık’ta sel alarmı: 3 köy boşaltıldı, çok sayıda kişi yurda yerleştirildi

Sinop'un Ayancık ilçesinde, meteorolojinin verdiği uyarının ardından sel tedbirleri alındı. Geçen yıl da sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta 3 köy tedbir amaçlı boşaltılırken 25 kişi ise yurda yerleştirildi. Ayancık Stadyumu ise helikopter pisti olarak hazırlandı.

Haber 27-06-2022 01:36

Sinop'ta sağanak nedeniyle debisi artan derelerdeki köprüler zarar gördü

Sinop'ta sağanak nedeniyle debisi artan derelerdeki köprüler zarar gördü

Haber 06-05-2022 20:11

Sinop'ta korkunç zincirleme kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Sinop’ta meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Haber 07-12-2021 21:11

Sinop'taki selde hayatını kaybedenler anısına yaptırılan anaokulunun temeli atıldı

Vali Erol Karaömeroğlu: - "Selden zarar gören tüm eğitim kurumlarımız, sağlanan 5 milyon lira ödenekle temizliğinden bakım onarımına kadar eğitim öğretime hazır hale getirildi"

Yurthaber 23-10-2021 20:59

Ayancık'ta sel sularının altyapı ve doğaya tahribatı havadan görüntülendi

11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketi, ilçe merkezinin yanı sıra köy yolları ile kırsal kesimlerdeki köprü ve menfezlerde ağır hasar oluşturdu - Vali Erol Karaömeroğlu: - "Geçici imalatlarımızla bu yolları yağmur ve kış ayına yönelik koruma altına alıyoruz. Kalıcı imalatlarımızla ilgili proje çalışmalarımız da hızlı şekilde devam ediyor"

Yurthaber 15-09-2021 11:27

Ayancık’ta sel mağduru esnaf geçici inşa edilen iş yerlerinde hizmet vermeye başladı

Esnaf Gülat Cankur: - "Devlet burada kısa sürede çok işler başardı. Her kurumuyla yanımızda oldular. Yeni iş yerlerimizi geçici de olsa yaparak bize teslim ettiler"

Yurthaber 10-09-2021 12:28

Selden etkilen Ayancık'ta kapalı pazar yeri tahliye edildi

Selden etkilen Ayancık'ta kapalı pazar yeri tahliye edildi

Yurthaber 02-09-2021 11:21

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta bazı okullarda uyum haftası kapsamında yüz yüze eğitim başladı

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta bazı okullarda uyum haftası kapsamında yüz yüze eğitim başladı

Yurthaber 01-09-2021 12:00

Bakan Karaismailoğlu sel felaketi sonrasındaki çalışmalar hakkında Sinop'ta açıklamada bulundu:

"Sel felaketinde Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinde 200 kilometrenin üzerindeki yol kesimlerinde hasarlar oluştu. Selin hemen ardından itibaren kapanan yollarımızı açmaya başladık. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla birlikte tüm yol kesimindeki hasarları tamamen giderdik" - "Selin denize taşıdığı tomrukları römorkörlerimizle ilk defa gerçekleştirilen ağ sistemi kullanarak topluyoruz. Bu şekilde deniz araçlarının seyri ve balıkçılarımız için faaliyetlerini gerçekleştirmeleri yönünde emniyeti de sağlamış oluyoruz"

Yurthaber 30-08-2021 19:24

Sinop'taki selden etkilenen 19 can Ankara'da yeni yuvasına kavuştu

Hayvansever Mehmet Akçay, Ayancık'taki selden etkilenen 11'i yavru 19 köpeği, kiraladığı üç araçla Ankara'ya getirerek bakımını üstlendi - Akçay: -"Onlara burada yer ayarladık, ölünceye kadar bakacağız"

Yurthaber 26-08-2021 11:20

Babaçay'daki selden kurtulan 65 yaşındaki Fatma Şen, yaşadıklarını anlattı:

"Çok yağdı, ben ömrüm boyunca öyle yağmur görmedim, 65 yaşındayım böyle felaket görmedim" - "Bizim köyde üç kere afet oldu. Biz devamlı selden kaçıyoruz. Afet evleri yapıldı, onlar da yıkıldı"

Yurthaber 23-08-2021 11:10

Sel felaketinden yeni görüntü: Saniyeler içinde yerle bir oldu

Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan selin ardından yaralar sarılmaya çalışırken ortaya yeni görüntüler çıktı. 10 kişinin hayatını kaybettiği selin yaşandığı anlarda Ayancık Sanayi Sitesi'ndeki bir dükkan yıkıldı. Dükkanın yerle bir olduğu anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Haber 22-08-2021 16:35

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sel felaketi yaşanan Ayancık'ta vatandaşlarla bir araya geldi:

"Gelen afetler evet, doğal afetlerdir ama bize düşen de bir şey var. Bunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Ne olur, şu dere yataklarına artık bina yapmaktan vazgeçelim. Bunu görüyoruz, canımızla, malımızla ödüyoruz" - "(Tomruk depolarının yerinin değişmesi) Biz ona da çalışıyoruz. Arkadaşlardan da o bilgileri aldık. 1920'lerin başlarından beri devam eden bir şeyden bahsediyoruz. Birkaç defa buna niyet edilmiş ama Babaçay'daki vatandaşlarımız da dahil kendi içinde de bölünmüş. Oralarda inşallah risk oluşturacak her şeyi ayıklayacağız"

Yurthaber 21-08-2021 16:27

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sel felaketi yaşanan Ayancık'ta açıklamalarda bulundu: (2)

"Elektrikte bir sıkıntımız yok, suda bir sıkıntımız yok. Ana yollar dahil köy yollarında herhangi bir sıkıntımız kalmış değil" - "İnşallah buradan birlik, beraberlik, dayanışma içinde olduğumuz zaman nasıl her şeyin üzerinden geleceğimizi bütün dünyaya bir kez daha göstermiş olacağız. Türk milletinin özelliği budur. Herhangi bir sıkıntıda tek yumruk olmasını bilir. Burada da tek yumruk olduğumuzu ve nasıl olacağımızı gösterdik" - "Buradan acı üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar oldu. Ne yazık ki onları da gördük. Milletimiz onlara gerekli dersleri verecektir. Gerekli cevabı milletimiz kendisi verecektir. İleride geri dönüp baktıklarında herhalde aynaya bakacak yüzleri kalmayacaktır"

Yurthaber 21-08-2021 15:54

Ayancık Deresi üzerine yapılacak köprüler kemer formunda olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "Tahrip olmuş köprü burada, bir tane de arkamızda var. Bunları hemen kısa sürede kazıklı sistem yeni projeli olarak yapacağız. Bu hem kemer formunda olacak hem de ayak açıklıkları bunun en az iki katı genişliğinde olacak" - "Özellikle ulaşım açısından karadan, havadan, denizden bütün ulaşım sistemlerimizi vatandaşımızın hizmetine verdik. Bartın'da, Kastamonu'da, Sinop'ta artık hayat yavaş yavaş normale dönüyor"

Yurthaber 20-08-2021 13:29

Şen çifti Babaçay'daki selde yıkılmaz dedikleri evden 5 dakika ile kurtuldu

Muhammed Şen: - "Kırk yıldır Babaçay'da oturuyordum. On yıl muhtarlık yaptım. Evim gitmez diyordum ama sonra sular yükselince evden çıktık. Beş dakika sonra sular evin üzerine çıktı, evim yıkıldı" - Ünzile Şen: - "Komşularımız suya kapıldı, çıkamadılar"

Yurthaber 20-08-2021 11:07

Selde zarar gören Babaçay köyünde vatandaşların barınma ihtiyacı AFAD yaşam konteyneriyle karşılanacak

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen - "Köyde evi yıkılan kişilere kira yardımı yapıyoruz ancak kendi köyünde yaşamak isteyenlere ise konteyner tahsis edeceğiz"

Yurthaber 19-08-2021 17:38

Sel sularına kapılmadan önce oğluyla telefonda helalleşmiş

Babaçay köyündeki selde anne ve babasını kaybeden Birkan Demirtaş: - "Annemi aradım, 'Burada kıyamet kopuyor, her yeri sel aldı, bizi ancak helikopter kurtarır. Hakkını helal et.' dedi. Son konuşmam bu oldu"

Yurthaber 19-08-2021 15:34

Babaçay köyünde 9 kişilik aile çatıda bacaya tutunarak selden kurtuldu

Selzede Songül Şahin: - "Tomruklarla kocaman taşlar binaları yıkmaya başladı, sıra sıra yıkıldı. O fırtınada çatılarda beklemek çok zordu. Eğimli olduğu için oturamadık. Sadece bacaya dayanarak tutunduk" - "Allah devletimizden razı olsun, bizlere çok destek oldu"

Yurthaber 19-08-2021 11:04

Selin en çok etkilediği Babaçay köyünde vatandaşlara psikolojik destek verilmeye başlandı

Sinop Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kayhan Özkaptan: - "Aile ve Sosyal Hizmetler olarak ailelerimizin her an yanındayız. Onların eksikliklerini gidermek için var gücümüzle çalışacağız. İnşallah onlara o travmayı atlatıp normal yaşamlarına dönmeleri için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz" - Selde anne ve babasını kaybeden Birkan Özdemir: - "Ellerinden geldiğince bize yardımcı oluyorlar. Devletten yana hiçbir sıkıntımız yok. Yanımızda olduklarını devamlı dile getiriyorlar"

Yurthaber 19-08-2021 11:03

Ayancık'taki selde yaşlı ve engelli 3 komşusunu sırtında çatıya çıkararak kurtardı

Çok sayıda evin sel suları nedeniyle yıkıldığı Babaçay köyünde sele yakalanan Mahmut Kabakaya: - "Yan taraftaki kömürlüğe geldiler. Ben onları oradan aldım. Tek tek sırtımda 4. kata, çatıya çıkardım. Daha sonra helikopter gelince önce gelin ve torunumuzu gönderdik. Sonra engelli komşularımızı helikoptere verdik"

Yurthaber 19-08-2021 11:03

Sular 2 metreyi aştı! Canlarını son anda kurtardılar: Dışarı çıktığımızda yanımızdaki köprü patladı

Sinop'un Ayancık ilçesindeki sel felaketinin neden olduğu yıkıcı etki sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor. Selin en çok hasar verdiği noktalar arasında yer alan Zaviye köyü'nde hayvanlar telef oldu, 1 ev, ahır ve samanlık yıkıldı. Köprünün yıkılması ile birlikteyse karadan ulaşım durdu.

Haber 19-08-2021 07:48

Bakan Dönmez, sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta sanayi esnafına aşure dağıttı

Bakan Dönmez, sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta sanayi esnafına aşure dağıttı

Yurthaber 18-08-2021 17:05

Sinop'un Ayancık ilçesinde Mehmetçik vatandaşın yaralarını sarıyor

Sinop'un Ayancık ilçesinde Mehmetçik vatandaşın yaralarını sarıyor

Yurthaber 17-08-2021 18:20

Selin ardından önce eşini iki gün sonra annesini ve kızını toprağa verdi

Ayancık'taki cenazeye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı

Yurthaber 17-08-2021 17:39

Ayancık'ta selin izleri silinmeye çalışılıyor

Ayancık'ta selin izleri silinmeye çalışılıyor

Yurthaber 17-08-2021 14:19

Ayancık'taki sel felaketinde hayatını kaybeden Mehmet Demircan son yolculuğuna uğurlandı

Ayancık'taki sel felaketinde hayatını kaybeden Mehmet Demircan son yolculuğuna uğurlandı

Yurthaber 17-08-2021 13:42

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ayancık'ta kurulan seyyar köprüde incelemelerde bulundu:

"Önemli bir afetle karşı karşıya kaldık. Tarih boyunca en önemli sel baskınlarından bir tanesi aslında" - "Geçici köprümüz hizmet vermeye başlayacak. İnşallah kalıcı ve bölgeye yakışır imalatlar, sanat yapılarını hızlıca yapıp buradaki hayatı en kısa sürede normale döndüreceğiz"

Yurthaber 17-08-2021 13:31

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, sel felaketi yaşanan Ayancık'ta incelemede bulundu:

"Selin ve afetin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen yurttaşlarımızın faturalarının ödeme süresini 3 ay süreyle erteliyoruz. Erteleme için herhangi bir belge, bilgi de istemiyoruz. Vatandaşlarımızın sözlü beyanını da dikkate alarak bu ertelemeleri yapmış olacağız" - "İnşallah bu gece yarısı itibarıyla toplam elektrik sağlayamayacağımız köylerin sayısı, belki de 10'un altına düşmüş olacak"

Yurthaber 16-08-2021 20:24

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Hafif Alaşımlı Sabit Köprüsü sel felaketinin yaşandığı Ayancık Deresi'ne kuruldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin "Hafif Alaşımlı Sabit Köprü"sü sel felaketinin yaşandığı Ayancık Deresi'ne kuruldu

Yurthaber 16-08-2021 19:23

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık ilçesinden Boyabat'a sevk edilen hastalar ilgiden memnun

Böbrek hastası Ramazan Demirel: - "Burada Ayancık ve Çatalzeytin'den gelen hastalarımız var. Herkes buradan memnun, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin"

Yurthaber 16-08-2021 17:33

Kilitli sandığı açınca şaşkına döndü! Değeri 200 bin TL

Sinop’ta selin getirdiği tomruklar arasında 200 bin TL değerinde olduğu iddia edilen fiber optik füzyon cihazını bulan vatandaş, onu polis ekiplerine teslim etti.

Finans 16-08-2021 17:01

Sel felaketinin yaşandığı Sinop'ta bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sel felaketinin yaşandığı Sinop'ta bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Yurthaber 16-08-2021 15:18

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta güvenlik güçleri temizlik çalışmalarına destek veriyor

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta güvenlik güçleri temizlik çalışmalarına destek veriyor

Yurthaber 16-08-2021 14:33

Bakan Karaismailoğlu Ayancık'ta TSK'ye ait seyyar köprünün kurulumu sırasında açıklama yaptı:

"Ayancık'ta önemli bir köprünün inşallah akşama doğru imalatını bitirmiş olacağız. Vatandaşımızın ihtiyacı olan, önemli olan Ayancık şehir geçişini sağlamış olacağız" - "El birliğiyle bu zorlukların üstesinden geleceğiz. İnşallah böyle afetleri bir daha yaşamayız. Ama böylesi bir afet durumunda da yapacağımız işler belli"

Yurthaber 16-08-2021 13:24

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden eski Ayancık Kaymakamı Kaya hakkında açıklama:

"Bugün bazı yayın organlarında, 'Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketinde yıkımın şiddetini artıran tomruk deposunun eski Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya tarafından kaldırılmak istendiği, ancak direnişle karşılaştığı, nihayetinde tayin istemek zorunda kalıp Ayancık'tan ayrıldığı' şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır"

Yurthaber 15-08-2021 21:48

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta köylere helikopterle erzak taşınıyor

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta köylere helikopterle erzak taşınıyor

Yurthaber 15-08-2021 19:14

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta köylere helikopterle jeneratör götürüldü

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta köylere helikopterle jeneratör götürüldü

Yurthaber 15-08-2021 19:10

Sahile ulaştı! Tomrukların altında ceset arıyorlar

Yaşanan sel felaketinin ardından tomruklar sahile ulaştı. Önüne kattığı her şeyi sürükleyen tomruklar, Karadeniz'i örtü gibi kapladı. Tomrukların altında hayvan ölülerinin ve cesetlerin olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı" diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Haber 15-08-2021 17:45

Bakanlar Kurum ve Karaismailoğlu, selde hayatını kaybeden Demirkol'un Sinop'taki cenazeye katıldı

Bakanlar Kurum ve Karaismailoğlu, selde hayatını kaybeden Demirkol'un Sinop'taki cenazeye katıldı

Yurthaber 15-08-2021 14:11

Sinop'taki arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sinop'taki arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Yurthaber 14-08-2021 19:32