Gss Prim Borcu Sorgulama Haberleri

SGK borç sorgulama: SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 2024-05-08 18:53:48

İcra dosyası sorgulama nasıl yapılır? UYAP ve e-Devlet icra dosyası sorgulama

Borcu olan kişilere borçlarını borçlu oldukları kişilere ödemeleri için icra dosyası gönderilir. Bu dosyalar alacaklıların başvurduğu hukuk firmaları ya da avukatlar aracılığı ile düzenlenir ve resmî olarak hukuk yolu ile borçluya ulaştırılır. Düzenlenen ve gönderilen icra dosyaları çeşitli yollardan sorgulanabilir ve takip edilebilir.

Haber 2024-05-07 00:30:27

e-Devlet emeklilik sorgulama: e-Devlet'ten emeklilik sorgulaması nasıl yapılır?

Yasal olarak belirlenen emeklilik prim günü ve yaş şartı gibi koşulları karşılayan kişiler, emeklilik tarihi sorgulama işleminin nasıl yapıldığını keşfetmek ister. Nitekim günümüzde e-Devlet platformu sayesinde hangi tarihte emekli olunacağı kolaylıkla öğrenilebilir. Emeklilik tarihinin yaklaştığını düşünen veya kaç sene daha çalışırsa emekli olabileceğini merak eden vatandaşlar e-Devlet bünyesinde yer alan SGK Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? hizmetini kullanmalıdır.

Finans 2024-04-22 18:56:10

Arabam ne kadar, arabam ne kadar eder? Arabamın değerini nasıl öğrenirim? Araç değeri sorgulama ve hesaplama

Günümüzde aktif olarak kullanılan ikinci el araç alım-satım platformları sayesinde bir arabanın yaklaşık kaç TL değerinde olduğu anlaşılabilir. Bu gibi platformlarda araçların kaç TL değerinde olduğunun sorgulanmasını mümkün kılan taşıt değerleme sistemleri mevcuttur. Taşıt değerleme işleminin en sağlıklı şekilde tamamlanması için ise araca yönelik olan önemli hususların mutlaka bilinmesi gerekir. Bunlar arasında aracın markası, kilometresi, modeli, tramer borcu gibi detaylar yer alır.

Finans 2024-04-22 18:06:15

GSS, Bağkur borçluları dikkat: SGK uzmanından gündem olacak prim kulisi! Yüzde 3'e dikkat çekti, yapılandırma mı geliyor?

Prim borçlularını ilgilendiren karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SGK prim ve diğer alacakları için gecikme faizi yükseltildi. SGK uzmanından özellikle Bağkurluları etkileyecek kulis bilgisi geldi. Yapılandırma mı geliyor?

Finans 13-03-24 09:41

GSS PRİMİ 2024: GSS primi ne kadar oldu, prim borcu nasıl sorgulanır? Genel Sağlık Sigortası primi asgari ücret ile değişti!

GSS primi 2024 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. GSS primi asgari ücrete yapılan Temmuz zammı sonrası 342.06 TL olarak ödeniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücret maaşının 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini belirtti. Birçok kişi arama motorlarında, "2024 GSS primi ne kadar oldu, kaç TL?" sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Finans 28-12-23 12:00

GSS PRİMİ 2024: Asgari ücret ile GSS primi 2024 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası prim tutarı asgari ücret ile belli oldu!

GSS primi 2024 Ocak ayı itibarıyla asgari ücret ile zamlanacak. GSS primi şu anda 342.06 TL. Türkiye'nin merakla beklediği asgari ücret zammında sürpriz bir gelişme yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini Külliye'de bir araya geldi. Toplantı saat 16.30'da gerçekleştirildi. Yeni asgari ücret yüzde 49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. İşte 2024 GSS primi ile ilgili detaylar...

Finans 28-12-23 07:21

SGK prim borcu olanlar dikkat! Asgari ücret zammıyla borçlanma tutarları da artacak: Doğum, askerlik ödemelerinde uygun borçlanma için son günler...

Milyonların beklediği rakam yalnızca günler sonra belli olacak ama 2024 asgari ücret zammı prim ödemelerini de doğrudan etkileyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemeleri ve borçlanma tutarları asgari ücrete gelecek zam oranında artacak. Sözgelimi doğum ve askerlik için bir günlük borçlanma tutarı 143 lirayken yüzde 40 asgari ücret artışı olması durumunda bu tutar 200 liraya yükseliyor. Prim borcu olanların, borçlanma yapacakların kritik tarihe dek elini çabuk tutması gerekiyor.

Finans 24-12-23 09:18

SGK prim borcunu şimdiden ödemeyen fırsatı kaçırıyor! Doğum borçlanması, askerlik borçlanması olanlar dikkat: Son tarih yaklaşıyor

Milyonların beklediği 2024 asgari ücret zammı başka birçok zammı da beraberinde getirecek. Borcunu şimdiden ödeyenler avantajlı hale geliyor. Zira asgari ücretteki artış doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi borçları da etkileyecek. SGK prim borcu olanlar için kritik tarih ise 31 Aralık. Peki yıl başından önce prim borçlanması fırsatını kaçıranlar için zamlı borç tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Finans 10-12-23 08:43

Asgari ücret zammı kadar artacaktı: GSS borçlarına af geliyor! 80 maddelik torba yasaya girdi

Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek.

Finans 30-11-23 08:55
GSS

Vergi borcu sorgulama: Vergi borcum olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Kamu hizmetlerine harcanması amacı ile devletin yerel yöneltimlerin kanunlara göre direkt olarak ya da kimi maddelerin, hizmetlerin ücretleri üzerine ekleme yaparak dolaylı olarak vatandaşlardan toplanan para vergi olarak adlandırılmıştır. Kişiler ve kurumlar çeşitli vergiler ödeme sorumluluğundadır. Vergi borçlarının günü gününe ödenmesi önemli olduğu için çeşitli yollardan yapılabilen vergi borcu sorgulama işlemi aksatılmamalıdır.

Haber 17-10-23 15:15

Sigorta sorgulama: Şu an sigortalı olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?

Çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için en önemli konulardan biri de sigorta durumlarıdır. Kişilerin emekli olacakları zaman, emekli maaşlarının belirlenmesi, prim günü sayısı ve prim ödemeleri gibi birçok konu sigorta türleri ile ilgilidir. 4A, 4B ya da 4C sigorta türleri farklı sigorta imkanlarından yararlanır ve emeklilik koşulları da farklılık gösterir.

Haber 10-10-23 18:46

KYK borç sorgulama: Öğrenim katkı kredisi geri ödeme borcu nasıl ödenir?

Kredi Yurtlar Kurumu yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler için onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayabilmek amacı ile her ay belli bir miktar maddi destek sağlar. Ödenen tutar düzenli olarak kredi ya da burs açıklaması ile öğrencinin hesabına yatırılır. Burs alan öğrenciler okudukları programdan mezun olduktan sonra geri ödeme yapmazlar. Ancak ödeme kredi olarak yapıldıysa borçlanmış olurlar ve mezun olduktan sonra geri ödeme yapmak durumundadırlar.

Haber 09-10-23 23:29

31 Ağustos’a kadar süresi var! SGK ‘Mümkün olacak’ diyerek uyardı: Yapılandırma borcu ödemesinde son gün…

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan işveren ve sigortalıların borçlarını yapılandırmalarıyla sağlanan avantajdan faydalanmaları için 31 Ağustos son tarih. Ayrıca GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos'a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. İşte detaylar…

Finans 26-08-23 07:56

EYT'li olup emekli maaşı bağlanmayanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor: 1 TL bile borcunuz varsa...

EYT düzenlemesiyle milyonlarca kişi emekli olurken, başvuruda bulunup da henüz emekli aylığı bağlanmayanlar da var. Uzmanlar, henüz emekli maaşı bağlanmayana EYT'lilerin geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü olabileceğine dikkat çekerken; Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu ödemesi gerektiğini belirtiyor. İşte detaylar...

Finans 06-08-23 08:58

Son dakika: Açıklama geldi... Vergi borcu yapılandırması o tarihe kadar uzatıldı!

Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Finans 31-07-23 18:28

EVKUR borç sorgulama 2023: e-Devlet'ten EVKUR borcu nasıl sorgulanır?

Evkur, Türkiye’de yer alan, taksitli alışveriş konusunda en çok tercih edilen zincirlerinden birisidir. Günümüzde taksit ödeme yöntemiyle birçok insan Evkur v.b mağazalardan alışveriş yapıyor. Türkiye’nin birçok şehrinde bayisi bulunan Evkur, taksit ödemelerini online üzerinden sorgulamaya ve ödemeye olanak sağlar. Evkur ürünleri arasında teknolojik ürünler, ev aletleri ve eşyaları birçok ürün bulunur. Evkur borç sorguluma 2023 yılında nasıl yapılır?

Haber 18-07-23 20:58

GSS prim ödemeleri belli oldu! SGK üzerinden sağlık hizmeti alamayabilirsiniz: 31 Aralık 2023’e kadar...

Sigortalı bir işte çalışmayan ve eşi, anne ya da babası üzerinden sağlık hizmeti alamayanların ödeyeceği genel sağlık sigortası primleri temmuz ayından itibaren zamlandı. Peki GSS primi ne kadar oldu? GSS primi ödenmezse ne olur? İşte haberin detayları…

Finans 18-07-23 14:20
GSS

SSK prim sorgulama: E-devlet SSK prim sorgulama nasıl yapılır?

Tüm insanların yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürebilmesi için çalışmaya ihtiyacı vardır. Bu çalışma hayatı geleceğe yatırım içinde oldukça önemlidir. İnsanların geleceğini güvence altına alan en önemli kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bilinir. Bu kurum aracılığıyla firma sahipleri ya da çalışan şahıslar kazançları göz önünde bulundurularak her ay düzenli bir şekilde prim öderler. Peki, SSK prim sorgulama nedir, E-devlet SSK prim sorgulama nasıl yapılır?

Haber 14-07-23 15:52

GSS prim borçları için zaman daralıyor: 31 Temmuz’a kadar SGK’ya başvurun! Asgari ücretin 3’te 1’inin altındaki borçlar silinecek…

GSS prim borcu silinecek mi? sorusu Temmuz ayının gelmesi ile gündemdeki sıcaklığını artırmış durumda. GSS prim borcunu sildirmek isteyenler için şartlar belli oldu. SGK’ya 31 Temmuz tarihine kadar başvurmak gerekiyor. Hane içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olanın borcu silinecek. Üzerinde olanlar anaparayı 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri halinde ise, Aralık 2022 ve öncesindeki tahakkuk edilen gecikme cezası ve gecikme zammını ödemeyecek.

Finans 13-07-23 10:34
GSS

GSS PRİM TUTARI 2023: Asgari ücret zammı ile GSS primi ne kadar olacak, kaç TL? Temmuz ayında yükselecek

GSS prim borcunun ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar bugün yapılacak olan 2. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sebebiyle hız kazandı. Geçen sene 100'e yakın bir artış yapılan ve bu yıl başında yüzde 54,7 zamla net 8 bin 506 TL'ye yükseltilen asgari ücrette ara zam için gözler 2. toplantıda olacak. Temmuz ayında açıklanacak asgari ücret zammı ile GSS prim borcu da değişecek. Peki, GSS prim borcu ne kadar olacak, kaç TL?

Finans 19-06-23 08:43

SGK’ya borcu olanlar dikkat! Asgari ücret zammı her şeyi değiştirecek! Fark 23 bin liraya kadar çıkabilir…

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam ile birlikte; askerlik, doğum ve yurt dışı olmak üzere, her türlü hizmet borçlanmasının maliyeti artacak. Aradaki fark da asgari ücrete yapılacak zam oranına göre olacak. Bu nedenle prim borçlanması başvurularının temmuzdan önce yapılması büyük önem taşıyor. Prim borçlanmasında tüm ihtimaller tek tek hesaplandı. İşte SGK borçlanması ile ilgili tüm detaylar…

Finans 16-06-23 08:03

Asgari ücret zammı ile 69 bin liralık fatura! SGK’ya borcu olanlar 1 Temmuz sonrasında değişiyor: 500 dolar hedefi için yüzde 37’lik artış…

Askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması olanlar dikkat! En az yüzde 30 zamlanması bekleniyordu. 500 dolar hedefini yakalamak için yüzde 37 artabilir… Asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ödemeleri de zamlanacak. 26 Haziran’a kadar açıklanması beklenen yeni asgari ücret öncesinde askerlik borçlanması için 17 bin lira daha az ödemek mümkün. Kadınların prim günlerini aşağı çeken doğum borçlanması da 1 Temmuz sonrasında 70 bin liraya yakın artacak.

Finans 15-06-23 09:13

GSS PRİM BORCU 2023: Asgari ücret zammı sonrası Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

GSS prim borcu ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün yapıldı. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Zam Genel Sağlık Sigortası primini de etkileyecek. Peki, son asgari ücret zammı sonrası GSS primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

Finans 13-06-23 15:39

İSKİ su borcu yapılandırma nasıl yapılır? İstanbul İSKİ borç yapılandırma son tarih ne zaman? Yüzde 90 indirim, 48 ay taksit

İSKİ su borcu yapılandırma işlemi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre gecikme zammı cezalarına da büyük indirim uygulanacak. Yüzde 90 oranında gecikme zammı indiriminden ya da 48 ay taksit imkanından faydalanmak isteyenler internette konuya ilişkin sorgulama yapıyor. Peki, İSKİ su borcu yapılandırma nasıl yapılır? İstanbul İSKİ borç yapılandırma son tarih ne zaman?

Finans 21-05-23 14:23

1.6 milyon SGK’lı ilk sırada! EYT’de eksik prim günü detayı: 1 lira bile olsa…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları 1.8 milyonu aşarken bunun 1.2 milyonu için süreç tamamlandı. İşlemleri halâ devam eden EYT'lilerin ise en çok dikkat etmesi gereken konu eksik prim günü. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli maaşı alamayacak olan EYT’liler için yol haritası ise net. SGK ile Emekli Sandığı kapsamındaki memurlara göre Bağ-Kur’luların dikkat etmesi gereken en önemli konu ise GSS borcu. İşte haberin detayları…

Finans 18-05-23 09:28
EYT

Emeklilik başvurunuz geçersiz sayılabilir! EYT prim borcu olanlar ‘ya tutarsa’ dedi, SGK’ya koştu: Hepsinin taleplerine birer birer ret…

EYT yasası ile 3 Mart sonrasında emekli olmaya hak kazanan 2 milyon 250 bin kişinin yaklaşık 1,6 milyonu Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya başvuruda bulundu. SGK ve Bağ-Kur’lular ilk maaşlarını almaya başlarken yeni bir detay ortaya çıktı. SGK prim borcu olmasına rağmen EYT’den faydalanmak isteyenler başvuruda bulundu ancak başvuruları geçersiz sayıldı. E-Devlet üzerinden 80 defa kayıt yaptırandan, iki-üç yıllık prim eksiğine karşın “ya tutarsa” diye başvuru yapanlar SGK çalışanlarını meşgul etti.

Finans 18-04-23 08:17
EYT

İhtiyaç sahipleri dikkat! GSS prim borçlarınız devlet tarafından ödenebilir! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan GSS desteği

Eğitimini tamamlayan gençlerin anne babaları üzerinden sağlık hizmeti alma hakkı sona eriyor. Genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemekle yükümlü oluyorlar. Ödeme gücü olmayanların GSS primini devlet karşılıyor.

Finans 06-04-23 22:59

Prim borcu olan EYT'liler dikkat! 31 Mayıs’ta sona erecekti, yeni detay ortaya çıktı: Gözler Beştepe’de…

EYT yasasının şartları sağlayan 1,6 milyondan fazla kişi emeklilik için başvuru yaparken prim günü eksik olan EYT'liler ise borç yapılandırması ile bu hayaline kavuşacak. 12 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile başlayan süreç 31 Mayıs’ta sona erecek. Prim borcunu yapılandırmak isteyenler için süre kısalırken yeni bir detay ortaya çıktı. Talep olması durumunda Cumhurbaşkanlığı'na tanınan bir ay uzatma yetkisinin kullanılabileceği ortaya çıktı.

Finans 04-04-23 11:54

SGK’lı, Bağ-Kur’lu… Prim borcu olan EYT’liler dikkat! 90+25 çözümü emeklilik kapısını araladı

Milyonlarca vatandaşın kamuya olan bütün borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yasa çıktı. Yasaya yeni maddeler eklenirken başvuru ve ilk taksit süreleri de uzadı. Borçlu EYT’liler yasa ile emekli olabilecek. SGK ve Bağ-Kur’luları ilgilendiren karar ile prim borcunu peşin olarak ödemek isteyen vatandaşlar için enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek. Eğer borç idari para cezası ise aslından da yüzde 25 indirim yapılacak. İşte yapılandırma ile EYT’de kolay emeklilik formülü…

Finans 14-03-23 10:11
EYT

GSS primler, icra ve haciz işlemleri... SGK yeni 'deprem' tedbirlerini açıkladı: Borçlara erteleme

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı. GSS prim borçları da 31 Ağustos tarihine ertelendi.

Finans 28-02-23 11:27

GSS prim borcu olanlar dikkat! Haziran ayına kadar süresi var: Borç da faiz de silinecek…

Meclis, çalışmalarına yarın yeniden başlayacak. EYT düzenlemesinin yanı sıra borcu olan milyonlarca kişi en büyük yapılandırma paketinin de yasalaşmasını bekleniyor. TBMM gündemine gelecek olan yasa ile kamuya olan tüm borçlar yapılandırılırken Genel Sağlık Sigortası borçları da silinecek. 2 bin liranın altındaki GSS prim borçları silinecek; bunun üzerindekiler içinse 48 ay taksit imkanı getirilecek. Kritik tarih ise Haziran 2023! İşte borç yapılandırma paketine ilişkin tüm detaylar…

Finans 27-02-23 08:22
GSS

EYT SON DAKİKA: Meclis’in EYT mesaisi yeniden başlıyor: Borçlu SGK ve Bağ-Kur’luya yeni fırsat! 2 önemli yasa ve 'deprem' düzenlemesi...

EYT son dakika haberleri: EYT ve yapılandırma. Meclis iki önemli gündem maddesi ile 28 Şubat’ta çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için son viraja giriliyor. ‘EYT'de İlk maaş ne zaman yatacak?’ sorusu cevap bulurken, teklife depremzedeler için yeni bir madde eklenmesi de gündeme geldi. Ayrıca yapılandırma kapsamında SGK ve Bağ-Kur prim borcu olanların da EYT ile kolay emekli olmasının önü açılacak.

Finans 24-02-23 09:23
EYT

SGK ve Bağ-Kur prim borcu olanlar dikkat! Kredi desteği ile EYT’liye kolay emeklilik yolu… Meclis’e geliyor

TBMM’nin 28 Şubat’ta açılması ile birlikte en önemli gündem maddesi EYT ve yapılandırma olacak. SGK ve Bağ-Kur prim borcu olan milyonlar için yeni düzenleme ile kolay emeklilik yolu açılacak. Bu kapsamda geçmiş dönemde olduğu gibi kredi desteği de gündeme geldi. Böylece hem kullanılan kredi ile peşin ödeme avantajı yakalanabilecek, hem de emekli maaşından taksitler halinde borcunu ödeme imkanı elde edilebilecek. İşte EYT’liye kolay emeklilik yolu için rehber…

Finans 22-02-23 08:43

SGK EYT borçlanması yapacaklar için duyurdu: Süre uzatıldı

Milyonlar EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşacağı tarihi beklerken, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) flaş bir hamle geldi. EYT prim borcu olan kişiler için Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından getirilen kolaylıklar, mücbir sebep kapsamına alınan Elazığ için de geçerli olacak.

Finans 21-02-23 14:02
EYT

Genel sağlık sigortası ilaçları karşılar mı, ücretsiz ilaç alınabilir mi? GSS borcu olanlar ilaç alabilir mi?

Genel sağlık sigortası aktif olarak çalışmayan ve dolayısıyla SGK’sı bulunmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için geliştirilmiş bir sistemdir. Her vatandaşın, sigortalı olup olmamasına bakılmaksızın bu hizmetlere erişebilmesini sağlar. Genel sağlık sigortası kapsamı içinde ilaç masraflarının olup olmadığı merak edilen bir konudur. Aynı şekilde GSS borcu olanlar ilaç alabilir mi sorusu da araştırılır. Peki, genel sağlık sigortası ilaçları karşılar mı?

Haber 02-02-23 14:56

4.100 TL cepte kalacak! Vergi yapılandırmasında taksit hesaplaması: Vadeye göre katsayı…

MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları ile adli ve idari para cezaları da dahil gibi birçok kalemde vatandaşın devlete olan borcu yapılandırılıyor. Milyonlarca kişi vergi ve kredi yapılandırmasına dair detayları merak ederken örnek ödeme tablosu ortaya çıktı. Peki yapılandırmada hangi borçlar kapsamda? Taksitler nasıl olacak? İşte örnek ödeme tablosu ile Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi yapılandırması rehberi…

Finans 30-01-23 10:12

Son dakika: MTV, ehliyet ve trafik cezası borcu olanlar dikkat! Yapılandırma teklifi Meclis’te: En az yüzde 10’unun ödenmesi şartı ile…

Son dakika: MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, adli ve idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları gibi birçok kalemde yapılandırma imkanı sağlayacak kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Ayrıca 2 bin liranın altındaki borçlar silinirken, bu tutarın üzerindeki borçlar için 48 ay taksit ile indirim avantajı da sağlanacak. MTV cezaları içinse borcun az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince araç muayenesine izin verilecek.

Finans 28-01-23 08:13

GSS prim borcu silinecek mi, borç sorgulama nasıl yapılır? İşte GSS primleri ile ilgili son durum

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili son durum vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi, prim, matrah artırımı, öğrenim kredisi, belediyelere ve il özel idarelerine olan borçlar ve kamu kurumlarının diğer alacakları için borç yapılandırması uygulamasına başlayacak. Peki bu uygulama kapsamında GSS prim borçları silinecek mi, borç sorgulama nasıl yapılır?

Finans 25-01-23 09:21

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin ayrıntıları bugün Kabine Toplantısı'nın ardından belli oldu. Vergi borcu olan vatandaşların heyecanla beklediği yapılandırma paketinde vergi, prim ve cezadan, öğrenim kredilerine kadar tüm borç konuları yer alıyor. Peki, Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı? VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? İşte tüm ayrıntılar....

Finans 24-01-23 10:17

BORÇ YAPILANDIRMA nedir, neleri kapsıyor? 2023 borç yapılandırma paketi ile kamu borçlarına yapılandırma geliyor!

Borç yapılandırma paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi, idari para cezaları, trafik cezaları ve EYT'li Bağ-Kur'luların prim borcu yapılandırılacak. Peki, borç yapılandırma nedir, neleri kapsıyor? 2023 borç yapılandırma paketi ile kamu borçlarına yapılandırma geliyor. İşte detaylar...

Finans 24-01-23 08:06

SON DAKİKA | Vergi borcu yapılandırma, öğrenim kredisi, trafik ceza puanları... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu

Son dakika haberi... Borç yapılandırma, öğrenim kredisi, trafik ceza puanı... Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeleri peş peşe açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz." dedi.

Finans 24-01-23 06:08

Vergi ve kredi borcuna yapılandırma! Erdoğan Pazartesi günü duyuracak: İlk taksit detayı...

Vergi, prim, öğrenim kredisi, trafik cezaları... Hükümet devlete olan borçlar için harekete geçti. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. Konunun Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. İlk taksitte borcun tamamının ödenmesi halinde ciddi indirimler de yolda. İşte vergi kredi borcu 2023 yapılandırma için tüm merak edilenler ile son dakika haberinin detayları...

Finans 21-01-23 08:36

Ne kadar emekli maaşı alırım? SSK, Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama

Emekli maaşını hesaplamak isteyen vatandaşlar, 2023 ocak zammı sonrası hesaplama ekranlarına yoğun ilgi gösteriyorlar.. Emekli maaşı hesaplamasında bir kişinin çalıştığı süre, ödenilen prim miktarı gibi çok sayıda kriter etkili oluyor. 4A emekli maaşı sorgulama işlemi ile ilgili SGK tarafından bir duyuru yayımlandı. 4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet sistemine giriş yaparak kolayca alacakları maaş tutarını görüntüleyebilirler.

Finans 17-01-23 16:47

Genel sağlık sigortası işten ayrıldıktan sonra devam eder mi? İşten ayrılan kişinin GSS borcu ne zaman başlar?

Herhangi bir iş yerinde çalışan kişiler için sağlık hizmetlerinden yararlanma koşulları da en az alınan maaş kadar önemlidir. Sağlık sorunlarının ne zaman ortaya çıkacağı belli olmadığından işten ayrılma durumunda sağlık sigortası hakkının ne olduğu oldukça merak edilen bir konudur. Peki, genel sağlık sigortası işten ayrıldıktan sonra devam eder mi, işten ayrılanların GSS borcu ne zaman başlar?

Haber 09-01-23 16:24

Genel sağlık sigortası ne kadar, aylık kaç para? GSS prim tutarı kaç TL, GSS borcu nasıl sorgulanır?

1 Ocak 2012'de sigorta sisteminde yapılan değişiklikle birlikte genel sağlık sigortası ödeme zorunluluğu getirildi. Genel sağlık sigortası kapsamına girenler, çalışan ve işsiz olmak üzere iki gruba ayrılır. Eğer kişi çalışıyorsa primleri işveren tarafından ödenir. Çalışmayan kişinin ise kendi primlerini dışarıdan ödemesi gerektiğinden her ay belli bir miktarda sigorta prim borcu çıkar. Peki GSS prim ücreti ne kadar ve aylık ne kadar ödenir?

Haber 09-01-23 16:12

Genel sağlık sigortası nasıl yapılır, şartları nelerdir? Genel sağlık sigortası için nereye başvurulur, başvuru sonucu sorgulama işlemin nasıl yapılır?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, çalışan veya çalışmayan fark etmeksizin herhangi bir sağlık sorunu durumunda sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda yararlanabilmeleri sağlayan bir sigorta sistemidir. 2012 yılında yürürlüğe girmiş olan zorunlu GSS uygulaması birçok kişi tarafından merak ediliyor. Türk vatandaşı olan herkesin yararlanabildiği genel sağlık sigortasına nasıl başvurulur?

Haber 09-01-23 16:11

Genel sağlık sigortası borcu ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? Genel sağlık sigortası borcu nedir, borcu ödemek zorunlu mu?

Genel Sağlık Sigortası, Türk vatandaşlarını koruyan bir sigorta sistemidir. Genel sağlık sigortası, 2012 yılında hayata geçirilen ve sağlık sigortası olmayan kişilerin de sağlık hizmetlerine erişimini sağlayan, zorunlu sigorta türlerinden birisidir. Bu sistemle birlikte tüm vatandaşlar genel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz muayene ve tedavi hizmeti alabilir. Peki, genel sağlık sigortası borç sorgulaması işlemleri nasıl yapılır ve ödemek zorunlu mu?

Haber 09-01-23 16:09

GSS prim borçları ile ilgili önemli gelişme! 2023 yılına kadar uzatıldı…

Asgari ücret ve EYT haberlerinin peş peşe gelmesinin ardından gözler diğer kalemlerde yapılan ödemelere çevrildi. Gelen son dakika haberine göre Genel sağlık sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borçlularına halen sunulmakta olan sağlık hizmetinin 2023 yılı sonuna kadar devam etmesine karar verildi. İşte detaylar…

Finans 29-12-22 14:33