İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Haberleri

İzmir'de elektrikli araçlar için hızlı şarj imkanı sağlayan batarya sistemi geliştirildi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Çetkin: - "Geliştirdiğimiz teknoloji batarya kısmında hem elektrikli araçların kullanım ömrünü artıracak hem de her koşulda hızlı şarj yapabilmeye olanak sağlayarak menzil kaygısını ortadan kaldıracak"

Yurthaber 13-12-2021 13:08

Türk bilim insanı ıspanağın yaraların iyileşmesini hızlandırdığını kanıtladı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Serkan Dikici, hücreden arındırılmış ıspanak yapraklarının insan vücudu tarafından tamamen kabul edilebilir yapıda olduğu ve yaraların iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda kullanılabileceğini ispatladığı çalışması ile İngiltere'den ödül kazandı - Serkan Dikici: - "Hücresizleştirilmiş ıspanak yapraklarının insan vücudu tarafından tamamen kabul edilebilir yapıda olduğunu biliyoruz. Bu sayede üç boyutlu yapıları kullanarak yapay damar çalışmaları yürütebilir ya da kendi kendine iyileşme göstermeyen kronik yaraların tedavisinde yara iyileşmesine yardımcı olan yara örtüleri geliştirebiliriz"

Yurthaber 24-09-2021 11:04

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde yerli imkanlarla lityum iyon batarya simülatörü geliştirildi

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhan Özdemir: - "Yerli bir lityum iyon batarya simülatörünün eksikliği çok uzun zamandır hissedilmekteydi. Hem bu alandaki boşluğu doldurmak, hem de bir temel enstrümanı öncelikle kendi laboratuvarımıza kazandırmak için ilk yerli prototipi çıkarmış bulunuyoruz" - "Cihazın temel amacı şarj devrelerinin test edilmesi ve pil davranışının incelenmesi. Tüm bunları gerçek şarj süreleri olan saatler yerine sadece 3-4 dakikada bitiriyor. Bu cihazla tüm pil araştırmacıları, şarj devresi tasarımcıları veya kullanıcıları, elektrikli araç üreticileri ilgilenecektir"

Yurthaber 23-06-2021 16:21

Denize sıfır Roma hamamı aslına uygun restore ediliyor

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, yerleşkeye ait alan içerisinde bulunan tarihi hamamdaki restorasyon çalışmalarını birkaç ay içerisinde tamamlayacak - İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran: - "İnşallah en kısa zamanda bu bölgenin turizme ve kullanıma açılmasını hedefliyoruz. Restorasyon sorası birtakım düzenlemeler yaparak jeotermal suyun bulunduğu bu bölgenin en güzel şekilde değerlendirilmesini istiyoruz"

Yurthaber 17-05-2021 11:02

Diğer Haber Etiketleri

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Geven otundan elde edilen molekül kanserle savaşacak

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinden akademisyenler, kanser hastalarının bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmada, geven bitkisinden elde edilen molekülün başarılı sonuç verdiğini açıkladı - İYTE Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Bedir: - "Patentini almış olduğumuz moleküller, bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser kemoterapisine destek verebilecek veya direkt kanser aşısı bileşeni olarak kullanılabilecek alternatif doğal kaynaklı molekülleri temsil etmektedir" - "Hedeflerimizden biri, moleküllerimizi ülkemizin katma değeri yüksek ürünleri olarak adjuvan pazarına ve dolayısıyla aşı sektörüne sunabilmek"

Yurthaber 05-01-2021 11:38

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Baran, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Baran, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Magazin 18-12-2019 16:46

Şevketibostan hastalıklara şifa olacak

Türkiye'de üretilen ruhsatlı ilk bitkisel ilacın ham maddesi olan şevketibostan üzerinde başlatılan bilimsel çalışmalarda, bu türün başta kanser olmak üzere farklı hastalıklar üzerindeki etkisi ortaya konulacak - İYTE Gıda Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Güleç: "Bu bitki için 1930'lu yıllarda ülkemizde ruhsat alınmış. O dönem taş düşürmek için kullanılmış. Daha sonra ürün yetersizliğinden dolayı unutulup gitmiş. Şimdi bu bitkinin kanseri önleyici, yara iyileştirici etkisini araştırıyoruz" - "İlk tespitlerimize göre 'kolon kanser hücrelerinin büyümesine direkt bir etkisi var veya hemen öldürüyor' diyebileceğimiz sonuçlar tam olarak yok ancak yaptığımız çalışmalarda kolon kanserinde hücre büyümesine bir etkisinin olduğunu gözlemledik"

Haber 25-10-2018 11:15

Stresle tatlanan domates geliştirdiler

İYTE'de Moleküler Biyoloji laboratuvarlarında topraktaki tuzluluğa ve kuraklığa dayanıklı domates türü geliştirildi - Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Doğanlar: - "Bu geliştirdiğimiz çeşit, stresi gördüğünde kendini korumak için aromayı artırıcı kimyasallar salgılıyor. Bir taraftan tuza dayanıklı olurken bir taraftan da tat ve aromasını da geliştiriyor. Standart çeşitler dönümde 12 ton verirken bu çeşitle 17 ton domates hasat edebiliyoruz"

Haber 05-08-2018 11:06

Cep telefonuyla kan testi yapmak mümkün

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde geliştirilen yazılım ile cep telefonları, özel bir kağıt üzerine damlatılan kandan hastalıkları tespit edebilecek.

Haber 28-01-2017 14:45