Milli Atici Sefa Bayraktar Haberleri

Bakan Bayraktar'dan 'Koca Yusuf' açıklaması: Gabar'da hedefimize bizi daha da yaklaştıracak

Yerli ve milli sondaj kulesi Koca Yusuf, Gabar'da sondaj çalışmalarına başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Gabar'da nöbeti devralan Koca Yusuf, bu yıl sonu için koyduğumuz günlük 100 bin varil üretim hedefimize bizi daha da yaklaştıracak" dedi.

Finans 2024-04-28 13:14:37

Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini başarıyla tamamladı

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.

Haber 2024-03-27 00:18:21

Bayraktar AKINCI'dan Çakır seyir füzesiyle tam isabet

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), milli olarak geliştirilen Çakır seyir füzesiyle gerçekleştirdiği test atışında 100 kilometre uzaktan deniz üstündeki hedefi tam isabetle vurdu.

Yurthaber 2024-03-01 12:18:06

Bayraktar AKINCI C ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi.

Haber 2024-02-29 11:40:10

Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktar Yıldırım’da

Yıldırım Belediyesi, Milli Teknoloji Hamlesinin öncü kuruluşlarından Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayraktar’ı ağırladı.

Yurthaber 15-11-23 14:23

Bayraktar TB3 SİHA ikinci uçuş testini başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar: Adım adım Mavi Vatan'a

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ikinci uçuş testini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "BayraktarTB3, 4 saat süren 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı. Adım adım Mavi Vatan'a” dedi.

Haber 01-11-23 22:40

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyet'in 100. yılında gökyüzüyle buluştu! Selçuk Bayraktar paylaştı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), Cumhuriyet'in 100. yılında gerçekleştirdiği ilk uçuş testini başarıyla tamamladı. Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından BayraktarTB3'ün ilk uçuşunu gerçekleştirmesiyle ilgili paylaşım yaptı.

Haber 27-10-23 16:39

İlklere imza atmıştı! Bayraktar KIZILELMA seri üretime 2024'te başlıyor

Bayraktar KIZILELMA'nın seri üretimine 2024 yılında, TCG Anadolu'dan uçuş testlerine ise 2025 yılında başlaması hedefleniyor. BAYKAR'ın öz kaynaklarla yerli ve milli olarak ürettiği insansız hava aracı Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar AKINCI, ilk olarak Çorlu'daki test sırasında 24 Nisan 2023'te yakın kol uçuşu gerçekleştirmişti.

Haber 06-06-23 12:09

Bayraktar Kızelma bir ilke imza attı! TEKNOFEST'e uçarken çarpıcı görüntüler: Bayraktar Akıncı TİHA eşlik etti

Baykar tarafından yüzde 100 öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, TEKNOFEST 2023'e uçarak geldi. Çorlu Atatürk Havalimanı'ndan saat 12.32'de uçuşa başlayan Bayraktar Kızılelma, İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde iki kez alçak irtifa selamlama geçişi yaptıktan sonra saat 13.09'da başarıyla indi. Bu uçuş ile Bayraktar Kızılelma, ilk kez test uçuşlarının yapıldığı havalimanından başka bir havaalanına uçarak intikal etti.

Haber 25-04-23 14:29

Dünya havacılık tarihinde bir ilk! Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar Akıncı kol uçuşu gerçekleştirdi

Baykar'ın tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar Kızılelma bir ilke imza attı. Kızılelma, Bayraktar Akıncı TİHA ile kol uçuşu gerçekleştirdi. O anları ise Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştı. İşte haberin detayları...

Haber 25-04-23 00:28

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selçuk Bayraktar açıklaması: Babası bankalardan kredi almadan iş yaptı

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik Buluşmaları Eskişehir İftarı Programı’nda bir konuşma yaptı. Yerli ve milli SİHA'ları üreten BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar hakkında açıklamalar yapan Erdoğan, "Yatıyorlar kalkıyorlar televizyon ekranlarında 'Selçuk aşağı Selçuk yukarı'. Ne yaptı Selçuk? Ne yaptı, damatmış! Rahmetli babaları bankalardan kredi almadan çalıştı. Çocukları da şimdi aldıkları bu terbiyeyle devam ediyorlar." dedi.

Haber 18-04-23 20:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılelma ile fotoğrafını paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret ettiği Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'nde Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı ve Bayraktar TB3 SİHA önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Kızılelma ile olan fotoğrafını paylaştı. Erdoğan paylaşımına Türk bayrağı emojisi de koydu.

Haber 26-03-23 18:49

Selçuk Bayraktar kimdir, nereli, kiminle evli? Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan dev bağış!

Selçuk Bayraktar Kahramanmaraş depremi sonrası yaptığı bağış açıklamasıyla gündem oldu. Kullanıcılar Selçuk Bayraktar'ın kim olduğunu, kiminle evli olduğunu ve hayat hikayesini merak ediyorlar. Türkiye’nin ilk milli S/İHA sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın mimarı olan Bayraktar ile ilgili araştırmalar yoğunluk kazandı. Peki Selçuk Bayraktar kimdir, ne iş yapıyor, kiminle evli? İşte detaylar...

Haber 14-02-23 00:12

İş makinesi ve yardım malzemesi taşıyan TCG Bayraktar gemisi İskenderun'a vardı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG Bancaktar gemisinin, sağlık personeli ve cerrahi müdahale dahil her türlü sağlık hizmetini sunacak şekilde İskenderun Limanı’na ulaştığını duyurdu.

Haber 09-02-23 00:57

Milli atıcı Sefa Bayraktar kimdir? Enkaz altından acı haber geldi! Sefa Bayraktar, depremde hayatını kaybetti

Milli atıcı Sefa Bayraktar Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde hayatını kaybetti. Milli sporcunun ölümü üzerine Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'ndan konuya ilişkin açıklamada bulunuldu. Peki, Sefa Bayraktar kimdir? İşte, Milli atıcı Sefa Bayraktar hakkında bilgiler...

Spor 08-02-23 14:30

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA sistem tanımlama test uçuşunu başarıyla tamamladı

Baykar’ın tamamen öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, ikinci uçuşunda Sistem Tanımlama Test’ini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "İnsansız savaş uçağımız KIZILELMA Sistem Tanımlama Uçuşu’nu başarıyla tamamladı. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Haber 23-01-23 17:52

ABD, Avrupa ve Çin'i geride bıraktı: Bayraktar TB2 SİHA'dan büyük başarı! Artık o ülkede de uçacak

Türkiye'nin terörle mücadelesinde büyük rol üstlenen ve Azerbaycan, Ukrayna ve Libya gibi farklı ülkelerde büyük başarılara imza atan Bayraktar TB2 SİHA'ya Kuveyt talip oldu. Ülkede, ABD, Avrupa ve Çin'den önemli firmaların da yer aldığı rekabete dayalı sürecin kazananı, Türkiye'nin milli SİHA'sı Bayraktar TB2 oldu. Halihazırda 27 ülke tarafından kullanılan silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2 Kuveyt'e de ihraç edilecek. İşte haberin detayları...

Haber 18-01-23 17:41

İlk kez test edildi! Akıncı TİHA'dan ateşlendi, hedefi yerle bir etti

Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli insansız hava aracı Bayraktar Akıncı TİHA, TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği Gökçe Güdüm Kiti ile buluştu. Akıncı TİHA'ya monte edilen ve test atışı yapılan Gökçe Güdüm Kiti, hedefi başarıyla vurdu. Öte yandan Gökçe Güdüm Kiti, bir insansız hava aracında ilk kez test edildi.

Haber 22-12-22 22:02

Bayraktar Kızılelma ABD basınında! Hesaba katılması gereken bir güç

Projesine 2021 yılında başlanan ve ilk uçuşunu 14 Aralık'ta gerçekleştiren, Türkiye'nin yerli ve milli ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, ABD basınında geniş yankı buldu. ABD'nin yüksek tirajlı dergilerinden Newsweek ve Forbes, Bayraktar Kızılelma'dan övgüyle bahsederek, insansız savaş uçağının özelliklerini yazdı. İşte haberin detayları...

Haber 15-12-22 22:55

Tekirdağ'dan havalandı, Konya'daki hedefi vurdu! Bayraktar AKINCI, TOLUN ile bir ilki gerçekleştirdi

Milli TİHA Bayraktar AKINCI, milli olarak geliştirilen ve ilk kez bir İHA’dan atılan TOLUN Minyatür Bomba ile gerçekleştirdiği test atışında hedefini tam isabetle vurdu. Bayraktar AKINCI, gövde altında taşıdığı 4 adet Minyatür Bomba ile Tekirdağ'dan havalandı ve Konya, Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'ndeki hedefi tam isabetle vurdu.

Haber 02-12-22 18:53

Bayraktar TB2 SİHA'ya komşu talip oldu! Savunma Bakanı Stoyanov iddiaları doğruladı

Birçok coğrafyada başarısını ispat eden yerli ve milli Bayraktar TB2 SİHA'lara yeni bir talip çıktı. Halihazırda Ukrayna, Katar, Azerbaycan, Polonya ve bazı Afrika ülkelerine ihraç edilen Bayraktar TB2'lerle Bulgaristan'ın ilgilendiği bildirildi. Söz konusu iddiaları Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov da doğruladı. İşte haberin detayları...

Haber 25-11-22 21:10

AB ve NATO'da bir ilk! Polonya, Bayraktar SİHA'ları bekliyor! Savunma Bakanı'ndan paylaşım geldi

Yerli ve milli İHA ve SİHA'larıyla tüm dünyada adını duyuran BAYKAR, geçtiğimiz yıl Polonya ile Bayraktar TB2 SİHA'lar için anlaşma imzalamıştı. 24 adet sipariş veren Polonya, Türk SİHA'ları için beklemeye geçerken AB ve NATO’daki ülkeler arasında ilk SİHA kullanıcısı olacak. Öte yandan Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ve Bakanlığın sosyal medya hesabından da dikkat çeken paylaşımlar geldi.

Haber 27-10-22 14:30

Andriy Yermak'tan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne ziyaret

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Yermak, ziyarette Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından verilen Devlet Liyakat Nişanı'nı takdim etti

Yurthaber 02-10-22 17:42

Sosyal medyadan art arda paylaştılar! Kızılelma'nın ilk motor entegrasyon testi başarıyla tamamlandı

Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar'ın sosyal medya hesaplarından, Kızılelma ile ilgili paylaşımlar geldi. Selçuk Bayraktar'ın paylaşımında "Bayraktar Kızılelma bugün ilk motor entegrasyon testini başarıyla tamamladı" ifadeleri kullanılırken, Baykar'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Milli ve özgün olarak geliştirdiğimiz insansız savaş uçağımız Bayraktar Kızılelma'nın ilk Motor Entegrasyon Testi'ni başarıyla tamamladık. Hayırlı ve uğurlu olsun" denildi.

Haber 17-09-22 20:26

Dünyanın en büyük ordularından biri gözünü Bayraktar TB2'ye dikti! İtalya'dan dikkat çeken paylaşım

Ürettiği İHA ve SİHA'larla dünyanın birçok ülkesinin gözüne giren Baykar'a talepler gelmeye devam ediyor. Son olarak dünyanın en büyük 10 ordusundan birine sahip olan İtalya, Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'sı Bayraktar TB2'yi hedefleri arasına aldı.

Haber 17-09-22 13:11

İHA'ları ve insansız savaş uçağı Kızılelma'yı anlattı! Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken sözler Kim milli teknolojilerin büyümesi için omuz verirse...

Büyük ilgi gören TEKNOFEST KARADENİZ’in ödül töreninde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu. Gençlere seslenen Bayraktar, gençlerin yolunu kesmeye çalışanlarla mücadele edeceklerini, milli teknolojilerin büyümesi için omuz verenlerle de yan yana yürüyeceklerini belirtti. Öte yandan Bayraktar, İHA’lar ve Kızılelma’ya ilişkin de önemli ifadeler kullandı. Bayraktar, TEKNOFEST 2023'ün nerede yapılacağını da duyurdu.

Haber 04-09-22 16:45

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KARADENİZ ödül töreninde konuştu:

"Milli teknoloji hamlesi sadece gençlerimizin çabalarıyla değil, milletimiz tarafından adeta bir seferberlik ruhuyla sahip çıkıldığı takdirde hedefe ulaşacak ve menzile varacaktır"

Yurthaber 04-09-22 15:34

Bayraktar İHA'ya bir müşteri daha! Satın almak için harekete geçtiler

Türkiye'nin yerli ve milli ürettiği insansız hava araçlarına (İHA) bir müşteri daha çıktı. Başta Türkiye olmak üzere, Ukrayna, Azerbaycan ve Libya gibi ülkelerde kullanılan Türk yapımı insansız araçları Romanya'nın radarına girdi. Romanya basınında çıkan habere göre, Romanya'nın, Türkiye'den 18 Bayraktar insansız hava aracı satın almayı planlandığı iddia edildi.

Haber 01-09-22 20:21

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KARADENİZ'de soruları yanıtladı:

"Bir gün öncesinde, 'Birileri bu projeleri akamete uğratmak için taşları diziyorlar' demişken hemen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya gelmesi ama bir taraftan da o taşların döşendiğini görmek, bu projeleri akamete uğratacak, yola mayın döşemek gibi hususları görmek bizler için üzücü, milletimiz adına üzücü ama biz bunları çok yaşadık. Bunlarla mücadele etmeyi bildik" - "Türkiye semalarında hür ve özgür olana kadar kanımın son damlasına, ömrümüzün son nefesine kadar buradaki gençlerimizle birlikte milli teknoloji dalgası hamlesini topluma yaymak maksadıyla gayretlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz"

Yurthaber 01-09-22 20:15

Hayatın zorluklarıyla dans ediyor

Milli para dansçı Barış Bayraktar: - "Yaşadığımız hayat gerçekten çok kısa ve bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Zorluklar olacak tabii ki ama tırmalayacağız" - "İnanın kimse size hayatınızda altın tepside bir şey sunmuyor. İstiyorsanız, onu kendiniz almak zorundasınız. O yüzden çalışmak, çaba sarf etmek, devam etmek, yılmamak zorundayız"

Yurthaber 01-09-22 11:07

Milli İHA'lar ihracat rekoruna uçuyor

Baykar'ın Bayraktar TB2 ihraç ettiği ülke sayısı 24'e çıktı, şirketin 2022 gelirlerinde ihracatın payı yüzde 98'e ulaştı - Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar: - "Şu anda yıllık kapasitemiz Bayraktar TB2'de 200 adet. Önümüzdeki yıl Bayraktar TB2'den 500, Bayraktar Akıncı'dan 40 adet üretmeyi planlıyoruz. Her yıl çok büyük yatırım yaparak üretim kapasitelerini artırmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 01-09-22 09:02

Türkiye'nin en güçlü motoru için geri sayım

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "(TEI TF6000 turbofan motoru) Tasarımı bitti ve imalat aşamasında. Böyle büyük bir motorun prototipinin imalatı ilk defa yapıldığı için 1 yılı geçebiliyor ama hedefimiz önümüzdeki yılın ilk aylarında imalatını tamamlayıp ilk çeyrekte de marşa basabilmek" - "Bir sonraki adım Milli Muharip Uçak'ın motoru olacak. Bu motorun güç sınıfını özellikle seçtik. İhtiyaç duyulduğunda Bayraktar Kızılelma'nın ihtiyacını karşılayabilecek güçte. 4 tanesi bir hücumbotu götürebilecek güce sahip"

Yurthaber 31-08-22 11:03

Selçuk Bayraktar TEKNOFEST KARADENİZ'in açılışında konuştu:

"Bundan sadece 5 yıl önce, 'Türkiye'de, merkezinde teknoloji yarışmalarının olduğu bir organizasyona Türk gençleri akın akın yüzbinlerce başvuru yapacak' deseydik, herhalde en hafif tabirle alaya alınırdık. Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki teknoloji yarışmalarına her yaş grubundan 600 bin genç kardeşimiz başvurdu" - "Ancak, bu kadarı da yetmez. Gün daha fazla mücadele etme günüdür. 2023'te, 2024'te, 2053'te ve hatta 2071'de TEKNOFEST'leri yapmaya devam etmeliyiz" - "Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, milli teknolojileri engellemek için darağacı kurmaya çalışanlar, biz yolumuzda dosdoğru mücadele ettikçe ve yolumuzdan dönmedikçe asla kazanmayacaklar"

Yurthaber 30-08-22 15:54

Milli SİHA Bayraktar TB2, 500 bin uçuş saatini tamamladı

Bayraktar TB2 SİHA Sistemi, gökyüzünde yarım milyon saati aşarak en uzun süre görev yapan milli hava aracı oldu

Yurthaber 25-08-22 11:38

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan CNN International'da TB2 SİHA açıklamaları

Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'larını geliştiren Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN International'ın canlı yayınına konuk oldu. Julia Chatterley'in sorularını yanıtlayan Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'yı Rusya'ya satmayacaklarını söyledi. Haluk Bayraktar "Bunu yapmadık, asla yapmayacağız. Çünkü Ukrayna'yı destekliyoruz, egemenliğini, direnişini ve bağımsızlığını destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber 19-07-22 00:29

İlk kez yapıldı! Bayraktar Akıncı'dan LGK-82 ile başarılı atış

Milli TİHA Bayraktar AKINCI, yerli olarak geliştirilen ve ilk kez bir İHA'dan atılan LGK-82 (Lazer Güdüm Kiti) ile gerçekleştirdiği test atışında hedefi tam isabetle vurdu.

Haber 02-07-22 11:00

Bayraktar AKINCI'dan bir irtifa rekoru daha

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45 bin 118 feete taşıyarak üçüncü kez kırdı

Yurthaber 22-06-22 22:27

Bayraktar AKINCI’dan bir rekor daha! Tarihi anlar: 3. kez...

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA’dan bir rekor daha geldi. Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45 bin 118 feet’e (13 bin 716 metre) taşıyarak üçüncü kez kırdı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek Bayraktar AKINCI B’lerin kabul faaliyetleri için Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi’nde bulunan Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri de bu tarihi anlara tanıklık etti.

Haber 22-06-22 22:24

Bayraktar Akıncı TİHA'dan flaş gelişme! Başarıyla tamamladı

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), mühimmat entegrasyon sürecinde önemli bir aşamayı daha başarıyla tamamladı.

Finans 15-06-22 12:15

Selçuk Bayraktar kumanda etti! AKINCI ve MiG-29 Bakü semalarında

TEKNOFEST Azerbaycan’a katılmak için başkent Bakü’ye gelen T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait Rus yapımı savaş uçağı MiG-29 ile uçtu. Bayraktar’ın uçtuğu MiG-29, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA ile kol uçuşu gerçekleştirdi. İşte haberin detayları...

Haber 25-05-22 16:49

Vakfından İrem Bayraktar, gençlere milli teknoloji hamlesini anlattı

T3 Vakfından İrem Bayraktar, gençlere milli teknoloji hamlesini anlattı

Yurthaber 23-03-22 16:39

Bayraktar Kızılelma entegrasyon hattına girdi

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar: - "Bayraktar Kızılelma ile asırlardır hür yaşayan milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yüksek teknoloji geliştirerek semalarda ve uzayda hak ettiği yeri almasını istiyoruz" - "Bugün ihtiyacımız olan fetihlerin kalplerin fethi olduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adaletten söz ediyoruz"

Yurthaber 12-03-22 18:12

Bayraktar AKINCI TİHA milli havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı

Bayraktar AKINCI B, farklı irtifalarda gerçekleştirdiği testlerin ardından 40.170 feet yüksekliğe çıktı

Yurthaber 11-03-22 22:04

İHA'lar için yarasadan esinlenilerek geliştirilen kanat laboratuvar testinden geçti

Rüzgar tüneli laboratuvarında, 50 santimetrelik prototip ile yapılan testte yüzde 25 performans artışı sonucuna ulaşıldı - Kanadı geliştiren Prof. Dr. Genç: - "Hedefimiz, özellikle yerli ve milli insansız hava araçlarının üzerinde bunu kullanmak. Bunun için TAI ve Bayraktar ile görüşmeler yaptık ve yapıyoruz"

Yurthaber 10-02-22 13:11

Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken paylaşım! Her şey böyle başladı...

Yerli İHA ve SİHA'ları geliştiren BAYKAR, Twitter hesabından, ilk milli İHA'nın test uçuşuna ait görüntüleri paylaştı. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Özdemir Bayraktar'ın da yer aldığı görüntüler çok sayıda beğeni ve yorum alırken, Selçuk Bayraktar da videoyu "Ruhun şad olsun sevgili Babamız..." notuyla paylaştı.

Haber 12-01-22 15:43

Erdoğan'dan Özdemir Bayraktar için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Teknoloji Hamlesi'ne gayretleriyle yön veren Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize yaptığı eşsiz hizmetler asla unutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 18-10-21 20:18

Dünya ikincisi Sefa Köksal, Kick Boks Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

19 yaşındaki Kırşehirli milli sporcu Sefa Köksal: - "Ülkeme şampiyonluk gururu yaşatmak ve Kırşehir'i en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" - "Ringe özellikle Neşet Ertaş türküsüyle çıkıyorum. Bu bana büyük coşku veriyor"

Yurthaber 18-10-21 11:19

Düzce'de üretilen elektrikli motosiklet ve bisikletler dünya yollarında

KOSGEB desteğiyle iş hayatına atılan ve açtıkları 3 fabrikada üretilen elektrikli ulaşım araçları 43 ülkede kullanılan Mustafa İnci ve Fatih Bayraktar, 400 kişiye istihdam sağlıyor - Şirketin Genel Müdürü Mustafa İnci: - "Önemli olan yerli ve milli üretim yapmayı istemek. Dışarıda fırsat kovalamak yerine 'Burası bizim ülkemiz, bizim vatanımız.' diyerek bir şeyler yapmak gerekiyor. Genç beyinler bir şeyler yapmazsa kim yapacak? Burada tabii ki KOSGEB destekleri, girişimci destekleri olsun, bir sürü yöntem var. İlk başlangıç eskisi gibi zor değil"

Yurthaber 20-09-21 11:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akıncı TİHA paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracının (TİHA) özelliklerinin yer aldığı grafik paylaştı. Erdoğan, paylaşımında "Türkiye'nin mühendislik kabiliyetlerinin yeni sembolü, bağımsızlığımızın gökyüzündeki yeni temsilcisi" mesajına yer verdi.

Haber 30-08-21 16:54