Turta Haberleri

Hurmalı turta tarifi: Hurmalı turta nasıl yapılır?

Farklı lezzetler, atıştırmalıklar, glutensiz yiyecekler tüketmeyi ve denemeyi seviyorsanız hurmalı turta tarifimizi çok seveceksiniz. Sadece birkaç malzeme kullanarak yapabileceğiniz hurmalı turta tarifimiz sadece birkaç dakikanızı alacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-03-08 02:52:06

Eviniz elmalı turta gibi kokacak! Tamamen doğal ve uygun fiyatlı yöntemi paylaştı

Evin güzel kokması kişinin ruh halini kesinlikle etkiliyor. Evde geçirilen zamanı daha keyifli kılan güzel koku için pek çok kişi evinde oda kokusu, kokulu mum ya da tütsü kullanıyor. Ancak bunlar hem maliyetli hem de doğal değil. Sosyal medyada bir kadın evinin harika kokmasını sağlayan tamamen doğal ve oldukça uygun fiyatlı yöntemi paylaşarak viral oldu. İşte evinizin elmalı turta gibi kokmasını sağlayacak o yöntemin detayları...

Kadin 2024-02-22 17:20:38

Milföy hamuru kullanarak yapabileceğin 5 tatlı

Tatlı yapmak bazılarına zahmetli gelse de çok lezzetli bazı tarifleri pratik yöntemlerle yapmak da mümkün. Özellikle kruvasan, izmir bombası, elmalı turta ya da pasta, uzun uğraşlar ve ekstra meziyet gerektiren tarifler gibi görünse de aslında hepsi milföy hamuru kullanarak yapılabilir. Böylece çat kapı gelen misafirleriniz için çay yanına tadına doyulmaz tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Yemek 2024-02-07 14:41:41

Tüm tatlıların lezzetini unutturacak: Şeftali dolgulu turta tarifi

Turta en sevilen tatlılar arasında bulunuyor. Mevsim meyveleriyle yapılan turtalar hem lezzet hem de görünüş olarak gönüllere taht kuruyor. Şeftali mevsimi geçmeden şeftalileri değerlendireceğiniz tarif arıyorsanız şeftali dolgulu turta tarifi tam size göre!

Yemek 2022-09-23 15:30:31

Turtayı bir de böyle deneyin: Armut marmelatlı turta tarifi, Turta nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Yaz meyveleri hem tek başına hem de tatlıların içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Oldukça lezzetli tatlıların ortaya çıkmasına yarayan bu meyveler tatlınızın tadını bambaşka bir boyuta getiriyor. Armut da tatlılara en çok yakışan meyveler arasında bulunuyor. Daha önce armut marmelatlı turta denemediyseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 16-08-22 08:50

Turta ne demek? Turta kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Turta kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Turta ne demek?

Egitim 23-05-22 17:57

Kıvanç Tatlıtuğ menemen tartışmasına noktayı koydu! Sosyal medyada liste başı oldu

Uzun zamandır ekrandan uzak olan Kıvanç Tatlıtuğ, sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Şimdilerde baba olmak için gün sayan ünlü oyuncu, geçtiğimiz hafta mutfağa girmiş ve elmalı turta yaptığı anları paylaşmıştı. Tatlıtuğ, bu kez de karavanda menemen yaparken çekilen videosunu takipçilerinin beğenisine sundu. Tatlıtuğ'un paylaşımı Twitter'da trend topic oldu.

Magazin 12-02-22 13:57

Mutfağa giren Kıvanç Tatlıtuğ elleriyle hazırladı! Başak Dizer'den gelen yorum dikkat çekti

Uzun zamandır ekrandan uzak olan Kıvanç Tatlıtuğ, yokluğunu Instagram paylaşımlarıyla gidermeye çalışıyor. Son paylaşımıyla adeta sosyal medyayı sallayan Kıvanç Tatlıtuğ, aldığı eğitim sonrası mutfağa girerek elmalı turta yaptığı anları sosyal medya hesabından paylaştı. Dakikalar içinde binlerce beğeni alan Tatlıtuğ'a, bebek bekleyen eşi Başak Dizer'den gelen yorum dikkatlerden kaçmadı.

Magazin 05-02-22 11:01

Elmalı turta nasıl yapılır? MasterChef elmalı turta tarifi ve malzemeleri neler?

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'nin bu akşamki yeni bölümünde yapılan elmalı turta tarifi merak ediliyor. Elmalı turta için elma, kuru üzüm ve file badem gibi malzemeler gerekiyor. Peki elmalı turta nasıl yapılır? MasterChef elmalı turta tarifi ve malzemeleri neler? İşte ayrıntılar...

Yemek 30-09-21 00:17

Her çikolata severin rüyası, akan suları durduran çikolata kremalı turta tarifi

Çikolata severlerin bayılarak yiyeceği bir tarifle geldik. Kakaolu bisküvi ve bol çikolatanın yer aldığı bu tarif, tatlı krizini anında geçirecek. İşte akışkan pudingi, üzerinde kar beyazı kremasıyla çikolata kremalı turta tarifi.

Yemek 02-02-21 13:39

Elmalı turta tarifi! Nefis lezzet: Tadı damağınızda kalacak

Kurabiyeden sıkılanlar ve çayın yanında farklı tat arayanlar için elmalı turta, kolay tarifi ve pratik malzeme seçimi ile dikkat çekiyor. Özellikle kış aylarında aranan tatlar arasında bulunan elmalı turta tarifi vücudun ihtiyacı olan vitaminleri depolamaya da yardımcı oluyor. Tarçınla harmanlanmış elmaya eşlik eden ceviz, C vitamini ve B vitaminlerini taşımasının yanı sıra vücuttaki sodyum, demir, kalsiyum eksikliklerinin tamamlanmasına da yardımcı oluyor.

Yemek 22-12-20 15:06

Üstü kıtır içi yumuşacık: Süt turtası tarifi

Çıtır dokusu, sütlü aroması ile oldukça hafif olan süt turtasına bayılacaksınız! Çay saatine çok yakışacak pratik turta 10 dakikada hazırlanıyor, 20 dakikada pişiyor. Deneyen herkese şimdiden afiyetler...

Yemek 10-12-20 11:25

Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu, Ardahanlı çocuklarla buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığının “Yürüyen Sahne” projesi kapsamında il il gezerek çocukları tiyatroyla buluşturan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Çocuk Tiyatrosu ekibi, Vali Hüseyin Öner’in daveti üzerine Ardahanlı çocuklarla buluştu.Valilik bahçesinde sahnelenen İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından canlandırılan “Turta Girmemiş Orman” adlı çocuk tiyatrosu büyük ilgi gördü.

Yurthaber 18-08-20 11:10

Van’da ‘Turta Girmemiş Orman’ oyunu sahnelenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Turta Girmemiş Orman’ isimli çocuk oyunu Van’da sahnelenecek.Dila Er ve Gözde Kısa’nın yazdığı Elif Erdal’ın yönettiği “Turta Girmemiş Orman” adlı çocuk oyunu Van’da sahnelenecek.

Yurthaber 01-08-20 12:23

Armut piş turtaya düş: Armutlu turta tarifi

Zaman insanı olduğu gibi armudu da olgunlaştırır. Olgun bir armutla neler mi yapılır? Elbette birçok tarif mümkün. Ancak bizim tarifimiz, çok pratik ve çayın yanına servis edebileceğiniz lezzetli mi lezzetli bir turta. Yapılması gereken tabii ki ilk olarak mutfağın yolunu tutmak.

Yemek 01-07-20 12:26

Elmalı turta tarifi: Mükemmeli uzaklarda aramayın...

Bu elmalı turta tarifi ile anavatanı İngiltere olan elmalı turtayı, İngiliz şeflerden çok iyi yapacaksınız.

Yemek 09-06-20 15:34

Başkan Kılınç’ın, miniklerle tiyatro keyfi

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, belediye tarafından minik öğrencilerle buluşturulan ‘Turta girmemiş orman’ adlı tiyatro oyunu miniklerle birlikte seyretti.Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından çocuklar için sahnelenen çocuk oyunu ‘Turta girmemiş ormanı’ Adıyamanlı miniklerle buluşturdu.2 günde dört seans olarak sahnelenen ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören oyunu çocuklarla birlikte seyreden Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, miniklerin bu tarz oyunlara gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda sahnelenen, ‘Turta Girmemiş Orman’ adlı oyun sonunda sahneye çıkarak oyunculara çiçek takdim eden ve performanslarından dolayı kutlayan Başkan Kılınç, salon çıkışında da öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yurthaber 20-02-20 16:22

3 malzemeli yaban mersinli turta

Pratik ve lezzetli tariflere bir yenisi daha ekleniyor. Hem az malzeme hem de bolca lezzet arayanlar için 3 malzemeli turta geliyor, buyursunlar.

Yemek 08-07-19 10:47

Ferahlatan Yaz Tatlısı: Nektarinli Kolay Turta

Yapılışı çok pratik, tadı enfes... Nektarinli Kolay Turta tarifimiz, sıcak yaz günlerinde vazgeçilmez tatlınız olacak.

Yemek 19-06-18 10:39

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Tekirdağ'da

Muharrem İnce: - "Ben 4 Mayıs'ta sayın genel başkan aday olarak sahneye çıkardığında Allah için içimdekini aynen söyleyeyim, ben ikinci tura oynuyordum. Şimdi vazgeçtim, 'ilk turta seçileceğim' diyorum. Şimdi birinci tur 50 artı 1 ve zayıf olduğum yerler var. Orayı Tekirdağ'dan dengelememiz lazım, oy oranını söyleyeyim mi? Yüzde 75. Olur mu? Belediye başkanımız çık yukarı diyor. 80, yok fazla atmayalım, 80'e razıyım"

Haber 18-05-18 19:13

Kat kat tat: Muzlu kafes turta tarifi

Milföy hamuruyla pratik bir şekilde hazırlanabilecek nefis bir tatlı tarifi: Muzlu kafes turta tarifi.

Yemek 18-01-18 11:53

’baharatlı Balkabaklı Turta’ Bronz Madalya Kazandırdı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Bölümü öğrencisi Büşra Nur Barıştürk, katıldığı 15. Uluslararası İstanbul Mutfak...

Yurthaber 24-02-17 11:14

Çikolatalı Kolay Turta

Çikolatalı, Hindistan cevizli bu nefis turta tarifi çok kolay! Un kullanmadan birkaç malzemeyle yapacağınız bu tatlı tarifi, üstelik gluten içermiyor. Yapın, buzdolabında bekletin ve afiyetle yiyin!

Yemek 07-12-16 11:06

Pazılı Cupcake

İster büyük bir turta olarak ister mini cupcake'ler şeklinde hazırlayabileceğiniz, aceleniz olduğunda hızlı bir kahvaltı ya da gün içinde sağlıklı bir atıştırmalık.

Yemek 08-11-16 03:27

Karamelli Elma Barları

Kat kat aroması, tereyağlı hamuru, tuzlu-tatlı karamelli elma dilimleri ve cevizli üst tabakası ile elmalı turta, çıtır elma tatlısı ve karamelli elma tatlılarının en güzel kısımlarını bir araya getiren nefis bir lezzet.

Yemek 24-10-16 02:35

Geleneksel Elmalı Turta

Bu elmalı turtadan bir dilime karşı koyabilecek birini tanımıyoruz.

Yemek 23-10-16 03:23

Domatesli Turta

Dışı çıtır içi taptaze yaz aylarında da rahatlıkla yiyebileceğiniz bir turta tarifi.

Yemek 21-07-16 23:56

Yaban Mersinli Turta

Yaban mersinli hafif ve lezzetli bu turta tarifi sıcak günlerde tatlı ihtiyacınızı karşılayacak. Servis yaparken yanında bir top dondurma iyi gider!

Yemek 20-07-16 11:22

Yoğurtlu Turta

Hem yoğurdunuzun içine frambuaz koyup meyveli yoğurt yapıyorsunuz, hem de enfes bir turta. Her şey sizin elinizde.

Yemek 29-06-16 14:51

Elmalı tarçınlı turta tarifi: Denemeyen bin pişman

Elma, tarçın ve cevizin mükemmel uyumu bu tatlıyla zirveye ulaşıyor. Elmalı tarçınlı turta tarifi ile mutfakta çığır açacaksınız.

Yemek 06-06-16 18:12

Çilekli Turta

Küçük harika turtaların çilekler ve kremayla bileşimi bu tarifte. Yapımı zor gibi görünse de eğlenerek, biraz zaman ayırarak nefis, lezzetli turtaları yapabilirsiniz.

Yemek 12-05-16 23:15

Badem Tutkulu Fındıklı Turta

Kepek un, esmer şeker ve tuzsuz tereyağının dayanılmaz hafifliği... Binlerce çeşidiyle yapılsa da ve her birinde ayrı ayrı lezzet barındırsa da, bademle bütünleşen fındıklı turtaya ayrı bir pencereden bakın derim...

Yemek 28-04-16 11:26

Milföylü elmalı turta tarifi: 'Bu kadar kolay olamaz' diyeceksiniz

Mutfakların klasik tariflerinden olan elmalı turtayı 15 dakikada yapabileceğinizi söylesek! Arkadaşlarınız milföylü elmalı turta tarifi için sıraya girecek. Küçük büyük herkesin afiyetle ve severek tüketeceği pratik ve leziz elmalı turtalar yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. İşte enfes elmalı turta tarifi...

Yemek 18-04-16 11:05

Armutlu Turta

Harika bir turta hamuru ve meyveyle birleşiminden doğan enfes bir tat.

Yemek 13-04-16 12:13

Çilekli Kolay Turta

Çilek mevsimi açıldı! Açlık krizini çileklerle dolu bir tatlıyla geçiştirmeye ne dersiniz.

Yemek 11-03-16 12:42

Tadı Damağınızda Kalacak 15 Enfes Turta Tarifi

Tatlısından tuzlusuna ayırt etmeden sizler için 15 leziz turta tarifi hazırladık. Pişerken içinize çekeceğiniz koku bile sizi doyuracak. Tadına baktığınızda ise bir dilimle kalmayacağınızın garantisini de buraya bıraktık!

Yemek 08-03-16 17:21

Bademli Fındıklı Turta

Sağlık deposu badem ve fındıktan yararlandık ortaya enerji patlaması çıkardık!

Yemek 08-03-16 12:02

Limonlu Turta

Rengi avakododan, tadı limondan olan bu tatlı denemeye değer... ​

Yemek 25-02-16 02:44

Karamelli Elmalı Turta

Karamelli Elmalı Turta

Yemek 23-02-16 01:16

Çikolata Kremalı Turta

Dünyadaki en lezzetli tatlılardan biri çikolata kremalı turta.

Yemek 10-02-16 16:42

Tam ölçülü aradığınız tepside elmalı turta tarifi

Pratik ve lezzetli tepside elmalı turta tarifi ile dışarıdan sipariş verdiğiniz tatlıyı artık kendi ellerinizle yapabileceksiniz.

Yemek 10-02-16 16:13

Çikolatalı Minik Turta

Bu küçük çikolatalı turtalar, akşam yemeği sonrası veya ikindi çay saati ikramı için oldukça idealdir.

Yemek 09-02-16 14:06

Vişneli Turta

Kahvaltıda, tatlı olarak veya günün herhangi bir saatinde ikram edebileceğiniz şirin kalp şekilli vişneli turta.

Yemek 25-01-16 16:51

Elmalı smoothie tarifi: Elmalı turta tadında lezzete giden yol!

Sabah kendinizi şımartmanın lezzetli bir yolunu arıyorsanız buyrun elmalı smoothie tarifine.

Yemek 19-01-16 00:48
Yemek 13-01-16 03:18

Fırına Hiç Gerek Yok: Ananaslı Turta

Aceleniz olduğunda, hızlı ve kolay bir şeyler yapmanız gerektiğinde bu tarif kurtarıcınız olabilir.

Yemek 15-11-15 22:04

Ispanaklı Turta

Soğan, kaşar peyniri ve baharatlarla zenginleştirilmiş otantik bir ıspanaklı turta tarifi.

Yemek 11-11-15 03:38

Elmalı turta tarifi

5 çaylarınıza lezzet katacak bir tarif.

Kadin 21-04-15 07:24

Obama, turtaya ''hayır'' diyemiyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın zaafının turta olduğu açıklandı.

Haber 24-04-10 10:27