Armut Haberleri

Armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Armut günde kaç tane yenir?

Armut, hem tadı hem de kendine özgü aroması ile öne çıkan ve çok sayıda kişi tarafından tüketilen bir meyve çeşididir. Gülgiller ailesine mensup olan armudun bilimsel ismi Pyrus olarak bilinmektedir. Dünyanın birçok noktasında yetişebilen armut, vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Besin değeri oldukça yüksek olan armudun insan sağlığı üzerinde de sayısız faydası mevcuttur. Peki, armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve günde kaç tane yenir?

Haber 05-03-2024 17:36

Şişkinlik ve kabızlığa son: Bağırsak dostu 5 besin!

Sağlıklı bir sindirim sistemi, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Doğru beslenme bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim problemleri, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Ancak, bağırsak dostu besinlerle doğru bir diyet, bu rahatsızlıkları hafifletebilir. İşte bağırsak sağlığı için önemli 5 besin...

Kadin 19-11-2023 12:10

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü! 26 Nisan yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne pişirsem?' derdine son! Bugünün menüsünde yer alan leziz tarifler akşam yemeğinden mutlu kalkmanızı sağlayacak. 26 Nisan yemek menüsünde oldukça doyurucu tarifler bulunuyor. İşte tadına doyum olmayacak 26 Nisan yemek menüsü...

Yemek 26-04-2023 10:29

Armut tatlısı nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz armut tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Armut tatlısı Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında yapıldı. Pratik olmasıyla dikkat çeken bu tarifin tadı merak edildi. Bu tatlı hazırlandığında kaymak ile beraber servis ediliyor. Peki armut tatlısı nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz armut tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Yemek 09-03-2023 11:24

Doğal ateş düşürücü, bünyeyi taş gibi yapar! Faydalarını öğrendikçe bağımlısı olacaksınız

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde üst solunum yolu hastalıkları, grip, nezle, soğuk algınlığı ve pnömoni gibi hastalıklarda büyük bir artış yaşanıyor. Öksürüğün yanı sıra bu hastalıkların diğer belirtisi ise ateş oluyor. Ateş yükselmesi şakaya gelmez. Bu nedenle hızlı bir şekilde müdahale edilmeli. Evde bitkin ve ateşler içinde yatıyorsanız hemen uygulayabileceğiniz doğal bir yöntem var. Çok az kişinin bildiği bu yöntem yüksek ateşi düşürür, bağışıklığı güçlendirir.

Haber 25-11-2022 07:05

Konya'da meyvelerin arasına gizlenmiş 200 tabanca mermisi ele geçirildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde polis ekipleri, başka bir ilden kargoyla gönderilen armut ve kestanelerin arasına gizlenmiş 200 tabanca mermisi ele geçirdi.

Yurthaber 15-11-2022 08:23

Kargo kutusunda bulundu! Armut ve kestanelerin arasından 200 mermi çıktı

Konya'da meyvelerin arasına gizlenmiş 200 tabanca mermisi ele geçirildi. Kargoyla gönderilen paketin içinde bulunan mermilerin, bir silah fabrikasında işçi olarak çalıştığı öğrenilen şüpheliye ait olduğu ve şüpheli hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

Haber 14-11-2022 18:44

Sivas'ta bir ağaçtan üç farklı lezzeti barındıran meyve elde ediliyor

Ayva ve elma aşısı yapılan armut ağacında yetişen meyve, aromasıyla tadanları hayrete düşürüyor.

Yurthaber 10-11-2022 12:00

15 dakikada şaşırtıcı etkisi ortaya çıkıyor! Aslı faydası kabuğunda: Doğal müshil ilacı

Armut, lezzetinin yanı sıra sağlığa olan faydalarıyla da öne çıkan meyvelerden biri. Şu sıralar tam mevsimi olan armudu kabuğunu soyarak tüketiyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Armut yerken faydalarından maksimum şekilde faydalanmak için kabuğu ile birlikte tüketmelisiniz. Armudu kabuğu ile birlikte tükettiğinizde sadece 15 dakika sonra şaşırtıcı farkı hissedeceksiniz.

Haber 02-11-2022 16:30

Sezonunu kaçırmadan yapın: Nefis armut reçeli tarifi! Armut reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan reçel mevsim meyveleri ile yapıldığında ayrı bir lezzetli oluyor. Yazın ve sonbaharın eşsiz lezzetli meyvelerini diğer mevsimlere de taşımak için bu meyvelerden reçel yapabilirsiniz. Armut reçeli de armudun en sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Armut reçeli nasıl yapılır? Merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla armut reçeli tarifi...

Yemek 23-09-2022 11:24

Metabolizmayı hızlandırır, kan şekerini düşürür, tokluk süresini uzatır... Hemen uygulayın!

Kilo verme sürecinde çok büyük etkisi olan metabolizma hızı kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Metabolizma hızını ise etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapmak, yeterli ve dengeli beslenmek, yeterli ve kalite uyku alımı, yeterli su tüketimi metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bunlara ek olarak bazı besinlerin de metabolizmayı ekstra olarak hızlandırdığı bilinmektedir.

Haber 20-09-2022 20:41

Bu yiyecekleri aç karnına sofranızdan uzak tutun! Yaşanılan tüm problemlerin nedeni

Kahvaltı hayatımızda çok büyük öneme sahip. Güne daha sağlıklı ve zinde başlamamıza yarayan kahvaltıda yediklerimiz tüm günümüzü etkileyebiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediklerimiz mide ve bağırsak problemleri yaşamamıza neden olabiliyor. İşte aç karnına asla yenmemesi gereken yiyecekler...

Haber 20-09-2022 09:10

Armudu fazla kaçıran sincap baygınlık geçirdi! Akıllara 'Balkız' geldi

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin gündemine oturan fazla bal yiyen ayının sarhoş halleri herkesi güldürmüştü. Sosyal medyada yer alan görüntülerde yine bir sarhoşluk vakası gerçekleşti. Sevimli sincap fazla armut yemekten bayıldı.

Haber 31-08-2022 15:56

Turtayı bir de böyle deneyin: Armut marmelatlı turta tarifi, Turta nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Yaz meyveleri hem tek başına hem de tatlıların içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Oldukça lezzetli tatlıların ortaya çıkmasına yarayan bu meyveler tatlınızın tadını bambaşka bir boyuta getiriyor. Armut da tatlılara en çok yakışan meyveler arasında bulunuyor. Daha önce armut marmelatlı turta denemediyseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 16-08-2022 08:50

Bursa Ovası'nda hasadı süren Santa Maria armudu dalında satılıyor

Çoğunlukla Gürsu ve Kestel ilçelerinde yetiştirilen armut çeşidinde 120 bin ton rekolte bekleniyor - Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez: - "Meyvenin yüzde 90'ı daldan satılıyor. Santa Maria geçen yıla göre aynı verimde. Hatta Türkiye olarak da aynı diyebiliriz"

Yurthaber 12-08-2022 11:06

Kahvaltıda yasaklanması gereken yiyecekler! Kanser olabilir veya kör kalabilirsiniz

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu bilinen bir gerçek. Her ne kadar karşıt görüşler de olsa, kaçırılan bir gerçek var. Kahvaltı kadar kahvaltı da ne yediğiniz de çok önemli. Gün boyu sindirim sisteminizi rahatsız edecek yiyeceklerle güne başlıyorsanız o kahvaltının size yarardan çok zararı olur. Bu yüzden kahvaltı için tercihlerinizi yaparken çok dikkatli olmalısınız. Alışılagelmiş kahvaltılardan uzaklaşmanın zamanı geldi. İşte asla kahvaltı sofrasında bulunmaması gereken besinler...

Haber 09-07-2022 07:16

Yemek borusu kanseri yapıyor! İşte aç karna tüketmemeniz gereken 7 yiyecek...

Psikolojik ve fizyolojik açıdan kahvaltının önemi yadsınamaz. İyi bir kahvaltı hem güne sağlıklı hem de enerjik başlamanıza neden olur. Ancak kahvaltıdan önce yenilmeyecek yiyecekler bulunuyor. Bu yiyecekleri aç karna ağzınıza bile sürmeyin!

Haber 05-07-2022 23:01

Diyabetiniz varsa bu şekilde beslenerek sağlığınızı kontrol altına alın!

Diyabet, her yaşta ve cinsiyette görülebilen toplumun sağlığını önemli ölçüde tehlikeye atan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabetin başka hastalıklara yol açmaması ve çeşitli problemler yaratmaması adına diyabet hastalarının tedavisine ve beslenme düzenine dikkat etmeleri gerekiyor. Diyabet hastaları için en uygun beslenme şeklini aşağıdaki haberden öğrenebilirsiniz.

Haber 06-06-2022 09:39

Rüyada armut yemek ne anlama gelir? Rüyada yarım armut yemek ne demek?

Gerçek hayatta sevilen meyvelerden biri olan armut, zaman zaman görülen rüya imgelerinden biridir. Rüyada armut görmek rüya yorumcuları tarafından olumlu tasvir edilir. Mezarlıkta armut yemek kolay bir biçimde atlatılacak sıkıntılara işaret eder. Rüyada armut toplayarak yemek ise kişinin yoğun bir çalışma temposu içinde bulunduğunu anlatır. Yarım armut görmek ise zorlu bir döneme girileceğinin işareti olarak kabul edilir.

Trend 04-03-2022 17:00

Türkiye'nin meyve ambarı! Futbol topu gibi armutlar şaşırtıyor: 1,5 kilo

Bursa'nın verimli ovası üzerinde kurulan 130 haneli köy, Türkiye'nin armut ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor. Köyde yetişen 1,5 kiloluk armutlar futbol topunu andırıyor.

Haber 06-11-2021 10:56

Bursa'da deveci armudu hasadı başladı

Bursa'da deveci armudu hasadı başladı

Yurthaber 22-10-2021 20:26

Tadı domatese benziyor! Deneme amaçlı bahçesine ekti, ortaya çıkan şekil şaşkına çevirdi

Sivas’ta yaşayan Abdurrahman Güngör, bir yıl önce emekli oldu. Kendisini bahçe işlerine adayan Güngör, Karşıyaka Mahallesindeki bahçesine deneme amaçlı sarı domates ekti. Patlıcangiller familyasından olan sarı domates şekli ve rengiyle görenlerin dikkatini çekiyor. Adeta bir armudu andıran sarı domatesi ilk kez görenler ne olduğuna anlam veremiyor. Kırmızı domatesin tadıyla neredeyse aynı olan bu domatesin, birçok faydası bulunuyor.

Haber 23-09-2021 11:00

Bursa'da Santa Maria cinsi armuttaki verim ve fiyat üreticiyi memnun etti

Türkiye'nin armut üretiminin yarısının yapıldığı Gürsu ilçesinde "Santa Maria" cinsinin temmuz sonunda başlayan ve devam eden hasadının sonunda 120 bin ton rekolte bekleniyor - Gürsu İlçe Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ali Özcan: - "Geçen seneyle eş değer bir verim var. Hastalık olarak herhangi bir sıkıntı yok, pas gibi, dolu gibi herhangi bir problem yok. Gayet iyi" - "Kilogramı dalından satışlar 3 ila 3,5 lira, toplayıp teslimde ise 5 ila 5,5 lira. Fiyatlarda geçen yıla göre 1 lira artış var"

Yurthaber 21-08-2021 11:08

Armudu yemek üzereyken fark etti! Udumbara çiçeği şaşkınlığı

Armudun üzerinde rastlanan Udumbara çiçeği görenleri şaşırttı. Nadir olarak rastlanan Udumbara çiçeğine, Denizli'deki bir manavda satılan armudun üzerinde rastlandı. Yemeye hazırlandığı meyvenin üzerindeki çiçeği son anda fark eden kişi, çiçeğin Avatar olarak da isimlendirilen Udumbara olduğunu anlayınca armudu saklamaya karar verdi.

Haber 27-07-2021 12:25

Antalya'da çiçek açan kiraz ve armut ağaçları görsel şölen sunuyor

Antalya'da çiçek açan kiraz ve armut ağaçları görsel şölen sunuyor

Yurthaber 27-04-2021 14:57

Harika bir kahvaltı için doğru adres: Armut marmelatı tarifi

Güzel bir uykudan sonra mutlu bir güne uyanmak ve harika bir kahvaltı yapmak. Sanırım buna hayır diyecek kimse yoktur. Güzel bir kahvaltı için birçok seçenek mevcut. Seçeneklere alternatif olarak armut marmelatını ekleyin. Kahvaltıda armut marmelatını denemediyseniz güzel bir kahvaltı yaptım demeyin. Karanfil aromasıyla sizleri rahatlatırken tadı damağınızdan gün boyu silinmeyecek. Kızarmış ekmekle beraber muhteşem bir kahvaltı için hazırlanın.

Yemek 01-07-2020 12:28

Armutun Faydaları Nelerdir?

Armut oldukça lezzetli, ülkemizde ve dünyada sıklıkla tüketilen bir meyvedir. Hem sade olarak meyve olarak tüketilen armut, aynı zamanda kimi tatlılara ve hatta yemeklere de çokça yakışabilmektedir. Ülkemizde yetiştiriciliği yoğun olarak yapılan armut ülkedeki çoğu insanın severek ve sıklıkla tükettiği insan sağlığı için de oldukça faydalı bir meyvedir.

Yemek 03-04-2016 17:21

Doğal gıdalar şifa veriyor

Armutun nezleye, balığın koroner kalp rahatsızlığına, üzümün kansızlığa, kekiğin bronşit ve astıma iyi geldiği belirtiliyor.

Haber 02-02-2005 11:54