Bastı Haberleri

Ramazan'ın 29. günü iftar menüsü: 'Bugün iftara ne yapsam?' diyenlere birbirinden nefis tarifler!

'İftarda ne yapsam, Bugün ne pişirsem?' sorularına yanıt aranmaya devam ediyor. Ramazan günlerinde oldukça kurtarıcı olan hazır iftar menüleri birçok kişinin tercihi oluyor. Ramazanın 29. gününde iftara yapacak menüye karar vermekte zorlanıyorsanız bu birbirinden nefis tariflerden oluşan ramazan menüsünden faydalanabilirsiniz. 8 Nisan 2024 Pazartesi iftar menüsünde nohutlu mantı çorbası, biber dolması ve mozaik pasta tarifleri yer alıyor. Bu menüye dilediğiniz salata ve yoğurt ekleyebilirsiniz.

Yemek 08-04-2024 09:01

Ramazanın 19. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere enfes tarifler!

'İftarda ne yapsam, Bugün ne pişirsem?' sorularına hız kesmeden yanıt aranıyor. Hazır iftar menüleri Ramazan günlerinde oldukça kurtarıcı oluyor. Ramazanın 19. gününde iftara yapacak menüye karar vermekte zorlanıyorsanız bu birbirinden lezzetli tariflerden oluşan Ramazan menüsünden faydalanabilirsiniz. 29 Mart Cuma iftar menüsünde mercimek çorbası, tavuklu bezelye, pirinç pilavı, kaşık salatası ve şekerpare tatlısı tarifleri yer alıyor.

Yemek 29-03-2024 10:12

Ramazan'ın 13. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diye düşünenlere leziz tarifler!

'Bugün iftara ne pişirsem?' sorusuna iftara hazırlık yapan birçok kişi yanıt arıyor. Ramazan ayının 13. gününde göz doyuran ve lezzetli tariflerden oluşan bu iftar menüsünden faydalanabilirsiniz. 23 Mart 2024 Cumartesi gününe özel hazırlanan Ramazan iftar menüsünü özellikle misafir sofralarına da tercih edebilirsiniz. Büyük küçük herkesin damak zevkine uyan Ramazan menüsüne haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 23-03-2024 09:30

Bardak tatlısı tarifi: Bardak tatlısı nasıl yapılır?

Bardağı ya da fincanı olan herkesin birkaç dakika içinde kolaylıkla yapabileceği bardak tatlısı tarifini çok seveceksiniz. Hem hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz hem de her öğünde ya da yemek davetlerinizde servis edebileceğiniz bu tatlının yapımı son derece kolay.

Yemek 14-03-2024 17:55

Diğer Haber Etiketleri

çorba tarifi kalburabastı tarifi kruvasan tarifi deprem ceviz chia tohumu yumurta kuruyemiş tarhana hurma zeytinyağı Akrep burcu Aslan burcu Balık burcu Başak burcu Boğa burcu İkizler burcu Koç burcu Kova burcu Oğlak burcu Terazi burcu Yay burcu Yengeç burcu tatlı Meyve suyu Milföy Ramazan menüsü kandil Sebze konserve meyve düğün pastası su bisküvi espresso Gelinim Mutfakta iftar Sahur kruvasan çorba badem tavuk yayla kebap Podcast Ramazan muffin tarifi şekerpare tarifi tarifi arpa şehriye pilavı bugün ne pişirsem bulgur pilavı espresso kahve makinesi espresso makinesi etli yemek tarifleri gavurdağı salatası günün menüsü havuç tarator içli köfte iftar menüleri iftarda ne yenir ali nazik doğrayıcı düğün çorbası islim kebabı irmik helvası kalburabastı yulaf ezmesi yiyecek yayla çorbası yemek yemek menüsü kesme tahtası mozaik pasta muffin nasıl yapılır midye tatlı midye tatlısı mercimek çorbası malzemeler mantar çorbası lahana sarması lazanya pirinç pilavı pirzola siyah pirinç siyah zeytin sebze çorbası sulu köfte soğuk kahve tarhana çorbası tarif tavuk sote kadayıf kuru incir kuru incirin faydaları kuru meyve deprem çantasına neler konulur konserve kapağı nasıl kapatılır kalburabastı tarifi kolay bir tarifi sebze ve meyve milföy hamurlu tarifler konserve nasıl yapılır kızlı kirde çırpma konserve yapımı ve pratik bilgiler konserve tarifi kolay muffin tarifi glüt etli tatlılar yemek tarifi mole şerbetli tatlı farklı yemek tarifleri tar tar konserve kaç dakika kaynatılır kek ta evde konserve yapımı domates konservesi ne zaman yapılır tuzlu yiyecekler çay yanına yeşil biber konservesi nasıl yapılır tüm sebzeler yeşil biber konservesi tatlı tarfileri taze bezelye aşlama ne yenir meyve ve sebze farklı tarifler bisküvili yiyecekler meyve ve sebzeler düğü tatlısı tarifi konserve yapımı kalburabastı nasıl yapılır milföy hamurundan tarifler gastronom türk kahve doğrama leziz farklı yemekler zuhal topal la yemekteyiz zeytinyağı 5 lt yalancı tavuk göğsü milföy hamuruyla yapılan tarifler konserve şişeleri nasıl kaynatılır konserve kaynatma şekli istan cevizi lahmacu konserveler nasıl yapılır konserve yapımı tarifleri kadayıf tatlı ev yapımı konserve sivri biber konservesi nasıl yapılır kışlık konserve yapımı zeytinyağı faydaları kalbur basti tatlisi kekin harika muffin tarifi gül kurabiye konserve tarifleri konserve kapağı kaynatma çiğ domates konservesi nasıl yapılır bütün sebzeler mantısı en iyi zeytinyağı nerenin

Bastı

Bastı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Bastı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Kalburabastı tarifi: Kalburabastı nasıl yapılır?

Türk mutfağının meşhur şerbetli tatlılarından biri de yüzlerce yıldır yapılan ve tüketilen kalburabastı tatlısıdır. Yapımı son derece pratik olan bu tatlı hem öğünlerde hem de bayramlarda ikram edilen lezzetli bir tatlıdır. Saraylardan evlerinizin mutfağınıza ulaşan bu lezzetin tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 14-03-2024 15:41

Yumurtalı muffin tarifi: Yumurtalı muffin nasıl yapılır?

Hem sağlıklı beslenmekten hem de lezzetinden taviz vermek istemeyenlere harika bir tarifimiz var: Yumurtalı muffin. Aşağıda malzemelerini görebileceğiniz yumurtalı muffin tarifinin yapımı da son derece kolay. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 10-03-2024 18:50

Sahur ve iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünleri

Ramazan sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünlerini keşfetmeye hazır mısınız? Siyah pirinçten kemik iliği suyuna, tarhanadan hurma özüne besleyici ve doyurucu lezzetlerle Ramazan ayında az ve öz yemek isteyenler için özel bir liste hazırladık. Sağlıklı ve keyifli bir Ramazan geçirmek isteyen herkesi içeriğimize göz atmaya davet ediyoruz.

Yemek 09-03-2024 03:59

Gün boyu tok hissetmenizi sağlayıp susatmayacak yiyecekler

Oruç tutarken en büyük zorluklardan biri, ilerleyen saatlerde bastıran susuzluk ve açlık hissi, ancak endişelenmeyin! Sahurda sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doğru besin tercihleriyle bu zorluğun üstesinden gelmek mümkün. Bu nedenle sizin için gün boyu tok tutacak ve susatmayacak yiyecekleri bir araya getirdik. Bu yiyecekleri sahurda tüketerek gün boyunca enerjinizi koruyabilir ve orucunuzu daha rahat bir şekilde tutabilirsiniz. İşte detaylar!

Yemek 09-03-2024 00:48

Ramazan çorbası tarifi: Ramazan çorbası nasıl yapılır?

Bereket, hoşgörü ve sabır ayı olarak da bilinen ve halk içinde 11 ayın sultanı adıyla anılan Ramazan her yıl bir aylığına gelir ve beraberinde eşsiz lezzetler de getirir. Bu lezzetlerden biri de Ramazan’da kurulan, iftar ve sahur sofralarının baş tacı çorbalardan biri olan ramazan çorbasıdır. Ramazan çorbasının yapımı ise oldukça kolaydır.

Yemek 08-03-2024 01:31

Asırlardır Damaklarımızı Tatlandıran 7 Türk Tatlısının Hikayesi

Türk tatlıları lezzetleriyle herkesi kendine aşık etmeyi başarıyor. Baklavadan sütlaca her tatlımız dünyaya yayılmış. Peki bu tatlılar nasıl ortaya çıkmış hiç düşündünüz mü? Bu lezzetli tatlıların hikayesi ne diye merak ediyorsanız sizin için anlattık!

Yemek 15-02-2024 08:41

Milföy hamuru kullanarak yapabileceğin 5 tatlı

Tatlı yapmak bazılarına zahmetli gelse de çok lezzetli bazı tarifleri pratik yöntemlerle yapmak da mümkün. Özellikle kruvasan, izmir bombası, elmalı turta ya da pasta, uzun uğraşlar ve ekstra meziyet gerektiren tarifler gibi görünse de aslında hepsi milföy hamuru kullanarak yapılabilir. Böylece çat kapı gelen misafirleriniz için çay yanına tadına doyulmaz tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Yemek 07-02-2024 14:41

Yemek ve duyguların bilimsel ilişkisi: Fizyolojik olarak inanılmaz varlıklarız

"İnsanlık Halleri" isimli podcast serisinde bu kez "Yemek ve duyguların bilimsel ilişkisi" incelendi. Alican Elkorek tarafından hazırlanıp sunulan serinin bu videosunda, "Yemek ve duyguların bilimsel ilişkisi" konusuna odaklanıldı. Serinin yeni videosunda yemek ve duyguların bağlantıları detaylı şekilde anlatıldı.

Yemek 21-12-2023 13:07

Evde kışlık konserve nasıl yapılır? İşte konserve tarifleri ve ihtiyacınız olacak ürünler

Çeşit çeşit meyve ve sebzelerin pazar tezgâhlarında bolca yer alması sebebiyle artık konserve dönemi de geldi diyebiliriz. Turşulardan salçalara, reçellerden kompostolara kadar birbirinden lezzetli kışlık ürünleri hazırlarken bazı belli başlı malzemelere de ihtiyaç duyacaksınız. Kış boyunca keyifli yiyebileceğiniz konserveleri doğru ve sağlıklı şekilde hazırlayabilmek için size yardımcı olacak ürünlerin hangileri olduğunu merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Yemek 15-08-2023 17:56

Formunuzu bozmadan atıştırmalık ihtiyacınızı karşılamanızı sağlayacak sağlıklı kuru meyveler

Gün içinde kısa süreli açlığınızı bastırmak için atıştırmalık tüketme ihtiyacı duyuyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda kuru meyveler en güzel alternatifler arasında yer alır. Hem zevk alacağınız hem sağlıklı bir besin tüketmek istediğinizde elinizin altında bulunması gereken kuru meyve atıştırmalıklarını bir araya getirdik. Gelin, bunları birlikte inceleyelim!

Yemek 09-08-2023 17:14

Gelinim Mutfakta Sivas usulü kalburabastı tarifi! Bol şerbetli kalburabastı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde cuma günü Sivas usulü kalburabastı tarifi verildi. Sivaslıların en sevdiği tatlılar arasında yer alan kalburabastının bu tarifi oldukça seviliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri Sivas usulü kalburabastı nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte enfes Sivas usulü kalburabastı tarifi...

Yemek 02-06-2023 13:18

Bugün ne pişirsem? 25 Nisan günün menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne pişirsem?' soruları salı gününde de aratılıyor. Akşam yemeğine lezzetli ve doyurucu tarifler arayanlar günün menülerinden ipucu alıyor. 25 Nisan yemek menüsü enfes lezzetler içeriyor. İşte tadına doyum olmayacak 25 Nisan yemek menüsü...

Yemek 25-04-2023 10:12

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere lezzet dolu tarifler! İşte 23 Nisan yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız Ramazan Bayramının son gününde enfes tarifler bulunuyor. 23 Nisan yemek menüsü hem doyurucu hem de lezzetli tarifler ile gönüllere taht kuruyor. İşte enfes 23 Nisan yemek menüsü...

Yemek 23-04-2023 10:11

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 26. günü iftar menüsü

Ramazan ayının son haftasında yapacak yeni tarif bulmakta zorluk yaşayanlar 'Bugün ne pişirsem?' sorusunu aratıyor. Yaklaşan bayram temizlikleri nedeniyle yorucu tariflerden kaçınılıyor. İftara pratik ve lezzetli yemekler arıyorsanız iftar menülerine şans verebilirsiniz. İşte 17 Nisan iftar menüsü...

Yemek 17-04-2023 09:25

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 19. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu Ramazan ayında en sık aratılan konular arasında yer alıyor. İftarda doyurucu ve lezzetli yemek tarifleri aranıyor. Ramazan ayının 19. günü için hazırlanan iftar menüsündeki yemekler herkesin seveceği lezzetler arasında bulunuyor. İşte 10 Nisan iftar menüsü...

Yemek 10-04-2023 10:20

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 15. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu özellikle iftar menüleri için sıklıkla aratılıyor. İftarda doyurucu yemekler tercih etmek isteyenler internet üzerinden iftar tariflerine bakıyor. Ramazan ayının 15. günü için hazırlanan bu iftar menüsü herkesin seveceği lezzetleri içeriyor.

Yemek 06-04-2023 10:20

Bugün iftarda ne pişirsem? 11. gün iftar menüsü

Ramazan ayında 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diyorsanız hazır iftar menülerinden ipucu alabilirsiniz. Pratik ve lezzetli tarifler arayan kişiler için özel olarak hazırlanan bu menüler iftarda ne yenir, iftarda ne yapsam? gibi soruların cevabı oluyor. İşte 2 Nisan Ramazan menüsü...

Yemek 02-04-2023 10:15

Yemekleriniz hem lezzetiyle hem görüntüsüyle iştah açsın! Sunum yaparken kullanabileceğiniz doğrama yöntemleri

Günümüz dünyasında gastronomiye olan merak bir hayli artıyor. Dolayısıyla çoğumuz çeşitli yerlerde gördüğümüz tarifleri evde hazırlamak için can atıyoruz. Her ne kadar birbirinden güzel lezzetler hazırlasak da tabağımızdaki görüntünün o özendiğimiz yemeklere benzemesi için sunumlarımızı da güzelleştirmemiz gerekiyor. Peki, sofralarınıza renk katacak birbirinden farklı doğrama yöntemlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Yemek 06-03-2023 16:56

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere lezzet dolu öneriler! İşte 6 Mart yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne yemek yapsam?' diye düşünmek hem vakit alıcı hem de yorucu. Sizin de her gün aklınıza aynı yemekler geliyorsa ya da farklı tarifleri denemek istiyorsanız 'Bugün ne pişirsem?' serimiz ile her gün birbirinden leziz tarifleri derlediğimiz içeriğimize göz atabilirsiniz. İşte 6 Mart yemek menüsü...

Yemek 06-03-2023 12:14

Kandillerin vazgeçilmezi kalburabastı tarifi! Kıyır kıyır kalburabastı nasıl yapılır?

Kandilde hangi tatlı yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Kandilde şerbetli tatlıların çok daha fazla tercih edildiği görülüyor. Şerbetli tatlı denildiğinde akıllara gelen kalburabastı tarifi pratik yapımı ve leziz tadıyla gönüllere taht kuruyor. Kalburabastı nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 06-03-2023 10:36

Deprem çantasına konulması gereken yiyecekler! Çantanızı önceden ayarlayın

Deprem çantası enkaz altında hayat kurtarabiliyor. Uzmanlar doğru bir şekilde hazırlanan deprem çantasının hayati önemi olduğunu belirtiyor. Deprem çantasına konulan yiyeceklere oldukça dikkat etmek gerekiyor. İşte deprem çantasında bulunması gereken yiyecekler...

Yemek 09-02-2023 11:16

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünmenize gerek yok! İşte size fikir verecek 20 Ocak yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu herkes tarafından araştırılan bir konu. Akşam sofralarına her gün farklı yemek yapmak isteyenler internetten farklı yemek tarifleri araştırıyor. Bugün de birbirinden lezzetli tariflerle yine sizlerleyiz. İşte 20 Ocak yemek menüsü...

Yemek 20-01-2023 17:19

Kahve aşıklarının çok hoşuna gidecek en iyi taşınabilir espresso makinesi tavsiyeleri

Bir kahve dükkânına erişiminiz olmadığı zamanlarda canınızın hiç kahve çektiği oldu mu? Yanıtınız "Evet!" ise artık kahve keyfiniz için illa bir kahveciye gitmenize gerek kalmadığının müjdesini verelim. Evde ya da hareket halindeyken leziz kahveler hazırlamak taşınabilir espresso makineleri ile mümkün! İster uzak bir dağda kamp yapıyor ister sahil kenarında dinleniyor ister uzun bir araba yolculuğunda olun; canınız çektiği her an espresso içmenin tadını çıkarabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar!

Yemek 17-01-2023 15:59

Burçların asla vazgeçemediği yemekler! Burçlar en çok hangi yemeği sever?

Herkesin sevdiği ve sıklıkla tükettiği yiyecekler farklılık gösteriyor. Bazıları daha sağlıklı beslenmeyi severken bazıları ise hamur işlerine hayır diyemiyor. Burçların karakter özelliklerine göre sevdikleri yiyecekler de değişiklik gösteriyor. İşte burçların en sevdiği yiyecekler...

Yemek 16-01-2023 11:56

Elma tatlısı tarifi: Elma tatlısı nasıl yapılır?

Bir kış mucizesi olan elma, vitamin ve mineral kaynağıdır. Sağlıklı oluşunun yanı sıra en leziz tatlıların da baş kahramanı olabilir. Elmanın tatlılığına ufak dokunuşlarla tatlılık katmak için elma tatlısını mutlaka denemelisiniz. Pratik be bir o kadar lezzetli tarçınlı elma tatlısı tarifi yeni favoriniz olabilir.

Yemek 08-12-2022 16:10

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlara enfes yemek tarifleri! İşte 6 Aralık yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye soruyorsanız ama aklınıza hep aynı yemek tarifleri geliyorsa bu haberde yer alan yemek tariflerinden fikir alabilirsiniz. Sizler için en leziz yemekleri bir araya getirip yemek menüsü oluşturduk. İşte 6 Aralık yemek menüsü...

Yemek 06-12-2022 12:15

Zuhal Topal'la Yemekteyiz kalburabastı tarifi! Diğer tatlı tariflerini unutturacak kalburabastı nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Perşembe günü en sevilen şerbetli tatlılardan olan kalburabastı hazırlanıyor. Şekerpareden sonra en pratik şerbetli tatlı olarak görülen kalburabastı yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. İzleyiciler 'Kalburabastı nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte enfes kalburabastı tarifi...

Yemek 01-12-2022 14:58

Yemeklerinize, salatalarınıza lezzet katacak hem sağlıklı hem uzun ömürlü en iyi zeytinyağları

Zeytinyağı, Türk mutfağında hem sağlıklı hem lezzetli oluşu ile yemeklerde sıkça tercih edilir. Özellikle Ege yöresi yemeklerinde kullanılan zeytinyağı, piyasada pek çok marka tarafından üretilir. Yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak en iyi zeytinyağı markası yorumlarını inceleyerek birbirinden lezzetli zeytinyağı ürünlerini derledik. İşte, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak en iyi zeytinyağı markaları...

Yemek 09-09-2022 15:17