Pirinç Pilavı Haberleri

Ramazanın 19. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere enfes tarifler!

'İftarda ne yapsam, Bugün ne pişirsem?' sorularına hız kesmeden yanıt aranıyor. Hazır iftar menüleri Ramazan günlerinde oldukça kurtarıcı oluyor. Ramazanın 19. gününde iftara yapacak menüye karar vermekte zorlanıyorsanız bu birbirinden lezzetli tariflerden oluşan Ramazan menüsünden faydalanabilirsiniz. 29 Mart Cuma iftar menüsünde mercimek çorbası, tavuklu bezelye, pirinç pilavı, kaşık salatası ve şekerpare tatlısı tarifleri yer alıyor.

Yemek 29-03-2024 10:12

Durmadan yemek yeme isteğiniz varsa dikkat! Yedikçe acıktıran 4 besin

Sürekli olarak yemek yeme isteği, bazen kontrol edilmesi zor bir durumdur. Yediğiniz bazı besinlerin daha fazla acıkmanıza ve bu sebeple de kilo almanıza neden olduğunu biliyor muydunuz? Sürekli yeme isteğine neden olan ve yedikçe daha da aç hissetmenize yol açabilen 4 besini haberimizde derledik.

Kadin 02-03-2024 10:05

Pilavım tutmuyor diyenlere tane tane pirinç pilavı tarifi! Püf noktalarıyla pilav nasıl yapılır?

Büyük küçük herkesin severek tükettiği misafir sofralarının gözdesi olan pirinç pilavının en güzel tarifi merak ediliyor. Tam tarifiyle pirinç pilavı yapmak bazı püf noktalar ve yöntemlerle oldukça basit. Pirinç pilavım tutmuyor diyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 23-01-2024 10:58

Airfryer'da pirinç pilavı tarifi: Airfryer'da pirinç pilavı nasıl yapılır?

Airfryer son birkaç yıldır mutfakların baş köşesinde.Airfryer ile tüm tariflerinizi hem daha az kalorili hem de daha lezzetli olarak kısa süreler içinde hazırlayabilirsiniz. Türk sofralarının vazgeçilmezlerinden pilavı da çok kısa sürede ve çok daha sağlıklı olarak Airfryer ile pişirebilirsiniz.

Yemek 28-12-2023 22:17

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere leziz yemek menüsü! 13 Temmuz Perşembe yemek menüsü fikirleri

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler internette menü fikirlerini araştırıyorlar. Yemek yapımından daha zor olan yemek menüsü seçimi için birbirinden lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz. 13 Temmuz Perşembe günü yemek menüsünde, yaz aylarında içinizi ferahlatacak ayran aşı çorbası, farklı ana yemek denemek isteyenler için Sivas usulü mirik köftesi, tane tane pirinç pilavı ve vişneli mekik tatlısı tarifini ekledik.

Yemek 13-07-2023 12:27

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 26. günü iftar menüsü

Ramazan ayının son haftasında yapacak yeni tarif bulmakta zorluk yaşayanlar 'Bugün ne pişirsem?' sorusunu aratıyor. Yaklaşan bayram temizlikleri nedeniyle yorucu tariflerden kaçınılıyor. İftara pratik ve lezzetli yemekler arıyorsanız iftar menülerine şans verebilirsiniz. İşte 17 Nisan iftar menüsü...

Yemek 17-04-2023 09:25

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 14. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için Ramazan ayının 14. günü için hazırlanan enfes iftar menüsü ipucu olabilir. Bu iftar menüsünde doyurucu ve lezzetli yemekler yer alıyor. Ramazan'da daha geleneksel yemekleri tercih edenler için vazgeçilmez olacak bu menüye göz atabilirsiniz.

Yemek 05-04-2023 10:28

Bugün iftarda ne pişirsem? 11. gün iftar menüsü

Ramazan ayında 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diyorsanız hazır iftar menülerinden ipucu alabilirsiniz. Pratik ve lezzetli tarifler arayan kişiler için özel olarak hazırlanan bu menüler iftarda ne yenir, iftarda ne yapsam? gibi soruların cevabı oluyor. İşte 2 Nisan Ramazan menüsü...

Yemek 02-04-2023 10:15

Pilavlarınızın daha lezzetli olmasını sağlayacak en iyi pilavlık pirinç çeşitleri

Basit gibi görünen ama üretiminden yemek yapımına kadar pek çok şekilde özen isteyen pirinç, en sık tüketilen besinlerden. Pilavlık pirinç çeşitleri konusunda bilgi sahibi olduktan sonra daha lezzetli bir şekilde pilav pişirebilirsiniz. Pirinçler, kendi içinde pek çok çeşide ayrılsa da pilav yapımında en çok Baldo ve Osmancık şeklinde iki temel tür olarak karşımıza çıkıyor. İşte, birbirinden kaliteli pilavlık pirinç çeşitleri…

Yemek 27-10-2022 15:33

Her seferinde mükemmel pilavı tutturmanın doğru yolu

Pirinç pilavı, basit tarifine rağmen doğru püf noktaları uygulanmadığında başarısızlıkla sonuçlanabilir. Mükemmel bir pirinç pilavı için doğru pirinç, su miktarı ve yağ seçimi gibi unsurların doğru şekilde bir araya gelmesi gerekir. Profesyonel bir şef pirinci pişirmenin doğru yolunu paylaştı.

Yemek 14-10-2022 10:05

Pilavım tutmuyor demeyin bu yöntemleri deneyin! Tane tane pirinç pilavı tarifi ve malzeme listesi

Pirinç pilavı her yemeğin yanına yakışan ve sıklıkla tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Pirinç pilavının tane tane olması ve lapa olmaması gerekiyor. En iyi şekilde pilav yapabilmek için pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını sizler için derledik.

Yemek 17-09-2022 14:47

En güzel pilavları yapabileceğiniz en iyi baldo pirinçler

Dünyanın en eski yiyeceklerinden biri olan pirinç, sadece lezzetiyle değil uzun geçmişe sahip olmasıyla hemen herkesi büyülemeye devam ediyor. Öyle ki arkeolojik bulgular, bu şahane lezzetin Çin’de tam 8000 yıl önce dahi tüketildiğini gösteriyor. Sizlere Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan pilavı leziz yapmak için en iyi baldo pirinçleri listeledik. İşte detaylar!

Yemek 31-08-2022 14:04

Pilavınız lapa oluyorsa nedeni kesin bu! Mükemmel pirinç pilavının sırrı

Pirinç pilavı yapmak her ne kadar kolaymış gibi görünse de yapmayı deneyenler aslında o kadar kolay olmadığını biliyor. Her yemeğin tamamlayıcı lezzetlerinden biri olan pirinç pilavı doğru yapıldığında hem kolay hem lezzetli hem de doyurucudur. Ancak çoğu kişi pirinç pilavı yaparken farkında olmadan birçok hatayı peş peşe yapar. Mükemmel bir pirinç pilavı için dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var.

Yemek 27-07-2022 06:55

Sade Pirinç Pilavı Tarifi

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi. Bu nedenle hemen hemen her öğünde ana yemeğin yanında mutlaka bulunuyor.

Yemek 07-09-2016 16:09

Tereyağlı Pilav Tarifi

Siz de akşam yemeklerinde tereyağlı pilavı pratik tarifi ile hazırlayarak güzel bir öğün ortaya çıkartabilirsiniz. Tereyağlı pilavın yanında özellikle et yemekleri ve kuru baklagil yemekleri çok şık bir uyum ortaya koyuyor.

Yemek 07-09-2016 15:43

Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

Bebeklikten itibaren beslenmemizde çok önemli bir yeri olan pirinç, dünyada da en çok yetiştirilen ve tüketilen besin maddesidir.

Yemek 07-09-2016 15:43