Kuru Fasulye Haberleri

Kuru fasulye nasıl yazılır? Kuru fasulye ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bir kelime başka kelimeler ile bir araya gelerek yeni türde kelimeler oluşturabilir. Birleşik türde olan bu kelimeler yepyeni anlamlara karşılık gelebilir. Dünyadaki en zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe’nin bu zenginliğinin sebeplerinden biri de bu birleşik türdeki kelimelerdir. Ancak aynı zamanda ayrı ya da bitişik yazılmaları konusunda sık olarak tereddüde düşülür. Yazım kurallarına uymak bu nedenle son derece önemlidir.

Egitim 14-11-2023 03:19

Sofraların vazgeçilmezi hem pratik hem lezzetli en iyi kuru fasulyeler ve markaları

Türk mutfağının olmazsa olmazlarından kuru fasulye, faydaları saymakla bitmeyecek bir lezzet. Besleyiciliğinin yanı sıra lezzetiyle de sofraları süsleyen kuru fasulye besin değeri açısından oldukça zengin. Özellikle içeriğinde bolca bulunan manganez ve demir sayesinde vücudunuzun günlük enerji ihtiyacını karşılayan bu eşsiz lezzet, sizi uzun süre tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur. Gelin, sofralarınızın yıldızı olacak en iyi kuru fasulye çeşitlerini birlikte inceleyelim.

Yemek 15-08-2023 17:56

Kuru fasulyenin faydaları nelerdir, diyette kuru fasulye yenir mi? Kuru fasulyenin içinde hangi vitaminler var, sabah aç karnına kuru fasulye yutmak ne işe yarar?

Kuru fasulye, dünya genelinde popüler bir besindir ve özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılır. Protein, karbonhidrat, lif ve vitaminler açısından zengin bir kaynaktır. Genellikle et veya pastırma ile birlikte pişirilerek servis edilen kuru fasulye, pilav veya bulgur pilavı gibi yanında tüketilecek bir eşlikçiyle de sunulur. Peki, kuru fasulyenin faydaları nedir, diyette yenir mi?

Haber 28-04-2023 15:48

Tadına doyum olmayan vardabit paçası tarifi! Adana usulü vardabit nasıl yapılır?

Vardabit tarifi fazla bilinmeyen eşsiz lezzetler arasında bulunuyor. Adana ve Mersin mutfağının vazgeçilmezi olan vardabit akşam yemeklerini şölene çeviriyor. Kuru fasulye ile hazırlanan bu enfes vardabit tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 06-04-2023 15:11

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 14. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için Ramazan ayının 14. günü için hazırlanan enfes iftar menüsü ipucu olabilir. Bu iftar menüsünde doyurucu ve lezzetli yemekler yer alıyor. Ramazan'da daha geleneksel yemekleri tercih edenler için vazgeçilmez olacak bu menüye göz atabilirsiniz.

Yemek 05-04-2023 10:28

Kuru fasulye yaparken bu hatadan uzak durun! Tadını ve sağlığımızı mahvediyor

Kuru fasulye en sevilen bakliyatlar arasında bulunuyor. Lokanta usulü kuru fasulye yapmanın zor olduğu düşünülüyor. Ancak doğru adımlar uygulandığında ve kuru fasulye yaparken sıklıkla uygulanan o hatadan uzak durulduğunda enfes kuru fasulye yemeğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Yemek 16-01-2023 09:53

Lezzet değil zehir saçıyorlar! Sevilerek yeniliyor ama kalp krizi ve beyin kanaması riskini artırıyor

Yüksek tansiyon oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Toplumda birçok kişi yüksek tansiyon hastası olduğunun farkında değil. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalpte damar tıkanıklığına, kalp kasında kalınlaşmaya ve kalp krizine; beyinde ise damar tıkanıklığı ve beyin kanamasına yol açabiliyor. Tansiyonu yükselten çok tehlikeli yiyecekler bulunuyor. İşte yenmemesi gereken tansiyon yükselten yiyecekler...

Haber 27-12-2022 11:29

Kanser hücrelerinin yayılmasını önler, kabızlığı bitirir, kan şekerini dengeler... Adeta mucize gibi! Kuru fasulyenin faydaları

Kuru fasulye, tadı kadar sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkan besinlerden biridir. Baklagiller arasında en çok tercih edilen kuru fasulyenin çok az bilinen bir mucizesi ortaya çıktı. Kuru fasulyeyi değerli kılan özellikleri arasında tadının dışında kansere karşı etkileri de yer alıyor. Kuru fasulye, tam bir kanser savaşçısı baklagildir. Türk mutfağının demirbaşı sayılan kuru fasulyenin mucizevi faydalarını öğrendikten sonra daha sık yemeye başlayacaksınız.

Haber 10-11-2022 17:14

Tıpkı lokantadakilerin tadında: Etli kuru fasulye tarifi! Etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulye esnaf lokantalarının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Kuru fasulye severler bu lezzet için esnaf lokantalarına gidebiliyor. Ancak artık gitmenize gerek yok! Evde yapacağınız etli kuru fasulye tarifi esnaf lokantalarının lezzetinde olacak. Etli kuru fasulye nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 17-10-2022 14:55

Niğde'de barbunya hasadı başladı

Hasada katılan Vali Mustafa Koç, traktörle söküm yaptı

Yurthaber 03-10-2022 10:55

Protein deposu kuru fasulyenin yeni türleri çiftçiye alternatif ürün olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde 600 kuru fasulye genotipi üzerinde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında morfolojik gelişimleri iyi düzeyde olan türlerin hasadına başlandı - Bitkisel Üretim ve Teknoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Hasat yapılan hatların tohumları üzerinde çalışıp, teknolojik ve makro-mikro analizlerimizi yaparak hızlı ve seri şekilde çiftçilerimize en uygun yeni türleri sunacağız"

Yurthaber 01-10-2022 12:31

2022 kuru fasulye alım fiyatları açıklandı! İşte üreticilerin dikkat etmesi gerekenler

​​​​Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2022 dönemi kuru fasulye alım fiyatları açıklandı. Buna göre fiyatlar ton başına, şeker türü için 25 bin lira, Çalı, Horoz ve Selanik türü için 21 bin lira ve Dermason türü için 20 bin lira olarak belirlendi. Öte yandan TMO'dan yapılan açıklamada üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar da yer aldı.

Finans 13-09-2022 21:11

Niğde'de kuru fasulye ve barbunyada 65 bin ton rekolte bekleniyor

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar: - "Her yıl olduğu gibi yine bu sene kalitemiz güzel. Bölgemiz 1300 rakımda, burada yetiştiği için ürün tatlı ve lezzetli oluyor. O yüzden Niğde'de Türkiye çapında tutulan bir fasulyemiz var"

Yurthaber 10-09-2022 11:28

Herkes bayılacak! Nefis piyaz tarifi, piyaz nasıl yapılır?

Bakliyatlar arasında en çok kullanılan kuru fasulyenin hem yemek hali hem de piyaz hali sevilerek tüketiliyor. Sofralara renk katan piyaz özellikle köftenin yanında nefis bir tat sağlıyor. Piyaz nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu tarifi kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 29-08-2022 15:30

Utanmayın, herkes yapıyor! Kurtulmak için yapmanız gereken çok basit

Gaz çıkarmak oldukça rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Gelen gazı tutmak ciddi sonuçlara, ağrılara sebep olabiliyor. Toplum içerisinde gaz çıkarmak uygun görülmüyor. Gaz çıkarmanın neden olduğunu merak ediyor ve bu durumu önlemek istiyorsanız bu haberi mutlaka okumanız gerekiyor.

Haber 27-06-2022 14:20

Orta Kızılırmak Vadisi'nde yüksek verimli 25 kuru fasulye çeşidi adayı belirlendi

Vadi boyunca uzanan 8 ilde uygulanan projeyle 322 köyden toplanan 661 kuru fasulye tohum genotipi üzerinde verim ve performans çalışması yapıldı - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Önümüzdeki süreçte 25 kuru fasulye genotipimizi son kez tarla şartlarında değerlendirip bölgedeki yaygın çeşitlerle yarıştırarak içlerinden seçeceğimiz 3 ya da 4 çeşit adayımızla 2023'ten itibaren Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğüne müracaat edeceğiz"

Yurthaber 06-05-2022 14:38

Erzurum Ticaret Borsası

Erzurum Ticaret Borsası

Yurthaber 19-04-2022 15:47

Sadece kırmızı ette yok: Protein kaynağı besinler

Protein ihtiyacının kırmızı et dışında yağlı tohumlardan karşılanabileceğini belirten uzmanlar, soya fasulyesi, kabak çekirdeği, ayçiçek çekirdeği ve yer fıstığının yüksek miktarda protein içerdiğine dikkat çekiyor. Kalsiyum, selenyum, demir, magnezyum gibi mineralleri içeren mantarların da protein alternatifleri arasında bulunduğunu belirten uzmanlar, Brüksel lahanası, brokoli ve ıspanak gibi sebzelerin iyi protein kaynakları arasında yer aldığını söyledi.

Haber 13-04-2022 09:29

Adeta kestane şekeri: Kuru fasulye topları tarifi

Kestane şekeri arayıp bulamayanlar için kestane şekerini aratmayacak bir tarifle karşınızdayız. Hem de bu tarifimizin başrolünde kuru fasulye var! Duyanların şaşkına döndüğü enfes kuru fasulye topları tarifi lezzetiyle büyülüyor. İşte hem lezzeti hem içeriğiyle şaşkına çeviren o harika kuru fasulye topları tarifi!

Yemek 22-02-2022 10:32

Turgay Güler'in yüksek faturalarla ilgili 'kuru fasulye' sözleri olay oldu! Çok sert açıklama: Alçaksınız

Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili gazeteci Turgay Güler'in yaptığı açıklama gündem yarattı. Katıldığı bir televizyon programında zamlı tarifelere dikkat çeken Güler, faturaları ucuzlatmak için yaptığı öneride "Topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek." ifadelerini kullandı. Güler'in açıklamaları sosyal medyayı sallarken, gelen tepkiler sonrası yeni bir açıklama yaptı. Sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Güler "Alçaksınız!" dedi.

Haber 08-02-2022 16:18

Lokantada yenen kuru fasulye gibi olmuyorsa evde de lokanta usulü kuru fasulye yapmak mümkün!

Havalar soğudu, kış iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Kış aylarıyla birlikte yaz sebzelerine veda edip kış sebzelerinin yanında doyurucu bakliyatlar da sofralarda yerini alıyor. Kuru fasulye, hiç şüphesiz bakliyatların en sevilenlerinden. Sizin için de en lezzetli kuru fasulye lokantada yenen ise sizi lokanta usulü kuru fasulye tarifini denemeye davet ediyoruz.

Yemek 21-12-2021 07:47

Tavçe Gravçe nasıl yapılır? Tavçe Gravçe malzemeleri neler?

Makedonya mutfağına ait kuru fasulye yemeği olan tavçe gravçenin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Tavçe Gravçe yaparken 1 yemek kaşığı un, 3 su bardağı kuru fasulye, 3 diş sarımsak gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte tavçe gravçe tarifi ve malzemeleri!

Yemek 17-11-2021 21:47

Niğde'de kuru fasulye ekim alanı arttı

Türkiye'de kuru fasulye üretiminde ikinci sırada yer alan Niğde'de, 190 bin dekardan yaklaşık 75 bin ton rekolte bekleniyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş: - "Fasulye alanlarımız daha çok patatese alternatif olarak planlandı. Patates üretim alanlarının azalmasına karşın fasulye alanlarımızda ciddi artış yaşandı"

Yurthaber 20-10-2021 11:07

Manisa'nın yüksek bölgelerinde üretilen kuru fasulyede hasat dönemi başladı

Demirci Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse: - "Yüksek rakımda susuz yetiştirildiği için lezzet bakımından tercih ediliyor. Bundan dolayı çiftçilerimiz kuru fasulye üretim alanını her yıl artırıyor"

Yurthaber 08-10-2021 14:39

Lokanta usulü kuru fasulye tarifi! Etli kuru fasulye nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktası...

Evde kuru fasulye yapıyorsunuz bir türlü dışardakiler gibi olmuyor mu? Size öyle bir etli kuru fasulye tarifi vereceğiz ki lokantada yediklerinizin aynısı olacak. Bu muhteşem tarifi mutlaka deneyin.

Yemek 27-09-2021 17:20

Bakan Pakdemirli: Kuru fasulye üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kuru fasulye üretimine yönelik yapılan çalışmalar ve verilen desteklerin sonuç verdiğini belirterek, “Türkiye’nin kuru fasulye üretimi yıllar itibarıyla katlanarak arttı. 2020 yılında üretimde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı” dedi.

Finans 21-09-2021 14:37

Dünyada eşi benzeri yok! Pişme süresi 22 dakika

İnce kabuğu, yüksek protein, demir ve çinko oranı ve kısa sürede pişmesiyle bilinen Gümüşhane’nin dünyaca ünlü coğrafi işaretli Kelkit Şeker Fasulyesinde hasat mevsimi başladı. Üreticiler, eşi benzeri olmayan fasulyenin pişme süresinin ise 22 dakika olduğunu belirtti.

Finans 16-09-2021 09:36

Kırmızı mercimek 2020 yılının zam şampiyonu oldu!

Bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri istatistikleri açıklandı. Rapora göre 2020 yılının zam şampiyonu, yüzde 44,31 artışla kırmızı mercimek oldu.

Finans 05-03-2021 11:06

Bir de böyle deneyin: Kabuk atmayan tam kıvamında kuru fasulye tarifi

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden olan kuru fasulyeyi püf noktalarıyla birlikte anlattık. Kabuk atmayan, lezzetli bir kuru fasulye tarifi için bu kurallara dikkat edin.

Yemek 15-10-2020 11:50

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Hem taze hem kuru olarak sofralarımızı süsleyen fasulye, baklagiller familyasına ait 80 kadar türü olan tek yıllık bir bitkidir. Kökeni Orta Amerika’ya dayanan fasulye soğuğa karşı hassas olsa da hemen her iklimde yetiştirilebilir.

Yemek 03-04-2016 17:23

Kuru fasulye, yüz güldürmedi

Türk sofralarının vazgeçilmez gıdası kuru fasulyenin fiyatı, ne üreticiyi ne de tüketiciyi memnun ediyor.

Haber 21-11-2002 13:38

Kuru fasulyenin faydaları

Baklagillerden olan kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor. Kuru fasulyenin tam bir protein deposu olduğu ortaya çıktı.

Haber 30-11-1999 00:00