Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastaliklari Uzmani Prof Dr Nese Er Haberleri

Uzman isimden önemli uyarı! 'El ve ayak uyuşması o hastalığın belirtisi olabilir'

Diyabet hastalığı hakkında uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Susuzluk, çok su içme ve sık idrara çıkma, kilo kaybı, tekrarlayan enfeksiyonlar, el ve ayaklarda uyuşma ve daha ciddi vakalarda koma, diyabetin başlıca belirtileridir” dedi.

Haber 2024-04-04 15:50:01

İstanbul depremi sözleri çok konuşulan Ercan o bölgeyi işaret etti: Er ya da geç deprem olacak

6 Şubat'tan itibaren ülkenin değişmez gündemi olan depremler kendini hatırlatmaya devam ediyor. Son olarak Sivas'ta gece saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Daha önce Marmara Bölgesi ve İstanbul'da beklenen olası depremler için sözleri çok konuşulan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik bir uyarı geldi.

Haber 2024-01-20 11:15:56

El ve ayaklardaki bu belirtiye dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir!

Diyabetin belirtilerine dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Susuzluk, çok su içme ve sık idrara çıkma, kilo kaybı, tekrarlayan enfeksiyonlar, el ve ayaklarda uyuşma ve daha ciddi vakalarda ise koma diyabetin başlıca belirtileridir” dedi. Eğer siz de bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastalığınız başlamış veya ilerlemiş olabilir. Özellikle kol, bacak , göz ve ağızda çıkan bu belirtiler dikkate alınmalı.

Haber 2024-01-09 16:30:35

Koronavirüs sonrası 'risk artıyor' diye uyardı! Bu belirtiye dikkat, son günlerde görülmeye başladı

Koronavirüsle mücadelede büyük ilerleme kaydedilirken, vaka ve vefat sayılarında büyük azalmalar görülüyor. Yasakların tamamen kalkması gündemdeyken, İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın'dan dikkat çeken bir uyarı geldi. Son günlerde enfeksiyon öncesi diyabet tanısı bulunmayan hastalarda da diyabet belirtileri görülmeye başlandığı belirten Aydın, "Covid döneminde yüzde 40 oranında diyabet riski artışından bahsediliyor" diye konuştu.

Haber 2022-04-25 09:30:54

Yetersiz beslenme, kronik hastalıkların görülme sıklığını ve ölümleri artırıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhan Mantar: - "Yeterli ve dengeli beslenme, fonksiyonel durumun sürdürülmesi ve sakatlıklardan korunmada önemli bir hale geliyor" - "Deneysel çalışmalardan elde edilmiş veriler, uygun egzersiz uygulamasının yaşlanan kastaki biyokimyasal parametreleri iyileştirdiğini gösteriyor"

Yurthaber 23-03-22 16:19

Kastamonu'da 3. Uluslararası Çevre ve Orman Koruma Sempozyumu düzenlendi

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er: - "Ülkelerin bilgi ve deneyim paylaşımını YÖK olarak çok önemli buluyoruz ve destekliyoruz"

Yurthaber 21-02-22 18:37

Fas-İsrail ilişkilerine 'yasak aşk' benzetmesi

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni, Fas ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması ve karşılıklı ziyaretleri eleştirerek iki ülkenin ilişkisi hakkında 'yasak aşk' benzetmesi yaptı.

Haber 26-11-21 20:45

Akciğer kanseri tedavisinde 3 önemli gelişme! Yaşam süresini uzatıyor

Akciğer kanseri özellikle sigara içenler için tehdit oluşturan bir hastalık. Ülkemizde her yıl 40 bini aşkın kişinin akciğer kanseri tanısı aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Özlem Er, akciğer kanseri tedavisinde hastalara özel olarak yol çizildiğini söyledi ve yaşam süresini uzatan ve kaliteyi artıran akciğer kanseri tedavisinde yaşanan 3 önemli gelişmeyi anlattı.

Haber 22-11-21 11:15

Diyabetli kişiler karbonhidrat içeren gıdalar tüketebilir mi?

Diyabet hakkında doğru sanılan yanlışlar hastaların hayatını güçleştiriyor. Bu noktada bilgi karmaşasından uzaklaşmak önem taşıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İnan Anaforoğlu, erken tanı ile başlanılan tedaviler sayesinde hastaların son derece normal ve komplikasyonsuz bir yaşam sürdüğüne dikkat çekti. Peki diyabetli kişilerin en çok düştüğü hatalar hangileri? İşte bu sorunun yanıtı...

Haber 14-11-21 14:01

Çeyrek asır mücadele ettiği hastalıktan doğum gününde böbrek nakliyle kurtuldu

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreğinin nakledildiği oto elektrikçisi Yılmaz Er, hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliğinden ve 5 yıldır bağlandığı diyaliz cihazından kurtulmanın mutluluğunu yaşadı - ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan: - "Bir nevi doğum günü hediyesi hatta bir hayat bağışı oldu. Çünkü bağışlanan her organ bu tür hastalar için hayata bağlanma umududur. En kötü bir böbrek bile en iyi diyaliz makinesinden daha uzun hayat şansı sağlamaktadır, ciddi anlamda hayatı uzatmaktadır"

Yurthaber 15-10-21 11:03

Prof. Dr. Demir'den Alp Er Tunga'nın mezarına ilişkin açıklama:

"Mezarın yerini açıklamak, şimdilik güvenlik sebebiyle mümkün değil. Ben elimdeki verilerin tamamını Özbekistan devletine aktardım. Dosya, şu anda Özbekistan Cumhurbaşkanının ve ilgili bakanlıkların önünde" - "Olumsuz durumlarla karşılaştım, erken açıkladığım için güvenlik sorunları çıktı. O yüzden şimdilik açıklamıyoruz. Özbekistan devletinin bize vereceği talimatla veya bizi yönlendirmesiyle ileride mezarın yerini açıklamış olacağız"

Yurthaber 03-10-21 16:37

Diyabet belirtilerinde 7 sinyali görmezden gelmeyin! Riski azaltmak mümkün

Covid-19 pandemisinde artış gösteren hareketsizlik ve sağlıksız beslenme alışkanlığı diyabette de artış yaşanmasına neden oldu. Bu noktada diyabetin sinyallerini takip etmek önemli bir hal aldı. Diyabete karşı önlem alarak r iski azaltmanın mümkün olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek, diyabetin organ fonksiyonları geri dönüşümsüz bozabildiğine dikkat çekti.

Haber 25-08-21 09:22

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da uzmanlara göre Türkiye'nin stratejisi ne olmalı?

Taliban'ın 20 yıl sonra yeniden ülke yönetimini ele geçirdiği Afganistan'da Türkiye'nin askeri varlığının durumu ve bundan sonra yaşanabilecek olası gelişmelerle ilgili izlenmesi gereken stratejiyle ilgili Prof. Dr. Ahmet Kasım Han ve Emekli Tuğgeneral Ali Er, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Haber 18-08-21 05:31

Türkiye'de koronavirüs salgını ne zaman biter? Harvardlı profesör tarih verdi

Harvard Üniversitesi Tıp ve Halk Sağlığı Fakültelerinde Genetik ve Metabolizma alanında çalışma yapan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, "Covid-19 aşısını hiçbir tereddüdüm olmadan yaptırdım" dedi. "Kısırlık yapar', 'hamilelerde problem yaratır', 'ilerde beyninizi bozar' 'bunamaya yol açar' gibi söylemlerini destekleyecek veriler de sıfır, bilimsel temeli olmayan, veriye dayanmayan söylemler" ifadelerini kullanan Hotamışlıgil, bu yaz Türkiye'de salgının bitebileceğini dile getirdi.

Haber 03-06-21 14:23

BEÜ’de Diyabet ve Ramazan uluslararası online toplantı yapıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından “Diyabet ve Ramazan-Zonguldak-Türkiye” başlıklı uluslararası online toplantı yapıldıZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından “Diyabet ve Ramazan-Zonguldak-Türkiye” başlıklı uluslararası toplantı online gerçekleştirdi.Toplantının açılışını Prof.

Yurthaber 05-04-21 17:08

Koronavirüs şeker hastalarını nasıl etkiliyor?

’Diyabet yani şeker hastalığı dünyada ve ülkemizde hızla yayıldığına dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aydın, diyabete karşı önlem almanın şart olduğunu söyleyerek, diyabetten korunmak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Diyabet hastalarına koronavirüs ile ilgili uyarılarda da bulunan Aydın, günümüzde her 6 saniyede bir kişinin diyabet yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi.

Haber 25-03-21 15:02

Boyalarda kullanılıyor! Bu maddeler erkeklerde kısırlığa, çocuklarda astıma neden oluyor

Akrilik boyalarda kullanılan alkil fenol etoksilat maddesinin erkeklerde üreme sisteminde birikerek kısırlığa yol açtığına dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, boyalarda sıkça kullanılan eterin de özellikle alerji ve astımı tetikleyebileceğini söyledi.

Haber 18-03-21 10:10

İnsülin direncinde hareketsiz yaşam uyarısı!

Pandemiyle gelen ev izolasyonu sürecinde masa başı işlerde artış görülmesiyle birlikte insülin direncinde de artış görüldü. Modern çağın hastalığı olarak görülen insülin direnci ile ilgili uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Safiye Arık, hareketsiz yaşamın insülin direncine yol açtığını söyledi.

Haber 24-02-21 17:56

Medıcal Park’ta diyabet konuşuldu

Medical Park Gaziantep Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof.

Yurthaber 22-01-21 16:52

Prof. Dr. Mesut Özkaya Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof.

Yurthaber 04-12-20 17:54

Prof. Dr. Mesut Özkaya Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof.

Yurthaber 04-12-20 17:54

Prof. Dr. Atmaca: “Son 10 yılda diyabet oranı yüzde 100 arttı”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof.

Yurthaber 14-11-20 10:08

Uzmanlardan diyabete ilişkin uyarı

Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı Uzm. Dr. Şen Ilgın: - "Tüm dönemlerde vazgeçilmez tedavi bileşeni, yaşam tarzı değişikliğidir. Yaşam tarzı değişikliğinin iki bileşeni olan beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivite için öneriler, bireyin özelliklerine göre bireysel olarak belirlenmelidir" - "Diyabet hastalığının klasik belirtileri çok su içme, sık idrara çıkma, çok yemek yeme veya iştahsızlık, halsizlik, çabuk yorulma, ağız kuruluğu, gece idrara çıkma" - "Daha az görülen belirtiler ise bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, inatçı enfeksiyonlar, tekrarlayan mantar enfeksiyonları ve kaşıntı"

Yurthaber 11-11-20 10:30

Bu hastalığın habercisi! Tüylenme yaşıyor sivilceleriniz varsa...

Saç dökülmesi olan bir hastada erkeklik hormonu artışının araştırılması gerektiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Hormonal açıdan bakarsanız erkek tipi saç dökülmesinden mustarip birçok kadın düzenli adet görür ve gebe kalmada sorun yaşamaz. Ancak hastaların tüylenmesi, sivilcelenmesi, adet düzensizliği, kilo verememe gibi şikayetleri varsa hormonal durumu incelenmelidir” dedi.

Kadin 15-09-20 12:13

Çok su içmek o hastalığın habercisi! Komaya götürebiliyor

Çok fazla idrara çıkıp, çok su içmenin şekersiz diyabet hastalığının belirtisi olabileceğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Aşırı idrara çıkmakla birlikte görülen çok su içme aslında vücudun susuz kalmamak için kendini koruma refleksidir. Şekersiz diyabette yeterli su alınamazsa aşırı sıvı kaybına bağlı kan tuzunda fazla yükselme, bilinç bozukluğu ve koma yaşanabilir” dedi.

Haber 28-08-20 10:52

Jinekomasti, erkeklerde sosyal ve psikolojik rahatsızlık sebebi

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 04-06-20 17:08

İstanbul'da acil durum hastaneleri hasta kabul etmeye başladı

İstanbul'da 1008’er yataklı 2 acil durum hastanesi hasta kabulüne başladı. Prof. Dr. Feriha Öz ve Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastaneleri, ilk olarak diğer hastanelerde bulunan koronavirüs hastalarını kabul ediyor. Her iki hastane koronavirüs hastalarını alarak, diğer hastanelerin normal hizmetlerine dönmesini sağlayacak.

Haber 03-06-20 10:05

Kadınların korkulu rüyası: Poliksik Over sendromu

Medical Park Gaziantep Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr.

Yurthaber 02-06-20 13:58

SANKO Üniversitesi’nde sanal konferans

Hacettepe Üniversite Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Hizmetleri Müdürü, Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Diyetisyeni Meral Mercanlıgil, diyetisyenin sadece obez hastayı zayıflatan kişi olmadığı söyledi.SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof.

Yurthaber 31-05-20 09:58

Dr. Erdal Kan: “Yaşam tarzı değişikliği ile diyabete meydan okuyun”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 28-05-20 17:14

Bebeğin zeka gelişimi için tiroide dikkat

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 11-05-20 15:11

Ramazanda koronavirüse karşı kırmızı renkli besinler tüketin

Ramazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, "Ramazan’da çilek, yabanmersini, kırmızıbiber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabiliriz" dedi.

Yemek 07-05-20 12:17

Oruç tutanlar için beslenme önerileri: Yumurta bağışıklığı güçlendiriyor

Oruç tutanlar için beslenme önerilerinde bulunan Beslenme ve Metabolizma Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Fatma Bülbül, "Yumurtanın sahurda mutlaka bulunması, hem kaliteli protein olması açısından, hem bağışıklığı güçlendirmek, hem de uzun süreli tok tutması açısından bizim önerdiğimiz bir şey" dedi.

Yemek 06-05-20 15:09

Dr. Gökosmanoğlu: “Tiroit kanserinde erken tanı başarıyı arttırır”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 29-04-20 18:39

Tüylenme sorununu hafife almayın tümör riski var!

Özellikle kadınlardaki tüylenme sorununun hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, “Yumurtalıklarda oluşan küçük iyi huylu kistlerle kendini gösteren polikistik over sendromu, kadınlarda adet düzensizliği ile birlikte tüylenmeye neden olur. Ayrıca, yumurtalık veya böbreküstü bezi kaynaklı çeşitli tümörler gibi hastalıklar tüylenme gelişimine sebep olabilir” dedi.

Kadin 29-04-20 11:20

Bağışıklık desteği için C, D vitamini ve çinkoya dikkat

Salgın döneminde normal bir bağışıklık sistemine ihtiyacımız olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, bağışıklık desteği için en güçlü mikrobesinlerin C,D vitaminleri ve çinko olduğunu söyledi.

Haber 20-04-20 14:48

Bağışıklık desteği için C, D vitamini ve çinkoya dikkat

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 20-04-20 14:28

BTP Sözcüsü Önder: Mustafa Er, Haydar Baş'ın damadı değil

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Lütfullah Önder, partilerinin MYK üyesi Prof. Dr. Mustafa Er'in, Prof. Dr. Haydar Baş'ın damadı olmadığını ve koronavirüs nedeniyle değil geçirdiği iç kanama sonucu vefat ettiğini duyurdu.

Haber 18-04-20 12:10
Yurthaber 14-04-20 14:40

'Atıştırmalık egzersiz rahatlatıyor'

Psikolojiyi güçlendirme konusunda spor ve egzersizin etkisinin büyük olduğunu söyleyen psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, evde geçirilen dönemde her gün egzersiz ve spor yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Yarım saat egzersiz yapmak yerine günde 5-6 defa 5’er dakikalık “atıştırmalık egzersiz” yapmanın kişide rahatlama etkisi yapacağını söyleyen Tarhan, sosyal mesafe olsun ama ruhsal mesafe olmasın uyarısında da bulunuyor.

Haber 03-04-20 16:09

Kovid-19 diyabet hastalarında daha ağır seyrediyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mazhar Müslüm Tuna, diyabet hastalarının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma riskinin normal popülasyona benzer olduğunu ancak hastalığın ağır seyrettiğini belirterek, "Bu kişilerin hastaneye yatış gereksinimi, yoğun bakım ihtiyacı ve mortaliteleri (ölüm hızı) diyabetik olmayan bireylerden daha yüksektir" dedi.

Haber 27-03-20 13:45

Diyabetli hastalar daha da dikkatli olmalı

GAÜN Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 17-03-20 16:28

Obezite tedavisi ölüm oranlarını düşürüyor

10 kilogram kayıp ile tüm nedenlere bağlı ölüm riskinde yüzde 20, diyabetik hastalarda kan şekerinde yüzde 50, kan basıncında 20 mmHg, kolesterol düzeyinde yüzde 10, trigliserid düzeyinde yüzde 30 düşüş sağlanabileceğini söyleyen Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Araz, konu ile ilgili bilgi verdi.

Haber 04-03-20 15:27

Dr. Tutal: “Kemik erimesi sakatlanma ve ölüme yol açabilir”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 19-02-20 11:07

Akromegali nedir? Akromegali tedavisi mümkün mü?

Genellikle 40-50 yaşlarında nadir görülen ve büyüme hormonu salgılayan akromegali hastalığı tedavi edilmezse ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Konuya dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Karakaş, akromegali hastalığı ve tedavisi hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Haber 18-02-20 16:23

Uzmanlardan ’akromegali’ uyarısı

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 18-02-20 16:04

Uzmanlardan ’akromegali’ uyarısı

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 18-02-20 16:04

Baş dönmesi hormonal bir hastalık belirtisi olabilir

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ertuğrul Taşan: - "Baş dönmesi sık karşılaşılan bir sağlık sorunu ve pek çok hastalıkta bir belirti olarak ortaya çıkabileceği gibi hormonal bir hastalığa da işaret edebilir"

Yurthaber 06-02-20 10:29
Yurthaber 03-02-20 18:31