Es Sazeli El Iyari Haberleri

Kuveyt Emiri parlamentoyu feshetti!

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmad el-Cabir es-Sabah, yayınladığı kararname ile parlamentoyu anayasayı ihlal etmekle suçlayarak feshetti.

Haber 2024-02-15 23:24:01

Son Dakika | Kuveyt Emiri es-Sabah hayatını kaybetti

Son dakika: Kuveyt Devlet Televizyonu'nun bildirdiğine göre, Kuveyt Emiri es-Sabah 86 yaşında hayatını kaybetti. Emir es-Sabah'ın vefatı üzerine Kuveyt Bakanlar Kurulu, Veliaht Prens Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ülkenin yeni emiri olduğunu açıkladı.

Haber 2023-12-16 13:05:41

Mısır'da hazırlanması 20 yıl süren Kur'an-ı Kerim Cumhurbaşkanı Sisi'ye verildi

Mısır'daki El-Ezher Kurumu, hazırlanması yaklaşık 20 yıl süren bir Kur'an-ı Kerim'i Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye takdim etti.

Haber 2021-10-18 01:10:53

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı ve Kuveyt Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile telefonda İsrail'in saldırılarını konuştu.

Haber 2021-05-10 23:14:04

Eski Kuveyt Emiri’nin oğlu al-Sabah 72 yaşından hayatını kaybetti

Eski Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın en büyük oğlu Şeyh Nasser Sabah al-Sabah, 72 yaşında hayatını kaybetti.Eylül ayında ABD’de tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybeden eski Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın en büyük oğlu Şeyh Nasser Sabah al-Sabah, 72 yaşında hayatını kaybetti.Kuveyt’te Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı da dahil olmak üzere çeşitli hükümet görevlerinde bulunan al-Sabah, yarının yerel saatle 09.30’da son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Haber 20-12-20 20:01

SANKON’dan Kuveyt halkına başsağlığı

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengizhan Akın, hayatını kaybeden Kuveyt Devleti Emiri Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah için Kuveyt halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Kuveyt Devleti Emiri Ekselansları Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah’ı kaybeden Kuveyt halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Yurthaber 14-10-20 17:59

Kuveyt’in yeni Veliaht Prensi yemin etti

Kuveyt’te Şeyh Mişaal Al-Ahmad el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt’in yeni Veliaht Prensi seçildikten sonra yemin etti.

Haber 08-10-20 11:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kuveyt Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 30-09-20 20:46

Son dakika! Kuveyt'in yeni emiri belli oldu

Kuveyt Bakanlar Kurulu, Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el- Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ülkenin yeni Emiri olduğunu duyurdu.

Haber 29-09-20 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuveyt Emiri için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 91 yaşında hayatını kaybeden Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah için başsağlığı mesajı yayımladı.

Haber 29-09-20 18:20

Kuveyt emiri hayatını kaybetti!

Kuveyt'in devlet kanalı 91 yaşındaki Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Haber 29-09-20 16:52

Kuveyt Emiri hayatını kaybetti mi?

Kuveyt hükümeti, Emir Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın öldüğü yönünde sosyal medyada yer alan iddialara itibar edilmemesi, resmi kaynaklardan bilgi alınması çağrısında bulundu.

Haber 29-09-20 15:37

Korgeneral Muhamed El-Haddad, Libya ordusu Genelkurmay Başkanı olarak göreve başladı

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac tarafından Genelkurmay Başkanı olarak atanan Korgeneral Muhammed Ali Ahmed El-Haddad göreve başladı.

Haber 07-09-20 23:56

Ustadan pratik su böreği yapılışı! Sadece 40 dakikada hazır...

Geleneksel yapılışa göre su böreği hazırlamak elbette hiç kolay değil. Ancak bu reçete ile pratik bir şekilde hazırları aratmayacak lezzetle su böreği yapabilirsiniz. Çünkü hazır yufka kullanıyoruz. Ama lezzet aynı lezzet! Su böreğinin asıl zahmetli olan tarafı el açması yufkası biliyorsunuz. O aşamayı es geçerek çok pratik bir su böreği ile karşınızdayız.

Yemek 17-06-20 14:38

Moskova’da kritik görüşme

Libya’da yürürlüğe giren ateşkesin ardından bugün tarafların Moskova’da bir araya gelmesi ve anlaşma imzalaması bekleniyor.Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri yaptığı açıklamada, Hafter heyeti ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac heyetlerinin bugün Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geleceğini söyledi.

Haber 13-01-20 10:25

'Irak'ı savunmaya hazır olun' çağrısı

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından, komutasındaki Mehdi Ordusu ve Yevm el-Mevud Tugayı'na "Irak'ı korumak için hazır olma" talimatı verdi.

Haber 03-01-20 10:48

Esed, rejimin iş adamı Mahluf'un mal varlığına ihtiyati tedbir koydurdu

Merkezi Londra'da bulunan Şark el Evsat gazetesinin haberine göre, rejimin gümrük genel müdürlüğü, Mahluf ile ortakları Bahir es-Saadi, Muhammed Hayr el-Emrit, Ali Muhammed Hamza ve eşlerinin taşınabilir ve taşınamaz mallarına ihtiyaten el koyma kararı aldı

Haber 24-12-19 15:25

Bakan Çavuşoğlu'ndan telefon diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ve Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır el Muhammed es Sabah ile telefonda görüştü

Haber 19-12-19 17:32

Kuveyt'te yeni hükümet kuruldu

Eski Dışişleri Bakanı Halid el-Ahmed es-Sabah başkanlığında kurulan hükümette 3 kadın bakan ile 7 yeni isme yer verildi

Haber 17-12-19 14:16

Irak'ta adı başbakanlık için geçen Sudani partisinden istifa etti

Dava Partisinden istifa eden Muhammed Şiya es-Sudani'nin, eski başbakanlardan Nuri el-Maliki ve İran'a yakın Şii Fetih Koalisyonunun ortak başbakan adayı olduğu öne sürülüyor

Haber 13-12-19 14:24

Libya, Türkiye ile imzalanan mutabakatların yürürlüğe koyulmasında kararlı

Meclis Başkanı es-Sadık el-Kıheyli: - "Mutabakat muhtıraları Libya'nın bağımsızlığı için herhangi bir zarar ya da taviz içermiyor. Aynı zamanda uluslararası hukuku da herhangi bir şekilde ihlal etmiyor"

Haber 07-12-19 21:40

Husilere alıkoydukları kişilere yönelik tıbbi ihmal suçlaması

Yemen'deki Kaçırılanların Anneleri Derneği Başkanı Emet es-Selam el-Hac, Husilerin, alıkoydukları hasta kişilere kasıtlı şekilde tedavi imkanı sağlamadığını söyledi

Haber 21-11-19 18:30

Kuveyt’te hükümet istifa etti

Kuveyt’te hükümet parlamentoda gerçekleşen soruşturma oturumunun ardından istifa etti.Kuveyt Haber Ajansı KUNA, Başbakan Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah’ın bu sabah Kuveyt emirine istifasını sunduğunu açıkladı.

Haber 14-11-19 13:49

Kuveyt, Körfez krizinin sona ereceğinden ümitli

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Nasır el-Muhammed es-Sabah, Körfez krizinin sona ereceğinden ümitli olduklarını ve bu konuda ara buluculuk çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı

Haber 05-11-19 22:59

İsrail gözaltına aldığı iki Ürdünlüyü teslim edecek

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi: - "İsrail, Hibe el-Lebedi ve Abdurrahman Meri'yi hafta sonundan önce Ürdün'e teslim etme taahhüdünde bulundu"

Haber 04-11-19 18:02

GRAFİKLİ - 5 soruda Irak'taki gösteriler

Iraklıların, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini ve İran'ın ülkedeki etkinliğini protesto amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde bir aydır devam eden gösterilerde 250'yi aşkın gösterici öldü - Hükümetin en güçlü ortakları Sairun lideri Mukteda es-Sadr ile İran'a yakınlığıyla bilinen Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri'nin, Başbakan Adil Abdulmehdi'den güvenoyunu çekmesi ve hükümetin düşürülmesi konusunda anlaşmasıyla hükümetin düşmesi en büyük senaryo olarak görülüyor

Haber 31-10-19 11:42

Irak'ta Sadr'dan hükümetin acilen düşürülmesi çağrısı

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr: -"Senden (Başbakan) güvenoyunu acilen çekmek için kardeşim Hadi el-Amiri'yi iş birliğine çağırıyorum"

Haber 29-10-19 20:48

KİK üyeleri arasında anlaşmazlıkların devam etmesi kabul edilemez

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah: - "Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri olarak anlaşmazlıkların üstesinden gelmeli, birliğimizi ve konumumuzu güçlendirmeliyiz. KİK üyeleri arasındaki anlaşmazlıkların devam etmesi kabul edilebilir bir şey değil"

Haber 29-10-19 12:20

Ürdün'ü ziyaret eden Türk heyeti bölgesel gelişmeleri ve ikili ilişkileri görüştü

Türkiye-Ürdün Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hülya Atçı Nergis ve beraberindeki heyet, Ürdün Başbakan Yardımcısı Recai el-Meaşşir ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin yanı sıra birçok Ürdünlü yetkiliyle bir araya geldi

Haber 17-10-19 00:01

Irak Meclisindeki iki grup çalışmalarını askıya aldı

Birkaç günden bu yana hükümet karşıtı gösterilere sahne olan Irak'ta, Sadr Hareketi lideri Muktada es-Sadr'a bağlı "Sairun Koalisyonu" ile Hamis el-Hancer liderliğindeki "Ulusal Eksen Cephesi" milletvekilleri meclis çalışmalarını askıya aldıklarını açıkladı

Haber 04-10-19 21:04

Tunus’ta merhum Cumhurbaşkanı Sibsi’nin eşi hayatını kaybetti

Tunus’ta yaklaşık 2 ay önce hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi’nin eşi Şaziliye Kaid es-Sibsi yaşamını yitirdi.Tunus’un merhum Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi’nin oğlu Hafız Kaid es-Sibsi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, annesi Şaziliye Kaid es-Sibsi’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber 15-09-19 13:05

Tunus'ta merhum Cumhurbaşkanı Sibsi'nin eşi hayatını kaybetti

Yaklaşık 2 ay önce yaşamını yitiren Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin eşi öldü

Haber 15-09-19 10:49

Kuveyt Emiri taburcu olmasının ardından ilk kez görüntülendi

ABD’de sağlık kontrolünden geçtiği hastaneden taburcu edilen Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir el-Sabah’ın taburcu olduktan sonraki ilk görüntüleri yayınlandı.Yaşadığı sağlık sorunları sebebi ile ABD’de hastaneye kaldıran 90 yaşındaki Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir el-Sabah’ın taburcu olduktan sonraki ilk görüntüleri paylaşıldı.Emirlik Divanı İşleri Bakanı Şeyh Ali Cerrah, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın tedavi gördüğü hastaneden ayrıldığını açıklamıştı.

Haber 13-09-19 20:39

ANALİZ - Tunus seçimleri, adaylar ve ‘Müslüman demokrasi’nin imtihanı

Nahda lideri el-Gannuşi’nin devrimden itibaren izlediği akılcı ve makul siyasetinin olumlu geri dönüşü, İslamcı siyasi kimliğin yerine “Müslüman Demokrasi” vurgusunun imtihanı olarak görülebilecek seçimlerde oluşacak siyasi tablo hem Tunus’un hem de bölgenin istikrarına doğrudan etki edebilecek vaziyette - 2011 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Munsif Marzuki’yi, 2014’teki seçimlerde ise El-Beci Kaid es-Sibsi’yi destekleyen Nahda’nın ilk defa kendi içinden bir aday çıkarması mühim bir gelişme - Kendisini siyasi olarak seküler kanatta konumlandıran el-Karvi, daha çok işsizlik ve yolsuzluk gibi, Tunus halkının öncelikli beklentilerine yaptığı vurgular nedeniyle en önemli adaylardan. Sahip olduğu TV kanalı ve serveti nedeniyle el-Karvi, Batı medyasında “Arap Berlusconi” olarak anılıyor - Seçim yarışında öne çıkan adaylardan biri de anayasa profesörü Kays Said. Kendisi Tunus devrimi sonrasında, Arap dünyasının en demokratik anayasası olarak bilinen metnin mimarı olarak tanınıyor - 2011-2014 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Marzuki de seçim sürecinin kilit adaylarından. Anketlerde yüzde 7 civarında seyreden bir oy oranına sahip olduğu gözlenen Marzuki, ilk turda yeterli oy alamaması halinde, ikinci turda işaret edebileceği ismin elini rahatlatacak bir konumda

Haber 13-09-19 15:15

Tunus Dışişleri Bakanı, Ürdün ziyaretinde bölgesel meseleleri görüştü

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi, Amman ziyareti sırasında Kral II. Abdullah, Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Meclis Başkanı Atıf et-Taravine ile bir araya geldi

Haber 09-09-19 22:04

Filistinli tutuklu Sayih'in ölümünden İsrail sorumlu

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Kile: - "İsrail, Sayih'in yavaş yavaş ölümüne neden oldu" - Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu: - "Gazeteci Bessam es-Sayih'in hapishanede tıbbi ihmal sonucu şehit olmasının yansımalarından İsrail sorumludur. Bu çirkin suç, İsrail'in kahraman esirlere karşı vahşi yüzünü yansıtıyor" - İzzeddin el-Kassam Tugayları: - "Şehit Sayih'in kanı, işgal altındaki Batı Şeria'da ve her bir karış Filistin toprağında İsrail'in peşini bırakmayan bir lanet olacak"

Haber 08-09-19 23:36

Tunus Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olan Merzuki'den yolsuzlukla mücadele vurgusu

Tunus'ta Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, seçimleri kazanması durumunda ilk icraatının "yolsuzlukla mücadele" olacağını söyledi - Muhammed Munsif el-Merzuki: "Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'nin göreve geldikten sonraki ilk icraatı, yolsuzluk yapanlarla uzlaşı oldu. Seçilirsem benim ilk yapacağım iş, yolsuzlukla mücadele için parlamentoya yasa tasarısı sunmak olacak" "Elimde bazı yasa tasarıları var. Bunların Tunus'un geleceğini dizayn için hazır olması gerektiğini düşünüyorum. Parlamentonun Tunus'u kurtaracak yasa tasarılarını kabul etmeyeceğini sanmıyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanı'nın kamu malını yönetme konusunda örnek olması gerektiğine inanıyorum" "Tunus halkına ait olan kamu malı yolsuzluk ve savurganlık yapılarak tüketiliyor" "Bizler rejim değişikliği hedefiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) iç işlerine müdahalede bulunmadık. Bilakis BAE’nin kendisi bizlerin yönetim biçimine müdahalede bulundu. Benim üzerime düşen de Tunus’u savunmaktır"

Haber 03-09-19 13:51

Sisi ve Sabah, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdi

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed Cabir el-Sabah ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi başkent Kuveyt'te görüştü - Liderler, ikili ilişkilerin yanı sıra Kuveyt ve Mısır'ı yakından ilgilendiren gelişmeler ve kalkınma hamlelerine destek meselesini de masaya yatırdı

Haber 01-09-19 14:58

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten Kuveyt'te bölgesel iş birliği çağrısı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif: - "Biz ve siz bölgede kalanlarız ve yabancılar ise gidecek olanlardır" - Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah: - Biz her zaman diyalog ve iş birliğine hazırız. İş birliğini bölgenin menfaati, emniyeti ve istikrarı için gerekli görüyoruz"

Yurthaber 18-08-19 16:10

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten Kuveyt'te bölgesel iş birliği çağrısı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif: - "Biz ve siz bölgede kalanlarız ve yabancılar ise gidecek olanlardır" - Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah: - Biz her zaman diyalog ve iş birliğine hazırız. İş birliğini bölgenin menfaati, emniyeti ve istikrarı için gerekli görüyoruz"

Haber 18-08-19 16:10

Gazze'deki üniversiteler mali kriz nedeniyle seneye öğrenci alamayabilir

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki üniversiteler gelecek dönem öğrenci kabul edememe tehlikesiyle karşı karşıya - Gazze Üniversiteleri Kriz Çözüm Komitesi üyesi Yahya es-Serrac: "Gazze'deki üniversiteler ciddi bir mali krizle karşı karşıya" "Bölgedeki üniversitelerin yaşanan mali kriz nedeniyle önümüzdeki dönem öğrenci kabul edememesinden endişeliyiz" - El-Ezher Üniversitesi İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Mazin Hamade: "Kayıt yapan öğrencilerin sayısı üçte bir oranında geriledi; önceki dönemlerde yaklaşık 45 bine ulaşan öğrenci sayısı bu yıl 35 binden daha az. Bölgedeki ekonomik şartlar nedeniyle okul harcını ödeyemeyen öğrenciler, üniversiteye kayıt yaptırmaktan vazgeçiyor"

Haber 01-08-19 13:15

Tunus geçici Cumhurbaşkanı El Nasır’dan ilk açıklama

Tunus geçici Cumhurbaşkanı Muhammed El Nasır göreve geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada, "Devlet kurumlarında boşluk kalmayacak “dedi.Tunus geçici Cumhurbaşkanı Muhammed El Nasır, Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi’nin ölümünden saatler sonra kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı.

Haber 25-07-19 16:46

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi için taziye mesajları

Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'nin hayatını kaybetmesi üzerine eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Nahda Hareketi ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte taziye mesajı yayımladı

Haber 25-07-19 15:58

Tunus’un geçici Cumhurbaşkanı El Nasır oldu

Tunus Parlamentosu Başkanı Muhammed El Nasır hayatını kaybeden Sibsi’nin yerine geçici Cumhurbaşkanı olarak atandı.Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi’nin hayatını kaybettiğinin duyurulmasından sonra Tunus Parlamentosu Başkanı Muhammed El Nasır geçici Cumhurbaşkanı olarak atandı.

Haber 25-07-19 14:20

Irak'ta Haşdi Şabi'nin kapatılması tartışılıyor

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Haşdi Şabi bürolarının kapatılması kararı sonrası gözler bu milis gücüne çevrildi - Haşdi Şabi'den henüz karara yönelik herhangi bir resmi açıklama yapılmadı - Sadr Hareketi lideri, Abdulmehdi'ye verdiği desteği kendi talimatıyla kurulan Seraya es-Selam adlı milis gücünü lağvederek gösterdi - Haşdi Şabi'ye bağlı Bedir Örgütü'nün Irak Meclisi Grup Başkan Hasan el-Kaabi: "(Şiilerin dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani) Sistani dışında herhangi bir siyasetçi ya da hükümette görevli bir kişinin Haşdi Şabi'yi bitirmeye gücü yetmez. Haşdi Şabi, hükümetteki görevi ne olursa olsun herhangi biri tarafından değil, sadece kurucusu Sistani tarafından lağvedilebilir" - Haşdi Şabi'nin en radikal gruplarından Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays el-Hazeli: "Başbakan'ın kararı doğru bir adım. Böylece Haşdi Şabi, silahlı kuvvetler gibi profesyonel ve kalıcı olacak. Ayrıca lağvedilmesine yönelik girişimler de akamete uğrayacak" - Şii Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim: "Başbakan'ın aldığı karardan memnuniyet duyuyoruz ve bunu 'şeffaf ve sıkı' şekilde uygulamasını istiyoruz"

Haber 02-07-19 14:47

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi’den iyi haber

Ciddi sağlık sorunlarıyla dün hastaneye kaldırılan Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi’nin sağlığının iyiye gittiği açıklandı.Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, ciddi bir sağlık sorunu nedeniyle dün hastaneye kaldırılan 92 yaşındaki Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi’nin sağlık durumunda iyileşme görüldüğü bildirildi.

Haber 28-06-19 17:18

Tunus Cumhurbaşkanı hastaneye kaldırıldı

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, ciddi bir sağlık sorunu sebebiyle hastaneye kaldırıldı.Tunus Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi’nin sabah saatlerinde ciddi bir sağlık sorunu sebebiyle askeri hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Haber 27-06-19 15:35

Kuveyt Emiri Sabah, Irak Başbakanı Abdulmehdi ile görüştü

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi: - "Bu ziyaret, ikili ilişkileri geliştirmek için bir fırsattır. Biz, Irak-Kuveyt ilişkilerinin geleceğinden umutluyuz" - Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah: - "Anlaştığımız birçok şey var ve geriye kalanlar iki bakanlık heyetinin görüşmeleri sırasında çözülebilir"

Haber 20-06-19 00:14

Mursi defnedildi

Mısır’da mahkeme salonunda fenalaşarak hayatını kaybeden eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin sabah saatlerinde defnedildiği öğrenildi.Mısır güvenlik kaynakları, Hamas Hareketiyle işbirliği yaptığı için yargılandığı mahkemede duruşma sırasında fenalaşarak hayatını kaybeden eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin cenazesinin Kahire’nin kuzeydoğusundaki Elvefa ve Elemel mezarlığında toprağa verildiğini açıkladı.Dün “68” Mısır devlet televizyonu, duruşması sırasında yaptığı konuşmanın ardından bayılan Mursi’ye müdahsle edilmeye çalışıldığını ancak Mursi’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini duyurmuştu.Ailenin Avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Mursi’nin, Şarkiye’deki El Adva köyünde aile mezarlığına gömülmek istediğini vasiyet etmesine rağmen, ailesinin Kahire’de toprağa verilmesini kabul ettiğini söyledi.Mursi, 3 Temmuz 2013’te dönemin Savunma Bakanı ve ardından Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi tarafından gerçekleştirilen askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

Haber 18-06-19 09:51