Habip Altinkaya Haberleri

Düğünde takı yarışı... 2 gün sürdü, 7 bin kişi katıldı! Rakamlar dudak uçuklattı

Şırnak’ta 2 gün 2 gece süren aşiret düğünü adeta takı takma yarışına dönüştü. 7 bin davetlinin katıldığı düğünde geline 1 kilo altın, damada 5 milyon lira takı takıldı. Düğün sahibi ve damadın babası olan Gevdan aşiretine mensup AK Parti Belediye Başkanı Habip Aşan, "Adetimizdir takı takmak ama gösterişten uzak bir düğün olsun istedim" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-09-12 09:59:20

Beytüşşebap’ta bayram sevinci

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bayram sevinci başladı. Belediye Başkanı Habip Aşan vatandaşların bayramını kutladı.

Yurthaber 2023-04-22 11:02:48

Amasya'da vefat eden Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Amasya'da tedavi gördüğü hastanede 68 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Habip Yılmaz'ın cenazesi, toprağa verildi.

Yurthaber 2022-12-30 14:50:30

Pelin Akil Altan’a küfür eden takipçisini affetmedi! İşte ödeyeceği para cezası

Oyuncu Pelin Akil Altan’a sosyal medyadan kendisine hakaret eden takipçisini affetmedi. 2 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle yargılanan Habip B., “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret” suçundan bin 120 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Magazin 2022-09-08 12:08:48

Habip ne demek? Habip kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Habip kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Habip kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 22:53

Giresun'da 17 yıllık çifte cinayetin sırrı çözüldü

Giresun’da 17 yıl önce kaybolduktan sonra 1 ay araylar ölü bulunan Habip Güneş ve Erdal Şenol cinayetlerinin aydınlatılması için yeniden çalışma başlatıldı. Jandarma ekiplerinin çalışmasıyla, Güneş ve Şenol'un ölü olarak bulunmasıyla ilgili aranan şüpheli M.A.A.'nın geçen yıl işlediği başka suçtan tutuklandığı ortaya çıktı. Derinleştirilen soruşturmada Şenol'un, Güneş'i öldürdükten sonra M.A.A. tarafından öldürüldüğü değerlendiriliyor.

Haber 12-04-22 23:46

Vatandaşlar 1915 Çanakkale Köprüsü'ne akın etti: Yozgat'tan gelen var

Dünyanın en büyük orta açıklıklı köprüsü unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün araç geçişlerine açılmasının ardından uzun araç kuyrukları oluştu. Bir hafta boyunca ücretsiz olacak ve daha sonra geçiş bedeli 200 lira olacak olan köprüyü merak eden vatandaşlar Lapseki (Asya) viyadüğüne akın etti. Habip Avşar isimli vatandaş köprüyü görmek için Yozgat'tan geldiğini belirterek, "Köprü bizi çok onurlandırdı ve gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Haber 19-03-22 17:45

Resmi Gazete'de yayımlandı: TÜİK ve TPE'de yeni dönem! Görevden alındılar

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye İstatistik Kurumu'nda iki başkan yardımcısının görevine son verildi. Ayrıca Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Habip Asan da görevden alındı.

Finans 17-03-22 07:48

7 yaşındaki kızı Defne Öztürk'ün boğazını kesmişti! Pendik'teki cani babayla ilgili yeni gelişme

İstanbul Pendik'te 7 yaşındaki kızını boğazını keserek öldüren cani babayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kızını öldürdüğü bıçakla intihar girişiminde bulunan Habip Öztürk, hastaneden taburcu olmasının ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. Baba Öztürk'ün ilk ifadesinde "Defne’yi ben öldürmedim" diyerek kızını eve gelen eşinin arkadaşlarını öldürdüğünü, bileklerini de yine aynı kişilerin kestiğini iddia etti. İşte Pendik'teki korkunç olaydaki tüm detaylar...

Haber 30-12-21 16:27

Kartal'da korkunç kadın cinayeti! İfadesinin her satırı kan dondurdu

Kartal'da gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği Neslihan Batur'u (45) öldürüp su dolu kuyuya attığı gerekçesiyle gözaltına alınan fabrika işçisi Habip Başar (51) "Kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Şüpheli Başar'ın emniyetteki ifadesinde kıskançlık nedeniyle Batur'u 40 dakika boyunca boğduğunu ve öldürdükten sonra cesedini el arabasına koyarak 70 metre uzaktaki su kuyusuna attığını söyledi.

Haber 12-11-21 18:58

Yöresel lezzetlerde hedef coğrafi işaretli ürünlerle katma değeri artırmak

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan: - "AB Komisyonunda tescilli ürünlerde henüz istediğimiz katma değeri yaratmış değiliz. Tescil birinci aşama, bundan sonra bu ürünlerin ulusal ve uluslararası markalaşması için projeler hazırlayarak daha fazla katma değer yaratmamız gerekiyor" - "Uluslararası pazarlarda daha fazla coğrafi işaretli ürünün yer alması, Türkiye'nin zenginleşmesine, Türk ekonomisinin büyümesine, kişi başına düşen milli gelirin büyümesine çok önemli katkı sağlayacak" - "Şu anda ekosistemi oluşturmak için kamu daha fazla rol alıyor, çok da normal ancak bundan sonraki süreçte bu tür başvurular daha fazla üretici birlikleri tarafından yapılmalı hatta kamu kurumlarınca alınan tesciller daha sivil yapılara devredilmeli"

Yurthaber 31-10-21 11:13

Ankara Valiliği: Altındağ'da 2 vatandaşımızı yaralayanlar yabancı uyruklu, 2 kişi gözaltında

Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde dün akşam iki arasında grup henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Ankara Valiliği, kavga sonucu biri ağır olmak üzere iki kişinin yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; 2 şahıs gözaltına alınmıştır" denildi. BBC Türkçe'ye konuşan Battalgazi Mahallesi Muhtarı Habip Eroğul, mahalleli iki gencin Suriyeliler tarafından bıçaklandığını söyledi.

Haber 11-08-21 11:57

Kiraz hasadı başladı! Dalda 2, pazarda 15 TL

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde 650 rakımlı Aşağı Çamlı kırsal mahallesinde kiraz hasadı başladı. Aşağı Çamlı Muhtarı Habip Kuter dededen kalma kiraz ağaçlarında üretime devam ettiklerini söylerken, dalında 2 lira olan kiraz pazarda 15 liradan satılıyor.

Finans 02-07-21 09:42

Ağrılı genç tenisçiler Türk bayrağını uluslararası müsabakalarda dalgalandırmak istiyor

Cudi Kupası Tenis Turnuvası'nda 138 sporcu arasından birinci ve ikinci olan Habip Anak ile Mehmet Semih Aslan, Ağrılılara sevinç yaşattı. - Gençlik ve Spor İl Müdürü Çalgan: - "Amacımız Türkiye Tenis Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımlarıyla Ağrı'dan yetişecek sporcularımızı ülkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil etme kabiliyetine ulaştırmaktır" - Genç tenisçi Habib Anak: - "Milli takıma seçilerek Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek istiyorum"

Yurthaber 08-06-21 11:17

Yürek sızlatan anlar: Şehit babasının mezarına yazdığı mektubu astı

Şehit Uzman Çavuş Habip Gökçe’nin Çorum'daki mezarını ziyaret eden 6 yaşındaki kızı Mirayşah, okuma-yazma öğrendikten sonra şehit düşen babasına ilk mektubunu yazdı. Küçük Mirayşah’ın babasının kabrine astığı mektubu okuyanların yürekleri sızladı.

Haber 18-03-21 12:02

Bıçaklanan baba hayatını kaybetti oğlu ise yaralandı

Nevşehir’in Avanos ilçesinde meydana gelen bıçaklı kavgada, husumetlisi tarafından bıçaklanan adam hayatını kaybederken oğlu ise yaralandı.Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Vatan Caddesinde meydana gelen olayda, Habip B.

Haber 16-02-21 17:43

24 ölümlü kaza duruşması ertelendi

13 Mayıs 2017’de İzmir Buca’dan ‘Anneler Günü’ etkinliği için Marmaris’e hareket eden Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı otobüs, Sakartepe rampasından inişi esnasında kaza yapmış ve 24 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.Kaza ile ilgili Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi 26 Şubat 2019 tarihinde tutuklu sanık araç sahibi Bülent Çetindağ 10 yıl habip cezası aldı.

Yurthaber 11-02-21 16:42

24 ölümlü kaza duruşması ertelendi

13 Mayıs 2017’de İzmir Buca’dan ‘Anneler Günü’ etkinliği için Marmaris’e hareket eden Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı otobüs, Sakartepe rampasından inişi esnasında kaza yapmış ve 24 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.Kaza ile ilgili Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi 26 Şubat 2019 tarihinde tutuklu sanık araç sahibi Bülent Çetindağ 10 yıl habip cezası aldı.

Yurthaber 11-02-21 16:42

Park halindeki motosiklet çalındı

Adıyaman’da, park halinde bulunan bir motosiklet gece saatlerinde çalındı.Edinilen bilgilere göre, Bahçecik mahallesi TOKİ binaları bahçesinde Habip Deniz’e ait 02 LH 060 plakalı motosiklet, kimliği belirsiz şahıs yada şahıslar tarafından çalındı.

Yurthaber 07-02-21 12:06

Çıldır Gölü'nü kaplayan buz tabakası kısmen eriyip parçalandı

Gölbelen köyü sakinlerinden Habip Altundaş: - "Bu manzara bizi hakikaten şaşırttı. Şu an kutupları andıran bir manzara var. Dev buz kütleleri kıyıya vurdu. 57 yaşındayım hayatımda ilk kez böyle bir manzara ile karşılaştım"

Yurthaber 18-01-21 10:41

Yomra elması tescillendi

Trabzon’un Yomra ilçesinin ismiyle özdeşleşen Yomra elması Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı.Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Elması Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan’dan teslim alırken, Yomra elmasının hem Trabzon hemde Türkiye genelinde bir marka olması için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Yurthaber 08-01-21 15:59

TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Yurthaber 29-12-20 15:20

Türkiye’nin patentleri Turkcell’in veri merkezinde saklanacak

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: - "Ankara'da açtığımız Türkiye'nin en büyük veri merkezini, dünyanın önde gelen patent kurumları arasında yer alan Türk Patent ve Kurumu'nun da tercih etmesi veri merkezimizin kalitesini tescillemiş oldu" - TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan: - "Turkcell Veri Merkezi bünyesinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın kurumumuzun bilgi teknolojileri kapasitesinin artışına ve kurumsal önceliklerimizin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesine önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum"

Yurthaber 27-11-20 12:31

DİKA Genel Sekreteri Alanlı Beytüşşebap’ta incelemelerde bulundu

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı Beytüşşebap’ta incelemelerde bulundu.Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yapımı devam eden zümrüt kaplıcaları ve olimpik yüzme havuz inşaatlarını incelemek için ziyaret gerçekleştiren DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Şırnak koordinatörü Murat Katı ile birlikte Belediye Başkanı Habip Aşan’ı ziyaret etti.

Yurthaber 07-11-20 11:50

Manyas’a yeni tapu müdürü

Tapu Müdürü Habip Bayrak’ın İzmir’in Ödemiş ilçesine atanmasıyla boşalan Manyas Tapu Müdürlüğüne atanan İhsan Koyun görevine başladı.Ordu-Ulubey ilçesi Tapu Müdürlüğünden Manyas Tapu Müdürlüğüne atanan İhsan Koyun, rotasyon nedeniyle atamasının gerçekleştiğini belirterek, 1986 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde teknisyen olarak işe başladığını daha sonra ise 2004 yılında ise Diyarbakır-Eğil ilçesinde Tapu Müdürü olarak göreve başladığını, sırasıyla Ordu-Ünye ve Ulubey ilçesinde çalıştığını, Gazi Üniversitesi Tapu ve Kadastro bölümünden mezun olduğunu söyledi.

Yurthaber 15-09-20 17:12

Manyas’a yeni tapu müdürü

Tapu Müdürü Habip Bayrak’ın İzmir’in Ödemiş ilçesine atanmasıyla boşalan Manyas Tapu Müdürlüğüne atanan İhsan Koyun görevine başladı.Ordu-Ulubey ilçesi Tapu Müdürlüğünden Manyas Tapu Müdürlüğüne atanan İhsan Koyun, rotasyon nedeniyle atamasının gerçekleştiğini belirterek, 1986 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde teknisyen olarak işe başladığını daha sonra ise 2004 yılında ise Diyarbakır-Eğil ilçesinde Tapu Müdürü olarak göreve başladığını, sırasıyla Ordu-Ünye ve Ulubey ilçesinde çalıştığını, Gazi Üniversitesi Tapu ve Kadastro bölümünden mezun olduğunu söyledi.

Yurthaber 15-09-20 17:12

Eşini bıçaklayarak öldüren sanığa müebbet hapis cezası

Mersin'de tartıştığı eşi Emine Demir'i (39) bıçaklayarak öldüren Habip Demir, (43) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 09-09-20 14:25

Babasının en ağır cezayı almasını istedi: Kelimelerle tarif edilebilecek bir acı değil

Mersin'de kocası Habip Demir tarafından öldürülen Emine Demir'in olaydan 1,5 ay önce çocuklarıyla evi terk ettiği ancak eşine acıyıp geri döndüğü ortaya çıktı. Emine Demir'in oğlu Nurullah Demir, "Kelimelerle tarif edilebilecek bir acı değil" derken, babasının en ağır cezayı almasını istedi.

Haber 06-09-20 08:10

Şanlıurfa'da engelliler 3 bin yetim ve öksüz çocuğu sevindirdi

Valiliğin desteğiyle tekstil atölyesi açan Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği üyelerince dikilen kıyafetler, ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere bayramlık oldu - Dernek Başkanı Habip Polat: - "Elimizden geldiği kadar çocuklarımızı sevindirmeye çalışıyoruz. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz"

Yurthaber 30-07-20 11:36

Elazığ'da otomobil uçurumdan yuvarlandı, 3 kardeş öldü

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde taziye dönüşünde kontrolden çıkan otomobilin uçurumdan yuvarlanması sonucu sürücü Mehmet Alkan ile kardeşleri, Suat Alkan ve Habip Alkan yaşamını yitirdi.

Haber 27-07-20 00:31

Mersin'de korkunç olay! Eşini öldürdükten sonra baldızına gidip, kahvaltı yapmış

Mersin'de, evde tartıştığı 6 çocuğunun annesi Emine Demir'i (39) bıçaklayarak öldüren Habip Demir'in (43) yargılanmasına devam edildi. Emine Demir'in kız kardeşi Fatma Zirek, katil zanlısının ablasını öldürdükten sonra evine gelip, kahvaltı yaptığını belirterek, "Artık ablamla ilişkilerinin bittiğini, boşanacağını sonra ablamı öldüreceğini söyledi. Ancak zaten ablamı öldürdükten sonra bize gelmiş" dedi.

Haber 14-07-20 15:29

Babalar Günü'nde denizde kaybolan Ali'nin cesedi bulundu

Adana'nın Karataş ilçesi sahilinde, dün babasıyla Babalar Günü'nde serinlemek için girdiği denizde kaybolan Ali Ercan Karayiğit'in (12) cansız bedenine ulaşıldı. Denizden Sahil Güvenlik ekiplerinin çıkardığı baba Habip Karayiğit ise dün yaşamını yitirmişti.

Haber 22-06-20 09:28

Şırnak’ta ters laleler çiçek açtı, belediye başkanı koparılmaması konusunda vatandaşları uyardı

Şırnak dağlarında yetişen endemik bitki türü olan ters lale çiçek açmaya başladı. Beytüşşebap İlçe Belediye Başkanı Habip Aşan, pancar toplamaya giden vatandaşlar tarafından ters lalenin kökünden koparıldığını kaydederek, endemik bitki türüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Haber 18-05-20 10:25

Beytüşşebap’ta şehit anneleri unutulmadı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit yakınlarının Anneler Günü kutlandı.Beytüşşebap’ta Anneler Günü münasebetiyle İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Alay Komutanı Tahsin Saruhan, Belediye Başkanı Habip Aşan ev ev dolaşarak şehit anneleri ve eşlerinin günlerini kutladı.

Yurthaber 10-05-20 17:39

Beytüşşebap’ta şehit anneleri unutulmadı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit yakınlarının Anneler Günü kutlandı.Beytüşşebap’ta Anneler Günü münasebetiyle İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Alay Komutanı Tahsin Saruhan, Belediye Başkanı Habip Aşan ev ev dolaşarak şehit anneleri ve eşlerinin günlerini kutladı.

Yurthaber 10-05-20 17:39

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'ten dikkat çeken koronavirüs iddiası!

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, "İktidar, Sağlık Bakanlığı yeteri şekilde yaygın test yapmayarak maalesef filyasyon çalışmasını yürütmüyor. Burada yapılan testlerin yarısından çoğu mükerrer testtir. Doğal olarak AKP iktidarının sürü bağışıklık sistemini kademeli olarak, bizi uyutarak yaptığını düşünüyorum." diye konuştu.

Haber 05-05-20 16:25

TOBB “Nefes Kredisi 2020” Kars’ta tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve DnzBank işbirliği ile hayata geçirilen TOBB “Nefes Kredisi 2020”nin tanıtımı Kars’ta gerçekleştirildi.Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) hayata geçirilen TOBB ‘Nefes Kredisi 2020’nin tanıtımı Kars’ta yapıldı.Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen toplantıya; Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Kars Şube Müdürü Habip Güzel ile Arpaçay Şube Müdürü Tuba Yokuş Karakoç, Kağızman Şube Müdürü Suat Kurt, Sarıkamış Şube Müdürü Erhan Delikkaya, Selim Şube Müdürü Volkan Akça ve basın mensupları katıldı.TOBB “Nefes Kredisi 2020”nin tanıtım toplantısında konuşan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, pandemi salgını sonrası küresel ekonominin yeni bir hal alacağını ifade etti.Alibeyoğlu, “İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak.

Yurthaber 29-04-20 16:45

Ahlatcı’dan örnek davranış

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Şehit Habip Gökçe’nin ailesini ziyaret etti.AK Parti Çorum milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Galip Deniz ile Gökçe ailesini ziyaret eden Ahlatcı, şehit Gökçe’nin kızı 5 yaşındaki Miray’ın bayramını kutladı.

Yurthaber 23-04-20 22:43

Polisten tarlasına süren çiftçiye yardım

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir polis memuru tarlada traktörü ile toprağı süren çiftçiye yardım etti.Tavşanlı Bölge Trafik İstasyonunda görevli polis memuru Habip Şahin, öğle arası uygulama alanına gittiği esnada Şahmelek köyünden çiftçi bir vatandaşın tek başına tarlayı sürdüğünü gördü.

Yurthaber 18-04-20 20:15

Hayırsever işadamından bin koli gıda yardımı

hayırsever işadamı Habip Bekmezci, Sungurlu Belediyesi tarafından başlatılan ’Sungurlu İçin Ben de varım’ yardım kampanyasına bin koli gıda yardımında bulundu.Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Bugün hemşehrilerim adına güzel bir telefon görüşmesi yaptım.

Yurthaber 17-04-20 14:41

Beytüşşebap Belediye Başkanı Aşan polislerin haftasını kutladı

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçe Belediye Başkanı Habip Aşan, Polis Haftası münasebetiyle ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek günlerini kutladı.Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, Polis Haftası münasebetiyle polislerle bir araya geldi.

Yurthaber 11-04-20 10:06

Beytüşşebap’ta dezenfekte noktaları oluşturuldu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde el dezenfekte noktaları oluşturuldu.Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan tarafından ilçenin dört bir yanına korona virüs ile mücadele kapsamında dezenfekte noktaları kuruldu.

Yurthaber 10-04-20 12:45

Belediyeden vatandaşlara ’çatıdaki kar birikintilerini temizleyin’ anonsu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde belediye ekipleri, anonslar yaparak vatandaşların evlerinin damlarında biriken yığınlarını temizlemesi konusunda uyardı.Beytüşşebap Belediyesi, kentte günlerdir etkili olan kar yağışı sonrası evlerin çatılarında biriken karın temizlenmesi için anons yaparak vatandaşlara çatıları temizlemeleri uyarısında bulundu.Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, günlerdir karla mücadele eden ekipleri ziyaret etti.

Yurthaber 19-02-20 11:34

TÜRKPATENT, Bilişim Vadisi'nde yenilikçi girişimlere hizmet verecek

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır: - "İnşallah 2020 yılında çok farklı eğitim uygulamalarını, Türkiye'de hayata geçirmeye başladığımızı hep birlikte görmüş olacağız. Bunlardan birisi de yine Bilişim Vadisi'nde olacak. Bilişim Vadisi'ni, artık önümüzdeki dönemde pek çok işimizin öncü adresi olarak görüyoruz" - TÜRK PATENT Başkanı Habip Asan: - "Türkiye'de şu anda tüm illerimizde, bu birimlerimiz var ancak hepsi aynı seviyede değil. Bugün burada açacağımız bilgi ve doküman birimi, Türkiye'deki en kapsamlı birim olarak tasarlıyoruz"

Yurthaber 14-02-20 14:28

Görme engelli öğretmen gönüllere nağmelerle dokunuyor

Malatya'da bir okulda 10 yıldır müzik öğretmeni olarak görev yapan doğuştan görme engelli Habip İbar, gönülden bağlı olduğu müzik alanında koro şefi olmak için çaba gösteriyor - Antalya'da düzenlenen 100 Ses Koro Okulu'nun koro şefliği eğitimine katılan İbar: - "Müzikle yaşıyor, müzikle duyuyor ve görüyorum. Aklınıza gelebilecek tüm maddi, manevi, fiziksel ve duygusal hazların birçoğunu müzikle alıyorum" - "Ben 'Bütün şefler gören olmak zorunda mı, niye bir görme engelli şef olmasın' düşüncesiyle yola çıktım"

Haber 28-01-20 12:08

Giresun’da sokak müzisyenleri depremzedeler için çaldı

Sokak müzisyenleri, Elazığ ve Malatya’daki deprem mağdurları için Giresun Gazi Caddesi’nde bir performans sergileyerek yardım topladı.Giresun’da Gazi Caddesi’nde kemençe, gitar gibi birçok enstrümanlarla vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sokak müzisyenleri, topladıkları paraları depremzedelere göndereceklerini söyledi.Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere yardım için caddenin değişik noktalarında depremzedeler için çalan sokak müzisyenleri, elde edilecek paranın tümünü ve toplanacak yardımları Giresun Belediyesi’nin aracılığıyla depremzedelere ulaştıracak.Etkinlikle ilgili bilgi veren Kemençe Sanatçısı Habip Alev, gün boyunca depremzedeler için çalacaklarını söyledi.Alev, “Zaman zaman sokakta müzik yaparak kendi ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz.

Haber 26-01-20 14:58

Babasının akrabası tarafından cinsel istismara uğrayan 15 yaşındaki kız dehşeti yaşadı!

İstanbul Küçükçekmece'de 'amca' dediği babasının akrabası tarafından 2 yıl boyunca cinsel istismara uğrayan 15 yaşındaki S.B.'nin yaşadıkları kan dondurdu. 2 yıl önce sürekli evlerine gidip gelmeye başlayan Habip B. tarafından istismara uğrayan S.B., bir darbe de annesinden yedi. İstismara uğradığını söylediği halde annesinin kendisine inanmadığını söyleyen S.B., annesinin babasını dolandıran istismarcısıyla kaçtığını anlattı.

Haber 16-01-20 16:19

(Özel) Esenyurt’ta kargo işçisinden örnek davranış

Esenyurt’ta asgari ücretle bir kargo firmasında çalışan işçi Habip Aslan, para çekmek için gittiği bankamatikte bulduğu bin 500 lirayı sahibinin bulunması için polise teslim etti.

Haber 16-01-20 09:15

Eski muhtarı öldüren baba ve 2 oğluna ağırlaştırılmış müebbet

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde eski muhtarın öldürülmesiyle ilgili olarak Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar baba ve 2 oğlu, iştirak halinde kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Afşin ilçesinde 10 Ekim 2018 tarihinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşandığı iddia edilen olayda, ilçeye bağlı Hüyüklü Mahallesi’nin eski muhtarı Habip Yılmaz, silahlı iki kişi tarafından kurşun yağmuruna tutulmuştu.

Haber 14-01-20 16:07