Nijerya Devlet Baskani Muhammadu Buhari Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe temaslar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Öte yandan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de telefonda görüştü. Ayrıca Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Tinubu ile de görüştü.

Haber 2024-04-10 14:37:43

Her şey o paylaşımla başlamıştı... Yasak kaldırıldı! Ülkenin Devlet Başkanının ilk paylaşımı bakın ne oldu

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ülkesindeki Twitter yasağının kaldırılmasının ardından ilk kez söz konusu uygulamayı kullandı. Buhari, Twitter'da çekildiği fotoğrafları paylaşarak, Nijeryalı Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Ülkede Twitter yasağının fitili Buhari'nin 1 Haziran 2021'de attığı bir tweet ile ateşlenmiş, söz konusu paylaşımın Twitter tarafından silinmesi ve hesabın askıya alınması üzerine Nijerya'da Twitter yasaklanmıştı.

Haber 2022-05-03 00:31:36

Ülke onu konuşuyor! 102 yaşındaki kadın devlet başkanlığı adaylığını açıkladı

Nijerya'da 2023'ün Şubat ayında gerçekleşecek olan seçimler öncesi dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 102 yaşındaki Nonye Josephine Ezeanyaeche isimli kadın, devlet başkanlığı seçimine adaylığını açıkladı. Ezeanyaeche, devlet başkanı olarak seçildiğinde Nijerya için iyi planları olduğunu belirtti.

Haber 2022-02-17 19:45:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nijerya'da önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla mücadele yürüten Nijerya'yla askeri savunma ve güvenlik konularında iş birliğimizi güçlendiriyoruz" dedi.

Haber 2021-10-20 15:08:26

Nijerya'da özel jetler ve şatafatın ortasında bir kraliyet düğünü

Nijerya'nın elit aileleri ile soylu dini liderlerini bir araya getiren görkemli ülkenin Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari'nin oğlu Yusuf Buhari ile ülkenin en önemli dini liderlerinden biri olan Bichi Emiri Nasir Ado Bayero'nun kızı Zahra Nasir Bayero, görkemli bir düğünle evlendi.

Haber 21-08-21 23:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan art arda görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile telefonda görüştü.

Haber 10-08-21 21:14

Twitter, Nijerya Devlet Başkanı'nın hesabını askıya aldı

ABD merkezli sosyal paylaşım uygulaması Twitter, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin resmi hesabını, isyancılara karşı 'soykırım' tehdidinde bulunduğu şikayetleri üzerine askıya aldığını duyurdu.

Haber 02-06-21 21:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buhari ve Dibeybe ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 14-05-21 00:14

Boko Haram'ın 2014'te Kaçırdığı Çocuklar Kurtarıldı

Yedi yıl önce Nijerya’da bir devlet okulundan kaçırılan bir grup kız çocuğunun, Nijerya güvenlik güçlerinin Boko Haram’ın konuşlandığı bölgeye düzenlediği operasyonda kurtarıldığı yönünde haberler geliyor

Haber 29-01-21 23:54

Nijerya Devlet Başkanı Buhari’den “sağduyu” çağrısı

Nijerya’nın Lagos Eyaletinde neredeyse 2 haftadır süren Özel Hırsızlık Karşıtı Timi’ne (SARS) karşı protestolarda dün Nijeryalı askerler protestoculara ateş açtı.Nijerya’nın Lagos eyaletinde binlerce kişinin katıldığı ve neredeyse 2 hafta süren SARS protestolarında Nijeryalı askerler protestoculara ateş açmıştı.

Haber 21-10-20 17:03

Bakan Pekcan, Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Osinbajo ile görüştü

Bakan Pekcan, Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Osinbajo ile görüştü

Haber 14-01-20 17:51

Nijerya Devlet Başkanı Buhari, ülkesindeki silahlı saldırıyı kınadı

Nijerya Devlet Başkanı Buhari, ülkesindeki silahlı saldırıyı kınadı

Haber 04-01-20 01:00

Hyundai'den Nijerya'ya otomotiv ve petrol yatırımı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Güney Koreli firmaya gerekli desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi

Haber 18-12-19 15:13

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den terörle mücadelede ortak hareket çağrısı

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den terörle mücadelede ortak hareket çağrısı

Haber 11-12-19 00:20

Buhari'den yerinden edilmiş kişiler için acil rehabilitasyon çağrısı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari: - "Yerinden edilen çocukların çoğu, ailelerini veya nereden geldiklerini bilmiyor. Onları doğru bir şekilde rehabilite etmeliyiz, aksi takdirde gelecekte sorun yaşayacağız"

Haber 26-11-19 20:02

Nijerya, Boko Haram mensuplarını topluma kazandıracak

Cezaevlerindeki 287 Boko Haram üyesi mahkumun, devlet desteğiyle topluma kazandırılarak ailelerine teslim edilmesi hedefleniyor

Haber 04-11-19 12:28

Nijerya'da 1 Ekim Bağımsızlık Günü

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari: - "Yolsuzluğun kökünü kazımanın yolu mücadele etmektir. Şüphesiz ki kazanacağımız bir mücadeledir"

Haber 01-10-19 15:15

O örgüt cenazeye saldırdı: En az 65 ölü

Nijerya devlet televizyonu, ülkenin kuzey doğusunda bir cenazeye yönelik olarak gerçekleştirilen Boko Haram saldırısında en az 65 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Haber 29-07-19 09:10

Buhari'den bölgesel güvenlik eleştirisi

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Başkanı ve Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari: - "Son dönemlerde bölgelerimizde yaşanan olaylara baktığımızda, hedefimize ulaşmak için ortak karar almamız gerektiğini görüyoruz. Şiddet olaylarına sebep olanlara güçlü birlik mesajı göndermemiz gerekiyor"

Haber 29-06-19 15:16

Nijerya'daki Boko Haram saldırıları 1 milyon çocuğu ailelerinden ayırdı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari: - "Boko Haram saldırıları nedeniyle ülkede bir milyondan fazla çocuk, ne ailelerini ne de nereden geldiklerini biliyor"

Haber 08-05-19 00:05

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den yönetimde şeffaflık sözü

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den yönetimde şeffaflık sözü

Haber 21-03-19 17:13

Nijerya'da çöken okul binası

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari: - "Çöken binada küçük çocukların hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz"

Haber 13-03-19 21:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari’yi tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’yi yeniden göreve seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’yi telefonla aradı.

Haber 28-02-19 23:36

Nijerya’da Buhari yeniden devlet başkanı seçildi

Nijerya’da, Devlet Başkanlığında yeni bir dönem isteyen mevcut Devlet Başkanı Muhammed Buhari yeniden seçildi.Nijerya’da hafta sonu gerçekleştirilen Devlet Başkanlığı Seçimlerinde halktan bir önceki dönem kurduğu temeli inşa etmesi için zaman vermesi yönünde çağrıda bulunan Buhari, seçimleri yeniden kazandı.Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu’nun (INEC) Pazartesi 12.00’de başlayan ve bugün sona eren oy sayma işleminden sonra açıkladığı verilere göre, Buhari 15 milyon oy aldı.

Haber 27-02-19 17:34

Nijerya'da Buhari yeniden devlet başkanı seçildi

Nijerya'da hafta sonu düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinde Tüm İlericiler Kongresi (APC) adayı mevcut Devlet Başkanı Muhammed Buhari yeniden başkan seçildi.

Haber 27-02-19 07:27

Nijerya'da Buhari yeniden devlet başkanı seçildi

Tüm İlericiler Kongresi (APC) adayı Muhammed Buhari, yeniden devlet başkanı oldu

Haber 27-02-19 02:33

Malatya'dan 7 ülkeye akıllı mutfak ihracatı

Devlet desteğiyle kurulan akıllı mutfak üretimi yapılan fabrikadan Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Mozambik, Mısır ve Libya'ya ihracat yapılıyor - Akıllı mutfaklarda dolap kapakları el çırpmasıyla, tablet ve telefondan bir dokunuşla, sesli komutla el değmeden açılırken, çoğu malzeme telefon veya tabletle tek tuşla kontrol edilebiliyor - Fabrika Müdürü Serkan Fındıklı: - "Şu an 7 ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa'da akıllı mutfak gönderdiğimiz bir ülke yok ama şu an teklif aşamasındayız" - "Akıllı mutfakların fiyatı 20 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyor"

Finans 25-02-19 11:37

Nijerya'da seçim önlemleri

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari: - "Oyları çalan ya da seçim sırasında düzeni bozan kişilere güvenlik güçleri sert şekilde karşılık verecek" - "Seçimlerin ertelenmesi ile ilgili yapılan bu beceriksizlik millete açıklanması gerek. Seçimlerden sonra tam olarak ne olduğunu ve kimin sorumlu olduğunu bilmek zorundayız"

Haber 18-02-19 20:34

Pompeo'dan Nijerya başkan adaylarına seçim telefonu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Nijerya'da başkanlığa aday olan Devlet Başkanı Muhammed Buhari ve Halkın Demokratik Partisinden Atiku Abubakar ile görüşerek, adil ve şeffaf bir seçim çağrısında bulundu

Haber 16-02-19 00:44

Beklesin Şubat 2019 Dünya Gündemi

Soçi'de Astana formatındaki Türkiye, Rusya, İran 3'lü Liderler Zirvesi, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Nijerya ve Senegal'deki devlet başkanlığı seçimleri şubat ayında gündemin öne çıkan başlıklarını oluşturuyor

Haber 01-02-19 10:13

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den adil seçim sözü

Devlet Başkanı Muhammed Buhari, 16 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimlerinin adil koşullarda olacağı sözünü verdi

Haber 23-01-19 16:08

Boko Haram dış güçler tarafından destekleniyor

Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari: - "Boko Haram örgütü kesin olarak dış güçler tarafından destekleniyor"

Haber 17-01-19 14:06

ANALİZ - Nijerya'nın zor seçimi

Bölgesel ve kıtasal ölçekte etkileri görülebilecek bir öneme sahip olduğundan, Nijerya seçimi dikkatle izlenmesi gereken bir süreç. 200 milyona yaklaşan nüfusuyla adeta mikro bir Afrika’yı andıran ülke, kıta için önemli bir gösterge - Seçim süreci ve sonrasındaki ihtimaller, özellikle ABD ve İngiltere nezdinde, sivil toplum oluşumları ve düşünce kuruluşları tarafından titiz bir şekilde değerlendirilirken, bazı Amerikalı sivil toplum oluşumları seçim sonucunu etkilemeye yönelik rapor ve analizler de yayınlanmayı sürdürüyor - Ekonomi alanındaki başarısız tabloya rağmen, Buhari iktidarıyla birlikte Nijerya’nın iyileşme kaydettiği sorun alanlarından biri şüphesiz Boko Haram ile mücadele oldu. Boko Haram, gerek devletin yürüttüğü etkin mücade gerekse de örgüt içi bölünme nedeniyle eskisi kadar büyük bir tehdit oluşturmuyor - Azalan Boko Haram tehdidine rağmen, ülkede başka sorun alanlarının köpürtüldüğünü söylemek gerekir. Bu noktada, düşük tansiyonla seyreden Şii, İgbo ve göçebe Fülanî merkezli sorunların devreye girdiği görülüyor - 2015 yılından sonra kısmen soğumaya başlayan Şii meselesinin son günlerde ateşi yeniden parlatılıyor. 2015 olaylarına çok benzeyen şeyler Abuja ve Nasarawa’da yaşanırken Nijerya ordusu ile Şii militanlar bir kez daha karşı karşıya geldi. 45 civarında Şii hayatını kaybetti, 400’den fazla kişi de tutuklandı - Ülkede bir başka sorun da Biafra meselesi. İgbo etnik grubunun büyük hülyası olan Biafra diyarını kurmayı amaçlayan IPOB hareketi, mahiyetinde bölücü bir doğaya sahip. İngiltere vatandaşı olan lideri Kanu açık bir şekilde Yahudi olduğunu söylüyor ve İsrail’de MOSSAD gözetiminde bir hayat sürüyor

Haber 14-01-19 12:16

Nijerya'dan Uluslararası Af Örgütü'ne yönelik uyarı niteliğinde açıklama

Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari: "Nijerya hükümeti, teröre karşı iki savaş yürütüyormuş gibi görünüyor. Bunlar Boko Haram ve Uluslararası Af Örgütü'dür" - "Uluslararası Af Örgütü'nün Nijerya ile ilgili yayınladığı ön yargı ve yanlışlarla dolu son rapor, örgütün tarafsız bir uluslararası örgüt olma itibarını zedelemektedir"

Haber 18-12-18 03:16

Nijerya'da hükümetten adil seçim sözü

Devlet Başkanı Muhammedu Buhari liderliğindeki hükümet, 2019'daki başkanlık seçimlerinin adil olacağına dair söz verdi

Haber 13-12-18 21:03

Boko Haram saldırıları 9 milyar dolar zarara neden oldu

Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Yemi Osinbajo: - "Boko Haram terör örgütünün son 10 yılda düzenlediği saldırılar nedeniyle Nijerya 9 milyar dolarlık altyapı kaybına uğradı" - "Saldırılar nedeniyle şimdiye kadar 20 bin insan hayatını kaybetti. 400 binden fazla ev, okul, hastane ve kamu binaları tahrip edildi. Bu yıkım sadece hikayenin bir parçası"

Haber 07-12-18 20:54

Devlet Başkanı iddiaları reddetti: Ne öldüm ne de klonlandım

Nijerya Devlet Başkanı Buhari öldüğüne ve yerine bir benzerinin geçtiğine dair sosyal medyada yayılan söylentilere yanıt vererek, ölmediğini veya klonlanmadığını duyurdu.

Haber 04-12-18 10:06

Nijerya Devlet Başkanı: Ne öldüm ne de klonlandım

Nijerya Devlet Başkanı Buhari öldüğüne ve yerine bir benzerinin geçtiğine dair sosyal medyada yayılan söylentilere yanıt vererek, ölmediğini veya klonlanmadığını duyurdu.

Haber 03-12-18 22:03

Boko Haram'ın hareket özgürlüğünü durdurduk

Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari: - "Artık Boko Haram'ın bir bölgeyi kontrol altına alma kabiliyeti ve hareket özgürlüğünü durdurduk"

Haber 19-11-18 19:39

IRCICA Genel Direktörü Eren Nijerya'da

IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari tarafından kabul edildi

Haber 20-10-18 16:18

Türkiye'nin dünya tarihine katkısını takdir ediyorum

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari: - "Nijerya ile Türkiye arasında artan ticari ilişkileri ve Türkiye'nin dünya tarihine katkısını takdir ediyorum"

Haber 18-10-18 22:03

Nijerya'da 1 Ekim Bağımsızlık Günü

Devlet Başkanı Muhammedu Buhari: - "Herkesi birlik, sabır, hoşgörüye ve siyasi farklılıklara saygı duymaya çağırıyorum"

Haber 01-10-18 13:56

Galatasaraylı Onyekuru Başkan Weah'a karşı oynadı

Eski yıldız futbolcu Liberya Devlet Başkanı George Weah, ülkesi ile Nijerya Milli Takımları arasında oynanan karşılaşmada forma giydi.

Spor 12-09-18 11:07

Theresa May, Nijerya Devlet Başkanı Buhari ile görüştü

İngiltere Başbakanı May, ülkesinin Afrika'da en çok yatırım yapan G7 üyesi olmayı hedeflediğini bildirdi

Haber 30-08-18 04:31

Nijerya Devlet Başkanı'ndan Hristiyanları koruyan imama kutlama

Plateau Eyaleti Valisi Simon Lalong: - "Devlet Başkanı Buhari, Hristiyanları silahlı saldırganlardan koruyan imamı kutlayarak kendisi ile görüşmek istedi"

Haber 31-07-18 12:38

Nijerya'daki silahlı saldırılar

Devlet Başkan Muhammed Buhari, Zamfara eyaletine takviye güvenlik gücü gönderdi - Silahlı bir grup bölgede 15 kişiyi kaçırdı

Haber 30-07-18 12:52

Nijerya'da eski diktatörün çaldığı paralar halka geri dönüyor

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin Özel Danışmanı Maryam Uwais: - "Devlet Başkanı Abacha döneminde İsviçre'ye kaçırılan 322 milyon dolar Nijerya'ya iade edildi. Şimdi bu para ülkedeki ihtiyaç sahibi Nijeryalılara geri dağıtılıyor" - Nijeryalı siyasi analist Mohammed Jamu Yusuf: - "Burada hükümetin yapması gereken bu parayı vatandaşa dağıtmak yerine ülkenin önemli sorunları arasında yer alan elektrik, su gibi altyapı sorunlarını çözerek, yatırımları arttırması. Örneğin ülke genelinde elektrik sorunu var, bu parayla bu sorun çözülürse ülkede sanayi de gelişir ticaret de artar" - "İsviçre'den iade edilen 322 milyon dolar fakirlere veriliyor deniyor ama seçimler yaklaşıyor ve iktidar bu parayı kendi çevresine dağıtmamalı"

Haber 12-07-18 12:36

Nijerya'da yolsuzlukla mücadele

Devlet Başkanı Muhammedu Buhari: - "Nijerya yolsuzluklarla başa çıkmak için 'ulusal acil durum' ilan etti" - "Eğer Nijerya yolsuzlukları yok etmezse yolsuzluklar er ya da geç Nijerya'yı yok edecek"

Haber 05-07-18 23:30

Afrika'nın çalınmış varlıkları geri verilmelidir

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari: "Afrika'nın çalınmış varlıkları, hukuki engeller ve gereksiz teknik prosedürler öne sürülmeden geri verilmelidir" - AU Başkanı Paul Kagame: "Yolsuzlukla mücadele tehlikelidir, mücadeleyi bırakmak daha da tehlikelidir" - Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Matemala Cyril Ramaphosa: "Yolsuzluk hayatları çalıyor, sadece Afrika'nın değil tüm dünyanın problemi. Sadece devlette değil aynı zamanda özel sektörde"

Haber 02-07-18 04:10