Beyran Haberleri

Pratik beyran tarifi: Pratik beyran nasıl yapılır?

Türk mutfağı, ülkenin çeşitli bölgelerine, yörelerine ait lezzetlerle zenginleşmiştir. Bu zengin lezzetlerden biri de Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biri olan beyran tarifidir. Siz de pratik bir beyran tarifi arıyorsanız ve bu lezzeti kendi mutfağınıza taşımak istiyorsanız işte pratik beyran tarifimiz!

Yemek 2024-05-18 16:15:18

Kış aylarının doğal serumu: Beyran

Kış aylarında gribal enfeksiyonlara ve romatizmal hastalıklara karşı iyi gelmesiyle bilinen beyran yemeği Gaziantepli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yurthaber 2024-01-03 10:57:28

Beyran fiyatı yüzünden iş yerini bastılar! O anlar kamerada...

Gaziantep'te sipariş ettiği beyranın fiyatının 20 TL fazla olduğu gerekçesiyle telefonda tartışma yaşayan bir kişi arkadaşlarıyla birlikte iş yerini basıp, iş yeri sahibini ve oğlunu önce darp etti, ardından iş yerine gelerek rastgele ateş etti. O anlar kameraya yansıdı.

Haber 2023-12-18 19:29:12

MasterChef Kkori gomtang (Kore usulü beyran) tarifi! Kore usulü beyran nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kore usulü beyran (kkori gomtang) tarifi, 26 Eylül Salı günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da Kore mutfağından yemekler yapıldı. Yapılması istenen tariflerden biri de Kore usulü beyran (kkori gomtang) oldu. Peki, Kore usulü beyran nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2023-09-26 18:32:00

Gaziantep usulü beyran çorbası tarifi! Yemek davetlerinin vazgeçilmezi beyran çorbası nasıl yapılır?

Gaziantep'in özel lezzetleri herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Lokantaların ve kebapçıların olmazsa olmazları arasında yer alan beyran çorbası adeta şifa dağıtıyor. Evde beyran çorbası nasıl yapılır sorusunu aratıyorsanız bu beyran çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 23-04-23 14:54

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlar için mis gibi menü tarifi! İşte 18 Kasım yemek menüsü

Mutfağa girenlerin aklına ilk gelen soru 'Bugün ne pişirsem?' sorusu oluyor. Haberimizde, çorbadan tatlıya kadar menü fikirlerine yer verdik. Bugün başlangıç olarak beyran çorbası, en son ise Elazığ usulü dolanger tatlısı var. İşte 18 Kasım yemek menüsü...

Yemek 18-11-22 10:22

Sonbahar aylarında yapılacak en güzel çorbalardan Beyran çorbası tarifi! Evde Beyran çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Özelikle sonbahar ve kış aylarının yaklaşması çokça tercih edilen çorbalardan olan Beyran çorbası, yöresel lezzetlerimiz arasında yer alıyor. İçerisinde yer alan sarımsak ve pul biber ile şifa deposu olan beyran tarifi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte sonbahar aylarında yapılacak en güzel çorbalardan Beyran çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 15-09-22 16:58

Beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran çorbası malzemeleri neler?

Beyran çorbası, Gaziantep'in ünlü lezzetlerinin başında gelir. Kuzu etiyle hazırlanan beyran çorbası severek tüketilir. Beyran çorbasının porsiyonunda yaklaşık 360 kalori bulunuyor. Peki beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran çorbası malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 19-07-22 01:26

Geleneksel bir tarif: Beyran çorbası! Beyran çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde, özellikle Gaziantep yöresinde yapılan beyran çorbası boyun eti ve koyun yanağından hazırlanıyor. Ayrıca bu çorbaya sarımsak, pirinç, tereyağı, su, biber sosu gibi malzemeler de katılıyor.

Yemek 24-03-22 22:46

Dillere destan bir tarif! Antep'in meşhur Beyran çorbası

Her öğünde birbirinden farklı lezzetleri ve tatları denemeyi seven insanlar için yöresel yemeklerin ayrı bir yeri var. Özellikle et ve çeşitli baharatlarla hazırlanan yemekleriyle meşhur olan Antep mutfağı sizlere özel bir tarif sunuyor: Beyran çorbası... Beyran; et, pirinç, biber salçası ve baharatların karışımıyla hazırlanan, hem ana öğün hem de başlangıç olabilecek bir lezzet.

Yemek 20-10-21 07:41

Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran Covid-19'u alt etti

Koronavirüs sürecinde kontrollü normalleşmeyle geçişte orta riskli kategoride kalan Gaziantep'te, vatandaşlar başarılarının sırrının beyranda gizli olduğunu söyledi. Gastronomi kentinin bağışıklık güçlendiren beyran sayesinde Covid-19'u alt ettiğini söyleyen vatandaşlar, koronavirüs sürecinde bu Osmanlı lezzetinin olumlu etkisini gördüklerini söyledi.

Haber 05-03-21 11:34

Başarının gizli mimarı! Gaziantep koronavirüsü 'Beyran' ile alt etti

Türkiye, koronavirüs sürecinde kontrollü normalleşme dönemine geçiş yaparken, bu süreci orta riskli kategoride karşılama sevincini yaşayan gastronomi kenti Gaziantep'teki başarının gizli mimarı ise 'Beyran' oldu.

Yemek 05-03-21 10:33

Koronavirüs sonrası herkes bu çorbanın peşinde! İçen şifa buluyor

Gastronomi kenti Antep'in lezzetli yemeklerinden biri olan beyran, kış aylarında kentin şifa kaynağı oluyor. Doğal antibiyotik olarak bilinen beyran çorbasına ilgi her geçen gün artıyor.

Yemek 25-11-20 10:43

Her derde deva beyran nasıl yapılır?

Özellikle Gaziantep'te, sabahın erken saatlerinde tüketilen beyran çorbası kış mevsiminin vazgeçilmezi. Eklem ve kemik ağrılarına şifa olan çorba, soğuk algınlığına karşı da vücudu koruyor. Orijinal beyran çorbası tam 13 saat pişiyor. Antep'e gidemeyenler için ev yapımı beyran çorbası tarifi hazırladık.

Yemek 24-11-20 07:56

Gribe doğal kalkan! Beyran çorbası her kaşıkta şifa veriyor

Gaziantep’in en ünlü yöresel lezzetlerinden Beyran Çorbası, içerdiği besinlerle grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmayı engelliyor. Hasta olanların çabuk şekilde iyileşmesini sağlayan beyran çorbası bağışıklığı da güçlendiriyor.

Yemek 19-11-20 12:19

Uykudan uyandıran lezzet! Hem şifa oluyor hem de vücudu ısıtıyor

Gastronomi kenti Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden biri olan, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara iyi gelen ve korona virüs salgınına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen ‘beyran’, havaların soğumaya başladığı bu günlerde vatandaşların tercihi oluyor.

Yemek 20-10-20 12:23

Kapış kapış! Havalar soğudu beyrana ilgi arttı

Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan ve kışın soğuk algınlığına karşı tavsiye edilen; hazırlanışı saatler süren beyran, havaların serinlemesiyle birlikte vatandaşların hasta olmamak için tükettiği en önemli yemekler arasında yer alıyor. Gaziantepli işletmeci Ahmet Çadır, beyranı soğuk algınlığına iyi geldiğini ve vatandaşların da sonbahar mevsiminin gelmesi ile bu yemeği daha çok tercih ettiğini ifade etti.

Yemek 05-10-20 09:19

Gastronomi kentinin lezzet ustaları normalleşme sürecinden memnun

Gaziantepli kebap ustası Ahmet Çadır: - "İşletmemizi açtığımızda müşteri gelir mi gelmez mi diye kaygılarımız vardı ama çok şükür umduğumuzdan daha iyi sonuçlar alıyoruz" - Beyran ustası İbrahim Halil Gündoğdu: - "Şu an yerli turist gelmeye başladı ve günden güne bu sayı artıyor. Asıl amacımız yabancı turistin gelmesini de sağlamak"

Yurthaber 25-06-20 11:15

Gastronomi kentinin lezzet ustaları normalleşme sürecinden memnun

Gaziantepli kebap ustası Ahmet Çadır: - "İşletmemizi açtığımızda müşteri gelir mi gelmez mi diye kaygılarımız vardı ama çok şükür umduğumuzdan daha iyi sonuçlar alıyoruz" - Beyran ustası İbrahim Halil Gündoğdu: - "Şu an yerli turist gelmeye başladı ve günden güne bu sayı artıyor. Asıl amacımız yabancı turistin gelmesini de sağlamak"

Yurthaber 25-06-20 11:15

Paça için koronavirüsten korunun

Gastronomi kenti Gaziantep’in vazgeçilmez lezzetleri olan paça ve beyran, dünyanın pek çok ülkesinde ölümlere yol açan koronavirüsün panzehir olarak görülüyor. Kentteki restoran işletmecisi Uğur Dertli, "Paça ve beyran için Korona virüsten korunun" dedi.

Yemek 12-03-20 09:55

Bu yemeği yiyen hasta olmuyor

Gastronomi kenti Gaziantep’in meşhur lezzetleri arasında yer alan beyran, hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü bugünlerde soğuk algınlığı ile gribe iyi gelmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle vatandaşların tercihi oluyor.

Yemek 13-02-20 11:53

Gaziantep'in günün her saatinde tüketilen doğal ilacı: Beyran

Gastronomi kenti Gaziantep'in tescilli lezzeti beyran, günün her saati tercih ediliyor - 12 saat kazanlarda taş fırınlarda pişirilen kuzu eti ile haşlanmış pirinç, pul biber ve isteğe göre sarımsak karışımı ile hazırlanan beyran, özellikle kış aylarında şifa kaynağı olarak biliniyor - Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Araz: - "Hasta olmadan beyran veya benzeri yiyeceklerin tüketilmesi, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek viral hastalıklara yakalanmamızı engelleyebiliyor" - Beyran ustası Murat Doğanlar: - "Günün her saati yerli turistlerimiz uçaktan iner inmez beyran yemeye geliyorlar. Şehir dışından çok talep var beyrana. Dışarıda yiyenler 'aynı tadı alamıyoruz' diyorlar"

Haber 18-01-20 12:02

Beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran çorbası ve paça eklem ağrılarına ve gribe karşı birebir

Gaziantep’in meşhur lezzetleri arasında yer alan beyran ve paça’eklem ağrıları çekenlerin ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor.

Yemek 25-11-19 11:52

Eklem ağrılarına ve gribe karşı birebir: ‘beyran’ ve ‘paça’

Gaziantep’in meşhur lezzetleri arasında yer alan ‘beyran’ ve paça’ eklem ağrıları çekenlerin ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor.Gaziantep’te eklem ağrılarına ve soğuk algınlığına karşı tüketilmesi tavsiye edilen beyran ve paça kış aylarında şifa dağıtıyor.

Trend 25-11-19 11:33

Gaziantep'in meşhur kahvaltısı 'beyran' soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor

GAZİANTEP'in meşhur lezzetlerinden 'beyran', kış aylarında vatandaşların sabah kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Haber 08-10-19 12:08

Gaziantep'in lezzeti beyran, soğuk algınlığına birebir! İşte beyran tarifi

Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden beyran, kış aylarında vatandaşların sabah kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle sabah erken saatlerde içilen beyran çorbası, tam bir gripsavar. Siz de bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve hasta olmamak için beyran hazırlayabilirsiniz. İşte beyran tarifi ve beyran çorbası faydaları...

Yemek 08-10-19 11:37

Gaziantep'in meşhur kahvaltısı 'beyran' soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor

GAZİANTEP'in meşhur lezzetlerinden 'beyran', kış aylarında vatandaşların sabah kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Haber 08-10-19 11:11

Tam 13 saatte yapılıyor! Kahvaltıda içince öyle bir faydası var ki...

Gastronomi kenti Gaziantep'in bizlere kattığı en önemli lezzetlerden biri olan beyran, enfes tadının yanı sıra faydalarıyla da bizleri şaşırtıyor. Antep'in tescilli lezzeti beyran, bölgede genellikle sabah kahvaltısında tüketiliyor. İşte tadına doyum olmaz lezzetin sağlığımıza kattığı faydaları...

Yemek 07-05-19 09:28

13 saatte yapılıyor! Yemek için sabah 5'te sıraya giriyorlar

Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan 'beyran', kışın soğuk algınlığı yaşayanlara adeta ilaç gibi geliyor. Toplam 13 saat gibi bir sürede hazırlanan beyran, sabah saat 5'te servis edilmeye başlanıyor.

Yemek 17-12-18 09:40

Gaziantep'in meşhur kahvaltısı beyran soğuk algınlığına şifa oluyor

UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in tescilli lezzetlerinden Beyran, özellikle kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişen beyranın hazırlanışı oldukça zahmetli.

Haber 14-12-18 14:31

Gaziantep'in meşhur kahvaltısı 'beyran' soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor

UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan 'beyran', kışın soğuk algınlığı yaşayanlar için de yardımcı niteliğinde. Hazırlanışı saatler süren beyran özellikle sabah erken saatlerinde tüketiliyor.

Haber 14-12-18 11:43

Gaziantep'in meşhur kahvaltısı 'beyran' soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor

UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan 'beyran', kışın soğuk algınlığı yaşayanlar için de yardımcı niteliğinde. Hazırlanışı saatler süren beyran özellikle sabah erken saatlerinde tüketiliyor.

Haber 14-12-18 10:05

Soğuk algınlığı ve gribin doğal ilacı Beyran

Gastronomi kenti Gaziantep'in tescilli ve en eski lezzetlerinden olan beyran, soğuk havalarda bağışıklık sistemini sağlamlaştırarak soğuk algınlığı ve gribe karşı adete siper oluyor - GAÜN Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Araz: "Beyranın genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirdiğini nezle, girip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda kolay iyileşmeyi hızlandırdığını söyleyebiliriz"

Haber 28-10-18 13:02

Gaziantep’te Tescil Sevinci

Gastronomi kenti Gaziantep’te baklava, beyran ve yuvalamadan sonra Antep fıstık ezmesi ile Antep firiği de...

Yurthaber 18-07-17 17:38

'gaziantep Yuvalaması' Ve 'beyran' Tescillendi

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA)- UNESCO tarafından 'Yaratıcı şehirler' ağına seçilen ve 'Gastronomi' unvanı alan Gaziantep'in yöresel yemekleri; 'Yuvalama' ve 'Beyran' için

Yurthaber 23-01-17 11:35

'gaziantep Yuvalaması' Ve 'beyran' Tescillendi

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına giren, ardından Avrupa Birliği tarafından 'Gaziantep Baklavası'nın resmi olarak tescillendiği Gaziantep bu kez

Yurthaber 23-01-17 10:54

Beyran Tarifi

Gaziantep deyince herkesin aklına gelen ilk yemeklerden biridir beyran. Soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Üstelik hiçbir yere gitmeden kendi mutfağınızda bu lezzete tanık olacaksınız...

Yemek 19-01-17 12:52

Tarsus'ta Minibüsün Iki Kardeşe Çartı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki Beyran Bayırdüz ve 10 yaşındaki Kübra Bayırdüz

Yurthaber 08-06-15 23:50

Tarsus'ta minibüsün iki kardeşe çartı: 1 ölü, 1 yaralı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki Beyran Bayırdüz ve 10 yaşındaki Kübra Bayırdüz kardeşlere minibüs çarptı.

Haber 08-06-15 23:26

(özel Haber)- Gaziantep’in Asırlık Lezzeti ‘ Beyran Ve Paça ’ Vatandaşlardan Yoğun İlgi Görüyor

Gaziantep’in tarihinde köklü bir yere sahip olan ve kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan ‘kelle...

Yurthaber 12-01-15 14:24