Lobi Haberleri

KCHOL ve YKBNK analizi: Lobilenme, zulüm ve ekonomide büyüme

Lobilenme, ekonomik büyüme süreçlerinin en göz ardı edilen ama en etkili konsepttir. Çünkü küreselleşen bir dünyada yerel düşün küresel hareket et diyen bir global konjonktürde yaşıyoruz. Terörün, zulmün ve lobilenmenin zilleti İsrail’i yazı-ya alalım. Silah baronlarının karı ve çıkarları için kendi sivillerine bile saldırabilecek kadar düşkün. Bir ekonomideki lobi faaliyetleri, özel çıkar gruplarının veya sektörlerin politika yapıcıları üzerinde etkide bulunma çabalarını ifade eder.

Finans 2023-11-13 08:53:04

Jorge Jesus için ortaya bir iddia daha atıldı! Brezilya Milli Takımı için lobi mi yapıyor?

Fenerbahçe'nin sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un takımda kalıp kalmayacağı Sarı-Lacivertliler'de gündemin ilk sırasına otururken, Portekizli teknik adam geleceğine dair verdiği bir röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Jesus için ortaya ilginç bir iddia daha atıldı.

Spor 2023-03-29 11:37:37

Adnan Oktar örgütüne operasyon! Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna gözaltına alındı

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik soruşturma çerçevesinde aranan Meltem Daban ve Oktar Babuna'nın kız kardeşi olduğu bilinen Ferhunde Eda Babuna İstanbul'da yakalandı. Şüpheliler, adli yargılamayı etkilemek için lobi faaliyetlerinde bulunmak, örgüte yönelik yapılan operasyonda görev alan emniyet ve yargı mensupları hakkında illegal yöntemlerle araştırma yapmakla suçlanırken emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Haber 2022-08-02 15:47:27

ABD'den F-16 açıklaması: Türkiye'nin filosunu yenilemesini destekliyoruz

Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş uçağı almaması ve modernizasyon yapmaması için lobi yürüten Yunanistan Başbakanı Miçotakis, gelen açıklamalarla adeta şoke oldu. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, Türkiye'ye F-16 satışını desteklediklerini açıkladı.

Haber 2022-06-29 19:20:07

Ayvalık'ta meslek liselilerin istihdam edildiği uygulama oteli yenilendi

Lale Adası'nda 176 oda ve 420 yatak kapasiteli otelin dış cephesi bölgeye özgü sarımsak taşıyla kaplandı, odalar, koridorlar, lobi ve restoranlarda dekoratif anlamda iyileştirmeler yapıldı - Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülaziz Yük: - "Mezunlarımızın birçoğunu istihdam etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bununla beraber mezun istihdamına yönelik öğretmen arkadaşlarımızla ciddi bir çalışma içindeyiz"

Yurthaber 19-06-22 11:04

Lobi ne demek? Lobi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Lobi ne demek? Lobi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 21:42

Rusya'da Ünlü Sivil Toplum Örgütü'ne Kapatma Kararı

Rusya’nın en eski ve en bilinen insan hakları örgütü Memorial hakkında yüksek mahkeme kapatma kararı verdi. Sivil toplum kuruluşuna yabancı ülkeler hakkında lobi faaliyetleri yürüttüğü gerekçesiyle kapatma davası açılmıştı

Haber 28-12-21 14:46

İngiltere Parlamentosu'nda milletvekillerinin 'ikinci işleri' sorgulanıyor

Bir muhafazakar milletvekilinin özel şirketlere ücretli danışmanlık karşılığında lobi faaliyeti yürüttüğünün ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmada Başbakan Boris Johnson geri adım atarak kuralları değiştirmeye hazırlanıyor. İşçi Partisi ise daha kapsamlı sınırlamalardan yana.

Haber 17-11-21 14:15

Huawei, Biden'a yönelik lobi faaliyetleri için Demokrat lobici Podesta'ya 500 bin dolar ödedi

Huawei'nin, Beyaz Saray'da lobi yapmak için temmuzdan eylüle kadar Demokrat lobici Tony Podesta'ya 500 bin dolar ödediği ortaya çıktı.

Haber 22-10-21 09:35

COP26: Sızdırılan belgelere göre bazı ülkeler BM'nin iklim raporunu değiştirmek için lobi yaptı

BBC tarafından görülen ve sızdırılan belgeler, ülkelerin iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edileceğine dair önemli bir bilimsel raporu değiştirmeye çalıştığını ortaya koydu.

Haber 21-10-21 08:42

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan bayrama yönelik uyarılar:

"Bayram ziyaretlerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını unutursak vaka sayılarının artmasına zemin hazırlamış oluruz" - "Bayram ziyaretlerinde virüsün yayılmasını önlemek için kapalı ortamlarda kalabalık şekilde bulunulmaması gerekiyor. Kapalı ortamlarda mümkün olduğunca az kişinin bulunmasını, bu ortamların sık sık havalandırılmasını, ziyaretlerin kısa tutulmasını ve ziyaretlerde yenilip içilmemesini tavsiye ediyorum" - "Tatile gidenler otellerin özellikle restoran, lobi gibi kapalı alanlarında daha dikkatli olmalı, sosyal mesafeyi korumalı ve mümkün olduğunca az yerle temas ederek hijyene dikkat etmeliler"

Yurthaber 18-07-21 11:15

Kanyon Ofis sanat, doğa ve tasarımla yenilendi

2006 yılında hizmete giren Kanyon Ofis, lobiden çalışma alanlarına kadar tamamen yenilendi. Sanat, doğa ve tasarımla şekillenen yeniliklerin en çarpıcı noktasını, lobi alanında yapılan değişiklikler oluşturuyor

Yurthaber 14-07-21 10:45

EURO 2020'de final hakemi Kuipers! Cüneyt Çakır geri dönüyor

EURO 2020'de finaller etabında hakemler belli oldu. İtalya - İspanya maçında Alman Felix Brych, diğer yarı finalde ise İngiltere - Danimarka maçında Hollandalı Danny Makkelie düdük çalacak. Finalde ise politik bir karar ve UEFA'daki lobi çalışmaları sonrası son büyük turnuvasını geçiren Hollandalı Björn Kuipers'e görev verildi. Gururumuz Cüneyt Çakır ve ekibi ise tarihe geçtikleri turnuvada final için en önemli aday olmalarına rağmen Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı.

Spor 04-07-21 16:29

EURO 2020'de final hakemi Kuipers! Cüneyt Çakır geri dönüyor

EURO 2020'de finaller etabında hakemler belli oldu. İtalya - İspanya maçında Alman Felix Brych, diğer yarı finalde ise İngiltere - Danimarka maçında Hollandalı Danny Makkelie düdük çalacak. Finalde ise politik bir karar ve UEFA'daki lobi çalışmaları sonrası son büyük turnuvasını geçiren Hollandalı Björn Kuipers'e görev verildi. Gururumuz Cüneyt Çakır ve ekibi ise tarihe geçtikleri turnuvada final için en önemli aday olmalarına rağmen Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı.

Spor 04-07-21 16:29

Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz canlı yayında karşı karşıya geldi, birbirlerini suçladı

Hakkında kara para aklama soruşturması yürütülen Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği iddia edilen ve dün istifa ettiği açıklanan eski HaberTürk Tv ana haber sunucusu Veyis Ateş, hakkındaki iddialarla ilgili olarak Halk TV'de İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. Ateş, Sezgin Baran Korkmaz adına aracılık yapmak için "bir lobi, klik adına 10 milyon euro istediği" iddialarını yalanladı. Canlı yayına bağlanan Korkmaz ise iddiasını yineledi.

Haber 18-06-21 22:44

YPG/PKK, Washington'da ilk kez bir lobi firmasıyla anlaştı

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin, ABD'nin başkenti Washington'da ilk kez bir lobi firmasıyla anlaşma yaptığı bildirildi.

Haber 01-05-21 00:31

İngiltere hükümeti eski Başbakan David Cameron'ın lobi faaliyetleri hakkında soruşturma başlattı

İngiltere hükümeti, eski başbakanlardan David Cameron'ın bir finans şirketi adına bazı bakanlar nezdinde yaptığı lobi faaliyetleriyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmayı hükümet adına avukat Nigel Boardman yürütecek.

Haber 12-04-21 16:43

GSO ile KMTSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasında Kardeş Oda Protokolü imzalandı.İmza töreninde konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, iki oda arasındaki iş birliklerini geliştirme mesajları verdiler.KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ve Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ne (Model Fabrika) ziyarette bulunarak, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, iki oda arasındaki iş birliklerinin ortak sektör toplantılarıyla genişletilmesi, komşu ülkelerle bölgesel iş birliğinin artırılması, birlikte yapılacak faaliyetler ve lobi çalışmaları ile ilgili atılacak adımlar değerlendirilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.GSO iştirakleri hakkında KMTSO Başkanı Balcıoğlu’na bilgi veren GSO Başkanı Ünverdi, GSO-MEM ve Model Fabrika’da yürütülen çalışmalar, firmalara sunulan hizmetler ve mesleki eğitimin sektördeki önemine vurgu yaptı.“Ortak projeler geliştirmemiz lazım”Toplantının ardından GSO ile KMTSO arasındaki iş birlikleri ve ortak çalışmaları artırmak amacıyla gerçekleştirilen Kardeş Oda Protokolü imza töreninde konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep ve Kahramanmaraş sanayisi adına ortak projelerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.Ünverdi, “Karşılıklı olarak sanayici ve yatırımcılarla iletişim halinde olmamız ve ortak projeler geliştirmemiz büyük önem taşıyor.

Yurthaber 30-03-21 13:14

ÇKA Teknik Destek Programı ilan edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) yerel aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkılarını artıracak çalışmaları için kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla 2021 yılı Teknik Destek Programını ilan etti.ÇKA’dan yapılan açıklamaya göre, toplam bütçesi 1,5 milyon lira olan teknik destek programı ile bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sorun ile karşılaşılan çalışmalarına eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi konularına destek sağlanacak.Program için uygun başvuru sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek, kuruluşları, birlikler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri ile teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri.2021 yılı sonuna kadar devam edecek program kapsamında her bir destek için ajans tarafından belirlenen başvuru tarihleri; 2.dönem (Mart-Nisan) elektronik başvuru 22 Nisan 2021 taahhütname gönderimi 30 Nisan 2021, 3.

Yurthaber 10-03-21 10:32

Alman Milletvekiline Azerbaycan Lobiciliği İçin Suçlama

Axel Fischer’in lobi faaliyetlerinin karşılığı olarak Azerbaycan’dan yüzbinlerle Euro aldığı iddia ediliyor. İki milletvekili de COVID maske satışından komisyon almakla suçlanıyor

Haber 08-03-21 17:39

KUDAKA 2021 yılı teknik destek programı açıklandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) bölgedeki paydaşların, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek faaliyetlerine destek sağlamak için uygulamayı planladığı 2021 Yılı Teknik Destek Programı ilan edildi.2021 yılı teknik destek programının amacının TRA1 Düzey 2 Bölgesi’ndeki yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine ve Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 7/A maddesinde belirtilen başvuru sahiplerinin yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek sağlamak olduğu ifade edilerek Teknik destek programı kapsamında belirlenen öncelikler şöyle açıklandı:“Öncelik 1: Turizmin Geliştirilmesiİşletmelerin; yönetim ve işletme uygulamalarının iyileştirilmesi, pratik sorunlarının çözüme kavuşturulması, organizasyon performansının artırılması ile yeni iş fırsatlarının ortaya çıkarılması ve değerlendirilmesine yönelik yönetim danışmanlığı hizmetleriTurizm sektöründe çalışan yönetici ve personel ile bölgeye gelen ziyaretçilerle doğrudan temas halinde olan insan kaynağına yönelik eğitim programlarıTurizm sektörünün yardımcı hizmetlerinde faaliyet gösteren farklı meslek gruplarına yönelik olarak eğitim programlarıTurizm sektöründeki gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkacak insan kaynağı açığına yönelik eğitim ve meslek edindirme kurslarının düzenlenmesiTurizm sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle gerçekleştiremedikleri, sektöre yönelik araştırma ve çalışmalarÖncelik 2: TRA 1 Düzey 2 Bölgesi’nde Et ve Süt Sektörlerinin GeliştirilmesiSektördeki işletmelere yönelik kurumsallaşma, müşteri ilişkileri yönetimi, e-ticaret ve dijital pazarlama, tedarik zinciri yönetimi, kurumsal kaynak planlaması ve toplam kalite yönetimi gibi konularda yönetim danışmanlığı hizmetiTarımsal verimliliği arttırıcı uygulamalar, tarımsal atıkların geri kazanımı ve değerlendirilmesi, hijyen-sanitasyon, bakım-besleme, sürdürülebilir üretim ve tüketim, enerji tasarrufu/verimliliği, eko-verimlilik (temiz üretim), markalaşma-pazarlama konularında eğitim programlarıÖncelik 3: TRA 1 Düzey 2 Bölgesi’nde Tabii Kaynakların DeğerlendirilmesiTabii kaynakları çıkaran, işleyen ve katma değerli hale getirerek bunları piyasaya arz eden sektörlerdeki işletmelerin ihtiyaç duyduğu kurumsallaşma, inovasyon yönetimi, AR-GE ve tasarım, müşteri ilişkileri yönetimi, toplam kalite yönetimi, test-analiz, e-ticaret, dış ticaret, dijital pazarlama gibi konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleriÖncelik 4: Yerel Kalkınma FırsatlarıBölgesel kalkınma açısından önem arz eden konularda yerel aktörlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklenmesiFinansal kaynaklara erişim sağlamak amacıyla proje geliştirmeye yönelik eğitimlerBölgeye özgü ürünlerin markalaşması, coğrafi işaret belgesi alması ve pazarlanmasına yönelik danışmanlık hizmeti sağlayan çalışmalar”2021 yılı teknik destek programı kapsamında yapılabilecek faaliyet türleri ve bütçe hakkında ise şu bilgiler verildi:“Eğitim verme, Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, Danışmanlık sağlama, Geçici uzman personel görevlendirme, Lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler.

Yurthaber 18-02-21 12:13

ABD’de silahlı gruplar Lobi Günü nedeniyle sokağa indi

ABD’nin Virginia eyaletinde silahlı gruplar Lobi Günü nedeniyle sokaklara indi.Virginia eyaletine bağlı Richmond’da Proud Boys ve Boogaloo Bois’in üyeleri olan silahlı gruplar, Lobi Günü nedeni ile sokaklara indi.

Haber 18-01-21 23:05

Son dakika: Amerika'da silahlı gruplar sokağa indi

ABD’nin Virginia eyaletinde silahlı gruplar Lobi Günü nedeniyle sokaklara indi.

Haber 18-01-21 21:16

Kayıtdışı Lobiciden Para Karşılığı ABD’li Siyasetçilere Erişim

ABD’de kayıtdışı lobicilik yapmakla suçlanan bağışçı Imaad Zuberi’nin yabancı diplomatlara para karşılığında önemli isimlere erişim sağladığı ortaya çıktı. Associated Press’e göre Türk yetkililerle de teması olduğu belirtilen Zuberi, Türkiye adına da lobi faaliyetinde bulundu

Haber 01-12-20 04:02

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ABD pazarına yoğunlaşıyor

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Başkanı Gürkan Tekin, sektörün hedef ülkelerinden ABD’ye vergisiz ve kotasız ihracat yapabilmek için Nitelikli Sanayi Bölgesi Anlaşması’nın (QIZ) hayata geçirilmesi konusunda lobi çalışmalarının yoğunlaşması gerektiğini belirtti.ABD’nin 1996 yılından beri İsrail, Mısır ve Ürdün’le bu çerçevede dış ticaretini geliştirdiğini kaydeden Başkan Gürkan Tekin, “Ham madde, kumaş veya aksesuarın yüzde 10’u Mısır, Ürdün ve İsrail menşeli olduğunda ABD’ye sıfır vergi ile ihracat yapabiliyor.

Yurthaber 27-08-20 09:23

KUDAKA 2020 yılı teknik destek programı açıklandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın; Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 7/A maddesinde belirtilen başvuru sahiplerinin yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine destek sağlamak için, 2020 Yılı Teknik Destek Programı açıklandı.2020 yılı teknik destek programının amacının TRA1 Düzey 2 Bölgesindeki yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetleri ile Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 7/A maddesinde belirtilen başvuru sahiplerinin yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek sağlanması olduğu belirtildi.2020 yılı teknik destek programının öncelikleri ise şöyle sıralandı;Turizmin Geliştirilmesi; İşletmelerin; yönetim ve işletme uygulamalarının iyileştirilmesi, pratik sorunlarının çözüme kavuşturulması, organizasyon performansının artırılması ile yeni iş fırsatlarının ortaya çıkarılması ve değerlendirilmesine yönelik yönetim danışmanlığı hizmetleri, Turizm sektöründe çalışan yönetici ve personel ile bölgeye gelen ziyaretçilerle doğrudan temas halinde olan insan kaynağına yönelik eğitim programları, Turizm sektörünün yardımcı hizmetlerinde faaliyet gösteren farklı meslek gruplarına yönelik olarak eğitim programları, Turizm sektöründeki gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkacak insan kaynağı açığına yönelik eğitim ve meslek edindirme kurslarının düzenlenmesi, Turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle gerçekleştiremedikleri, sektöre yönelik araştırma ve çalışmalar.TRA 1 düzey 2 Bölgesi’nde et ve süt sektörlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada destekler şöyle sıralandı;“Sektördeki işletmelere yönelik kurumsallaşma, müşteri ilişkileri yönetimi, e-ticaret ve dijital pazarlama, tedarik zinciri yönetimi, kurumsal kaynak planlaması ve toplam kalite yönetimi gibi konularda yönetim danışmanlığı hizmeti, Tarımsal verimliliği arttırıcı uygulamalar, tarımsal atıkların geri kazanımı ve değerlendirilmesi, hijyen-sanitasyon, bakım-besleme, sürdürülebilir üretim ve tüketim, enerji tasarrufu/verimliliği, eko-verimlilik (temiz üretim), markalaşma-pazarlama konularında eğitim programları,Tabii kaynakları çıkaran, işleyen ve katma değerli hale getirerek bunları piyasaya arz eden sektörlerdeki işletmelerin ihtiyaç duyduğu kurumsallaşma, inovasyon yönetimi, Ar-Ge ve tasarım, müşteri ilişkileri yönetimi, toplam kalite yönetimi, test-analiz, e-ticaret, dış ticaret, dijital pazarlama gibi konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri,Bölgesel kalkınma açısından önem arz eden konularda yerel aktörlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklenmesi,Covid-19 salgın hastalığının halk sağlığı yönünden olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik eğitim, danışmanlık hizmetleri, yeni sistemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar,Finansal kaynaklara erişim sağlamak amacıyla proje geliştirmeye yönelik eğitimler.”2020 yılı teknik destek programı kapsamında yapılabilecek faaliyet türlerinin Eğitim verme, Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, Danışmanlık sağlama, Geçici uzman personel görevlendirme ve Lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler olarak açıklanırken, 2020 yılı teknik destek programının bütçesi ve süresi konusunda, “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2020 yılı bütçesinden teknik destek faaliyetleri için ayrılan toplam yıllık tutar 1.200.000 TL’dir.Teknik destek faaliyetleri mevcut bütçe ve personel imkânları çerçevesinde ajans uzmanları tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanabilir.

Yurthaber 27-07-20 13:04

BAE'nin ABD'ye gönderdiği skandal Türkiye e-postası deşifre oldu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Libya'daki durumu tersine çevirmek için ABD'de Türkiye karşıtı lobi faaliyeti yürüttüğü ortaya çıktı.

Haber 29-06-20 21:49

Politikacı satılık mıdır?

Almanya’da CDU milletvekili Amthor’un, ABD’li bir şirket için yürüttüğü lobi faaliyetinin ortaya çıkması politikacıların bağımsızlığı tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Haber 25-06-20 07:31

Kars eski Emniyet Müdürlüğü Polisevi oluyor

Kars’taki tarihi tescilli yapılardan birisi olan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün eski hizmet binası, restore edilerek Polis Evi olarak turizme kazandırılacak.Vali Türker Öksüz, sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel potansiyeliyle kadim şehir Kars’ın ve Karslıların en iyi hizmetlere layık olduğunu belirtti.Öksüz, Kars’ı kalkındıracak, katma değer katacak ve Kars’ın değerine değer katacak olan çeşitli projelerin 2020 yılı itibariyle hayata geçirileceğini kaydetti.Kars Polis Evi’nin de bu projelerden biri olduğunu ifade eden Vali Öksüz, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilerek turizme kazandırılmasında büyük destek ve katkıları olan başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.Dr.Yunus Kılıç ile emeği geçen herkese teşekkür etti.Restorasyon çalışmalarına başlanan Kars Polis Evi’nde, 8 adet süit oda, 7 adet standart oda, 1 adet engelliler için oda ile lobi, restoran, lokal, mescit, kış bahçesi ve idari birimler yer alacak.25 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve 7 milyon 968 bin TL’ye mal olacak projenin 2020 yılı sonunda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.

Yurthaber 25-03-20 14:55

Kars eski Emniyet Müdürlüğü Polisevi oluyor

Kars’taki tarihi tescilli yapılardan birisi olan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün eski hizmet binası, restore edilerek Polis Evi olarak turizme kazandırılacak.Vali Türker Öksüz, sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel potansiyeliyle kadim şehir Kars’ın ve Karslıların en iyi hizmetlere layık olduğunu belirtti.Öksüz, Kars’ı kalkındıracak, katma değer katacak ve Kars’ın değerine değer katacak olan çeşitli projelerin 2020 yılı itibariyle hayata geçirileceğini kaydetti.Kars Polis Evi’nin de bu projelerden biri olduğunu ifade eden Vali Öksüz, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilerek turizme kazandırılmasında büyük destek ve katkıları olan başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.Dr.Yunus Kılıç ile emeği geçen herkese teşekkür etti.Restorasyon çalışmalarına başlanan Kars Polis Evi’nde, 8 adet süit oda, 7 adet standart oda, 1 adet engelliler için oda ile lobi, restoran, lokal, mescit, kış bahçesi ve idari birimler yer alacak.25 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve 7 milyon 968 bin TL’ye mal olacak projenin 2020 yılı sonunda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.

Yurthaber 25-03-20 14:53

Nazilli’de Aydın Oda ve Borsaları ile Güç Birliği toplantısı yapıldı

Geçen yıllarda farklı tarihlerde Aydın ilinin genel sorunları ve çözüm önerileri için lobi faaliyetleri yürüten Aydın ili oda ve borsaları Nazilli Ticaret Odası’nın (NTO) ev sahipliğinde bir araya geldi.Aydın ilinde bulunan 9 oda ve borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlarının tamamı ile Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Aydın ilinin sorunları üzerinde durularak yetkililere iletilmek üzere bir mutabakat metni hazırlandı.Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ın açılış konuşması ile başladı.

Yurthaber 11-03-20 15:31

Azerbaycan için rüşvet alan Alman vekillere operasyon

Almanya’da Azerbaycan için lobi çalışması yaptıkları belirtilen iki milletvekilinin çalışma ofisi ve evlerine operasyon düzenlendi.

Haber 30-01-20 19:45

29 Ocak Çarşamba DHA Spor Gündemi

(ÖZEL) Ergin Ataman: Bryant, lokavt döneminde Türkiye'de oynamak istiyordu "Kobe Bryant müthiş bir efsane" "Türkiye'ye reklam filmi için geldiğinde bile antrenman yaptı" "Kobe Bryant'ı hep gülerken görüyorsunuz" "Kelimelerle anlatmak çok zor" "Beşiktaş dönemimde Kobe Bryant ile her konuda anlaştık ancak ufak detaylardan dolayı transfer olmadı" "New York Times başyazarı beni aradı ve 'Şaka mı, gerçekten Bryant, Beşiktaş'ta mı oynayacak?' diye sordu" "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın taziye mesajını görünce duygulandım" "Sezonun ilk maçında Barcelona'nın bizi yeneceğini biliyordum" "Bizim takımımız tam kadro olduğu zaman, Barcelona'yı deplasmanda yenecek güçteydi" "Anadolu Efes 15 senedir, ben ise hiç Real Madrid deplasmanında kazanamamıştık" "Hedefimiz bulunduğumuz seviyeyi korumak" "Pleiss ve Sertaç, Dunston'un yokluğunda müthiş iş yaptılar" "Dunston sakatlandığından beri, sanki Dunston'umuz varmış gibi Sertaç ve Pleiss ile yolumuza devam ettik" "Oyuncular birbirlerinin yerini doldurabiliyorsa, benim yokluğumda da Yakup (Sekizkök) benim yerimi en iyi şekilde doldurur" "Geçen sezon Larkin henüz forma girmeden de Eurolague'de ilk dördün içindeydik" "Herkes takım Larkin-Micic diyordu ama Micic 3-4 haftadır yok ve takım yine kazanmaya devam ediyor" "Barcelona maçını kazanalım diye oyundan atılmadım" "'12 sayıdan 6 sayıya düşmüş bu maç gidiyor'a bir tepki için orada ben ikinci teknik faulü aldım" "Türk antrenörlüğü, Avrupa'nın en üst seviyesinde" "Avrupa basketbolunda bir lobi var; her yerde Sırp, Yunan ve İtalyan antrenörler" "Final Four ve finalde hangi takımın oyuncuları daha iyi oynarsa o takım şampiyon olacak" BEŞİKTAŞ 11.30 Siyah beyazlılar, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına basına kapalı yapacağı idmanla devam edecek.

Spor 29-01-20 09:36

Mescid-i Aksa İmamı Sabri: Yüzyılın Anlaşması, siyonist lobi kumaşından yapılmış Amerikan elbisesidir

Mescid-i Aksa İmamı Sabri: "Yüzyılın Anlaşması, siyonist lobi kumaşından yapılmış Amerikan elbisesidir"

Haber 27-01-20 23:10

Ayvalık turizmine taze kan

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi öncülüğünde kısa bir süre önce kurulan Uluslararası Gurme Destinasyonları Derneği, gerçekleştirdiği ilk yönetim kurulu toplantısında 2020 yılı çalışma programını açıkladı.Ayvalık’ın turizm alanındaki alternatiflerini Türkiye genelinin yanı sıra uluslar arası kulvarlara ulaştırmak, ilçenin zeytinyağlı enfes tadlarıyla, Ayvalık’a has lezzetleri tanıtarak, gurme dünyasını ilçeye çekmek amacıyla kurulan derneğin ilk yönetim kurulu toplantısı Ayvalık Belediyesi Başkanlık binasındaki makam odasında gerçekleşti.Derneğin başkanlık görevini üstlenen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra Dernek Başkan Yardımcısı Türkiye’nin tanınmış ve tecrübeli turizmci Hüseyin Baraner, Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri; Ülgen Zeki Ok, Ümit Özgültekin ve Kadir Temizel, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri; Ali Jale ile Merih Arslan’ın da katıldığı ilk toplantıda alınan kararları Başkan Ergin açıkladı.Ayvalık’ın turizm alanında ‘marka’ olabilmesi için uzun vadede ciddi atılımların yapılabilmesine ilişkin yol haritasının da belirlendiği toplantıda; ilçenin Kazdağları’ndan gelen çam ve iyot kokulu tertemiz havasının özellikle astım hastalarına yönelik alternatif bir sağlık turizminin de ilçeye kazandırılabileceğine ilişkin fikir de mercek altına alındı.Ayvalık’ın gurme dünyasında en ünlü ürünleri olan Ayvalık Tostu ile Boşnak Böreği için Türk Patent Endüstrisi Kurumu’nda tescil alınabilmesine ilişkin bir çalışma programının da yürütülebileceğinin değerlendirildiği toplantıda; tarihi, doğal, kültürel değerlerinin yanı sıra turizm çeşitliliği ile göz dolduran Ayvalık’ın tüm turizm alternatifleriyle birlikte tanıtılarak, yabancı turistlerin ilçeyi daha fazla ziyaret edebilmesinin önünün açılmasının hedefleneceğinin de altı çizildi.Derneğin hedefleri büyükAyvalık Uluslararası Gurme Destinasyonları Derneğinin kısa ve orta vadeli çalışma programı kapsamında, Ayvalık Antik Rotada Gurme Hattı buluşmalarının oluşturulacağını ifade eden Mesut Ergin, Dünya gurmelerinin bu rotanın merkezinde ki Ayvalık’ta bir araya geleceğini vurguladı.Derneğin önümüzdeki süreçte Uluslararası Gurme Çocuklar Festivali (Gourmed Kids) düzenleyeceğini belirten Başkan Ergin, bu festivalde ‘Atalarınızın lezzetlerini tadın’ sloganıyla yola çıkarak Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelecek çocuklarla ailelerinin, 10 binin üzerinde uluslararası seyahat acentesi işbirliği ile unutulmaya yüz tutan geleneksel tadlarla buluşturulacağını kaydetti.Ayvalık’ta Uluslararası Gurme Fuarı ve çalıştaylarının da düzenlenerek, Ayvalık’ın isminin ünlü gurmelerle anılmaya başlayacağını ifade eden Başkan Ergin, Kültür Turizm Fuarlarında Ayvalık’ın tüm değerleriyle tanıtılacağını, Uluslar arası Berlin Fuarı’nda (İTB) özellikle Alman televizyonlarında yapılacak canlı yayınlarda ilçenin öne çıkarılacağını söyledi.EMİTT İstanbul Fuarı’nda tanıtım çalışmalarının 5 yıllık aradan sonra yeniden başladığını da hatırlatan Mesut Ergin, “Bunların dışında; Amerika, Avrupa, Asya medyası ile sıkı bir çalışma yapılarak Ayvalık Bölgesinin yaşayan ve yaşatılan tarihinin yanı sıra eşsiz gurme tadındaki mutfağı tanıtacak ve aynı zamanda Ayvalık zeytin yağının her Avrupalının evine girmesini sağlamaya yönelik tanıtım ve lobi çalışmalarına hız vereceğiz.

Yurthaber 24-01-20 10:57

Turizmin başkentinde oteller yeni rekor için hazırlanıyor

Ağırladığı yaklaşık 16 milyon kişiyle geçen yıl tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşan Antalya'da bazı turizmciler, bu sene yeni rekor kırma hedefiyle, sahibi oldukları otellerin oda, lobi, restoran ve bahçelerinde müşteri beklentileri doğrultusunda konsept değişikliğine gitti - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca: - "2020'de çift haneli büyüme hedefliyoruz, bu doğrultuda çoğunluğu 5 yıldızlı bazı tesislerde yeni sezon için hummalı bir çalışma başladı"

Magazin 14-01-20 11:06

BAE, Türkiye'ye yaptırım için ABD'li senatörlere lobi çalışması yapmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına ABD'de lobicilik faaliyetleri yürüten bir kuruluşun, ABD'li bazı senatörlere Türkiye'ye yaptırım uygulaması için çalışma yaptığı ortaya çıktı.

Haber 16-12-19 22:20

TBMM’den ABD Kongresi’ne Lobi Ziyareti

TBMM Dış İşleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, ABD ile Türkiye ilişkilerinde soru işaretleri olmaması gerektiğini söyleyerek, ABD Kongresi’ne gelecek yılın başında ziyaret edeceğini açıkladı

Haber 10-12-19 18:15

Halkbank Davasını İzleyen ABD'li Gazeteci: 'Gülenci Değilim'

New York’ta görülen Halkbank davasını takip eden Amerikalı gazeteci Adam Klasfeld, Türk hükümetinin ABD’deki lobi faaliyetleriyle ilgili son haberiyle yine gündemde. Haberini Fethullah Gülen hareketi adına hazırlamakla itham edilen Klasfeld, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Gülenci değilim” dedi

Haber 21-11-19 18:11

Tesla'nın fabrika kararı Almanya'da yankı uyandırdı

Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Elektrikli hareketlilikte ve batarya uzmanlığının geliştirilmesinde bir kilometre taşıdır" - Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woidke: - "Yoğun görüşmelerle ve iyi argümanlarla uzun süre bunun için lobi yaptık" - IG Metall'in yöneticisi Birgit Dietze: - "Bu, Berlin'i endüstriyel bir yer olarak güçlendirir ve istihdam oluşturur. Bunun bir örnek olmasını umuyoruz"

Finans 13-11-19 15:55

Manafort’un ‘Ukrayna Lobisinde’ Türkiye Bağlantısı İddiası

Organize Suç ve Yolsuzlukların Haberleştirilmesi Projesi’nce yayınlanan haberde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde görev yaptığı dönemde Ukrayna hükümeti adına para karşılığında lobi faaliyetinde bulunduğu iddia edildi

Haber 06-11-19 00:34

ANALİZ - Barış Pınarı'nın ortaya çıkardığı gerçekler

Terör örgütü PYD’nin sahadaki ve masadaki anlamlı varlığı, Türkiye’nin PKK karşıtı politikaları ve bunları uygulama kabiliyetiyle ortadan kalktığında, ABD’nin rakip güçleri Suriye sahasında ve Orta Doğu’da etkili olmaktan caydırmayı amaç edinen mimarisi tamamen çöktü - Parlatılan PYD kuşak devlet projesi ihtimalinin tamamen ortadan kaldırılmasının, sadece 15 günde, Ankara’nın iki mutabakatıyla gerçekleşmesinin, PYD projesine şimdiye kadar doğrudan veya dolaylı destek veren tüm tarafları paniğe sevk ettiği de bir gerçek - ABD caydırıcılığı o kadar sert biçimde sınandı ve başarısız oldu ki bugün çok sesi çıkan lobi etkisi dışında, PYD/PKK gibi sahada/masada varlığı tehlikeye girmiş bir aktörü bile tam kontrol edemiyor - Hâlet-i ruhiyeyi en güzel biçimde Jerusalem Post özetliyor: “Altı yıllık Amerikan destekli PYD mevzilenmesi altı günde iflas etti” ve Suriye’deki mücadelenin kaybedeni PYD oldu - Bugünkü Suriye oyununda, Ankara’nın diplomatik-askeri hamleleri sonunda, Suriye’de kaybeden yalnızca PYD değil. Söz konusu terörist örgütün destekçileri olan ABD, Fransa ve İsrail de artık kaybedenler arasında yer alıyor

Haber 04-11-19 12:04

Kamu-Özel İş Birliği ile Yerli Kömür Üretiminin Arttırılması Çalıştayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı: - "Madencilik sektörü; birlik, beraberlik ve lobi yapma anlamında enerji ve doğal gazla kıyaslandığında oldukça geride diyebilirim" - Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Bayrak: - "Enerjide yenilenebilir, nükleer gibi alternatif kaynaklar sıklıkla gündemde yer alsa da ülkemizin zengin linyit kaynaklarının değerlendirilmeye devam edilmesi, dışa bağımlılığın azaltılmasında önemli bir rol üstleniyor"

Yurthaber 04-11-19 11:17

Kamu-Özel İş Birliği ile Yerli Kömür Üretiminin Arttırılması Çalıştayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı: - "Madencilik sektörü; birlik, beraberlik ve lobi yapma anlamında enerji ve doğal gazla kıyaslandığında oldukça geride diyebilirim" - Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Bayrak: - "Enerjide yenilenebilir, nükleer gibi alternatif kaynaklar sıklıkla gündemde yer alsa da ülkemizin zengin linyit kaynaklarının değerlendirilmeye devam edilmesi, dışa bağımlılığın azaltılmasında önemli bir rol üstleniyor"

Finans 04-11-19 11:17

Yıldız: “Birliğin zarar görmesini isteyen bir lobi var”

Marmarabirlik’e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin ve Tarım Satış Kooperatifi, delege ve eksperler ile bir araya gelerek, yeni zeytin alım sezonunu değerlendirdi.Kooperatif Başkanı Ali Yıldız’ın öncülüğünde bir araya gelen eksper ve delegelere zeytin alımları konusunda bilgiler verildi.

Haber 29-10-19 11:42

Enerji şirketleri AB'de lobi faaliyetine 250 milyon avro harcadı

Avrupa Şirket Gözlemevi'nin raporuna göre, enerji şirketleri AB'nin politikalarını etkileyebilmek için 2010'dan bu yana 250 milyon avrodan fazla lobi harcaması yaptı

Finans 25-10-19 12:08

ANALİZ - Avrupa Birliği’nin Suriye ve terör açmazı

Barış Pınarı Harekatı, uluslararası alandaki etkisi bakımından en büyük çözülmeyi Avrupa’da gösterdi; pek çok Avrupa ülkesi ve Avrupalı siyasi, bilhassa Suriye’nin kuzeyinde son on yıl içerisinde oluşan PKK uzantısı PYD ve YPG gibi terör yapılanmalarına açıkça destek verdi - Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı NATO üyesi olan bu ülkelerin ve buralardan gelen siyasilerin, geçmiş dönemlerde Türkiye’nin AB üyeliği söz konusu olduğunda buna karşı çıkarak ortak tavır gösterenlerle örtüşmesi ise hayli dikkat çekici - Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütleri PYD/YPG aracılığıyla buradaki Kürtlere kurdurulacak bir devletin, Trump’ın değil Obama’nın planı olduğunu ve Avrupa devletlerinin bunu açıkça desteklediğini bir itiraf şeklinde ifade etti - 2008 ekonomik krizi, akabinde Avro bölgesinde yaşanan krizlerle siyasi açıdan büyük bir çalkantı içerisinde olan ve aşırı sağın kıskacından bir türlü çıkamayan AB siyaseti, dış politika bakımından ise başta Rusya ve ABD lobileri olmak üzere değişik lobi grupları arasında sıkışmış durumda - Geçmişte, Fransa ve Almanya’nın ortak menfaatleri sebepleriyle pek çok uluslararası konuda birlikte hareket etmeleri, ancak Hollande ile başlayan ve Macron ile iyice belirginleşen Fransa-Almanya ilişkilerindeki ayrışma, bu sıkışıklığı arttırdı

Haber 23-10-19 15:37

Birleşik Arap Emirlikleri'nden El Cezire karşıtı lobi girişimi

BAE'nin Katar merkezli El Cezire televizyon kanalının yayınlarını engellemek için Washington'da lobi kampanyası yaptığı ortaya çıktı - El Cezire yetkilileri: - "El Cezire'nin hikayesini anlatmaya devam etmenin ve hakkımızdaki yanlış iddiaları reddetmenin önemini biliyoruz"

Haber 11-10-19 22:25

Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde bir milyon dolarlık lobi krizi

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Nebil el-Karvi'nin seçim sürecinde Kanadalı bir lobi şirketiyle ABD'de tanıtım için 1 milyon dolarlık anlaşma yaptığı ortaya çıktı - Anlaşma, Tunus'taki seçim yasasının adaylara tanıdığı seçim kampanyası harcamaları için belirlenen sınırı aşıyor

Haber 03-10-19 23:33