Bir Tarifi Haberleri

Mozaik pasta tarifi: Mozaik pasta nasıl yapılır?

Hem çay saatlerinizde hem de tatlı krizlerinizde size eşlik edecek bir tarifimiz var. Hem yapımı son derece pratik olan hem de lezzetiyle parmak yedirten mozaik pasta tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarifi bir kez denedikten sonra sürekli elinizin altında tutacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 14-03-2024 16:14

Sultan kebabı tarifi: Sultan kebabı nasıl yapılır?

Osmanlı saraylarının gizli tarifi olarak anılan ve sarayın zenginliklerle dolu mutfağından gelen bir tarifimiz var: Sultan kebabı. Tavukla yapılan bu kebap lokantaların menülerinden mutfağınıza geliyor. Yapımı son derece kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 13-03-2024 23:27

Beyti tarifi: Evde beyti nasıl yapılır?

Adını onu icat eden kişiden alan Beyti kebabı, aynı isimde olan bir sokak yemeği ile karıştırılsa da kebap lokantalarının baş tacı bir lezzettir. En çok Şanlıurfa ve Adana şehirleri ile özdeşleşmiş olan beyti tarifini isterseniz siz de kendi mutfağınızda yapabilir, öğünlerde ya da yemek davetlerinizde sunabilirsiniz.

Yemek 13-03-2024 20:06

Yumurtalı muffin tarifi: Yumurtalı muffin nasıl yapılır?

Hem sağlıklı beslenmekten hem de lezzetinden taviz vermek istemeyenlere harika bir tarifimiz var: Yumurtalı muffin. Aşağıda malzemelerini görebileceğiniz yumurtalı muffin tarifinin yapımı da son derece kolay. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 10-03-2024 18:50

Ballı güllaç tarifi: Ballı güllaç nasıl yapılır?

On bir ayın sultanı Ramazan her yıl beraberinde getirdiği bereket, bolluk, hoşgörü ve sabrın yanı sıra lezzetleri ile de çok sevilir. Bu lezzetlerin başında ramazan tatlıları arasında yer alan güllaç tatlısı gelir. Bilinen güllaç tariflerinin dışına çıkmak isteyenlere güllaç yaprakları ile hazırlanan ve oldukça pratik olan bir tarifimiz var: Ballı güllaç! İşte ballı güllaç tarifimiz...

Yemek 08-03-2024 20:53

Muhallebili güllaç tarifi: Muhallebili güllaç nasıl yapılır?

Farklı güllaç tatlısı tarifleri arayan kişiler için son derece güzel bir tarifimiz var. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olarak da anılan güllaç için hazırladığımız, aşağıda malzemelerini ve tarif aşamalarını görebileceğiniz muhallebili güllaç tarifi tam da sofralarında değişiklik arayanlara göre.

Yemek 08-03-2024 02:19

Churchill (çörçil) tarifi: Churchill (çörçil) nasıl yapılır?

Sıcak yaz günlerinde ferahlamak için çok kısa süre içinde hazırlayıp içebileceğiniz bir tarifimiz var. İçeriğindeki malzemeler ile mideyi de rahatlattığı bilinen Churchill, halk arasında çörçil olarak anılır ve bilinir. Siz de bu tarifi denemek isterseniz şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-02-2024 14:58

Brokoli çorbası tarifi: Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmek isteyen ama damak tadından da taviz vermek istemeyenler için harika bir tarifimiz var. Brokoli çorbası, hem kolay tarifi ile, hem lezzeti hem de içerdiği vitaminler ve mineraller ile son derece sağlıklı bir çorba olduğu için sofralarınızın, öğünlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-02-2024 13:31

Tuzlu pasta tarifi: Tuzlu pasta nasıl yapılır?

Farklı tarifler denemeyi ve sevdiklerini şaşırtmayı sevenler için harika bir tarifimiz var: Tuzlu Pasta. Bu pasta tuzlu ama bildiğiniz kuru pastalardan değil. Bütün bir pasta ve tamamen tuzlu malzemeler ile yapılmış. Bir an önce bu tarifi denemek için aşağıda verdiğimiz malzemelere ve tarif aşamalarına göz atmalısınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 15-02-2024 01:24

Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi: Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmeye dikkat eden, daha çok doğal ve organik ürünlerle beslenmeyi tercih edenler çocukları için de olabilecek en sağlıklı besinleri almak isterler. Bebe bisküvileri hem büyüklerin hem de çocukların ve bebeklerin en sevdiği lezzetlerden biridir. Ancak dışarıdan hazır alındığı için güvenliği konusunda bazı anneleri tereddüde düşürebilir. Bu hassasiyete sahip kişiler için bir tarifimiz var.

Yemek 10-02-2024 16:42

Evde et döner yapımı: Evde et döner nasıl yapılır?

Türkiye’nin dört bir yanında dönerciler, dönere eşlik eden diğer yiyeceklerle sunulan tabakların yer aldığı lokantalar ve kafeler olsa da et döneri evde de kolayca yapabilmek mümkündür. Eğer siz de evde kendi yaptığınız yiyecekleri tüketmeyi sevenlerdenseniz aşağıdaki evde et döner tarifimizi mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yemek 10-02-2024 16:12

Dünya mutfağı evinizde: Evde kolayca yapabileceğiniz etnik tarifler

Mutfağınızda standart yemekler yapmak yerine dünya mutfağından farklı yemekleri denemeyi seviyorsanız bu tarifler tam size göre. Dünyanın farklı bölgelerinden birbirinden leziz ve popüler yemekleri evinizde kolayca hazırlayabilir, ister doyasıya tüketebilir isterseniz de akşam yemeğine gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hepsi maharetinize hayran kalacak ve tarifini isteyecekler.

Yemek 08-02-2024 11:56

Pratik Alman pastası tarifi: Pratik Alman pastası nasıl yapılır?

Çeşitli ülkelerin mutfaklarından doğan ve kısa süre içinde tüm dünya mutfaklarında kendine bir yer edinen birçok tarif vardır. Bunlardan biri de adını doğduğu ülkeden aldığı bilinen Alman pastasıdır. Zor olduğu zannedilse de çok pratik bir tarifi ve kolay bulunan malzemeleri olan Pratik Alman pastasını eğer isterseniz siz de evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 01:49

Rulo pasta tarifi: Rulo pasta nasıl yapılır?

Özel tarifler denemeyi ve kuracağınız bir sofrada keyifli bir akşam geçirmeyi tercih edenlerdenseniz bildiğiniz rulo pasta tarifini bir de özel birkaç dokunuşla siz de yapabilirsiniz. Rulo pasta tarifimizi uygulayarak bu güzel lezzeti hem özel günlerinizde hem de yemek davetlerinizde sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 01:25

Ispanaklı köfte tarifi: Ispanaklı köfte nasıl yapılır?

Bilinen yemekler, farklı tarifler ile bir araya getirilerek yepyeni lezzetler oluşturulabilir. Eğer siz de yeni tarifler denemeye ve yeni lezzetler tatmaya hazırsanız kendi mutfağınızda bu tarifleri deneyerek yemek davetlerinizi ya da öğünler için hazırladığınız sofraları renklendirebilirsiniz. Protein kaynağı köfteler ile bol miktarda vitamin içeren ıspanağı bir araya getirerek elde edebileceğiniz ıspanaklı köfte ise bu tariflerden yalnızca biri…

Yemek 24-01-2024 17:06

Simit poğaça tarifi: Simit poğaça nasıl yapılır?

İşe veya okula giderken hızlıca edilen kahvaltıların ya da pazar günleri uzun ve keyifli sohbetlerin eşlik ettiği sofraların baş köşesinde simitler ve poğaçalar olur. Fırınlardan pastanelerden temin edebileceğiniz bu lezzetli ürünleri isterseniz siz de evde kendi imkanlarınızla yapabilirsiniz.

Yemek 24-01-2024 16:54

Karnabahar pizza tarifi: Karnabahar pizza nasıl yapılır?

Klasik ve bol kalorili pizzalardan sıkılanlara ve daha sağlıklı lezzetler denemek isteyenlere standartların ötesinde, pizza tadında ama çok daha az kalorisi olan bir tarifimiz var. Eldeki malzemeler ile çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz karnabahar tarifini aşağıda görebilir ve tarifi uygulayarak, bu lezzeti ister kahvaltıda isterseniz öğünlerde ya da çayın yanına servis edebilirsiniz.

Yemek 29-12-2023 01:01

Ezogelin çorbası tarifi: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?

Türkiye’ye has birçok lezzet vardır. Ülkenin dört bir yanındaki farklı bölgelerden, şehirlerden ya da köylerden yemekler, çorbalar, tatlılar ya da farklı atıştırmalıklar çıkmıştır. İsimleri ile ayrı, lezzetleri ile ayrı dikkat çeken bu yiyeceklerden biri de Gaziantep’ten doğduğu bilinen ezogelin çorbasıdır. Sadece birkaç malzeme ile yapılan bu çorba, birçok yemek davetinde tercih edilen, hem lezzetli hem de pratik bir tarifi bulunan çorbalar arasında yer alır.

Yemek 26-12-2023 17:44

Gelinim Mutfakta ıspanaklı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? Nefis ıspanaklı pasta tarifi!

Ispanaklı pasta tarifi, gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Görünümü ile antep fıstığına benzeyen bu pasta, yemeklerin içinde sık sık kullanılan ıspanak ile yapılıyor. Deneyenlerin severek tükettiği ıspanaklı pastayı misafir sofralarında sunabilirsiniz. Peki, ıspanaklı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 01-12-2023 14:31

MasterChef Fransız soğan çorbası tarifi! Tadına doyulmaz Fransız soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef All Star'ın 30 Eylül akşamında yayınlanan yeni bölümünde Fransız soğan çorbası hazırlandı. Çorbanın programda yapılmasıyla beraber seyirciler, Fransız soğan çorbası tarifini arama motorlarından araştırmaya başladı. Peki Tadına doyulmaz Fransız soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 30-09-2023 20:40

MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır? İşte Konya'nın meşhur bamya çorbası tarifi ve malzemeleri!

MasterChef All Star'ın 30 Eylül akşamında yayınlanan yeni bölümünde bamya çorbası hazırlandı. Çorbanın programda yapılmasıyla beraber seyirciler, bamya çorbası tarifini arama motorlarından araştırmaya başladı. Konya usulü bamya çorbası kimsenin hayır diyemeyeceği enfes bir lezzet. Etli, bol limonlu bamya çorbası özel günlerde, düğünlerde tercih edebileceğiniz yapımı da kolay bir çorbadır. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır? İşte Konya'nın meşhur bamya çorbası tarifi ve malzemeleri!

Yemek 30-09-2023 20:39

Yaptığınız yemeğin lezzetini katlayacak en iyi ve lezzetli nohut markaları

Baklagiller ailesinin ve Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden olan nohut ile yapılan leziz yemeklere kim "Hayır!" diyebilir ki? Nohut, besin değeri açısından zengin ve içine girdiği yemeği güzelleştiren bir bakliyat türü. Gelin, birbirinden lezzetli ve farklı tarifler hazırlayabilmenizi sağlayacak en iyi nohut markalarını inceleyelim. İşte sizin için bir araya getirdiğimiz 10 nohut markası!

Yemek 21-07-2023 18:11

Közlenmiş patlıcan çorbası nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz mis gibi közlenmiş patlıcan çorbası tarifi!

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında közlenmiş patlıcan yemeği hazırlandı. Birkaç malzemeyle hazırlanan bu tarif deneyenlerden tam not alıyor. Ayrıca közlenmiş patlıcan çorbasının oldukça pratik bir tarifi bulunuyor. İşte közlenmiş patlıcan çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 29-12-2022 16:23

Azıcık yağ ile harikalar yaratmanızı sağlayan airfryerda kolayca yapabileceğiniz çıtır patates tarifi

Kızartma yaparken etrafa sıçrayan yağ sorununu ortadan kaldıran, sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmanızı sağlayan airfryerlar, son zamanların en gözde mutfak ürünlerinden. Kullananların mutfaktaki en yakın arkadaşı olan bu yeni nesil fritözlerde aklınıza gelecek her türden yemeği pişirmeniz mümkün. Siz de airfryerda nasıl yemek yapıldığını merak ediyorsanız ya da yeni satın aldığınız airfryerda ne pişireceğinizi düşünüyorsanız sizin için seçtiğimiz bu tarife bakmadan geçmeyin. İşte detaylar!

Yemek 30-08-2022 11:28