Bira dünya genelinde en yaygın tüketilen alkollü içeceklerden birisidir. Sosyal etkinliklerle özdeşleşmiş olması biranın pek çok insan için bir tercih haline gelmesine neden oluyor. Ancak biranın içeriğindeki kaloriler ve diğer olumsuz etkileri sağlık ve kilo yönetimi açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir faktörü ortaya çıkarıyor.
Alkollü bir içecek türü olan biranın ana maddesi bir tahıl türü olan arpa maltıdır. Arpa maltının mayalandırılması yardımı ile üretilen bira, buna ek olarak su ile şerbetçi otu da içermektedir. Bira, en fazla tüketilen alkollü içeceklerden bir tanesidir. Biranın faydaları nelerdir? Kontrollü tüketildiği takdirde biranın sağlığa faydası var mı?
Singapur’da geri dönüştürülmüş tuvalet suyundan yapılan bira satışa çıktı. Butik bir markanın büyük bir üreticiyle ortaklaşa ürettiği deneysel bira, Singapur’da beklentilerin ötesinde bir ilgiyle karşılandı. Tuvalet suyundan dönüştürülerek yapılan biranın tadına bakanlar, "Bunun tuvalet suyundan yapıldığını cidden anlayamadım." şeklinde yorumlarda bulundu.
Küresel alkollü içecek pazarının önde gelen şirketlerinden birisi olan AB InBev, farklı alanlarda da çalışmalar yapmak için portföyünde bulunan bazı Alman bira markaları satmayı düşünüyor. Şirketin bölgesel markalar portföyünün yaklaşık 1 milyar euro (1,2 milyar dolar) değerinde olabileceğini kaydetti.
Arkeologlar Çin'in güneydoğusunda 9 bin yıllık seramik kaplar buldu. Kaplarda içinde ise bira tüketimine dair kanıtlar keşfedildi. Arkeolog, bulunan bulguyu ''Bugünkülerden farklıydı. Muhtemelen hafif mayalanmış tatlı bir içecekti ve bulanıktı" şeklinde tanımladı.
ABD’li 111 yaşındaki Maria Aulenbacher, koronavirüs aşısı olan en yaşlı kişi unvanının sahibi oldu.
Amerikalı ve Mısırlı arkeologlar, Mısır'da Nil Nehri’nin batısında bira fabrikası keşfetti.