Ebeveyn Haberleri

Ebeveyn nasıl yazılır? Ebeveyn mi ebebeyn mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde bulunan sözcükleri doğru bir şekilde okumak ve doğru bir biçimde yazmak oldukça önemli bir konudur. Özellikle yazılı iletişimlerde en ufak bir harf hatası cümlenin tamamını olumsuz yönde etkilemekte ve ortaya ciddi imla hataları çıkabilmektedir. Türkçemizde birçok sözcüğün yazımında sıklıkla yazım yanlışı yapılmaktadır. Ebeveyn sözcüğü de yazımında hata yapılan kelimelerden biridir. Peki, ebeveyn nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 03-01-2024 19:06

Ebeveynler buraya! Çocuğunuza mutlaka almanız gereken eğitici oyuncaklar

Ebeveynlik, hayatın en büyük ve keyifli maceralarından biri. Bu macerada onların eğitimini desteklemek ve bu süreci çok daha eğlenceli hâle getirmek için ise bazı yardımcılara ihtiyaç duyabilirsiniz. Gelin, çocuklarınızın gelişimini destekleyen eğitici oyuncakları birlikte inceleyelim.

Haber 16-10-2023 16:47

Tüm ebeveynleri ilgilendiriyor! Erkek çocuğu olanlar dikkat, o araştırma ortaya koydu, risk daha fazla

Tüm ebeveynleri ilgilendiren bir araştırma sosyal medyada tekrar gündem oldu. Yakın zamanda gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre; erkek çocuk yetiştirmek beynin daha hızlı yaşlanmasına yol açıyor. Kız çocuğu olan kişilerde ise demans riskinin daha az olduğu kaydedildi. İşte detaylar...

Haber 31-08-2023 09:32

Erkek çocuğu olan ebeveynler dikkat! Araştırma sonuçlarına göre çok daha erken...

Anne ve baba olmak hayata yüklediği sorumluluklarla oldukça zorlu anlar yaşatabiliyor. Özellikle fazla hareketli çocukların ebeveynleri yaşadıkları zorlulukları çevresine aktararak yardım talep edebiliyor. Ebeveynler üzerine yapılan bir araştırma erkek çocuğu olan kişileri şaşırtacak sonuçlar ortaya çıkarttı.

Kadin 07-06-2023 15:09

İlişkinizin bir ömür boyu sürebileceğini gösteren 9 şey! Mutlu bir ilişki için...

İlişkilerin uzun sürmesi için partnerlerin birbirlerine ve hayatlarına karşı saygılı, özverili olması gerekiyor. İlişkide yoğun aşk duygusu olsa bile o ilişkiyi yürütmek zorlu olabiliyor. İlişkinin bir ömür boyu süreceğini gösteren 9 işaret bulunuyor. İşte mutlu birlikteliğin temelleri...

Kadin 30-05-2023 16:19

Ebeveynlerinin akıl sağlığını test eden 15 çocuk! Sesten değil sessizlikten korkun

Çocuklar ani hareketleri ile oldukça büyük etkiler yaratabiliyor. Tatlı hareketleri yüzümüzü güldürse de bazı durumlarda akıl sağlığımızı ve kendi sağlıklarını tehlikeye atabiliyorlar. İnternette etrafındaki çocukların yaptıklarını paylaşanlar oldukça etkileşim aldı.

Kadin 01-05-2023 15:34

6 aylık bebeğine lazımlık eğitimi veren ünlü model Gisele Bündchen'den hayatınızı kolaylaştıracak ebeveynlik ipuçları

42 yaşındaki Gisele Bündchen, yaşına rağmen koruduğu düzgün fiziği, kusursuz cildi ve özel hayatıyla dikkat çekiyor. 2 çocuk annesi olan Gisele Bündchen, çocuklarında uyguladığı ebevenylik ipuçlarını paylaştı. 6 aylık bebeğine lazımlık eğitimini nasıl verdiğini anlatan Gisele'nin tüyoları hem cebinizi rahatlatacak hem de daha konforlu olmanızı sağlayacak.

Kadin 03-04-2023 17:21

Travmaya bağlı karın ağrısı ve baş dönmesine dikkat! İki haftadan uzun sürüyorsa...

Depremin ardından depremi yaşayan ve bu görüntülere maruz kalan çocuklar çeşitli travmalar yaşayabiliyorlar. Depremden en çok etkilenen kişilerin çocuklar olduğu biliniyor. Uzmanlar depremden sonra çocuklarda görülebilecek karın ağrısı ve baş dönmesine karşı uyarılarda bulunuyor.

Haber 14-02-2023 14:37

Sosyal medya üç aylık bebeğine tuvalet eğitimi veren kadını konuşuyor! Bebek bezi masrafını bitirdi

Tuvalet eğitimi hem anne hem de bebekler için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Ebeveynler tuvalet eğitimine kaç yaşında başlanılması gerektiğini ve tuvalet eğitimi için etkili sonuçları araştırıyor. TikTok hesabında üç aylık bebeğine tuvalet eğitimi verdiğini paylaşan bir kadın milyonlarca ebeveyne fikir verdi.

Kadin 18-01-2023 12:04

Kızlarıyla çektirdiği eğlenceli fotoğraflar hayran bırakıyor! Sosyal medya bu babayı konuşuyor

Ebeveyn olmak birçok kişi için çok büyük sorumluluk olarak görülüyor. Anne ve baba olmak tüm hayatın değişmesine neden olabiliyor. Çocuk büyütürken kadınlara düşen sorumlulukların daha fazla olduğu biliniyor. Ancak bazı babalar var ki çocuklarına olan yaklaşımlarıyla hayranlık uyandırıyor. Sosyal medyada kızlarıyla olan eğlenceli fotoğraflarını paylaşan bir baba birçok kişi tarafından büyük ilgi gördü.

Kadin 08-01-2023 10:47

Hemşire tüm ebeveynleri uyardı! Bebek bantları büyük risk oluşturuyor: Sonucu ölümcül olabilir

Bebeklerin sağlıkları hakkında oldukça bilinçli olmak gerekiyor. Gözden kaçan ufacık bir hata geri dönülmez sonuçlara sebep olabiliyor. Kız bebeklere sık sık takılan bebek bantları da riskli durumlara yol açabiliyor. Pediatri hemşiresi Sarah karşılaştığı olay karşısında şok olarak bebek bantları hakkında herkesi uyardı.

Kadin 22-12-2022 15:57

Tavanda asılı kalan balonu almak için çocuğunu havaya fırlattı! “Resmen yılın babası hareketi”

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan görüntüler ebeveynlik konusundaki tartışmaların fitilini ateşledi. Helyum dolu balonu evin içinde serbest bırakan bir baba, balonun tavanda asılı kalması ve çocuğunun ağlamaya başlaması üzerine ilginç bir yönteme başvurdu. Çocuğunu havaya doğru fırlatan adam tavanda asılı olan balonu almasını istedi.

Trend 28-11-2022 13:44

Ebeveynliği tartışılıyor: Çocuklarımın kum yemesine izin veriyorum, kahve içiriyorum

Çocuk büyütmek oldukça fazla sorumluluk gerektiriyor. Çocuk büyütürken yapılan ufak hatalar çocuğun tüm karakterini ve hayatını etkileyebiliyor. Her ebeveynin kendine ait kuralları bulunuyor. Bu kurallar diğer ebeveynler tarafından eleştirilebiliyor. 29 yaşındaki Mara Doemland, kendi çocuklarına uyguladığı yöntemleri açıkladı.

Kadin 25-11-2022 09:33

Bebeklerine dövme yaptıran aile sosyal medyayı çalkaladı! Gerçekler çok farklıydı...

Ebeveyn olmak büyük sorumluluk olarak görülüyor. Küçük çocuğuna dövme yaptıran bir baba bu videoyu TikTok hesabı üzerinden paylaştı. Video kısa süre içerisinde milyonlarca sosyal medya kullanıcısına ulaşarak internette tartışma yarattı. Ancak gerçeklerin bambaşka olduğu sonradan ortaya çıktı...

Kadin 18-11-2022 09:44

2000 çocuk incelendi: Beklenmedik sonuçlar! 3 saatten fazla oyun oynayanlar...

Vermont Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, dokuz ila 10 yaşındaki 2.000 çocuğu mercek altına aldı. Yaklaşık 700 video oyunu günde üç saatten fazla oynanırken, uzmanlar beklenmedik sonuçlar elde etti. Sonuçlar, oyuncuların yaşıtlarından daha iyi hafızaya ve dikkat süresine sahip olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, aynı zamanda çocukların dürtü kontrolü geliştirdiğini söyledi.

Haber 25-10-2022 21:21

Kız veya erkek çocuk sahibi olmanın farkı: Biri daha hızlı yaşlandırıyor

Erkek çocuk sahibi olmak gerçekten daha zor! Bilim insanları, oğlu olan ebeveynlerin beyinlerinin daha hızlı yaşlandığını keşfetti. Araştırmacılar ABD'de 50 yaş ve üstü 13.000'den fazla ebeveyn üzerinde çalıştı. En az bir oğlu olanlar daha hızlı bilişsel gerileme yaşadı. Ekip, kızların daha sonraki yaşamlarında ebeveynlerine daha iyi bakabileceklerini önerdi.

Haber 25-10-2022 20:52

Üzülmeyin bu durumu tek siz yaşamıyorsunuz! Kylie Jenner lohusalık depresyonu geçirdiğini açıkladı

Ebeveynlik oldukça stresli olabiliyor. Hamilelik süreci boyunca gerilen anne adayları bebekleri doğduktan sonra lohusalık depresyonuna girebiliyor. Birçok kadın lohusalık depresyonu yaşasa da depresyon sırasında bu durumu sadece kendileri yaşıyormuş gibi düşünerek üzülüyorlar. Oysa ki dünyanın her yerinde bu depresyonu geçiren sayısız kadın bulunuyor. Kylie Jenner'da lohusalık depresyonu sürecini anlattı.

Kadin 21-10-2022 10:48

Bebek bezi masrafına son: Tuvalet eğitimine 8 haftalıkken başladı! Bebekleri tuvalete alıştırmak için yapılacaklar

Bebek bezi fiyatları her geçen gün artıyor. Bu da ev ekonomisini oldukça zorluyor. Bebek bezi masrafından kurtulmak için bebekleri tuvalete alıştırmak gerekiyor. Bebeklerin tuvalete alışmasının zor olacağını düşünen ebeveynler bu konuda yanılıyor. Bebeğine 8 haftalıktan itibaren tuvalet eğitimi veren kadın bu konudaki deneyimlerini paylaştı.

Kadin 22-09-2022 09:52

Alerjisi nedeniyle ne duş alabiliyor ne de ağlayabiliyor! Dayanılmaz acılara neden oluyor

Alerjilerin genel olarak burun akıntısı, gözlerde yaşarma, kızarıklık yaptığı düşünülse de dünya üzerinde çok farklı alerjiler bulunuyor. Sadie Tessmer isimli genç kız yaşadığı alerjik reaksiyonlar nedeniyle cildine herhangi bir su değdiremiyor. Ağladığında bile dayanılmaz acılar çekiyor.

Haber 21-09-2022 10:02

Uzmanlar uyarıyor: Okullar açıldı bulaşıcılık riski çok daha yüksek! Hastalıklardan korunmak için...

Eylül ayının gelmesiyle birlikte okullar açıldı. Okulların açılması anne ve babaların üzerindeki sorumlulukların artmasına neden oluyor. Uzmanlar bu süreçte hastalıkların çok daha kolay bulaştığını belirterek ebeveynleri çocuklarını hastalıklardan korumaları için uyardı.

Haber 14-09-2022 15:36

Sadece 2 haftalıkken tuvalete alıştı! Bebek bezi masrafından kurtaracak etkili çözüm

Bebek bakımında ebeveynlerin oldukça dikkatli olması gerekiyor. Yapılan ufak hatalar veya ihmaller bebeğin sağlığını etkileyebiliyor. Bebeklerin tuvalete alıştırılması da bebek sağlığı konusunda önemli bir yer taşıyor. Bebeği tuvalete alıştırma yöntemleri sıklıkla aranan konulardan. Bir çift bebeklerine iki haftalıkken başladıkları tuvalet eğitim sürecini anlattı.

Kadin 05-09-2022 11:17

Ebeveynler dikkat! Çocuklarda en sık görülen 6 hastalık

Çocukların bağışıklık sistemleri çok daha güçsüz olduğu için sık sık hastalanabiliyorlar. Çocukların hastalıklarının ciddi hastalıklara dönmemesi için anne ve babaların sağlık konusunda bilinçli olmaları gerekiyor. Uzmanlar çocuklarda en sık görülen 6 hastalığı açıkladı.

Haber 25-08-2022 16:08

Yanlış yapıyorsunuz! Ağlayan çocuğu en uygun susturma yöntemi, ağlayan bebek nasıl susturulur?

Çocukların ağlaması anneler ve babalar için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Özellikle 2 yaş sendromu gibi dönemlerde hiç susmadan saatlerce ağlama sorunu ortaya çıkabiliyor. Bu ağlamalara yapılan yanlış müdahaleler çocuğun karakterini etkiliyor. Eski çocuk dadısı Laura Amies çocukların ağlamasını en uygun şekilde yatıştırmak için yapacağınız yöntemleri belirtti.

Kadin 24-08-2022 14:07

İşinizi fazlasıyla kolaylaştıracak herkese tavsiye edeceğiniz ebeveynlik ürünleri

Çocukların ihtiyaçlarına yönelik olarak satılan ürünler hem çocuklara hem ebeveynlere büyük kolaylık sağlıyor. Siz de çocuğunuzun farklı alanlardaki ihtiyaçlarına cevap veren, hayat kolaylaştıran, kaliteli ve kullanışlı ürünleri arıyorsanız harika bir liste hazırladık. İşinizi fazlasıyla kolaylaştıracak ve herkese tavsiye edeceğiniz birbirinden kaliteli ebeveyn ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?

Haber 22-08-2022 14:42

Hemen alıp denemeniz gereken uygun fiyatlı ebeveyn ürünleri

Anne ve babalar bebeklerini büyütürken birçok farklı sorunla karşılaşabilir. Bu sorunların üstesinden gelmek ilk başta zor gibi görünse de pratik birçok ürün bu konuda size kolaylık sağlar. Siz de en büyük yardımcınız olacak ürünlerden temin ederek çok daha rahat bir ebeveynlik süreci yaşayabilirsiniz. Gelin, hayatınızı kolaylaştıracak bebek ürünlerini listelediğiniz yazımıza beraber göz atalım.

Haber 18-08-2022 16:12

Çocuklarda ani ölümlerin en büyük nedeni kalp hastalıkları, Kalp hastalıkları belirtileri nelerdir?

Bebeklerin ve çocukların sağlıklarını korumak büyük önem taşıyor. Birçok etkenden yetişkinlere göre daha kolay etkilenen çocuklarda ani ölümler görülebiliyor. Çocuklarda ani ölümlere neden olan en büyük neden kalp hastalıkları. Uzmanlar kalp hastalıkları hakkında ebeveynleri uyarıyor.

Haber 15-08-2022 15:47